Home » Archief » Hassnae over Gilad Shalit


[19.10.2011]

Hassnae over Gilad Shalit

witbalkGet Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.
witbalk

Hassnae Bouazza zat gisteravond bij Pauw & Witteman om te debatteren over Israël en Palestina. Dat maakte uren van tevoren al het beest los in de zogenaamde Vrienden van Israël. Wat er voor, tijdens en na de uitzending op Twitter aan haatbagger werd uitgestort door dit schorem, gaat alle perken te buiten. Hieronder, in de reactieruimte, zullen ze zich moeten inhouden.

Filmpjes, Hassnae Bouazza, 19.10.2011 @ 09:38

[Home]
 

64 Reacties

op 19 10 2011 at 10:34 schreef Otto:

Als het al waar is dat de meeste Arabische gevangenen anoniem zijn, dan is dat misschien maar beter ook. Stel je voor dat bekend wordt wat voor soort beesten de Israeli’s hebben laat gaan in ruil voor één van hun eigen soldaten. Zoals bijvoorbeeld mevrouw Tamimi, naar wier werk zelfs een heuse tentoonstelling is ingericht.

op 19 10 2011 at 11:03 schreef p.wielaard:

Het Palestijnse vraagstuk is te ingewikkeld om er als niet totaal ingewijde iets zinnigs over te zeggen. Schot voor open doel en symbolisch voor de diepe wederzijdse haat was natuurlijk een vrolijk lachende vrouw die blij verheugd is dat haar actie zelfs nog meer kinderen het leven heeft gekost. Als iets de collectieve religieuze krankzinnigheid in die regio illustreert, is het dit fragment wel !

op 19 10 2011 at 12:03 schreef babs:

Nette discussie, ook van de Israelmevrouw.

op 19 10 2011 at 12:10 schreef Sandro:

Sluit me aan bij babs.

op 19 10 2011 at 12:22 schreef Bigpete:

Leuk voor Gilad, maar Israël gaat hier veel spijt van krijgen. Deze zet zal door de hamasterroristen gezien worden als een teken van zwakte. Wat staat ze in de weg om weer iemand te ontvoeren en de vrijlating van 1000 terroristen te eisen?

Dat palestijnse wijf (vrouw is te veel eer) is weerzinwekkend.

op 19 10 2011 at 12:43 schreef Martien de Jong:

omg die video player is gewoon echt kut. inderdaad een beetje jammer van al die haatmeningen, al kan ik wel een beetje begrijpen hoe iemand aan zon mening komt. maar hopen dat ze zich een beetje in kunnen houden de komende tijd.

op 19 10 2011 at 13:39 schreef Sasha Berkman:

Al die mensen die hier naar religie wijzen als oorzaak van het probleem verdraaiend de feiten. Het is een keiharde oorlog van weerloze palesteinen tegenover een genadeloze oorlogsmisdadige zwaar bewapende bezetter. Het is een schande dat Nederland tot de weinige landen in de wereld behoort die de fascistische praktijken van de zionistische babykillers en landdieven systematisch met de mantel der liefde bedekken. De PVV achterban is inderdaad alleen maar pro-israel omdat die schurkenstaat zoveel palestijnen (moslims) vermoord.

op 19 10 2011 at 13:57 schreef Otto:

Palestijnen zijn echt niet allemaal Moslims, mevrouw Berkman.

op 19 10 2011 at 14:14 schreef Rene K:

Heel genuanceerde opmerkingen van Hassnae en ook die mevrouw van niw die ik alleen maar volledig kan onderschrijven.

Zeker dat dit een doorbraak zou kunnen zijn: er zijn dus wel gesprekken mogelijk tussen israël en hamas, zelfs afspraken die nagekomen worden, en dat kan hoopgevend voor de toekomst zijn.

Niet dat nu de wereldvrede uitbreekt, daar is het conflict te ingewikkeld voor, maar een sprankje hoop.

op 19 10 2011 at 14:33 schreef Sasha Berkman:

Otto: dat weet ik, maar daar is doorsnee PVV’er zich niet van bewust schat ik zo in.

op 19 10 2011 at 14:38 schreef Rene K:

@19 10 2011 at 13:39 schreef Sasha Berkman

“…de fascistische praktijken van de zionistische babykillers en landdieven…”

Wil jij eigenlijk op zijn minst een heel klein kansje op vrede daar?

op 19 10 2011 at 15:19 schreef Sasha Berkman:

Rene K: Zolangf de zionistische fascisten ongestraft weg komen met hun misdaden zal het daar nooit vrede worden. Nederland is o.a een van de landen die net als de USA de israelische babykillers de hand boven het hoofd houden. Wil je bijdragen aan de vrede daar stem dan niet op iemand als Wilders of op de partij van Rosental en Bestrijdt de zionistische loby-clubs als het CIDI.
Het zijn maar een paar landen in de wereld de zionistische schurkenstaat ondersteunen, VN resoluties veto’en etc. ZIJ zijn het probleem niet diegenen die het zionistische fascisme als zodanig benoemd en haar misdaden veroordeeld.

op 19 10 2011 at 15:20 schreef Sandro:

Wel eens aan gedacht sasha dat je gene ene moer weet over de “doorsnee” PVV-er en dat je precies doet wat je anderen verwijt? En dan bedoel ik vooroordelen, je loopt er van over man!

op 19 10 2011 at 15:24 schreef Peter:

Mensen, het gaat nu alweer fout. Het heeft toch geen zin te proberen elkaar te overtuigen. Hou ermee op. Neem een voorbeeld aan Hassnae en Esther Voet.

op 19 10 2011 at 15:28 schreef Rene K:

Je hebt gelijk Peter, ik laat het er bij.

op 19 10 2011 at 15:28 schreef Sandro:

Je hebt helemaal gelijk Peter.
In het gesprek tussen Hassnae en Esther werd er dan ook niet gebrult over de “doorsnee” israëli of de “doorsnee” Palestijn en al helemaal niet over fascistische praktijken van de zionistische babykillers en landdieven (gelukkig).
Dat soort uitlatingen komt een gesprek of discussie niet ten goede.

op 19 10 2011 at 16:07 schreef p.wielaard:

Ik wil niemand overtuigen. (waarvan ? daar is het te ingewikkeld voor). Maar dat religie geen rol zou spelen is net zo onwaar als dat het de enige oorzaak zou zijn.

op 19 10 2011 at 16:58 schreef diadorim:

Ik vond het een nogal curieus dat P&W een volslagen krankzinnige palestijnse terroriste opvoerde die lachte bij de moord op 8 kinderen. Dat is discussie vervuiling: je kan je op geen enkele manier verdedigen tegen die beelden, ten tweede demoniseert het een hele bevolkingsgroep. Ze dachten waarschijnlijk: we hebben 10 jaar de israeli’s door het slijk gehaald, gaat een beetje vervelen, laten we het nu met de Palestijnen doen.

op 19 10 2011 at 17:20 schreef Bigpete:

Nee diadorim, het demoniseert niet een hele bevolkingsgroep, het toont aan met wat voor figuren je te maken hebt wanneer je ruim 1000 terroristen als helden naar huis laat vertrekken. Ik heb het al eerder gezegd, hier gaat Israël veel spijt van krijgen.

op 19 10 2011 at 17:22 schreef Peter:

Hoe komt zo’n vrouw eigenlijk zo verknipt, BigPete? Ben je daar niet nieuwsgierig naar? Hoe zakt een vrouw zo diep? Wat moet je hebben meegemaakt om zo verheugd te reageren op de dood en het verderf, dat je hebt veroorzaakt?

op 19 10 2011 at 17:24 schreef Bookie:

@diadorim
Zij was een voorbeeld van de vrijgelatenen en niet voor een bevolkingsgroep.

op 19 10 2011 at 17:55 schreef Bigpete:

Hoe komt zo’n vrouw eigenlijk zo verknipt, BigPete? Ben je daar niet nieuwsgierig naar? Hoe zakt een vrouw zo diep? Wat moet je hebben meegemaakt om zo verheugd te reageren op de dood en het verderf, dat je hebt veroorzaakt?

Is dat een hypothetische vraag? Of wil je echt een antwoord horen?

De “vrouw” in kwestie was op het moment van de aanslag 20 jaar oud en studeerde op de universiteit (nee ik weet niet welke). Zij reed de zelfmoordterrorist naar het restaurant vermomd als jodin. Ze heeft altijd verklaart geen spijt te hebben en ontkende telkens het bestaansrecht van Israël. Of zij ooit familie heeft verloren weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat je militairen te lijf gaat en ik kan daar zelfs nog wel enig respect voor opbrengen. Maar mensen die 15 onschuldige burgers inclusief kinderen met opzet de dood injagen en 130 (zwaar) gewonden veroorzaken horen gewoon de doodstraf te krijgen. Dan had ze nu in elk geval niet meer gelachen…

op 19 10 2011 at 17:58 schreef Rene K:

Hoewel ik kippevel kreeg van haar satanische lach, vraag ik me inderdaad ook af wat er met die vrouw gebeurd is. Wat voor leed/schade heeft zij ondergaan om zo tegennatuurlijk te kunnen (moeten?) reageren.

op 19 10 2011 at 18:16 schreef J.vanDijkS:

Heb de uitzending gezien en vond Hassnae heel goed.
Mijn part mag ze vaker aanschuiven daar want het ontbreekt nogal aan feitenkennis bij de heren P&W als het om M-O gaat.

En wat betreft de vrienden van Israël, je kan ze eigenlijk beter de vijanden van Israël noemen.
Ik bedoel, ze steunen Israël alleen omdat ze geloven dat ze zo eerder in de hemel komen.
Puur egoïsme en totaal malloot.

op 19 10 2011 at 19:11 schreef Pyt van der Galiën:

Wat Bromsnor en die andere “Vrienden van Israël” altijd vergeten te vermelden is dat het aantal Palestijnse burgers vermoord (een term die ik heel bewust gebruik) door Israëlische veiligheidstroepen een veelvoud is van het aantal Israëlische burgers vermoord door Palestijnen

Dat zijn overigens nogal conservatieve cijfers aangezien B’Tselem helaas niet altijd even goede toegang heeft tot de bezette gebieden.

Sinds september 2000 zijn er alleen al 1471 Palestijnse kinderen vermoord , tegen 125 Israëlische.

Volgens Grote Piet verdienen dus nogal wat Israëlische veiligheidstroepen de doodstraf, maar zo consequent zijn de “Vrienden van Israël” nooit.

op 19 10 2011 at 19:53 schreef Bigpete:

Ik ga niet met je in discussie terroristenvriend, want je laat je toch niet overtuigen en je luistert toch niet naar argumenten. Misschien moet je eens opzoeken wat moord eigenlijk betekent. Ik weet in elk geval aan welke kant jij staat.

op 19 10 2011 at 20:51 schreef diadorim:

“Nee diadorim, het demoniseert niet een hele bevolkingsgroep”

Gelul. Volgens de prognose van het Human development report staat israel in het jaar 2030 op de 8ste plaats, dat is hoger dan zelfs nederland, zwitserland en duitsland. Als ik joodse kolonisten met baarden, honden en m16s heel raar zie doen op het NOS of Nieuwsuur dan weet ik dat dat randfiguren zijn, anders kan israel natuurlijk nooit op plaats 8 staan of Tel Aviv 1 van de meest homo vriendelijke steden ter wereld zijn, maar de gemiddelde kijker weet dat niet. Shalit, een zachtaardige, misschien wel typische joodse jongen met bril, die ook nog eens oproept tot vrede wordt hier afgezet tegen een psychopate, die door het argeloze publiek als archetypische Palestijnse gezien wordt. Ik ben 100% pro-israel, maar dit ging gewoon te ver.

op 19 10 2011 at 17:58 schreef Rene K:
“Wat voor leed/schade heeft zij ondergaan om zo tegennatuurlijk te kunnen (moeten?) reageren.”

Deze stelling veronderstelt een oorzakelijk verband. Maar dat is er niet. Er zijn 6 miljoen joden vermoord, toch dreigt israel duitsland niet met nucleaire vernietiging (wat is een proportionele reactie op een holocaust?). De sowjetunie heeft duitsland nooit enig leed berokkend, toch was de veldtocht van de nazi’s in het oosten de meest gewelddadige ooit, met 27 miljoen russische doden als gevolg. Mijn grootouders komen uit polen, waar ze met 10 miljoen andere etnische duitsers tussen 1945 en 47 zijn vedreven, ik heb nooit geleerd om de russen te haten. Geweld is simpelweg het gevolg van een biologische dispositie, waarbij een haatideologie als ontstekingsmechanisme fungeert.

op 19 10 2011 at 21:13 schreef Rob:

Leg jij eens uit wat “moord” is, Bigpete. Ik ben benieuwd. En denk erom, ik heb vast een paar zetten vooruit gedacht.

op 19 10 2011 at 21:20 schreef Pyt van der Galiën:

@Grote Piet

Je gebruikt helemaal geen argumenten, dus ik weet nog niet of ik me door die argumenten zou laten overtuigen.

Maar ik begrijp je wel. Wanneer wij of onze vrienden onschuldige burgers vermoorden, dan noemen we dat “collateral damage”. Wanneer anderen het doen noemen we het “terrorisme”. Heb ik daarmee je wereldbeeld een beetje goed samengevat?

Helaas moet ik je wat dat partij kiezen betreft teleurstellen. Ik denk liever dat ik aan beide kanten sta. Niet zwart-wit genoeg voor jouw (of voor Sasha), dat begrijp ik wel.

Aangezien Jeroen de Kreek me een zieke, zionistische fuck vindt, kan dat “terroristenvriend” van jouw er wel bij.

op 19 10 2011 at 21:28 schreef Marco Meijer:

op 19 10 2011 at 17:22 schreef Peter:

Hoe komt zo’n vrouw eigenlijk zo verknipt, BigPete? Ben je daar niet nieuwsgierig naar? Hoe zakt een vrouw zo diep? Wat moet je hebben meegemaakt om zo verheugd te reageren op de dood en het verderf, dat je hebt veroorzaakt?

Wat een vreemde vraag ? Die stellen we toch ook niet als in Noorwegen ene Breivik kinderen gaat neerschieten ?

op 19 10 2011 at 21:30 schreef Peter:

Wat een vreemde vraag ? Die stellen we toch ook niet als in Noorwegen ene Breivik kinderen gaat neerschieten ?

Jawel, en het antwoord hebben we ook al. Dat was niet zo’n moeilijke. Dat zijn Wilders en zijn geestverwanten, die de boel lopen op te naaien.

op 19 10 2011 at 22:15 schreef diadorim:

19 10 2011 at 21:20 schreef Pyt van der Galiën

“Wanneer wij of onze vrienden onschuldige burgers vermoorden, dan noemen we dat “collateral damage”. Wanneer anderen het doen noemen we het “terrorisme”.”

Terrorisme is het opzetelijk doden of het proberen te doden van burgers (uit naam van een politieke ideologie), ongeacht of het doel waarvoor men strijdt legitiem is of niet. Een oorlogsmisdaad is het opzettelijk doden van burgers, ongeacht of de oorlogsdoelen waarvoor men vecht legitiem zijn of niet.

Collateral damage (burgerslachtoffers) is inherent aan oorlog, aangezien er nooit een oorlog is gevoerd zonder burgerslachtoffers. Het verschil met een oorlogsmisdaad of terrorisme is dat dit niet opzettelijk gebeurd.

op 19 10 2011 at 22:50 schreef Rene K:

Het feit, ja feit, dat er kinderen worden vermoord. Wanneer stoppen de moeders hun mannen en vaders en zonen, zowel palestijnen als israëlies. Dit is toch inhumaan. Kan me niet schelen of je moslim, jood, christen of wat dan ook ben. Dit is niet normaal.

op 19 10 2011 at 23:04 schreef ludieke:

Ik zit al de hele dag na te denken over het duiden van het lachen van die Palestijnse vrijgelaten terroriste. Iemand noemde het trots maar dat is nu niet het juiste woord. Het is meer de blik van ‘jammer van die kinderen maar het kon niet anders.’ Alles voor de goede zaak. Te vergelijken met die lui die op Pvvforum de daad van Anders Breivik goedkeurden.’Jammer dat het jongeren waren maar het waren wel gehersenspoelde jongeren, dus was het minder erg’
Verblind door haat, zieke geesten die zo denken

op 19 10 2011 at 23:11 schreef Rene K:

19 10 2011 at 23:04 schreef ludieke

ja dat denk ik ook Ludieke, verblind door haat, hoe stoppen we dat?

op 19 10 2011 at 23:14 schreef Peter:

Misschien helpt het als je geen vaders meer doodschiet voor de ogen van hun kinderen. ’t Is maar een ideetje.

op 20 10 2011 at 00:53 schreef Sasha Berkman:

Lachen ligt heel dicht bij huilen
Hoe er op los geinterpreteerd word nav van een huilende moeder
de rechtse kerk is volgens mijn jarenlange observaties zieker dan ooit

http://www.imdb.com/title/tt1520211/

op 20 10 2011 at 03:20 schreef You On A Gin:

Misschien helpt het als je geen vaders meer doodschiet voor de ogen van hun kinderen. ‘t Is maar een ideetje.

Yep, en bijvoorbeeld als Hamas ophoudt met aanvallen op schoolbussen. Dat zal vast ook wel een steentje bijdragen. Elke nieuwe afgevuurde qassam kweekt wel minstens één nieuwe Palestijnenhater. En zo gaat het over en weer, over en weer…

Gilad Shalit sprak de hoop uit dat er misschien eens vrede zou komen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat iedereen hier dat sentiment met hem deelt.

@ Sasha:
Kun je eens uitleggen waar dat “babykillers” gedoe wat je eigenlijk altijd aanhaalt precies over gaat? Bedoel je mensen die hun eigen kinderen met bomgordels behangen, of mensen die andermans kinderen als levend schild gebruiken? Of is het iets wat Israël doet? Ik brand van nieuwsgierigheid.
Dat bla bla fascisme gegil van je heb ik inmiddels een blinde vlek voor ontwikkeld, maar wat je bedoelt (<– stam + t) met "babykillers" heeft me tot op heden nog redelijk geïntrigeerd.
Dus ik zou zeggen – kom maar naar beneden, en sla je slag.

op 20 10 2011 at 08:49 schreef redwine:

Hassnae Bouazza spreek heel redelijk en dat is in deze discussie altijd een verademing. de grote vraag blijft alleen in hoeverre de arabische landen, waar palestina in feite een pion van is, überhaubt ooit israel zullen accepteren. wat we hier in europa van de islamitische landen geimporteerd krijgen is jodenhaat die met de paplepel bij de opvoeding ingegoten wordt. israel dan maar laten verdwijnen? klik onderstaande mail ´ns aan.

http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/2011/09/documentaire-het-westen-islam.html

op 20 10 2011 at 08:54 schreef Peter:

Kijk, en dat is zo typisch voor verstokte Israëlapologeten als YOAG: altijd dat gejijbak. En alleen Israëlapologeten mogen jijbakken, want als Hassnae, die nu al bakken en bakken giftige stront over haar heen krijgt van de zogenaamde Vrienden van Israël, het had gewaagd te opperen dat voor die Palestijnse vrouw in dat filmpje zat Israëlische tegenhangers bestaan, had ze nu waarschijnlijk beveiligd moeten worden.

En het zal echt niet zo zijn dat YOAG het Israëlische disproportionele geweld tegen Palestijnse burgers veroordeelt. Nee, die burgers hebben het aan zichzelf te danken. Vanwege Hamas. Israëlische burgers hebben het niet aan zichzelf te danken, maar Palestijnen wel.

op 20 10 2011 at 09:13 schreef Pyt van der Galiën:

Nou, dat is vrij makkelijk, Gin. Kijk eens naar de link in mijn post van 19.11. Je weet wel, de link waar Grote Piet het niet over wil hebben. Hier nog maar eens

Bijvoorbeeld deze: “Farah Amar Fuad al-Helu, 1, of Gaza City, Gaza, killed, with her grandfather, by IDF gunfire while at home in Gaza City’s al-Zaytoun neighborhood.”

Of deze: “Usama Zaid Nizar Abdul-Qader Rayan, 3, of Jabalya refugee camp, Gaza, killed, with four uncles, five aunts, his grandfather, and other relatives, by an IDF missile strike during the targeted assassination of his grandfather.”

Maar ja, dat is gedaan door één van onze bondgenoten en DUS is het geen terrorisme, maar noemen we het “collateral damage” of “een betreurenswaardig incident”. Of we kijken maar gewoon helemaal de andere kant op.

Maar iemand die zo onpartijdig is als jij zal vast wel bereid zijn te erkennen dat dat óók terroristische acties zijn.

op 20 10 2011 at 11:52 schreef Rene K:

Het steeds weer aanhalen van wandaden van de beide partijen werkt niet constructief.

Zoals Hassnae al zei bij p&w: dan blijf je elkaar maar over en weer bestoken met ‘raketten’.

Ze heeft daarin gelijk.

op 20 10 2011 at 11:58 schreef MNb:

Voor deze keer ben ik het gedeeltelijk met Grote Piet eens. Voor zelfmoordaanslagen kan ik geen sympathie opbrengen, hoezeer deze mevrouw ook geleden heeft. Daarmee ontken ik het feit niet dat er de afgelopen 65 jaar meer Palestijnen het hoekje om zijn gegaan dan Israeliërs. Ik houd gewoon niet van lijken tellen als morele maatstaf. Al is het er maar één, je verheugen als je meer doden op je geweten hebt dan je toch al dacht deugt niet.
Nee, morele verrotting van de Israelische regering zit ergens anders. Zoals een krant daar schreef: waarom onderhandelen ze wel met Hamas, maar niet met El Fatah?

op 20 10 2011 at 12:23 schreef Peter:

En zoals Gideon Levi schrijft: ‘Why is it permissible to negotiate with Hamas over the fate of a single soldier yet prohibited to do so over the fate of two bleeding peoples?’

Je afvragen wat een vrouw zo diep doet zakken dat ze zich verheugt over de dood en het verderf, dat ze veroorzaakt heeft heeft niks te maken met ‘lijken tellen’. Het gaat om de waanzin waar zij deel van uitmaakt.

Het is vanuit je ergonomisch verantwoorde stoel lekker makkelijk oordelen over de vrouw in dat filmpje, vooral als je net doet alsof er aan Israëlische zijde niet op deze manier over Arabieren wordt gedacht en gesproken.

Lekker ‘barbaar’ schreeuwen, en: ‘zie je nou wel dat die moslims niet deugen?’ Hassnae, die bij Pauw en Witteman in de lach schoot vanwege de absurditeit van het feit dat ze geacht werd zich te verantwoorden voor die vrouw, simpelweg omdat ze ook een Arabier is, en die nu in de smerige krochten van de domrechtse blogosfeer wordt beschuldigd van jodenhaat en erger.

Het is zo smerig allemaal, zo weerzinwekkend misselijkmakend. Ik kan na eergisteravond eigenlijk geen ‘Vriend van Israël’ meer zin. Het is allemaal achterbaks schoftentuig, totaal gewetenloos, totaal schaamteloos.

op 20 10 2011 at 12:59 schreef Rene K:

“Hassnae, die bij Pauw en Witteman in de lach schoot vanwege de absurditeit van het feit dat ze geacht werd zich te verantwoorden voor die vrouw, simpelweg omdat ze ook een Arabier is, en die nu in de smerige krochten van de domrechtse blogosfeer wordt beschuldigd van jodenhaat en erger.”

De zeloten van de dagelijkse standaard stellen zelfs gewoon dat Hassnae meelacht om de dood van kinderen. Ongelofelijk hoe eng dat is. Ze laten ook alleen zien dat ze lacht, maar niet dat ze daarna zegt dat het wel gemeen is haar hier zo plompverloren mee te confronteren. Ook niet dat ze alle geweld verwerpelijk vindt.

op 20 10 2011 at 13:11 schreef Sandro:

Zoals ik al heb aangegeven was het een goed gesprek van beide zijden. Ik heb geen moment gedacht dat Hassnae lachte vanwege de dode kinderen, ze gaf duidelijk aan wat ze vond van de confrontatie met het filmpje van de teroriste.
Ik heb daar helemaal niks verkeerds gezien of gehoord van Hassnae.
Nu wordt mij vaak verweten tot de groep van “domrechts” te behoren maar ik wil toch duidelijk gezegd hebben dat ik mij uitdrukkelijk distantieer van dit zooitje (zich rechts noemde) randdebielen!

op 20 10 2011 at 13:12 schreef Pyt van der Galiën:

@Mnb

Ik heb hier niemand gezien die zelfmoordaanslagen wél goed praat. Je solidariteitsverklaring met Bromsnor lijkt me dan ook rijkelijk overbodig. Bromsnor is – als alle “vrienden van Israël” – stuitend hypocriet. Palestijnse doden interesseren de ‘vrienden van Israël” geen zak, alleen Israëlische doden tellen. Op die misselijkmakende hypocrisie heb ik gewezen.

Gin vraagt zich – al even schijnheilig – af waar de term “babykillers” vandaan komt. Nou, ik geef een link waaruit hij dan zijn conclusies mag trekken.

Uiteraard krijg je dan de voorspelbare belerende reacties over “gebrek aan constructiviteit” over je heen, maar daar lig ik al jaren niet meer wakker van.

op 20 10 2011 at 13:18 schreef Yvonne:

And there’s a lot to say about that. So, for example, we don’t know — at least I don’t read it in the Times — whether the release includes the Palestinian—the elected Palestinian officials who were kidnapped and imprisoned by Israel in 2007 when the United States, the European Union and Israel decided to dissolve the only freely elected legislature in the Arab world. That’s called “democracy promotion,” technically, in case you’re not familiar with the term. So I don’t know what happened to them. There are also other people who have been in prison exactly as long as Gilad Shalit—in fact, one day longer. The day before Gilad Shalit was captured at the border, Israeli troops entered Gaza, kidnapped two brothers, the Muamar brothers, spirited them across the border, in violation of the Geneva Conventions, of course. And they’ve disappeared into Israel’s prison system. I haven’t a clue what happened to them; I’ve never seen a word about it. And as far as I know, nobody cares, which makes sense. After all, unpeople. Whatever you think about capturing the soldier, a soldier from an attacking army, plainly kidnapping civilians is a far more severe crime. But that’s only if they’re people.

op 20 10 2011 at 13:28 schreef Yvonne:

Tuig is het, Peter, maar ik denk dat er ook veel mensen trots zijn op Hassnae, ik ook.

Bovenstaande is te lezen bij http://www.democracynow.org/2011/10/18/ Noam Chomsky on Israel-Palestine Prisoner Exchange, U.S. Assassination Campaign in Yemen

Dit ook:

There’s also, in addition to this, the secret prison system, like Facility 1391, if you want to look it up on the internet, a secret prison, which means, of course, a torture chamber, in Israel, which actually was reported pretty well in Israel when it was discovered, also reported in England and in Europe, but I haven’t seen a word about it here, in at least anywhere that anybody’s likely to look. I’ve written about it, and a couple of others. All of this is—these are all unpeople, so, naturally, nobody cares. In fact, the racism is so profound that it’s kind of like the air we breathe: we’re unaware of it, you know, just pervades everything.

op 20 10 2011 at 13:29 schreef Sandro:

Brekend nieuws – ze hebben Khaddafi te pakken!
Dat is dan, volgens mij, één vrije terrorist minder.

op 20 10 2011 at 14:58 schreef You On A Gin:

@ Peter
Hassnae, die nu al bakken en bakken giftige stront over haar heen krijgt van de zogenaamde Vrienden van Israël

Ja? Dat is weer mooi klote. Laat ik vooropstellen dat ik geen “vriend van Israël” ben. En zij die zich zo noemen en Hassnae lastig vallen zijn vieze lafaards vanachter hun schermpje.

En het zal echt niet zo zijn dat YOAG het Israëlische disproportionele geweld tegen Palestijnse burgers veroordeelt.

Oh nee? Je vult nu een heleboel dingen voor mij in die helemaal niet kloppen. Die ik helemaal niet denk, laat staan zeg. Dat slaat toch nergens op? Je denkt misschien één of andere rechtse GeenStijl reaguurder voor je te hebben of zo. Dat ben ik dus niet. Als Palestijnen alleen de keuze hebben tussen Fatah of Hamas kunnen ze daar ook weinig aan doen.

@ Pyt van der Galiën
Dank je voor de link. Beetje flauw dat je het “schijnheilig” noemt wanneer ik een keer iets niet weet. Ik ben niet het Orakel van het M.O., of zo.

op 20 10 2011 at 15:33 schreef Pyt van der Galiën:

@YOAG

Je hebt gelijk, die betiteling was ongepast. Mijn excuses.

op 20 10 2011 at 16:44 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën
Ik zit er niet zo mee hoor, maar netjes van je dat je excuses aanbiedt.

op 20 10 2011 at 18:56 schreef MNb:

Het is allemaal waar. En toch deugt het niet om je te verheugen als je meer doden op je geweten hebt dan je voordien dacht. Wat dat betreft heeft Grote Piet gelijk.

op 20 10 2011 at 21:46 schreef Sasha Berkman:

Ik heb het net ook bekeken. Goed gedaan van Hassnae.

op 20 10 2011 at 22:00 schreef diadorim:

“En het zal echt niet zo zijn dat YOAG het Israëlische disproportionele geweld tegen Palestijnse burgers veroordeelt.”

Maar Peter is wel consequent en al de hele week over de rooie vanwege het enorme Turkse offensief tegen de Koerden in zuid-oost Turkije en Irak, waarbij nu al meer Koerden zijn gedood dan Palestijnen de laatste 5 jaar. Oh nee, dat interesseert Peter Breedveld, Pyt van der Galiën en Yvonne ruk, het zijn Koerden: zie je niet op tv (logisch want links is voor toetreding van turkije tot de EU).

Ga je hier maar eens over druk maken:

http://homelandsecuritynewswire.info/evidence-shows-turkish-use-chemical-weapons-against-kurdish-fighters

op 20 10 2011 at 22:29 schreef Yvonne:

YOAG

“Als Palestijnen alleen de keuze hebben tussen Fatah of Hamas kunnen ze daar ook weinig aan doen.”

Halve zool

op 20 10 2011 at 22:57 schreef Peter:

Ach ja, beduimeld truukje zoveel uit de oude, kapotte goocheldoos van de Vrienden van Israël: verleg de aandacht snel naar een islamitisch land waar mensenrechten worden geschonden.

Nee, Diadorim, ik maak goddomme zelf uit waar ik me druk om maak.

En jij krijgt een ban. Gewoon omdat ik je een eikel vind en omdat ik het zat ben een miljoen keer op dezelfde drogargumentatie te moeten reageren.

op 20 10 2011 at 23:00 schreef Nico:

Zie het nu pas en ben (zoals gewoonlijk) onder de indruk van Hassnae’s bijdrage aan deze discussie. De meeste standpunten rondom dit vraagstuk kun je van tevoren voorspellen, Hassnae is één van de weinigen die met nieuwe invalshoeken komt. Absurd dat er zo negatief op gereageerd is, dat zegt toch wel iets over die reaguurders.

op 21 10 2011 at 01:17 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
Ah. Klopt dus niet volgens jou? Denk je dat je daar nog wat nuttigs over uit je keyboardje kunt persen of was dit het wel weer?

op 21 10 2011 at 15:10 schreef Gezocht: moedige journalist « The Edge of Europe:

[…] hebben allemaal kunnen zien hoe de heren Pauw en Witteman Hassnae Bouazza probeerden klem te zetten met ijzingwekkende beelden van de lachende terroriste Ahlam Tamimi. Nu is Hassnae niet voor één […]

op 21 10 2011 at 17:58 schreef Yvonne:

Ik zag dat Stan van Houcke reageerde bij jouw berichten, dus..

op 21 10 2011 at 19:11 schreef Rob:

Dus?

op 21 10 2011 at 20:00 schreef Martin:

“De Palestijnen” zijn niet geweldadig maar een onevenredig aantal van de 1027 vrijgelatenen zijn wel degelijk geweldadig (geweest). Hoe veel gaan alsnog geweld gebruiken tegen Israel? Natuurlijk is er hoop – kijk naar Noord Ierland – maar zo ver zijn wij nog lang niet.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS