Home » Archief » Blogprijs


[29.10.2006]

Blogprijs

Peter Breedveld

Mag8 (143k image)

Er is weer een prijs voor het beste weblog, de BOBs, Best of the Blog. Volgens mij is het inmiddels de zestigste blogprijs die ze hebben ingesteld (ze hebben ook allemaal bijna dezelfde naam, dus ik hou ze niet uit elkaar). Deze is internationaal en er is ook een categorie Nederland, die wordt verzorgd door de Wereldomroep. In de jury is Nederland vertegenwoordigd door Marie-José Klaver, de internetdeskundige van NRC Handelsblad.

NRC Handelsblad is één van die vertegenwoordigers van de Oude Media die constant zitten te zeiken op de Nieuwe Media, op weblogs, dus. Altijd maar hameren dat de journalistieke waarde van weblogs niet deugt. Wat moet die krant dan in de jury van een blogprijs? Voorkomen dat er websites worden genomineerd die er werkelijk toe doen en die écht een bedreiging voor de Oude Media vormen, natuurlijk.

Want wat zien we, als we kijken naar de genomineerden? Inderdaad, het bekende rijtje ‘progressieve’ linkse kerkgangers, die al jaren worden murw geknuffeld door de Oude Media, passeert de revue: Bieslog, Merel Roze, De Nieuwe Reporter, Sargasso, Wij blijven hier!, enzovoort, enzovoort.

Over Bieslog niks dan goeds. Het ís links, het ís ‘in orde’, maar ook altijd geestig en goed gemaakt. Misschien echt wel de beste blog van Nederland. Merel Roze is een soort Bieslog: links, nadrukkelijk ‘in orde’, maar niet leuk, niet prikkelend, niet goed gemaakt. Brave, behaagzieke niksigheid is het. De Nieuwe Reporter is een ‘onafhankelijk platform voor het debat over de toekomst van de Nederlandse journalistiek’. Een debat dat, aan het lijstje medewerkers te zien, vooral wordt gevoerd door links-progressieve vertegenwoordigers van de Oude Media. En sinds wanneer heeft Femke Halsema verstand van de journalistiek?

Echt aanstootgevend vind ik de nominatie van Sargasso en Wij blijven hier!. Over de nominatie van Sargasso meldt de jury: ‘Sargasso geeft een kritische blik op nieuws, politiek en cultuur waarbij ook veel gekeken wordt naar wat de meeste media niet bieden.’

Hahaha! ‘Wat de meeste media niet bieden’! Nee, inderdaad, er is in Nederland een groot tekort aan media die de VS en het kapitalisme van zowat alles de schuld geven en anders wel ‘extreemrechts’, de ‘islamofobie’ en ons koloniale verleden. We hebben meer media nodig die heel veel van Geert Mak en Job Cohen houden, die Jan Peter Balkenende maar een gek mannetje vinden en die het niks kan schelen dat er geen reet klopt van de apekool die Al Gore ons op de mouw probeert te spelden.

Lazer toch op! Op Sargasso heeft nog nóóit iets gestaan dat ik eerder niet al honderd keer in de Oude Media had gelezen en gehoord (en dan meestal veel beter en een stuk bondiger geschreven). ‘Ayaan Hirsi Ali polariseert’, ‘Het is de VS alleen maar om de olie te doen’, ‘Israel pleegt staatsterreur’ en ‘moslims zijn boos op ons omdat ze worden uitgesloten’. Zijn er massale demonstraties in Hongarije omdat de socialistische premier gewoon toegeeft dat-ie het volk keihard heeft genaaid, schrijven ze er op Sargasso een lap tekst van vijftien alinea’s over, waarin wordt geconcludeerd – hoe verrassend – dat het de schuld is van extreemrechts! ‘Ga Ayaans afgeknipte kutje likken!’, beet één van de Sargasso-medewerkers me eens toe.

Het is waar, dát was inderdaad iets wat ‘de meeste media niet bieden’. Maar om dat nou te belonen met een internationale prijs…

Het collectief moslimjongeren van Wij blijven hier! is genomineerd in een aparte categorie, de ‘Reporters zonder Grenzen Award’. Ik begrijp niet veel van die indelingen, maar dat maakt niet uit. Genomineerden in deze categorie zijn ‘blogs die zich op bijzondere wijze voor de vrijheid van meningsuiting inzetten’.

Dit nu is een gotspe. Wij blijven hier! zet zich op bijzondere wijze in voor de fucking VRIJHEID VAN MENINGSUITING?!? You have GOT to be kidding me. Ze doen veel bij Wij blijven hier!, maar zich inzetten voor de vrijheid van meningsuiting hoort daar niet bij. Integendeel.

Wij blijven hier!-medewerker Ashraf Ashrafi schreef op 2 november 2005 in het stukje Theo herdacht:

Als je op zo’n denigrerende toon aanhangers van een bepaald religie zonder enig pardon “geitenneukers” kan noemen, en dit goedkeurt onder het mom van vrijheid van meningsuiting, dan heb ik liever een dictatoriale regime, waar op zijn minst respect voor elkaars gedachtegoed heerst.

Ja hoor, Saddam Hoessein heeft enorm veel respect voor andermans gedachtegoed, en Fidel Castro ook. Nou! Er is op Cuba nog nooit iemand vanwege zijn gedachtegoed de gevangenis ingegooid en onder Adolf Hitler ook niet en onder Stalin ook niet en sjongejonge wat een respect voor andersdenkenden toch altijd, in de vele islamitische dictaturen die onze aardkloot rijk is.

Dus waarom zit Ashraf eigenlijk nog hier?

Maar los daarvan: is dit mischien een voorbeeld van de ‘bijzondere wijze’ waarop ze zich bij Wij blijven hier! inzetten voor de vrije meningsuiting? Of is, wat Tasneem Sadiq op 2 februari 2006 naar aanleiding van de Deense cartoonrellen schreef, misschien een beter voorbeeld?

Ik heb het altijd al gezegd, en ik blijf het zeggen: de moslim jongeren van nu zullen over 30 jaar de luiers verschonen, lakens verwisselen en de po’s legen van diegenen die hen/ hun religie op dit moment op de korrel nemen. En de hardhandigheid waarmee dat zal gebeuren wordt bepaald hoe nú omgegaan wordt met hun gevoelens en religeuze waarden!

Bek houden, dreigt Tasneem, anders zou er straks in het verzorgingshuis wel eens een heup kunnen gaan breken, of kom je terecht in een kokend heet bad.

En dat vinden ze bij Reporters zonder Grenzen wel een prijs waard.

Peter Breedveld is gewoon jaloers omdat Frontaal Naakt niet is genomineerd.

Algemeen, 29.10.2006 @ 21:16

[Home]
 

13 Reacties

op 29 10 2006 at 22:35 schreef CoJo:

Als de oude media de Awards voor nieuwe media moet gaan uitreiken, verbaast het me dat je verbaasd bent over de nominaties, Peter. Wat had je dan verwacht? Dat oude media zichzelf in hun zak gaan staan piesen, door vernieuwende (burger) journalistiek te nomineren? Kom, kom.

op 29 10 2006 at 23:58 schreef Michiel Mans:

Wijblijvenhier voorvechters van de VVM? Hahahahahaa… . Zelfs als ik iets aardigs schrijf, komt het niet door hun ‘respectfilter’ heen. Of het is een volkomen nepverkiezing, of ze hebben erg slordig hun huiswerk gedaan bij Bob. Ze kunnen zich beter maar bij het rijden van zatlappen houden.

Net als Peter, heb ik vreselijk de ziekte in dat ik zelfs niet eens genoemd ben.

op 31 10 2006 at 11:03 schreef Peter Breedveld:

Ik ben niet verbaasd, CoJo, integendeel. Maar af en toe iets duiden kan geen kwaad, toch? Jij weet wat er aan de hand is, ik weet wat er aan de hand is, maar al die redacteuren van landelijke dagbladen en televisie en radioredacties, die hier dagelijks langssurfen, hebben geen idéé.

op 31 10 2006 at 14:04 schreef Wampie:

Ik lees Frontaal Naakt liever dan de meeste opiniebladen – die ik óók verslind. Een hele prestatie, helemaal als je bedenkt dat daar maar één man verantwoordelijk voor is (en geen complete redactie).

Liever een luis in een pels dan een opgeborstelde bontjas, zou ik zeggen.

op 31 10 2006 at 15:01 schreef Peter Breedveld:

Nou, bedankt!

op 31 10 2006 at 17:26 schreef Wampie:

Liever een bestaan als luis in de pels dan geaaid worden als een opgeborstelde bontjas, bedoelde ik.

op 31 10 2006 at 22:47 schreef TRS:

26000 unieke bezoekers per maand, respect! …. hoeveel abonnees hebben de opiniebladen eigenlijk?

[ps. waarom heeft je weblog geen ‘remember me’ knopje, Peter?]

op 01 11 2006 at 10:51 schreef Peter Breedveld:

Je hebt naar de CQ Counter gekeken, maar daar staan alleen de bezoekers van peterbreedveld.com op. Deze site is ook bereikbaar via frontaalnaakt.nl en bijelkaar opgeteld had dit webmagazine in oktober 50,912 unieke bezoekers, in september 44,423, er was een kleine terugval in de zomer (rond de 40.000) en in mei waren er 45,685.

Het gaat niet slecht met Frontaal Naakt en voor de nabije toekomst wachten een paar leuke verrassingen. Stay tuned!

Een remember me-knopje klinkt wel geil, maar zou je me er iets meer over kunnen vertellen, Showstopper?

op 01 11 2006 at 11:20 schreef Peter Breedveld:

Volgens mijn andere stats counter had ik in oktober trouwens 56282 unieke bezoekers.

op 01 11 2006 at 19:43 schreef TRS:

@peter

Ah, doublerespect!

Een remember-me knopje is de functie die het mogelijk maakt om je gegevens als reaguurder op te slaan zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te tikken. Het is een alternatief voor een inlog functie.
Of ben ik de enige die dat elke keer moet doen… zie ik iets over het hoofd?

op 01 11 2006 at 21:26 schreef Peter Breedveld:

O, dat. Na de verbouwing komt er een remember me-knopje.

op 02 11 2006 at 20:52 schreef Paardestaart:

de hardhandigheid waarmee dat zal gebeuren wordt bepaald hoe nú omgegaan wordt met hun gevoelens en religeuze waarden!

Godsamme – ik las er gewoon overheen, elke keer, maar opeens dringt het weer ff door mijn afweer heen: wat zíjn het toch een ontzaglijke teringlijers, die professionele moslims..
Wat een moráal om op te gaan zitten hebben die lui toch!
Eeuwig en altijd zitten femelen dat ‘DE’ moslim niet bestaat – maar als ik hem goed begrijp is er nog nóoit éen ongelovige goed voor hem geweest, en mag ‘ie dáarom onbekende ouwe mensen tormenteren..

Waarom rot ‘ie niet gewoon op, naar een land met louter moslims; dat ‘ie dáar zijn gram kan halen..!! De pest, de pokken en elke dag varkensvlees en het zuur..!

Effe afreageren hoor – het was niet zo gemeend; hoort bij mijn cultuur!

op 04 11 2006 at 19:15 schreef Jeroen Mirck:

Heerlijk, eindelijk eens iemand die de eigengeilers van Sargasso onder uit de zak geeft. Go for the kill, Peter!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS