Home » Archief » Wederkerigheid


[19.10.2011]

Wederkerigheid

Frans Smeets


Illustratie: Thé Tjong-Khing

De vraag hoe je moet omgaan met de intimidatie- en vernederjournalistiek van media als GeenStijl en PowNed is lastig. Toch ben je niet geheel machteloos.

Toen Rutger Castricum een bezoekje aan het woonadres van Gretta Duisenberg bracht om haar met een bloemetje in de hand voor antisemiet uit te maken, heeft Duisenberg het voorval voor de rechter gebracht. Tot mijn verbazing kreeg Duisenberg geen gelijk, omdat ze, vanwege haar rol in het publieke debat, wel tegen een stootje moest kunnen.

Iemand thuis opzoeken en voor antisemiet uitmaken, is in Nederland journalistiek, en een onderdeel van het maatschappelijke debat geworden.

Toch heeft de uitspraak grote voordelen als je slachtoffer bent van dit soort hufterjournalisten. Rutger Castricum maakt zelf ook deel uit van het publieke debat en kan zich niet verschuilen achter een soort van ‘journalistieke onschendbaarheid’. Dit betekent in feite dat Gretta Duisenberg ook Rutger een thuisbezoekje kan brengen en hem onverwacht een microfoon onder de neus kan douwen. Eens kijken of hij niet de deur dichtgooit of na regelmatige bezoekjes zelf een Vogelaartje doet.

Want net zoals de dief vindt dat iedereen met zijn tengels van zijn spullen moet afblijven, net zo wil de hufterjournalist niet lastig gevallen worden met zijn eigen methoden. Hufterjournalisten houden niet van hufterjournalisten. Je zou bijna denken dat het een vorm van zelfhaat is.

Een van de grondleggers van de hufterjournalistiek in Nederland, Pieter Storms, klaagt verontwaardigd bij de Raad van Journalistiek als hijzelf onderwerp van discussie wordt door met de grootste oplichtster van Nederland te trouwen.

Als Bert Brussen, die stalken en schelden als handelsmerk draagt, via Twitter en andere media langdurig maar beschaafd gevolgd wordt door Gregor Hakkenberg, briest Brussen verongenoegd dat hij gestalkt wordt en dreigt hij met aangifte. Brussen ziet er geen enkel probleem in om Cohen te ridiculiseren met zijn stottergedrag, maar waag het niet om Brussen aan te vallen op zijn eigen stemgeluid.

Mannen als Marck Burema, Rutger Castricum en Dominique Weesie, die zich het recht toe-eigenen om een ieder te vernederen, schermen zelf hun privé-leven zoveel mogelijk af. Sinds Rutger en Weesie ook nog vader zijn geworden, moeten we opeens afstand houden en begrip hebben voor hun nieuwe ervaringen met kwetsbaarheid. Empathie en mededogen is schijnbaar slechts mogelijk als er een eigen belang is.

Zedenmeester Marck Burema spant de kroon. De man die iedere publieke coïtus meent te kunnen exploiteren doet geen interviews en zorgt dat er geen foto’s en filmpjes van hem op het Internet komen te staan. Ik vraag me werkelijk af waarom de Volkskrant, als ze de man zo graag willen interviewen en een foto willen, dit netjes aan hem gaan vragen. Ga gewoon langs, bel aan, stel vragen en maak een foto.

Als je vernederd bent voor de rest van je leven omdat zedenmeester Burema meende dat je privé-escapades niet door de beugel konden, dan moet je niet kwaad de telefoon pakken of naar een advocaat lopen om vervolgens jezelf wéér op Geenstijl tegen te komen. Een vechtster, zoals de Majesteit, de dronken studente die op GeenStijl voor schut werd gezet, had ook niet naar de rechter moeten lopen, maar een Youtube-kanaaltje, ‘Marck Burema TV‘ moeten beginnen. Tenslotte is onze Marck groot voorstander van burgerjournalistiek. En je hoeft je niet in te houden. Volgens onze Marck is ‘elkaar de huid vol schelden een fundamenteel recht in Nederland’. Zelfs bij anderen naar binnen gluren moet volgens hem kunnen.

Filmpjes met leuke titels als ‘Marck met een poepemmer op de camping’, ‘Marck met bier onder de arm‘, ‘Marck kijkt naar tietjes van buurmeisje‘, ‘Marck bestelt extra tonijn op pizza na bericht over uitsterven tonijn‘, ‘Marck zet alle terrasverwarmers open na bericht over verdrinkende ijsberen‘.

Gaat Burema dan naar de Raad van Journalistiek? Een rechtszaak aanspannen wegens aantasting van zijn persoonlijke levenssfeer? Hij zou zich onsterfelijk belachelijk maken. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Bert Brussen uiteindelijk geen aangifte tegen Hakkenberg doet.

Hufterjournalisten houden niet van wederkerigheid. Ze willen eenrichtingsverkeer. Het is de journalistiek van de rugtrapper. Zodra je het eenrichtingsverkeer opheft door zelf op de persoon te spelen en geen enkele angst of respect voor de hufter te hebben, dan zijn het jankers van de eerste categorie. Wie op het Geenstijl waagt om de naam Burema te noemen of de schrijvers persoonlijk de maat te nemen, krijgt direct een ban. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze daar zelf de prijs voor hun hufterigheid betalen.

Het gebruiken van wederkerigheid zou een matigende invloed kunnen hebben op intimidatie- en vernederjournalistiek en daarmee een bescherming kunnen bieden aan een ieder die er geen behoefte aan heeft slachtoffer te worden. Het zou bovendien de hufterjournalisten ontmaskeren: geen hippe en jonge vertegenwoordigers van de netwerkgeneratie, zoals ze zichzelf graag presenteren, maar saaie en cynische mannen die over de ruggen van anderen pubertje spelen. Ze hebben in al hun gemeenheid iets tragisch.

Frans Smeets ziet, buiten zijn vrouw, domrechts als het grootste risico op vroegtijdig overlijden.

Frans Smeets, Roze Khmer, 19.10.2011 @ 16:16

[Home]
 

58 Reacties

op 19 10 2011 at 16:26 schreef Rob:

Marck Burema woont in Ilpendam. Als ik niet in een van God verlaten uithoek van ons continent had gewoond, had ik allang een Flickr-account vol foto’s van Marck Burema gepubliceerd. Anoniem natuurlijk en zonder copyright, “omdat het kan”. Want Marck Burema is niet de enige Nederlander die zich als een laffe rat kan verbergen onder een internetboerka. Dat geintje kan ik ook.
Maar de reiskosten is hij mij op deze afstand gewoon niet waard.

op 19 10 2011 at 16:54 schreef Rene K:

Frans misschien heb je dit al eens gezien. Ik vind de reactie van van Leeuwen (Vitesse) op een pownedmannetje echt geweldig ende hilarisch.

http://www.youtube.com/watch?v=OR1cgc2iA3U

Zo pak je die gasten aan. Maar niet iedereen is zo gevat als van Leeuwen.

op 19 10 2011 at 17:02 schreef Bio Marck ''Pritt'' Burema:

http://hierendaareenbui.blogspot.com/2011/09/de-boefjes-van-geenstijl-marck-burema.html

op 19 10 2011 at 17:23 schreef Bigpete:

Hehehe, DE manier inderdaad. Gewoon het antwoord geven waar ze (stiekem) op hopen en ze zijn uitgekakt.

op 19 10 2011 at 18:24 schreef babs:

Los van dat het kan, het lijkt me ook commercieel interessant. Het moet niet een anti-GS-site zijn, maar wel een site die huftergedrag spiegelt. Kwestie van veel filmen en alles heel gelikt monteren met precies de ongelukkige beweging of uitspraak als uitsmijter. Vooral prit lijkt me een makkelijk slachtoffer als de man echt zo´n suf leven heeft als lijkt.

op 19 10 2011 at 21:17 schreef Sasha Berkman:

Veel teveel moeite zo´n website!

Ik heb ooit nagedacht over een website gurereaguurders.nl met een dagelijkse verzameling van actuele reacties op diverse internetwebsites van domme, leugenachtige, fascistoide en schofterige reacties van (narcistische) rechtsmenschen. Op twitter trof ik toen de reactiegraaf aan.

De kennis dat de PVVers vaak ongeloofelijke vieze honden zijn, breivik appogaleten etc is allang gedocumenteerd. Wilders is notabene vrijgesproken wegens haatzaaien terwijl Joke Kaviaar wordt vervolgt wegens opruiing, aan de andere kant wil het openbaar ministerie Wilders, met zijn schofterige praatjes niet veroordeeld zien. De AIVD rapporteert niet over de financien van Wilders. (hij wordt dus gerund!).

Kijk op de bekende pro-wilders websites, de kennis en de informatie over is iedere dag life beschikbaar.

Niet dat ik tegen zo´n website ben, maar ik verwacht er geen ¨verlichting” van. Het is allom bekent. Sommigen kicken er op. Anderen gedogen het. Weer anderen gebruiken het.

op 19 10 2011 at 21:19 schreef Jan Bennink:

hey geen oproep tot geweld! je gaat vooruit Frans.

op 19 10 2011 at 21:20 schreef Jan Bennink:

Lol @ Sasha Berkman … Jodenhater pur sang. Jij bent hier de hater hoor.

op 19 10 2011 at 21:25 schreef Peter:

Kijk, daar hebben we Jan Bennink, van de racistische hufteromroep POwNed, die oordeeltjes komt vellen over anderen.

Oprotten hier, Bennink. Je bent schorem. Ik wil je hier niet.

op 19 10 2011 at 21:25 schreef Sasha Berkman:

In mijn link naar de website van joke Kaviaar staat een comma teveel aan het einde.

Het moet zijn: htp://www.jokekaviaar.nl

Laatste update: http://www.indymedia.nl/nl/2011/10/79314.shtml

Zie hier hoe die rechtse schoften van geen stijl over haar schrijven: http://www.geenstijl.nl/fastsearch?query=Joke+Kaviaar&zoek=zoek

Rutger is heel eenvoudig af te rekenen op het feit dat hij als ëmbed journalist” op kosten van Defensie naar ¨onze jongens” in afghanistan is geweest als onderdeel van de werfing en propaganda voor het landverraderlijke, criminele, geld vretende, ministerie van defensie.

op 19 10 2011 at 21:27 schreef gronk:

@sasha: wakkerpedia.nl bestaat al ;-)

op 19 10 2011 at 21:28 schreef Sasha Berkman:

Rene: die link van jouw is echt geweldig! Maar: toch hebben die schoften zoveel macht dat ze hem een microfoon onder zijn neus kunnen duwen en er zijn HEEEL VEEEl mensen die dat prima vinden. Dus eigenlijk is het om van te janken.

op 19 10 2011 at 21:30 schreef Sasha Berkman:

¨Jodenhater Pur Sang¨
Zo werken die schoften.

op 19 10 2011 at 21:32 schreef Peter:

Inderdaad, gewoon ‘jodenhater’ roepen, of ‘antisemiet’. That’s it. Dat is hun argument.

Overigens geldt ook voor jou, Sasha: één reactie, dan pas weer nadat iemand anders een reactie heeft geplaatst.

op 19 10 2011 at 22:08 schreef Sasha Berkman:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/10/de_verhufterde_samenleving_huf.html#more

de eerste reactie is weg gejjorised door ene penis_baard.

Wie zou dat zijn?

Ik geef me hierbij op voor een frontaalnaakt missie, buurtonderzoek oid in Iilpendam. Een journalistieke missie naar de achtergrond van Marc. Laten we er een occupy happening van maken :)

for real: Ik heb slechts een 5 megapix camera in mijn android. Is dat wel genoeg om zijn stront echt goed in beeld te brengen?

op 20 10 2011 at 00:25 schreef G!:

Go Sasha! Mijn beeldscherm is 1.3 megapix.

op 20 10 2011 at 01:51 schreef MNb:

Met al zijn overtrokken geschreeuw heeft Sasha vandaag wel degelijk een punt. Waarom eiste het OM vrijspraak voor Geert Wilders en niet voor Joke Kaviaar? Daar horen we onze koene verdedigers van de vrijheid a la PVV nou nooit over.
Sandro beweert dat hij zijn nek op een andere, zijn eigen manier uitsteekt. Dat is dan niet voor Joke Kaviaar; misschien om over de schutting te koekeloeren als zijn buurvrouw topless ligt te zonnen.

op 20 10 2011 at 03:06 schreef You On A Gin:

Ik heb slechts een 5 megapix camera in mijn android.

Wat de fok dude. Ben je kapitalist of zo?
Ik heb er gewoon zo één:
http://www.letsgomobile.org/images/specs/0076/nokia_1600.jpg
Kan ik prima mee bellen. Meer heb je toch niet nodig?

Je gunde mij vorige keer dan geen antwoord op mijn vraag, maar aangezien je blijkbaar met vragen zit over ons militaire apparaat zit je bij mij wel goed. Je oom Gin komt van vaderskant uit een lange, lange lijn van krijgers. Soldaten. Mijn vader is Adjudant, mijn oom Kapitein. Mijn broertjes zijn bij de marechausee en marine. Eén ervan is getrouwd met een helikopterpilote van de Luchtmacht. Eigenlijk trouwen ze bijna allemaal binnen de krijgsmacht, en gaan hun kinderen dezelfde kant op, en dat al generaties lang. De rest, die niet bij het leger zit (zoals mijn moeder), is BOA (o.a. bij de douane).

Dus vragen staat vrij, Sasha. Bedenk dat Jan Soldaat er in principe ook niets aan kan doen dat we misbruikt worden om Amerika’s olieverslaving te onderhouden.

op 20 10 2011 at 08:31 schreef Sandro:

“Sandro beweert dat hij zijn nek op een andere, zijn eigen manier uitsteekt. Dat is dan niet voor Joke Kaviaar; misschien om over de schutting te koekeloeren als zijn buurvrouw topless ligt te zonnen.”

Heb je goed gezien MNb, ik zal mijn nek niet uitsteken voor types als Kaviaar. V.w.b. die buurvrouw wil ik je wel vertellen dat ik graag vrouwen topless zie, echter niet mijn buurvrouw…..bbbrrrr mot d’r niet aan denke!

op 20 10 2011 at 12:03 schreef MNb:

Dank je voor je eerlijkheid, Sandro. Je bevestigt keurig dat jouw vrijheid a la PVV niet voor amdersdenkenden geldt.

op 20 10 2011 at 13:01 schreef Sandro:

Te kort door de bocht beste MNb, maar dat wist je wel hè!
Kaviaar heeft het ook helemaal niet nodig dat ik mijn nek er voor uit steek – er zijn immers genoeg mensen die ook de weg kwijt zijn dus…..
heb je wel eens op de site van Kaviaar gekeken?

op 20 10 2011 at 14:05 schreef G!:

Als je je nek alleen uitsteekt voor types die jouw mening verkondigen of die jouw (vermeende) belangen behartigen, dan zie ik geen enkele reden om aan te nemen dat je ook maar ene moer om vrijheid van meningsuiting geeft. Integendeel.

op 20 10 2011 at 14:24 schreef Sandro:

G!
Punt 1 maak ik zelf wel uit waar ik mijn nek voor uitsteek.
Punt 2 is Kaviaar van het type extreem-links waar ik helemaal niks mee heb en ook niks mee zal hebben.
Punt 3 – steek jij je nek wel uit voor zaken/mensen waar je helemaal niks mee hebt? Ik dacht het niet gezien je postings hier.

Hoezo geef ik geen moer om de vijheid van meningsuiting? Alleen omdat ik niet mijn nek uitsteek voor Kaviaar? het zal wel weer aan mij liggen…..

op 20 10 2011 at 14:42 schreef babs:

MNb,
Niet typisch PVV, typisch 99%. Er zijn er maar weinig die opkomen voor rechten van zowel Stichting Marthijn als Kaviaar, Wilders en de SGP.

op 20 10 2011 at 14:51 schreef Bertje:

Kinders please

Laat joke kaviaar er buiten.
Ich wiederhole:
Kein Kaviar!!!! Bitte!!!!

op 20 10 2011 at 15:17 schreef Sasha Berkman:

Bertje: hoezo? Zie je niet hoe de rechtstaat en de door jouw ongetwijfelt geliefde vrijheid van meningsuiting hier in gevaar gebracht worden door het OM op een manier die doet denken aan het voormalige oostblok, of het fascistische Duitsland van tot 1945?

op 20 10 2011 at 15:39 schreef Sandro:

sasha – hierom niet:

16 september 2011 – Landelijk Parket

De Nationale Recherche heeft dinsdag een 47-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden wegens opruiing. De aanleiding voor het onderzoek waren een viertal berichten van de activiste op internet.

Op een televisie-uitzending over de Makro-branden in de jaren tachtig reageerde vrouw eind vorig jaar met een oproep aan een “nieuwe generatie om op te staan en de fakkel van RaRa over te nemen”.

In een andere posting riep zij op tot een bestorming van de kantoren van de IND om “daar de archieven en computers te overgieten met benzine en door vuur te vernietigen”.

Na de zelfmoord van een Iraanse asielzoeker, die zichzelf in brand stak, riep de vrouw in april van dit jaar op tot gewelddadige actie tegen minister Leers (Immigratie en Asielbeleid).

In augustus berichtte de vrouw op haar website: “Het word tijd om de aanval in te zetten en de stekker eruit te trekken”. Ze riep op tot het onschadelijk maken van de ministerraad. “Het zal alles niet legaal zijn, maar ach. Er is wel meer niet legaal.

Bij de doorzoeking van de woning van de vrouw is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en portofoons. De vrouw is

op 20 10 2011 at 16:18 schreef Bertje:

@ sasha

Voor de facisten tot 1945 moet je toch echt in italië zijn, neem aan dat je de nazi’s bedoelt!

En dan toch even over haar waarvan de naam niet mag worden genoemd.
Zij en vooruit samen met onze blonde Greetje, op een heel ver weg onbewoond eiland(je)
Ergo als je je grote botte smoelwerk opentrekt en oproept tot geweld, haat etc. mot je niet gek kijken dat iets of iemand je aanklaagt. ( geld voor links, rechts, jong, oud, en belegen)

op 20 10 2011 at 16:43 schreef You On A Gin:

“Het zal alles niet legaal zijn, maar ach. Er is wel meer niet legaal.”

:-D

op 20 10 2011 at 18:36 schreef MNb:

“Punt 3 – steek jij je nek wel uit voor zaken/mensen waar je helemaal niks mee hebt? Ik dacht het niet gezien je postings hier.”
Dat is het verschil tussen jou en mij, Sandro.

“daar de archieven en computers te overgieten met benzine en door vuur te vernietigen”.
Dat bedoel ik nou, Sandro. Een zeker persoon mag wel oproepen tot totale oorlog, knieschoten en deportatie. En jij staat daarbij te juichen. Want je hebt iets met die persoon.

op 20 10 2011 at 21:38 schreef Sasha Berkman:

¨De Nationale Recherche heeft dinsdag een 47-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden wegens opruiing. De aanleiding voor het onderzoek waren een viertal berichten van de activiste op internet¨

Ach wat zal ik zeggen. Als ze haar binnenkort arresteren, vind je dat dan ok? Geert Wilders heeft ooit geplijt voor iets gelijkwaardigs als Guantanamo Bay hier in ons landje. Wat bedoel jij eigenlijk met ¨Vrijheid¨?

Een blowtje roken wil je ook al het liefst verbieden. Ïk moest er maar vast aan wennen” oid.

op 20 10 2011 at 22:25 schreef Sasha Berkman:

MnB: Ik wil het toch een keer zeggen: Je hebt iets van een Trotsky in het buitenland

op 20 10 2011 at 22:39 schreef Sasha Berkman:

G! : 2e weekend van november, is dat wat?

op 20 10 2011 at 22:40 schreef Yvonne:

op 19 10 2011 at 21:25 schreef Peter:

“Kijk, daar hebben we Jan Bennink, van de racistische hufteromroep POwNed, die oordeeltjes komt vellen over anderen.

Oprotten hier, Bennink. Je bent schorem. Ik wil je hier niet.”

Hebben wij gegevens van Jan Bennink?

op 20 10 2011 at 22:43 schreef Sasha Berkman:

99% is het eerste wat vergeten moet worden. 99% wie verzint zo´ń leus?

op 20 10 2011 at 23:15 schreef Krek. (Gregor Hakkenberg):

Precies wat Frans zegt: wederkerigheid. Begin een blog, een website, een krantje, een maillist of forum voor mijn part waarin je heel precies, zonder in hetzelfde hufterige gedrag te vervallen, uitlegt wat er niet klopt aan de argumenten van de hufters.

Toen ik Bert Brussen eens aansprak op het hufterige gedrag van zijn reaguurders, werd ik geblokt met het argument dat ik mijn vrijheid van meningsuiting best elders zou kunnen botvieren.

Aansluitend volgden bloks bij De Jaap en GeenStijl. Zelfs bij Propria Cures probeerde Bert zijn invloed aan te wenden om een stukje van mij (een alleraardigste Brussen/Von der Dunk-pastische, al zeg ik het zelf) te weren.

En dan had ik hem nog niet eens beledigd. Ik had alleen kritisch en met argumenten gereageerd op zijn misdragingen.

Er zijn – naast Frontaalnaakt – verschillende sites die proberen (al dan niet met rationele stukken) tegenwicht te bieden tegen de hufters. Denk aan Krapuul, Sargasso en EdgeOfEurope.

Mijn hobby is pleiten voor redelijkheid. Daarom ook wil ik Peter vragen een klein stapje terug te doen in zijn kritiek op Jan Bennink. Diens tweets waren onder de gordel, maar véél minder erg dan wat volgde van bruinrechts.

op 20 10 2011 at 23:20 schreef Peter:

Minder erg dan wat volgede maakt het nog niet niet erg.

Ik heb geen geduld met die oproepen om Bennink te ontzien. Hij is al maanden bezig en het is duidelijk wat-ie beoogde. Bennink is vies.

op 20 10 2011 at 23:28 schreef tygo:

@renee K,
hahaha,coole gast die van Leeuwen

op 20 10 2011 at 23:39 schreef Sasha Berkman:

I hear you

op 21 10 2011 at 00:48 schreef Yvonne:

@Krek

Mijn hobby is pleiten voor redelijkheid.

Dat is het hem nou juist. Dat hebben we gehad. Afgelopen. Finito. Wederkerigheid is de titel met alles erop en eraan. Ik ga mijn steentje bijdragen.

op 21 10 2011 at 01:14 schreef G!:

Sasha, ’t tweede weekend van November drink ik bier (of iets sterkers) in Riga. Ik ben namelijk een salonsocialist.

op 21 10 2011 at 01:23 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
Is dat waarom je chronisch zo ongelofelijk onbeschoft doet? En ik maar denken dat het te maken had met je mentale capaciteiten.

op 21 10 2011 at 08:13 schreef Sandro:

“Dat bedoel ik nou, Sandro. Een zeker persoon mag wel oproepen tot totale oorlog, knieschoten en deportatie. En jij staat daarbij te juichen. Want je hebt iets met die persoon.”

Waar heb ik staan juigen dan? Ik heb van diverse zaken en uitlatingen afstand genomen ook van die jij hier noemt – je speelt het smerig MNb.

op 21 10 2011 at 11:01 schreef Yvonne:

@Drankorgel

@ Yvonne
Is dat waarom je chronisch zo ongelofelijk onbeschoft doet? En ik maar denken dat het te maken had met je mentale capaciteiten.

Jij durft, ouwe antisemietenpoeper. Behalve je eigen ranzigheid, heb je nog wat geroken?

op 21 10 2011 at 11:04 schreef Peter:

Ja, en daar laten we het maar weer bij, stelletje kleuters.

op 21 10 2011 at 12:52 schreef You On A Gin:

@ Sandro
Ik geloof best dat je het niet 100% – en al helemaal niet volautomatisch – eens zal zijn met alles wat Greet zegt. Waarom dan toch erop blijven stemmen? Ik wil je niet in de hoek zetten of zo, maar is er voor jou een bepaalde grens die de PVV kan overschrijden, waarop je zou besluiten om op een andere partij te stemmen (of helemaal niet)? Dat het je allemaal te ver zou gaan, bedoel ik.

op 21 10 2011 at 13:13 schreef Beukman:

@YAG
Sandro’s stemkeuze geeft hem op FN een meerwaarde. Bedenk dat wel, voor je hem probeert om te lullen naar een andere partij.

op 21 10 2011 at 13:19 schreef You On A Gin:

Het is vooral nieuwsgierigheid. :)

op 21 10 2011 at 13:21 schreef Sandro:

Beste YOAG en Beukman, er is zeker een grens die overschreden kan worden zodat ik niet meer PVV zal stemmen.
Verder ga ik het daarbij laten als jullie het niet erg vinden (ook als jullie dat wel erg vinden trouwens). Uit mijn postings blijkt al lange tijd waar ik sta en waar ik het wel en niet mee eens ben.
Ik heb nog nooit een politieke partij/beweging gevonden waar ik het de volle 100% mee eens was/ben – iemand hier wel?
Volgens mij bestaat dat ook niet en kies je dan je plek bij de partij/beweging die het meeste overeenkomt met jouw meningen.

op 21 10 2011 at 13:45 schreef You On A Gin:

Klopt Sandro, ook ik stem al jaren op dezelfde partij en ben ook niet blij met alles wat ze doen. Wanneer die dingen zich zouden opstapelen, zou ik niet meer op ze stemmen. Je geeft aan dat dit voor jou ook geldt. Dat is het antwoord op mijn vraag, dus bedankt.

op 21 10 2011 at 13:55 schreef Sandro:

Zoals altijd – graag gedaan!

op 21 10 2011 at 14:19 schreef Krek. (Gregor Hakkenberg):

Bedankt, Yvonne, je laat precies zien waarom redelijkheid meer oplevert dan schelden. Zodra jij vieze woorden gaat roepen, gaa er bij mij een luikje dicht. Ik deel je in bij de categorie ‘domme hufters’, en ik hoef wat je zegt niet meer serieus te nemen.

Je kunt echt niet van mensen verwachten dat ze in een hoop verbale poep gaan zitten roeren om er de pareltjes van jouw wijsheid uit te vissen.

op 21 10 2011 at 16:00 schreef babs:

Ik heb geen geduld met die oproepen om Bennink te ontzien. Hij is al maanden bezig en het is duidelijk wat-ie beoogde.

Ik ga er even van uit dat Peter goede redenen heeft om te denken dat Bennink al maanden bezig is om Peter en Hassnae virtueel gelynched te krijgen. Kan goed zijn, want Bennink werkt bij Powned en Peter heeft wel eens iets lelijks over een medewerker van Powned geroepen.

Iemand die bij de TV werkt, bij een omroep met een Internetachtergrond, die weet redelijk hoe de media werken. Als zo iemand twittert dat Hassnae lacht om dode joden, dan wéét hij dat zo’n tweet een eigen leven gaat leiden. Ik vermoed opzet.

op 21 10 2011 at 19:12 schreef Yvonne:

“redelijkheid meer oplevert dan schelden. Zodra jij vieze woorden gaat roepen, gaa er bij mij een luikje dicht. Ik deel je in bij de categorie ‘domme hufters’, en ik hoef wat je zegt niet meer serieus te nemen.

Je kunt echt niet van mensen verwachten dat ze in een hoop verbale poep gaan zitten roeren om er de pareltjes van jouw wijsheid uit te vissen.”

s.v.p. netjes uitleg hierover!!!! Ik meen geen vieze woorden te hebben geroepen tegen jou!! Ik hoop dat dit in alle redelijkheid netjes genoeg is!!!

op 22 10 2011 at 14:30 schreef Krek. (Gregor Hakkenberg):

Citaat: “Jij durft, ouwe antisemietenpoeper. Behalve je eigen ranzigheid, heb je nog wat geroken?”

Dat vind ik allerminst netjes. Dat gescheldt en geschreeuw (met driedubbele uitroeptekens) diskwalificeert je als serieuze gesprekspartner.

op 22 10 2011 at 23:03 schreef Yvonne:

@Krek

“Je bent een grap. Ik lach om antisemieten zoals jij. Recht in je bek, ook. Lafaards, dat zijn jullie. Ik ken jullie soort maar al te goed. Zwakkelingen. Zoek een doel in je leven. Dit is gewoon zielig. Je maakt mij niets wijs. Je maakt niemand wat wijs. Je bent dan misschien een dubbeltje, maar je zult toch echt op eigen kracht een kwartje moeten worden. Zonder de joden ervan de schuld te geven dus, wanneer je een keer jeuk tussen je tenen hebt, papegaai.”

Dan vind ik ouwe antisemietenpoeper nog wel netjes hierbij of zie je dat anders?

op 23 10 2011 at 15:11 schreef You On A Gin:

Stelselmatig schelden, schreeuwen en provoceren, en als iemand dat een keer zat is de vermoorde onschuld uithangen. Wat ben je toch een zielige kleuter.

op 23 10 2011 at 17:40 schreef Krek. (Gregor Hakkenberg):

@Yvonne: “Zij doen het ook” is wel zo’n beetje het zwakste argument.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS