Home » Archief » Zondag in Tokio


[13.04.2014]

Zondag in Tokio

Peter Breedveld

paas11

Op zondag gaan heel veel Tokionezen naar het park. Dan hebben ze rijstballen mee en een mat van dekzeil en dan gaat papa een bal overgooien naar zijn dochter of hij neemt haar op zijn schouders en laat haar pardoes vallen, waardoor ze keihard op haar hoofd terechtkomt en hij zich de tering schrikt en iedereen zijn adem inhoudt, zoals ik vandaag zag in het Koenpark. Gelukkig blèrde ze het hele park bij elkaar, altijd een goed teken.

Wat ik nog nooit gezien had, was de zondag in het Yoyogipark, vlakbij de hipsterweirdo-wijk Harajuku en de Meiji-Jingu, een beroemde shintotempel. Ik dacht dat ik, wat het parkleven betreft, alles al in Spanje had gezien, maar de zondag in Yoyogi is something else. Zo uitbundig heb ik de Tokionezen nog niet eerder gezien.

Ruige rock ‘n’ rollers

Het is één groot feest en iedereen is hyperactief, Er wordt gesport, gerend, gedronken, gedanst, gemusiceerd, gezongen, getaichied, geyogaad, gelachen, gezongen, mensen showen hun hond (er zijn meer honden dan ik dacht in Tokio – maar niet één drol op straat!) het is stervensdruk en ont-zet-tend gezellig. Ik heb zowat de hele middag in Yoyogi doorgebracht en ik heb genoten.

Er waren ruige rock ‘n’ rollers met vetkuiven waar je een bouwvergunning voor nodig hebt, met zwartleren jekkies en puntlaarzen, die stonden de hele dag hun braaf uit het hoofd geleerde dansschoolpasjes te doen. Ze trokken veel publiek, dat uitbundig applaudiseerde. Er was een stomme clown, die meer lulde dan dat-ie fratsen uithaalde. Er was een fantastische percussionist met een houten xylofoon, er waren twee flauwe stand-up comedians in belachelijke outfits, iemand tokkelde op een banjo, er liep een groep jongemannen in zwarte judopakken, een groep tienermeisjes oefende een dansact, alles werd gefilmd om kritisch te kunnen beoordelen, de volgende AKB48 heb ik al gezien, op 13 april 2014 in het Yoyogipark.

Bellenblazen

Jongeren van allerlei pluimage genoten samen met jonge ouders en peuters, met pubers en prepubers, opa’s en oma’s, weirdo’s, studenten, arbeiders, kantoorklerken, winkelbediendes, ambtenaren, wat niet al, van een heerlijke zondag in het park.

Ik werd luidruchtig begroet door een troepje Japanse hangjongeren: “GAIJIN! GAAIJIN!!” Ik maakte een foto van ze en moest op mijn beurt met hen op de foto. Volwassen vrouwen stonden fanatiek bellen te blazen, mensen speelden krijgertje, er werd gebadmintond en gebald er werd veel gegeten, veel gedronken en aan het einde van de dag was het park nog steeds brand-schoon.

En dit is dus hetzelfde publiek dat je overdag in de metro doodstil met gezichten van steen ziet zitten.

Vieze teringbende

En er was nooit een schermutseling, er viel nergens een onvertogen woord, er werd niet geduwd en getrokken, niemand had ruzie, daar had ook helemaal niemand behoefte aan, het was to-taal anders dan Nederland.

Ik weet het, ik kanker altijd op Nederland, maar is dat onterecht? Waarom kan dat niet in Nederland? Waarom kan een groep mensen in Nederland niet bij elkaar komen zonder minstens één schedelbasisfractuur en een apocalyptische vieze teringbende na afloop? Waarom kan het bij óns nou eens nooit zo gezellig zijn?

En met die gedachte wens ik u nog een genoeglijke zondagavond.

3TokioButtsniffers

3TokioKoenpark

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, dan zou Uw Hoofdredacteur de hotel- en restaurantrekeningen kunnen betalen in de duurste stad ter wereld. zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Japan, Peter Breedveld, Reizen, 13.04.2014 @ 19:42

[Home]
 

8 Reacties

op 13 04 2014 at 20:52 schreef Alexander:

Uw reisverhalen zijn werkelijk een genot om te lezen. Dank.

op 14 04 2014 at 00:55 schreef dewanand:

namaste Peter,

Super verslag zeg, ik heb ervan genoten en die foto’s zijn mooi, eindelijk echte OERjapanners op je site. Ga aub ook naar India en maak foto’s van OERkoelies of OERHondoes daar, liefst bloot of in sexy dhoti met tanga slipje eronder, zoek hindoe homo’s daar he, anders ken ik wel eentje in nederland die bloot op je site wil.

ja die blanke hollanders zijn zuurpruimen, eeuwig chagrijnig, ongezellig, koud, kil, cultuur barbaren toch? Nergens in nederland is het meer echt gezellig of normaal toch? Even praten, grapje maken met een blanke hollander in een bar en ik word al vaak direct met klappen op mijn bek bedreigd, en gesommeerd om mijn biertje maar weg te gooien en op te rotten, of eruit getrapt. Toch vaak meegemaakt als bruine UNTERkoelie in nederland en hierom heb ik nu Barfobie gewoon, alleen kan ik een bar niet meer binnengaan van blanken.

Ja liefst zou je in Japan willen blijven nu he in een lijkkist tien meter diep he desnoods, dan jezelf te zelfdeporteren Back to Cold Holocaust Holland, waar je de ijsklontjes er gratis bij krijgt als glijmiddel voor je dagelijkse legale, anale verkrachting in het openbaar.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 14 04 2014 at 07:39 schreef Astrid:

Leuke foto’s. Doen me denken aan het Vondelpark.

op 14 04 2014 at 08:43 schreef Marco Meijer:

Leuk verslag Peter, mooie foto’s ook. Ik ben jaloers. En die opmerking over die teringbende bij elk NL feest is me uit het hart gegrepen.
Binnenkort Koningsdag … ter ere van onze Vorst veranderen we het land in één grote vlooienmarkt en maken er een giga klerezooi van. Only in Holland.

op 14 04 2014 at 08:52 schreef Hamlet:

Je vraagt je af waarom dit in Nederland niet kan. Kijk dan eens heel goed naar die foto’s.. Wat valt je op…

op 14 04 2014 at 21:36 schreef Hypo-kriet:

@hamlet,

De vraag was aan onze charmante correspondent gericht maar ik ben zo vrij;
Wat opvalt is alles wat Peter hier boven al uitbundig heeft opgesomd, incl. afwezigheid hondendrollen.(Al zijn de producenten ook al niet zichtbaar aanwezig, toegangsverbod?) Denk niet dat ‘ie verder iets belangrijks heeft gemist.

op 15 04 2014 at 14:51 schreef F.:

Fantastisch verhaal, ik krijg steeds meer zin ook eens naar Japan te gaan :-) Leuk trouwens, de schoenen uit voor je op het kleedje stapt, dat is hier in TUrkije ook de gewoonte.

op 19 04 2014 at 16:47 schreef Markyrdam:

@hamlet

Ik mis vooral de azijnpissende Hollanders die altijd en overal hun rotzooi achterlaten, niks opruimen, de hond laten poepen op plekken waar het niet mag… Zondag in Tokyo is inderdaad geweldig leuk, aanrader!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS