Home » Archief » Vriendschap


[14.04.2011]

Vriendschap

Peter Breedveld

Veel mensen reageren (quasi) verbaasd op mijn kritiek op Bert Brussen. “Ik dacht dat jullie vrienden waren!” Ik vind dat nogal wonderlijk. Betekent vriendschap dat je de andere kant opkijkt als je vriend zich te buiten gaat aan zinloos (verbaal) geweld tegen andere vrienden, tegen de gasten in je huis of tegen toevallige voorbijgangers?

Hoelang blijf je zwijgen als je vriend opeens omgaat met louche types, die alleen maar kwaad in de zin hebben? Betekent echte, oprechte vriendschap niet dat je je vriend erop wijst dat het echt verkeerd is om zomaar mensen uit te schelden voor sneue hoer, of ze ervan te beschuldigen hun kinderen te verkrachten?

Moet je het maar door de vingers zien als een vriend jou opeens begint uit te schelden, en daarna je vrouw, omdat ze het voor je opneemt?

Ik heb gehoord van mannen die hun vrouw straffeloos laten beledigen, maar ik ben niet één van hen. Ik voel niets dan minachting voor een man die het maar laat gaan, voor de lieve vrede of omdat-ie bang is voor een blauw oog of een vlek op zijn jasje. Noem het primitief of achterlijk of seksistisch zelfs, maar ik accepteer niets dan respect voor mijn vrouw, die mijn koningin is, mijn godin.

Brussen heeft zich van alles veroorloofd in de tijd dat ik hem nog gunstig gezind was. Hij ging tegen mijn beste vrienden tekeer vanwege wat opbouwende kritiek op een project waar Brussen bij betrokken was. Hij ging op enorm agressieve wijze los tegen schrijvers op mijn site omdat ze het over God of spiritualiteit durfden te hebben. Brussen zegt een hekel te hebben aan fundamentalisten die hun geloof aan anderen opdringen, zonder in de gaten te hebben dat-ie zelf zo’n fundamentalist is.

Ik heb die uitspattingen van Brussen altijd getolereerd, tot op zekere hoogte, omdat ik ‘m wel sympathiek vond. Creatieve types kunnen nou eenmaal grillig zijn, zo wil het cliché. Ik ben zelf niet zonder zonden, wat dat betreft.

Maar ik heb Brussen nooit als mijn vriend beschouwd. Wel als een medestander, in de tijd dat hij nog ageerde tegen islamofobe obsessievelingen zoals die van Het Vrije Volk. Dat hij daarbij onderscheid maakte tussen kritiek op de islam (vond hij verwerpelijk) en kritiek op het christendom (kon in zijn ogen niet grof en hard en eindeloos genoeg zijn) vond ik dan weer hypocriet, maar goed, toen wist ik al dat je beter tot tien kunt tellen dan zoiets tegen Brussen zeggen. Het sop was me de kool niet waard.

In rap tempo is Brussen echter veranderd van een chronisch opgewonden voorvechter van de multiculturele samenleving in een briesende Marokkanenhater. In het interview met de Volkskrant zegt hij daarover dat dat komt omdat hij zelf in de Utrechtse wijk Zuilen met overlast geconfronteerd werd, en omdat volgens hem ‘de geneugten van de multiculturele samenleving in één keer op je afkomen’ op het Utrechtse busstation. Ik ken het Utrechtse busstation heel erg goed en inderdaad, er lopen veel allochtonen. Vreselijk. Je voelt je buitenlander in je eigen land.

Sorry, maar ik heb niks met zulke kortzichtige mensen, wier levensvisie radicaal verandert op basis van wat zij in hun onmiddellijke omgeving zien. Voor wie iets alleen betekenis krijgt als het ze zelf aangaat.

Bovendien is mijn vrouw een Marokkaan. Als Bert Brussen mijn vriend al was geweest, dan was die vriendschap in één keer afgelopen met de eerste keer dat hij Marokkanen voor Rifapen begon uit te schelden. Wat bezielt mensen om van mij te verwachten dat ik zoiets accepteer? Dat ik kies voor een vriend die niet attent genoeg is zijn grote muil tegen mijn vrouw te houden? Wie van jullie zou zoiets doen? Wie is zo laag?

Er zijn ook mensen die suggereren dat ik kritiek op Brussen uit vanwege jaloezie, rancune of wat dan ook. Ik vraag me af of die mensen dom, verdorven of beide zijn. Is het echt zo moeilijk voorstelbaar dat ik moeite heb met Brussens gedrag, met kwalificaties als ‘sneue hoer’ en ‘van mij mag je sterven’ en ‘Jazeker, JOUW VOLK: rifapen, onderontwikkelde, agressieve primaten’?

“Nee, dat kan het nooit zijn waar Breedveld zich aan stoort, het zal wel kinnesinne zijn.” Mensen die dat denken, zijn gestoord. En mensen die denken dat ik me voor rotte vis laat uitmaken door een vriend, die ontberen realiteitszin.

Mijn vriendschap is niet onvoorwaardelijk. Ik wil alleen vrienden zijn met mensen die ik aan mijn andere vrienden durf voor te stellen. Die ik vijf minuten met die andere vrienden in een kamer durf achter te laten, om wat versnaperingen uit de keuken te halen of een flesje wijn open te trekken. Ik weet het, het is heel bizar van mij om zoiets te eisen, maar het is niet anders.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 14.04.2011 @ 21:30

[Home]
 

100 Reacties

op 14 04 2011 at 21:53 schreef rena:

Een heer! Komt op voor zijn vrouw, niks primitiefs aan.
Excuses zijn op z’n plaats.
(Ook nooit begrepen dat sommigen mannen zelfs hun eigen vrouw kleineren of beledigen waar anderen bij staan.)

op 14 04 2011 at 21:54 schreef Rob:

Tsja. Hij zal denk ik weinig echte vrienden hebben.

Ik vraag me ineens af of hij wel eens iets over @miesjeb heeft gezegd. De vriendin van Paternotte.

op 14 04 2011 at 21:59 schreef Peter:

Laat Bas met rust!!

op 14 04 2011 at 22:04 schreef Bas Paternotte:

Deftig dit, Rob. Mijn vrouw erbij halen.

op 14 04 2011 at 22:04 schreef Sonja:

Prachtige foto overigens.

op 14 04 2011 at 22:09 schreef Misantroop:

Bas doet een Superjantje.

op 14 04 2011 at 22:21 schreef Rob:

Bas heeft ooit een comment van mij volledig verhakkeld en er mijn naam onder laten staan. Deftig dat, Bas.

Een proleet in een mooi jasje, dat ben je.

op 14 04 2011 at 22:25 schreef Smeets:

Ik heb het interview in de Vk gelezen. Ik vond hem nogal een tragisch en verbitterd figuur. Onvolwassen en veel rancune. Een mopperaar die iets te lang zijn stokpaardjes is blijven berijden en steeds harder moet schreeuwen om gehoord te worden.

Het woord vriendschap is de meest nietszeggende en misbruikte term geworden. Wie je vrienden zijn daar kom je pas achter als je shit aan de knikker hebt en er iets te verliezen valt.

op 14 04 2011 at 23:17 schreef Beukman:

Wat betekent vriendschap nog? Tegenwoordig noemen digitale multinationals zoals Microsoft, Facebook en Hyves iedere boerelul, spammer of andere eikel die per ongeluk in je adresboek terecht is gekomen je vriend, en daarmee is de totale devaluatie van dit begrip een feit.
Onze nepjournalist Bas P. had het voor één keer bij het rechte eind toen hij uitriep: “Vriendschap is een daad!” In het betreffende geval stelde hij vriendschap zelfs hoger dan zijn journalistieke norm die, toegegeven, niet bijzonder hoog ligt, maar het pleit beslist voor hem als mens dat hij de keuze maakte.

Brussen is een modern jongmens dat met zijn tijd is meegegaan. Anders dan jij heeft geen moreel ijkpunt; heeft ie ook niet nodig vindt hij zelf – en ontdekt ie vrijheid in de levenshouding die wordt aangestuurd door de losbollige gedachte dat alles moet kunnen. Ja, Brussen is er een uit de stal van Geenstijl. Ongetwijfeld heeft hij hiermee vele duizenden vrienden gemaakt – hoe eenzaam kan iemand zijn?

Maar Peter: een vriend is niet iemand die aan je twitterreet hangt. Een vriend is iemand die je komt helpen met je verhuizing op zondagochtend. Iemand die je kots opdweilt als je het de avond ervoor te bont hebt gemaakt. Iemand van wiens vriendin je afblijft. Iemand die je een klap op zijn bek durft te geven als het nodig is.

Komt Brussen jouw kots opdweilen als je te veel hebt gezopen? En jij de zijne? Nee? Dan zijn jullie geen vrienden. Zo simpel is het.

op 14 04 2011 at 23:41 schreef Peter:

De laatste keer dat ik heb gekotst wegens te veel zuipen was in 1986.

op 15 04 2011 at 01:06 schreef sisi:

hmm bert brussen he, ik ga mm googlen, lijkt mee een toffe peer, ik hou wel van marokkanenhaters, die zijn goed in bed heb ik gehoord haha

op 15 04 2011 at 01:24 schreef Strotgrondel:

Dat Bert zijn levensvisie radicaal verandert op basis van wat hij in zijn onmiddellijke omgeving ziet, is wel érg kort door de bocht Peter.
En als hij op Marokkanen scheldt, scheldt hij niet je vrouw uit (ik hoop tenminste dat hij dat nooit gedaan heeft). Het zijn rare verbanden
die je daar trekt.

De wereld ligt aan z’n voeten. Dat zal ze weten ook.
En ik kan niet ontkennen dat ‘ie goed schrijft, het prikkelt en da’s al heel wat. Dat staat los van het onderwerp of zijn mening.

Duik maar eens in de psyche van Brussen, als je toch even de tijd hebt. In real life introvert, maar een aardige jongen.
Een jongen waar een gesprek mee valt te voeren, zelfs op ’t scherpst van de snede.

In de blogosfeer, waarin hij veel ronddobbert, een eikel. Enige nuance is ver te zoeken, Bert is een ambivalent manneke.
Bert, als je dit leest; het was terecht dat je me bande toen ik kritiek had op je banbeleid. Het lag niet aan jou, het lag aan mij.

op 15 04 2011 at 01:59 schreef Odmar Tichelaar:

Je kunt jezelf natuurlijk ook afvragen of jijzelf mogelijk ergens in de fout bent gegaan als je aan de lopende band “vrienden” verliest.
Het zal het “Tokkie” gehalte (want PVV-stemmer) in mij zijn dat ik dat niet helemaal begrijp. Of jij hebt je vergist in BB, of andersom. Hoe dan ook, mensenkennis lijkt slechts voorbehouden aan intellectuelen of anderzins. Hoeveel daarvan herbergen ondertussen illegalen/uitgeprocedeerden?
Het schijnt immers de “elite” te zijn waar de mensheid het van moet hebben?

op 15 04 2011 at 08:21 schreef Peter:

je aan de lopende band “vrienden” verliest.

Ik verlies helemaal geen vrienden ‘aan de lopende band’. Hoe kom je daar bij? Ik krijg er juist bij aan de lopende band. Ik heb nog nooit eerder zoveel vrienden gehad.

En als hij op Marokkanen scheldt, scheldt hij niet je vrouw uit.

Is dat zo? Leg eens uit? Zit er ergens een clausule in die tirades van hem, die voorziet in een uitzondering voor Hassnae als hij Marokkanen verrot scheldt? Vroeger maakte ik dat ook vaak mee, omdat ik elke dag met Molukkers en Indo’s optrok, dat een Hollander (in één geval een leraar) gewoon in hun bijzijn op Molukkers schold, plotseling zijn betoog afbrak en zei: “Maar ik bedoel jullie niet, natuurlijk.”

Hoe dan ook, ik heb het niet over Brussens geschuimbek over Marokkanen in het algemeen. Hij had het specifiek over mijn geliefde en beledigde haar in het bijzonder.

Luister mensen, het is me wel duidelijk dat er bij een aantal jullie iets rots van binnen zit. Kennelijk vinden jullie het oké dat iemand zich te buiten gaat aan racistische tirades. Maar ik heb daar wél problemen mee. Stel dat Brussen mijn beste vriend was op de hele wereld, en dat hij netjes en voorkomend geweest was tegenover mijn geliefde, en dat-ie mijn vrienden niet verrot had gescholden omdat ze niet in katzwijm vielen van bewondering voor een idee, dan nóg zou ik de vriendschap onmiddellijk beëindigen na zo’n racistische tirade van ‘m. Ik blief geen vrienden die naar een krantenbericht wijzen en dingen zeggen als ‘En dan nemen mensen het je kwalijk als je racist wordt’.

Ik blief ook geen vrienden die andere vrienden uitmaken voor ‘sneue hoer’. Wie dat geen probleem vindt, is mijns inziens niks waard. Niks als vriend, niks als mens.

op 15 04 2011 at 08:27 schreef Sandro:

Gelukkig maakt iedereen zelf wel uit wat de criteria zijn om iemand een vriend te noemen.
PB vanuit jouw visie heb je volkomen gelijk!

op 15 04 2011 at 08:42 schreef Jurjen:

Wat je altijd zal zien is dat iedereen graag mee wil bepalen wie jouw vrienden mogen/moeten zijn. Wonderlijk maar waar. Mensen die dat te fanatiek doen vinden zichzelf bij mij al snel buitengezet. Uiteraard na de nodige hints en waarschuwingen.

op 15 04 2011 at 09:28 schreef Niek Holtz@ppel:

Zoals de Specials al zongen:

If you have a racist friend
Now is the time, now is the time
For your friendship to end

Be it your sister, be it your brother
Be it your cousin, or your uncle, or your lover

Er zijn geen uitzonderingen namelijk.

op 15 04 2011 at 10:14 schreef sisi:

wat be jij een edele ridder, peter,

Hassna maakt kefta van ome bert……gun haar aub ook wat ruimte in de keuken lul ;-p

grrrrrr. ‘nederlandse’ honden………….begrijpen niks van moorse katten. lol.

op 15 04 2011 at 11:07 schreef Nathan:

Ondertussen wordt Bert Brussen alleen blij van de gratis reclame voor zichzelf en zijn columns.

Als we het er nu eens over hadden hoe slecht zijn stukken zijn. Over het Lilian Heldertje dat hij in zijn eerste Volkskrant column maakte.

op 15 04 2011 at 11:18 schreef afbeeldingetjesch:

Wie gaat voor hoor en wederhoor krijgt als repliek: “alle moralfags met hun exhibitionistische “waarom?” en “ja maar jij” en “ja maar toen” vraagjes mogen doodvallen. Dagdag!”

http://twitter.com/#!/bertbrussen/status/58815469133631488

Dus wie wil weten hoe de vork in de steel zit, wie het hier nu bij het rechte einde heeft, die is volgens dit heerschap in goed Nederlands een moralistische homo.

Daarmee wordt voor de zoveelste keer bevestigd dat bovenstaande kritiek terecht is.

op 15 04 2011 at 11:28 schreef Apenkoning:

Peter ga eens over wat anders schrijven. Wat jij van Bert vindt en Bert van jou vindt interesseert me niets. Bel elkaar eens in plaats van elkaar publiekelijk af te zeiken.

op 15 04 2011 at 11:32 schreef Peter:

Wat jou wel en niet interesseert, interesseert me niks, Apenkoning. Je hóeft dit niet te lezen, en ik ben niet verplicht jou te vermaken. Ik ga toch ook niet naar Retecool om te zeggen dat ik er niks aan vind? Nee, ik ga gewoon nooit naar Retecool. Bespaart me een hoop leed. Kun jij ook doen.

op 15 04 2011 at 11:38 schreef Apenkoning:

O, shit, nu heb ik het weer gedaan ;)

op 15 04 2011 at 11:46 schreef Jabir:

Ik vind dit verhaal erg herkenbaar, dat beledigende racistische gedrag heb ik persoonlijk ook ondervonden. Maar het is niet alleen de toonzetting die ik vervelend vind, Bert Brussen is iemand die achterbakse eigenbelang spelletjes speelt over de rug van anderen, ze gebruikt en loost zoals hem dat uitkomt. Daar ben ik allergisch voor.

Zelf had ik het ongenoegen om enige tijd met Bert samen te werken aan de totstandkoming van dejaap, maar maakte daar een einde aan toen dat echt niet meer ging. Ik vind het overigens niet snel ‘niet meer gaan’, want als je voor overheden, banken en onderwijsinstituten aan de slag gaat moet je met werkelijk de ergste mongolen samen kunnen werken met je gezicht in de plooi. Ben ik gewend.

Ik ben (Ruby on Rails) ontwikkelaar, had net een nieuw CMS ontwikkeld en gratis serverruimte beschikbaar. Alleen de templates hoefden nog gebouwd te worden. Het leek me een leuk initiatief en een gelegenheid om op een “grassroots” manier een burgerjournalistiek platform op te zetten.

De eerste aanzet tot dit hele initiatief werd trouwens gegeven door Tim Gorree (en niet Bert), community manager bij Nokia in Finland en goed in wat hij doet. Die zette meteen een Ning op om dit initiatief te faciliteren. Daar kwamen veel mensen op af die niet alleen afkomstig waren uit het netwerk van Bert zelf, dat was in eerste aanvang veel breder. Binnen een paar weken waren er een paar honderd mensen actief op die Ning; sommigen om technisch te helpen, anderen om te gaan schrijven, weer anderen om te gaan ontwerpen. Ik zou over de ontwikkeling gaan en Bert over de redactie, terwijl Tim de community draaiende zou houden; dat liep prima.

Met een team van webdesigners en bouwers ben ik toen aan de slag gegaan (ik heb ervaring met projectmanagement)en waar Joop een jaar over gedaan heeft, had dejaap.nl binnen een maand uitgebreidere functionaliteit beschikbaar.

dat bracht Bert op zijn eigen blog als volgt onder woorden:

Ja, we zitten nog even in een technisch hutje op de hei, maar daar wordt aan gewerkt door de 177 programmeerkaboutertjes op speed. Verder loopt het prima en werken nu ook de comments (komt allen reageren). Met eeuwige dank aan held, oppernerd, eindbaas, chief, soort nieuwe Darwin en Jezus Jabir/Jeroen die inmiddels al 134 uur wakker is om onbegrijpelijke stukjes code te 2.0′en.

Maar tegen het einde van de ontwikkelfase liep het ineens heel anders. Bert ging zich erg afzetten tegen die community en al die vreselijke mensen, hij ging zich neerbuigend over Tim uitlaten en flikkerde dat allemaal opzij. Ineens zette hij een heel andere Ning op waar ik en een select groepje van zijn persoonlijke vrienden welkom op waren, maar Tim en de rest van de community zeker niet. Dit gebeurde overigens “in het holst van de nacht”, zonder de mensen op de Ning daarover te informeren.

Dat was voor mij een eerste breekpunt, want het was me niet om Bert en zijn kliekje te doen en Tim ook niet. De 200 mensen die nooit meer iets voor dejaap.nl schreven trouwens ook niet.

Vervolgens kwam er een bijeenkomst in een cafe in Utrecht, waar op de een of andere manier alleen persoonlijke studievrienden van Bert aanwezig waren en mensen van HP/De Tijd. The usual suspects zeg maar. Die avond zat Bert constant volstrekt grensoverschrijdende grappen over Joden te maken die ik vanzelfsprekend kan incasseren (om over de Joodse zelfhaat maar te zwijgen), maar elke mogelijkheid tot vriendschap of samenwerking verder wel onmogelijk maakt. Niet alleen ik, maar ook een (eveneens Joods) meisje dat met het project kwam assisteren werd constant door hem vernederd. Dat ergerde me al meer, hoewel ze daar zelf flexibel mee omging. Als het m’n zusje was geweest had Bert op dat moment al een groot probleem gehad.

Dat groepje vrienden zat met zulk soort grensoverschrijdende opmerkingen alleen maar braaf mee te lachen, terwijl hij werkelijk de smerigste dingen uitkraamde. Soms rookte ik een sigaretje buiten met ze en probeerde mijn verbijstering te communiceren, want praktisch/ redactioneel was er eigenlijk ook geen land met hem te bezeilen. Dan kreeg ik een soort schouderophalende ’tja, Bert is Bert’ reacties, waarin zijn relatie met GeenStijl/ TMG en hun eigenbelang een hoopvol verband met elkaar leken te hebben. Privé werd me verschillende keren verteld dat ze Bert eerder als een soort mascotte dan een serieus te nemen iemand zagen.

Aan het eind van de avond kwam Tim Gorree zelf ook nog langs en Bert weigerde zelfs om hem een hand te geven of überhaupt zijn aanwezigheid te erkennen, behandelde ook Tim echt honds. Die begreep toen pas dat hij eigenlijk niet meer meedeed.

Ook HP/ De Tijd redacteuren hadden een soort belang bij dejaap. Prachtig allemaal, maar voor mij had het niets meer te maken met burgerjournalistiek en als ik zulk soort belangen ga dienen terwijl een zeer grote groep mensen die mee wilden doen op achterbakse wijze buiten de deur gezet werden, wil ik dat op z’n minst kunnen factureren.

Het was en is een per saldo schaapachtig groepje mensen met meer ambities dan werkelijke opinies die er niets van zeggen als vrouwen en Joden zonder enige aanleiding helemaal stijfgescholden worden. En ook niet van “rifapen”. Het bredere initiatief was volledig ‘Kalltgestellt’ en daar was iets veel cynischer voor in de plaats gekomen.

Toen er daarna alleen nog maar kleuterachtige mailtjes van Bert mijn richting uitkwamen, hij ging claimen dat het hele initiatief alleen maar van hem was en er verder niet met hem samen te werken viel, heb ik de stekker daar uit moeten trekken, vandaar dat dejaap heden ten dage draait op een soort confectie wordpress template (met een oogkanker alert navigatiebalk), dat nooit het technische draakvlak kan bieden voor een wat grotere redactiestructuur. Het is nu dan ook een beetje veroordeeld tot zijn eigen incest kliekje.

Mijn wordt verweten “rancuneus” te zijn en dat kan kloppen. Zoals Bert op zijn eigen blog al schreef stak ik (meer dan) 134 uur in dat initiatief, er stond een site en die wordt door Bert’s gedrag nu niet gebruikt. Dat gaat mij als ontwikkelaar door merg en been. Bovendien heeft het een prijskaartje, want als ik mijn normale tarief in gewerkte uren en hosting kosten bij elkaar optel kom ik uit op een inkomstenderving van dik 20.000 euro, omdat ik met een racistische kleuter met een grote bek van doen had en een passief groepje aanbidders. Maar dan zal ik wel “Joods” zijn, als ik een prijskaartje aan mijn rancune hang.

op 15 04 2011 at 12:14 schreef dick jansen:

“Bovendien is mijn vrouw een Marokkaan”.
Huh???

op 15 04 2011 at 12:18 schreef MNb:

Hé, het lijkt erop dat mijn meninkje gecensureerd is (dit schrijf ik speciaal voor die sukkels die denken dat PB alleen bewonderaars duldt). Probeer ik het nog een keer met een andere formulering.
Sandro heeft gelijk. Ik schreef er alleen bij dat er geen enkele reden is dat PB ook nog eens verantwoording gaat afleggen zoals hier, vooral niet aan internetfiguren als ik waar hij in zijn persoonlijk leven niets mee heeft.

Strotgrondel begrijpt niets van elementaire logica. BB noemt Marokkanen rifapen, Hassnae is een Marokkaanse, dus BB noemt Hassnae een rifaap. Duidelijk en eenvoudig.

op 15 04 2011 at 12:22 schreef Sandro:

Je hebt inderdaad lang gewacht om “iets” te doen.
Ik had hem al in een veel eerder stadium, op zijn minst, op zijn bek geslagen.

op 15 04 2011 at 12:23 schreef Peter:

Hé, het lijkt erop dat mijn meninkje gecensureerd is

Echt niet. Hoezo?

op 15 04 2011 at 13:05 schreef Jabir:

Dus ja, ik vind het wel maatschappelijk relevant dat de zwerende mediapuist die Bert Brussen heet met een mooi straaltje taalpus uitgeknepen wordt in de Vrij Nederland. Gegeven het spoor van ellende dat hij achterlaat en zijn constante pathologische alles hatende gedrag is er inderdaad meer dan voldoende materiaal beschikbaar voor een portret, dat bepaald anders is dan de persoonscultus die hij om zichzelf creëerde veronderstelt. Over valse mediabeelden gesproken.

op 15 04 2011 at 13:39 schreef Misantroop:

Die man is gewoon geesteziek.

op 15 04 2011 at 16:49 schreef Strotgrondel:

@ MNb 12:18
Wat een stompzinnige reactie, ik ga er niet eens op in. Lees mijn vorige reactie nog eens goed, of laat de drank eens staan.

op 15 04 2011 at 17:00 schreef Jabir:

Ergens is het toch niet helemaal onlogisch wat hij stelt, Strotgrondel.

op 15 04 2011 at 17:27 schreef Josje:

Mooi om te lezen dat jullie jullie liefde hebben bezegeld, Peter. Gefeliciteerd!

op 15 04 2011 at 18:19 schreef MNb:

“Hé, het lijkt erop dat mijn meninkje gecensureerd is”
“Echt niet. Hoezo?”

Omdat hij niet op deze pagina te vinden is. Blijkbaar ben ik gisteravond vergeten op de Verstuur knop te drukken. Ik ben er warhoofdig genoeg voor.

Strotgrondel: ik heb het nog eens gelezen. En ik kwam dit tegen.

“En als hij op Marokkanen scheldt, scheldt hij niet je vrouw uit”
Nou, wel dus. Want Hassnae is Marokkaanse.
Daar hoef je inderdaad niet op in te gaan, want het is elementaire logica van de vorm:

alle Nederlanders zijn mensen;
Strotgrondel is een Nederlander;
dus Strotgrondel is een mens.

Of formeel wiskundig: B is een deelverzameling van A; C is een deelverzameling van B; dus C is een deelverzameling van A. Eerste klas wiskunde, dwz voor twaalfjarigen.

Zulks begrijpt het overgrote deel van de mensheid met of zonder drank. Jij ook?

op 15 04 2011 at 19:16 schreef Tim Gorree:

“Aan het eind van de avond kwam Tim Gorree zelf ook nog langs en Bert weigerde zelfs om hem een hand te geven of überhaupt zijn aanwezigheid te erkennen, behandelde ook Tim echt honds. Die begreep toen pas dat hij eigenlijk niet meer meedeed.”

Sorry hoor, maar ik ben nooit langsgekomen en heb nog nooit wie dan ook van jullie of van de jaap in levende lijve ontmoet, laat staan dat ik mij ‘honds’ behandled zou voelen. Dit is gewoon niet waar.

Ik woon niet in nederland en ik ken niemand van jullie, nog nooit in levende lijve iemand van de jaap ontmoet en ook niet van frontaal naakt.

Jeroen wij hebben een aantal keren over de telefoon gesproken over die website maar ik heb geen zin om daarom nou bij een publieke fittie betrokken te raken. Bovendien vind ik het niet redelijk van je dat je mij een rol toebedeelt die ik zelf niet in die zin zo ervaren heb; ik kan prima voor mezelf opkomen.

Ook moet je niet van mij verwachten om partij te kiezen in deze; ik hou verder niet bij wat er speelt of waar julie het zelfs maar nu nog over hebben. Sorry, maar heb nu echt andere dingen te doen die mij bezig houden.

Als je het geheim van de smid achter geenstijl zoekt dan moet je op Retecool wezen.

op 15 04 2011 at 19:45 schreef Peter:

Kijk, en daarom werk ik dus per se alleen.

op 15 04 2011 at 19:50 schreef Jabir:

Je geheugen laat je in de steek Tim. Jij verscheen aan het eind van de avond op de eerste redactievergadering, je was toen kort in Nederland. Dat staat me nog goed bij. Maar als je er verder niets mee te maken wilt hebben vind ik dat prima hoor. Ik snap het wel dat je een beetje angstig bent voor Bert en eventuele repercussies. Wel laf om dat publiekelijk te ontkennen, maar dat is je goed recht.

op 15 04 2011 at 19:54 schreef Jabir:

Je had hoe dan ook een community opgezet, de meeste mensen waren via jou mee gaan doen aan het initiatief en je werd vervolgens met die mensen en al aan de kant geschoven. Het liep niet anders.

op 15 04 2011 at 19:57 schreef Peter:

Eén ding zit me dwars, Tim Gorree. Je schrijft:

Ook moet je niet van mij verwachten om partij te kiezen in deze; ik hou verder niet bij wat er speelt of waar julie het zelfs maar nu nog over hebben. Sorry, maar heb nu echt andere dingen te doen die mij bezig houden.

Je houdt je er allemaal helemaal niet mee bezig, je weet zelfs niet wat er aan de hand is. Je hebt het veel te druk voor dit soort zaken. Maar je bent er wel als de kippen bij zodra je naam genoemd wordt in een reactie op deze site?

Dat vind ik opmerkelijk. Wie heeft je op de hoogte gebracht? Hysterisch telefoontje gehad? Hoe zit dat?

op 15 04 2011 at 20:02 schreef Tim Gorree:

Huh? Ik op een redactievergadering? Sorry, maar dat is gewoon niet waar. Ik was het wel van plan maar zoals je weet woon ik in het buitenland en als ik er geweest was dan zou ik het me toch zeker zelf wel herinneren. Kan er niets anders van maken.

Ik vrees niks en ik begrijp niet eens waar het over gaat. Als je me wat beter had gekend dan had je geweten dat ik niet 1, maar vele tientallen communities heb opgezet in de afgelopen 10 jaar waarvan de meeste uiteindelijk toch op niets uitliepen.

Dit was niet anders. En ik heb welgeteld 1 stuk op de Jaap gepubliceerd dat ging over twitter, heel in het begin. Redactielid ben ik ook nooit geweest.

op 15 04 2011 at 20:06 schreef Jabir:

Ik stelde Tim ervan op de hoogte dat ik zijn naam genoemd had in een reactie. Leek me netjes en overigens is mijn weergave volstrekt waarheidsgetrouw en feitelijk.

op 15 04 2011 at 20:10 schreef Tim Gorree:

Nou, Jeroen post een bericht op mijn persoonlijke facebook pagina met een link naar dit artikel, Peter.

op 15 04 2011 at 20:20 schreef knutsel:

Lol, heel herkenbaar, de keuken inlopen en bij terugkomst tegen elkander schelden vrienden aantreffen. Ik nodig ze maar niet meer tegelijkertijd uit.
En Bert, tja, ik ken hem niet persoonlijk. Wel eens een online aanvarinkje gehad, sindsdien kom ik niet meer op zijn eigen blog. Echter verder niet iets dat de moeite van het vermelden waard is. Het is mijn vriend niet dus ik heb ook niets substantieels tegen hem. Wil wel nog even vermelden dat de vorige keer dat ik me verbaasde over Peters schijnbaar plotselinge afkeer de reactie niet geplaatst werd. Kennelijk is de kogel nu wel geheel door de kerk…

op 15 04 2011 at 20:24 schreef Tim Gorree:

Trouwens, die NING die staat dan wel offline maar die kan ik zo weer online gooien, courtesy of NING. Kun je gezellig 2 jaar oude discussies nalezen.

Je hebt gelijk in zoverre dat ik mij daarvoor had ingezet en er een voor mij teleurstellend resultaat uitkwam. Daarmee is alles wel gezgd.

Maar wat ik met Bert te maken heb en dat het er nu op lijkt dat je van mij verwacht dat ik partij kies daarvoor heb ik gewoon te weinig informatie, sorry.

Ik ken jouw niet, we hebben enkel vorig jaar een aantal telefoongesprekken gevoerd. Ik ken Bert niet, daar heb ik enkel een paar meailtjes mee uitgewisseld. En ik ken Peter niet, al bewonder ik zijn benadering van een blog met ballen.

Die hele discussie over trollen, daarvan verschilde ik toentdertijd van mening met Bert en Peter. Over dat mensen online al of niet anomniem of onder pseudoniem aan discussies mogen deelnemen, en of ze dan al dan niet serieus genomen dienen te worden.

Ik bestudeer al jaren de digitale antropologie van communities en nu wil het geval dat dit onder de 20 jaar steeeds meer gemeengoed is, en het dus niet helpt om vertrouwen te kweken binnen online gemeenschappen door bij voorbaat anderen uit te sluiten.

Fijn weekend allemaal.

op 15 04 2011 at 21:35 schreef Peter:

Die hele discussie over trollen, daarvan verschilde ik toentdertijd van mening met Bert en Peter.

Kennen wij elkaar dan?

op 15 04 2011 at 21:58 schreef Tim:

Ik zei al van niet, maar ik bezoek je site al jaren en ik ben een regelmatig terugkerende lezer en heb hier onder verschillende pseudoniemen wel gereageerd in het verleden, vooral omdat je daar de gelegenheid toe biedt.

Als je statcounter gebruikt dan moet je kunnen zien waar ik vandaan kom. hint: Het is niet in Nederland.

op 15 04 2011 at 22:06 schreef Molovich:

Het is je goed recht je van Bert Brussen af te keren. Mijn neus komt ie al wat langer uit, maar ik denk dan: hij doet maar (nu heeft hij mijn vrouw nooit beledigd, wat een groot verschil is).

Wat denk ik de nodige wenkbrauwen doet optrekken is de felheid waarmee de kanteling plaatsvindt. Het voelt als een uitbarsting van jarenlange opgekropte frustratie. Eindelijk kun je het de vrije loop laten, eindelijk kun je zeggen wat je werkelijk van ‘m denkt. Tussen de regels door lees ik dat je je in het verleden wel eens hebt moeten inhouden, maar als ik je stukjes over hem lees kan ik haast niet begrijpen dat je je ooit hebt ingehouden. Nu de mantel der liefde eenmaal is weggerukt komt er een beerput open die stinkt van hier tot het Rifgebergte.

Dat patroon heb ik wel vaker gezien als iemand bij jou uit de gratie valt. Van mij mag je (ik blijf je graag lezen), maar het zou je niet moeten verbazen dat het hier en daar enige verbazing wekt.

op 15 04 2011 at 22:26 schreef Jabir:

@Tim

Ik verwacht helemaal niet dat je ‘partij’ kiest joh. Maar je community werd terzijde geschoven en er werd doorgegaan met een veel kleiner groepje. Wat jij ermee doet dat je geschoffeerd werd is vanzelfsprekend helemaal je eigen zaak.

Trouwens ehh trollen? W0000t. Waarom moet die nou perse naar de modesite van dejaap verwijzen?

Ik denk dat het een goed idee is om die Ning weer online te gooien. Er staan daar nog wel wat discussies waar ik graag aan memoreer wat dejaap aangaat.

op 15 04 2011 at 22:33 schreef Tim:

Gewoon de telefoon pakken is veel makkelijker.. niet iedereen is een literair genie..

op 15 04 2011 at 23:39 schreef Peter:

@Molovich, zoals ik al uitlegde, ik kan veel hebben, maar als iemand zich in een periode van – wat zal het zijn – enkele maanden ontwikkelt van überpolitiekcorrecte linkse grote mond tot schuimbekkende rechtsreactionaire racist en dan ook nog praatjes over mij krijgt en dan óók nog over mijn geliefde, haal ik eens lekker uit, ja. Nooit zomaar opeens. Ik heb een paar keer gewaarschuwd. Maar bij Bert lijkt het alsof-ie er met elke waarschuwing nog een schepje bovenop gooit.

Overigens vind ik mijn twee stukken een baken van zelfbeheersing en beschaving in vergelijking met de gemiddelde tweet van Brussen. Al zeg ik het zelf.

En dat mensen verbaasd zijn, vind ik op zich niet raar. Wel stoort het me dat ik een paar onfrisse uitspraken van Brussen citeer, waarop mensen dan zeggen: “Jullie waren toch vrienden?” Alsof het normaal is om zo tegen mensen tekeer te gaan.

op 15 04 2011 at 23:46 schreef knutsel:

Het is toch vrij simpel? Als hij je vriend was had hij dit soort uitlatingen achterwege gelaten. Als je ego groter is dan de relatie die je zou willen koesteren houdt het gewoon op.

op 15 04 2011 at 23:51 schreef Peter:

Mijn idee.

op 15 04 2011 at 23:56 schreef Tim:

Tsja… 30 minuten om die ning. wil eigenlijk wel af ook van die NING ook en het de Jaap Profiel op Facebook almede het .com domein. Zou het liefst gewoon overdragen maar daar bleek geen behoefte aan te bestaan. Daar houdt het voor mij in principe mee op. Zal ik ze op ebay tekoop zetten?

Stuur uw bod naar digi.robots@gmail.com haha

De reden dat het .com domein naar mode verwijst is omdat ik dat nou weer wel een goede rubriek vind en niet naar politieke artikelen verwijst; daar had ik mijn buik vol van; Dit was mijn besluit en heb ik met niemand verder bij de jaap overlegd.

Sowieso weinig tijd om nederlandse blogs te lezen, ze weten me niet of nauwelijks meer te boeien. Twitter ook niet echt.

Hyves, Twitter zijn allemaal op hun retour, Facebook is het nieuwe netwerken voor ouderen.

De rest zit te gamen.

New Social Media Marketing Fact: Almost half of adults are on Facebook compared to just 7% on Twitter! http://fb.me/PQJnmSTj

op 16 04 2011 at 00:01 schreef Peter:

Toch leveren de links op Twitter mij ontzettend veel bezoekers op, Facebook nauwelijks. Ik lees al mijn nieuws tegenwoordig eerst op Twitter. Facebook lees ik eigenlijk vooral voor de cartoons van Argibald.

op 16 04 2011 at 01:04 schreef Tim:

Maar zie je hoe blogs dan al op hun retour blijken te zijn? Twitter is niet de toekomst, maar slechts een fase. Twitter lijkt mij vooral geschikt als broadcast kanaal en als medium voor apparaten, maar niet echt geschikt voor goede gesprekken of het faciliteren van inhoudelijke discussie. Mensen knappen erop af. Er zijn betere techieken tegenwoordig om online contacten met anderen te onderhouden. CityVille, een eenvoudig spelletje, 14 miljoen fans op Facebook. Geen krant of blog kan dat evenaren. De jongere generaties bereik je al niet meer met twitter.

tijd voor een muziekje:

http://blip.fm/profile/Digistar/blip/66060709/Bliss…long+life+to+you+my+friend+(HQ)

op 16 04 2011 at 09:28 schreef Jabir:

@Tim

I have a cunning plan. Waarom verwijs je dejaap.com niet door naar joop.nl? Of de tag van Francisco’s opiniestukjes op joop? Ik dacht eerst aan een doorverwijzing naar een van de omasexsites van de heer Sharpe, maar die doorverwijzing is natuurlijk nog mooier. Dat is toch geen trollen? Worden mensen in ieder geval doorgelinkt naar goedgeschreven opinies.

op 16 04 2011 at 09:59 schreef Jabir:

all your jaap are belong to us

op 16 04 2011 at 15:08 schreef Tim:

Oh en trouwens, ik weet niet of jullie het weten, maar vrouwen zijn bij uitstek de nieuwe kampioenen van het internet.

Communicatief over het algemeen veel sterker dan mannen.

Zo heeft viva.nl veel meer invloed in Nedeland dan GS maar ze lopen er bepaald niet mee te koop. Het forum aldaar schijnt echter erg populair te zijn.

Als je de invloed van facebook zou meten in aantal uren op de site dan begrijp je misschien wat ik bedoel met dat blogs in het algemeen hun invloed zien afnemen. 65% van de actieve second life gebruikers is vrouw. Mannen? De meesten doen liever schiet- en racesplletjes. 700 universiteiten hebben inmiddels een virtuele campus in second life en meer dan duizend ‘doen iets’ met virtuele werelden. Het internet is in constante ontwikkeling en nieuwe innovaties zullen niet al te lang meer op zich laten wachten. Veel van deze innovaties worden door consumenten zelf aangestuurd.

Ik laat datdejaap.com domein trouwens voorlopig maar gewoon lekker op mode staan. Ik vind het zelf mooie plaatjes. Bovendien zou dat tegen mijn principes ingaan. Ik heb bovendien ook geen zin om er tijd aan te besteden.

Overigens ben ik het eens dat er een hevige inflatie heeft plaatsgevonden van het woord ‘vriend’ op internet.

Iemand anders op twitter zei het zo:

“Facebook asks what I’m thinking. Twitter – what I’m doing. Foursquare – where I am. Internet has turned into a crazy girlfriend”

op 16 04 2011 at 16:55 schreef Misantroop:

+1 voor Jabir, want Blackadder-referentie.

op 16 04 2011 at 16:55 schreef MNb:

Ik vind de combinatie vriend en internet een contradictio in terminis. Je leert elkaar niet in het echie kennen, dus de relatie is altijd oppervlakkig. Noem me ouderwets, maar ik vind het kortzichtig om veel waarde te hechten aan internetrelaties. Jabir vind ik een heel aardige internetjongen, maar ik ga toch echt niet zijn kots opruimen als hij stomdronken is en verwacht evenmin het omgekeerde. Met 8000 km ertussen is dat alleen al onpraktisch, maar het gaat ook op als hij bij mij in de straat woonde.
Wie geestelijk een beetje gezond is ligt er nauwelijks wakker van als een internetrelatie eindigt. Dus nee, ik was niet verbaasd dat de relatie PB-BB zo snel omsloeg. Hooguit noem ik het opmerkelijk.
Wel onderhoud ik verre vriendschappen via e-mail, omdat dat bij mij de plaats heeft ingenomen van de aloude brief.

op 16 04 2011 at 19:52 schreef Jabir:

@Tim

Je hebt een keihard punt met het benadrukken van dat stukje kwetsbare vrouwelijkheid van dejaap. Als je dat ziet met dat kelderende twitter gebruik denk ik: “Video killed the radio star”. Dat is wel waar ja.

http://youtu.be/Iwuy4hHO3YQ

op 16 04 2011 at 20:06 schreef seven:

@ Jabir 15-04-2011 at 11:46
Was jij degene die koos voor een exotisch / pre-beta/alfa cms platform adva 0.2.4 ? LOL

Voor een hobbyproject (het allereerste cms wat draait op rails!) (bv blog over een goudvis) zonder serieuze inhoud is dat al tijdverspilling/leergeld/hobby, maar voor echte blogs ivm continuiteit helemaal risky.

Vijf tweets
1 http://twitter.com/seven__/status/4627818736
2 3 4 5 http://pastebin.com/raw.php?i=rH6Aj39a
heb ik nog aan dat inmiddels qua dev. discontinued adva cms gewijd en tegelijk mainstream WordPress / WordPress MU geplugged en terecht lijkt mij.
( ps uit adva cms is inmiddels de stekker getrokken, adva2 cms huidige alfaversie = 0.01 is geen directe voorzetting van adva, maar een totaal herontwerp vanaf scratch ‘adva-cms2 is currently in an early developer sneak-peak preview stage.’)

Het gaat om easy betaalbaar bloggen met zekerheid dat het platform blijft bestaan/makkelijk is te exporteren, niet om de nerd/blingblingrubyrailsfactor van een exoot cms erachter. Daarbij is WP /WPMU zeer schaalbaar, internationaal gezien draaien er mega sites op.

Trouwens hoe kom je bij 20k voor het opzetten voor een (gratis) Ning? Haha. (=net zoveel werk als een facebookgroep / hyve starten) en wat freubelen met onontwikkelde cms platforms? Daar trapt niemand (op een digibeet gemeentebestuur na) meer in. Een blog installeren op een virt.server gaat vaak automatisch en kost een kwartiertje een template net zoiets. Als adva cms meer tijd kost is het dus idd een onwerkbaar en ongeschikt (qua dev. nog in alfa versie cms) wat je nooit had moeten kiezen en wat een echte pro nooit zou adviseren voor een serieus verhaal. Joop.nl waar je naar wil laten linken draait ook zeker niet op adva cms. Enfin iemand die achterdochtig is zou zelfs denken aan een jooperige sabotage-actie. ;)

ps Zelf niks met deJaap oid te maken.

op 16 04 2011 at 20:40 schreef You On A Gin:

Als ik nu bijv. “kutpolen” zeg, heb ik het dan over alle Polen of over dat alcoholische tuig dat bezopen achter het stuur kruipt, de straten onderkotst, de voorzieningen voor daklozen dicht laat slibben en “onze banen inpikt”?

Mensen zijn zo nerveus tegenwoordig.
Als ik een stel kutkinderen wat toevallig van “Marokkaanse afkomst” is, uitscheld voor apekoppen, dan ziet men daar tegenwoordig ook al racisme in.
Overal wordt tegenwoordig racisme achter gezocht, op mijn beurt word ik nerveus van die nervositeit. Je kunt bijna niets meer zeggen of de racisme- danwel Hitlerkaart wordt getrokken.

Oh ja, dit is niet om BB of zijn uitspraken te verdedigen, hoor. Puur relevant aan dit waar ik zelf mee zit.
Ik denk bij het woord “rifapen” dus niet aan de Marokkaan, want DE Marokkaan, die bestaat niet.
“die rifaap” = iemand uit de Rif die zich gedraagt als een aap.
“die mijnheer” = iemand uit de Rif die zich gedraagt als een heer.
“die buschauffeur” = iemand uit de Rif die de bus bestuurt.
Enz.

op 16 04 2011 at 21:07 schreef Peter:

Ja man, overal wordt tegenwoordig de racismekaart getrokken. Roep je heel hard “stinkneger”, ben je gelijk Adolf Hitler. Levert iemand je een jodenstreek, mag je daar niet eens wat van zeggen.

Sheesh!

op 16 04 2011 at 21:28 schreef You On A Gin:

Goed punt: “jodenstreek” is inderdaad geen okay woord meer. Volgens mij was dat vroeger een redelijk geaccepteerde term.
Of een opmerking racistisch bedoeld is of niet, valt gewoonlijk eenvoudig uit de context af te leiden.
Natuurlijk is dat bij een woord als “stinkneger” wel wat duidelijker.
Maar wat te denken van “spaghettivreter” of “slakkenslurper”? M.i. minder ‘racistisch’ dan “spleetoog” of “roodhuid”.
De eerste twee slaan op stereotiep voedsel, de andere twee op uiterlijke kenmerken.
En “rifaap” is dan een geografische verwijzing, die dus alleen zou gelden voor iemand uit de Rif. Niet dat de meeste Nederlanders al het verschil zien tussen een Turk en een Marokkaan (wat ik op zich al erg stom vind).
Volgens mij is dit een groot grijs gebied.
Daarnaast valt toch echt niet te ontkennen dat overal en nergens vroeg of laat wel de 2e wereldoorlog erbij wordt gehaald. Als het aan mij had gelegen, hadden daar stokslagen op gestaan. ;-)

op 16 04 2011 at 21:42 schreef You On A Gin:

Peter, eerlijk gezegd vind ik sowieso dat je erg snel klaarstaat om andermans opmerkingen op jezelf of op je dierbaren te betrekken. Voorbeelden?
Wanneer Wilders hoofddoeken “horizonvervuiling” noemt, leg je het uit als “hij noemt Hassnae’s moeder horizonvervuiling”.
Wanneer BB zich bedient van de (kut)term “rifapen”, dan schakel je het door naar Hassnae zelf, en dat terwijl hij ook uitspraken heeft gedaan die direct op haar gericht waren.

Dat is slechts mijn perceptie, en ik heb het uiteraard ook wel eens mis. Zie dit dan ook graag als terugkoppeling en niet als een verwijt.

op 16 04 2011 at 21:47 schreef Peter:

Dat Brussen straks een kruis in je tuin staat te verbranden, in wit gewaad en met een puntmuts op. Dat je daar dan wat van zegt en dat zo’n You-on-a-Gin komt neuzelen: “Tegenwoordig wordt overal de racisme-kaart bij getrokken.”

op 16 04 2011 at 21:48 schreef Jabir:

@seven

Dat jouw bikvernauwing zich beperkt tot blogplatformpjes lijkt me niet mijn probleem. Maar Yaron CMS is een applicatie platform. Snap je dat verschil?

Ik ben me er bewust van dat Bert het feit dat ik dejaap gewoon van mijn server flikkerde nadat hij het zoveelste psychopate emailtje naar me stuurde probeert te verhullen achter een misprijzend verhaal over mijn CMS. Smadelijk, onsportief en bezijden de waarheid. Dat in de eerste plaats.

Ik koos daarnaast niet voor Adva CMS, maar voor het door mijzelf (ism Lico innovations) ontwikkelde Yaron-CMS dat allerminst in de beta fase verkeert overigens, maar in plaats daarvan al voor dejaap gebruikt werd door een onderwijsinstituut en een gemeentelijke overheid. Verschillen met een php blogsysteempje zijn wezensgroot, want natuurlijk heb je aan een blogje niet genoeg voor een volwassen burgerjournalistiek initiatief. Als je wordpress met een Rails applicatie vergelijkt, vergelijk je een Lada met een Lamborghini.

Het heeft wel te maken met adva cms, in de zin dat het basis idee hetzelfde is, waarop doorgeborduurd werd. Dit basis idee heet rails Engines en betekent dat je helemaal afzonderlijke applicaties (engines) in hetzelfde platform kan ‘embedden’. Daarnaast is de interface sterk aangepast in wat toch wel bekend staat als de mooiste interface bibliotheek in de buurt Extjs en werden er compleet nieuwe ‘engines’ bijgebouwd, zoals je op mijn site kan zien.

Overigens pakte Adva-CMS haar eigen engines ook weer uit allerlei bestaande systemen (bijvoorbeeld Savage Beast voor forumfunctionaliteit en Mephisto voor de blog engine, zo werkt open source ontwikkeling nou eenmaal.

Ik kom aan die 20k door mijn laagste uurtarief af te zetten tegen de hoeveelheid gewerkte uren en hostingkosten. Dat is overigens ex btw.

Wat je ook helemaal vergeet is het ‘overall’ open source concept van dejaap open source was. Dat gold voor de redactie voordat Bert zijn smerige spelletje ging spelen en natuurlijk evengoed voor de ontwikkelkant van dejaap. Zo was dat afgesproken. Jij redeneert vanuit het perspectief van een klant die op zijn wenken bediend wil worden met een ‘out of the box’ product en zo was het niet afgesproken.

op 16 04 2011 at 22:00 schreef You On A Gin:

@ Peter
Is dat dan niet zo? Ik heb zelf ervaren hoe kwetsend racistische opmerkingen kunnen zijn, maar alsnog vind ik dat sommige mensen zich enorm aanstellen.
Overigens, wanneer BB een keer doet wat jij schetst, dan kunnen we hem wel duidelijk wegzetten als racist, dacht ik zo. Vóór die tijd blijft dat niet meer dan een reductio ad absurdum.
Het zich bedienen van stomme termen als “rifaap” is bij hem meer meeloop gedrag, vermoed ik.

op 16 04 2011 at 22:06 schreef Jabir:

Maar het was wel een probleem dat Bert conceptueel niet meer aankan dan bloggen en twitteren ja. Dat is wel een feit.

op 16 04 2011 at 22:11 schreef Jabir:

En nog iets: ik had het over 134 uur ontwikkeling, die Bert zelf ook noemde op zijn blog. Niet over het opzetten en bijhouden van de community, dat deed Tim.

op 16 04 2011 at 22:24 schreef Jabir:

@seven

ps

Grrrrr! Burgerjournalistiek is een web 2.0 initiatief, maar zoiets als ‘social coding’ natuurlijk ook. Vandaar dat alle code voor dejaap gewoon op Github te vinden is, als dat je überhaupt iets zegt. Ga toch alsjeblieft op geenstijl de wiseguy uithangen joh, met je arrogante maar vooral inepte verhaaltjes.

op 16 04 2011 at 23:47 schreef Peter:

You-on-a-Gin, je bent ontzettend aanmatigend en verbijsterend dom.

Racisme is altijd meeloopgedrag. Marokkanen uitmaken voor ‘Rifapen’ is altijd racistisch.

Nog over Wilders en zijn ‘horizonvervuiling’: als dat niet over de moeder van Hassnae gaat, over wie dan? Wie denk jij dat Wilders bedoelt als hij het heeft over ‘horizonvervuiling’?

op 17 04 2011 at 00:17 schreef Peter:

Seven, mag ik je een tip geven? Er is een hele wereld daar buiten, vol plezier en genot. Wel eens gehoord van SEKS? Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met seks, schrijf je nooit meer zinnen als ‘ps uit adva cms is inmiddels de stekker getrokken, adva2 cms huidige alfaversie = 0.01 is geen directe voorzetting van adva, maar een totaal herontwerp vanaf scratch ‘adva-cms2 is currently in an early developer sneak-peak preview stage.’

op 17 04 2011 at 00:32 schreef splinter:

Bemoei je met je eigen zaken.
Een nuttige kreet die je nu door de nieuwe media de scheidslijn tussen privé en publiek steeds verder begint te vervagen aan betekenis lijkt te verliezen.

Waar je voorheen een meningsverschil bij voorkeur onder vier ogen (en dus ook onder de directe dreiging van de ander die z’n zelfbeheersing eens zou kunnen verliezen) ingetogen verbaal uitvocht, kan nu de hele goegemeente via Twitter de vorderingen volgen en desgewenst retweeten en het vuurtje lekker aanwakkeren.

Ruzie maken is niet nieuw en zelfs een kunstvorm en dus gebonden aan regels voor de kunstenaar en de toeschouwer. Schrijvers, journalisten en columnisten probeerden, via het trage boek, de brief, of in een wekelijkse column in een krant, volgens de regels van een ernstig maar voor de op afstand gezette toeschouwers vermakelijk spel dat polemiek heette, hun opponent te vloeren, af te bladderen of belachelijk te maken.

Heden ten dage vuren bloggers en reaguurder als stalinorgels 2.0, argumenten, meningkjes en kreten op elkaar af. Omdat het kan.

Scheidslijnen zijn verdwenen, regels ongeldig verklaard. Op het ene moment wordt voor iedereen zichtbaar een privé mening geventileerd, op het andere moment krijgt een zelfde gereutel het gewicht van een column of blog.

Nieuwe media als virtuele hersenscan. Een voortdurende eerst aanzwellende dan weer wegstervende kakofonie, uitgescheiden door een door z’n vormloosheid betekenisloze massa. Ondertussen probeert het ordenende brein een melodie te ontwaren. Meestal tevergeefs.

Zoals ook vrienden zeldzaam zijn.

op 17 04 2011 at 00:33 schreef Jabir:

@Peter

En dan te bedenken dat hij het over een heel ander CMS heeft, dus ook nog eens een slag in het duister maakt. Yaron CMS is een ander systeem dat Adva wel als ‘legacy’ heeft, maar al een paar jaar geleden compleet zijn eigen weg is gegaan, gaandeweg mede gefinancierd door betalende klanten, die dat Adva naar een heel ander niveau getild hebben, dat niet eens meer zo heet.

Maar hij lijkt ook niet te begrijpen waar open source projecten over gaan en hoe het volstrekt gebruikelijk is om broncode uit andere projecten te hergebruiken. Forking heet dat en een site als Github zorgt ervoor dat iedereen zijn code ook kan delen. Soort ecologische hergebruik manier van omgaan met programmeren.

In software engineering, a project fork happens when developers take a legal copy of source code from one software package and start independent development on it, creating a distinct piece of software.

Free and open source software is that which, by definition, may be forked from the original development team without prior permission without violating any copyright law. However, licensed forks of proprietary software (e.g. Unix) also happen.

Code van het Adva project ‘vorken’ we al anderhalf jaar niet meer, want toen zijn wijzelf dus al begonnen met het van ‘scratch’ weer opbouwen, waarin we veel meer aandacht hebben geschonken aan de gebruikersvriendelijkheid voor redacteuren die niet met computers kunnen omgaan.

Dus feitelijk klopt zijn wartaal niet eens.

op 17 04 2011 at 08:23 schreef You On A Gin:

@ Peter
Blijkbaar heb ik mijzelf niet duidelijk genoeg uitgedrukt, waarvoor excuses.
Stap voor stap:

* Wilders noemt hoofddoeken (gehoofddoekde hoofden) “horizonvervuiling”. Vinden een hoop normale mensen stom en beledigend gelul, ja.
* conclusie: Wilders houdt niet van het uitzicht van “al die” hoofddoeken. Hij ziet zulks blijkbaar niet graag en heeft allerlei redenen om dat geen leuk gezicht te vinden waar we het wel/niet mee eens kunnen zijn, paranoia over islam, zionisme, bla bla
* De mensen (meiskes/vrouwen) waar Wilders het over heeft, had hij liever gezien met zonder hoofddoek. Hij vindt de hoofddoek horizonvervuiling, maar doet (vooralsnog) geen uitspraak over de persoon die het draagt (uiteraard weten wij allemaal de achterliggende gedachte)
* Ontrafeling van uitspraak: Wilders schakelt het dragen van hoofddoeken – [x], gelijk aan zijn spookbeeld van islam, dus [y]. Dus de mensen die zich eventueel ‘schuldig maken’ aan [x] zijn volgens zijn retoriek [y]. Marietje met hoofddoek vindt hij minder leuk dan Fatima zonder hoofddoek. Ja, dat is stom, maar daar hebben we het nu dus niet over
* Wanneer Wilders had geroepen dat sattelietschotels op het balkon “straatbeeldverstoring” waren, was het al net zo’n stom punt geweest, maar net zo min een comfortabel jasje om aan te trekken en je beledigd te voelen.
Dus niet: boehoe, hij vindt mij straatbeeldverstoring. Mensen hebben het gehad met die slachtofferrol. Eigen verantwoordelijkheid is de sleutel. En mensen met vooroordelen bekijken het maar.
* let op: eerder een punt om hem op te pakken in de politieke/publieke arena i.p.v. jezelf te verliezen in woede en links-en-rechts-om-je-heen-slaan (!). Pak die ‘domrechtse’ lui nu eens met argumenten. Toon aan waarom ze slap lullen, waarom hun bronnen onbetrouwbaar zijn, waarom hun argumenten al 100 keer weerlegd zijn, en kap eens met poep/pies/homo/nazi/racist/kontseks/dom/lul/incest/knor/links/rechts/babyboomer/asperge/potlood referenties om iemand ’tegen te spreken’. Dat staat zo zielig.

Dat je mijn nuancerend bedoelde bijdragen als “geneuzel” wegzet en me dom noemt kan mij (en de eventuele meelezer) niets schelen. Hoogstens jammer van de discussievervuiling. Ik heb nog steeds voldoende vertrouwen in de mensheid om te denken dat onderbouwing van uitspraken het meest voor je zaak pleit.

op 17 04 2011 at 08:34 schreef You On A Gin:

@ Peter
Ach, dat was ik nog vergeten. Word ook zo emotioneel.. snif.
Nee Peter, racisme is zeker niet altijd meeloopgedrag. Hoe kom je daar in vredesnaam bij?
En wat is er precies racistisch aan de term “rifapen”?
Bedoelen ze kutjongens op straat? Of bedoelen ze “het hele volk”? Bedoelen ze alle Marokkanen?
“Rifapen”.
Welk ras hebben we het dan over? Berbers? Komen die allemaal uit de Rif? Nee.
Hebben de mensen die een mooie vrouw in de reclame zien, of een aardige jongen op de werkvloer, door dat die persoon misschien uit de Rif komt? Ze zouden zich vast schamen als ze daar achter komen en zich realiseren dat ze met “rifaap”, ook die mensen onbewust bedoelden.

Is het nu echt zo ‘dom’ dat ik daar het raciale niet in kan ontdekken? Verlicht mij, gaarne. Je vindt mij aanmatigend – hoe vaak ben jij uitgescholden vanwege je huidskleur? En je zou graag jouw idee van wenselijke taal tegen de medemens als calibratie punt willen laten gelden? Ik mag toch hopen van niet, zeg. Praat mij alsjeblieft even niet van racisme. Laat ik het vanaf hier even netjes houden, want dat zou vast minder plezerig zijn maar ook een stuk minder aanmatigend!
Prettige dag, allemaal.

op 17 04 2011 at 09:44 schreef Jabir:

@splinter

Tja, dat ‘onder vier ogen’ werkt nou eenmaal niet bij Bert, omdat er niet echt met hem te praten valt en hij zich arrogant incommunicado opstelt.
Bovendien is er moeilijk te ontkennen dat hij er mede debet aan is dat die scheidslijnen verdwenen en omgangsregels erodeerden. Hij is er zich nog onvoldoende bewust van dat zoiets twee kanten uit werkt, maar ik vertrouw erop dat hij dat beter gaat begrijpen.

Dat werd me al eerder verweten ja, dat gebrek aan discretie. Maar daar heb ik geen enkele boodschap aan, omdat ik transparantie relevanter vind dan effect of beeldvorming. Als ik een achterbaks iemand zou zijn die betrapt werd op braakopwekkende spelletjes zou ik zo’n gebrek aan discretie ook vervelend vinden.

Maar daar heb ik dus schijt aan, helaas voor Bert en dejaap.

op 17 04 2011 at 10:04 schreef Peter:

Wat een achterlijk gebazel van You-on-a-Gin. Als ik moet gaan uitleggen wat er racistisch is aan de term ´Rifapen´, in het bijzonder in de context ‘Jazeker, JOUW VOLK: rifapen, onderontwikkelde, agressieve primaten’, is het eigenlijk wel klaar. Ik noem een racist gewoon een racist, of jij daar nou problemen mee hebt of niet, met je gewichtigdoenerige laagopgeleideklerkenproza: `Wilders ziet de meiskes liever met zonder hoofddoek.´

En dan nog dreigen, ook.

op 17 04 2011 at 10:15 schreef splinter:

En de kakofonie zwol aan. Nu met boventonen. Namen die de grondtoon zelf niet eens bevatte. Product van resonantie. Het blog als klankschaal.

op 17 04 2011 at 10:45 schreef Jabir:

Als je een vriend hebt met een Marokkaanse geliefde ga je dus geen vernederende opmerkingen maken over Marokkanen. Klaar. Kan je met tien kilo lachwekkende pseudo logica aan komen zetten door een ‘x’ of ‘y’ van dees of geen te stellen, maar dat doe je dus niet. In Rotterdam ligt dat lekker helder want dan heb je drie seconden later een eind hout in je nek.

op 17 04 2011 at 11:07 schreef maancafe:

Precies, Peter! Integriteit is wat mij betreft ook een van de belangrijkste waarden in het leven.

op 17 04 2011 at 11:27 schreef Rob:

“Onderontwikkelde, agressieve primaten”, je zou zomaar kunnen denken dat Bert Brullen het over de gemiddelde PVV’er had.

op 17 04 2011 at 13:11 schreef Herbert:

@You On A Gin,

Dus Turk tot de macht Neger = π * Chinees?

op 17 04 2011 at 17:52 schreef Jabir:

⇒ ∀ Marokkaan(rifaap ∨ anderszins discriminatoir)
⇒ geliefde ≡ Marokkaan
⊢ geliefde(rifaap ∨ anderszins discriminatoir)
∴ eind hout in je nek

op 18 04 2011 at 02:16 schreef You On A Gin:

Na de zaak wat eerlijker te bekijken geef ik toe dat het niet moeilijk is om racistische intenties te ontdekken in het woord “rifaap”, vooral wanneer gepaard gaand met o.m. dat “jouw volk”. Eigenlijk is dit dan ook geen onderwerp om de nuance te willen zoeken, dus als ik blijkbaar op teentjes heb getrapt, moet ik de hand in eigen boezem steken.

De kern van het punt wat ik wilde maken, is dat men niet alles op zichzelf hoeft te betrekken, maar ik erken dat dit lastig is of helemaal niet de juiste manier van reageren wanneer een bepaalde uitspraak ook een dierbare raakt.

Dat “gewichtigdoenerige laagopgeleideklerkenproza” vond ik wel leuk en moest ik hard om lachen. Een grapje gaat hier dus niet altijd onbestraft.
Geen zorgen overigens; ik dreig helemaal nooit op internet. Ik zei dat ik het netjes wilde houden. Verbaal dus.

op 18 04 2011 at 02:20 schreef You On A Gin:

@ Jabir
Dat is vreemd, ik dacht dat ik Peter zag schrijven, “Maar ik heb Brussen nooit als mijn vriend beschouwd.”
Geen vriend dus. Wel degelijk een vernederende opmerking van BB. Stoere verhalen over stukken hout koop ik niets voor.

op 18 04 2011 at 08:18 schreef Sandro:

“∴ eind hout in je nek”.

Jabir en dat van een man die door een veganist in elkaar is geslagen……stoere taal…..

op 18 04 2011 at 09:08 schreef Jabir:

Wat zit je te muggenziften, you on a gin?

Ik kende Brussen ook en was evenmin bevriend met hem, maar ook mijn animositeit heeft hij zelf veroorzaakt door jodenhatende opmerkingen te maken. Los daarvan viel er vooral niet met hem te werken omdat het een sociaal gehandicapt, incompetent, blasé, naast zijn schoenen lopend, onderpresterend en onbetekenend kereltje met een kermit de kikkerstem is, die redactioneel ver onder de middelmaat zit, niet kan organiseren, geen enkele creativiteit heeft en ook niet ergens wezenlijk in geïnteresseerd is, los van televisie kijken.

Die nogal in het oog springende talentloosheid probeert hij te compenseren door een soort online terreur uit te oefenen en te parasiteren op de verdiensten van anderen. Mijn theorie is dat hij zo vernederend over anderen doet omdat hij een negatief zelfbeeld heeft, wat overigens terecht is.

Wat dat eind hout betreft: als Brussen de vriendin van een Rotterdammer op zo’n manier zou beledigen, kan hij God op zijn blote knietjes danken als het zich daartoe beperkt. Ik heb eerlijk gezegd wel eens gezien hoe iemand hier in Rotterdam een schot in zijn knieschijf kreeg voor minder. Die zie ik soms (tien jaar later) nog wel over de Nieuwe Binnenweg strompelen. Komt nooit meer goed met die knieschijf.

op 18 04 2011 at 09:17 schreef Jabir:

@sandro

Ik zou zulk soort dingen nooit zelf doen en beschreef dan ook de Rotterdamse volksaard in plaats van het op mezelf te betrekken. De Rotterdammer is daar weer een stukje rechtstreekser in dan een Amsterdammer of Utrechtenaar.

Ik zou mijn handen daar zelf nooit vuil aan maken, zeker als je bedenkt hoe weinig een Joegoslaaf kost tegenwoordig. Met hun ambachtelijkheid op dat vlak kan ik me natuurlijk nooit meten.

Als je overigens denkt dat alle veganisten pacifist zijn zit je er goed naast.

op 18 04 2011 at 10:24 schreef Sandro:

Ik denk helemaal niet dat alle veganisten pacifisten zijn – ik denk wel dat alle veganisten een bepaalde mate van geestelijke gestoordheid vertonen.

op 18 04 2011 at 14:17 schreef You On A Gin:

@ Jabir
Vooruit, misschien was het inderdaad een beetje muggenziften.
Dat algebraïsche (?) gedoe hierboven van jou en Herbert bezorgt mij rode koontjes, maar dat heb ik verdiend voor de belabberde manier waarop ik mijn gedachten poogde over te brengen.
Wat is dat op 17:52 in vredesnaam?
Die dingen over Brussen geloof ik wel – ik zal me er verder niet tegenaan bemoeien, maar blijkbaar trapt hij gewoon tegen alles en iedereen. Sneu.

@ Sandro
“een bepaalde mate van geestelijke gestoordheid”?
Dat vind ik wel erg kort door de bocht. Waarom denk je dat dan?

op 18 04 2011 at 15:21 schreef Sandro:

@You on a gin,

Ik ben nog een ouderwetse vlees en dierlijke produkten consument die er van overtuigd is, wanneer men het menselijk gebit bekijkt, de mens een echte alles-eter is.
Verder ken ik enkele veganisten en deze zieke zielen doen mij zeer sterk denken aan Jehova-getuigen (ook een vorm van geestelijke gestoordheid) ze willen anderen het veganist zijn op door de strot drukken.

op 18 04 2011 at 15:32 schreef You On A Gin:

@ Sandro
Die onverdraagzame types ken ik ook wel, hoor. Maar volgens mij kun je die vooral vinden onder de crust punk achtigen en straight edgers.
Het overgrote deel van mijn familie is vegetarisch of zelfs veganistisch; die waren er vrij militant in tijdens hun jonge jaren, maar ze zijn goed opgedroogd.
Er is ook wel een verschil tussen mensen die geen vlees eten omdat ze het ‘zielig’ vinden, mensen die het laten staan omdat het van de dokter moet en mensen die dat doen uit spirituele overwegingen.

op 18 04 2011 at 15:40 schreef Sandro:

Daar heb je gelijk in.
Persoonlijk heb ik helemaal niets met -het zielig vinden -en spirituele overwegingen.
Als het van de dokter moet is het een ander verhaal.
Het staat iedereen vrij om al dan niet dierlijke produkten te eten, en het staat mij vrij (op dat van de dokter na) dit toch een bepaalde mate van geestelijke gestoordheid te vinden.
Maar goed -nu krijgt dit draadje wel een zeer vreemde wending.

op 18 04 2011 at 16:08 schreef You On A Gin:

Ik begrijp wel wat je bedoelt. Ben zelf overigens wel ‘gewoon’ een vleeseter, maar uitsluitend biologisch en met mate.
Maar laten we inderdaad het draadje niet verder ontsporen voor we allebei op onze flikker krijgen. :-)

op 18 04 2011 at 18:43 schreef Mirwais:

Kwam dit belachelijke stuk tegen:

“Officieel moet Ellian weg omdat het tijd is voor nieuwe columnisten zoals Martin Bosma, maar iedereen snapt dat Ellian gewoon te kritische anti-islam stukken schrijft in de *kuch* liberale NRC waar dagelijks zeer genuanceerde kritische stukken over de islam en de multiculturele samenleving in worden gepubliceerd die de boel graag bij elkaar houdt en zeker geen religies wil kwetsen.” BertBrussen in http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/02/linkse_nrcelite_poept_afshin_e.html

Ellian vervangen met Bosma, omdat Ellian te kritisch anti-islam zou zijn. Wauw. Hoe tegenstrijdig?!

op 18 04 2011 at 23:20 schreef Eva:

<Als je een vriend hebt met een Marokkaanse geliefde ga je dus geen vernederende opmerkingen maken over Marokkanen. dixit Peter

Het lijkt me iets dat je sowieso niet doet, mensen van andere afkomst met dieren gelijkstellen (apen, kakkerlakken, ratten – noem maar op).

Oh, en toen ik voor mijn reactie ooit Retecool als oorsprongsmythologisch land tegenkwam heb ik het met plezier gelezen. Best veel incrowdhumor, maar Wakkerpedia en Hubert Both, geniaal!

op 19 04 2011 at 00:13 schreef seven:

@Eva 3x 2cents daarover onderaan @ http://www.frontaalnaakt.nl/archives/rifaap.html achtergelaten die ook hier konden staan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS