Home » Archief » 6 mei


[07.05.2006]

6 mei

Willem de Zwijger

Chabod0 (81k image)

Fortuyn is vier jaar dood. Waar staat de politieke incorrectheid?

Het bevrijdende van de opmars van Fortuyn was dat flauwekul als flauwekul werd herkend, en zo kon worden genoemd. Veel onderhuidse, onbenoemde onvrede kreeg ineens een stem. Fortuyn was, in mijn beleving, de eerste die zei dat het mammoetonderwijs onzin was, net als ‘natuurontwikkeling’ in de stadstaat Nederland, hij vond natuurlijk dat we niet mee moesten doen aan de Joint Strike Fighter, hij kraakte het multiculturalisme en nam het op voor de professionals – de leraren, artsen, verpleegsters.

Veel van Fortuyn’s thema’s zijn nog steeds in discussie, maar de tegenstand is hardnekkig en, vooral, geïnstitutionaliseerd. De professionals verzetten zich luiddruchtig tegen het ‘management’ maar nog niet met veel succes. De woede over de teloorgang van het onderwijs – alle onderwijs op alle niveau’s – is groot, maar het ‘nieuwe leren’ rukt niettemin op. Kennis wordt afgedankt ten gunste van ‘competenties’. Lees: googelen. Aan de wachtlijsten in de zorg is optisch gewerkt, maar de macht over de zorg is inmiddels afgepakt van de professionals en overgedragen aan de verzekeraars. De ‘milieubeweging’ heeft onder de bevolking nauwelijks meer krediet, maar de aanleg van de tweede Maasvlakte ligt stil vanwege een glasaaltje, spitsstroken kunnen niet aangelegd vanwege een Europese luchtverontreinigingsrichtlijn, boeren mogen hun land niet meer ploegen zonder eerst archeologisch onderzoek te doen, er worden meer ecoducten aangelegd dan viaducten, en meer dassentunnels dan fietstunnels.

Er is, dus, nog steeds erg veel flauwekul en degenen die zich er tegen te weer stellen boeken weinig vooruitgang. Er is niemand meer die alle problematieken onder één noemer, die van een seculier pragmatisme, weet te brengen. Eén van de weinige fortunistische politici van dit moment, Verdonk, houdt teveel rekening met het kabinet waar ze nog in zit, en met de VVD-verkiezingsprogramma dat er nog niet is. Dat is jammer, want de respons die haar kandidatuur losmaakte liet zien dat ze op dit moment als geen ander in staat is het onbehagen van de burgers aan te spreken, en op de agenda te zetten. En dat blijft nodig.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Zijn weblog is een rijke bron van wijsheid en inzicht en zou veel meer bezoekers moeten trekken.

Algemeen, 07.05.2006 @ 23:49

[Home]
 

19 Reacties

op 08 05 2006 at 10:10 schreef elten:

Ik was al bij Willem de Zwijger langs geweest, en plaats mijn commentaar dan ook maar hier.
"Met alle respect voor de oplossingen die Fortuin misschien had weten te realiseren rond genoemde thema’s, zal Fortuin vooral ‘voortleven’ door de humor die hij meebracht in de politiek. In combinatie met zijn intelligentie.
Die humor en intelligentie ontbreken volledig bij uw laatste fortunist, Verdonk, die als geen ander een gevoel van onbehagen bij mij en vele anderen weet los te maken.

op 08 05 2006 at 10:14 schreef Fritzie:

huh ?
Verdonk een Fortuynist ?
Vertel.

op 08 05 2006 at 11:52 schreef elten:

WdeZ schrijft: "Eén van de weinige fortunistische politici van dit moment, Verdonk, etc…."
Ik zie het verband met PF ook niet, zoals hierboven aangegeven.

op 08 05 2006 at 11:58 schreef Michiel Mans:

Beste Willem, je schreef,

-"Eén van de weinige fortunistische politici van dit moment, Verdonk, houdt teveel rekening met het kabinet waar ze nog in zit, en met de VVD-verkiezingsprogramma dat er nog niet is. Dat is jammer, want de respons die haar kandidatuur losmaakte liet zien dat ze op dit moment als geen ander in staat is het onbehagen van de burgers aan te spreken, en op de agenda te zetten. En dat blijft nodig."-

Ik waardeer Verdonk’s rechte rug in bepaalde zaken. Ik beschouw haar echter niet als de nieuwe grote leidster. Een van de dingen die ze zei was ‘dat er stevig het mes in het absurde regelwoud moet worden gezet’ -of woorden van die strekking.

Laat dat nou tot een ‘speerpunt’ van het huidige kabinet zijn benoemd. Is daar veel van terecht gekomen terwijl Rita er zelf in zit? Nee, sorry, dan kom je bij mij wel verkeerd binnen. Dan kijk ik nog even verder wat er in de aanbieding is. Verdomd weinig tot op heden.

op 08 05 2006 at 20:03 schreef Fritzie:

Één criterium van grote leiders is, dat hij/zij in staat is om het volk ook het slechte nieuws vertelt.
zodat het volk ingelicht wordt over de oorzaken van de enorme problemen.
Kortom, offers kan vragen.

Ze verzwijgt dat het een zeer dringende noodzaak is om de torenhoge hypotheekschulden en de absurd hoge woonkosten aangepakt dienen (!) te worden.
En er zijn ook veel betere argumenten aan te voeren dan das en fietstunnels: http://www.sdnl

op 08 05 2006 at 21:47 schreef carmo da rosa:

Michiel Mans zegt:

‘Ik waardeer Verdonk’s rechte rug in bepaalde zaken. Ik beschouw haar echter niet als de nieuwe grote leidster.’

Ik ben het volkomen mee eens… Verdonk vergelijken met Fortuijn vind ik grenzend aan blasfemie – zoiets als John van Loen (ook een Utrechter) in een adem te noemen met Maradona …

op 09 05 2006 at 09:37 schreef BigPete:

zoiets als John van Loen (ook een Utrechter) in een adem te noemen met Maradona
Het zou inderdaad en grote belediging zijn voor John van Loen om hem te vergelijken met een aan cocaine verslaafde criminele idioot wiens grootste "daad" een handsbal was die hij als de hand van god betitelde….

op 09 05 2006 at 19:29 schreef Michiel Mans:

Ik mis het wielren-gen maar begrijp wat je bedoelt Carmo.

op 09 05 2006 at 20:22 schreef Tania:

Met Verdonk in het kabinet ben je niet in 1 klap van alle overbodige regeltjes af, zij kan niet in haar eentje ijzer met handen breken (al doet ze goed haar best). Ik vind dat echter geen reden om niet op Verdonk te stemmen. Ze is een wat onhandige politica, maar laat zich niet omver blazen door de softe sokken elite waar ons land zo onder te lijden heeft. Dat winstpunt zie ik als belangrijker dan de minpunten.

op 09 05 2006 at 23:58 schreef Frans Groenendijk:

Ach, de VVD en minder regels…
Lees niet alleen krantenkoppen.
De VVD heeft er een aparte website over opgezet: http://www.minderregels.nl/
Die site heeft een hoofdstukje resultaten: onthutsend!
Toen ze er net mee begonnen waren schreef ik er dit over: http://www.fransgroenendijk.nl/reactieding.php?id=148_0_1_0_C

Dat verhaal over minder regels is ook ideologie hoor. Ideologie komt niet alleen aan "links" voor.

op 10 05 2006 at 14:15 schreef Rinus Duikersloot:

Ik ben zo’n aanhanger van de confrontatiepolitiek. Ik vind dat mijn partij dat ook moet zijn. Ik zal dus volgende maand binnen mijn partij stemmen op de kandidaat die daarover het duidelijkst kleur heeft bekend.

Wie zich ook als kandidaat-premier aandient: het zal de komende tijd gaan om een principiële keuze voor Chamberlain of Churchill, voor verzoeningszucht of confrontatie.

Bij de parlementsverkiezingen van 2007 zullen de kiezers moeten beseffen dat ze met hun stem een verstrekkende keuze doen, waarmee ze hun toekomst mede vorm geven. Die zware verantwoordelijkheid hebben burgers in een liberale samenleving.

Uit Confrontatie, geen verzoening van Ayaan Hirsi Ali in de Volkskrant van 8 april.

Vorige week waren Rutte en Verdonk in Amsterdam en beiden heb ik de vraag voorgelegd of ze het opiniestuk hadden gelezen, wat ze ervan vonden en wie van de kandidaten naar hun mening het meest aan het profiel beantwoordde. Rutte ging niet op de vraag in en Verdonk wel. Uit haar antwoord bleek dat zij de confrontatiepolitiek niet zal schuwen.

Eind vorig jaar hebben enkele mensen zich door Peter laten verleiden tot een lidmaatschap van de VVD in het kader van Word lid van de VVD. Red Ayaan.
Als je voor 1 januari lid bent geworden is het vanaf vandaag tot en met 24 mei mogelijk om een stem uit te brengen op één van de drie kandidaten.

"www.stemrita.nl"

op 11 05 2006 at 12:27 schreef Rinus Duikersloot:

Laten de leden van de VVD nog van zich horen?

op 12 05 2006 at 01:01 schreef Rinus Duikersloot:

Joehoe, waar zijn de leden van de VVD? Dit is niet de tijd om aan de zijkant te blijven staan.

op 12 05 2006 at 14:32 schreef Rinus Duikersloot:

Waarom laat Peter niks van zich horen?

op 12 05 2006 at 14:43 schreef Peter Breedveld:

Peter moet centjes verdienen! Want er wordt niet genoeg geklikt op de Google-ads.

Peter wil ook een produkt afleveren waar-ie zelf een beetje trots op kan zijn. Dat betekent: af en toe negeren wat er op Frontaal Naakt gebeurt. De stukken plaatsen is al een heel karwei.

Peter komt niet toe aan schrijven wat hem allemaal ergert en dwars zit. Gelukkig maaien Elke en Bernadette hem veel gras voor de voeten weg.

Peter stemt zeker op Verdonk en laat daarmee zien wat een vieze vuile smerige fascist hij is. Dat interesseert Peter geen moer. Peter wil erbij zijn als ze Anja Meulenbelt, Hans Laroes en Anil Ramdas gaan kaalscheren.

op 12 05 2006 at 22:32 schreef GJ Klaver:

Rinus, Ik kan niet stemmen op Verdonk. Ben geen lid. Hoewel ik er hard over denk om VVDer te worden.

Peter, ik heb me het hoebiebabbie geklikt op de Google ads.
Ook is een [kleine – ben niet rijk] bijdrage onderweg.

Je kan trots zijn op je produkt.

Mocht de tijd aanbreken dat Meulendijk, Laroes en Ramdas een make-over tot skinheads krijgen, [pimp your dhimmi] dan zou ik graag foto’s op je site zien.

op 13 05 2006 at 18:07 schreef Michiel Mans:

Ik klik af en toe op ads, vandaag wat extra.

Ik stem geen VVD. Ik zie vooralsnog geen grote leider (m/v). Ik zie ook geen partij met een visie die het scala aan problemen het hoofd kan bieden.

op 14 05 2006 at 01:33 schreef Rinus Duikersloot:

Niet stemmen is geen optie Michiel.

Waar zijn Ad en Mirjam? Hebben zij hun contributie wel op tijd betaald?

op 15 05 2006 at 23:41 schreef Willem Dezwijger:

Ik zat naar aanleiding van eerdere vragen nog te broeden op het fortunistisch gehalte van Verdonk, maar daar zie ik inmiddels geheel van af.
Ik voel er op dit moment meer voor Verdonk uit te zetten naar Somalië.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS