Home » Archief » Politiestaat


[19.07.2015]

Politiestaat

Peter Breedveld

nat18

En wéér worden we door de politie keihard voorgelogen. De politieagent die vorige week werd veroordeeld omdat hij een inbreker in zijn been had geschoten, wist niet dat hij dat niet had mogen doen, aldus een persbericht van de politie. De instructies rond de schietbevoegdheid van de politie zouden namelijk onduidelijk zijn geweest.

Maar uit het vonnis van de rechter blijkt dat de veroordeelde politieman zelf heeft verklaard dat hij wist dat hij niet had mogen schieten, en het desondanks toch heeft gedaan.

Schijt aan de wet

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de politie, behalve dat ze racistisch is, ook niet op haar woord is te vertrouwen. Ze loog over de toedracht van de dood van Mitch Henriquez, ze loog over de mishandeling van de veertienjarige Schilderswijker Oubayda Jab Allah, ze loog over de mishandeling van Mustafa Sealiti en ze loog over de dood van Ihsan Gürz en in die laatste zaak ging ze zelfs zover de hersenen en het hart van de overledene kwijt te maken, zodat de Turkse autoriteiten niet konden verifiëren of een overdosis cocaïne met een fatale hartaanval als gevolg echt de doodsoorzaak van Gürz was geweest.

Ook blijkt andermaal dat de politie poept op de Nederlandse wet. Ik wees daar al eerder op, dat het geen gebrek aan wetskennis is die de politie de ene onrechtmatige arrestatie en gewelddaad op de andere doet stapelen, maar gewoon dikke vette schijt aan de wet. De politie heeft niks met de wet, niks met grondwettelijke rechten, niks met vrijheid van meningsuiting, niks met voorschriften. De politie doet gewoon waar ze zin in heeft en die veroordeling voor het schieten op een inbreker was een vieze tegenvaller want behoorlijk onverwacht. Gewoonlijk komt de politie echt overal mee weg en krijgt ze nog een bloemetje toe en een hart onder de riem van Ahmed Marcouch.

Antisemitisch shockblog

Domrechts, deze maal in de vorm van de Roze Khmer, heeft natuurlijk ook schijt aan de wet en organiseerde een fundraiser om de boete van 2500 euro te betalen waartoe de schietgrage diender was veroordeeld. Binnen een halve dag hadden de reaguurders van het antisemitische schockblog tienduizend euro bijgelapt. Het slachtoffer was immers een inbreker, een boef, althans hij werd verdacht en verdachten hebben geen rechten volgens dezelfde types die dagelijks hun broek volschijten omdat ze denken dat de sharia gaat worden ingevoerd en wetsovertreders dan lijfstraffen krijgen.

De politie krijgt sowieso overweldigende morele steun, sinds ze Mitch Henriquez doodwurgde en er keihard over loog. Ik lees berichten over kinderen die motoragenten staande houden en bloemetjes aanbieden, het lijkt Noord-Korea wel. Het relaas van ene agent Rick, die elke dag weer afdaalt in de donkerste, diepste krochten van de zelfkant van de samenleving om daar de zwaksten en kwetsbaarsten te beschermen tegen het kwaad, doet sterk denken aan de Chinese soldaat Lei Feng, de dappere soldaat wiens opofferingsgezindheid oneindig was en die tijdens de Culturele Revolutie iedere Chinees als voorbeeld moest dienen.

Niks te duchten

U voelt al waar ik heen wil: mij lijkt het dat u klaar bent voor de politiestaat. U wilt geen rechtsbescherming, u vindt de grondwet maar een vervelende sta-in-de-weg en u begrijpt niet waarom mensen, die verdacht worden van een misdrijf, rechten zouden moeten hebben. U gelooft dat mensen, die door de politie worden doodgewurgd, het daar zelf naar hebben gemaakt. Als je je netjes gedraagt – en u gedraagt zich voorbeeldig, nietwaar – heb je ook niks te duchten van de politie. Van u mag ook iedereen alles van u weten want u hebt niets te verbergen.

Het is jammer dat u geen boeken leest, want dan zou ik u The Ministry of Special Cases van Nathan Englander aanraden. Dat speelt zich af in Argentinië, aan het begin van de militaire coup in dat land. Centraal staat een gezin waarvan de vader ook riep om een sterke man, die ook vond dat grondrechten alleen maar dienden ter bescherming van gespuis. En toen kwam de junta zijn zoon halen. De rest van het boek gaat over de vergeefse zoektocht van zijn ouders naar hun vermiste zoon. Een zoektocht waarvan je weet dat die niks zal opleveren.

Links gespuis

U maakt Nederland klaar voor zo’n dictatuur, met uw fundraisers en bloemetjes voor de politie en massale steunbetuigingen. Het is natuurlijk prachtig om te zien hoe de politie die zwartjes laat voelen wie de baas is in dit land, en dat linkse gespuis een lesje leert. Totdat ze je eigen kinderen pakken. Dat is uiteraard altijd wat anders.

Maar het is niet zo ingewikkeld: als de wet niet van toepassing is op die zwarte amokmakers, is die dat natuurlijk ook niet op u.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.07.2015 @ 17:14

[Home]
 

26 Reacties

op 19 07 2015 at 18:08 schreef MNb:

De rabiaatrechtse rechtvaardiging: veiligheid.

“They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.”
Benjamin Franklin.

op 19 07 2015 at 18:26 schreef Maarten:

Het lijkt net Noord-Korea wel. Haha. Ja inderdaad.
Hier nog een artikel over deze zogenaamde agent Rick:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4102248/2015/07/16/Charmeoffensief-politie-krijgt-klap-door-emotionele-brief.dhtml

op 19 07 2015 at 19:06 schreef seije:

Fijne pet heeft u op van uw lezers.

op 19 07 2015 at 19:18 schreef Keessie:

How to survive a crazy cop:

https://www.youtube.com/watch?v=TmIzDJDEJVg

op 19 07 2015 at 20:30 schreef Mario:

Nu pas erachter komen dat er nogal wat Nederlanders beter emigreren naar een totalitaire staat, omdat men -overduidelijk- niet met verworven vrijheden weet om te gaan?

Meer repressie! Want ik voel me onveilig op straat, ook al dalen de criminaliteitscijfers al jaren. Meer camera’s op straat, ook al kan men de beelden veelal niet als bewijs gebruiken, omdat de kwaliteit gewoon kudt is. Dat los van de vele dummycams die her en der hangen om burgers het (uiterst subjectieve) gevoel van veiligheid te geven. Meer regels, anders is het allemaal zo enorm verwarrend voor de gemiddelde amoebe aka Nederlander. Ordnung muss sein!!1!!1

Er is helemaal niets mis mee om dat gewoon toe te geven en je biezen te pakken om te vertrekken naar, zeg, China ofzo.

Ik hoop alleen dat men wel af en toe een kaartje stuurt.

op 19 07 2015 at 20:59 schreef L.Brusselman:

En als ze weer eens een verdachte die weg probeert te komen heldhaftig in de rug schieten
is er altijd nog het OM dat ze uit de wind houdt.
Net als die Limburgse schietgraag die twee jaar kreeg,nadat de familie van het doel een civiele procedure moest aan spannen om hem voor de rechter te krijgen,gaat het OM in hoger beroep omdat ze vrijspraak eisen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/17/twee-jaar-cel-voor-agent-uit-kerkrade/

op 19 07 2015 at 21:27 schreef dewanand:

ja he peter

de politie als lange arm van de wet moet af en toe wat hinderlijke zwarte en donkere vliegjes doodmeppen, als machtsvertoon en afschrikking. Dit deed men in het oude Sparta ook waar meer slaven woonden dan barbaarse Spartanen. Slaven leren vooral om niet te denken en gedachteloos te kauwen op taaie, goedkope opiaten.

schrijf eens een tekst en noem de lange lijst van hinderlijke donkere vliegjes in nederland, tip men noemt hen nu toch gewoon niet westerse allochtonen, zgn niet blanken en niet ariers???

Ja over de hele linie is er een bittere strijd gaande tegen de hinderlijke donkere vliegjes, en zelf geloven Wieroe en ik toch in een zuiver biologisch verantwoorde oplossing:

ZELFDEPORTATIE.

nee, niet dat wij deze gasten haten, nee het is de zgn water filosofie van Wieroe als levend, harig waterwezen op vier poten.

Kijk hier vb ervan:

dit essay:
Proclamatie: Federatie Bevrijding Suriname (FB-SSers) (Fuck Bouta Saka Saka)

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1308
Offerdatum 5 mei 2015

H5. Zelfdeportatie Hindoestanen in Nederland
http://www.dewanand.com/wfor1308.htm

op 19 07 2015 at 21:46 schreef Ralph van der Geest:

Van de site politie.nl over die bedelactie van dat haatblog: “De politie en de betreffende politieman, die niet in de publiciteit wenst te komen, zijn positief verrast door deze publieke steun.”
Lees: De gewapende tak van de PVV is uitermate erkentelijk voor de bedelactie van een haatblog dat verdrinkende vluchtelingen uitscheldt, voor moslims de meest elementaire mensenrechten wil afschaffen en dat SS’ers verheerlijkt alsook door de white trashdie dagelijks krijst en joelt om gaskamers voor moslims danwel het kielhalen en verbannen van iedereen die het eigen verknipte en moorddadige werelbeeld niet deelt.

op 20 07 2015 at 08:08 schreef Haes:

@Maarten
Inderdaad, hoe kan je twijfelen aan de herkomst van dit schrijfsel. Slecht vertaald Engels, het druipt er vanaf:
Het spijt me dat ik soms onbeleefd lijk. Ik vergat in de winkel terug te lachen, omdat ik was afgeleid door de herinnering van een jongen die mij ooit snikkend vertelde hoe zijn broer verdronk, nadat hij hem had moeten wegduwen om zichzelf te redden. En het lag heus niet aan je kookkunsten, maar ik had geen honger meer nadat ik in de zomer een man uit het water viste die zijn schaatsen nog aan had.’

op 20 07 2015 at 15:58 schreef Thomas E:

Ik wou ook wat zeggen over de politie, maar…eh…… was even afgeleid door de jonge vrouw hierboven, die mij zo ontwapenend naturel aankijkt.

op 20 07 2015 at 17:18 schreef Keessie:

De politie weigert de meeste aangiften op te nemen. Als je doorzet, dan intiideren ze je net zo lang dat je niet mee durft: ‘als je aangifte doet heb je er geen controle meer over. het kan geseponeerd worden. of er kan iets mee gedaan worden. de politie houd je NIET op de hoogte van wat ze gaan doen. gaan ze de verdachte oppakken? ondervragen? waarschuwen?’

kloothommels zijn het

http://www.metronieuws.nl/columns/2015/07/moet-ik-aangifte-doen

op 20 07 2015 at 19:29 schreef Matijn:

De tekst stinkt naar het werk van een communicatiebureau. Bestaat het onderzoeksprogramma Argos nog – was ooit VPRO-radio – of is dat inmiddels helemaal wegbezuinigd? Zou heel interessant zijn als iemand er eens goed indook en het uitzocht. Ik vermoed dat agent Rick niet bestaat.

op 20 07 2015 at 19:36 schreef J S:

Sterke inhoud en boodschap, maar de Roze Khmer een antisemitisch shockblog noemen is wel erg zwak.

Als je de inhoud werkelijk nog shokerend vind dan ben je naïever dan je scherpe pen doet vermoeden en antisemitisch? Jammer van iemand die zelf, m.i. ten onrechte, dat label krijgt opgespeld dit zo makkelijk bij andere doet.

op 20 07 2015 at 20:32 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

De NL politie zijn padvinders vergeleken bij het OM. Daar zit het echte gespuis.

op 20 07 2015 at 20:52 schreef Sasha Berkman:

volledig off topic maar woensdag is er een geweldige berber band in Amsterdam. Dessert Blues!

http://mezrab.nl/events/616/

op 20 07 2015 at 23:21 schreef leon:

Sorry hoor, maar dit verhaal is dommer dan de onzin die ik soms op gs lees. GS *zegt* tenminste nog dat ze tendentieus, ongefunderrd, enz, zijn.
Denk je nou heus dat elke politieman fout is? Ga toch weg; dat is een belediging voor de velen die wel hun best doen het land leefbaar te maken/houden. En ja, ik ben ook weleens een agent tegengekomen die me op het agressieve af benaderde om niets. Maar ik ben ook weleens slechts vermanend toegesproken toen ik een verkeersfout beging.

En als je dan zo nodig de wereld wilt verbeteren (wat op zich prima is), denk je dan dat dit ranten de andere kant motiveert om te luisteren en te werken aan verbetering? Ik denk het niet. Als iemand mij op zo’n manier bejegent, is de dialoog bij voorbaat mislukt.

En ten slotte vind ik het bovenstaande nog een stuk tendentieuzer dan wat ik op gs lees. En die die zijn toch wel behoorlijk fout…

op 21 07 2015 at 08:11 schreef Keessie:

Het OM en de rechters deugen idd ook niet. Een bizar kleine fractie van het aantal aangiften leidt tot actie bij politie en om. Maar als ze actie ondernemen zijn veroordeling en straf reeds een feit: 95% van de verdachten in een rechtzaak wordt veroordeeld.
Dat KAN gewoon niet correct zijn. Nederland is dan ook koploper van landen met de meeste onschuldigen achter de tralies.

Er is iets fundamenteel fout met politie, justitie en OM in Nederland.

op 21 07 2015 at 14:00 schreef su:

Het OM moet je inderdaad tot het bot wantrouwen. Bij allochtonen eisen ze structureel de hoogste eis, om den “voorbeeld” te stellen. Sukkels.

op 21 07 2015 at 15:28 schreef Anoniem:

Niet te filmen:
http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/21/brandbrief-aan-burgemeester-almere-om-motorincident/

op 21 07 2015 at 21:29 schreef dewanand:

nou stel dat je het OM het mandaat geeft om iemand uit Nederland voor minimaal vijf jaar te verbannen, met minimale voorzieningen in het buitenland, en dat die persoon dan ook het bestemmingsland buiten EU zelf mag kiezen.

Nou wat dan???? In islam is verbanning doodnormaal en in oudere culturen, romeinse rijk, griekenland, afrika, india enz was verbanning ook doodnormaal.

en het is geen gek idee, andere omgeving criminaliseert automatisch minder, weg van je koelie/ mocro/ pako/ nigga / Isis ghetto.

veel marokkaanse jongens die ik ken zouden dit leuk vinden, want met een voorziening naar marokko gaan is leuk en daar is het leven rustiger en je word niet overal weggediscrimineerd als buitenlander. ook kansloze, gecriminaliseerde hindoestaanse jongeren zouden dit leuk vinden geloof ik.

op 22 07 2015 at 18:58 schreef Egbert:

De laatste tijd worden er opvallend veel poesjes gered uit bomen door heldhaftige agenten.

op 23 07 2015 at 19:33 schreef Maurice:

Leon heeft een sterk punt. Een hele groep stigmatiseren op basis van enkele gevallen. Waar zien we die train of thought nog meer?

Misschien moeten ze de politie gewoon standaard een doorfilmende GoPro omhangen, zoals toen tijdens dat ‘feest’ in Hoek van Holland, zodat je ook eens de aanleiding en afweging voor een arrestatie kan horen en zien ipv altijd alleen maar de gefilmde arrestatie zelf.
Eerst een compleet beeld, dan pas oordelen.

op 24 07 2015 at 15:45 schreef dewanand:

nou peter link dit maar, puur hollandse KUT cultuur. have fun

vredes cultuur van Bonobo’s:
make love no war

https://www.youtube.com/watch?v=2z5ZFEOFwA0

op 24 07 2015 at 16:05 schreef cRR Kampen:

“Misschien moeten ze de politie gewoon standaard een doorfilmende GoPro omhangen, zoals toen tijdens dat ‘feest’ in Hoek van Holland, zodat je ook eens de aanleiding en afweging voor een arrestatie kan horen en zien”

In het geval van Hoek van Holland zou de politie die natuurlijk liever uitzetten. In heel wat andere gevallen ook. Het mooie van tegenwoordig is juist dat er zowat overal camera’s hangen zodat je af en toe eens kan zien wat de politie werkelijk flikt.

Daar viel trouwens ook weer zomaar een dode door een politiekogel – en met al dat krankzinnige geschiet toen was ’t een wonder dat er maar eentje viel. Waar ook weer een fantastische verklaring voor werd bedacht die natuurlijk nooit opgaan kon.

op 26 07 2015 at 18:19 schreef Maurice:

Nou, cRR Kampen, die GoPro is niet in het belang van de politie, maar voor het complete plaatje. En je wilt er natuurlijk ook het geluid van de betrokkenen bij.
In veel gevallen zouden ze het trouwens juist wel willen, als verduidelijking van de situatieschets die tegenwoordig tot ons komt in de vorm van te laat ingestarte publieksfilmpjes.

op 08 08 2015 at 01:09 schreef Sasha Berkman:

http://www.theguardian.com/us-news/homan-square

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS