Home » Archief » Zere schenen


[17.10.2009]

Zere schenen

Hassnae Bouazza

Gloeden7
Foto: Wilhelm von Gloeden

Op Mirsab, de site ‘voor en door moslims’, schrijft Mohamed Jabri:

Meer dan ooit, is nu het moment om in diepte kritisch te zijn. Alles staat op het spel. Misschien is een van de meest revolutionaire dingen die we als Nederlandse Marokkanen kunnen doen, juist het consistent kritisch nadenken over allerlei zaken.

Wat een weldaad. Een Marokkaan die oproept tot kritisch denken. Maar dat kritische denken is wel beperkt tot een aantal voorwaarden; het moet de zegen krijgen van opperhoofd Jabri, anders kruipt hij achter zijn Maroc.nl-masker en schrijft:

‘Hassnae Bouazza, Raja Felgata en Aicha Marghadi Deze 3 dames moeten gewoon een Lick-Her License aanvragen en voortaan door het leven gaan als brownnosers. Misschien vergeten ze dan voor even dat het eeuwige mislukkelingen zijn bij de mannen, door gewoon de liefde met elkaar te bedrijven. Je moet een ieder ander namelijk een orgasme gunnen. Zelfs overrated frigide dikes.’

Alstublieft, wat een revolutionair kritische diepgang. Raja, Aicha en ik zijn dikes (sic), kunnen geen man krijgen, geen orgasme. Waarom hij dit schrijft? Als reactie op mijn stuk Hondepis waarin ik Samira Bouchibti en Mohamed Cheppih van repliek dien.

Nog even over het woord dikes. Het valt me op dat de zichzelf tot de elite rekenende Marokkanen graag met Engels strooien. Dat doen sowieso vaak mensen die geen zin zonder taalfouten kunnen opschrijven. Je kunt van Raja, Aicha en mij veel zeggen, maar niet dat we dijken zijn. Als je ons zo graag in het Engels voor lesbo’s wilt uitschelden, spel het dan in ieder geval goed, met een ‘y’.

Hondepis, het zal duidelijk zijn, heeft tot een storm van verontwaardiging en agressie geleid. Van alle Marokkanen die het land rijk is, heb ik van een handvol, om precies te zijn vier mensen, steun gekregen.

Eén van die mensen bezwoer me dat het gros er net zo over denkt als ik, maar het niet uit durft te spreken. Een ander deelde anekdotes met me die mijn verhaal onderstreepten. Dit alles in vertrouwen, want de Marokkaanse Nederlanders zijn helaas nog niet zo ver dat ze openlijk afstand durven nemen van maatschappelijke voorgangers. De facto sta ik dus alleen met mijn kritiek.

Niet dat me dat verbaast, want tot nu toe hebben Marokkanen nooit iets van zich laten horen, alleen als er wat te schelden viel, en schelden doen ze als de beste, maar als er een keer een verbale klap terugkomt, is het Internet te klein.

Fenna Ulichki, gemeenteraadslid voor GroenLinks, vindt mijn stuk bagger en roept op tot beschaving. Fatima Elatik schaarde zich snel achter haar, net als Samira el Kandoussi, die haar hoofddoek maar meteen af kan doen, want er is niets vrooms aan haar achterbakse geroddel.

Toen El Kandoussi zich nog veilig waande op Facebook, meldde ze trots dat ze haar zuigerige vragen er bij mij in had gewreven. Op het moment dat haar duidelijk werd dat Peter mee las en ik het dus ook onder ogen zou krijgen, veranderde ze subiet van toon; dat ze mijn stukken geweldig vindt. Ja, vast. Dat is dan je sterreporter bij MTNL: een laffe, hypocriete draaikont die er grif voor uitkomt haar persoonlijke rekeningetjes belangrijker te vinden dan haar journalistieke taak.

Verder dan de morele verontwaardiging komen de critici niet, want wat er nou zo erg is aan wat ik schrijf, wordt niet onderbouwd. Kennelijk vinden Fenna en consorten dat hun vriendjes en vriendinnen mogen liegen en aanvallen en dat anderen, ik in dit geval, zich dat lijdzaam moeten laten welgevallen.

Mohamed Cheppih was ziedend van woede, hoorde ik. Hij ontkent me te hebben gezien op de Nacht van de Vrede. Vreemd, want er waren meerdere mensen bij, waaronder zijn goede vriend Tariq Ramadan. Nog vreemder vind ik het dat hij zoiets ontkent, net zoals Samira ontkent op het laatste moment te zijn afgehaakt voor de documentaire waarvoor ze haar medewerking had toegezegd. Waarom staan deze mensen niet gewoon voor wat ze vinden en doen?

Een vriendin wreef me in: ‘tja, je schopt tegen veel schenen aan’. Ja en? Deze types schofferen zelf massa’s mensen, maar niemand die erom geeft. Zodra één van hen wordt aangepakt, sluiten de rijen zich onmiddelijk. Elke exces van elke moslim wordt onmiddellijk vergoelijkt.

Kennelijk wordt het heel beschaafd gevonden dat Samira Bouchibti mij wegzet als leugenaar en Cheppih mij als een stuk vuil ziet, en moet ik dat allemaal prachtig en inspirerend vinden. Want hé, het zijn wel Bouchibti en Cheppih. Wie de hysterische reacties ziet, zou denken dat ik de profeet heb beledigd.

Laten we er niet om heen draaien: het gros van deze mensen vindt mij verderfelijk en scheldt mij constant uit, al was het maar vanwege mijn schrijvende broer die ze om de haverklap uitmaken voor alles wat laag en smerig is. Het zijn zulke goede moslims, die hem graag bespotten en veroordelen om zijn levenswijze, maar echt, als iemand in beschonken staat nog zulke brille weet voort te brengen, past slechts nederig respect. Want wat kunnen al deze agressieve borstkloppers tegenover het leesplezier plaatsen dat hij de mensen heeft gegeven? Niets, behalve heel veel zure braaksels op Internet.

En ze mogen hun gang gaan, scheld maar door, ontken waar je voor staat. Maar onthou dit: als je zelf maar wat graag tegen schenen schopt en scoort ten koste van anderen, moet je niet zeuren als je zelf eens de wind van voren krijgt. Dat hoort bij het debat en als je daar niet tegen kunt, moet je je mond maar houden.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, en de Arabische site van de Wereldomroep. Tegenwoordig is ze (bijna) wekelijks te bewonderen in Vrouw & Paard. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 17.10.2009 @ 11:48

[Home]
 

23 Reacties

op 17 10 2009 at 12:29 schreef Henk Ten Haver:

Versaag nimmer, Hassnae!

op 17 10 2009 at 12:48 schreef GuusB:

In goed Nederlands dus een dijk van een wijf. Dat is een compliment voor je artikel Hondepis.

op 17 10 2009 at 13:17 schreef Tjerk:

Illmatik linkt in zijn persoonlijk profiel naar stichting Mirsab, en dus kan hij niemand anders zijn dan Mohammed Jabri?

De link in “anders kruipt hij achter zijn Maroc.nl-masker en schrijft:”

bevat een verwijzing naar Google Mail, maar aangezien ik geen Google Mail-account heb, heb ik geen idee welk belastend bewijsmateriaal daar achter schuilgaat.

op 17 10 2009 at 13:50 schreef MNb:

Als ik vrouw was en een dergelijke gefrustreerde man maakte mij uit voor lesbo, dan zou ik dat als compliment opvatten. Dergelijke eikels verkeren in de waanvoorstelling dat elke vrouw diep in haar hart zich flink door hen wil laten nemen. En zeg nou eerlijk, Hass, je kruipt toch liever in bed met die twee andere dames dan met zo’n malloot?
Itt Hondepis gaat dit stukje ongeveer nergens over, behalve inside geruzie. Dat kan heel amusant zijn, maar dit stukje couscous heeft veel meer peper gebruiken. Kom op Hass, je bent te lief. Feitelijk kun je twee dingen doen:

1) Lief blijven en de Zaanse methode toepassen: in de kraag grijpen en in de dichtstbijzijnde rivier gooien;

2) Ze zorgvuldig de grond in boren. Dan moet je ophouden lief te zijn en je gemeenheid tot vanuit je tenen opdiepen. Gegeven je beroemde middelvinger heb je het in je.

op 17 10 2009 at 14:02 schreef Peter:

Dan moet je ophouden lief te zijn en je gemeenheid tot vanuit je tenen opdiepen. Gegeven je beroemde middelvinger heb je het in je.

Kijk aan, dat zeg ik nou ook altijd.

Niet mee eens dat dit stukje ‘inside’ zou zijn en nergens over zou gaan. Hassnae stelt de hypocrisie binnen de Marokkaanse gemeenschap aan de kaak, en de manier waarop er wordt gereageerd op een Marokkaan met kritiek op de eigen gemeenschap. Dat is cruciaal voor de manier waarop in Nederland het debat verloopt. Dat moet worden opengebroken en dat is wat Hassnae doet.

Tjerk, altijd eerst vragen hoe Hassnae tot haar conclusie is gekomen, niet zomaar van alles gaan aannemen. Welnu, Illmatik is een oude bekende, die zich eerder al bekendmaakte als de man achter Mirsab, en dat dit Jabri is, is algemeen bekend.

http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=243961&page=4

Mocht je nog twijfelen: ga eens grasduinen door zijn reacties op Maroc.nl. Let op de rabiate homofobie van Illmatik. Inderdaad dezelfde terminologie waarmee zijn alterego Jabri ook altijd naar homo’s en lesbo’s verwijst.

Nu een stukje gratuite speculatie naar de mensen toe: Jabri gaat altijd zo tegen homo’s en vermeende homo’s tekeer omdat hij niet kan accepteren dat-ie zelf een flikker is.

op 17 10 2009 at 14:08 schreef Eric:

Financiering Multiculturele Televisie Nederland (MTNL:
totaal budget 2008: 3.942.915
waarvan subsidies overheid: 3.870.609
eigen inkomsten: 72.306 (2%)

http://www.mtnl.nl/read/jaarverslag?submenu=5689

op 17 10 2009 at 14:10 schreef Peter:

Geef mij de helft van dat budget en ik maak allochtonentelevisie die IEDEREEN wil zien.

op 17 10 2009 at 14:16 schreef mescaline:

Veel te modern denken, niet passen in de moslimgemeenschap, geen moslimman kunnen krijgen, hen dan maar als verachte lesbo’s aan- en nawijzen… je zou Mohammed Jabri als een heel gewone typische imam kunnen beschouwen.

op 17 10 2009 at 14:29 schreef Tjerk:

Er valt binnenkort een gat in het aanbod van moslimgerelateerde onderwerpen op de publieke radio en televisie, heb ik begrepen. Wat let je een aanvraag voor een zendmachtiging te doen?

op 17 10 2009 at 14:36 schreef Peter:

Wat let je een aanvraag voor een zendmachtiging te doen?

De manier waarop er naar mij gekeken werd op onder andere de Nacht van de Vrede. Wat er over mij wordt gezegd door types als Francisco van Jole. Ik kan mijn tijd en energie beter ergens anders aan besteden.

op 17 10 2009 at 14:54 schreef Loesje:

Hassnae, wat enorm vermoeiend moet het voor je zijn, om tegen zoveel onbenul en kwaadaardigheid op te boksen.
Maar je gaat stief door!
Lieverd, je hebt meer pit en intellectuele bagage in het maantje van je pinknageltje, dan de hele meute kwakbollen bij elkaar!
Oh, en voor die meute ben ik nu waarschijnlijk een bruinwerkend, slijmerig FN-adeptje.
*steekt middelvinger op!*

op 17 10 2009 at 15:48 schreef Mohamed:

Rapport Hassnae,

Vrouw -1
Vrouw met mening -2
Vrouw met mening in het openbaar -3
Vrouw met mening in het openbaar zonder hoofddoek -4
enz. enz.

Ach… Je hebt het hier over mensen die jou en je broer een minderwaardig soort vinden en volgens bovenstaande maatstaven je menselijkheid beoordelen.

Bewonderenswaardig dat je de moed en kracht op kan brengen om hiertegen in te gaan. Ik doe het je in ieder geval niet na.

Het geloof heeft de geesten van deze mensen zodanig verruimt dat ze in een dimensie leven waar lesbiennes 24 uur per dag orgies houden en deze vrome mensen proberen te verleiden tot sodom en gomorra. Wellicht dat een orgie een heilzame werking voor deze mensen kan hebben. Hou op met die zelfkastijding vrome mensen, gaat op den duur erg pijn doen.

*Gaat na de kroeg voor een biertje*
*Ondertussen enorm jaloers aan het zijn op Raja Felgata en Aicha Marghadi*

op 17 10 2009 at 20:38 schreef Petrus de Rewa:

Ga zo door, dames. Met jullie wordt Nederland weer leuk.

op 17 10 2009 at 22:45 schreef MNb:

Is Mohamed Jabri dan gelijk aan de Marokkaanse gemeenschap? Volgens mij gaat dit helemaal niet over de hypocrisie daarvan, maar over de (hypocriete) reacties op Hondepis van vooral Jabri.
En dat is inside geruzie, dat, laat dat meteen gezegd zijn, heel amusant kan zijn. Mits Hass meer peper gebruikt.
Hoe doe je dat toch met die schuine letters? Mij lukt het niet.

op 17 10 2009 at 23:01 schreef Peter:

Cursief doe je met < i >(openen) en < / i > (sluiten), maar zonder spaties.

Dit gaat niet alleen om Jabri, en het is geen inside geruzie. Het is door het gebullebak van types als Jabri en Cheppih, en de laffe opstelling van mensen als Fenna Ulichki en de vriendin die Hassnae verwijt ’tegen schenen te schoppen’ dat de grote bekken in de Nederlandse moslimgemeenschap het debat domineren en er nauwelijks een Marokkaan te vinden is die er tegenin gaat.

op 18 10 2009 at 00:02 schreef mescaline:

@MNb, jazeker, ik zie Mohammed Jabri als iemand die op drift is geraakt, middenin de woelige baren. In zijn laatste stuk op zijn website is hij – met, mede, namens zijn gemeenschap – hartstikke op zoek naar nieuwe vastigheid.

Hassnae zit zelf in de extraliberale voorhoede, waar hij nog niet zit. De rest, volgelingen… die volgen, klonteren, groepen samen. Ze volgen een leider in spe die graag en modern en al ver is geintegreerd.

Mohammed Jabri rekende hier met die concurrenteS traditioneel op puur sexistische en vrouwonderdrukkende wijze af.

op 18 10 2009 at 01:12 schreef Odmar Tichelaar:

Nog niet zo lang geleden vond Peter het gepast om een simpel comment van mij als een soort banner op deze site te platsen. Het hoe en waarom zal ik nooit weten denk ik, ik reageerde slechts. Ik voelde me wel vereerd, dat dan weer wel. Ik kom hier vaak langs, juist om ook eens iets anders te horen/lezen. Velen van de reageerenden zijn bijzonder onderlegt in de materie. Daar past dus zwijgzaameid.
Ik besef me ook terdege dat het zo voor kan komen dat ik een obsessie voor Hassnae heb. Dat klopt volledig, dat heb ik ook aangegeven. Het is echter niet de pasie de een kwaadwillend iemand daarvan zou kunnen/willen maken.

Hassnae is iets begonnen,in mijn beleving, waar ik haar later uit naam van bv mijn dochter bijzonder dankbaar voor zal zijn.

Vergeef mij daarom mijn posts die mogelijk slijmerig over zouden kunnen.
Hassnae is een heldin, daar gaan we de “oorlog” mee winnen. Als die uitkomst toch al vaststaat lijkt het nogal onzinnig om het uberhaupt te beginnen nietwaar?

P.S.: Nog van harte gefeliciteerdQ!!!

op 18 10 2009 at 09:24 schreef Peter:

Het ging niet om een ‘simpel comment’, maar om een teken dat ook in het Wilders/HVV-kamp nog mensen zijn die nadenken en – belangrijker nog – medemenselijkheid betrachten. Odmar schrijft op Het Vrije Volk, een site voor en door mensen die Hassnae zien als een moslim en als niets anders dan een moslim, ergo als de aanhanger van een nazi-ideologie die geen andere doel heeft dan Nederland te onderwerpen aan de sharia.

Odmar ziet Hassnae voor wat ze is: een betrokken mens die niet bang is een eenzame positie te kiezen vanwaar ze enerzijds wijst op het verwrongen beeld dat veel mensen hebben van de islamitische en Arabische wereld, en anderzijds stelling neemt tegen de bullebakkerij die diezelfde islamitische en Arabische wereld in zijn greep houdt (vermoed dat ‘bullebakkerij’ vrouwelijk is, maar laat het liever zo).

Dat is bijzonder, een rechtsmens die verder kijkt, wil kijken dan zijn neus lang is.

op 18 10 2009 at 09:48 schreef Vasti:

Mensen die liegen over ontmoetingen/toezeggingen.

Negatief gedrag (liegen) komt voort uit angst.
Angst waarvoor?

En Odmar, je gevoelens van dankbaarheid naar Hasnnae toe, deel ik. Ook in mijn opinie is haar inbreng in het maatschappelijk debat onmisbaar voor de ontwikkeling van de Nederlandse samenleving.
Dit inzicht heeft niets met slijmerig te maken.

Gezien het feit dat Hasnnae’s meningen/uitingen/levensstijl haar bepaald in een niet prettige positie ten aanzien van een gedeelte van haar cultuur/geloofsgenoten plaats, hoop ik van harte dat in de zeer nabije toekomst onder haar colunms er eens wat meer adhesie betuigingen uit die hoek zullen komen.
Tenslotte kan dit anoniem.

op 18 10 2009 at 09:54 schreef Peter:

Dat is fijn om te lezen, Vasti, maar om nou eenzijdig Hassnae’s ‘cultuur/geloofsgenoten’ dit te verwijten, vind ik nogal misplaatst. Ik zie jouw naam vaak op de sites van jouw ‘cultuur/geloofsgenoten’, waar nogal wat ruimte wordt besteed aan laster en verdachtmakingen aan Hassnae’s adres. Dit met een fanatisme waar Abdul-Jabbar van de Ven een puntje aan kan zuigen.

Ik zou zeggen, roep jouw cultuur/geloofsgenoten eens op te kappen met die laffe aanvallen, en vraag hen eens wat adhesiebetuigingen te plaatsen.

Overigens zie ik mezelf, libertaire anarcho-hedonist, als een ‘cultuur/geloofsgenoot’ van Hassnae.

op 18 10 2009 at 10:16 schreef vasti:

Peter, het feit dat ik met enige regelmaat reageer op sites die zich minder positief (zacht uitgedrukt)uitlaten over Hasnnae, betekent niet dat ik het eens met met de gehele inhoud van de site.

Mocht er een lasterlijk stuk over Hassnae op een door mij frequent bezochte site verschijnen acht ik mijzelf in het stadium dat ik daar zeker op zal reageren.

Voor zover ik weet is Hassnae van Marokkaanse afkomst en moslima?
In die zin leek het me voor haar fijn als er meer adhesie betuigingen komen vanuit deze hoek.

op 18 10 2009 at 14:19 schreef Henk:

Geef mij de helft van dat budget en ik maak allochtonentelevisie die IEDEREEN wil zien.

24 uur per dag de Bill Cosbyshow?

op 18 10 2009 at 23:33 schreef N. Molrat:

Lieve Peter, ik heb je gemaild.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS