Home » Archief » Turkendebat


[16.09.2016]

Turkendebat

Tayfun Balçik

hemard010
Illustratie: Joseph Hémard

Ik woon in Amsterdam en gisteren was het 31 graden. Dan weet je sowieso wat ik heb gedaan. Natuurlijk heb ik samen met mijn broeders het Turkendebat gekeken!

O mijn Allah. Wat hebben we ons als Turkse Nederlanders geërgerd aan al die witte mannen die Tunahan Kuzu omsingelden. Afstand nemen, Turk! Nee, geen vrije meningsuiting voor jou. Optiefen, Turk! Dit is Nederland. Pleur op Erdoğan, wij zijn allemaal Tarzan.

Charlie Hebdo

Dus dit is wat er de hele tijd met Kuzu gebeurde tijdens dat debat. Hij werd aangevallen om wat hij niet zei. Omdat hij geen afstand nam. Het was Charlie Hebdo all over again. Een Turk moet zich distantiëren van iets waar hij geen ene flikker mee te maken heeft.

Nu zou ik het ook wel fijn vinden als Kuzu meer Turken-kritische dingen zegt. Maar fok nee als het op deze manier moet. Op commando, als teken van het feit dat hij een loyale en dankbare burger is van Nederland. Veel Nederlanders leven in de waan dat de koloniale tijd voorbij is, maar op zulke momenten zie je gewoon dat het kolonialisme niet helemaal weg is. Je moet helaas een Turkse Nederlander zijn om dit te zien

Parlement gebombardeerd

Maar goed, Kuzu werd dus op de brandstapel gegooid om wat hij niet heeft gezegd. Weet je wat ze met Wilders hebben gedaan, die, en dit is geen bullshit, het volgende heeft gezegd:
“Ik vind het jammer dat de militaire coup tegen Erdogan is mislukt. Een militair regime is beter dan Erdoğan.”

Er zijn 246 doden en meer dan tweeduizend gewonden gevallen. En deze motherfucker juicht het toe! Een parlementariër die het goed vindt dat een parlement is gebombardeerd. Is dit niet aanzetten tot haat en geweld in de Tweede Kamer? Schande!

Niemand die dit veroordeelde. En dan al die verontwaardiging dat Turken zich misdragen. Bitch please.

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 16.09.2016 @ 10:13

[Home]
 

17 Reacties

op 16 09 2016 at 11:09 schreef Pyt van der Galiën:

Veel Nederlanders leven in de waan dat de koloniale tijd voorbij is, maar op zulke momenten zie je gewoon dat het kolonialisme niet helemaal weg is

Dat zit na 500 jaar kolonialisme in ons hoofd en wordt nog dagelijks gereproduceerd, óók door delen van links.

op 16 09 2016 at 12:30 schreef Azi Azimullah:

Sinds de onderbuik voluit mag leeglopen, zeggen wat je denkt en geen moreel ethische afweging maken of je de ander demoniseert, beledigd en zijn grondrechten geweld aandoet, functioneert de politiek en de maatschappij niet meer zonder een bak vol KOPPEN VAN JUT.
Aan de lijst met onaantastbaar verklaarde helden die de stekker uit de onderbuik trokken en nog steeds trekken, kleeft nog steeds een goddelijke status. Hoe meer God uit de polder verdwijnt, hoe meer de verheerlijking toeneemt. Kritische terugkijken naar de ravage van ethiek en moraal in het debat als gevolg daarvan is een dik taboe. Het wordt tijd dat de goddelijke status wordt vereeuwigd met een standbeeld. Liefst met genoeg ruimte voor bedevaartgangers om hun gal en lever te ledigen. Misschien ontstaat dan wel een moment van kritisch evalueren zonder dat je kop eraf gehakt wordt. Iemand de mond snoeren met geweld is ontoelaatbaar maar koelbloedige planmatige karaktermoord mag niet ongestraft blijven.

op 16 09 2016 at 12:39 schreef Hans Naaktloper:

@ Pyt
Links en kolonialisme gaan niet samen, als mensen ‘na 500 jaar kolonialisme’ er achter komen dat ze er een koloniale tik van de molen aan hebben overgehouden, moeten ze constateren dat ze niet links zijn maar rechts. En hoezo vijfhonderd jaar, wat is dat voor een getal? Kolonialisme bestaat veel langer, het ontstond toen iemand een stok in de grond stak, beweerde dat het omheinde zir eigendom was, en anderen dat statement accepteerden.

@Tayfun
Kolonialisme is niet helemaal weg? Of is kolonialisme helemaal niet weg? Kolonisatie heeft een veel ingewikkelder structuur gekregen maar het is echt helemaal niet weg lijkt me. Wat Kuzu ten deel valt is natuurlijk tergend en vals, maar op zijn beurt is de man zelf ook een kolonisator. Ik zie hem als iemand die het privilege van dubbel invloed/ stemrecht heeft, maar geconfronteerd met de realiteit van zijn turkse stemgedrag zichzelf verschuilt achter zijn nederlanderschap. Ik wil ook stemrecht in tukijke!

op 16 09 2016 at 12:50 schreef Sasha Berkman:

Niets aan toe te voegen

op 16 09 2016 at 13:13 schreef Peter:

Wat een gebazel. Links en kolonialisme gaan niet samen? Weet je wie er premier was tijdens de Politionele Acties? Daarbij is kolonialisme een state of mind, waar alle witte mensen last van hebben. Van de linkse volksverheffers tot de rechtse uitbuiters: allemaal zien ze de zwartjes als minderwaardig, onderontwikkeld, achterlijk.

En dan die omschrijving van het ‘kolonialisme’ van Kuzu, dat onbegrijpelijke, kromme Nederlands.

op 16 09 2016 at 14:32 schreef leo schmit:

Voor mij is 2K lid Kuzu een held met schone handen, terwijl de rest van 2K (en WA) vuile handen heeft en de lafbekken van GL gewoon weg bleven. Ondertussen heeft D66 de orgaanhandel geautoriseerd. Misschien ga ik wel stemmen, in dat geval op DENK.

op 16 09 2016 at 16:14 schreef dewanand:

REF Cit tekst Tayfun Balçik :

‘Maar goed, Kuzu werd dus op de brandstapel gegooid om wat hij niet heeft gezegd. Weet je wat ze met Wilders hebben gedaan, die, en dit is geen bullshit, het volgende heeft gezegd:
“Ik vind het jammer dat de militaire coup tegen Erdogan is mislukt. Een militair regime is beter dan Erdoğan.”

Er zijn 246 doden en meer dan tweeduizend gewonden gevallen. En deze motherfucker juicht het toe!

‘—– reactie dewa aapje en wieroe

N1: ja, een CIA spion en mol die van Turkije een tweede syrie wil maken, ja Erdogan heeft een heilige Karmische missie en hij heeft het recht om alle gediscrimineerde Turkse minderheden in heel Europa te empoweren. Ok de modellering van Wieroe is de zgn mensapentoop, waarbij elke apenclub met de eigen vlag en lange peniskokers zwaait om de geile, loopse wijfjes te imponeren.

N2: onze 97,6 % chimpansee genen domineren ons totale gedrag, denkwijze, dromen, (seks) fantasieen en hierom is er een continue strijd tussen hogere en lagere mensapen in elk territorium. LOgisch in Nederland moeten alle zwarte buitenlandse wijfjes bukken voor de dominante lange, grootgeschapen blanke mannejtes, is zuivere natuurwet.

op 16 09 2016 at 16:19 schreef babs:

Islam en Nederlandse waarden zijn niet verenigbaar en dus is Kuzu de lange arm van Erdogan.

Wij hebben een superieure cultuur en dus moeten Marokkanen het er wel zelf naar gemaakt hebben als ze gediscrimineerd worden.

Ik ben rechts en Hitler was niet tof en dus was Hitler links.

op 16 09 2016 at 17:57 schreef Hermann:

“Weet je wie er premier was tijdens de Politionele Acties?” Mag ik ’t zeggen, mag ik? WA, oh nee, die was nog niet geboren toen Mientje en haar familie, anders dan de Koning van Denemarken, naar Engeland vluchtte en geheel officieel 6 1/4 de leiding in Nederland kreeg. Mientje kon niet tegen vliegen: was ze naar ’n Nederlandse kolonie gegaan, zou 6 1/4 onwettig Nederland vertegenwoordigen tijdens WO II. ’t Is vanwege die blauwen, dat er naast de Bijbel, de Koran in de TK staat. Indo-Mozart heeft ’n punt, de Koran hoort hier niet. En mag ik nog meer zeggen? De grootste coca-plantages bevonden zich tot laat in de 20ste eeuw op Nederlands grondgebied – dat, en andere lucratieve zaken, laat je toch niet schieten? Eén fout heeft vadertje Drees gemaakt: hij is gebogen voor Internationale druk. En aan al die mensen die in Nederland wonen en zich niet willen aanpassen aan ‘onze normen en waarden’, dat zijn rancuneuze antiracisten.https://opiniez.com/2016/06/12/18940/

10 Jaar geleden: ’n collega kwam terug na 3 jaar op Sint Maarten te hebben gewerkt: wat is Nederland racistisch en dat was zijn volste overtuiging.

https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/05/erger-dan-hitler-in-1940/

op 16 09 2016 at 20:49 schreef sjonnie:

Hermann, wat vaak wordt vergeten is dat Wilhelmina 107.000.000 ” onderdanen” had.

op 17 09 2016 at 07:04 schreef Rene:

Volgens mij juichde Wilders de coup toe, omdat hij erdogan een enge man vindt die scheiding tussen moskee en staat niet respecteert en daarmee Turkije islamiseert.
Het leger heeft om dezelfde reden vaker ingegrepen en helaas mislukte de huidige coup. Democratie en mensenrechten zijn ver te zoeken nu in Turkije, dat kaart Wilders aan. Met kolonialisme heeft het niets te maken.

op 17 09 2016 at 09:13 schreef Hermann:

@ sjonnie. U hebt gelijk, maar vergist U. Zie wiki over Nederland, waarin hier pas het woord Nederlands-Indië valt: “Duitsland viel op 10 mei 1940 Nederland onverhoeds aan, en Japan deed hetzelfde in Nederlands-Indië in januari 1942.” Aantal Nl’se onderdanen staat ook vermeld. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederland#Bevolking

Mientje vond ’t te warm daar en kon niet tegen vliegen. Wel naar haar dochter Juultje in Canada. “In de zomer van 1940 lijkt ook koningin Wilhelmina niet langer aan een reis naar Nederlands-Indië te kunnen ontkomen. ….. Maar het overzeese deel van het koninkrijk is nog onbezet. Door de regering naar het toenmalige Batavië te verplaatsen kan worden bereikt dat men weer vanuit eigen gebied zal kunnen optreden. …. Zij weigert naar Indië te vertrekken. In een persoonlijk gesprek met minister Van Kleffens van buitenlandse zaken zegt zij letterlijk: “Ik ga niet want ik kan niet tegen de warmte.”” http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2678025/1995/08/18/Wilhelmina-vond-Noorwegen-al-ver-genoeg.dhtml

Gloria Wekker heeft ook gelijk, maar vergist zich: voor de Nederlanders bestond Nederlands-Indië nooit echt. Racisme in Nl? Kan niet.

op 17 09 2016 at 13:25 schreef Pyt van der Galiën:

@Hans

Wanneer hier gesproken wordt over “kolonialisme” doel ik uiteraard op Europees kolonialisme. Het beginpunt daarvan wordt algemeen gedateerd in de eerste helft van de 16e eeuw. Kolonialisme definiëren als iets dat ontstond “toen iemand een stok in de grond sloeg” maakt het begrip betekenisloos. Kolonialisme is een specifieke vorm van bezits- en grondtoeëigening. Dat kun je niet afdekken met zo’n generieke definitie.

Links en kolonialisme gaan niet samen

Ze zouden niet samen moeten gaan, nee. Helaas is dat soms wél het geval, met name in sociaal-democratische kring waar paternalisme traditioneel een belangrijke rol speelt. Verder wat Peter zegt over de wijze waarop eeuwenoude “culturele” denkpatronen zich in ieders bewustzijn nestelen. Jij en ik zijn daar ook niet helemaal vrij van. Ik in elk geval niet.

op 17 09 2016 at 16:20 schreef MNb:

“Democratie en mensenrechten zijn ver te zoeken nu in Turkije, dat kaart Wilders aan.”
Dat kaart Wilders helemaal niet aan als hij de coup steunt. Want het Turkse leger heeft nooit democratie en mensenrechten gerespecteerd. Geen enkel leger dat de macht grijpt doet dat.
Je spreekt jezelf vakkundig tegen.

Natuurlijk gaan links en kolonialisme samen, behalve als je links definieert als anti-kolonialisme. Dat levert een tautologie op.
Vele delen van de voormalige Sovjet-Unie waren kolonies: er vonden volksplantingen plaats (waardoor bv. de Baltische staten nog steeds grote Russische minderheden hebben), de gebieden werden vanuit het moederland (moedertje Rus) geregeerd en de economieen werden ten dienste gesteld van het moederland. Voor de rijken van de Chinezen, Perzen, Romeinen, Inca’s en jawel, Ottomanen geldt hetzelfde.
Je hebt dus wel gelijk dat kolonialisme niet specifiek Europees is. Wat het Europese kolonialisme uniek maakt is de afhankelijkheid van scheepvaartverbindingen.

op 17 09 2016 at 20:25 schreef sjonnie:

Hermann, uw vergelijking met Wilhelmina en de koning van Denemarken ging mank, vandaar mijn opmerking.

op 18 09 2016 at 00:23 schreef dewanand:

nou hier ga ik, turkse volksmuziek festival, turken moeten cafe matrix opkopen en ombouwen tot een sterke Pro New Ataturk centrum, Erdogan kan dan hier komen speechen en klein turkije bouwen in VROOMblank Holland. Ja op den duur ben je die kut kaaskoppen zat, en dan heb je heimwee, verdriet, pijn, eenzaamheid, want je bent en blijft een KUTkoelieaap, of kutmaroc, kutturk, kutbuitenlander, en je leven is dan echt KUT in kutHOLland.

De blanke HOllanders naaiden mij letterlijk en figuurlijk dus mijn leven is letterlijk en figuurlijk nu KUT geworden. Zit hier te lachen om, hahahaha, ja echt genaaid worden is lekker als KUTding.

————–
Hierbij willen we u uitnodigen op de muzikale seizoensopening van Sociëteit Matrix. Met onder andere de volgende muzikanten:

Kıvanç Sarıkuş (Turks pop/rock)
Kamil Abbas (Oeigoers)
Göksel Yılmaz (Turks-Arabisch)
Mithat Koç (Turks)
Zafer Kaya (Turks-Koerdisch)
Ozan Sarıtepe (klassiek gitaar)
Velican Sağun (percussie)
James Serre (ney)
Yaşar Saka (lavta)

Zondag 18 september
Deur open: 19:00 uur
Begin optredens: 20:00 uur
Entree: 10,00 € inclusief hapjes

Adres:
Sociëteit Matrix
Mauritsstraat 16
3012 CJ, Rotterdam

http://www.matrixrotterdam.nl/

op 18 09 2016 at 11:03 schreef Hermann:

@ sjonnie. Ik schreef:”…anders dan de Koning van Denemarken…”en doelde hierop: https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/31/over-een-krachtdadige-deense-koning-en-een-gevluchte-nederlandse-koningin/

Nadat 1 milj. Belgen na ’14-’18 weer ‘pleur op’ waren naar hun land, bliefde de regering geen vluchtelingen meer. Zelfs geen eigen onderdanen: https://gerard1945.wordpress.com/2016/02/21/over-indische-nederlanders-en-asielzoekers/ De PvdA liep hierbij zeker niet achter. Maar gelukkig waren er nog van die ‘kampementjes’, dus veel hoefde het niet te kosten. Toch kalkte ‘de Nederlander’ “Indo’s ga weg” op hun muren. Dat Tayfun het kolonialisme ter sprake brengt is een juiste: ‘de Nederlander’ is lang niet zo tolerant, als ze zelf geloven. De Nederlanders hadden kennelijk in Ned.-Indië barakken (zeg maar KZ), zelfs een ‘Joden-barak’: https://gerard1945.wordpress.com/2015/11/17/de-laffe-moord-op-rudolf-fruhstuck/ Maar er moest kostte van ’t kost geld verdient worden:https://gerard1945.wordpress.com/2015/09/25/deportaties-naar-westerbork-moesten-doorgaan-van-de-nederlandse-regering/ En: https://gerard1945.wordpress.com/2015/11/27/nederlandse-regering-was-medeschuldig-aan-de-vele-slachtof

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS