Home » Archief » Gematigde islam


[29.10.2006]

Gematigde islam

Dave Sim

Mag3 (105k image)

Lange uitweiding voordat we terugkomen op mijn eerste Ramadan:

De reden dat ik de gebedstijden voor Ramadan kreeg toegestuurd van Reflections on Islam was natuurlijk dat ik ze financieel steun (ik krijg ook een Eid Mubarak-kaart van ze ter gelegenheid van het Suikerfeest. De kaarten zijn steevast geadresseerd aan ‘De familie Dave Sim’, wat ik zeer amusant vind. In de islam word ik, kinderloze man, beschouwd als een ‘man zonder staart’ en dat vind ik best).

In de nasleep van 9/11, toen Canada en het grootste deel van de rest van de wereld – en het hele beschaafde deel ervan – met ondemocratisch hoge snelheid handelde om terroristische fondsenwerving de kop in te drukken, wachtte ik geduldig af of Reflections on Islam een front zou blijken te zijn voor Hamas, Hezbollah, Al Kaida, Islamic Jihad of één van de andere uit de overvloed aan organisaties die deel uitmaken van de wereldwijde islam. Ik ging ervan uit dat ik dan wel een telefoontje zou krijgen van de RCMP, de CSIS of een andere Canadese veiligheidsdienst. Een ‘mogen we even rondkijken?’-bezoekje, hoe onwaarschijnlijk ook (behalve om de collega’s op kantoor te kunnen vertellen hoe een moslim, die ‘Dave’ heet, er uitziet) zou – in de ogen van een democratische purist als ikzelf – makkelijk de grens tussen een quasi-legale en volkomen illegale inbreuk van mijn burgerrechten kunnen overschrijden. Toch had ik me voorgenomen om, wat er ook zou gebeuren, alles zonder protest te ondergaan, volledig mee te werken en achteraf geen genoegdoening te eisen.

Waarom, hoor ik u vragen.

Om dat te beantwoorden, wordt mijn lange uitweiding nog veel langer

Ik denk dat we het beste kunnen beginnen bij een artikel van Linda Frum in de National Post van 20 oktober 2001. Het artikel gaat over Steven Emerson, ‘algemeen beschouwd als de meest onafhankelijke onderzoeksdeskundige op het gebied van moslimterrorisme. Volgens het vroegere hoofd van de afdeling terrorismebestrijding van de FBI, Oliver Revell, is Emerson beter op de hoogte van de activiteiten van terroristen dan de FBI zelf’. Het artikel vermeldt verder dat Emerson lange tijd door de gevestigde media in de VS met de nek werd aangekeken omdat hij werd gezien als een extremist en een racist, maar dat hij nu voortdurend wordt benaderd door de belangrijkste Amerikaanse kranten en televisiestations (zo gaat het immers altijd met het lachwekkend kameleontische aanpassingsvermogen van wat doorgaat voor integriteit bij de gevestigde Amerikaanse media, niet?). ‘Emersons onderzoeksproject volgt de activiteiten, verklaringen en financiering van terroristische islamitische organisaties die actief zijn in de VS en van de publieke, van belasting ontheven liefdadigheidsorganisaties die als dekmantel dienen.

“Wat willen ze?”, vraagt Emerson retorisch. “Ten eerste willen ze politieke invloed. Ten tweede willen ze dat de VS een islamitisch land wordt.”

Zonder twijfel doet dit menigeen de wenkbrauwen fronsen, als het al niet voor hilariteit zorgt. Maar Emerson heeft volkomen gelijk, zoals we later zullen zien.

“Ten derde willen ze dat de VS oog krijgt voor de legitieme belangen van moslims over de hele wereld: steun voor de jihad in Palestina, de jihad in Tsjetsjenië, de jihad op de Filippijnen, de jihad in Saoedi Arabië.”

“Emerson heeft de laatste zeven jaar de uitspraken van Amerikaanse moslimleiders bestudeerd. Muzammil Siddiqui, bijvoorbeeld, de vroegere voorzitter van de Islamic Society of North America en imam van de Islamic Society of Orange County in Californië, zei op 26 september 2001 tegen George W. Bush dat ‘De moslimgemeenschap betreurt en veroordeelt unaniem de misdaad die is gepleegd op 11 september 2001. Het is een verschrikkelijke misdaad tegen onze natie en tegen de mensheid.’

De imam verwijst natuurlijk naar de wereldwijde islamitische gemeenschap, de ‘ummah’, als hij het heeft over ‘onze natie’ en naar de overtuiging van veel moslims dat de aanslag op het World Trade Center en het Pentagon het werk is van de Israëlische geheime dienst. Met de ‘misdaad’ wordt dus bedoeld dat de ummah er in is geluisd. Elke andere interpretatie van het citaat is ongeloofwaardig. Geen imam zou de VS ‘onze natie’ noemen. Elke andere betekenis van ‘natie’ dan de ummah zou beschouwd worden als ketterij in de meest ruimdenkende moslimkringen en volkomen en onvergeeflijk godslasterlijk door de overgrote meerderheid van islamitische leiders. Een ander citaat van Siddiqui, uit zijn toespraak tijdens de Jeruzalemdag in 2000 in Washington, is minder dubbelzinnig:

We willen het bewustzijn van Amerika wakkerschudden, want wie aan de kant van de onrechtvaardigheid blijft staan zal de toorn van God over zich afroepen. Alstublieft, Amerikanen, vergeet niet dat Allah een ieder ziet. Als u blijft volharden in uw onrechtvaardigheid en onrechtvaardigheid blijft tolereren, zal de toorn van God over u komen.

[Het gebruik van het woord ‘Allah’ wanneer iemand in het Engels tegen me spreekt, werkt verschrikkelijk op mijn zenuwen. Ik vrees ‘Allah’ niet, zoals ik ook Dieu of Mungu niet vrees. Elke taal heeft een woord voor ‘god’. Zet er een hoofdletter voor en klaar is Kees, dat is Zijn naam, maar alleen als je de betreffende taal spreekt. Als je Arabisch spreekt, is Zijn naam Allah. Als je Frans spreekt, is Zijn naam Dieu, als je Swahili spreekt, is het Mungu, spreek je Engels, dan is het God.]

Steve Emerson over Siddiqui: “Siddiqui is de leider van één van de grootste islamitische groeperingen in de VS. Hij heeft een vlotte babbel, iedereen vindt hem aardig. Maar de naïviteit en ontkenning [onder Amerikanen] is domweg verbijsterend. Vanwege dat bedrog is het erg moeilijk te bevatten waar we precies mee te maken hebben. Gematigde islamitische leiders bestaan niet. Ze bestáán niet. En iemand moet het zeggen, want ontkennen gaat ons de kop kosten.”

Precies. Gematigde. Islamitische. Leiders. Bestaan. Niet.

Dave Sim (1956, Ontario) heeft bijna dertig jaar lang een maandelijkse comic gepubliceerd, Cerebus. Hij is één van de grondleggers van het Comic Book Legal Defense Fund, dat het opneemt voor stripmakers, -uitgevers en -verkopers wier vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd. De serie essays Islam, my Islam, waaruit bovenstaande tekst een fragment is, verscheen in Cerebus 276 tot en met 282. De vorige delen vindt u hier, hier, hier en hier.

Algemeen, 29.10.2006 @ 17:11

[Home]
 

10 Reacties

op 29 10 2006 at 22:24 schreef Bernadette:

Nou breekt mijn klomp. Die Dave Sims is moslim, maar hij heeft weinig op met dat geloof. Hoe ken dat nah?

op 30 10 2006 at 14:19 schreef Peter Breedveld:

Sim heeft weinig op met georganiseerde religie. Hij meent dat hij verantwoording is verschuldigd aan God en verder aan helemaal niemand. Hij heeft geen hekel aan het geloof, maar wel aan baardmannen.

Ik zei het je, Sim is een intrigerende figuur. Moslim én tegelijkertijd zeer, zeer, zeer pro-Verenigde Staten. Toen in Afghanistan een aantal Canadese militairen omkwam vanwege Amerikaans ‘friendly fire’ nam hij in een brief aan de Amerikaanse president afstand van de luid beleden Canadese verontwaardiging.

op 30 10 2006 at 20:47 schreef CC:

Hulde voor deze site om bijdragen van Islamitische vrijdenkers als Sim te plaatsen.
Gelukkig bestaan er moslims die hun kritisch vermogen en afkeer van extremisme en totalitair denken in de ummah met niet-moslims gemeen hebben.

op 31 10 2006 at 11:14 schreef Rinus Duikersloot:

Dave Sim is als "revert" een vreemde eend in de islamitische bijt.

Jihad Watch Board Vice President Hugh Fitzgerald discusses the phenomenon of Western converts — or, in their preferred parlance, "reverts" — to Islam:

Lees de rest in Western "reverts" to Islam

op 31 10 2006 at 12:29 schreef Rinus Duikersloot:

Wie zeker geen gematigde leider is(maar van wie wel werd gedacht dat hij radicalisering zou kunnen voorkomen) is imam Fawaz van de Haagse As Soennah-moskee: Imam vervloekte Van Gogh vóór moord

Hier de preek van de imam en hier de mening van zes deskundigen waaronder Hans Jansen

op 31 10 2006 at 12:52 schreef Peter Breedveld:

Pure demonisatie van deze integere Frontaal Naakt-medewerker.

op 31 10 2006 at 13:13 schreef Rinus Duikersloot:

Een jaar geleden deed Ayaan Hirsi Ali aangifte van bedreiging naar aanleiding van een preek van imam Fawaz en Ephimenco noemde dit toen een ongegronde klacht maar ze had het hoewel juridisch niet rond te maken toch wel bij het rechte eind.

op 31 10 2006 at 20:33 schreef Marijke de Jonge:

Dave Sim is dus moslim geworden zoals Gerard Reve katholiek werd. Ik verwacht dat hij in de volgende aflevering een varken van achteren neemt. Tenzij.de.serie.afgelopen.is.

op 31 10 2006 at 20:42 schreef Edward:

"[Het gebruik van het woord ‘Allah’ wanneer iemand in het Engels tegen me spreekt, werkt verschrikkelijk op mijn zenuwen….spreek je Engels, dan is het God.]"

Het is wel weer leuk om te horen als traditionele christenen het over ‘Allah’ hebben om het te onderscheiden van (de christelijke) God.

op 31 10 2006 at 21:09 schreef Peter Breedveld:

Morgen een nieuwe aflevering waarin Sim geen varken van achteren neemt want de man is al een jaar of tien celibaat. Er is een website aan hem gewijd die ‘Dave Sim needs to get laid’ heet. Of zoiets.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS