Home » Archief » Suruç


[21.07.2015]

Suruç

Esra Dede

nat15

Gebakjes en kopjes Turkse koffie. Mijn ouders en ik kijken naar het nieuws. Erdogan heeft het over eenheid en medeleven. Al een aantal uur zie ik alleen berichten over Suruç op mijn sociale media. Ik word er op elk platform mee geconfronteerd.

We zijn thuis in het inner Anatolisch gebied van Turkije. Een veilig gebied in Turkije. Het duurt niet lang voordat ik mij richt op mijn ouders, die redelijk stil zijn over deze aanslag. Af en toe loop ik de woonkamer in en geef ik een update over de doden aantal. Bijna dertig.

Bang

Op een gegeven moment wil ik ook hen ermee confronteren. “Zijn jullie niet bang?”, vraag ik. Ze kijken mij aan alsof ik iets belachelijks vraag. “Bang zijn? Waarom zouden we? Ons leger zal ervoor zorgen dat ze niet verder komen” , zeggen mijn ouders bijna in koor en gaan verder met het drinken van hun koffie.

Ik ben wel bang. Ik bekijk de foto’s van de tuin waar het is gebeurd, de levenloze lichamen op de grond. Nog een aantal uur geleden waren zij hoopvol. Nu zijn ze er niet meer.

Het waren jonge vrijwilligers. Tieners en jongvolwassenen die hun gebied wilden hervormen. Ze wilden speeltuinen opzetten, speelgoed uitdelen en laten zien dat het niet allemaal zo deprimerend hoefde te zijn. Dat zij zelf voor groei zouden zorgen, voor hoop. Het is ze niet gelukt.

Vechten tegen ISIS

Het waren geen vrijwilligers, het waren terroristen in spé. Het waren de pionnen van de PKK. Het was een schijnbijeenkomst, zij wilden namelijk naar Kobane om te vechten tegen ISIS. ISIS was ze alleen voor. Het is een strijd tussen de Koerden en ISIS. Niet tussen Turkije en ISIS. Ver van mijn bed.

Tegenstrijdige berichten. Ontwijkende berichten. Wij vinden het allemaal wel heel jammer dat ze zijn overleden. Maar het blijven terroristen, het blijft een complot tegen ons volk.

Wij blijven Turken die de voorkeur geven aan onze soort. Laat ze elkaar uitmoorden, lijkt wel de tendens. Maar voor hoelang?

Complottheorieën

Tegelijkertijd worden ook andere theorieën gevormd. Over onderhandelingen met ISIS, over ziekenhuizen waar hun soldaten worden verzorgd. Over samenwerking.

Welk complottheorie moeten wij geloven? Intussen strijdt de PKK tegen ISIS en Turkije en het gehele Midden-Oosten moeten nog beslissen aan wiens kant ze staan. Hopelijk zal het dan niet te laat zijn.

Esra Dede is geboren en getogen Amsterdammer. Zij studeert geneeskunde en wordt door haar familie gezien als communist, omdat ze ooit lid was van de SP. Volg haar op Twitter.

Esra Dede, 21.07.2015 @ 18:56

[Home]
 

40 Reacties

op 21 07 2015 at 21:19 schreef su:

Je kunt geen kant kiezen. De grenzen van het Midden Oosten worden opnieuw getrokken. Met dank aan de initiators van deze ellende, Bush senior en junior. Tweemaal is Irak aangevallen. Blijf met je tengels van andere landen af zou ik zeggen. Maar dan flikken ze hetzelfde met Libië. Als die shit daar hier naar Europa komt moet dan ook niet janken.

op 21 07 2015 at 21:36 schreef Thomas E:

Ik denk dat niemand meer weet waar hij staat in de moslimwereld van het nabije oosten en Noord-Afrika. Het lijkt wel of iedereen plotseling ontworteld en ontheemd is. Wie vertrouwt zijn buren nog?

Als iedereen nu eens bloot ging lopen, net zoals op de plaatjes hier, dat zou al veel kou uit de lucht halen. Geen religieuze of culturele kledingkenmerken meer, iedereen gehuld in de naakte waarheid.

op 21 07 2015 at 21:49 schreef Sasha Berkman:

Het Koerdische Volk zal het voornamelijk zelf moeten doen. Er is niemand die ze kunnen vertrouwen helaas.

https://www.youtube.com/watch?v=qaBZaLrJ5wc

op 22 07 2015 at 03:17 schreef Nak:

Dank je wel voor de bijna neutrale beschrijving. Toch weer ontzettend jammer dat Turken zo hardnekkig op zichzelf gericht zijn.

op 22 07 2015 at 09:01 schreef Keessie:

Het Koerdische Volk kan jou toch wel vertrouwen, Sasha Berkman?

@Thomas E: helemaal mee eens – ik ben nog steeds een echte progressieve idealist :-)

op 22 07 2015 at 09:18 schreef Sasha Berkman:

Nak: Nee dan die Nederlanders….

op 22 07 2015 at 09:28 schreef su:

Jah, de Koerdische “broeders” van de PKK hebben wel 30.000 doden gemaakt in Turkije. Dat kan niet zonder consequenties zijn natuurlijk. Koerden kunnen niet van twee walletjes eten en het mes snijdt van twee kanten etc etc…

op 22 07 2015 at 17:37 schreef Sasha Berkman:

su: je praat Turkse propaganda na.

op 23 07 2015 at 08:25 schreef Pyt van der Galiën:

Natuurlijk kun je in het geval van ISIS en de YPG wel een kant kiezen. ISIS is een fascistische organisatie. De YPG/PKK is in het noorden van Syrië bezig met een fascinerend democratisch experiment. Zijn het heiligen? Nee, natuurlijk niet. Maar hoeveel democratische experimenten hebben we eigenlijk in het MO?

Wanneer we niet meer kunnen kiezen tussen fascisten (ISIS) en degenen die in de meest helse omstandigheden proberen op de puinhopen van de Syrische burgeroorlog een beetje fatsoenlijke maatschappij te creëren, kunnen we de handdoek maar beter in de ring gooien.

Dat die socialistische jongeren op weg zouden zijn geweest om in Kobane te vechten, is volledig absurd. Ze waren onderweg om te helpen bij de wederopbouw. Maar zelfs indien ze op weg zouden zijn geweest om te vechten tegen ISIS: so what? Hoe dachten jullie ISIS tegen te houden? Met het vrome gekwezel van Thomas hierboven? Degenen die wél tegen ISIS vechten, zouden een medaille moeten krijgen.

op 23 07 2015 at 11:47 schreef Thomas E:

Ga maar lekker vechten, Pyt. Schaar je aan de zijde van de Amerikanen & allies, ruil je pen in voor een kalasnikov en karren met die geit!

Ik blijf toch echt voor naakt gaan.

op 23 07 2015 at 12:42 schreef Pyt van der Galiën:

Je reacties worden met de dag betekenislozer, Thomas. Ik wist niet dat het mogelijk was.

Opmerkelijk dat links-liberalen zich wél opwinden over de aanslag op Charlie Hebdo, maar niet thuis geven zodra de slachtoffers Turken of Koerden zijn. Dán is het plotseling één al nuance. Lachwekkend. Wanneer het niet zo treurig zou zijn.

op 23 07 2015 at 13:07 schreef Thomas E:

” maar niet thuis geven zodra de slachtoffers Turken of Koerden zijn”

Vreemde conclusie. Alles wat ik bedoel te zeggen is dat wij maar machteloze, onwetende toeschouwers zijn van wat er in moslimlanden gebeurt. Jij ook hoor Pyt. Je bent echt niet beter geïnformeerd dan wij.

op 23 07 2015 at 15:22 schreef Nak:

@Sasha Toch maar even reageren. Je komt met een jij- eh wij-bak en beschuldigt vervolgens su (terecht) van nawauwelen van vergelijkbare ja-maar–hullie-ook/zelf-argumenten.

op 23 07 2015 at 19:26 schreef Pyt van der Galiën:

Nee, je bent geen machteloze toeschouwer. Je kunt de Koerden in het algemeen en Kobane in het bijzonder steunen. Moreel, maar ook materieel. En onwetend hoef je ook niet te zijn. Onwetendheid is een keuze.

Durf voor eens in je leven eens een kant te kiezen. Honderd keer liever Sasha dan het – inderdaad – machteloze gebabbel wat jij hier debiteert.

op 24 07 2015 at 00:39 schreef Sasha Berkman:

Hey Thomas, heb je op die URL van Pyt geklikt?

op 24 07 2015 at 03:17 schreef MNb:

Wat voor betere informatie over IS heb jij dan nog nodig, Thomas E, om te beseffen dat dat tuig is? Niet dat ik het daarom met PvdG eens ben.

“Degenen die wél tegen ISIS vechten, zouden een medaille moeten krijgen.”
Zoals president Assad?
Dat wil weer niet zeggen dat dit

“niemand meer weet waar hij staat”
enige betekenis heeft. Diezelfde Assad weet heel erg goed waar hij staat. Moet wel – zijn overleven hangt er van af. En IS zelf weet waar het staat – net als de Koerden trouwens.
Het conflict is alleen maar ingewikkeld doordat er zoveel partijen met totaal verschillende belangen betrokken zijn, die duurzame coalities onmogelijk maken. Dus kan het nog lang duren.

op 24 07 2015 at 11:11 schreef Thomas E:

Natuurlijk mag iedereen een mening hebben over de situatie in de moslimlanden. Maar je moet je tegelijkertijd realiseren dat je op afstand (zéker als witmens) maar het topje van de ijsberg ziet; een topje dat door de media geselecteerd en uitvergroot is. Wat weten wij van de wérkelijke olie-, geopolitieke en religieuze belangen? Wat weten wij van de rol die CIA, Mossad e.d. spelen in de conflicten? Als hier in ons eigen land de opinie al bepaald wordt door media-ophitsing en niet door feitenkenners als Flip van Dyke en emeritus hoogleraar criminologie Frans Bovenkerk, dan moeten wij met onze mening over situaties in andere regio’s helemáál voorzichtig zijn.

op 24 07 2015 at 14:48 schreef Pyt van der Galiën:

Drogredenering, Mnb. Ik stel niet dat je iedereen die tegen ISIS strijdt moet steunen. Ik noem een heel specifieke groep die onze steun verdient, te weten de Koerdische organisaties in Rojava.

op 24 07 2015 at 14:57 schreef Benedictus:

De dader is een tweede Breivik. Ook deze jongeren wilden iets opbouwen. Juist daarom zijn ze vermoord. Ook IS staat voor vernietiging van andersdenkenden. Van hetzelfde laken een pak dus.

op 24 07 2015 at 16:02 schreef cRR Kampen:

ISIS is er, is er altijd al geweest en zal er altijd zijn. Er is dus ook geen onstaansgeschiedenis van ISIS, het was er gewoon al.
Je moet er natuurlijk wel altijd bommen op blijven gooien, anders zou deze Orwelliaanse mythe weleens kunnen klappen.

Terzake: IS moet z’n staat gewoon krijgen. En de Koerden ook. Beetje helpen met grensbewaking is in ’t begin dan nog nodig, wellicht.
Elke bom op IS is een bom op Koerdistan, zoals we weten en natuurlijk maar weer liever vergeten, want IS is van de Duivel en de Koerden zijn een goddelijk uitverkoren lief volk met, hoheeee!!! een democratisch experiment!
Knapt wel op, die PKK. Met z’n bataljon vrouwelijke zelfmoordterroristen.

op 24 07 2015 at 17:30 schreef Thomas E:

Nee Sasha (00:39), maar ik heb een beetje m’n buik vol van de grote roerganger Pyt, die meent de nabije oosten wijsheid in pacht te hebben.

op 24 07 2015 at 19:00 schreef Pyt van der Galiën:

Jezus, wat een gezwam, Kampen. Echt het meest achterlijke wat ik deze week gelezen heb. Op Twitter zou je achter een blok belanden. Kan hier helaas niet. Maar beschouw jezelf toch maar als zijnde geblokt.

op 24 07 2015 at 19:20 schreef Sasha Berkman:

kampen: je typering van de vrouwen bataljons als bataljon van zelfmoordterroristen is een schofering van de werkelijkheid en van de legitieme strijd van het Koerdische volk voor zelfbeschikking.
Ik zei het al eerder, de Koerden kunnen alleen maar op zichzelf vertrouwen, niemand in heel de wereld heeft hen ooit geholpen.
Het probleem van de Koerden is nota bene door de oude koloniale westerse wereld gecreëerd. Zelfs de VN heeft geen enkele aandacht voor het lot van dit oeroude volk.

op 26 07 2015 at 07:20 schreef betwister:

Kampen,

Er zijn berichten dat de ISIS opgericht is door geheim agenten van Saddam Hoessein, die werkloos werden toen de VS Irak veroverd hadden.

Ook voor president Assad van Syrië komt het mooi uit dat hij nu kan vertellen dat hij tegen terroristen vecht, terwijl die terroristen voor hem ook alle gematigde groepen afslachten.

op 29 07 2015 at 11:51 schreef cRR Kampen:

betwister, die analyse heb ik uittentreure gegeven. IS is primair Saddam-élite, voorheen grotendeels afkomstig uit de groep die al-Qaeda-in-Iraq werd genoemd.
Toen Bashir al-Assad z’n berooide boeren begon te vermoorden kreeg IS heel snel een tweede poot in Syrië.
Maar IS is primair een product van de verwoesting (inclu fosfor) van ‘The City of Mosques’, Fallujah, tijdens de Tweede Slag in november 2004 (https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Battle_of_Fallujah ).

Pyt, grow up, stom klein kind. Met je Dachau 2.0 bedreiging aan mijn adres voor feiten die je niet bevallen, de hartelijke groeten zeg. Het vrouwelijke zelfmoordbataljon van Öcalan telde ruim 200 meiden. Eén van de leukste aanslagen vond plaats in 1996 door twee zelfmoordvrouwen in één, want zij was zwanger.
Erg hè. Wegwezen maar, als je zonodig met twee Orwelliansche maten meten moet.

op 29 07 2015 at 11:55 schreef cRR Kampen:

“je typering van de vrouwen bataljons als bataljon van zelfmoordterroristen is een schofering van de werkelijkheid”

Sorry, gewoon een feit, breng je Dunning-Krugereffect maar fijn ergens anders heen.

“… de legitieme strijd van het Koerdische volk voor zelfbeschikking.”
En dus moeten ik maar liegen en verzwijgen? Sorry, ik ben dissident.

En ik sta vierkant achter zelfbeschikking voor het Koerdische volk en een de facto Koerdische staat. Maar ik ga er niet voor liegen. Vind je dat erg? Dat ik niet ga liegen? Jammer dan, bel Guantanamo maar.

op 30 07 2015 at 10:14 schreef Sasha Berkman:

“Eén van de leukste aanslagen vond plaats in 1996 door twee zelfmoordvrouwen in één, want zij was zwanger.” Kun je daar wat meer over vertellen? Link?

op 30 07 2015 at 12:09 schreef cRR Kampen:

Op het moment is mijn belangrijkste bron ‘What Terrorists Want’ van Louise Richardson; ik moet in de bibliografie van dat boek kijken (na kantoortijd dus) om bronnen erbij te halen die deze expert gebruikt. Dat bataljonnetje van een vrouw of 200 onder regie van Öcalan, dus.
Waarom we er op internet niet veel over kunnen vinden, naast natuurlijk dat het feit niet bevalt (zie diverse reacties hierboven), is:
” Historically Kurdish and Tamil groups used women extensively as suicide terrorists, and in recent years, there has been an emergence of women suicide terrorists in Chechnyan groups. However it was the Palestinians’ deployment of women suicide terrorists that captured the attention of the Western world.” (uit http://www.yovisto.com/video/19298 ).

De aanslag 1996, “The PKK’s most notorious tactic is its use of female suicide bombers, including one infamous case in which a pregnant suicide bomber killed six Turkish soldiers in 1996.” (uit http://www.brownpoliticalreview.org/2014/12/how-to-trust-a-terrorist/ ) wordt ook ergens in Wiki re YPG/PKK vermeld.

Net als kindsoldaten domweg een symptoom van een door externe terreur ontredderde samenleving.

op 30 07 2015 at 12:59 schreef Sasha Berkman:

“As Turkish soldiers were marching in a military parade through the eastern town of Tunceli, an apparently pregnant woman stepped from the crowd. She turned out to be carrying a bomb under her dress, ”

ze was niet zwanger kampen….

http://www.nytimes.com/1996/07/03/world/kurdish-suicide-bomber-kills-9-turkish-soldiers.html

en je bewering over bataljon van vrouwelijke zelfmoordenaars is en blijft schandelijk.

op 31 07 2015 at 09:00 schreef cRR Kampen:

“… je bewering over bataljon van vrouwelijke zelfmoordenaars is en blijft schandelijk.”

Val je even de terrorisme-experts daarop aan? De Wiki? De mensen die ik hierboven citeerde? Bel anders onze eigen expert op, Beatrijs de Graaf, okee?
Denk je nou echt dat de NYT op DAT moment al alles wist van die vrouw? Zie je echt niet eens dat het dodental helemaal geen negen was, maar zes, en dat je dus gewoon een praematuur artikeltje zit op te lepelen om mij met jouw arrogantie van de achterlijkheid te bestoken? Sheesh!! Wat mankeert je, Sasha? Ben je zo’n vrouwtjeshater, Sasha, dat je denkt dat vrouwtje altijd van lief roze suikergoed zijn?

Sommige naïeveteit is echt stuitend. ‘Logica is giftig, feiten zijn taboe, kennis is arrogantie’, hè Sasha.

“Schiet éérst de vrouwen neer”!

http://dizzie.nl/boek/schiet-eerst-de-vrouwen-neer-9052262535

op 31 07 2015 at 12:49 schreef Sasha Berkman:

Beste Kampen,
Je pedante en leugenachtige manier van communiceren maakt ieder gesprek met jouw zinloos.

op 31 07 2015 at 13:30 schreef Sasha Berkman:

Toetje voor eigenwijze of leugenachtige kampen:

https://www.stratfor.com/cusp_next_wave_female_suicide_bombers

stratfor…..

“From 1996 to 1999, the Kurdistan Workers’ Party (PKK) carried out a series of attacks against Turkish military and police targets using female suicide bombers. Several of the PKK operatives strapped their explosive devices to their stomachs to give the appearance that they were pregnant. “

op 31 07 2015 at 17:09 schreef cRR Kampen:

Eigenlijk heel raar om een groepering als de PKK aan te kijken op vrouwelijke (zelfmoord-)terroristen.
Want: http://rojhelat.info/en/?p=7278 .
Zelfs bij de LTTE (‘Tamil Tijgers’), dat een vrouwensuïcidegroep van tot 400 leden bezat, stonden vrouwen toch niet bepaald in zo’n aanzien. Waar de selectie van mannelijke zelfmoordterroristen zich richt op normale, intelligente en psychisch gezonde jongens (oei, feit, schelden maar weer!), werden daar in Sri Lanka mbt vrouwen die regeltjes niet zo nauw genomen.

Citaat van Öcalan over de eerste geslaagde acties: “These women were fully aware and fully desirous of being free women with an important message to pass on and who could be examples for women the world over.” (gecit. in ‘My Life is a Weapon’, C. Reuters 2004).

Intussen zijn er vermoedelijk alleen dit jaar al een dozijn of meer van die dappere (zelfmoordacties zijn ultiem dapper, waar of niet) vrouwen als wapen bezig geweest, tegen IS. Sommige van die aanslagen waren nogal succesvol, zoals eentje aan het eind van de slag om Kobani eerder dit jaar die een gewichtige IS-versterking net buiten de stad uitschakelde. Is uitgebreid in het nieuws geweest.

op 31 07 2015 at 22:54 schreef Sasha Berkman:

Kampen:

https://www.stratfor.com/cusp_next_wave_female_suicide_bombers

stratfor…..

“From 1996 to 1999, the Kurdistan Workers’ Party (PKK) carried out a series of attacks against Turkish military and police targets using female suicide bombers. Several of the PKK operatives strapped their explosive devices to their stomachs to give the appearance that they were pregnant. “

maw, je klets uit je nek vwb zwangere vrouwen die zelfmoorakties pleegden.

Je pedante en leugenachtige manier van communiceren maakt ieder gesprek met jouw zinloos.

Het lijkt me dat je je excuses aan moet bieden voor je onzinnige geblaat.

op 03 08 2015 at 12:41 schreef cRR Kampen:

Goed zo, Sasha, zonder er een woord aan vuil te maken ben je nu zover dat je me niet meer uitscheldt omwille van het bestaan van die vrouwelijke zelfmoordterroristen. Die er natuurlijk nog steeds zijn en nog steeds hun ding doen.
Er had natuurlijk een bedankje af gekund, maar nee, je gaat nu heel gauw al het gezeik richten op één enkel geval. Ik zie het wel, hoor!

Waarom vind jij het eigenlijk zo onverdragelijk dat één (of wie weet: méér) van die vrouwen mss gewoon echt wel zwanger was? Heb je wel enig idee van wat een oorlog is, en wat een zogeheten assymetrische oorlog is? Heb je énig idee?? Of moet je uit angst voor het volkomen onbestemde in JOUW en MIJN ziel mij maar aanvallen?

Of misschien doen alléén islamitische vrouwen dat, zelfmoordbombardementen als ze zwanger zijn. Zoals in januari in Istanboel – ja, januari 2015. Want tja, die islam, hè, dat zijn echt allemaal van die gekkies. Behalve, uiteraard, Koerdische moslims.

Dat bomgordels op vrouwen weleens ingezet worden om zich zwanger voor te doen, wat jij blijkbaar net hebt ontdekt, weet ik natuurlijk allang. En… Ik weet nog wat. Namelijk dat vrouwen die pakweg drie maanden zwanger zijn er zo niet uitzien.

op 03 08 2015 at 15:19 schreef Sasha Berkman:

je verzet hier de doelpalen, sneu figuur. Niemand heeft ooit ontkent dat er PKK’sters zijn geweest die zelfmoord akties uit hebben gevoerd. Ik heb alleen gestaaft dat het feit dat daar zwangere vrouwen bij zaten alleen in jouw hoofd bestaat. toedeledoki

op 03 08 2015 at 16:34 schreef cRR Kampen:

” Ik heb alleen gestaaft dat het feit dat daar zwangere vrouwen bij zaten” – nee, dat heb je niet. Dat kán je ook helemaal niet, helaas.

Je hebt iets ontzettend triviaal meegedeeld, dat ik hierboven al aangaf: Dat bomgordels op vrouwen weleens ingezet worden om zich zwanger voor te doen, wat jij blijkbaar net hebt ontdekt, weet ik natuurlijk allang. En… Ik weet nog wat. Namelijk dat vrouwen die pakweg drie maanden zwanger zijn er zo niet uitzien.

Je herhaalt je DK-afflictie door dat laatste zinnetje alvast te negeren.
Waar ben je zó bang voor??

En waarom ging je niet op dat recente geval in, eigenlijk? Omdat die zwangere Russische ’toch maar een moslim’ was?

“Niemand heeft ooit ontkent dat er PKK’sters zijn geweest die zelfmoord akties uit hebben gevoerd.” – Je deed je best _op 24 07 2015 at 19:20_ totdat ik je even naar Öcalan liet luisteren.
En _op 24 07 2015 at 19:20_ had ik het nog niet eens over zwangere vrouwen.

Waar ben je zo bang voor?

op 04 08 2015 at 22:06 schreef Sasha Berkman:

Ik ga er vanuit dat iedereen het nu wel zo’n beetje weet.

op 05 08 2015 at 11:00 schreef cRR Kampen:

Afsluitend met een kreet van jou die ik had moeten verzinnen… ‘Turkije is thans de luchtmacht van ISIS’. Aldus op m’n eigen FaalBlog (FB) geciteerd :)

op 14 08 2015 at 20:16 schreef Sasha Berkman:

Kampen:

Deze vrouwen zijn alleen zwanger van de toekomst.

https://pbs.twimg.com/media/CMZA-eqW8AAoEXw.jpg:large

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS