Home » Archief » Generaal Pardon


[17.12.2006]

Generaal Pardon

Klaplong

Pompeii6 (21k image)

Generaal Pardon stond met zijn laarzen in de modder. Hij overzag het slagveld en het vertoonde een lugubere gelijkenis met de slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Weken, nee maanden was er een patstelling geweest, waarbij hij zijn troepen dag in dag uit had moeten aansporen steeds weer de stellingen van de tegenstander te bestormen.

Tegen beter weten in, want de tegenstander in de frontlinie was de meest standvastige die hij ooit had meegemaakt. Zijn opponent, wist hij, had naam en faam opgebouwd in de marine door, ondanks de kwistig gestrooide zeemijnen, toch een koers recht door zee uit te stippelen. Een dergelijke ijzeren wil had hij nog niet eerder meegemaakt en zijn troepen waren meermalen teruggeworpen.

Maar nu wapperde zijn banier toch op het slagveld en was de rook opgetrokken zodat de zon scheen op de gezichten van zijn 26000 dapperen. De dolkstoot in de rug die zijn opponent kreeg van diens superieuren liet zijn tegenstander vleugellam achter op het slagveld. Deze was ineens een makkelijke prooi gebleken en na een fel gevecht dat twee dagen en nachten doorging was de vijandelijke linie doorbroken.

Maar Generaal Pardon kon zich niet veroorloven van de overwinning te genieten. Hij had een slag gewonnen maar maakte zich grote zorgen over het verloop van de oorlog. Zijn luitenanten waren niet bekwaam gebleken in het uitbuiten van plaatselijk succes. Ze waren niet doorgestoten na de doorbraak en hadden verzuimd om genadeloos af te rekenen met zijn tegenstanders. Hij vroeg zich af of hij er wel juist aan had gedaan voor deze zaak te strijden…

“Generaal?” De generaal draaide zich om. “Wat is er Luitenant Bos?” “Wat moeten we nu doen Generaal?” Generaal Pardon voelde de woede in zich kolken. “Luitenant Bos, hoe vaak moet ik u nog doordringen van de noodzaak om daadkracht te tonen op het juiste moment? Uw uitwijkende manoeuvres hebben als doel de vijand te misleiden, maar ze lokken eigenlijk alleen maar zware artilleriebarrages op de stellingen van uw divisie uit. Uw bijdrage aan de overwinning is zeer marginaal en nu vraagt u me wat te doen?”

Stram in de houding naast luitenant Bos stond inmiddels ook luitenant Marijnissen. Zijn stoottroepen hadden zich onder luid gejoel blindelings op de vijandelijke stellingen geworpen hetgeen in ieder geval aantoonde dat ze over voldoende moed beschikten. Gesterkt door de recent aan zijn divisie toegevoegde reserves keek hij een beetje misprijzend naar luitenant Bos wiens reserves tanende waren gebleken. “Luitenant Marijnissen, ik dank u voor de enorme inzet die u en uw troepen in het zicht van de vijand getoond hebben maar waarom hebt u, zonder mij te raadplegen, uw divisie omgedoopt tot ‘Volksleger van de Tomaat’?” Luitenant Marijnissen had altijd al een probleem met autoriteiten gehad. “Generaal, ik moet nu toch ernstig bezwaar…” Maar nog voordat luitenant Marijnissen kon uitspreken onderbrak de generaal hem omdat zich een derde ondergeschikte meldde.

“Missie volbracht generaal!!!” meldde korporaal Thieme zich. “Korporaal Thieme” bulderde Generaal Pardon “Kunt u mij uitleggen waarom de paarden, die uw artillerie moeten trekken, staan te grazen achter het front en manschappen van luitenant Bos voor uw karren zijn gespannen?” Korporaal Thieme keek alsof het de normaalste zaak van de omgekeerde wereld was en wierp Luitenant Bos dezelfde minachtende blik toe die hij ook al van luitenant Marijnissen had gekregen. “Ze doen dat vrijwillig”, antwoordde korporaal Thieme.

Net toen Generaal Pardon dacht dat het toch echt niet gekker kon verscheen ineens vaandrig Halsema ten tonele in een onberispelijk uniform. “Is de slag al begonnen generaal?” vroeg ze. En toen hij haar een flinke schrobbering wilde geven omdat ze voor de zoveelste keer de dans van de oorlog ontsprongen was, sloegen er ineens granaten in om hen heen. Het vuur leek te komen uit het centrale deel van het front en Generaal Pardon vermoedde dat het zijn meest ongrijpbare tegenstander betrof. Waarom zijn manschappen deze vijandelijke aanvoerder steevast als Commandant Potter aanduidden wist de generaal niet want er was in de rijke historie van de oorlogsvoering nog nooit een leider geweest met die naam. Het meest frapante aan de strategie van deze tegenstander was het feit dat deze zijn stellingen altijd in een rookgordijn hulde. Een listige opponent.

“Generaal, bericht van de vijand!!” meldde zich een ordonnans. Het was de gedemoveerde commandant van het zelfmoordbataljon, soldaat Pechthold. “Wat zegt de vijand Pechthold?” “Generaal, commandant Potter ontkent wederom dat het oorlog is en weigert stelling te nemen of zijn stellingen te verlaten, mocht u dat van hem eisen.” “Wat voor den duivel heeft dat nu weer te betekenen ? Ik wil dat hij zijn gezicht laat zien en vecht !” briestte de generaal. Generaal Pardon dacht met weemoed terug aan de tijd dat oorlog nog een ongecompliceerde slachting met winnaars en verliezers was.

Klaplong is de leukste thuis.

Algemeen, 17.12.2006 @ 19:53

[Home]
 

3 Reacties

op 18 12 2006 at 14:51 schreef JanV:

@Klaplong
Schitterend verhaal, heel geestig.

op 20 12 2006 at 20:46 schreef CC:

Goed idee, om de Haagse schermutselingen zo te persifleren.
Ik zie uit, naar meer avonturen van Generaal Pardon…

op 20 12 2006 at 20:47 schreef CC:

CORRECTIE:

De ,(komma) hoort niet thuis in de tweede zin. Excuses.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS