Home » Archief » Vuilnis


[21.08.2007]

Vuilnis

Lagonda

FKK10

Voor vandaag een beetje een vies columpje. Ik wil het namelijk gaan hebben over de PvdA, maar wat ik ook probeer, het lukt me maar niet om over dit onderwerp iets hoogwaardigs op papier te krijgen. Want als ik aan de PvdA denk, dan vult mijn hoofd zich prompt met allerlei ranzige associaties. Misschien ligt het aan mij, en kunt u gewoon wel naar Marcel van Dam kijken zonder u af te vragen waar die bruine tanden van hem precies naar ruiken, en of dit op de een of andere manier samenhangt met het sociaal-democratisch gedachtegoed, maar mij lukt het niet. Normaliter zijn de duistere associaties die de PvdA bij me oproept nogal vluchtig van aard, maar de laatste paar weken heeft de partij het bij herhaling zo bont gemaakt, dat zelfs mijn reguliere gedachten overspoelt dreigen te raken van al het bezinksel dat de PvdA uit de riolen van mijn Id weet op te dreggen. Tijd voor een kleine catharsis, dus. Daalt u even mee af?

Als ik aan de PvdA denk, dan dringen zich de gedragingen van een ex-collega aan me op. Deze dame had haar sporen verdiend in het vakbondswereldje, waar ze het, naar eigen zeggen, ver had geschopt. Alles aan haar, van haar praatjes tot haar morsige uiterlijk, ademde PvdA. Ze was zo overtuigd van haar superieure kijk op hoe het allemaal scharnierde in het leven, dat ze nooit de adviezen van management of collega’s aannam; ze legde liever zelf uit hoe het ze het zag. Niemand heeft haar ooit op enige ijver kunnen betrappen, behalve toen de medezeggenschapsraad werd opgericht. Prompt nam ze het voortouw, en hield leuterverhalen over “stukjes solidariteit” en “een vuist maken”. Binnen anderhalf jaar had ze het wel gezien, en op een dag vertelde ze glunderend dat ze een andere baan had. “Bij een gesubsidieerde zorgorganisatie. Lekker links!”, en ze keek erbij alsof ze verwachtte dat ik heel blij voor haar was. “Werk je nog mee aan de beurs?”, vroeg ik haar. Het was het grootste project van het jaar, en iedereen binnen de organisatie draaide overuren om alles op tijd af te krijgen. “Oh nee!”, antwoordde ze samenzweerderig. “Ik heb nooit mijn contract ondertekend, dus ik heb lekker geen opzegtermijn. Ik ga me maandag ziekmelden, en drie weken voor de beurs neem ik gewoon al mijn vakantiedagen op, en dan ben ik weg, haha!”. Jaja, voor solidariteit moet je toch echt bij de PvdA zijn.

Als ik aan de PvdA denk, dan zie ik hoe een jeremiërend brok zure zeentjeszult als Marcel van Dam vanuit zijn van burgergeld betaalde buitenhuis huilpamfletten de wereld instuurt over “schrijnende sociale ongelijkheid” en “de perfide graaicultuur in het bedrijfsleven”. Soms vraag ik me af hoe Marcel van Dam zijn dagen slijt; hoe hij heimelijk naar de badkamer sluipt met een beduimeld boek van Heinrich Böll onder de arm. Hoe hij al lezend een stijve krijgt van het idee dat hij, de Socratische Gezalfde, er ooit nog eens in zal slagen om met een praatprogramma de De Rode Heilstaat te stichten. Hoe hij vervolgens dan toch maar aan het rukken slaat, en met zijn broek om de enkels naar de wastafel strompelt. Hoe hij, met één hand zijn lul naar beneden richtend, het laatste overgebleven flesje Exota met de brede kant zijn benauwde VARA-ster inwerkt, om vervolgens kuchend klaar te komen. En hoe hij, terwijl hij zijn gele rokerszaad wegspoelt, onder zijn adem mompelt: “U bent een minderwaardig mens! Dat bent u! Een Eichmann!”. Jaja, voor een hoogstaande moraal moet je toch echt bij de PvdA zijn.

Als ik aan de PvdA denk, dan zie ik indrukwekkende en stokoude kristallijnen structuren; ondoordringbare stelsels van gefossiliseerde subsidiesponzen, verkalkte vriendjespolitiek en versteend ideologisch dogmatisme, vastgekoekt aan de PvdA als wier en kokkels op een walvis. Gemeentes en provincies zijn helemaal verstopt met incompetente doerakken, hun goedkope ideologische kletspraatjes, hun prijzige declaraties en hun vergulde lijntjes met de lokale subsidiepotjes. De meest recente haarverkleving in het doucheputje van de BV Nederland heet Bert Koenders, die voor zijn vrindjes van een of ander adviesbureau driekwart miljoen euro regelde voor een dikkelulfestival waar u nog nooit van heeft gehoord. Jaja, voor een eerlijke herverdeling van middelen moet je toch echt bij de PvdA zijn.

Als ik aan de PvdA denk, dan gaan mijn gedachten uit naar mietjehomow Wouter Bos, die er met zijn lekkere kontje steeds meer achter begint te komen wat voor een betekenisloze natte scheet hij eigenlijk is. Dit vreselijke besef krijgt met de dag meer vorm te krijgen in het hoofdje van Wouter, en aan de getergde krampkop die hij inmiddels heeft, zou ik een aparte column kunnen wijden. Bij elke kritische vraag die hij krijgt voorgeschoteld, zie je hoe hij helse pijnen lijdt, en hoe de machteloze verontwaardiging door zijn ogen schiet — als een brugpieper die toeziet hoe zijn boekentas op het fietsenhok wordt gegooid. Zuchtend en smalend kijkt Wouter naar de grond, stelt zich voor hoe hij op de schoenen van zijn interviewer spuwt, en trekt zijn lippen nog wat strakker naar beneden. Je hóórt hem haast denken: ‘Waarom moet ik dit nu weer uitleggen? Waarom gaat het allemaal niet vanzelf, omdat ik zo geweldig ben? Waarom dwingt mijn intelligentie niet volautomatisch autoriteit af? Ik was toch ooit het slimste jongetje van de klas? Waar is het mis gegaan? Was ik maar dood!’.

Soms stel ik me voor dat hij, nét onder de blik van de camera, heel nauwkeurig en geconcentreerd een drol van exact 2 centimeter doorsnee probeert uit te kakken. Maar als hij voelt dat, wegens een falende beheersing van zijn sphincter ani, zijn drol iets dikker of iets dunner uitvalt, dan straft hij zichzelf door even heel hard in zijn PvdA-scrotum te knijpen. En hoewel dit alles zich geheel buiten beeld afspeelt, kunnen we op het zwoegende gelaat van Wouter deze innerlijke oorlog op de voet volgen. Gemengde gevoelens strijden er om voorrang, en komen tot uitdrukking in hele series van prachtige fronsen, kaakklemmen en grimassen. Je ziet óf hoe hij met een anaal-retentieve toewijding krampachtig geacteerde blijmoedigheid d’r uit poept, óf hoe hij zichzelf teleurstelt, vervloekt en rigoureus tuchtigt. Ik vind het persoonlijk een feest om naar te kijken, en zie reikhalzend uit naar zijn spontane zelfontbranding. Jaja, voor doortastend leiderschap moet je toch echt bij de PvdA zijn.

Altijd als ik aan de PvdA denk, dan denk ik aan het NOS Journaal, en wat voor een vrolijke boel het er laatst toch was. Philip Freriks had slingers opgehangen, Gerard Arninkhof had een mal hoedje opgezet, en de moeder van Aldith Hunkar ging rond met een grote schaal vol gebakken kipvleugeltjes. Er was groot nieuws! Brokkenpiloot Jan Pronk had zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de PvdA! Tsja. Laat ik nou gehoopt hebben dat we na Jan’s stille aftocht in Sudan alleen nog maar af en toe in de krant zouden lezen wat voor linkse wroegingscheet de man nu weer dwars zit, maar nee, Jan gaat de partij weer terug op de rode rails zetten, en de mensjes van het journaal konden haast niet wachten tot het zover was. Maar, eerlijk is eerlijk; in tijden van nood bewijst Pronk waardevolle diensten. Ik ben namelijk reuze benieuwd uit welke verkleefde subsidiekokkel hij weer een chanteerbare Volkert van der G. op weet te duikelen om in casu Geert Wilders de trekker over te halen. Jaja, de PvdA werkt hard aan een ontspannen maatschappij.

En als ik aan de PvdA denk, dan zie ik hoe goedwillende naïevelingen als Eddy Terstal of Efshan Jami vermalen worden tussen de ego’s van gehaaide politici die door al die idealisten hun goudomrande status quo in gevaar zien komen. En ik zie de al even naïeve idioten die steeds maar op de PvdA blijven stemmen, omdat ze dat vroeger zo geleerd hebben, of omdat ze menen dat de PvdA daadwerkelijk nog opkomt voor maatschappelijk belangen. Mensen die niet snappen hoeveel vuile streken je met mooie woorden kunt flikken; die niet kunnen geloven dat een partij met van die hoogdravende idealen zo rot en corrupt kan zijn; die niet begrijpen dat deze partij veel te groot en machtig is geworden, en inmiddels enkel nog wordt bevolkt door lieden die van harte bereid zijn in ruil voor kamerzetels hun principes te kelen, en elke denkbare leugen als waarheid te verkondigen. Jaja, voor de PvdA telt iedereen mee!

Maar weet u waar ik met name aan moet denken als ik aan de PvdA denk? Aan vuilnis. Een overvolle, vettige afvalbak bij de McDonalds, een septische tank waar de ontlasting van een compleet campingseizoen inzit, of de rotzooi op een verlaten Lowlands-terrein. Mensenmassa’s zijn immers onzindelijk, want in de massa hoeft niemand zich nog ergens verantwoordelijk voor te voelen; ach, ik pleur het hier gewoon neer, dan komt het vast wel goed. In haar strijd om kamerzetels is de PvdA een partijpolitieke vuilnisbelt geworden, waar de onwelvoeglijke kuddemens zijn overtollige en halfafgekloven idealisme deponeert; ach, ik stem maar PvdA, dan komt het vast wel goed. En de onkritische massa maakt de weg vrij voor hypocrisie, corruptie, incompetentie en machtsmisbruik, en ook daar voelt niemand zich meer verantwoordelijk voor. Daarom is de PvdA bij uitstek een partij geworden waarin alleen politici met de meest bedenkelijke drijfveren kunnen gedijen — een vuilnisbelt trekt nou eenmaal schimmels en ratten aan.

Lagonda is 49% mannelijk, 51% vrouwelijk en 100% esotericus. Haar schrijfstijl wordt door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 21.08.2007 @ 15:42

[Home]
 

40 Reacties

op 21 08 2007 at 16:23 schreef der dick:

Wauw!

op 21 08 2007 at 16:54 schreef Ernst:

Prachtige analyse, en inderdaad, een waarschuwing was wel op zijn plaats, de krochten van de PvdA leveren niet altijd smakelijke taferelen op. Maar toch, het zijn juist de dingen waar je niet aan wil denken (Van Dam op zijn landgoed, Pronk met zijn immer vertraagd werkend geweten, de incompetentie van Bos, de oneerlijkheid van Koenders, allemaal niet nix) waar je goed aan doet om er wel aan te denken, als is het maar uit lijfsbehoud.
Want volgens mij is de kanker van de PvdA besmettelijk en vreet ons hele land aan, niet alleen de PvdA maar ook onze eens als zo eerlijk bekend staande instituties worden er door aangevreten.

Tot slot: hulde voor Lagonda.

op 21 08 2007 at 17:07 schreef hosseyn:

Maar beste mensen, de pvda gaat toch dezelfde weg als d66? Over een jaartje of twee zijn ze verdwenen.

op 21 08 2007 at 17:47 schreef persephone:

Hier helpt slechts DDT nog maar………

op 21 08 2007 at 18:56 schreef visarendje:

…en na even hebben omgekeken trok ik door.

op 21 08 2007 at 19:03 schreef herman van der helm:

deze analyse past toch bij elke partij? Je heoft slecht de namen te veranderen. Het lijkt ook wel een beetje op het stemniet verhaal zeker de passage over de kramp van wouter. http://www.stemniet.nu

op 21 08 2007 at 20:19 schreef Joan:

Zonder iets te willen zeggen over de schrijfstijl van Lagonda: Iets meer nauwkeurigheid zou wel prettig zijn. Marcel van Dam is enige tijd terug overgestapt naar de SP. Op die partij is dit verhaal trouwens veel meer van toepassing.

op 21 08 2007 at 20:49 schreef Lagonda:

Nah, de analyse past beslist niet bij elke partij. Ik ervaar andere grote partijen als het CDA en de SP als fundamenteel principiëler, consistenter en consequenter dan de PvdA.

En ja, Marcel van Dam heeft de PvdA de rug toegekeerd. Heel dramatisch allemaal, en het pijnlijkste was nog wel dat hij werkelijk dacht dat heel Nederland op zijn kop zou staan. Het doet er niet echt toe: Van Dam is, ondanks zijn theatrale desertie, nog steeds de belichaming van de PvdA. Hij is er tientallen jaren mee vergroeid geweest, en is er groot en rijk van geworden. Reken maar dat-ie het doen en laten van de partij nog steeds nauwlettend in de gaten houdt. Ik vraag me af wat-ie gaat doen als onder leiding van Pronk de strijd om de linkervleugel gaat losbarsten.

op 21 08 2007 at 21:06 schreef Schnoopsnauzer:

Het enige waar ik vanaf nu aan kan denken bij de naam en de tronie van Van Dam is geel rokerszaad.

op 21 08 2007 at 21:08 schreef Compli:

Altijd leuk om een politieke club verbaal door het slijk gehaald te zien worden. Zeker als het een partij als de PvdA betreft. Het stukkie had naar mijn smaak overigens wel iets minder met poep, kont, lul en zeedieren gelardeerd hoeven worden, maar goed, je had ons vooraf netjes gewaarschuwd voor de matige smakelijkheid.

Ik denk overigens dat – met wat minimale aanpassingen – inderdaad heel wat andere partijen het passende onderwerp van bovenstaande vuilspuiterij zouden kunnen vormen.

op 21 08 2007 at 21:18 schreef Lagonda:

Nou Compli, het was me dus precies te doen om de reactie die Schnoopsnauzer geeft; de PvdA direct in verband brengen met viezigheid. Vandaar dus het hoge poep- en piesniveau.

Overigens ben ik van mening dat het maken van goede poep- en piesgrappen een grote kunst is. Reve kon het, Wim T. Schippers is er een meester in, en ook de makers van South Park weten hun poep- en piesgrappen zelfs naar een ongekend hoog niveau te tillen. Ik kan daar altijd erg van genieten, en met elk uilskuiken dat na een blauwe maandag psychologie gaat beweren dat ik in m’n anale fase ben blijven steken, veeg ik mijn reet af.

En nee, nogmaals, ik kan geen andere partij bedenken waar ze in ons Staatsjournaal een dergelijk feestje voor zouden geven. Ik kan geen partij bedenken die zoveel totaal abjecte en hypocriete politieke fossielen op de plank heeft liggen. Ik kan geen partij bedenken die zo vaak in opspraak raakt als het gaat om buitensporig declaratiegedrag, zoekgeraakte bonnetjes en fraude. Ik kan geen partij bedenken die zoveel ronkende principes zo vaak met voeten treedt. Ik kan geen partij bedenken die zo intens is vergroeid met subsidiebureautjes, raamambtenaren, loketfunctionarssen en de hele rest van het lamballerige en geldverslindende bestuurlijke middenkader.

op 21 08 2007 at 21:20 schreef hosseyn:

Van Dam is al jaren geleden gestopt met sigaren roken. Overigens kan ik mij nog een interview met hem herinneren uit de Aloha (plm 1970), waarin hij vertelde dat hij nog nooit ‘marihuanastickies’ had gerookt. Maar dat is nog uit zijn ombudsmannentijd.
Dat gele zaad komt dus door wat anders Lagonda!

op 21 08 2007 at 21:21 schreef Lagonda:

Nah, jammer. Maar, geef toe dat het een mooi plaatje oplevert!

op 21 08 2007 at 21:29 schreef hosseyn:

Heel mooi. In de jaren zestig aten socialisten die aan participerende observatie deden bij de arbeider, hun patatten met picalilly – dat kan ook een ingrijpende en structurele verandering geven van je zaadkleur. En van worteltjes word je oranje. (zag ik net bij Dr House)

op 21 08 2007 at 21:38 schreef Compli:

Wat betreft je missie om de PvdA in verband te brengen met viezigheid: die is geslaagd. Een redelijk gemakkelijk slachtoffer, maar het kan natuurlijk nooit kwaad het beestje bij de naam te noemen.

Vergeet overigens qua platvloerse scheten- en boerengrollen niet de glansrijke multirol van E. Murphy als negertfamilie aan tafel, in The Nutty Professor. Weinig verheffend, de film zelf uiteraard ook, maar met een ongekend inlevingsvermogen gebracht.

op 21 08 2007 at 21:44 schreef Karim:

Je veegt er je reet mee af? Nu lever je zelf het bewijs dat je in je anale fase bent blijven steken.

op 21 08 2007 at 21:55 schreef Ansje:

"Mensen die niet snappen hoeveel vuile streken je met mooie woorden kunt flikken"

is dat niet de essentie van iedere politieke partij? Leugens omwille van het resultaat?

of eeh.. van iedereen uberhaupt die macht wil

dan heb ik het dus niet alleen over pol.partijen

he..?

op 21 08 2007 at 22:17 schreef hosseyn:

Broeder Karim: in de anale fase veeg je je reet nog niet af, je geniet nog van het lekker schijten; wel speel je graag met je poep en je smeert het in het rond. Ergo, daaraan voorbij zijnde, is Lagonda al in de genitale fase beland. Op een dag, hoop ik, zul ook jij je reet afvegen; dan ben je meteen ervaringsdeskundig.

op 21 08 2007 at 22:41 schreef Karim:

De dag dat ik mijn reet afveeg zal dat met jouw krulsnor wezen :-)

op 21 08 2007 at 22:42 schreef Lagonda:

"Je veegt er je reet mee af? Nu lever je zelf het bewijs dat je in je anale fase bent blijven steken."

Goeie hemel — dat was een grapje, Karim.

op 21 08 2007 at 22:44 schreef Karim:

Mijn opmerking ook, Lagonda.

Verder wel genoten van je kunstig geschreven scheldtirade, hoor ;-)

Maar haat je de PvdA echt zo erg?

op 21 08 2007 at 22:53 schreef Lagonda:

Ow, Karim, ik haat niemand, en ik kan zelfs voor Marcel van Dam nog erbarmen opbrengen. Ook de PvdA kan ik verdragen, zolang het allemaal maar een beetje gedoseerd wordt — wat de laatste tijd dus helaas niet het geval was. Het is meer … dat ik er soms zo moedeloos van word.

op 21 08 2007 at 23:32 schreef GW:

Zeer vermakelijk en sommige typeringen zeer herkenbaar…lol !

Denk wel dat vDam inmiddelds zijn gele azijnachtige zaad in poedervorm verstuifd !

op 21 08 2007 at 23:54 schreef daniel:

Ansje

Ik denk dat niemand ervan wakker ligt als een politieke partij bepaalde zaken mooier voorstelt dan ze zijn. Dat is denk ik ook niet zozeer het bezwaar tegen de Pvda. Het is meer de emotionele chantage, en het absolute totale verraad van de grondprincipes van de linkse socialistische beweging wat mensen zo tegen staat. Dat en het feit dat deze arbeidersbeweging de arbeiders heeft laten stikken.

op 22 08 2007 at 11:04 schreef Lagonda:

Nou, dat vergeelde zaad was wel vol in de roos, zeg!

Erm … no pun intended.

op 22 08 2007 at 11:07 schreef hosseyn:

brrr… de roos als metafoor in onze rijke oosterse poëzie zal nooit meer dezelfde zijn.

op 22 08 2007 at 11:31 schreef Cor:

Uitstekende schets van de PvdA.
Onbegrijpelijk dat Wouter Bos nog in de politiek zit – die man is daar doodongelukkig (zijn verdiende loon natuurlijk).
Is het je ook opgevallen dat PvdA-ers bovenmatig vaak een vette, glimmende gezichtshuid hebben, en dat ze vroeger snorbehuifd waren maar tegenwoordig allemaal hetzelfde Van Dam-brilletje en -vestje dragen?

op 22 08 2007 at 12:00 schreef Loesje:

Lees ik nog ff voor het slapengaan het prima stuk van Lagonda, krijg ik een enorme zuuraanval! Niet van het geschrevene noch van Lagonda maar van het onderwerp. Dan ook nog vrije gedachtensprongen over van Dam, vieze tanden en geel zaad, nou mijn slechte droom is al begonnen. Gatverdamme. Ik klamp me daarom maar vast aan de reactie van Hosseyn en hoop van harte dat al die ranzige PvdA types, het liefst geruisloos, volledig uit het publieke domein verdwijnen.

op 22 08 2007 at 12:46 schreef Hansje Castorp:

Waarom… Waarom?

Kan iemand mij vertellen waarom die arme Heinrich Böll hierin betrokken is geraakt? Dat is te veel!

op 26 08 2007 at 13:50 schreef michelv:

"Anale zaken nemen geen keer"

op 26 08 2007 at 15:04 schreef IIS:

PVDA IS OP STERVEN NA DOOD! Niets anders dan kommer en kwel, dus opdoeken die hap.

op 26 08 2007 at 16:27 schreef Tarak:

Even voor de duidelijkheid: Aldith Hunkar stemt niet op een linkse partij. Tenminste dat heeft ze zelf in een interview beweerd. Dat was nog voordat ze bij het journaal zat, maar toch…
De moeder van Aldith Hunkar zou hiermee ten onrechte in deze column fungeren. Verder, prima column!

op 26 08 2007 at 20:52 schreef Klaplong:

Op dit soort stukjes hoop ik altijd als ik de FN opduikel uit de favorites !!

op 27 08 2007 at 16:46 schreef schanuleke:

Pure poetry.

op 31 08 2007 at 10:48 schreef metatron:

Even off-topic:

Lagonda:

Net gebeld door de redactie van NCRV rondom tien. Of ik a.s. zat. bij de discussie rondom internetforums, weblogs etc. aanwezig wil zijn. Of het de spuigaten uitloopt met de tirades tegen de gevestigde sociaal-maatschappelijke orde in Nederland en de fulminades tegen de multiculturele samenleving. Hierbij heb ik jouw naam genoemd als een icoon van het vrije woord. Ze gaan je bellen!

Overigens erg genoten van je laatste schrijfsel.

op 31 08 2007 at 11:39 schreef Lagonda:

Ik heb al een mail te pakken, heb ik zojuist gezien. Ik weet nog niet wat ik ga doen — ik stel mijn anonimiteit zeer op prijs, en wil dat graag zo houden.

op 31 08 2007 at 13:25 schreef Hessel:

Goede analyse Lagonda! Aldith Hunkar is overigens een radicaal feministische diplomatendochter. Helemaal NOS-journaal dus. Progressieve dwaalgedachten vind je tegenwoordig trouwens ook in de VVD…

op 31 08 2007 at 17:04 schreef Lagonda:

Dank Hessel!

Overigens heb ik besloten niet deel te nemen aan Rondom10 — ik denk niet dat het verstandig is om daar aan te schuiven.

op 01 09 2007 at 09:30 schreef Wakend oog:

Heren, helaas moet ik u melden dat bijgevoegde foto aan dit item echt niet kan.
Riekt naar kinderporno….

op 01 09 2007 at 12:07 schreef Ansje:

Klopt dan toch? vuilnis stinkt altijd.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS