Home » Archief » Mes op de keel


[16.10.2007]

Mes op de keel

Loor

Puramu (92k image)
Illustratie: Michel Kok

Hoewel de herfst zich nu van zijn meest blije en zonnige kant laat zien, ben ik op dit moment meer van de school ‘in bed blijven liggen en de krant lezen’. Door mijn huidige lethargische gemoedstoestand krijg ik waarschijnlijk een instantdepressie van de hordes opgewekte dagjesmensen die zich dezer dagen in lange files richting strand en bos begeven.

Oorzaak van mijn lethargie is het telefoongesprek dat ik onlangs had met de Ex der Exen, die, net terug van een jachtpartijtje in Schotland, graag weer een afspraak wilde maken. Even was ik blij met zijn voorstel en begon me al te verheugen, maar ik hoorde mezelf een paar seconden later heel dapper vragen naar het Hoe, Wat en vooral Waarom Ook Alweer van ons hernieuwde contact.

Nou had ik hem net zo goed kunnen vragen of hij een massavernietigingswapen onder zijn bed had liggen, want de stilte die volgde was oorverdovend. Hij bromde (nadat ook ik heel lang stil bleef) dat hij mij in zijn leven wilde behouden omdat we nu eenmaal zielsverwanten zijn. Verder had hij het over ‘eventueel wellicht ooit misschien in de toekomst weer bij elkaar terug komen’.

Dat ik dit best verdacht vond, omdat hij me even daarvoor had verteld dat hij in het laatste jaar tot grootse inzichten was gekomen en een opener en vrijer mens was geworden, maar het komende jaar evengoed méér gaat jagen dan ooit, maakte dat de spanningsboog tijdens ons gesprek nogal strak kwam te staan. Grootse inzichten? Opener en vrijer mens? My ass. Daar zijn dan tot nu toe alleen die 175 jachttrofeeën in zijn kelder getuige van geweest.

Natuurlijk is Ex een Door Omstandigheden Heel Ingewikkeld Iemand en hij bedoelt het allemaal vast niet slecht. En natuurlijk gelooft hij dat hij de wildstand van de gehele Benelux op verantwoorde wijze en helemaal in zijn eentje in toom moet zien te houden, maar ik voelde de bui al hangen. Terug naar af en weer van voren af aan in een langeafstandsrelatie verzanden, die geheel aangepast dient te worden aan zijn agenda, is wel het laatste waar ik op zit te wachten. Been there, done that. Een beetje zielsverwant wil dat bovendien niet op zijn geweten hebben, lijkt me.

“Bel me maar als je precies weet wat je van me wilt en het voor míj ook nog leuk wordt”, riep ik in zijn oor. Hij mompelde nog iets over ‘een mes op zijn keel’ en ik gilde daarop weer iets over ‘een heel lang lijntje’, waaraan ik niet nogmaals gehouden wens te worden. “Als je het na al die jaren nog niet weet, dan weet je het nooit. Dág, het ga je goed!”. De radiostilte, die sinds een maand of twee verbroken was, werd met deze famous last words weer in ere hersteld.

De man die mij twee jaar geleden bij ons semi-definitieve afscheid op schokkende wijze verweet dat ik hem teveel vrijheid had gegeven, verweet me nu dat ik zowaar een standpunt durfde in te nemen. Omdat wat mij betreft een marginaal liefdesleven met een praktisch onzichtbare entiteit geen optie meer is. Erop of eronder en alsjeblieft geen halfbakken geneuzel meer. Van die school ben ik inmiddels ook.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 16.10.2007 @ 07:38

[Home]
 

33 Reacties

op 16 10 2007 at 07:42 schreef Peter Breedveld:

En daarmee is deze eikel hopelijk voorgoed uit de serie geschreven. Tijd voor een nieuw personage.

op 16 10 2007 at 09:48 schreef Lagonda:

Mee eens. Weg met deze luilebal. Wat zijn eigenlijk precies de verheffende kwaliteiten van meneer?

op 16 10 2007 at 12:12 schreef Peter Breedveld:

Jij hebt de avonturen van Loor duidelijk niet gevolgd, Max. Dit is die jager die haar liet weten dat-ie nou eenmaal niet zo van seks houdt.

op 16 10 2007 at 12:12 schreef Max J. Molovich:

Vermoedelijk een hoop charme, veel charisme, tonnen mannelijkheid en het libido van jonge hengst. (Precies, allemaal eigenschappen die ik moet ontberen. Nog een geluk dat ik het met enige baardgroei kan compenseren.)

op 16 10 2007 at 12:26 schreef Max J. Molovich:

Haha. Verdomd, dan ben ik inderdaad, vermoed ik, wat laat ingestapt. Ik meende aan dat vrijheidverwijt te mogen opmaken dat de Ex der Exen, toen hij nog geen Ex van Loor was, alles neukte wat los en vast zat.

Dat jagen, dat heeft er zeker ook iets mee te maken? Qua overcompensatie. Ik ga mij maar snel even inlezen.

op 16 10 2007 at 12:55 schreef Loor:

"Wat zijn eigenlijk precies de verheffende kwaliteiten van meneer?"

Goede vraag, Lagonda. Zijn eeuwige onbereikbaarheid was de grootste ’trigger’, wat dus eigenlijk meer zegt over mij dan over hem. Op de een of andere manier let je dan niet meer zo op verheffende zaken en vertroebelt je blik, omdat je van pure ellende genoegen gaat nemen met de kruimels van iemands tijd. En iedere kruimel is dan verheven en hemels. Thank god I finally woke up and smelled the coffee.

op 16 10 2007 at 13:12 schreef Maurice:

Tja. Onbereikbaarheid en niet houden van sex. (Loor & Peter).
Het heeft iets spannends voor een vrouw die opgejaagd wilt worden :P

op 16 10 2007 at 14:01 schreef Jozef:

Herkenbaar. Je zit in een relatie, stapt er uit om wat voor reden dan ook, en vervolgens lijk je meer dan ooit van je ex te houden .. Mensen zijn raar,laat ik in elk geval voor mezelf spreken: ik ben raar.

op 16 10 2007 at 14:04 schreef Paardestaart:

Loor – in godsnaam; dit is een ontzaglijke lul van dertien in een dozijn.. Het soort hrinnering waar je over tien jaar nog weleens onverhoeds een lichte blos over voelt opkruipen.
En hij is de enige niet, dus maak je borst maar nat; het sterft van de mannen die heel graag van dit en dat, maar anderzijds ook wel weer van hemeltje het is me wat.
Dat de ordinaire smoesjes intellectuele verhálen worden bij dit soort druiloren, zodat een lovestruck woman er haar’s ondanks toch weer met goed fatsoen kan intuinen; lees er Simone de Beuavoir er maar op na..
Gòd – wat duurde het lang voordat deze geëxalteerde turban merkte dat het gewoon jaloezie was wat ze voelde; ik hoop dat ze zich nooit gerealiseerd heeft wat een dwaas ze eigenlijk geweest is, met al haar sophistication.
Je kunt trouwens de afwijzing voor je eigen gemoedsrust best wat minder voorzichtig maken; speel een grote slotscêne mens – vergeet niet dat je een càtch bent!
Schop hem van hier naar Pruis-polen – het is een sùkkel van het soort waarmee je de weg naar de hel kunt plaveien.
Niet meer over praten verder.

op 16 10 2007 at 15:05 schreef rick:

Aangeschoten wild
Stampvoetend

op 16 10 2007 at 16:20 schreef Paardestaart:

Nou nee – domme goedgelovigheid voor wat je nu wel in contactadvertenties aangeprezen ziet staan:

Leuke jongen van 55 jaar, weekendvader van 2 jonge kinderen – éen van 4 en éen van drie – zoekt bvk jongere, zelfstandige, mooie meid, die van sex houdt en zich goed alleen kan vermaken, en die haar rugzakje nog kan dragen…

op 16 10 2007 at 17:15 schreef John:

Tjongejonge, ben je ongesteld ofzo? Denk dat menig pubermeisje je misschien nog wel het best kan uitleggen dat jij en je ex der exen allebij hetzelfde probleem hebben.
En dan dat zielige toontje over zijn jaagpraktijken. Geloof er niks van hoor mensen, als er blijkbaar zo veel te jagen is werkt de gemiddelde Loor hier precies even vaak aan mee.

op 16 10 2007 at 19:39 schreef Peter Breedveld:

Zeg John, die soort oprispingen kun je hier kwijt. Wijven afzeiken doen we hier op niveau, en van Loor blijf je godverdomme af.

op 16 10 2007 at 20:07 schreef Theo Ichtus:

Wijven afzeiken doen we hier op niveau
Door te mekkeren dat je (ondanks crunches en push ups) niet op George Clooney lijkt?
Die schijnt zelf trouwens op een kopje designer koffie te lijken, die George.
Ik vond hem wel indrukwekkend in Braveheart.

Maar dat was die andere…

Bij Loor’s ontboezemingen over ’t liefdesleven bekruipt toch menig wanabe-geneesheer het gevoel dat het wellicht ergens tussen post natale depressie en pre menstrueel syndroom zal uitkomen…

http://www.liveleak.com/view?i=e73_1192213802&p=1

* Cures exist…*

op 16 10 2007 at 20:19 schreef Peter Breedveld:

Je moet nodig een gevoel voor humor downloaden, Theo.

En vanwaar opeens dat mannenkleedkamerseksisme? Het begint hier zelfs naar zweetsokken te ruiken!

op 16 10 2007 at 20:39 schreef Theo Ichtus:

Geur internet?
Wow
Wat ze al niet uitvinden tegenwoordig…

Als ’t maar wel een milieu-vriendelijk is en de de CO2 uitstoot een beetje binnen de perken weet te houden.

Niet zoiets als die nieuwe apple iphone.
http://www.ad.nl/multi-media/article1746413.ece

Maar d’r is meer boeiend mannetjes gedrag:
http://nl.youtube.com/watch?v=eaopu5W8Ryg

en mogelijke verklaring…
http://nl.wikipedia.org/wiki/Balts

op 16 10 2007 at 21:29 schreef Loor:

Peter, mag ik je binnenkort een glas van de ons welbekende Casa Tamaya Viognier-Chardonnay aanbieden?

Theo, ik snap de relevantie van je filmpjes niet zo.

op 16 10 2007 at 22:01 schreef Peter Breedveld:

Das die lekkere Chileen, nietwaar? Die mag je me zeker binnenkort aanbieden. Hopelijk krijg ik er hetzelfde uitzicht bij.

op 16 10 2007 at 22:37 schreef Polderman:

Ik ben dol op meisjes zoals jij Loor.
Ik was namelijk vroeger ook gek op JoJo-en.
Voorwaarde is wel dat je nooit ophoudt masochiste te zijn.

op 16 10 2007 at 22:40 schreef Lagonda:

"Zijn eeuwige onbereikbaarheid was de grootste ’trigger’, wat dus eigenlijk meer zegt over mij dan over hem."

Ha, OK — dat had je al door, dus. Rest de vraag wat je ermee hoopt te bereiken per se een onbereikbare man tóch te willen veroveren. Welk gevoel wil je graag bij jezelf oproepen en aldus herbevestigen? Een bevestiging van je zelfvertrouwen en je kracht, of zoek je juist liever naar een bevestiging van onmacht en rechtvaardiging van zelfmedelijden?

En verder zou ik zeggen: good riddance. Meneer is overduidelijk een patient. Mannen die liever weerloze dieren kapotschieten in plaats van zich over te geven aan de geneugten des vlezes, dat is niet in de haak.

op 16 10 2007 at 22:50 schreef Theo Ichtus:

Loor

De filmpjes? Entertainment.

Voor het geval je behoefte aan wat afleiding hebt, op dit nieuwe punt in je liefdesleven aanbeland… (maar misschien is een wijntje samen met Peter ook een heel goed medicijn)

Bovendien wordt je hier als scribente aangekondigd als "niet geheel ongevaarlijk" – de overeenkomst met de filmpjes is dat bezigheden der jongelieden die we in actie zien ook als zodanig gekwalificeerd zouden kunnen worden. In ieder geval zouden de medelezers die natuurlijk vaak intenst met je meeleven de filmpjes ook als een verfrissende kijk kunnen zien. Als lezen denken met andermans hoofd is, dan is de hedendaagse youtube ervaring wellicht kijken met andermans ogen. Dat relativeert het eigen bestaan wat, zo is mijn opvatting.

* zich oude usenet wijsheid herinnert over de een z’n signaal en de ander z’n ruis… / typt terwijl met een half oog de rijdende rechter wordt gevolgd*

op 16 10 2007 at 23:15 schreef Loor:

Peter, dat krijg je.

op 16 10 2007 at 23:24 schreef Loor:

Lagonda, hoe pijnlijk het ook is, ik zou het niet beter hebben kunnen verwoorden.

Theo, dank voor de toelichting. Inderdaad heel verfrissend allemaal. Nog een paar van die filmpjes en ik ga de jacht nog relativeren…

op 17 10 2007 at 13:48 schreef Klaplong:

"halfbakken geneuzel"

Perfecte omschrijving voor dit stuk, deze ballast op FN is toch niet relevant ? Waar blijven de vlammende stukken zoals Mans en Hemelrijk die plachtten te schrijven ?

Loor,
Je bent duidelijk op de leeftijd gekomen dat je bang bent om de (huwelijks)boot te missen. Ben je 32 of daaromtrent ? Vrouwen die vallen op "onbereikbare" mannen meten zich altijd een air van diezelfde onebreikbaarheid aan mbt de avances van mannen die juist de perfecte levenspartner kunnen vormen. Waarschijnlijk heb je mister right al eens afgewezen in je naiviteit ? Ook al lijkt mister right misschien op Eimert van Middelkoop, hij is wel degene die zit te wachten tot ie jou eindelijk gelukkig mag maken als jij klaar bent met puberen.

Wind je nou eens op over iets als de islamisering van onze maatschappij of om het even welke maatschappelijke kwestie en schrijf er een knalstuk over anders was dit de laatste keer dat ik klik op de Loor-link.

op 17 10 2007 at 13:55 schreef Wampie:

Klaplong, niet al het persoonlijke is politiek, en niet al het politieke persoonlijk. Hoewel jouw opmerking over de avances van mister Right wel hout snijdt, lees ik graag over het liefdesleven van Loor. Juist omdat ik zelf maar al te graag heb toegehapt, de keren dat er door leuke heren een hengel naar me werd uitgeworpen.

op 17 10 2007 at 14:00 schreef Peter Breedveld:

Misschien ogen wat verder openen, Klaplong, want Hemelrijk staat recht onder Loors ‘halfbakken geneuzel’ met een ‘vlammend’ stuk. Van Mans betogen kun je genieten op diverse sites, zoals Lucas was hier en Het Vrije Volk.

Zelf lees ik liever Loor dan Mans. En als jij het niks vindt, dan lees je het maar niet. Dat kan echt niemand hier iets schelen. Ga je lekker druk maken om de islamisering, dan vermaken wij ons met de strijd der seksen.

op 17 10 2007 at 14:26 schreef Loor:

"Wind je nou eens op over iets als de islamisering van onze maatschappij of om het even welke maatschappelijke kwestie en schrijf er een knalstuk over anders was dit de laatste keer dat ik klik op de Loor-link."

Klaplong, lees jezelf even terug, wil je? Als dit geen voer voor psychologen is…

Peter, ik verheug me op de Chileen.

Wampie, dank voor je waardering en je immer waardevolle reacties.

op 17 10 2007 at 16:08 schreef Kaatje:

hahahaha…geweldig die zin van je achter het vraagteken. Ik blijf er zowat in. Humor…

op 17 10 2007 at 17:13 schreef Klaplong:

Als mijn kleine provocatie al voer voor psychologen is (waarom eigenlijk ?) dan kan ik maar beter niet voluit gaan. Tere zielen alom.

En wat kruip jij prachtig in de voorspelbare rol van vaderfiguur voor Loor Peter. Helaas is dat nou net niet wat ze nodig heeft om zelfstandig haar weg naar een volwassen relatie te vinden.

Maar dan hebben we het toch over het verhaaltje als dat verplicht is min of meer ? ("schikken en slikken of oprotten uit mijn comments" lijkt het devies van Peter, beetje SP maar ok)

Het is allemaal zo veilig en beschermd die prietpraat van Loor. En vooral zo makkelijk om je goedkope en alledaagse emoties het onderwerp van je kollumpie te maken. Bovendien, het is een beetje moeilijk staven die verhalen. Bij gebrek aan durf heeft Loor de naam van haar ex nog niet voluit in het verhaal genoemd maar het is niet echt volwassen om je gram te halen op Internet zonder dat deze man zijn kant van het verhaal kan laten zien. Misschien wilde hij bijvoorbeeld geen seks omdat Loor niet lekker ruikt. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de beweegredenen van die meneer…

Jagen vind ik een stoere en nuttige bezigheid, een hobby voor kerels die niet te bescheten zijn een leven te nemen. Elke vrouw zou eigenlijk een man moeten hebben die minstens een keer in zijn leven op jacht is geweest. Op groot wild dan want met een wolk hagel een konijn tot gatenkaas reduceren is geen sport. Dat jagen is dus een pre.

Maar als je niet gediend bent van zijn toenadering na zo lang waarom zeg je dat dan niet onomwonden ? Waarschijnlijk heeft ie ook nog een sleutel van de voordeur, ik hoop maar niet dat ie die gebruiken gaat want dan heeft ie een proces aan zijn broek… Wat ik opmaakt uit het zielloze stukkie is dat niet Loor maar deze man aan het lijntje wordt gehouden…

op 17 10 2007 at 17:38 schreef Loor:

Goh…als dit niet ‘voluit’ is, dan weet ik het niet meer, Klaplong.

Uit integriteit noem ik zijn naam niet – lijkt me logisch. Misschien ben jij wel mijn ex, wie zal het zeggen? Of een andere afgewezen en gekrenkte ziel die zich veel te druk maakt om mijn ‘kollumpie’.

En je hebt jagen en jagen. Als iemand jaagt om de werkelijkheid te ontvluchten (week in week uit, ieder weekend van vrijdag tot zondag en ieder vrij uurtje dat hij vinden kan), om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen (aangaande een partner, vrienden, familie), denk ik dat diegene om de verkeerde redenen weerloze dieren afschiet. We hebben het hier over iemand die niet werkelijk durft te leven. Het is zijn goed recht voor dit marginale bestaan te kiezen, maar mag ik ervoor bedanken om daar verder nog getuige van te zijn?

op 17 10 2007 at 18:05 schreef Anna:

Klaplong, wat is precies jouw probleem? Als je Loors ervaringen niet interessant vindt, lees ze dan niet. Haar de les lezen lijkt me behoorlijk misplaatst. En hoe zit dat met je trieste grootpraat over de jacht? Moet ons dat duidelijk maken dat achter klaplong een echte vent schuilt gaat?

Waarom zou het verhaal gestaafd moeten worden? Omdat jij je wellicht aangesproken voelt omdat je heel misschien een keertje een poging hebt gedaan een muis te vangen, en je je nu als impotente jager aangesproken voelt op je niet-bestaande libido?

op 18 10 2007 at 01:22 schreef Ernst:

Loor, een onbereikbare man halfhartig aanbidden, is natuurlijk de manier om je niet te hoeven binden. Kortom, vraag je eens af wie er nu eigenlijk bindingdsangst heeft, en van wiens bindingsangst je nu eigenlijk het meeste last hebt, die van hem of die van jou?

op 18 10 2007 at 12:27 schreef Loor:

Ernst, de inhoud van bovenstaande column spreekt voor zich, lijkt me. Het universum (of whatever) stuurde me een moment van laat maar groots inzicht. En verdomd, ik heb er nog wat mee gedaan ook. En dat is nou het verschil tussen hem en mij. Grootse inzichten zijn waardeloos als je ze niet omzet in grootse daden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS