Home » Archief » Succesmarokkanen (2)


[13.10.2009]

Succesmarokkanen (2)

Peter Breedveld

Gloeden5
Foto: Wilhelm von Gloeden

Als je als Marokkaanse vrouw met een leuke baan van iedereen om je heen continu te horen krijgt dat je een ‘succesmarokkaan’ bent, een wonder, een godsgeschenk, dan ga je dat op een gegeven moment zelf geloven. Althans, PvdA-politici Samira Bouchibti en Fatima Elatik, twee van de vier panelleden op een debatavond over ’de Marokkaanse vrouw als carrièretijger van de 21ste eeuw’, gisteravond in Pakhuis De Zwijger, lieten zich de loftuitingen gretig aanleunen, en bliezen zelf wellustig hun eigen partijtje mee.

Bouchibti bombardeerde zichzelf tot grote inspirator en beschermvrouwe van verdrukte, ambitieuze meisjes overal ter wereld, Elatik ziet zichzelf als een soort Rosa Parks, die ondanks de tegenwerking van “de witte man en de witte vrouw” zo’n eclatant succes van haar carrière heeft gemaakt.

Het was zó gênant, de schaamteloze zelfverheerlijking, dat Hassnae Bouazza, die ook in het panel zat, zich vol weerzin van de rest afkeerde. Ze draaide echt letterlijk haar rug naar de anderen toe en waarschuwde ze het contact met de aarde niet te verliezen. Tenslotte is het heel normaal om in Nederland een diploma te halen en daarna een baan te vinden, zei Hassnae. “Als Marokkaan heb je hier en daar misschien te maken met wat racisme, maar dat maakt je alleen maar sterker. Voor de rest verschillen wij niet van de gemiddelde autochtone hoogopgeleide vrouw.”

(Het vierde panellid, internist Rachida Moussaoui, heeft een echt vak geleerd en zij had dan ook de minste praatjes van allemaal.)

Hassnae is stoer. Toen Bouchibti hoog begon op te geven over de steun van de Marokkaanse gemeenschap, foeterde ze dat die Marokkaanse gemeenschap zich altijd angstvallig stilhoudt als zij het, op televisie of in de krant, opneemt vóór de moslimgemeenschap en tégen haatzaaiers als Geert Wilders en Hans Jansen. De Marokkaanse gemeenschap roert zich alleen als ze kritiek op moslims of Marokkanen heeft, zei ze. “Dan word ik door Marokkanen uitgescholden voor snol, teef en nestbevuiler.” Daarna deed ze iets ongelofelijks. Ze draaide zich naar de zaal toe, die nokvol Marokkanen zat, stak haar beide middelvingers in de lucht en riep “Fuck you!”

En vervolgens gebeurde er iets dat nóg wonderlijker was: ze kreeg een daverend applaus.

Hassnae’s documentaire ’Op zoek naar de liefde’ werd vertoond, over jonge, hoogopgeleide Marokkanen en hun moeizame zoektocht naar de Ware Liefde. Daarin de verhalen van journalist/dichter Raja Felgata, AT5-presentator Aicha Marghadi en ‘controller’ (geen idee wat dat is) Slimane el Hasnaoui. Die laatste wilde zijn bruid uit Marokko importeren, had via zijn ouders iemand ontmoet op wie hij verliefd werd, trouwde met haar, om vervolgens als een afgedankt meubelstuk aan de kant te worden gezet.

El Hasnaoui, aanwezig in de zaal, stal de harten van alle Marokkaanse vrouwen om me heen. Om zijn soms vlijmscherpe kritiek op de Marokkaanse mores werd hard gelachen. Ook voor hem werd na afloop luid geapplaudisseerd.

Hassnae vertelde dat het zo moeilijk was geweest Marokkanen voor de camera te krijgen voor haar docu. Dat verschillende mensen, die enthousiast hun medewerking hadden toegezegd, haar op het laatste moment gewoon hadden laten zitten. Of dat misschien mensen betrof die bij haar aan tafel zaten, was de vraag. Ja dus. Samira Bouchibti nam op een gegeven moment gewoon de telefoon niet meer op.

En hoe reageerde Bouchibti? Die zei dat het niet waar was! Hassnae zei dat het wél waar was. “Bitchfight!” zei een vrouw achter me giechelend.

Ik was er steeds bij als Hassnae per telefoon besprekingen met Bouchibti voerde. Bouchibti liegt. Maar ik heb Bouchibti eigenlijk nooit haar mond zien opendoen zonder dat er een leugen uitkwam. Ze is een rare kwiebus, die van alles bijmekaar fantaseert. Zo vertelde ze dat haar moeder haar vroeg of ze de minister nou echt zo het vuur aan de schenen moest leggen. “Mama, dat is mijn werk!” had Bouchibti geantwoord.

Pardon? Bouchibti moet het onzichtbaarste Kamerlid van de PvdA zijn. Het is een publiek geheim dat de PvdA vreselijk met haar in de maag zit, en naar een manier zoekt om haar te lozen. Die mag helemaal niet in de buurt van een minister komen. Ze begint wel steeds kakkineuzer te praten. Aan het begin van het debat moest ieder panellid zeggen wat haar lijflied was, en toen kwam Bouchibti met André Hazes aanzetten. Bouchibti wil een Übernederlander zijn.

Twitterkoningin Fatima Elatik grossiert in onnozelheden, en ze laat zich meeslepen door de waan van het moment, maar ik geloof wel in haar oprechtheid. Eigenlijk vind ik haar wel sympathiek. Als een meisje tegen Elatik zou zeggen dat ze ook een politieke carrière ambieert, zou Elatik haar steunen. Ze zou haar nooit langs haar neusvleugels aankijken en vragen wat ze zich wel verbeeldt, zoals Bouchibti doet (heb ik uit zeer betrouwbare bronnen). Dat Bouchibti andere ambitieuze vrouwen zou helpen, is een zoveelste lulverhaal. Bouchibti is een hypocriete rasopportunist, een aartsleugenaar. Ze voelt zich beter dan iedereen, maar ze kan niks, behalve liegen.

En zelfs als Nederlander is ze mislukt, hoe hard ze haar Marokkaansheid er elke morgen ook probeert af te schrobben.

Zo! Dat heeft Peter Breedveld tenminste uit zijn systeem! Lekker is dat toch, dat bloggen. ‘A blog a day keeps the psychotherapist away’.

Peter Breedveld, 13.10.2009 @ 12:35

[Home]
 

48 Reacties

op 13 10 2009 at 12:43 schreef Saira:

Fatima E. ben ik een 2 keer in de Dirk tegengekomen, toen ik nog in de hoofdstad woonde. Zo een waar ken ik jou nou van moment.

op 13 10 2009 at 12:50 schreef Saira:

Een controller is volgens mij te vergelijken met een bedrijfseconoom en/of accountant.

op 13 10 2009 at 13:10 schreef vetklep:

Die blote meneer op de foto heeft rare benen. Alle drie.

op 13 10 2009 at 14:49 schreef Laila:

Peter Frontaal Privé of Frontaal Story zou een betere benaming zijn voor je blog.
Kom op je kan beter dan dit.

P.s Hassnae jij hield zelf altijd angstvallig je lippen op elkaar op dit blog als Eenvoudige Allo/Kaaskop of ik de ferme wind van voren kregen.

op 13 10 2009 at 14:58 schreef yuri:

stak haar beide middelvingers in de lucht en riep “Fuck you!”

En nu maar hopen dat er geen op Marokkaanse vrouwtjes verliefde Nederlandse kerels in de zaal zaten die haar op de bek willen slaan. Krijg vooral de indruk dat de grootste kritiek van Breedveld op ‘domrechts’ bestaat uit het feit dat ze niet Breedveld zijn.

Schrijf een identiek stukje zonder Marokkaanse vriendin als afdekplaatje (met uiteraard een andere naam eronder) en je bent een racist en wat al niet.

Het blijft genieten.

op 13 10 2009 at 15:33 schreef Saira:

Het was me helemaaaal niet opvallen dat het derde beentje een beetje scheef staat. Meneer heeft tietjes, dat zag ik meteen.

op 13 10 2009 at 17:03 schreef Peter:

Schrijf een identiek stukje zonder Marokkaanse vriendin als afdekplaatje (met uiteraard een andere naam eronder) en je bent een racist en wat al niet.

Guttegut, hebben we weer zo’n verongelijkte domrechtsert die zich gediscrimineerd voelt. Zie je nou echt het verschil niet tussen Hassnae’s felle, onderbouwde en opbouwende kritiek en de ‘islam is een nazi-ideologie’-retoriek van Het Vrije Volk en aanverwanten?

op 13 10 2009 at 17:29 schreef lamalula:

ik heb er ook wel eens mee te maken gehad, een pathologische leugenraes. Mensen met twee of meer gezichten. Naast het liegen is het manipuleren bijkans een tweede natuur voor ze.

Wat moet je daar nu eigenlijk mee aan als iedereen weet dat ze staat te liegen en gewoon glashard iets anders beweert?

op 13 10 2009 at 17:31 schreef Dianantina:

Zeg Laila; Wie zijn er op dit moment je mede/tegen-standers daar op het nieuwste draadje van die ingeblikte en daardoor mentaal masturberende nep-goy? Die daar bij haar satans-jongetje net zoals zij van de uitverkorenen slag is…

op 13 10 2009 at 17:48 schreef yurp:

Mag Bouchibti niet van André Hazes houden? Wellicht verzint ze het een en ander bij elkaar maar dan kan ze toch nog steeds zonder bijbedoelingen van Hazes houden? Zonder dat ze haar achtergrond verloochent oid? Was ze geloofwaardiger als ze een of andere Raï zanger had opgegeven?

op 13 10 2009 at 17:53 schreef Benech:

“Als Marokkaan heb je hier en daar misschien te maken met wat racisme, maar dat maakt je alleen maar sterker. Voor de rest verschillen wij niet van de gemiddelde autochtone hoogopgeleide vrouw.”
Waarom moet zoiets eigenlijk tot bewonderswaardig worden verheven als niemand zich vergelijkbaar druk maakt om bijvoorbeeld een Chinese die haar VMBO of hoger opgeleid wordt.

op 13 10 2009 at 17:58 schreef Peter:

Een Marokkaan die van André Hazes houdt, dat geloof ik inderdaad simpelweg niet. Dat is zoiets als een neger die de Vogeltjesdans doet; daar is toch iets mee.

In de film Shouf Shouf Habibi speelt Najib Amhali een karikatuur; een Marokkaan die graag Hollander wil zijn, en thuis hard André Hazes opzet enzo. Dat is dus voor te lachen. Nooit gedacht dat zulke Marokkanen echt bestaan.

Toen Fatima Elatik hoorde dat Bouchibti Hazes gekozen had, zag je haar balen: “Shit, altijd baas boven baas.” Ze had zelf een Amerikaanse discohit gekozen, maar ze zei dat ze eigenlijk ook Hazes had willen kiezen, omdat ze daar zoveel van houdt.

Get outta here. Hassnae koos voor een Raï-zanger, Khaled. De ironie kan je niet ontgaan: de zelfbenoemde vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap die wedijveren in het kaaskoppen, terwijl de Marokkanen-criticaster haar Arabische zelf blijft en overduidelijk meer aansluiting had bij het publiek.

op 13 10 2009 at 18:04 schreef Chaimae:

Ho ho, Peter! Er zijn zat Marokkanen die oprecht weg zijn van muziek van Andre Hazes, Guus Meeuwis en zelfs historische Nederlandse volksmuziek. Ik begrijp je reactie wel hoor, waarschijnlijk kwam het van Samira een beetje ‘nep’ over.

op 13 10 2009 at 18:07 schreef Peter:

Chaimae, zeg me dat je niet van Guus Meeuwis houdt!

op 13 10 2009 at 18:15 schreef yurp:

Maar een Nederlander die van Raï houdt of aan buikdansen doet is niet vreemd? Het kan natuurlijk zo zijn dat deze dames in kwestie inderdaad zichzelf dolgraag Nederlandser dan Nederlands willen profileren maar er automatisch van uitgaan dat een Marokkaan die van Hazes houdt onecht is gaat mij wel wat ver.

Hieronder een linkje naar een Hazes discussie op maroc.nl ;)

http://www.maroc.nl/forums/archive/index.php/t-232635.html

op 13 10 2009 at 18:24 schreef Peter:

Ik moet zeggen dat ik meestal gevoelens van plaatsvervangende schaamte krijg bij van die Nederlandse vrouwen die gaan buikdansen, of djembé spelen of zoiets. Behalve als ze het echt duidelijk met gevoel doen en kunnen.

Het heeft uiteraard ook met mijn eigen weerzin tegen Hazes en dergelijke te maken. Ik vind Hazes gewoon extreem un-cool, en Marokkanen toch meestal wel cooler dan de van nature nogal houterige Nederlanders.

Ik kan me van alles voorstellen bij Nederlanders die jaloers zijn op Marokkanen, maar andersom niet. Wie wil nou een cultuur van ritmisch-opzwepende muziek en kleur en geur en uitbundigheid verruilen voor het lompe gekweel van een zingende bierbuik?

op 13 10 2009 at 18:26 schreef Saira:

Het is een nacht blijft een geweldig nummer. In mijn tijd was ik weg van Doe Maar, Het Goede Doel en andere Nederpopbands. Herman van Veen met Anne en Hilversum 3.

Van Cheb Khaled heb ik de cd van Didi, geweldige muziek.

op 13 10 2009 at 18:28 schreef MNb:

Ik neem kaaskoppen al niet serieus als ze zeggen van Hazes te houden, dus Marokjes al helemaal niet. Zou Chaimae wel eens een paar afleveringen Onder de Groene Linden hebben gevolgd op de radio? Ik wel. Nederlandse volksmuziek is totaal oninteressant – niveau Vogeltjesdans zeg maar. Volksmuziek uit de Rif zit melodisch, ritmisch en harmonisch veel en veel beter in elkaar. Dat is natuurlijk geen excuus voor het wangedrag van rotjochies uit de grote steden die toevallig een paar voorouders hebben die ook zulke muziek konden maken. Die rotjochies kunnen het over het algemeen niet.
Elke Marok die de eigen volksmuziek inruilt voor Hazes dient en een afspraak met een zieleknijper te maken en een cursus muziektheorie te volgen.

op 13 10 2009 at 18:30 schreef MNb:

Ik neem kaaskoppen al niet serieus als ze zeggen van Hazes te houden, dus Marokjes al helemaal niet. Zou Chaimae wel eens een paar afleveringen Onder de Groene Linden hebben gevolgd op de radio? Ik wel. Nederlandse volksmuziek is totaal oninteressant – niveau Vogeltjesdans zeg maar. Volksmuziek uit de Rif zit melodisch, ritmisch en harmonisch veel en veel beter in elkaar. Dat is natuurlijk geen excuus voor het wangedrag van rotjochies uit de grote steden die toevallig een paar voorouders hebben die ook zulke muziek konden maken. Die rotjochies kunnen het over het algemeen niet.
Elke Marok die de eigen volksmuziek inruilt voor Hazes dient en een afspraak met een zieleknijper te maken en een cursus muziektheorie te volgen.
Die Bouchibti met haar nepblonde haar – een paar implantaten er bij en ze kan zo in Baywatch spelen. Waarom nemen immigranten toch zo graag de slechte kanten van de nieuwe cultuur over?

op 13 10 2009 at 18:37 schreef Saira:

Ik heb ooit buikdanslessen gehad van 2 Nederlandse danseressen, en djembeles van een Nederlander. Echte vakmensen.

Ik doe blijkbaar ook vaak dingen die mensen niet bij mijn achtergrond verwachten of vinden passen. Ach ja.

op 13 10 2009 at 19:14 schreef Chaimae:

Hahaha, jaa Peter. Hou jij niet van Guus Meeuwis dan?

MNB,

Ik zeg ook niet dat Hollandse muziek mooier is dan Marokkaans/Arabisch muziek. Integendeel, luister vaker naar Marokkaans/Arabisch muziek dan oerhollandse muziek. Op Arabisch muziek kan ik tenminste goed dansen met de heupen en al.

Enne, geef mij maar Twentse volksmuziek. Algerak bijvoorbeeld. ;)

op 13 10 2009 at 22:15 schreef Huub:

Zo’n stuk kan natuurlijk helemaal niet. Iedereen weet dat de Nederlandse Marokkaanse gemeenschap (eigenlijk de hele moslimgemeenschap) één groot blok is. Die doen alles samen, want hun enige doel is hier de sharia in te voeren.

Serieus nu: hulde voor Hassnae. Netjes is het niet, maar Hassnae is de enige Nederlander die haar middelvinger durft op te steken tegen zo’n zaal.

op 14 10 2009 at 03:19 schreef Hannibal:

Leuk verslag.

Leuk om te lezen.

Sterke reactie van Hassnae.

op 14 10 2009 at 06:39 schreef vasti:

Hasnnae, respect!

op 14 10 2009 at 10:07 schreef Vermoeiend:

als dit een Hassnae-veheerlijkingssite gaat worden, gaat het wel erg bergafwaarts. Peter, het moet echt beter! Dat Hassnae van alles in huis heeft weten we nu wel, en af en toe je blog gebruiken als uitlaatklep moet je vooral doen. Maar het intellectueel prikkelende, aan het denken zettende en tot discussie uitdagende gedachtengoed is zo wel erg ver te zoeken

op 14 10 2009 at 10:16 schreef Peter:

Ach man, zeik toch niet.

op 14 10 2009 at 10:24 schreef Vermoeiend:

touché, blijkbaar?
Tja, dan zal de traffic op de site voornamelijk gegenereerd worden door de foto’s boven de topics (daar ben je overigens wel bovengemiddeld creatief in, ik kan niet anders zeggen)

op 14 10 2009 at 10:37 schreef babs:

Man, man, wat vermoeiend, als je de humor niet in ziet van een beetje verheerlijking van je liefde.

op 14 10 2009 at 10:47 schreef Vermoeiend:

Maar maak er dan gewoon een verheerlijkings-site van, heb ik ook niks op tegen. Iworshiphassnae.nl ofzo, en dan lekker pretentie-loos

op 14 10 2009 at 10:48 schreef Peter:

Vermoeiend heeft al eerder gereageerd onder de namen ‘Pieter’ (niet de islamgeleerde), ‘Naturist’, ‘Nieuwe Naturist’ en ‘Lover’. Dat leverde onder meer de volgende pareltjes op:

‘Val juist enorm op donker. Plus ook nog eens van onderen netjes kaal, wat wil je nog meer.’

‘Sorry hoor, maar wat een übergeile foto, Peter.’

‘To be honest, als je op een naturisten strand of -camping (anders dan veel mensen denken wel degelijk mooie/strakke/jonge lichamen te bewonderen) bent ontstaan zeker de gevoelens zoals dewanand die zo plastisch beschrijft.’

‘Beide foto’s gewoon erg mooi. En natuurlijk ook wel opwindend, meer dan de plastic-tieten en strakgetrokken kale porno-vagina’s.’

En dat moet mij de les gaan lezen over het ontbreken van ‘intellectueel prikkelende, aan het denken zettende en tot discussie uitdagende gedachtengoed’? Flikker toch op.

Bovenstaand stuk gaat over een actueel en sociaalmaatschappelijk thema. Er wordt in afgerekend met een aantal vooroordelen, er wordt een inkijkje geboden in een weinig belicht aspect van de Marokkaanse gemeenschap. Vrije Volkers zullen zich bij het lezen toch achter de oren krabben, want met bovenstaand verhaal blijft er niet veel overeind van je monolithische islam en gelijkgeschakelde moslims die slechts één doel hebben: islamiseren.

Meer nee hoor, een vieze man die maar geen beslissing kan nemen over zijn ‘nick’, klaagt over mijn verheerlijking van mijn geliefde, en dat er geen intellectueel prikkelende onderwerpen worden behandeld.

op 14 10 2009 at 11:02 schreef hj:

Enne, geef mij maar Twentse volksmuziek. Algerak bijvoorbeeld. ;)

Als het dan toch Twents moet zijn: André Manuel & De Ketterse Fanfare. Heerlijk liederlijke, ronkende bluesrock met een Tukkersaccent. Wie googlet vindt z’n MySpace snel genoeg.

op 14 10 2009 at 12:37 schreef Seije:

@Peter….Tjokvol, of tot aan de nok toe vol..toch?
Gister nog bij de Pixies in de HMH geweest trouwens? Ze speelden Number 13 Baby dit keer ook.

op 14 10 2009 at 12:39 schreef seije:

tot aan de nok toe gevuld bedoel ik natuurlijk…

op 14 10 2009 at 12:44 schreef Peter:

Ik bedoel ‘nokkie’.

Zag gisteren pas dat The Pixies in het land waren. Had toch niet gekund. Verjaardag van de mooiste vrouw ter wereld gevierd, met de mooiste vrouw ter wereld, in het beste restaurant van Nederland, Solo in Gorkum. Chef Mo El Harouchi zorgde voor een feestelijk verjaardagsdesert en Marokkaanse joeloeloemuziek.

Was het goed, The Pixies?

op 14 10 2009 at 13:19 schreef seije:

Het was wederom geniaal goed en snoeihard, en tien minuten na het concert kon je het kopen op cd, leuke souvenir!

op 14 10 2009 at 13:48 schreef Peter:

Hé, wat gaaf zeg. En een efficiënte manier om bootlegs tegen te gaan, lijkt me.

op 14 10 2009 at 15:33 schreef seije:

Ook een beetje een vervelende manier van extra geld verdienen vond ik, waar ik met graagte intuinde. Heb meer bewondering voor hoe een band als The Black Crowes het doet…iedereen z’n eigen opname apparatuur laten meenemen, tips op de website hoe en waar je het het beste kan plaatsen voor optimaal geluid…Alleen met het verzoek het niet te verkopen, maar te ruilen met mensen die een ander concert hebben gezien van ze in een ander land…..Een hele ruil community van plaatjes naar elkaar verzendende fans tot gevolg.
Maar terug naar het onderwerp, sorry voor de afleiding.

op 14 10 2009 at 15:35 schreef Peter:

Daar hebben mensen met een baan toch allemaal geen tijd voor, Seije? Nee, CD’tje kopen dat door de geluidsmensen van de Pixies zelf is gemaakt, vind ik wel zo makkelijk. En ik neem aan dat de opnamekwaliteit optimaal is.

op 14 10 2009 at 15:37 schreef RF:

Hahaha! Peter, een goed stuk. Scherpe analyse, hier en daar gekleurd en kort door de bocht. Maar dicht bij de waarheid. Althans, mijn waarheid. Hasnae rocks indeed. Stoer zoals zij tegen Samira B inging.. Ontmasker de leugenaars!

Grt

op 14 10 2009 at 15:41 schreef Peter:

Dank je, mooie vrouw.

op 15 10 2009 at 01:23 schreef Odmar Tichelaar:

@Vermoeiend

Als dit allemaal zo “vermoeiend” is, blijf dan weg. Wat is er mis mee als iemand, nota bene op zijn eigen stek, lovend is over zijn geliefde?
Heb je dit stuk, en dat van Hassnae hierboven (ik kom laat in de avond/nacht even kijken) wel gelezen? Dan is het toch niet meer dan terecht dat iemand hier gelukkig van wordt, zeker gelet op de discussie die landelijk gaande is betreffende allochtonen, Islam, Moslims etc.?!

Peter heeft gelijk, Has is stoer. Dat is iedereen die een volle zaal “de vinger” durft te geven met een dergelijk verhaal/betoog/uitleg, onzeker over de reactie die daarop volgt. Een lynchmob had ook zomaar het gevolg kunnen zijn. Heb jij dat lef ook “vermoeiend”? Ik weet dat van mijzelf nog niet zo zeker. Zij deed dat wel blijkbaar en kreeg ook de handen nog eens op elkaar van de zaal. Dat is m.i. erg hoopgevend. Vermoei en bemoei je eens met dingen die er werkelijk toe doen en laat de liefde van anderen buiten jouw bemoei-sfeer.

op 17 10 2009 at 16:29 schreef khalil:

Zoals vermoeiend al aangaf, dreigt dit site een beetje onder te gaan in het verheerlijking van Hassnae, en het voortdurende voor rotte vis uitmaken van de de andere Marokkaanse dames waaronder Elatik…ik weet dat dit forum niets van doen heeft met een journalistiek teneur, maar enig objectief verslaggeving van Hassnae is wel op zijn plaats.

op 17 10 2009 at 17:13 schreef Peter:

Khalil, ik heb op ‘Vermoeiend’ als volgt geantwoord:

Bovenstaand stuk gaat over een actueel en sociaalmaatschappelijk thema. Er wordt in afgerekend met een aantal vooroordelen, er wordt een inkijkje geboden in een weinig belicht aspect van de Marokkaanse gemeenschap. Vrije Volkers zullen zich bij het lezen toch achter de oren krabben, want met bovenstaand verhaal blijft er niet veel overeind van je monolithische islam en gelijkgeschakelde moslims die slechts één doel hebben: islamiseren.

Meer nee hoor, een vieze man die maar geen beslissing kan nemen over zijn ‘nick’, klaagt over mijn verheerlijking van mijn geliefde, en dat er geen intellectueel prikkelende onderwerpen worden behandeld.

Blijkbaar heb je er geen boodschap aan, en vind je het nodig Vermoeiends losse flodder nog een keertje in de groep te gooien.

Ik begrijp daar eerlijk gezegd de bedoeling niet van. Ben je nou geïnteressseerd in discussie, of niet? Waarom neem je niet de moeite mijn tegenargumenten mee te nemen in je reactie? Ik vind het van weinig intelligentie getuigen om als een autist iedere keer weer hetzelfde gesputter de ether in te gooien, en je geen lor aan te trekken van wat een ander daarover te zeggen heeft.

Ik werp ook je suggestie verre van me, dat ‘andere Marokkaanse dames waaronder Elatik’ ‘voortdurend voor rotte vis worden uitgemaakt’. Dat is simpelweg nietwaar. Ik houd wel eens iemand een spiegel voor. Ik wijs wel eens op een paar gênante feiten. In plaats van dat je daartegen een paar gemeenplaatsen inbrengt, laat je liever zien waar ik de fout inga, waar mijn argumenten niet deugen, wat ik wat over het hoofd gezien heb.

op 17 10 2009 at 18:02 schreef khalil:

iedere keer? zover ik weet is dit de eerste keer dat ik reageer op je verwijten naar Elatik toe.., los van haar bestuurlijke kwaliteiten, of juist niet weet ik niet wat nu de pijnpunt is bij haar, of heeft dat te maken met haar kritiseren in het verleden van van Gogh (allah hebbe zijn ziel)? Het nu een-tweetje met Hassnae om Samira door de slijk te halen getuigt van weinig vakkundigheid

op 17 10 2009 at 19:01 schreef Peter:

Het punt is dat je helemaal niet reageert op mijn verwijten ‘naar Elatik toe’. Je constateert dat ik Elatik op de korrel neem en begint daarna te speculeren naar het hoe en waarom, met de bedoeling mij verdacht te maken, zodat mijn kritiek niet serieus hoeft te worden genomen.

Maar je gaat helemaal niet in op wat ik zeg. Je weerlegt niks, je wijst niet op dingen die ik over het hoofd heb gezien. Eigenlijk zeg je dus met een heleboel woorden helemaal niets.

op 19 10 2009 at 11:20 schreef vermoeiend:

Peter,
volgens mij bedoelt Khalil (maar correct me íf I’m wrong khalil) hetzelfde: wat je over het hoofd ziet, is dat er – om relevante journalistieke thema’s op het gebied van integratie etc. aan de orde te stellen – ook andere manieren zijn dan door verheerlijking van je eigen muze.

op 19 10 2009 at 11:27 schreef Peter:

Ik stel die zaken niet aan de orde ‘door verheerlijking van mijn muze’, humorloze zeiksnor. Maar goed, ik ga me verder niet vermoeien met andermans onwil en onbegrip. Niet mijn verantwoordelijkheid.

op 19 10 2009 at 12:46 schreef vermoeiende zeiksnor:

Ah, nu ben ik humorloos. Klopt dan inderdaad, ik had teksten als ” (quote PB:) Bovenstaand stuk gaat over een actueel en sociaalmaatschappelijk thema. Er wordt in afgerekend met een aantal vooroordelen, er wordt een inkijkje geboden in een weinig belicht aspect van de Marokkaanse gemeenschap.”,
blijkbaar ten onrechte opgevat als serieus en niet als humoristisch bedoeld proza. Dat ligt aan mij. Excuses.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS