Home » Archief » Exit


[02.07.2006]

Exit

Willem de Zwijger

FKK13

Ayaan is en blijft Nederlandse, het kabinet gaat vervolgens exit. Afgezien van de weg naar deze uitkomst toe is het een fraaie dubbelslag.

Hirsi Ali heeft blijkbaar de unieke eigenschap behalve door haar optreden, ook door het enkele feit van haar bestaan schijnheiligheid, immoraliteit, onverdraagzaamheid, domheid en opportunisme bloot te leggen. Ze streeft niet alleen naar de shortcut to enlightenment, ze is het zelf.

Genadeloos ontmaskerden ze zichzelf in de confrontatie met haar bestaan: de aanhangers van de godsdienst van de vrede die het mes in het lichaam van haar vriend staken, en hun medereizigers, de ogenschijnlijk ingeburgerde woordvoerder van religieuze minderheden die bij nader inzien niet begreep wat vrijheid van meningsuiting en the right to offend inhoudt, vermeende politieke vrienden ter rechterzijde die haar lieten vallen als een baksteen, ogenschijnlijke maar opportunistische vrienden ter linkerzijde die haar lot net iets te vaak en volstrekt ten onrechte in verband brachten met dat van 26000 uitgeprocedeerde asielzoekers, bewindslieden die rechtstatelijke zuiverheid en elementair fatsoen ondergeschikt wilden maken aan de vaste overtuiging dat het kleven van hun ministeriële derrières aan hun ministeriële zetels voor het vaderland van allesoverheersend belang is, vermeende wetenschappers die in hun blinde woede gepercipieerde progressieve tendenzen in de sharia in de derde wereld in stelling brachten tegen Nederlandse vrijdenkers, en de redacteur die een goed nieuwsprogramma inzette voor een politieke hetze.

In namen: Mohammed Bouyeri en zijn islamisten, Dijkstal, Meulenbelt en Rabbae, Tonca, Nawijn, Wilders, van As, Verdonk, de Wit, Marijnissen, de Vries, Zalm, Brinkhorst, Pechtold, Schooneboom, en Driehuis.

Ze wilden het licht doven, maar het licht was vuur en ze werden er door verteerd.

Uiteindelijk waren er, althans in de politiek, slechts enkelingen die begrepen wat op het spel stond, wat geboden was, en die daardoor hun geloofwaardigheid behielden: Femke Halsema, Lousewies van der Laan.

De minister die eens flink wou doen, de premier die geen regie kon voeren, en het kabinet dat zichzelf zo belangrijk vond dat het zonder parlementaire meerderheid door wilde regeren – allemaal exit.

De kleine zwarte vrouw glimlacht, en ziet dat het goed is.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Zijn weblog is een rijke bron van wijsheid en inzicht en zou veel meer bezoekers moeten trekken.

Algemeen, 02.07.2006 @ 04:17

[Home]
 

9 Reacties

op 02 07 2006 at 05:27 schreef DvR:

Femke, die de minister voorhield dat de hele kamer allang van Ayaan’s valse naam wist? Lousewies, die de minister daarop paniekerig verantwoordelijk stelde voor het veroorzaken van misschien wel een staatsrechtelijke ramp, want Oh jee er had al die tijd een illegaal in de kamer gezeten en hoe had de minister dat kunnen toestaan?

Een lachwekkend een-tweetje, waaruit bleek dat de tweede kamer zelf een groot risico had genomen door tegen beter weten in de geloofspapieren te aanvaarden van Ali, die naar hun beste weten Magan heette.

Een heel geloofwaardig koppel, Willem. Met vooral veel boter op het hoofd. Net als de rest van de kamer, die in deze hele affaire geen enkele constructieve bijdrage heeft weten te leveren aan het oplossen van dit probleem, dat notabene door henzelf (Ayaan, leden toetsingscommissie, Nawijn, en ieder lid dat zweeg) veroorzaakt was.

Dat de aangevallen minister zich al eerder van het probleem bewust was, is volgens mij nooit aangetoond. Dat ze het, gedwongen door Nawijn’s kamervragen, met spoed aan de orde bracht, en er uiteindelijk zelfs een knappe oplossing voor aandroeg zoals de kamer van haar verlangd had terwijl de Nederlandse (en door diezelfde kamer vastgestelde..) wetgeving haar daartoe geen enkele opening bood, verdiende een pluim, geen hoon.

Waar deze affaire mij vooral van overtuigd heeft is dat de kamer verworden is tot een ordinair kippenhok, waar opportunistische, visieloze konkelaars elkaar vinden in het zo goed mogelijk dienen van partijbelangen, die doorgaans geen ene reet te maken hebben met het landsbelang. Ik vond het een beschamende vertoning, die helaas volledig representatief was voor de belabberde wijze waarop de kamer al vele jaren functioneert.

op 02 07 2006 at 08:20 schreef GJ Klaver:

Zembla? VARA?
Anyone?

Zie reactie ‘Beatles en de Stones’

op 02 07 2006 at 15:20 schreef Paardestaart:

Bravo Willem
Ayaan Hirsi Magan is een levende lakmoestest onder elke naam..In haar nabijheid toont ieder zijn ware kleuren

op 02 07 2006 at 15:29 schreef Rinus Duikersloot:

Dat Verdonk opeens na die paspoort affaire bij sommige Ayaanisten geen goed meer kan doen is me nu wel duidelijk maar kan Willem de Zwijger toelichten waarom hij Wilders aan dat lijstje toevoegt?

Femke Halsema geloofwaardig? Lees hier hoe zij de schuld bij Ayaan legt.

De kleine zwarte vrouw glimlacht, en ziet dat het goed is.

Behalve dat ze niet bepaald klein van stuk is zei Ayaan dat het kabinet hier niet om hoefde op te stappen en dat ze het enorm betreurde. Waarom denken sommige Ayaanisten toch dat ze voortdurend liegt en niet meent wat ze zegt?

op 02 07 2006 at 15:58 schreef Paardestaart:

Ik hoop niet dat zij dat denken, Rinus
Maar Ayaan kan met ons glimlachen èn de waarheid spreken, in dit geval
De ontmaskering van de lamzakkigheid is de silver lining around the cloud, lijkt me

op 03 07 2006 at 23:29 schreef Kirewiet:

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Zijn weblog is een rijke bron van wijsheid en inzicht en zou veel meer bezoekers moeten trekken.

… en reageerders …

Willem’s Website is een van de eerste die ik iedere dag lees. Altijd heldere en doordachte artikelen.
Hij hoort bij alle vaste bezoekers hier tussen de favorieten te staan.
Zo .. genoeg reclame ..
Links weliswaar, maar dat was ik ooit ook en nog steeds hoeft voor mij deze verzorgingsstaat niet op de helling. Ik denk dat die gemakkelijk kan woorden betaald als we er alleen maar eens voor kunnen zorgen dat de overheid niet zo veel geld verkwist (verstrijkstokt) in het proces van de herverdeling der gelden.
o.t. Sorry.

op 04 07 2006 at 09:30 schreef Elke:

Paardje schreef: "Ik denk dat die gemakkelijk kan woorden betaald als we er alleen maar eens voor kunnen zorgen dat de overheid niet zo veel geld verkwist (verstrijkstokt) in het proces van de herverdeling der gelden"

Het BBP (Bruto Binnenlands Produkt)van Nederland bedraagt ongeveer 450 miljard euro.
Dat gaat voor plm. 50% naar de fiscus (ietsje meer zelfs).
Daarvan wordt inmiddels 60% gebruikt voor management en overhead; 44,5% aan overhead en plm. 15% aan management (geen link van bekend; info uit een debat over bureaucratie Tweede Kamer).
Slechts 40% van dit bedrag komt terug bij de burgers in de vorm van "zuivere" = feitelijk geleverde diensten.

Ergo conclusio.
30% van ons Binnenlands Bruto Produkt van plm. 450 miljard euro, en dat is dus zo’n 135 miljard euro, wordt uitgegeven aan het onderhoud, instandhouding én uitbreiding van het bureaucratisch smaldeel.

Andere benadering.
Op een beroepsbevolking van nog geen 7 miljoen mensen, zijn er in Nederland 1 miljoen ambtenaren.
6% van de totale bevolking is dus ambtenaar.
Ongeveer 50% (info uit datzelfde Kamerdebat) daarvan heeft een functie binnen het management/overhead/beleidsvormende deel.
Je kunt dus stellen dat 30% van het BBP besteed wordt aan de behoeften, werkzaamheden en aanhangende kosten van 3,6% van de bevolking.
135 miljard euro, waarvan zij grotendeels zelf uitmaken hoe en aan wie die worden uitgegeven, en of er soms nóg meer bij moet (ja).
De ministers staan immers onder zeer grote invloed van juist deze ambtenaren.

Aardig artikel: "Can small governments secure economic and social well-being?"

op 06 07 2006 at 02:39 schreef Kirewiet:

@Elke

Het was niet paardestaart maar ik die dat stelde.
Maar bedankt voor je cijfertjes, ze maken precies duidelijk wat ik bedoel.
Hoezo vergrijzing? Hoezo te weinig werkenden?
Wij (verschrikkelijk rijk land) hebben eigenlijk maar een probleem en dat is een overheid met een gat in de hand.

op 09 07 2006 at 01:35 schreef Allard:

Zembla valt door de mand op http://www.zemblabla.nl. Hierop staan quotes uit interviews met Ayaan Hirsi Ali waaruit blijkt dat alle ‘ontdekkingen’ van Zembla allang al bekend waren. De leukste is het VARA TV MAGAZINE uit 2002, waarin alle ‘ontdekkingen’ van Zembla staan (het gaat hier om een interview van Emma Brunt met Ayaan Hirsi Ali)……

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS