Home » Archief » Laat mij U uit deze woestijn leiden…


[25.09.2005]

Laat mij U uit deze woestijn leiden…

Karel Gabler

Licinio (86k image)

Verleden jaar, toen er in Irak twee Franse journalisten ontvoerd waren, keerden de in Frankrijk wonende Islamieten zich tegen de eis van de ontvoerders dat het Franse hoofddoekverbod op openbare scholen, universiteiten en bij Franse overheidsinstanties ingetrokken zou worden. Inmenging van buiten binnen de Franse democratische besluitvorming in deze kwestie vonden zij ongepast. Hun verzet tegen deze maatregel legden zij echter niet neer, maar ze maakten wel duidelijk dit volgens de democratische regels te willen doen. Daarmee toonden ze aan zich deelgenoot van de Franse gemeenschap te voelen.

Amper terug van vakantie lees ik dat de organisatie van ‘Souk: Dutch Maroccan Music Experience’ in het Amsterdamse Concertgebouw besloot de compositie ‘Het Mes Van God’, die Spinvis (Erik de Jong) speciaal voor deze gelegenheid schreef, uit het programmaboekje te schrappen. De tekst zou een verwijzing zijn naar de moord op Theo Van Gogh. Daar zijn wij / in het oude huis / over duizend jaar / in de oude zee / duizend jaar ligt / het laatste woord / en diep onder het / oude zand ligt / het mes van God.

In de voorbereiding naar deze avond sprak medeorganisator Joris Nassenstein met Marokkaanse studentenverenigingen (welke?): “Zij vertelden mij dat het super irritant is dat er altijd een politieke draai aan wordt gegeven als het om Marokkanen gaat en dat Mohammed B. er altijd nodeloos bij wordt gehaald. Met dat in mijn achterhoofd ben ik eerst met Spinvis gaan praten en heb hem vervolgens de opdracht gegeven.”

Het meest typerende van dit incident is de houding van Nassenstein. Hij had zich van het begin af aan achter Spinvis moeten stellen en die studenten moeten vertellen dat het juist de gezamenlijke gebeurtenissen en de herinneringen daaraan zijn die hun en ons een gemeenschappelijke geschiedenis geven welke nooit verdoezeld kan en mag worden omdat het juist die tegen wil en dank samen doorstane geschiedenis is, die verschillende bevolkingsgroepen tot een gemeenschap smeden.

Hij had die Marokkaanse studenten moeten vertellen hoe moeilijk het is ze serieus te nemen als ze volgende keer weer klagen te worden buitengesloten, maar in tegenstelling tot hun Franse geloofsgenoten weigeren deel te nemen aan de hier geldende democratische spelregels zoals in dit geval de vrijheid van meningsuiting en de autonomie van de kunstenaar. Hij had kunnen zeggen dat hoewel ze liever niet worden herinnerd aan hun en onze geschiedenis dit een moeilijke zaak zal zijn: want, of het nu irritant is of niet, de eerstkomende generaties zal de Islam in Nederland in de hoofden van zowel de autochtone als de allochtone mensen verbonden blijven met de moord op Theo van Gogh. Alleen deze situatie is daar al het bewijs toe. Nassenstein had bovendien kunnen vertellen dat de geschiedenis geen grabbelton is waaruit naar believen gegraaid en gegrabbeld kan worden en dat juist die opstelling, die van de kop in het zand steken, heeft bijgedragen aan de huidige situatie.

Maar Nassenstein deed dit niet. Om zijn evenement, carrière en evenement te redden ging ie om, net als al die andere autoriteiten die hem voor waren gegaan. Spinvis mocht zijn lied niet zingen. De houding van dit soort met Uw en mijn geld werkende autoriteiten en organisatoren is niet alleen dom, maar vooral moedeloos makend. Zoiets als theedrinken met het verkeerde moskee bestuur. Gezelligheid kent geen tijd. Ik vraag me trouwens af hoe deze Marokkaanse studenten zich opgesteld zouden hebben als het verleden jaar geen Franse, maar Nederlandse journalisten had betroffen.

Volgens een woordvoerder van zijn platenmaatschappij is Spinvis ‘boos en verdrietig’ over de beslissing zijn lied van het programma te schrappen: ”Het is niet alleen een vredelievend nummer, het is vooral ook fucking mooi. En dat vond iedereen, maar opeens kreeg de organisatie jeuk van die titel. Daarop volgde het vriendelijke doch dringende verzoek met een ander lied te komen. Dat heeft Erik geweigerd. Zoals hij zei: ‘Dit is wat ik doe, ik maak geen folklore.’

Karel Gabler is de webmaster van Van Goghs De Gezonde Roker. Deze column verscheen eerder op zijn onvolprezen Vetvetvet.

Algemeen, 25.09.2005 @ 21:01

[Home]
 

9 Reacties

op 02 10 2005 at 03:09 schreef Franske:

Het wordt tijd dat wij aanvaarden dat de moslimcultuur een grotere beschaving kent dan de onze.

Dat deze moslimcultuur dominant zal worden en het nog maar een 100 jaar zal duren dat de bijbel enkel nog een geschiedenis boekje zal zijn en iedereen de koran zal moeten leren op school.

Dat zal komen omdat de moslim beter zijn in het kinderen kweken en er een kleine 60.000 Nederlanders per jaar ons land verlaten.

Verder blijven de moslims hun krijgers invoeren vanuit de homelands en huwen wij onze Nederlanders uit in het buitenland.

De kenniseconomie met onze hoger gestudeerden en de bedrijven lopen hier ook weg zodoende blijft er hier enkel nog een woestijn aan hersens en industrieel erfgoed over …

Voor diegene die gevoel hebben voor toekomst koopt u allen een koran en laat u kinderen er al in leren zodanig dat zij hun kinderen kunnen voorbereiden.

Zet uw kleindochterje als eens een hoofdoekje op …

Een vorobereidde westeling past zich gemakkelijker aan aan een domante cultuur.

op 02 10 2005 at 21:47 schreef Marc Dhaenens:

Goed gezegd Franske. Maar het feit dat je onze moslimbroeders wil beledigen door te insinueren dat ze geen benul hebben van onze taal door ze via jouw tekst belachelijk te maken met het weglaten van punten en komma’s, het negeren van hoofdletters, zal je wellicht niet in dank afgenomen worden. Toch maar oppassen hoor want die lui zijn lichtgeraakt.

op 03 10 2005 at 12:01 schreef Rinus Duikersloot:

Hebben andere kunstenaars die op het festival zouden optreden zich solidair verklaard met Spinvis en het evenement geboycot?

op 04 10 2005 at 22:49 schreef Ger Kranendonk:

Ik snap de vergelijking met Frankrijk niet helemaal. Ik denk eerder aan het toneelstuk dat niet meer werd opgevoerd vanwege de belediging van de profeet Mohammed. En de reactie daarop van Fatima Elatik en Theo van Gogh.

Nederland is natuurlijk altijd enorm braaf. Als je iemand zou mogen beledigen, dan zou het juist God zijn. die is toch boven alles verheven en almachtig! Maar nee hoor, onze minister van justitie en Nationaal Moreel Opperhoofd de heer Donner vind dat juist God zich niet kan verdedigen!

Nou wordt Theo van Gogh door enkele Marokkanen (?) misbruikt om een songtekst van Spinvis te verwijderen uit een programmaboekje, terwijl dat een passage is waarin juist geen enkele verwijzing naar Theo van Gogh of Mohammed B. in voorkomt. Eindelijk een passage zonder de woorden "fuck" en "nigga", is het weer niet goed!

Rinus, op dit soort gesubsidieerde evenementen is het usance om gevraagd te worden. Dan zeg je echt niet af als je eindelijk eens gevraagd bent!

op 05 10 2005 at 15:14 schreef J.J. v.d. Gulik:

Het is een kwestie van lijdzaam accepteren, dat de islam hier inderdaad steeds dominanter wordt of je weren. De lafheid en loop maar over me heen mentaliteit van de Nederlanders verbaast me nog dagelijks. Ik heb daar niets mee. Ik bezit die slaafse mentaliteit niet. Een kind, wat een beetje redelijk op de hoogte was van de verhoudingen tussen de islam en het westen, had kunnen voorzien, dat met de immigratie problemen te verwachten waren. Toch was op een enkeling na niemand snugger genoeg om dat te zien. Vertrouwen in het oordeel over de toekomst is dan ook niet op zijn plaats. Voorlopig zal men wel achter de feiten aan blijven lopen. Maar eens zal men die enorme plank voor zijn kop weghalen, of in ieder geval beseffen, dat hij er is en daarom maar besluiten, dat oordelen beter kan worden overgelaten aan personen, die wel benul van de materie hebben.

op 07 10 2005 at 20:20 schreef Jozef L.:

De Islam cultuur die kunnen wij omschrijven.

Wat je kan omschrijven kan je bestrijden.

Kan mij iemand beschrijven wat onze cultuur is ?

Als er een dominante cultuur is, is het de Islam.

Vermits dat er hier zoals afgelopen jaar 56.000 Nederlanders weggaan.

Gezien Islammers willen huwen met invoerislammers komen er zo ook steeds meer.

Gezien het reproductie proces bij Islammers hoger is en bij de oorspronkelijke bewoners van Nederland veel lager is het samen met de andere fctoren goed te voorspellen dat de Islam steeds meer aan belang zal winnen of wij dit willen of niet.

Misschien kan iemand berekenen met al die factoren wanneer de Islammers in getallen de meerderheid zullen hebben ?

Volksverhuizingen zijn er door de eeuwen heen altijd geweest.

Zij gaan noordelijk – wij gaan zuidelijk.

Wie kan de natuur tegenhouden ?

Leren wij het als mens nooit ?

op 07 10 2005 at 20:26 schreef Jozef L.:

De gevolgen van zulke ontwikkelingen ?

In kader van al dat bloot hier op die website- waar de Islammeren zich wellicht te pletter ergeren kan ik u vertellen dat ik eens lag te zonnen op het balkon van mijn appartementje in de Jan Bronnerstraat in Morgendstond.

En ja hoor met al die Islammeren kinderen in de buurt heeft het niet lang geduurd of ik werd voor rot gescholden door enkele Islammeren.

Een Islammer riep zelf pedofiel omdat ik in mijn zwembroek lag te zonnen.

Isjammer.

op 16 11 2005 at 19:20 schreef de islamoloog:

Het probleem met de islam in nederland is dat dit geloof is gakaapt door de berbers (Zie Barbarije in het woordenboek)Een bevolkingsgroep die van oorsprong niet islamitisch was maar door de Arabieren tot dit geloof is bekeerd.Bijna alle woordvoerders die in nederland in de pers verschijnen als
het over de islam gaat zijn berbers die zodra hun primitieve leefwijze wordt aangevallen zich woedend op "hun"geloof beroepen en het zo weten te draaien dat het een aanval op de islam is.Ook bij de islamdebatten in Rotterdam bestond het grootste gedeelte van de bezoekers uit uiterst primitieve berbers die klaagden over discriminatie en stigmatisatie etc.Jezelf stimatiseren doe je b.v. door in Nederland een hoofddoek op te zetten,en dan klagen dat je geen werk kunt vinden.
Of roven stelen vrouwen lastig vallen en dan klagen dat je vanwege je geloof gediscrimineerd wordt etc.
Het wordt tijd dat de Nderlandse pers voortaan dit soort "woordvoerders" boycot en meer gematigde ongesluierde en verdraagzamere moslims de toon van het debat laten bepalen.

op 16 11 2005 at 19:20 schreef de islamoloog:

Het probleem met de islam in nederland is dat dit geloof is gakaapt door de berbers (Zie Barbarije in het woordenboek)Een bevolkingsgroep die van oorsprong niet islamitisch was maar door de Arabieren tot dit geloof is bekeerd.Bijna alle woordvoerders die in nederland in de pers verschijnen als
het over de islam gaat zijn berbers die zodra hun primitieve leefwijze wordt aangevallen zich woedend op "hun"geloof beroepen en het zo weten te draaien dat het een aanval op de islam is.Ook bij de islamdebatten in Rotterdam bestond het grootste gedeelte van de bezoekers uit uiterst primitieve berbers die klaagden over discriminatie en stigmatisatie etc.Jezelf stimatiseren doe je b.v. door in Nederland een hoofddoek op te zetten,en dan klagen dat je geen werk kunt vinden.
Of roven stelen vrouwen lastig vallen en dan klagen dat je vanwege je geloof gediscrimineerd wordt etc.
Het wordt tijd dat de Nderlandse pers voortaan dit soort "woordvoerders" boycot en meer gematigde ongesluierde en verdraagzamere moslims de toon van het debat laten bepalen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS