Home » Archief » Tien kleine nege…


[24.11.2006]

Tien kleine nege…

Michiel Mans

Man10 (70k image)

Nu is Pamela ook al weg. Morgen Ebru? Je moet als andersdenkende misschien gewoon sprookjes gaan vertellen. Dan is het veel lekkerder en rustiger zo met je hoofd in het zand. Sowieso begint het op een bekend maar inmiddels o zo fout verhaaltje te lijken. Kent u die van de tien kleine nege…dwarse zwartroepertjes? Het begon zo…

Er waren eens tien dissidenkertjes die in een sprookjespolder woonden, de Keuterpolder. Sommige Keuters in de grote sprookjespolder noemden hen de dwarse Zwartroepertjes. Achter hun ruggetjes roddelden men dat het een lieve lust was. Vanaf de grote Boehtoeter, een hoge boom in het midden van de polder, joelden men de Zwartjes uit. Eén van die Zwartjes, Fouytgaatje geheten, vergiste zich wel eens in een holletje. Daar plaagden ze hem vaak mee maar verder deden ze daar gelukkig niet moeilijk over in de grote sprookjespolder. Behalve dan de net nieuw aangekomen gasten uit de Lapse Waard, een zandvlakte die hééél ver weg lag. Daar had Fouytgaatje het dan ook niet zo op. Ook vond Fouytgaatje het maar niks dat de Lapsientjes altijd maar binnen in hun schamele hutjes moesten zitten met dikke jassen aan. Dat moest van hun grote tovenaar Alhoe, hoewel niemand die ooit gezien of gehoord had. Het stond volgens de Lapse voormannen, door de Zwartjes ook wel oneerbiedig schreeuwlappen genoemd, allemaal in een stokoud prentenboek. Daar las Baardlap, een van de schreeuwlappen, vaak uit voor. Daarna rolden de Lapsen door het stof met hun bipsjes omhoog.

Dat vonden Fouytgaatje en andere Zwartjes allemaal maar raar en bovenal hééél zielig voor de Lapsientjes. Vooral als het warm was buiten. Daar zei Fouytgaatje regelmatig wat van, ‘achterlijke Alhoe’ riep hij dan. Dit zinde sommige Keuters maar niks, moesten die Lapsientjes toch zelf weten of ze dik ingepakt in hun huisjes wilden blijven? Over Alhoe en schreeuwlappen zwegen ze.

Er werd vanuit de Boehtoeter altijd hard gejoeld naar Fouytgaatje als die weer wat over de Lapse tovenaar zei, of andere dingen opmerkten waar de Keuters in de Boehtoeter voor wegkeken of niet aan herinnerd wilden worden. Dan zei Fouytgaatje ‘ach ga toch paddestoelen plukken’, en stak zijn middelvingertje op.

Eén Keuter, die altijd in zijn tuintje wroette en daarom Graafkeuter werd genoemd, zat dat vingertje en al dat paddestoelen plukken geroep goed dwars. Graafkeuter meende ook dat Fouytgaatje door zijn worteltuintje had gerost met zijn Bentley. Keuterse prietpraat natuurlijk maar ja, Graafkeuter lijdde aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis met paranoïde complicaties. Hij snoodde daarom een boosaardig plan. Op een dag liep Fouytgaatje in het park voor de Boehtoeter en toen kwam Graafkeuter vanuit de bosjes stiekem achter hem aan met een Glok, een gemeen soort bostuig en mepte er op los. ‘Au au’ kermde Fouytgaatje en vluchtte weg. Niemand zag hem ooit nog. De dorpsgek, Dikkeuter, ook al zo’n dwarse zwartroeper, zei dat hij ver weg naar de Tosken polder was gevlucht waar alleen hééél lieve wezentjes wonen, de Quattropoortjes. Daar zou hij nooit meer met de verkeerde holletjes geplaagd worden. Toen waren er nog maar negen dwarse Zwartjes in de sprookjesKeuterpolder…

Michiel Mans (1956) is grotendeels autodidact, een ‘lezer’ met interesses in geschiedenis, filosofie, politiek en wetenschap. Hij komt uit een nest van ‘boerenverstand’ aan moederskant en een ‘oud koloniaal uitzuigersgeslacht’ aan vaderskant. Een mix van Drents humanisme en rechts reactionair in een liberale, sceptische saus.

Algemeen, 24.11.2006 @ 16:14

[Home]
 

10 Reacties

op 24 11 2006 at 16:32 schreef wablief?:

en ze leefden nog lang en…ja, en wat?

Leuk weergegeven, Michiel. De boehtoeter zal waarschijlijk geen kennis nemen van dit mooie, liefelijke sprookje, maar hey, what’s new?

op 24 11 2006 at 16:35 schreef Johnny:

leuk werk! ik kijk uit naar de serie Michiel!

op 24 11 2006 at 16:44 schreef Rechtsliberaal:

Ondertussen spelen er veel belangrijkere zaken. Wie Pauw & Witteman (van) gisteren heeft gezien (te bekijken op UitzendingGemist.nl) zal dat snel beseffen.

1. In de eerste plaats gaf nota bene Jan Marijnissen – de Grote Roerganger himself – het nieuwe SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten een uitbrander over een Mao-afbeelding bij een artikel op haar weblog. Marijnissen heeft echter kilo’s boter op zijn hoofd. Lang nadat de massamoorden van Mao bekend waren dweepte hij nog met deze dictator. Hetzelfde deed hij tot eind jaren zeventig met andere socialistische massamoordenaars als Lenin, Stalin en Pol Pot. Overigens werden de Sovjet-dissidenten Andrej Sacharov en Aleksandr Sozjenitsyn (de laatste is vooral bekend van diens boek ‘De Goelag Archipel’) eind jaren zeventig door het SP-partijblad als "fascistoïde personen" omschreven. Dat juist Marijnissen tegen Renske Leijten zegt dat zij een gebrek aan historisch besef heeft, is het toppunt van hypocrisie. Dat historisch besef had Marijnissen namelijk zelf ook niet toen hij tot eind jaren zeventig Mao, Lenin, Stalin en Pol Pot bewonderde.

2. Jeroen Pauw zei dat het land te klein zou zijn als Geert Wilders een afbeelding van Adolf Hitler op zijn website zou plaatsen. Dat klopt, maar vanwaar een associatie leggen tussen Wilders en Hitler? Het klassieke liberalisme van Wilders heeft niets met het nationaal-socialisme van Hitler te maken. Ook niet het anti-islamisme van Wilders, want de nationaal-socialisten waren juist bewonderaars van de islam (dat vonden de nazi-kopstukken namelijk een religie voor krijgers). Pauws uitspraak is een smerige streek, al weet ik niet of hij het ook als een streek bedoelde. Waarschijnlijk kwam zijn uitspraak eerder voort uit intellectuele luiheid.

op 24 11 2006 at 18:39 schreef Peter Breedveld:

Stan de Jong geeft een smakelijke beschrijving van het voorval met de Mao-afbeelding:

Gelukkig is er ook Jeroen Pauw. Die ging even het feestje van de SP versjtieren. Getoond werd een website, ik meen van de jongerenafdeling van de partij, waarop een afbeelding van Mao was te zien. Wapperende korenvelden, trotse mannen met zeisen – enfin, u kent het wel. Grote Roerganger was ooit inspirator voor Brabantse Roerbakker. Pauw vroeg zich af of dit nu erg smaakvol was gezien het feit dat Mao een paar miljard chinezen over de kling had gejaagd. Alsof Geert Wilders een foto van Adof op zijn site zou zetten…

Een meisje van de SP die in de zaal zat draaide er omheen. Kon zij daar wat aan doen? En rooie Paultje wilde alweer snel overschakelen. Het moest natuurlijk wel gezellig blijven.

Maar toen eiste Jan zelf het woord. "Het is gewoon een fout. Mao was een massamoordenaar", sprak Jan. "Dus het had nooit op die site mogen staan. Daar had jij de verantwoordelijkheid voor."

In het zaaltje werd het muisstil. Bevend dook het meisje onder haar stoel.

Ja, dat wordt nog gezellig de komende tijd in de fractie van de SP!

op 24 11 2006 at 18:57 schreef Rechtsliberaal:

Jan Marijnissen heeft kilo’s boter op zijn hoofd. Hij dweepte namelijk zelf met Mao jaren nadat diens massamoorden bekend waren.

op 24 11 2006 at 20:22 schreef Abraham Kuijper:

PVV is liberaal-conservatief, dacht ik. Maar ik heb natuurlijk ook liever conservatisme dan VVD-liberalisme in de smaak van Dijkstal/Rutte/Pechtold.

Was dat, te zien aan het uit de EU houden van Turkije, trouwens niet de belangrijkste boodschap van de kiezer?

De partijen die wonnen (de anti-Turkse partijen dus) zijn, met wat goede wil, immers conservatief te noemen:

SP is conservatief PVDA.
PVV is conservatief VVD.
CU is conservatief CDA.
PVDD is conservatief GL.

Aan de rechterkant ziet u de partijen die zetels verloren hebben.

op 25 11 2006 at 17:48 schreef Carel Brendel:

Leijten was in de vorige regeerperiode de persoonlijke fractie-assistent van Jan Marijnissen. Ik vroeg tijdens de Libanon-oorlog haar mening (de grote Jan was niet bereikbaar voor een reactie) over antisemitisch getinte reacties op het weblog van Jan Marijnissen. Zo beval een bezoeker De Protocollen van de Wijzen van Zion aan, de beruchte antisemitische vervalsing gemaakt door geheime agenten van de tsaar. Dat hoorde volgens haar bij de discussie.
In een andere reactie ging het over ‘de joden’ die de Amerikaanse multinationals zouden beheersen. "Maar dat is toch ook zo", zei Leijten desgevraagd.

op 25 11 2006 at 23:43 schreef Rechtsliberaal:

@ Carel

Zo ziet men nogmaals dat het anti-zionisme van de SP is doordrenkt met jodenhaat. Voor het "goede doel" (de "Palestijnse zaak") kijkt men bij de SP niet op een leugen meer of minder.

op 26 11 2006 at 17:34 schreef Tofuburger:

Het grote probleem van een grote SP is niet jodenhaat of het Maoïstisch verleden. Bij regeringsdeelname zal er geen jodenvervolging plaatsvinden en geen culturele revolutie en heropvoedingskampen zullen er ook zonder de SP komen. Het grote probleem is de wens van de SP om kennis, macht en inkomen te verdelen, de collectieve sector te verstevigen en de klok zo een flink aantal jaar achteruit zetten.

op 30 11 2006 at 02:05 schreef Paardestaart:

Het grote probleem bij de SP is datgene wat de jodenhaat en het maoïstisch verleden heeft veroorzaakt.
Dat is namelijk hetzelfde dat maakt dat het de wens van de SP om kennis, macht en inkomen te verdelen, de collectieve sector te verstevigen en de klok zo een flink aantal jaar achteruit zetten

Het is niet de verdienste van de SP als een al te rigoureuze doorvoering van de geheime agenda van Jan Marijnissen in Nederland niet zijn beslag zal krijgen
Dat komt namelijk door de lauwe, relativerende massa die hier over àlles wordt heengegoten.
Alle beetjes helpen, maar het ware een hele opluchting als het inzicht was dat de nederlander tot zijn gematigdheid bracht
Nu dat niet zo is valt evengoed te vrezen dat de invloed van de SP op termijn net zo funest is voor de gang van zaken hier als onbesuisd partizanendom: kijk wat de PvdA en zijn satellietjes heeft aangericht

De druppel holt de steen, uiteindelijk

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS