Home » Archief » Stille Holocaust


[25.11.2014]

Stille Holocaust

Peter Breedveld

baudet12

De emoties rond menselijke pusbuil Julien Blanc zijn alweer aardig bedaard. Aanvankelijk was er wat verontwaardiging, vooral ook nadat pianoman Thierry Baudet in De Wereld Draait Door mocht vertellen dat Blanc groot gelijk heeft, dat de vrouwtjes juist willen dat je ze hun plaats wijst, uiteraard om reclame te maken voor zijn boek, waarin betoogd wordt dat vrouwen het lekker vinden om verkracht te worden (‘vraag maar aan een willkeurige verkrachter!’), maar de rust is alweer redelijk hersteld.

’s Lands intellectuelen hebben het nu overgenomen. Bas Heijne voorop, die waarschuwt ons dat Julien Blanc gewoon moet kunnen zeggen wat hij wil, vanwege de vrije meningsuiting. En dit NRC-lampie vindt zelfs dat Blanc ons een dienst bewijst, een held is zelfs. ‘Hé, dankzij Julien Blanc wordt er tenminste contact gelegd in de fysieke wereld’, zegt deze grote denker.

Islamitisch seksisme

En dan hebben we Domrechts nog niet eens gehad. Daar slaan de Pavlovhondjes op tilt. “NOOIT hoor je die wijven over islamitisch seksisme!” tettert nazibewonderaar Annabel Nanninga. ‘Julien Blanc vult zijn zakken met geld en dat vinden vrouwen geil, dat heb ik in Pretty Woman gezien’, kwijlt het overtollige chromosoompje van Domrechts, Ebru Umar. Ja, click maar op die links, ze zeggen het allemaal echt.

Grappig dat juist gisteren de Turkse premier Erdogan in een interview verklaarde dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn. Hoe anders zijn de reacties dáárop! Hoewel Erdogan met het grootste respect over vrouwen spreekt (niks geen hoofd in je kruis drukken, geen psychologische terreur) wordt de man vergeleken met Hitler en uitgescholden voor holenmens. Erdogan bewijst ons geen dienst, hij is geen held en voor hem geldt blijkbaar die vrije meningsuiting ook niet.

Stille Holocaust

Maar goed, terug naar Blanc en Bas Heijne, die betoogt dat Blanc fel protest verdient, maar geen verbod. ‘Hij stelt onze gedeelde overtuigingen op de proef. Dat toelaten is geen bewijs van zwakte, maar van kracht. Verbieden is onmachtige bezwering’, aldus Heijne. Op zich helemaal mee eens, maar waarom komt Heijne dit pas zeggen als een blanke vrouwenhater de mond dreigt te worden gesnoerd? Waarom geldt dit bijvoorbeeld niet voor de inmiddels verboden Pedopartij? Of voor een foute imam? Waarom bewijst een Holocaustontkenner ons geen dienst? Die legt toch ook een ongemakkelijke waarheid over antisemitisme bloot?

Ja dat mag niet, hè, vergelijken met de Holocaust. Die heeft zes miljoen dodelijke slachtoffers gekost en dan tellen we de trauma’s van de overlevenden en hun kinderen en kleinkinderen niet eens mee. Maar er is al sinds mensenheugenis een stille Holocaust tegen vrouwen gaande. Ik las dat in de VS elke dag drie vrouwen worden vermoord door hun vriend of echtgenoot. In dit stuk staat een grote hoeveelheid ijzingwekkende feiten over geweld tegen vrouwen in de VS. Zo zijn er in dezelfde periode, dat in Irak en Afghanistan 6,614 Amerikaanse soldaten werden gedood, 11,766 vrouwen dodelijk slachtoffer geworden van huiselijk geweld; bijna twee keer zoveel!

Roze stofzuigertjes

Vindt u het niet een beetje raar om in dat licht te pleiten voor de vrije meningsuiting van een man die zijn geld verdient met het propageren van psychisch en fysiek geweld tegen vrouwen? Hier zijn roze stofzuigertjes bij de Bart Smit toch niks bij?

Ach, als Julien Blanc en Thierry Baudet maar moslims waren geweest, dan hadden we deze discussie niet eens gehad. Maar ga vooral schuimbekken dat ik overdrijf.

De stem van Uw Charmante Hoofdredacteur horen? Dat kan als u de Nacht van Jole terugluistert.

Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Like de Facebookpagina ‘Handen af van Quinsy Gario‘.

Peter Breedveld, 25.11.2014 @ 08:19

[Home]
 

41 Reacties

op 25 11 2014 at 09:17 schreef babs:

Als Blanc en Baudet dit mogen dan mag Radio Rwanda ook. Ik vind de vergelijking met de pedopartij onterecht want die partij zette niet aan tot geweld, ze wilde alleen de definitie veranderen van wat geweld is en de wet aanpassen om seks met kinderen legaal te maken. Ook holocaust-ontkenners zetten niet perse aan tot geweld (al doen ze dat er meestal gratis bij).

Niet lang geleden is Joke Kaviaar veroordeeld voor aanzetten tot geweld, terwijl zeer onwaarschijnlijk was dat iemand naar aanleiding van haar woorden geweld zou gaan gebruiken. In geval van Baudet en Blanc is het veel voor de hand liggender dat anderen hun theorieën gaan uitproberen.

op 25 11 2014 at 10:01 schreef teigertje:

Gisteren zag ik verschillende linkjes naar de bezigheden van Julien Blanc. Laat de rest maar zitten!

Waar seksueel en psychisch geweld is, zijn vaak ook kinderen onwillige getuigen. In veel relaties meent één partij al dat zij voor de ander wel kunnen bepalen waar de grenzen liggen. Daar hebben heer Heyne en mevrouw Babbel Nanninga misschien even niet bij stil gestaan toen zij het over vrijheid van geweld, oh nee, meningsuiting hadden. Het is nog steeds verdomde moeilijk om mishandeling juridisch hard te maken, zo wijst de praktijk uit, maar het is wel duidelijk dat dit soort gedrag over het algemeen strafbaar is.

Mishandeling heeft dan ook nada nothing met vrijheid van meningsuiting te maken.

op 25 11 2014 at 11:27 schreef Egbert:

“NOOIT hoor je die wijven over islamitisch seksisme!” zegt Nanninga.

1. Ze laat hier het geweld weg. ‘Nuf said.
2. Rustig maar, Nanninga. Als het Westen een Islamitisch land wil bombarderen of binnenvallen, wordt het juist wel aangesneden (door diezelfde A.N.). NOOIT hoor je dit wijf over islamitisch geweld in Bevriende Staten zoals Sisi-Egypte, SA, Bahrein, Qatar. NOOIT hoor je dit wijf over geweld tegen vrouwen in niet-islamitische landen of culturen.

op 25 11 2014 at 11:41 schreef Benedictus:

Het gaat te vaak om WIE en niet om WAT. Het is maar net waar de sympathie ligt van diegenen die een oordeel vellen. Het meten met 2 maten blijkt populair.

op 25 11 2014 at 13:22 schreef Brenda van der Veer:

“Holbewoners, rocksterren. Of het plunderende opperhoofd van een naburige stam. Moraal doet er niet toe: hier zijn de genen aan het woord.”, aldus Thierry Baudet. Was het niet Frits Bolkestein die ooit de christelijke moraal hekelde omdat het ons volgens hem met een onterecht schuldbesef heeft opgezadeld? Het hedendaags conservatisme loopt over van pseudo-paleolitisch sentiment, dweept in het verlangen naar de ‘authenticiteit’ van de jager-verzamelaar en mekkert tot in het oneindige door over ‘vervreemding.’

Dat gevoel van ‘vervreemding’ is een belangrijk argument uit de conservatieve hoek tegen de ‘verlichte samenleving’ waar Bas Heijne zo graag over schrijft. Die ‘vervreemding’ houdt niets meer in dan het verlangen naar het recht van de sterkste in een wereld waarin bijna iedereen denkt dat hij of zij de sterkste is maar in werkelijkheid afhankelijk blijft van datgene wat verafschuwd wordt.

op 25 11 2014 at 14:01 schreef Ron:

@Benedictus

Zowel links als rechts van de redelijkheid helaas.

op 25 11 2014 at 14:48 schreef Ruud van Gerrevink:

Om ook maar een ‘gevaarlijke’ vergelijking te trekken: ik denk vooral aan het publiek in de zaal. Bij het “minder, minder” scanderen had ik een veel unheimischer (ik gebruik lekker expres een Duits klinkende term) gevoel bij de ophitsbaarheid van de aanwezigen dan bij de ophitser zelf. Immers daar tussen dat publiek zitten uiteindelijk ook de daders van wat er kan gebeuren als het inderdaad helemaal mis gaat.

Zo ook bij die zielenpoten (oei, bijna ‘pieten’ geschreven) die denken dat ze dit soort tips nodig hebben om vrouwen te veroveren (wat ik begrijp dat de bedoeling is). Verkrachten heeft niets met seks te maken maar alles met macht(swellust). Seksuele (mis)handelingen zijn slechts het middel. Mannen die denken dat Blanc hen verder kan helpen, zijn zielig. Laten we hopen dat ze snel tot dit besef komen en besluiten om gewoon eens een gesprek aan te gaan met iemand en ook echt te luisteren naar wat er wordt gezegd. Misschien ontdek je nog wat moois. De kans daarop is dan in ieder geval groter dan wanneer je je gedraagt als een asshole.

op 25 11 2014 at 15:42 schreef cRR Kampen:

Sorry hoor, maar Erdogan vergelijken met Hitler mag in dit geval best. De vrouw als kannonenvoermaakmachine, zeg maar. Minstens drie kinderen per vrouw, zei hij ook nog.

” ‘Ons geloof (de islam) heeft een rol toebedeeld aan vrouwen (in de maatschappij): het moederschap.'”

En wat ga je met de dissidenten doen, Erdogan?
(stel die vraag altijd aan idealisten, gelovigen, wereldverbeteraars en utopisten!!).

op 25 11 2014 at 15:58 schreef Shiran:

Ben het volledig met @Ruud van Gerrevink eens. Het unheimischer gevoel komt vanaf het publiek en de personen die dit soort idioterie in de praktijk gaan brengen. Veel minder van de gek die zijn verhaaltje verkoopt.

Daarmee is zijn stelling (die van @Ruud) ook een stuk interessanter dan die van Peter die de Holocaust er bij de haren (of moet ik zeggen gouden tanden) bijsleept.

op 25 11 2014 at 16:40 schreef MNb:

“bijna twee keer zoveel”
Lijkt me dat Blanc schuldig is aan haatzaaien, als die term nog iets betekent.

op 25 11 2014 at 16:49 schreef Peter:

Ik erger me steeds vaker en steeds nadrukkelijk aan veel reacties op mijn stukken omdat ze zo ongelofelijk dom zijn. Het gaat types als Shiran er vooral om me tegen te spreken, wat er daarbij gebazeld wordt, doet er helemaal niet toe. Ik vraag me werkelijk af wat de meerwaarde is van die onsmakelijke metafoor van die gouden tanden.

Shiran begrijpt overduidelijk niet waar het om gaat hier. Het gaat om de dubbele maten waarmee Julien Blanc en een Holocaustontkenner worden beoordeeld. Ik sleep die laatste er niet bij de haren bij, hij figureert regelmatig prominent in elke discussie over vrije meningsuiting. Niet veel mensen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van een Holocaustontkenner, maar voor de vrijheid van Blanc springen er aanzienlijk meer op de bres.

Is dat terecht? Gezien het feit dat vrouwenhaat een duizelingwekkend hoog aantal dodelijke slachtoffers eist, vind ik van niet. En als je de stuitend domme redenering volgt van Shiran, valt dus ook Hitler niets te verwijten, alleen de mensen die zijn beleid uitvoerden.
Dat die vlieger niet opgaat, zal ik toch niet uit hoeven te leggen.

op 25 11 2014 at 17:36 schreef cRR Kampen:

Misschien heeft Shiran een punt. De Holocaust was maar 6-10 miljoen (als je de Roma/Sinti, Serviërs en nog wat bijvoegt).
In India was de man:vrouw-verhouding rond 1900 ongeveer 100 om 100 (de laatste dus toch al wat laag). In de jaren negentig 100 om 92, nu 100 om 93. In dat ene land zijn zo’n 100 miljoen vrouwen zoek en heus niet alleen door het doden van babies direct na geboorte.

In India is de man de voornaamste doodsoorzaak van de vrouw in vruchtbare leeftijd, tellend voor het cumulatief van zowat de rest van de top tien.
Nee, vergeet die Shoa dan maar, nietwaar.

op 25 11 2014 at 17:53 schreef Shiran:

Nee hoor Peter, het gaat mij er niet om je tegen te spreken. Sterker in de enkele keer dat ik reageer ben ik het vrijwel altijd met jou of de schrijver eens. Zegt overigens niet dat ik het altijd met je eens ben.

Verder kan je mij natuurlijk in elke zin van domheid betuigen, maar je bent een intelligent man, en je hebt de Holocaust hier met opzet in verwerkt: “met de haren bijgesleept’ zoals ik opmerkte. Uiteraard is dat jouw keuze als schrijver, maar ga dan niet op je achterste benen staan wanneer iemand daar wat over zegt. (toegegeven de ‘gouden tanden’ was bitcherig van me en inderdaad onsmakelijk bedoelt, zonder een persoonlijke ‘pun’ btw). De Holocaust heeft geen noodzakelijke rol in je betoog, ook niet prominent in de discussie over vrijheid van meningsuiting.

Ik begrijp zeer goed wat je zegt, maar het erbij slepen van de Holocaust is naar mijn mening een zwaktebod, waar je kennelijk gevoelig voor bent geworden. Jammer, want je doet het welbewust, terwijl je die ‘lijn’ helemaal niet nodig hebt.

En ja, de Holocaust zou zonder uitvoerders niet hebben plaatsgevonden. Maar dat argument op te voeren is natuurlijk utopisch kromdenken.

op 25 11 2014 at 18:18 schreef wiske:

Ha Peter, je hebt het weer goed gezien, op vele plekken wordt deze man nu geweigerd maar in nl. staan we vnl. op de bres voor de meningvrijheid van (would-be)geweldplegers!
Maar kijk ik even naar de nederlandse wiki: huiselijk geweld, en gutgut
de helft (1 van de 2) referentielinks haalt een kranteartikel aan waar stelling wordt genomen dat vrouwen véél agressiever zijn; weer die zielige blanke man die eigenlijk het grootste slachtoffer is.
Hup holland, zullen we maar zeggen, of misschien kan iemand met een wikitoegang dat veranderen?

op 25 11 2014 at 18:49 schreef Peter:

Geloof me nou maar, Shiran: je begrijpt er geen ruk van. Geen. Ruk.

op 25 11 2014 at 18:54 schreef theo:

Die creepy Baudet haalt sm erbij (vijftig tinten grijs). Hij begrijpt het principe van sm echter niet: safe, sane & consensual. Dat wanbegrip is gevaarlijk. Baudet propageert geen sm maar propageert misdaden.

op 25 11 2014 at 19:17 schreef Pickelhaube:

Sorry als ik er ook niets van begrijp lieve Shiran en lieve Peter, maar ehh…

De vergelijking met de holocaust gaat volgens mij niet op, want de mannen die in die statistieken geweld plegen tegen vrouwen deden dat natuurlijk niet omdat ze daartoe geinspireerd werden door Julien Blanc. Dat lijkt me iets teveel eer. Terwijl die vergelijking bij Erdogan, als leider van een natie weer wel getrokken kan worden en er een wat sterker verband verondersteld kan worden tussen zijn uiting en huiselijk geweld van Turkse mannen. Blanc heeft geen moreel gezag en Erdogan wel, net zoals Hitler dat had in zijn rol van Führer.

Waar ik het wel mee eens ben is overigens de dubbele standaard. Dat de roze horden en opiniemakers van wie je beter zou verwachten op hun achterste benen staan als een islamitische leider zoiets zegt en het allemaal maar moet kunnen als zo’n Blanc zijn stuitende bagger ventileert.

Het punt is denk ik dat de achterliggende motivatie om tegen Erdogan’s mysoginie te protesteren niet over vrouwen, maar over islamofobie gaat. de vergoeilijkende houding tegenover Blanc illustreert dat.

op 25 11 2014 at 19:24 schreef Shiran:

Ja hoor Peter. Ik begrijp het helemaal. Je hebt lange tenen, en daarbij kennelijk een slechte dag/avond. Happens. Shalom.

op 25 11 2014 at 19:41 schreef Peter:

Pickel, Julien Blanc heeft de vrouwenhaat natuurlijk niet uitgevonden. Wat hij zegt is ook helemaal niet nieuw. Integendeel, ik denk dat ze voor de uitvinding van het schrift al wisten dat je zo de vrouwtjes eronder houdt. Het is diezelfde minachting voor vrouwen die tot op de dag van vandaag zoveel slachtoffers maakt. Is het dan niet raar om te pleiten voor de vrije meningsuiting van Blanc, terwijl je er niet over zou piekeren hetzelfde pleidooi te houden voor een Holocaustontkenner? Ik vind van wel.

op 25 11 2014 at 20:37 schreef Pickelhaube:

Er zijn natuurlijk veel mensen die zowel de vrije mening van Blanc als die van zo’n holocaustontkenner verdedigen (bijvoorbeeld onze premier), indachtig de uitspraak

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it”

van Voltaire’s biograaf Evelyn Beatrice Hall. Ik ben niet van die school, omdat ik denk dat woorden ook gewelddadig zijn, of daartoe leiden. Beide zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Maar inderdaad, als je voor de vrijheid van meningsuiting bent moet je daar wel consequent in zijn.

op 25 11 2014 at 21:14 schreef Shula:

Iedere vergelijking met de Holocaust™ gaat natuurlijk nergens over. Net als Quinsy Gario die de tewerkstelling van negers in de kolonieen vergeleek met Auschwitz. Die nar heeft geen idee waar ie over spreekt. Misselijkmakend!

op 25 11 2014 at 21:16 schreef Hans:

Gewoon uitknijpen en goed ontsmetten, ben je d’r zo van af.

op 25 11 2014 at 21:41 schreef Peter:

“De tewerkstelling van negers in de koloniën?” My God, jij bent ziek, Shula. Je bent een monster. Een misselijkmakend excuus voor een menselijk wezen.

op 25 11 2014 at 23:05 schreef Marjolein:

De arrogantie om te beweren dat je beter weet wat iemand wil dan diegene zelf, om maar te zwijgen van het simplisme om een hele sekse over één kam te scheren. Dit alles verpakt in een nep-tandpastareclamelach. Zum kotzen. Net als de quote te vinden op pagina 135 van het boek van meneer Baudet zelf. Ik heb er een nacht nauwelijks van geslapen. Waar ik ongelofelijk boos kan worden op het geweld en de psychische mishandeling vanzovele vrouwen met name in islamitische landen, ben ik niet boos maar witheet over het feit dat notabene iemand in Nederland op de tv aan mag zetten tot vernedering en aanranding/verkrachting van vrouwen. DIT heeft niets, maar dan ook iets met vrijheid van meningsuiting te maken. Tegen hun zin vrouwen seksuele daden bij vrouwen verrichten is aanranding, en bij onze wet verboden. Punt.

op 26 11 2014 at 01:38 schreef Natasha Gerson:

Ik vind Joke Kaviaar nou niet zo’n goed voorbeeld. Joke Kaviaar roept niet alleen op tot geweld, Joke Kaviaar is ook niet vies van wat geweld plégen. JK heeft een strafblad zo lang als de Afsluitdijk.

op 26 11 2014 at 01:45 schreef Natasha Gerson:

Maar goed, back to the subject. De behandeling van vrouwen (wereldwijd) is uitstekend met de holocaust te vergelijken. Want waar moet iets aan voldoen wil het ook maar holocaust-achtig genoemd mogen worden.
* Het moet een systematisch, grootschalig georganiseerd moorden zijn, met randverschijnselen van andere extreme schendingen van mensenrechten. CHECK *Het moet tenminste zes miljoen menselijke wezens sinds aanvang bevatten”. CHECKx10. *Het heeft nevens het ideologische motief, economische motieven, er wordt een financieel doel mee gediend, er wordt in feite grootschalige roof gepleegd – CHECK. *Het geweld komt van, of wordt ondersteund door machthebbers . CHECK. Dussss

op 26 11 2014 at 01:49 schreef Natasha Gerson:

En wat betreft negers in koloniën, een beetje weggemoffeld aspect aan de jodenvervolging, is hoe vaak Hitler in vraaggesprekken en toespraken prat gegaan is op het onvermogen van de geallieerden om iets te zeggen over zijn internering en in dwangarbeid houden van een bepaalde raciale groep Duitse onderdanen, daar deze landen tenslotte van precies hetzelfde rijk waren geworden en deels ook nog hadden, maar in hun overzeese grondgebieden. Mond vol tanden van de tegenstander. Als er nooit slavernij en kolonisme was geweest, was Hitler op eigen grondgebied niet weggekomen wat ie deed, want was het te absurd geweest.

op 26 11 2014 at 07:55 schreef G.J. Brethouwer v/h Cactus:

unheimisch (beklemmend, naargeestig) is geen Duits, maar een Nederlands afgeleide van unheimlich.

Bron: http://apps.nrc.nl/stijlboek/germanismen

op 26 11 2014 at 08:41 schreef Thomas E:

Ach Natasha, als we gaan optellen hoeveel doden testosteron wel niet op z’n geweten heeft, dan komen we op vele tientallen miljoenen, alleen al in de recente geschiedenis. Héél veel meer mannen dan vrouwen. Spierkracht en agressie is domweg (pun intented) dominantie. En dominantie is kennelijk moord en doodslag.

op 26 11 2014 at 09:18 schreef babs:

Natasha,
Blanc/Baudet hebben dan misschien geen strafblad, ze hebben waarschijnlijk meer strafbare feiten gepleegd dan mevrouw Kaviaar.

Ze zijn uitstekend met elkaar vergelijkbaar, maar Blanc/Baudet verdienen iets meer straf, omdat door de plek van hun haatzaaien en de manier waarop de kans op navolging veel groter is.

op 26 11 2014 at 10:42 schreef cRR Kampen:

“Héél veel meer mannen dan vrouwen.”
Voor moord is de verhouding meestal twee derde tot driekwart om de rest, meer mannen dus slachtoffer.
Maar de meeste vrouwen die sterven aan mannen worden helemaal niet in de moordstatistieken opgenomen. Je mag gerust uitgaan van 50:50 en ik sluit niet uit dat verhouding zelfs nog ietsje verder ligt.

op 26 11 2014 at 10:42 schreef Pieternel:

Prachtig weerwerk en geen blad voor de mond. Ik kan prima voor mijzelf opkomen maar als mannen tegen seksisme een lans willen breken voelt dat goed! Eén ding is goed aan de komst van Julien Blanc en wel dat het onderliggend maatschappelijk gezwel Vrouwenonderdrukking boven borrelt. Het is weer tijd om te bepalen waar het allemaal om gaat. Deze walgvogel is geen uitzondering en wordt zelfs door zijn prooi de vrijheid gegund om haar te verslinden.

op 26 11 2014 at 12:34 schreef Egbert:

Natasja: “En wat betreft negers in koloniën” valt onder “jodenvervolging”? Wat een onzin. Daarom zei Engeland niks? Niet waar (dat was om andere redenen; en kijk ook naar de VS hiervoor). Een beetje vermoeiend om kolonialisme en discriminatie van “negers in kolonien” onder de Holocaust the schrapen.

Huiswerkopdracht, check this: Leopold II moest uiteindelijk zijn Congo-Leopoldville overdragen aan de Belgische staat omdat er een soort HumanRights campagne werd gevoerd – vanuit Engeland.

op 26 11 2014 at 13:21 schreef Thomas E:

@cRR

Met agressie door testosteron bedoel ik ook alle oorlogen waarin mannen sneuvelen. Vandaar dat ik op ‘heel veel meer mannen dan vrouwen’ uitkwam.

op 26 11 2014 at 13:46 schreef Thomas E:

Overigens onderschrijf ik helemaal dat er met dubbele maten gemeten wordt – tov Julien Blanc enerzijds en holocaustontkenning anderzijds – waar Peter over schrijft.

op 26 11 2014 at 19:34 schreef dewanand:

REF cit:
op 25 11 2014 at 17:36 schreef cRR Kampen:

In India was de man:vrouw-verhouding rond 1900 ongeveer 100 om 100 (de laatste dus toch al wat laag). In de jaren negentig 100 om 92, nu 100 om 93. In dat ene land zijn zo’n 100 miljoen vrouwen zoek en heus niet alleen door het doden van babies direct na geboorte.’

Antw reactie:

Kijk naar dit verslag uit india zelf, de voorkeur voor een jongetje, die geen dure dowry (bruidschat) kost.

Female foeticide: Death before birth
By Preeti Panwar | Last Updated: Wednesday, June 20, 2012

http://zeenews.india.com/exclusive/female-foeticide-death-before-birth_3547.html

Vaak vraag ik mij af of het hindoeisme nou meer vrouwenhaat kent dan de islam, letterlijk volgens de hindoe boekjes (manu smriti) mag je een vrouw ook gewoon tikken geven en meisjes hebben minder rechten dan mannen, als baargeitjes.

Bij Hindoes (suri hindoestanen) in Nederland moet de familie van het (maagdelijke jonge) hindoemeisje het hele Hindoe huwelijk (viwaah sanskaar) betalen in een maro met pandit en dat kost snel minimaal 15.000 euro in zaal, met band en eten voor ruim 600 bezoekers drie dagen lang.

google: zelfmoord hindoemeisjes hoger tov moslim meiden.

op 27 11 2014 at 11:40 schreef cRR Kampen:

Thomas E., okee, en toch zou je/zouden we nog maar eens goed moeten tellen. Kwestie is dat de meeste modern(ere) oorlogen gemiddeld 90% burgerslachtoffers maken: alle genders, alle leeftijden.

“Vaak vraag ik mij af of het hindoeisme nou meer vrouwenhaat kent dan de islam” zei dewanand, en ik vraag het me niet af omdat die kennelijke angsthaat dieper zit dan elke religie, maar in religie vaak wel ‘geïnstitutionaliseerd’ raakt.
Communistische regimes, om zomaar een voorbeeld te noemen, gaven hoog op van gendergelijkwaardigheid, “dus” bestonden de politburo’s uit ouwe grijze mannetjes en deden vrouwen blij het zwaarste en smerigste werk teméér in het kader van die gendergelijkwaardigheid.
Het is echt overal hetzelfde. Tsaar, USSR, tsaar Poetin – gewoon geen enkel verschil.

Nu wil het geval helaas wel dat vrouwen gemiddeld ietsje meer achter dictators staan dan mannen. En dictators zien vrouwen bijna universeel als kanonnenvoerbroedmachines. Om die reden kijk ik bepaald niet alleen de mannen aan op de Stille Holocaust – het is iets dat van beide kant komt, en in stand gehouden wordt.

op 27 11 2014 at 13:50 schreef Thomas E:

Natuurlijk wordt testosteron aangejaagd door oestrogenen; daar heb je gelijk in, cRR. Maar feit blijft dat wie de spierballen en de fysieke agressie heeft (de bevolkingshelft van dat rondje met dat pijltje naar rechtsboven dus), geneigd is om zowel andere mannen als vrouwen z’n wil op te leggen. Vaak met desastreuze gevolgen.

op 27 11 2014 at 14:54 schreef Gerard:

@Thomas E.

Ik neem aan dat je het alleen over witte mannen hebt, of ben je soms een racist?

op 27 11 2014 at 16:00 schreef Thomas E:

Ik snap je niet, Gerard. Of was dat soms humor om te lachen?

op 27 11 2014 at 18:45 schreef Gerard:

@Thomas E.

Tja, daar kan ik niets aan doen. Maar laat me er dit over zeggen Thomas: als het niet zo ernstig was was het misschien om te lachen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS