Home » Archief » Gewone man


[08.03.2007]

Gewone man

Stan de Jong

5616 (60k image)
Julien Mandel, uit Blab no. 12.

Heb ik iets met de ‘gewone man’? Ik geloof het niet.De gewone man gaat met zijn campertje elk jaar naar dezelfde vakantiebestemming, ziet als hoogste doel in zijn leven een zo groot mogelijk huis kopen met een zo groot mogelijke tuin, gaat een keer per week uit zijn bol als zijn cluppie speelt, klaagt over de hoge heren in Den Haag en beschouwt Baantjer als topamusement. De gewone man heeft twee kinderen, een hond en een vrouw die Jetty heet en die onlangs op de huishoudbeurs haar eerste dildo heeft gekocht. Nee, je wilt er nog niet dood tussen gevonden worden, tussen de gewone man!

Maar al die gewone mannen bij elkaar, zo valt op, zien het altijd heel wat beter dan de zogenaamde intellectuelen. De gewone man heeft nooit geloofd dat ze in het Oostblok een prachtig systeem hadden bedacht, zoals vele intellectuelen. De gewone man heeft nooit geloofd dat de seksuele omgang met minderjaringen heilzaam en leerzaam voor de kleintjes is. De gewone man is altijd sceptisch geweest over de voortschrijdende macht van de Europese Unie.

De gewone man heeft altijd zijn bedenkingen gekoesterd over de multiculturele samenleving, hoezeer men dit van bovenaf ook aan hem op wilde dringen. De gewone man denkt (terecht) dat hij bedrogen wordt door de milieubeweging, hoe hard die ook schreeuwt. De gewone man heeft nooit geloofd in ons zo geprezen TBS-stelsel, omdat hij op zijn klompen aanvoelt dat je criminele psychopaten niet kunt genezen.

TBS. Een gedrocht in de samenleving. Hoeveel doden moeten er nog vallen door losgeslagen TBS’ers op weekendverlof? Paul Cliteur noemde ooit het vonnis dat de rechtbank velde over de moordenaar van Fortuyn, Volkert van de Graaf ‘decadent’. Volgens Cliteur was er maar een strafmaat voor Volkert op zijn plaats geweest: levenslang. En de gewone man was het met hem eens.

Met Cliteur zeg ik nu dat ons TBS-systeem decadent is. Over de combinatie Volkert en TBS schreef ik ooit een verhaal in HP/De Tijd dat hier te vinden is.

Leve de gewone man!

Stan de Jong (1963) publiceerde De Deventer moordzaak – de omstreden veroordeling van Ernest L. (uitgeverij Balans) en Prettig weekend ondanks alles (uitgeverij Xtra). Momenteel werkt hij als onderzoeksjournalist bij Nieuwe Revu.

Algemeen, 08.03.2007 @ 11:52

[Home]
 

44 Reacties

op 08 03 2007 at 12:35 schreef Dany:

Ik ken een hoop gewone mannen. Ik woon in een gewone mannen buurt. En inderdaad, ze zien een hele hoop zaken een stuk helderder dan de politiek en de media hadden gewild.
Maar beter zou het zijn te praten over het gewone schaap. Want de gewone man (die kennelijk vaak beter weet) laat zich nog altijd scheren en slachten als een mak schaap. Het enige dat erger is dan je laten leiden als een mak schaap, is je bewust laten leiden als een mak schaap.

En dan heb je echt geen recht van klagen of spreken meer.

Overigens, TBS’ers zijn inderdaad ongeneeslijk.

op 08 03 2007 at 12:50 schreef Sabaroth:

Ik ken geen 1 vrouw die jetty heet, anita ja, maar jetty?

op 08 03 2007 at 13:08 schreef Jeremia:

De gewone man mag dan een heleboel zaken helder zien, maar hij blijft klakkeloos stemmen voor zijn eigen portemonnee en de partijen steunen die de wantoestanden waar hij zich zo aan ergert hebben geschapen en in stand houden.

op 08 03 2007 at 13:32 schreef Sabaroth:

De gewone man is te kortzichtig om goeddoordachte op idealen gebaseerde politieke systemen te waarderen.
De gewone man is niet in staat zich te onttrekken aan de huidige bekrompen opvattingen over sexuele omgang met minderjarigen.
De gewone man heeft niet genoeg visie om in te zien dat de mondialisering een onontkoombaar en logische voortzetting van de evolutie is.
De gewone man is te racistich ingesteld om zich aan te passen aan vreemde culturen.
De gewone man is te stom om in te zien dat door zijn egoistische hebzucht het milieu wordt verpest.
De gewone man gunt mensen die een misstapje hebben begaan geen tweede kans.

op 08 03 2007 at 13:49 schreef Hansje Castorp:

@Sabaroth – dit is een kritiek op het beeld dat de politiek of intellectuelen zouden hebben op het ‘gewone man’ beeld?

@Dany – Het gewone schaap. Meesterlijk :)

op 08 03 2007 at 15:05 schreef Elke:

Sabaroth schreef: "De gewone man is te kortzichtig om goeddoordachte op idealen gebaseerde politieke systemen te waarderen."

De gewone man is te snugger om ideologische luchtfietserij, die nu al 100 jaar bewijst geen deuk in een pakkie boter te kunnen slaan maar wel iedere keer bloedbaden, onderdrukking en gewelddadig activisme tot gevolg heeft, nog serieus te nemen.

"De gewone man is niet in staat zich te onttrekken aan de huidige bekrompen opvattingen over sexuele omgang met minderjarigen.

De gewone man is psychologisch gezond en weet dus dat je je dochtertje of zoontje niet moet neuken.
En ook de dochtertjes en zoontjes van je medemensen niet.

"De gewone man heeft niet genoeg visie om in te zien dat de mondialisering een onontkoombaar en logische voortzetting van de evolutie is"

De gewone man is te snugger om te weten dat aan de voordelen van "groter, groter" ook een keer een einde zitten.
Duyvis kan weliswaar zijn borrelnoten steeds groter en groter maken, maar wanneer de Gewone Man hem niet meer in zijn bek kan krijgen verkoopt Duyvis ze toch echt niet meer.
Maar ja, de marxistische Sabaroths van de wereld doen niet aan borrelnoten, dat zijn zure biologiesdienamiese miesmausers die vinden dat mensen die van borrelnoten houden Slecht zijn, omdat ze Anders zijn dan de Saboroths van de wereld.

Ook weet de Gewone Man uit eigen ervaring, en dat al generaties lang, groter meestal veel onheil voor gewone mannen inhoudt, daar Grotere Samenleveningsverbanden onvermijdelijk op Grotere Klootzakken Aan Het Hoofd Daarvan neerkomt.
Zeker de laatste 100 jaar, toen het marxisme zijn intrede deed, gaat die Gulden Gewone Mannenregel heel erg op.
Mao, Hitler, Stalin, Mussolini, Pol Pot, Ceaucescu, Hoxa, Honnecker, Fidel Castro, Pa en Zoon Kim: grotere klootzakken heeft de wereld eigenlijk nauwelijks gekend en dat waren allemaal marxistische ideologen met "goeddoordachte, op idealen gebaseerde politieke systemen"

"De gewone man is te racistich ingesteld om zich aan te passen aan vreemde culturen."

De gewone man weet dat die "vreemde culturen" van jou gewoonlijk te racistisch zijn om in vrede met onze pluriforme, open samenleving samen te kunnen gaan.
En hij weet ook dat marxisten allemaal stiekeme racisten zijn, met hun "alle culturen zijn betere dan de jouwe, gij vermaledijde, vrijheidslievende en hinderlijk vreedzame Inferieure Witte Westerse Gewone Man".
En met dat "jullie zijn Zwak, Zielig en Kansarm, lidmaten van een vreemde cultuur" zijn de marxisten natuurlijk óók al hardstikke racistisch.
Volgens marxisten deugen alleen marxisten; ze vinden zichzelf reuze übermenschlich, een term van Kameraad Hitler, ook al een marxist (zie het partijprogramma van Kameraad Hitler en Kameraad Drexler, ongeveer zoiets als het partijprogramma van de huidige SP, toentertijd " tegen het kapitalisme en tegen de joden" , nu tegen Amerika/kapitalisme en tegen Israel, ach, wat is het verschil, niets toch).

"De gewone man is te stom om in te zien dat door zijn egoistische hebzucht het milieu wordt verpest."

De Gewone Man is slim genoeg om te snappen dat Al Gore gewoon een politiek correcte lul is die het straks nóg een keertje wil proberen met President van Amerika worden, en dat hij daarvoor gewoon alvast wat schijnheilige, linkse "o, wat bennik toch soosjaal"-PR doet.
En de Gewone Man weet ook dat de milieufanaten niet voor het milieu, maar tegen bedrijven zijn.
En dat milieufanaten alleen maar zijn belastinggeld zitten op te maken, omdat de milieufanaten nu eenmaal allemaal marxistisch zijn en Gewone Mannen tot het diepst van hun ziel haten.

De gewone Man weet ook, dat het milieu inderdaad verbetert, niet dankzij maar ondanks de maatschappijsaboterende milieubeweging en hun marxistische vrienden in de politiek, en dat die milieuverbetering voor de volle 100% op naam van De Gewone Man en de bedrijven waarbij hij werkt komt.

De Gewone Man weet ook dat het klimaat al miljoenen jaren naar hartelust verandert, ook toen de mensen nog niet eens bestonden.
Dat er onder zijn voeten zout en kolen zit uit tropische Nederlandse tijden, maar dat evengoed dat zo’n 10.000 jaar geleden het poolijs over datzelfde. regelmatig tropische Nederland lag.
En niet voor de eerste keer!
En niet voor de laatste keer ook, weet de Gewone Man.
"Het kan verkeren", schreef een Gewone Man op het kantelenvan de 16e en de 17e eeuw!

Klimaten veranderen nou eenmaal.
De Gewone Man weet dus dat dat opwarmingsgedoe door fijnstof en haarlakbussen totale lulkoek is, een goedkope marxistische rotsmoes om hem zijn zurverdiende geld uit de zak te kloppen.
En natuurlijk ook een goedkope marxistische rotsmoes om hem in het Openbaar Vervoer te dwingen, waar de marxisten zijn gangen beter kunnen controleren/beheersen dan wanneer de Gewone Man in zijn eigen autootje gaan en staan waar hij wil.

Sommige Gewone Mannen weten zelfs van het Middeleeuws Klimaatoptimum; zo rond het jaar 900.
In die tijd gingen de Vikingen op ontdekkingstocht, en ze vonden een groot groen eiland dat de Groenland noemden.
Nu ligt Groenland onder een kilometer polair ijs.
"Hoezo opwarming van de Aarde, hoezo mijn schuld, stomme linkse lul, reden die Vikingen soms in auto’s rond?" , denkt de Gewone Man Die Wel Eens Van Het Middeleeuws Klimaatoptimum Heeft Gehoord dan.

" De gewone man gunt mensen die een misstapje hebben begaan geen tweede kans."

De gewone man heeft nog voldoende fatsoen in zijn lijf om een politieke moord met voorbedachten rade geen "misstapje" te willen noemen.
Evenals het vrouwen de schedel inslaan omdat de dader daar toevallig even zin in had.
Of een kind neuken en het daarna de keel dichtknijpen zodat het niks meer kan verklappen.
De Gewone Man weet dat normale mensen dit soort dingen niet doen, en dat de mensen die dit wel doen totaal, volledig, onherstelbaar en ongeneeslijk knettergek en antisociaal zijn.
Bij marxistische ideologen ontbreekt dit morele besef volledig.
Zij vinden dat "het doel de middelen heiligt", en dat de marxisten wel uitmaken welk doel er heilig is en welk niet.
Daarom was het ook een marxist die Fortuyn vermoordde, terwijl er nog nooit een marxistische ideoloog door een Gewone Man is vermoord.

Hoe komt deze Gewone Man toch zo verstandig?
Het antwoord daarop is erg eenvoudig.
De Gewone Man heeft gezond verstand en is een aardige, vriendelijke figuur die iedereen het zijne gunt.
En dus niet zoals Sabaroth, zo’n agressieve marxistische griezel die blert over "soosjaal, soliderritijt, eerlek dele, alle mense gelijk, respek", maar ondertussen keihard op de Gewone Man pist en arroganter is dan er van welke Regent uit de Gouden Eeuw dan ook ooit geboekstaafd werd.
Dat agressief, pissen en arrogant zijn, onder een schuilnaam natuurlijk.
Want de schone soosjale schijn moet wel opgehouden worden.
Van een marxist mag je gerust liegen, zolang je maar zorgt dat je niet betrapt wordt.

Er zijn helaas ook een heleboel Gewone Mannen die een beetje vergeten om nuchter na te denken, en daardoor van Gewone Man opeens in Melkkoetje veranderen.
Die ex-Gewone Mannen stemmen SP.
Of PvdA.
Of GroenLinks.
Of Partij van de Dieren Die Gelijker Zijn Dan Andere Dieren.
Of een andere partij die op Gewone Mannen pist, maar dit zijn wel de vier ergsten.

op 08 03 2007 at 15:09 schreef metatron:

De gewone man is een laffe en hypocriete angstzeiker, die wegkijkt op het moment dat zich een hachelijke situatie voor zijn ogen afspeelt. Verontwaardigd uitroept dat niemand meer een poot uitsteekt naar een slachtoffer op straat en maar blijft ouwhoeren dat het land naar de kloten gaat met de laatste aow voorstellen. Want hij heeft daar zo hard voor moeten werken. Het land opgebouwd! Pathetic!

op 08 03 2007 at 15:25 schreef dick:

Gisteren, 7 maart 2007, hebben er vele gewone mannen op de SP gestemd. Moet ik hieruit concluderen dat deze partij het bij het rechte eind heeft?

op 08 03 2007 at 15:28 schreef Bernadette:

Elke heeft gelijk, onderschat de ‘gewone man’ (m/v) niet, maar hij heeft gegeven het systeem dat we nu hebben niet veel in te brengen. Nederland wordt, zie Oerlemans en Fortuyn, geregeerd door Majesteit en haar Politieke Pachters, ook wel particratie of oligarchie genaamd.

In HP/De Tijd van deze week een stuk over de politicus Wilders waarin nog eens heel handig wordt samengevat hoe de gewone man (m/v) over een aantal zaken denkt. En dat is precies het tegenovergestelde van hoe politiek Den Haag denkt:

* de gewone man (m/v) stemde tegen de Europese ‘grondwet’
* de gewone man (m/v) vindt dat ernstige misdrijven niet mogen verjaren (93 procent)
* hogere straffen voor geweldsdelicten (86 procent mee eens)
* geweldplegers met dubbele nationaliteit uitzetten (79 procent)
* radicale moskeeën sluiten (89 procent)
* NL"ers die buiten de EU wonen geen kinderbijslag of wao meer geven (77 procent)
* niet op tijd integreren = emigratie en denaturalisatie (63 procent)

Dit vind ik allemaal ook.
Op 1 punt ben ik het niet eens met de gewone man (m/v): die vindt dat terrorismebestrijding boven de bescherming van de privacy gaat.
Hier heeft de gewone man even niet lang genoeg zijn gezonde verstand gebruikt. Dit komt namelijk neer op nog veel meer macht voor de staat.
In plaats hiervan pleit ik voor discriminatie in de terreurbestrijding, onderscheid maken en alleen privacybeperking – en rechten afnemen – van mensen die ons land ondermijnen. I.c. aanhangers van de politieke islam die concrete snode plannen voorbereiden.

op 08 03 2007 at 15:30 schreef Elke:

O nou, daar herken ik me toch helesmaals niets in hoor.
Terwijl ik wel zo’n vrouwtjesuitvoering van de Gewone Man ben.
Als je aan een Medegewoneman komt, pak ik een eind pijp en ga je naar Deep Space Nine, zeker voor een uur of vijf, en daarna kun je aan je eigen hoofd voelen hoe hoog de bergen in de Himalaya wel niet zijn.
Je moet toch wat?
Politie en recht zijn er niet (meer) voor de Gewone Man, die is er alleen (nog) maar om dat en andere leuke dingen voor Ongewone Mannen te betalen.

"Ich bin Ein Gewonlicher Man".

Klinkt een stuk beter dan "Ich ben ein Berliner".
Zou iemand die politiek correcte Democrat-lul Kennedy wel eens verteld hebben dat dat eigenlijk "Ik ben een soort knakworst" betekende?
Ik zie het al helemaal voor me: President-moefti Barack Obama van de Racistisch/Islamitische Volksrepubliek der Verenigde Staten op bezoek in Hamburg, om een nieuw gedeelte in de haven feestelijk te openen.
"Ich bin ein Hamburger".
Ja, zoiets dachten we al Barack, maar toch wel halal, he.
Of wat dacht je van Al Gore bij de Frankfurter Buchmesse, om zijn zoveelste boek over zichzelf te promoten: "Ich bin ein Frankfurter".
Steek maar in je reet dan Al, net zoals je boek, je "A Convenient Opinion" en je Oscar (auw).

op 08 03 2007 at 15:34 schreef Elke:

Dat was dus een reactie op Metatron, he.

Dick schreef: "Gisteren, 7 maart 2007, hebben er vele gewone mannen op de SP gestemd. Moet ik hieruit concluderen dat deze partij het bij het rechte eind heeft?

Nee Dick, even lezen wat ik schreef, jingen, het staat er haarfijn.
Gewone Mannen die op de SP stemmen zijn ex-Gewone Mannen.
Omdat ze eventjes niet goed nadachten.
Hup en daar ga je: geen nuchtere Gewone Man meer maar melkkoetje van de marxisten.

op 08 03 2007 at 15:35 schreef Elke:

Want wie op marxisten stemt, stemt tegen zijn eigen individuele rechten, en voor uitbreiding van de staatsmacht.

op 08 03 2007 at 15:36 schreef Elke:

"Het ik-tijdperk (= uw rechten) is voorbij, Nederland wordt nu weer sociaal (= staatsmacht)" , noemt Wouter Bos dat.
Wat kunnen ze mooi liegen, he!
Je krijgt er onwillekeurig bewondering voor.

op 08 03 2007 at 15:41 schreef Peter Breedveld:

Ik ben een soort knakworst

Hahaha! Goddomme wat heb ik gelachen, zeg. Tranen over mijn wangen. Een hele prestatie op dit moment, kan ik je zeggen.

op 08 03 2007 at 15:45 schreef Sabaroth:

@Hansje Castorp: "dit is een kritiek op het beeld dat de politiek of intellectuelen zouden hebben op het ‘gewone man’ beeld?"
Yup jij snapt hem.

@Elke: Erin gevlogen, maar was ook de bedoeling eigenlijk, eens kijken of ik een leuke reactie kon loskrijgen van iemand.
Mission accomplished.

op 08 03 2007 at 16:02 schreef Elke:

@ Sabaroth: Leuk he, Sabaroth?
Ik zat het zelf ook al met plezier na te lezen.
Maar ik vind je lekker toch een zure, enge, elitaristische miesmauser, hoor.
Daar gaat geen gram van af.

Ook een marxistentruukje trouwens, dat "ik dee het alleen maar om reactie uit te lokken", wordt nogal eens gebruikt zodra een marxist zich klemgeluld weet.
Ik he het notabene destijds, toen ik mijn familiehersenspoeling nog niet te boven was en in de CPN rondzwalkte, nog officieel geleerd gekregen.
Bij "debatteertechniek".

Tussen aanhalingstekens, want later wist ik natuurlijk dat dit niets anders was dan: Hoe Lieg Ik Mooi en Glad Tegen De Gewone Man, Hoe Verkoop Ik Knollen voor Koekoeksklokken aan de Gewone Man, hoe laat ik de Gewone Man geloven dat het na-oorlogse fascisme de grote beschermers van zeehondjes, bloempjes, kokkeltjes, homo’s, treintjes, busjes, trammetjes en gehoorzame moslimmeisjes met kopvodden op hun kanisjes gaat.

De Gewone Man wordt in linkse kringen echt heel erg gehaat.
Dat komt omdat hij na de diverse Bevrijdingen Van Het Proletariaat, allerminst de rabiate communist bleek waar de marxisten op hadden gehoopt.
Nee hoor, het bleken aardige, vriendelijke, vrijheidslievende mensen te zijn die een ieder het zijne gunden, jakkiebah.
Dat vergeven de marxisten de Gewone Man nooit!
Nooit!!

@ Peter: Leuk he Peter?
Doet het zeer, joh, die getrokken verstandkiezen?

op 08 03 2007 at 16:06 schreef Peter Breedveld:

Verkeerd geraden. Ik ben mijn verwijzing van de tandarts kwijt.

op 08 03 2007 at 16:13 schreef Elke:

Kutsmoes, Breedv.
Trekken die handel.
Misschien komt er dan eindelijk eens wat plaats voor Gewonemannenverstand in je… :-))
Wat schort er dan wel aan?

Trouwens, als Kennedy in Nederland had gezegd "Ik ben een Berliner" was dat neergekomen op "Ik ben oliebol met banketbakkersroom".
Toch heb ik dat nog liever dan Gore Al met zijn "A Convenient Opinion".
Wat jij?

op 08 03 2007 at 16:15 schreef Pierre Gustav:

Elke,
Eigenlijk zei Kennedy dat ie een oliebol was. Ein Berliner: soort oliebol met jam erin.
Het had wel geklopt als ie zijn toespraak in Frankfurt had gehouden: Ich bin ein …

op 08 03 2007 at 16:21 schreef Elke:

Ik was eerder.

op 08 03 2007 at 17:10 schreef Sabaroth:

Haha die Elke, gelooft nog steeds dat hij een verstokte marxist de hoek heeft ingeluld, en ik maar denken dat ik het er veel te dik oplegde.
Nou vooruit ik zal voortaan mijn tekst tussen "sarcasme mode on" en "sarcasme mode off" zetten voor de duidelijkheid, ok?

op 08 03 2007 at 17:25 schreef Peter Breedveld:

Kutsmoes, Breedv.

Nee, ik ben ze echt kwijt. Al voor de tweede keer.

op 08 03 2007 at 17:29 schreef Elke:

Freudiaans verwijskaartenverlies, Peter?

Sabaroth, probeer eens iets met begrijpend lezen.
Erg praktisch.

op 08 03 2007 at 19:19 schreef Peter Breedveld:

Dat zou je denken. Daarom durf ik mijn tandarts ook niet meer onder ogen te komen. En dat wordt steeds moeilijker, want mijn laatste controle is alweer veel meer dan een halfjaar geleden.

Ik zit er echt mee.

op 09 03 2007 at 08:28 schreef Andre Wrang:

@Elke
Jouw gewone man bevalt me wel

op 09 03 2007 at 09:12 schreef GW:

Herken mezelf ook in een die "gewone man" van Elke.
En dat vind ik (voelt) toch wel erg prettig. :)

op 09 03 2007 at 10:31 schreef Sabaroth:

@Elke: Sorry begrijpend lezen gaat me niet goed af, ben geen intellectueel namelijk, wel links natuurlijk.

op 09 03 2007 at 11:22 schreef metatron:

Kijk, dit vind ik nu leuk. Tijdens mijn bezoek aan het weblog ‘Uitkijk’, trof ik onderstaande reactie aan van een lezer n.a.v. een ingezonden brief van Geert Wilders en zijn reactie op de demonisering van zijn partij en hemzelf:

door Tristan op 09-03-2007 10:27

‘Bij mij op het bedrijf zzanikt iemand voortdurend over de belastingen en dat hij dit jaar een naheffing kreeg van bijna
€1000 Maaaaar, die droplul stemde dus gewoon WEER Partij van de Armoede afgelopen woensdag. Ik vroeg waarom hij dan op die rooien stemde. Geen antwoord behalve de achterlijke opmerking dat Wilders alle islamieten het land uit wil hebben. Zou mooi zijn als dat kon. Maar ook hier, stemmen op ellende en vervolgens klagen en mekkeren. Die rooien stelen met de ene hand en smeren het gestolenen uit over de generaal pardonners en andere parasieten.
Op naar Havanna aan de Amstel.’

Is dit nu de gewone man? Whatever!

op 09 03 2007 at 12:38 schreef dewanand:

Vijanden van de gewone witte westerse man:

1. oversekste blanke feministen
2. ZOG media en ZOG government
3. moslims met hun superieure geloof en besneden penis.
4. Negers met hun grote dikke zwarte lul, waar elke gewone blanke meid van droomt.
5. multikul die streeft naar uitroeiing van deze etnische groep.
6. fiscus die de gewone man net niet laat doodbloeden, zodat hij nog elke avond zijn nootjes en een fles bier heeft voor de buis.

vul maar zelf aan.

in theorie streeft de politiek naar uitroeiing van de gewone man, maar ja, zij zijn talrijker dan de joden uit WOII.

Het jachtseizoen op de gewone man is het hele jaar open.

dewanand

op 09 03 2007 at 13:22 schreef Wolverine:

De gewone man was vroeger de arbeider, maar voortschreidend inzicht heeft zijn stemgedrag alleen nog niet aangpast, ondanks dat hij het beter heeft dan vroeger.

op 09 03 2007 at 13:25 schreef Wolverine:

het voortschrijdend inzicht heeft mijn spelling nog niet verbeterd.

op 09 03 2007 at 14:16 schreef herrie mulles:

Ik kan het niet helpen maar ik moet weer erg lachen om Dewanand.Zou ik hiervoor behandeld moeten worden ?? Overigens ben ik het helemaal eens met Elke’s verhaal over de Gewone Man waarin ik mij als eenvoudige boerelul integraal herken.

op 09 03 2007 at 15:51 schreef Fritzie:

"… Paul Cliteur noemde ooit het vonnis dat de rechtbank velde over de moordenaar van Fortuyn, Volkert van de Graaf ‘decadent’. Volgens Cliteur was er maar een strafmaat voor Volkert op zijn plaats geweest: levenslang. En de gewone man was het met hem eens.

Met Cliteur zeg ik nu dat ons TBS-systeem decadent is. Over de combinatie Volkert en TBS schreef ik ooit een verhaal in HP/De Tijd dat hier te vinden is.

Leve de gewone man! "

Brrr, de gewone man adoreert ook Hitler en benoemt Josef Stalin zelfs tot Vadertje en is bereid om voor de Grote Roerganger te sterven !
De gewone man, de massa, de meute, de kuddedieren die willen vreten en voetbal en rtl.
Die als ijkpunt nemen ?

Dat onze democratie ziek is, is duidelijk.

Tijd om algemeen Kiesrecht wat minder algemeen te maken en dit voor te behouden voor mensen met verstand,verantwoordelijkheidsgevoel.
Maar hoe maak je de selectie ?
Door het instellen van een politiek rijbewijs misschien ? En op voorwaarde dat men bezit heeft en geen schulden.
En/of niet in de gelukkige positie is van het mogen ontvangen van een uitkering ?
Na het behalen van een examen krijgt men voor een bepaalde tijd stemrecht, wat tevens geldig is voor diverse referenda.

op 09 03 2007 at 16:05 schreef Bernadette:

Terug naar het censuskiesrecht?
Hm, zou wel de definitieve bananenschil zijn voor de electorale belangen van de Pvd Allochtonen.
Vooral als je behoorlijk NL spreken toevoegt aan het politiek rijexamen.
Ik geloof dat ik daar wel voor ben, Elke.

(haha, en als dit nu zou bestaan, dan zouden Al Bayrak en Abou Taleb niet eens in de regering zitten…)

op 09 03 2007 at 16:16 schreef Dany:

3. moslims met hun superieure geloof en besneden penis.
4. Negers met hun grote dikke zwarte lul, waar elke gewone blanke meid van droomt.

Heeft dewanand een phallus fixatie?

Overigens had een superieure penis en een besneden geloof misschien een handiger combinatie geweest voor moslims.

ZOG? Zorgvragers Organisatie GGZ?

op 09 03 2007 at 16:23 schreef Bernadette:

LOL, Dany!

op 09 03 2007 at 17:48 schreef BigPete:

"Vooral als je behoorlijk NL spreken toevoegt aan het politiek rijexamen.
Ik geloof dat ik daar wel voor ben, Elke.

(haha, en als dit nu zou bestaan, dan zouden Al Bayrak en Abou Taleb niet eens in de regering zitten…)"

En was dat debat over Arib er ook niet geweest…

Gisteren de "maidenspeech" van Samira Abbos of hoe dat mens ook mag heten gehoord.
Ze spreekt zo snel dat ze struikelt over haar eigen woorden, en weet als rechtgeaarde allochtoon niet het verschil tussen enkel en meervoud, de en het, die en dat.

Maar wel “hoogopgeleid”, dat dan weer wel…..

op 09 03 2007 at 18:25 schreef Ari:

Louis Davids, Rido en Jacques van Tol wisten al in 1929 hoe het met ons boertjes is gesteld.

Het is op ons kleine wereldje
Een beetje raar gesteld
Want de ene mens neemt veel te grote happen
Ja de een woont in een villa en de andere bij de belt
En die moet zich op z’ n teentjes laten trappen
De een die slaat zijn slag
Doet soms wat ie niet mag
De andere, dat is een feit
Betaalt steeds het gelag

Dat is de kleine man
De kleine burgerman
Zo’n doodgewone man
Met z’n confectiepakkie an
Zo’n man die niks verdragen kan
Blijft altijd onder Jan
Zo’n hongerlijer, zenuwlijer
Van een kleine man

De Verkiezingen in Holland
Zijn altijd een grote pret
Want dan hoor je onze heren kandidaten
Elkaar uitschelden voor leugenaar, voor schoffie enzovoorts
Zoeken gaatjes om hun gifgas uit te laten
En zitten z’ op de stoel
Hoe veilig zo’n gevoel
Wie moet de rekening betalen
Voor hun grote…..mond?

Dat is de kleine man
De kleine burgerman
etc etcetc

op 09 03 2007 at 21:05 schreef Hansje Castorp:

@Bigpete en weet als rechtgeaarde allochtoon niet het verschil tussen enkel en meervoud, de en het, die en dat.

Maar wel “hoogopgeleid”, dat dan weer wel…..

Heb je in ieder geval nog de excuus van taalbeheersing. Fijn he?

Samira Abbos of hoe dat mens ook mag heten gehoord.
Goed dat je even laat merken dat je nauwelijks weet waar je het over hebt en te lam bent om het op te zoeken.

op 09 03 2007 at 23:07 schreef BigPete:

Je lult uit je nek Hansje. Ze noemt zich Abbos maar heet kennelijk Bouchibti. Vandaar mijn opmerking.

De excuus? HET excuus. Analfabeet! Ben je ook een allochtoon?

op 10 03 2007 at 12:15 schreef jelle:

"De excuus? HET excuus. Analfabeet! Ben je ook een allochtoon?"

Dodelijker kan het niet!

op 10 03 2007 at 12:47 schreef jelle:

Bouchibti!
Is dat die geblondeerde Abbos-troelallah?
Die nu voor de "gewone man" in de kamer zit?
Deze "Gewone Man" maakt zich ernstig zorgen dat dat grootbekje haar steentje gaat bijdragen aan de verdergaande islamisering in dit land.
Ik zag zelfs ’n pippi langkous-gekapte moslima zich luidruchtig tegen de "schandalige Deense" Mo-Cartoons verzetten.
Verleden jaar
Hoopgevend, kennelijk.
Allaoeh ammehoelah!
De "Gewone Man" wil nix met die ellende te maken hebben.
De "Gewone Man" wil geen Palestijnenvlaggen op de Dam.
De "Gewone Man" wil nooit meer op de Dam.

op 10 03 2007 at 16:05 schreef Edward:

Marijnissen was 5 jaar geleden ook een gewone man
http://www.janmarijnissen.nl/interviews/opzij2002.stm
Leuk hoe hij toen schopte tegen al te politiek-correcte linksigheid zoals spaarlampen vegetarisme en feminisme. De SP is helaas wel braver geworden de afgelopen 5 jaar.

op 10 03 2007 at 16:09 schreef Edward:

Marijnissen was 5 jaar geleden ook een gewone man
http://www.janmarijnissen.nl/interviews/opzij2002.stm
Leuk hoe hij toen schopte tegen al te politiek-correcte linksigheid zoals spaarlampen vegetarisme en feminisme. De SP is helaas wel braver geworden de afgelopen 5 jaar.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS