Home » Archief » Zwijgen


[15.10.2007]

Zwijgen

Pamela Hemelrijk

PopArt (58k image)
Illustratie: Michel Kok

Je kunt van onze regering zeggen wat je wilt, maar zwijgen kan ze als de beste. Vooral als het volstrekt zinloos is, zoals met die neergeschoten messentrekker in Slotervaart. Vroeg of laat zal het onvermijdelijk uitkomen dat het een Marokkaan is geweest, en zullen de usual suspects wederom het politiebureau kort en klein slaan, daar helpt geen moedertjelief aan. Maar toch houden Cohen en Welten nu al twee etmalen hun kaken stijf op elkaar, met hun struisvogelkop diep in het zand.

Ja, zwijgen, daar zijn ze een meester in. Behalve dan als het om de beveiliging van Hirsi Ali gaat. Dan zijn ze in eens zo transparant en openhartig als de pest. Je zou zeggen: als je dan met alle geweld Ali’s beveiliging moet opheffen, houd dat dan tenminste stil! Maar nee, alles werd op straat gegooid, van de datum van ingang tot de kosten. Zelfs het nieuws dat Ali in alle stilte was teruggekeerd naar Nederland moet wel door regeringskringen naar de NRC zijn gelekt, want zelfs haar eigen vrienden wisten van niks.

Waarom heeft de regering niet zoals te doen gebruikelijk op alle vragen geantwoord: “Wij hebben geen commentaar”? Maar nee, ze gaan er een debat over houden in de kamer, zodat nu heel de wereld op de hoogte is van het feit dat Ali weer vogelvrij is. Ze hadden net zo goed een advertentie kunnen zetten: ‘Hier volgt een mededeling voor Salafisten in binnen- en buitenland: Hirsi Ali heeft geen lijfwachten meer! Herhaal: ze heeft geen lijfwachten meer! Het vuur kan geopend worden! Herhaal: het vuur kan geopend worden!’

Tot mijn verbijstering blijken ook brede kringen in de Nederlandse samenleving van mening te zijn dat je het de belastingbetaler niet mag aandoen om één miljoen per jaar te dokken teneinde Ali in leven te houden. Terwijl je dat geld zo kunt vrijmaken door Beatrix mee te delen dat Defensie niet meer wenst op te draaien voor het onderhoud van de Groene Draeck.

En Tjibbe Joustra ondertussen maar zwetsen dat de uitlatingen van Jami en Wilders “een individu op de rand van geweld net het laatste duwtje kunnen geven”. Wat de regering Hirsi Ali heeft geflikt door haar kwetsbaarheid luidkeels aan de grote klok te hangen, dat is niet gewoon een duwtje, dat is een regelrechte open uitnodiging aan de stoottroepen van Allah! Ik heb Tjibbe trouwens ook niet gehoord over de uitlatingen van Arjan Erkel. Die verklaarde laatst op prime-time dat hij gefascineerd is door lui als Samir A., omdat zij “nog gedreven worden door een heilig religieus vuur, dat bij ons al lang is gedoofd.” Of woorden van gelijke strekking. Nou als ik een “individu op de rand van geweld” was, dan zou ik dat als een compliment opvatten, en als een aanmoediging om vooral op de ingeslagen weg voort te gaan. Arjan laat het niet bij duwtjes; hij deelt schouderklopjes uit! En Tjibbe de terreurbestrijder legt hem geen strobreed in de weg.

Voordat columniste Pamela Hemelrijk doorbrak op Frontaal Naakt, schreef zij onder andere voor Metro, het Algemeen Dagblad en De Gezonde Roker.

Algemeen, 15.10.2007 @ 13:49

[Home]
 

120 Reacties

op 15 10 2007 at 14:28 schreef hosseyn:

Tja, Pamela, je hebt helemaal gelijk.
Die kutgrutters in dit land zijn bang voor hun portemonneetjes; die betalen liever geen belasting en zijn voor een overheid die zich nergens mee bemoeit. Lees de Telegraaf reacties maar; dat schorum zou hun moeder nog verkopen voor een paar centen.

Vergeet niet te vermelden dat de Femkes Halsema daar anders over dachten.

Overigens wisten veel kranten te melden dat de Amsterdamse gedode moordenaar door het lint ging om een aangifte die niet serieus was genomen, maar vreemd genoeg was hij niet bekend bij politie. Zeker weer zo’n online aangifte die niet werkt. Of wordt het inderdaad verzwegen tot de suikerwaanzin is afgelopen? Hosseyn kan ook niet tegen suiker.

op 15 10 2007 at 14:31 schreef Lagonda:

Ik vind eigenlijk dat de beveiliging van Ayaan door onze Koningin betaald had moeten worden. Kan ze eens laten zien dat ze over daadwerkelijke majesteit bezit, en zich niet alleen beperkt tot leuterpraatjes tijdens kerst- en herdenkdagen. Maar onze Oranjes, hoeders van het volk, houden stijf hun bek dicht.

op 15 10 2007 at 14:34 schreef Jimmy:

Volgens mij was Arjen Erkel niet zo’n idioot, als je hem hier boven beschrijft.

Hij wou, volgens mij, duidelijk maken, dat terroristen vaak meer door politiek, dan door religie worden gedreven. Daarom waren het volgens hem veelal jonge, redelijk slimme en sociaal bewogen mannen.

op 15 10 2007 at 14:52 schreef Appelscha:

Die opmerking van Erkel doet me denken aan de rel rond Giel Belen die Mein Kampf een fascinerend boek zei te vinden en prompt werd ontslagen.

op 15 10 2007 at 14:53 schreef rick de bie:

Arjan Erkel probeerde nog om wethouder te worden voor het CDA in Rotterdam. Soort zoekt soort.

op 15 10 2007 at 15:02 schreef hosseyn:

Nu, Pamela heeft weer gelijk: het is een marokkaan, een vriendje van de Hofstadters. Een Bilal B, hoor ik net. Aan zijn dwangbuis ontkomen.

op 15 10 2007 at 15:10 schreef Appelscha:

Het verzwijgen van ’s mans afkomst heeft natuurlijk geen enkele zin, maar wat hebben we in vredesnaam aan die info? Moet ik de Marokkanen in mijn straat gaan haten omdat een Marokkaan in Amsterdam amok heeft gemaakt? Doe ons toch alsteblieft een laïcistische republiek naar Frans model, waar afkomst, godsdienst etc voor de overheid als irrelevant worden beschouwd en iedereen gewoon als individu wordt beschouwd.

op 15 10 2007 at 15:11 schreef Appelscha:

Overignes is mataglap hier misschien wel een beter Indisch leenwoord

op 15 10 2007 at 15:15 schreef Peter Breedveld:

Doe ons toch alsteblieft een laïcistische republiek naar Frans model, waar afkomst, godsdienst etc voor de overheid als irrelevant worden beschouwd en iedereen gewoon als individu wordt beschouwd.

Hahaha! Zet je het Journaal nog wel eens op, Appelscha?

op 15 10 2007 at 15:19 schreef BigPete:

Maar toch houden Cohen en Welten nu al twee etmalen hun kaken stijf op elkaar, met hun struisvogelkop diep in het zand.
Overdrijven is ook een vak. Binnen 24 uur is bekend gemaakt dat de dader een Marokkaanse crimineel is die is gelieerd aan de hofstadgroep.

op 15 10 2007 at 15:25 schreef hosseyn:

BigP: alsof dat niet al na een uur bekend was. Die vent ontsnapt aan begeleiders, en daarbij hadden ze zijn vingerafdrukken,als voormalig verdachte terrorist. In de telegraaf staat dat de hele wijk in spanning zat over de identiteit, moeders telden hun kinderen steeds na… 14, 15, eeeh, overnieuw…

op 15 10 2007 at 15:26 schreef hosseyn:

Dan is 24 uur heel lang!

op 15 10 2007 at 15:33 schreef Appelscha:

@Peter,
in hoeverre waren die gebeurtenissen anders geweest als de staat zich wel met etniciteit en religie had bemoeid? Ik denk totaal niet. En mensen als Rachida Dati, Fadela Amara of Ali Badou om er maar drie te noemen bewijzen dat de Fransen op ons voorlopen. Hoeveel ex-moslim ministers, staatssecretarissen en radiopresentatoren hebben wij?
En in principe vind ik dat het niemand een fluit aangaat wat ik geloof en waar ik vandaan kom, zolang ik er niet zelf voor kies dat aan de grote klok te hangen. Als je wantrouwend staat tegenover het verschijnsel overheid, waarom heb je er dan geen moeite mee dat de overheid in mensen hun priveleven neust?

op 15 10 2007 at 15:45 schreef filantroop:

Zoals men sedert de jaren zeventig van de vorige eeuw in vooral linkse kringen de mening toegedaan was dat de vervuiler de kosten moet opkuchen voor de gemaakte ellende, zo zou de bedreiger ook voor de beveiliging van Ayaan moeten opdraaien. Maar ja, zie ze maar eens zo ver te krijgen. Zou trouwens voor alle kosten voor beveiliging moeten gelden, inclusief die door de messenzwaaiers veroorzaakt worden.

Nu we net nog verrukt werden met het bericht dat nagenoeg nergens in de EU de allochtoon zo goedhartig gefêteerd wordt als in Nederland, komt het met een knal sluiten van het loket voor Ayaan wel erg hard aan. Zeker als we Ayaan in haar verleden volgend, tot de conclusie moeten komen dat ze zichzelf behoorlijk heeft kunnen bedruipen zonder daarvoor uit de staatsruif te hoeven putten. Dat ze dat nu toch vanwege haar beveiliging heeft moeten doen komt ironisch genoeg op het conto van bedreigende luilakken te staan, die als alternatieve beloning mogen vernemen dat Nederland haar beveiliging beëindigt.
De jolijt moet in die kringen enorm zijn: Ayaan het land uit, en vervolgens haar beveiliging niet meer gefinancierd. Dat moet in die kringen naar meer smaken. Aardig om te weten dat er nog een paar kandidaten in de wacht staan voor net zo’n behandeling.

op 15 10 2007 at 15:55 schreef schurftsmurf:

Was het zelfs niet Beatrix die een niet eens nederlands sprekende en ook niet bepaald nederlands uitziende drugssmokkelaar triomfantelijk uit een thaise gevangenis had "bevrijd"? Maar AHA kan barsten.

We weten al waar de prioriteiten liggen, Trix. Thanks for reminding us again. Wanneer is het volgende optreden Ali B waar we je weer op podium zien?

op 15 10 2007 at 16:06 schreef Paardestaart:

Wat hebben we in vredesnaam aan de info?

Eh – een suicidale marokkaan met een activistisch-islamitische achtergrond steekt een wapen bij zich, ontvlucht zijn begeleider tijdens een therapeutisch wandelingetje, rent een politiebureau binnen met getrokken mes, en begint woest om zich heen te steken..

Maw: hij doodt de ongelovigen zoals het een goed moslim betaamt en vervult tijdens zijn Suicide by Cop in éen moeite door zijn religieuze plicht de ongelovigen te doden waar hij ze maar vindt zodat hij na zijn heldendood linea recta naar de moslimhemel gaat

Does that ring a bell?? Wel eens van jihad gehoord??

op 15 10 2007 at 16:29 schreef Appelscha:

Islamitisch activisme is geen religie maar politieke ideologie en valt dus buiten de beperking van religie tot het privédomein. Bovendien komt het door het groeiend aantal "blanke" bekeerlingen steeds verder los te staan van etnische achtergrond. Dat iemand zijn roots in een bepaald land heeft liggen is dus niet relevant, dat hij in God gelooft evenmin, maar dat hij een gewelddadige ideologie aanhangt wel.

op 15 10 2007 at 17:58 schreef babs:

De kern van het verhaal van Pamela gaat over de beveiliging van Hirsi Ali (of het gebrek daaraan). Daarin komt Pamela met een invalshoek die ik nog niet had gehoord: waarom weten we dat ze terug was en waarom is daar een debat over geweest?

Wie heeft gelekt? Alleen al het feit dat naar NRC is gelekt doet vermoeden dat de overheid erachter zit. De enige andere optie is Hirsi Ali zelf, maar het lijkt me sterk, want dan hadden we het inmiddels geweten. Ik zie niet hoe AHA naar NRC kan lekken zonder dat de staat erachter komt, ik neem aan dat ze voortdurent in de gaten wordt gehouden en dat al haar communicatie wordt afgeluisterd.

Waarom een debat?
De regering had kunnen stellen nooit on debat te gaan over individuele gevallen. Ze hadden kunnen stellen dat elke vorm van informatie over de beveiliging een gevaar voor AHA kan zijn.

Ik was zelf nog niet verder gekomen dan voor of tegen, Pamela wijst er terecht op dat er nog een heel spel achter zit.

De enige twijfel die ik heb: het is voor Balk en Co politiek erg onhandig als AHA volgende week wordt neergeschoten. Waarom nemen ze bewust dat risico? De De Vries truc dat Fortuyn geen beveiliging wilde gaat nu niet op. Aan de andere kant: ook Balk en Co lezen op geenstijl dat de gemiddelde Nederlander een hekel aan AHA heeft. Misschien schatten ze wel heel goed in dat ze er nog mee weg komen ook als ze wordt omgelegd. Lastpost minder. Nu Hemelrijk, Breedveld en eigenlijk het hele Internet nog.

op 15 10 2007 at 18:09 schreef hosseyn:

Het volk keert zich altijd tegen haar eigen helden. Een beetje zoals in de christusmythe – dat is natuurlijk niet historisch, maar een mooie metafoor voor de hysterie van het plebs.

op 15 10 2007 at 19:44 schreef Conan:

@hosseyn

De boodschapper is meestal vrij gemakkelijk aan te pakken. Wat met de boodschap doen, vergt aanzienlijk meer energie en moeite. En het allerbelangrijkste, het doorbreekt de korte termijn continuïteit. Dan liever met het oog op dat laatste de boodschapper opknopen.

=====

Dat de hype rond het ophouden van de beveiliging van de internationaal schitterende Zwarte Parel een (weloverwogen, maar misselijkmakende) publiciteitsstunt is, waarmee gelijk een adequate poging tot karaktermoord is gepleegd, moge duidelijk zijn. Balk & Co behoren tot het laagste wat de mensheid voortgebracht heeft.

op 15 10 2007 at 20:03 schreef hosseyn:

Ja, zo gaat dat. Door links is ze uitgekotst – en nu keert rechts zich tegen haar, omdat het ze een paar centen kost! Want alle principes zijn bij die misselijke kruideniers ondergeschikte aan de centenknip… Belastinggeld nog wel! En dat is immers diefstal.

op 15 10 2007 at 20:09 schreef John:

Waarom blijft ze niet in Nederland als ze daar dezelfde beveiliging nodig heeft als hier?
Kom op zeg!
Ik vond submission een kinderwerkstukje en een van de slechtste producties van Van Gogh.
Het heeft helemaal geen zin om de idiote gebruiken van een sekte aan te vallen en al helemaal niet wanneer deze niet van deze bodem is.
Zet een remigratiebureau op ofzo, das constructief.

op 15 10 2007 at 20:19 schreef John:

Dat verhaal over hoe de anti facsisten de nieuwe fascisten zullen blijken klopt als een bus.
Eigenlijk valt de westerse vrouwenemancipatie hier ook onder, het streven is eigenlijk puur en alleen ieder mens in dezelfde pas te laten marcheren.

op 15 10 2007 at 22:57 schreef John:

Het is toch te ziek voor woorden eigenlijk. Als je snel naam wil maken als Nederlander is je beste kans tegenwoordig onze volkomen bedorven multiculturele maatschappij als treetje te gebruiken.
Wat doen ze met de mensen hier trouwens? Wordt er iets in het drinkwater gestopt ofzo? Of is dit gewoon bijwerking van die rotte lucht die er boven het land hangt?

op 15 10 2007 at 23:38 schreef Conan:

Door links is ze uitgekotst – en nu keert rechts zich tegen haar, omdat het ze een paar centen kost!

Dit heeft niets met geld te maken. Het geld-argument is slechts het wapen van Balk & Co. Een wapen in de strijd om het multiculturele verzorgingsstaatdrama in stand te houden. Dat lijkt me vooral de strijd der socialisten. Wat dat betreft zakken Balk & Co ook daar door het ijs.
Maar dom rechts dwarrelt mee. Lang genoeg zinloos andermans geld wegsmijten heeft haar effect niet gemist. Nederland is heel erg ziek.

op 16 10 2007 at 02:24 schreef Theo Ichtus:

(Babs) Misschien schatten ze wel heel goed in dat ze er nog mee weg komen ook als ze wordt omgelegd. Lastpost minder. Nu Hemelrijk, Breedveld en eigenlijk het hele Internet nog.

Mwah, kunnen ze eigenlijk ook wel gelijk dat oerlelijke monument op de Dam omvertrekken, daar schijnt ook een hele opruiende tekst op gebeiteld te staan – dom bloed en bodem gezwets als men het mij vraagt… Dat past toch niet meer in een multiculturele samenleving met respect voor de eigenheid in verscheidenheid?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_Monument

(Maar een beeld waarin Balkenende, Bos en Hirsch Ballin het internet voor de laatste keer waarschuwen "met al dat opruiende haatgezaai", dat zou dan wel weer een lust voor het geestesoog betekenen ware het niet dat zwak leiderschap nooit zo grappig kan worden of krachtig en intelligent leiderschap wordt door verstandige mensen toch geprefereerd…)

op 16 10 2007 at 10:43 schreef babs:

John, of AHA in NL wil blijven of niet, of haar film goed of slecht was en of ze soms iets zinnigs zei of niet, het doet allemaal niet ter zake.

Zelfs of Nederland wel of niet voor haar beveiliging moet betalen doet nauwelijks ter zake. Het gaat erom dat het zo wordt opgeklopt. Er worden vieze spelletjes gespeeld om lastige meningen de kop in te drukken. Er wordt daarbij bewust het risico genomen dat er (nog) een dode valt.

Het past precies in de lijn van Donner, die smalende godslastering uit de kast trok terwijl het lijk van Van Gogh nog nauwelijks was geruimd, dezelfde Donner die vindt dat het plebs zijn bek moet houden en zich moet schikken naar wat de regenten in hun wijsheid overeenkomen.

op 16 10 2007 at 12:53 schreef Tony:

"Waarom blijft ze niet in Nederland als ze daar dezelfde beveiliging nodig heeft als hier?
Kom op zeg!"

Omdat ze hier in Nederland niet eens een woning kan betrekken zonder door een stel NSB-buren het huis uitgejaagd te worden?
Omdat de politiek, de media, de intelligentsia en grote aantallen burgers vinden dat vrijheid van meningsuiting ophoudt waar (intolerante) mensen zich gekwetst "voelen", daar waar je in de VS de first ammendment hebt en zelfs de KKK recht heeft te demonstreren en spreken?
Omdat in Nederland zelfs haar eigen partij en geestverwanten haar verraden als de grond ze te heet onder de voeten wordt of als er stemmen te winnen zijn door het hoofd van deze donkere parel af te hakken als ze die boven het maaiveld uitsteekt?

Kortom: vanwege de bijna inherente NSB-aard van Nederlanders?
Het is bijna alsof je je afvraagt waarom een verzetsstrijder niet blijft in een land waar een merendeel wacht op de gelegenheid haar aan de NaZis uit te leveren.

op 16 10 2007 at 13:11 schreef Tony:

"Ja, zo gaat dat. Door links is ze uitgekotst – en nu keert rechts zich tegen haar, omdat het ze een paar centen kost! Want alle principes zijn bij die misselijke kruideniers ondergeschikte aan de centenknip… Belastinggeld nog wel! En dat is immers diefstal."

Volgens het libertarische principe is belastinggeld inderdaad diefstal. Maar het libertarische principe heeft hier niets mee te maken, want bescherming van burgers en hun rechten en vrijheden is een van de weinige echte kerntaken van een kleine overheid volgens dit principe.
Dus zelfs bij mensen die belastinggeld zien als gestolen geld, is de beveiliging van een ernstig bedreigde burger een kerntaak, die hier verwaarloosd wordt.

Maar ja, Wilders en Verdonk zijn uiteraard geen libertariers, en als ze de beveiliging van een ernstig bedreigde burger niet zien als een kerntaak, op zijn minst tot dat Ayaan dat zelf goed heeft weten te regelen, dan hebben ook zij geen verstand meer van wat op zijn minst de kerntaken van een overheid met monopolie op geweld genoemd kunnen worden.

En vooral Verdonk presenteert zich hier weer als een giftige, verraderlijk adder, die zich laat gebruiken als een middel tegen bedreigde politici en in het voordeel van de bedreigers.
Dat deed ze al door zich voor het karretje van Zembla te laten spannen en Ayaan politiek uit te schakelen, en nu dus weer.

op 16 10 2007 at 14:37 schreef John:

Babs, mij zul je niet horen zeggen dat ik vind dat Hirsi Ali onwaarheden spreekt en als zij haar mening of missie groots wil uitdragen is dat haar goed recht. Als vervolgens blijkt dat ze hierdoor gevaar loopt heeft ze natuurlijk recht op beveiliging. Maar als ze er vervolgens voor kiest min of meer permanent in de VS te verblijven en daar bovendien voor een invloedrijke amerikaanse politieke stichting gaan werken dan moeten ze de beveiliging daar maar regelen.
Dat landje hoppen is namelijk altijd al het echte probleem geweest en er zijn geeneens harde bedreigingen meer voor nodig om autochtonen hierover de mond te snoeren.

Geloof me, als er al een of meerdere allochtonen zullen opstaan die wel iets aan het werkelijke probleem weten te doen dan zullen het mensen zijn die roepen wat de autochtoon al jaren denkt. Oprotten als het je hier niet bevalt!

op 16 10 2007 at 14:43 schreef John:

Die hele islam is niet ons probleem, dat hebben de idioten ervan gemaakt en wat Hirsi Ali doet is niets meer dan een voortzetting daarvan.

op 16 10 2007 at 14:59 schreef Paardestaart:

Oprotten als het je hier niet bevalt!

Eh – deed ze dat niet juist…?

Als de autochtoon die achterover stort van de prijs van zo’n persoonbeveiliging nu maar vaak wordt voorgehouden dat een eenvoudige draaideurcrimineel ons €250.000,00 per jaar kost begrijpt hij misschien dat gèld vermoedelijk niet de reden was dat er alweer een burger vogelvrij is verklaard..
Pam heeft gelijk hoor; nòg zo’n moord zorgt hopelijk voor de broodnodige inschikkelijkheid bij degenen die inzake de multicultuur niet volgzaam genoeg zijn.

’t Is misschien nog een beetje onwennig om Balkenende c.s als een soort middeleeuwse edelenkliek te zien die der Keerlen God laten vermoorden omdat ‘ie ze de hoest opjaagt, maar de druppel holt de steen. Na de eerste keer is zo’n daad opeens niet zo ondenkbaar meer, en uit de weg ruimen heeft overtuigend zijn nut bewezen.
Bovendien: it sorta grows on you.

Ik ben wèl benieuwd of onze beschermers bij de uitvaart van Hirsi Ali straks weer met geschokt gelaat op de eerste rij komen zitten.

op 16 10 2007 at 15:14 schreef babs:

John, je kunt niet lezen. Het gaat niet om wie de beveiliging betaalt, het gaat om de spelletjes die er gespeeld worden.

Paardestaart, ja natuurlijk zitten ze weer op de eerste rij. "Het is een zwarte dag voor de democratie", zullen ze in koor zeggen, om er later in het spoeddebat aan toe te voegen dat "wie haat zaait, haat zal oogsten". Waarna die ex-kneuter van de VVD in Nova-analyses wordt geslachtofferd, omdat hij AHA te veel vrijheid had gegeven.

op 16 10 2007 at 15:27 schreef Paardestaart:

Hahaha – "de Nederlandse identiteit bestaat niet"..?

Koopman-dominee-pennewip is toch onmiskenbaar al éeuwen het harde grondmateriaal waaruit hollanders zijn opgetrokken hoor.
Hier, moet je kijken wat er tevoorschijn komt als onze politici voor een moreel dilemma geplaatst worden: ze laten iemand gewoon doodvallen voor het oog van de wereld, en weten er nog een fatsoensdraai aan te geven ook!

Alle fiere, dappere heldhaftige mensen zullen tot in lengte van dagen een afschuw hebben van Nederlanders, enigszins getemperd door de verbazing over de integriteit van een handjevol kérels – van beider sexe..

op 16 10 2007 at 15:39 schreef John:

Babs, precies. En wat ik zeg is dat het allemaal als vanouds is. Het spelletje, het domme geouwehoer over islam en emancipatie.
Of ze nou doodgeschoten wordt of niet, of ze in de VS blijft, toch kiest voor Nederland of desnoods naar Denemarken vertrekt… Het maakt allemaal geen flikker uit.
De daadwerkelijke problematiek blijft onbespreekbaar en treurig genoeg komt de inderdaad valse aanval van links op de wijze waarop Hirsi Ali haar Nederlanderschap heeft verworven misschien nog wel het meest in de buurt hiervan.

op 16 10 2007 at 15:56 schreef John:

De meest ideale situatie? Als Hirsi Ali gewoon lekker in Nederland blijft. Misschien een keer met cameraploeg een bloemetje naar Wil Schuurman brengen zou aardig zijn.

op 16 10 2007 at 19:03 schreef Polderman:

In buurten zoals Slotervaart wonen mensen die de "hardwerkende burgers" zijn gaan heten en die nooit provoceerden omdat ze dachten dat door tolerant te zijn we hier in Nederland samen konden leven.
Deze mensen zijn al decennialang vogelvrij.
Vooral meisjes, vrouwen, homoseksuelen, bejaarden worden door treurige stakkertjes geterroriseerd, gemolesteerd en/of beroofd.
Ook worden naïeve pubermeisjes tot prostitutie gedwongen door gewetenloze tienerpooiers die ziek genoeg ‘loverboys’ worden genoemd.
Als ze aangifte doen wordt er amper onderzoek gedaan, want er zijn altijd andere prioriteiten.
Die mensen staan al jaren met hun rug tegen de muur.
Als ze de krant halen heeft het probleem al immense vormen aangenomen of konden ze het niet meer navertellen.
Zijn we voor deze mensen ooit in de pen geklommen of de straat opgegaan?
Mevrouw AHA had niet alleen toegang tot de media, ze maakte door de kansen die Nederland haar had geboden ook deel uit van de politieke elite in Den Haag.
Wat deed zij met haar bevoorrechte positie?
Ze begon al haar trauma’s te botvieren en met een botte bijl in te hakken op mensen die het door haar als een gruwel ervaren geloof aanhingen en mensen die al die jaren hadden geleerd dat vooroordelen
elke nuance om zeep hielpen.
Deze intelligente mevrouw had totaal geen behoefte om rekening te houden met de wereld om haar heen.
Aangemoedigd door provocateurs als Afshin Ellian gebruikte ze bewust terminologie die gelijk stond aan het ombinden van een bommenvest.
Mevrouw AHA kreeg op het hoogtepunt van haar Islambashing een uitnodiging om lid te worden van een obscuur clubje in de VS en weg was ze.
Intussen gingen het terroriseren en beroven van hardwerkende burgers en het misbruiken van meisjes gewoon door en bleef de politie andere prioriteiten stellen.
Toen de zich in de VS gevestigde superster AHA terugkwam om haar hand op te houden voor haar beveiliging, waar je, zo weet iedere celebrity in de VS, zelf voor moet dokken, gebruikte ze wederom haar contacten in de media om een rel te ontketenen.
Intussen gingen het terroriseren en beroven van hardwerkende burgers en het misbruiken van meisjes…etc, etc.
Ook als jongens op school of agenten in hun bureau overhoop worden gestoken gaan we de straat niet op om een fel protest te laten horen.
Nee, we maken ons liever druk om iemand die er voor gekozen heeft om zich in de VS te vestigen, een riant salaris verdient en door een topadvocaat geadviseerd wordt.
Je zult maar in de Slotervaart wonen.
Dan weet je pas wat het is om je vogelvrij te voelen.

op 16 10 2007 at 23:58 schreef Paardestaart:

Jezus man – wat ben jij een platvloerse kruidenier…
Hysterisch ben je ook; het soort dingen dat Hirsi Ali en Afshin Ellian zeggen deed tot voor kort in Nederland geen stof opwaaien, en als jij dat vergeten bent is dat dus een van hun verdiensten: duidelijk maken dat er in dit land een boel naar de ratsmodee is, zonder dat wij het in de gaten hadden..
En waar is dat felle protest ten gunste van Hirsi Ali dan dat jou zo dwars zit?
Wat hebben we aan jouw kinnesinne??

Dat de éen niet beschermd wordt betekent toch niet dat de ander dan maar moet doodvallen?

Verdeel en heers werkt feilloos op de doorsnee jaloerse, kleinzielige zieligerd; da’s duidelijk: iedereen heeft recht op veiligheid, niet of/of, maar en/en.
Dat sommige mensen wel, en andere niet beschermd worden heeft meer met politiek te maken dan met een leeg blik bodyguards – en natuurlijk met het feit dat er zoveel mensen zijn als jij, die er niet op staan dat de overheid zijn aandeel van het sociaal contract vervult en de veiligheid van àlle burgers waarborgt, maar die gemeen staan te jouwen over ‘mevrouw Aha’

Dat bewaking en bescherming een lieve duit kost is jammer, maar per slot van rekening hebben politici er hun steentje toe bijgedragen dat booswichten de ongelukkige indruk hebben gekregen dat je hier je gang kunt gaan.

Men zou de binnenlandse veiligheid eens kunnen gaan handhaven door degenen die anderen met de dood bedreigen op te sporen, in te rekenen, en het land uit te schoppen – of op te sluiten en de sleutel weg te gooien.
Stuk goedkoper, rechtvaardiger, en prettiger voor de bedreigden

op 17 10 2007 at 01:05 schreef Polderman:

Paardestaart wat je ongenuanceerde teksten betreft lijk je wel een kloon van Peter Breedveld.
‘Dat bewaking en bescherming een lieve duit kost is jammer, maar per slot van rekening hebben politici er hun steentje toe bijgedragen dat booswichten de ongelukkige indruk hebben gekregen dat je hier je gang kunt gaan.’
Precies. En daar hebben brave bewoners van bijv. Slotervaart meer last van dan provocateurs a la miss AHA die het eerste de beste plain naar de VS kunnen nemen om als hysterica furore te maken.
Een troost: Bush ontvangt en prijst de Dalai Lama nu China als economische grootmacht in wording de pas moet worden afgesneden.
Of is het toeval dat zo vlak voor de Olympische Spelen in Burma rellen uitbreken en Tai Wan plotseling ontdekt dat het zijn onafhankelijkheid moet benadrukken?
Maar ik benijd mensen die zo zwart/wit denken als jij hoor Paardestaart.
Ga je zeker doneren aan het fonds om AHA te beveiligen?
Ik stel voor om geld in te zamelen om de bewoners van wijken als de Slotervaart extra te beveiligen. Doe je mee?

op 17 10 2007 at 01:37 schreef Conan:

Ziekelijke fluim.
Andere woorden passen niet voor deze treurige tirade waarvan ik het trieste hoogtepunt nog maar eens citeer:

"En daar hebben brave bewoners van bijv. Slotervaart meer last van dan provocateurs a la miss AHA die het eerste de beste plain naar de VS kunnen nemen om als hysterica furore te maken."

Brave bewoners? Waarvan er dertig besloten het lokale politiebureau met stenen te bekogelen en een auto in de brand te steken (de beelden op het Journaal toonden overigens minimaal 2 brandende auto’s). De buurt die jan en alleman tot rust moet manen als een medebuurtbewoner besluit zijn 72 maagden bij Mohammed te claimen?
Inderdaad shoot the messenger…

op 17 10 2007 at 01:40 schreef Paardestaart:

Eh – waar moet ik nu antwoord op geven?
Jij hebt niet gelezen wat ik zei – doe dat eerst maar eens; ik zing geen twee liedjes voor éen cent.

op 17 10 2007 at 02:32 schreef Theo Ichtus:

Polderman schreef Aangemoedigd door provocateurs als Afshin Ellian gebruikte ze bewust terminologie die gelijk stond aan het ombinden van een bommenvest.

De kern van het probleem wat ik met U en de uwen heb meneer Polderman is dat het gebruiken van welke terminologie dan ook NOOIT gelijk staat aan het ombinden van een bommenvest. Bommenvestenombinders die dat net als U niet lijken te begrijpen wil ik het liefst zo mogelijk op afstand tot ontploffing brengen, waarbij ik "collateral damage" onder de kansenjongeren voor lief neem zolang die in hun prachtwijk ontstaat liever dan in de mijne.

Het legt beperkingen op aan de mogelijke dialoog, dat dan weer wel…

op 17 10 2007 at 07:23 schreef filantroop:

“Hysterica”, “provocateur”, jakkes, wat een flink woordgebruik jegens een dame die ik nog nooit op enig hysterisch gedrag heb kunnen betrappen, en die niets anders deed dan de glasscherven uit een vroegmiddeleeuwse woestijnideologie te peuteren.
Je zou de gebruiker van deze stevige woorden misschien zelf van hysterie kunnen verdenken, en gezien het provocatieve gehalte, gewoon een ordinaire provocateur mogen noemen.
Er moet behoorlijk wat haat opgepropt zitten in zo’n medemens om deze woorden over Ayaan uit de strot getrokken te krijgen. En dan krijgt de altijd zo braaf formulerende Afshin Ellian er ook nog eens van langs.
Nobele zielen door de amok van een poldervent neergehaald.

op 17 10 2007 at 12:02 schreef Polderman:

waar roffelen jullie die schuingetypte regels vandaan? het lukt mij niet om de tekst te manipuleren.

Jullie zijn zo in de Vrouwe dat jullie vergeten zijn met welke provocerende terminologie mevrouw AHA om zich heen schoot.
Wanneer je politiek actief bent moet je je zo niet willen uitdrukken.
Je maakt je dan wel populair onder krakers, maar je verliest aan geloofwaardigheid bij mensen die in dit land zoeken naar wegen om met elkaar door een deur te kunnen.
Of kan Wilders op jullie applaus rekenen.

Mensen met een ‘vroegmiddeleeuwse woestijnideologie’ (wat verraadt dit over de psyche van de schrijver?) waren decennialang met rust gelaten, om niet te zeggen aan hun lot overgelaten.
Dan is ’t niet erg fatsoenlijk om die systematisch te bashen.
Overigens zijn de meeste godsdiensten woestijnideologieën en dat zegt niks over hun kwaliteit.

Voor alle duidelijkheid: in de Slotervaart wonen dus niet alleen relschoppers van Marokkaanse afkomst.
Daar wonen ook hardwerkende burgers, met en zonder getinte huid.
En dat hun beveiliging te wensen overlaat blijkt wel uit het feit dat met politie in buurt hun auto’s in de hens gestoken kunnen worden.

Beste Theo als je me nou met de dood bedreigt ga ik beveiliging aanvragen.
Wedden dat ik ‘m niet krijg.
Hou ’t een beetje zindelijk.

op 17 10 2007 at 12:27 schreef Jimmy:

@Polderman

Het is niet zo dat mensen (zoals Ayaan of de reageerders hierboven) geen, wat jij noemt ‘fatsoenlijke retoriek’ kennen. Ze geloven gewoon niet in ’try a little tenderness’ — en ik ook niet. Mensen die zich niet willen gedragen, gaan zich leren gedragen. Punt.

De discussie over de toon is een debattruc om niet over de inhoud te praten — net als nu. De premoderne Islam is een probleem in een post-Christelijke samenleving. Of je aardig bent of niet, verandert daar niets aan. Hirsi Ali drukt zich overigens doorgaans radicaal, maar zeer beschaafd uit. De enige kritiek, die ik op haar kan hebben is dat ze haar talenten verhuurt aan de AEI warroom.

Wie heeft overigens ooit gesteld, dat je in een debat beschaafd moet zijn? Is daar een wet voor? Wellicht dat de EU-gedachte-inquisitie daar inmiddels al mee bezig is geweest. Het is geen plicht om netjes te zijn. Schelden hoeft niet, er zijn tonnen harde argumenten tegen de Islam in te brengen, waarbij je niet hoeft te schelden.

op 17 10 2007 at 13:09 schreef Theo Ichtus:

Jullie zijn zo in de Vrouwe dat jullie vergeten zijn met welke provocerende terminologie mevrouw AHA om zich heen schoot.
Wanneer je politiek actief bent moet je je zo niet willen uitdrukken. (…)
Hou ’t een beetje zindelijk.

Wederom (want ik zing WEL twee liedjes voor hetzelfde geld, i.t.t. Paardestaart) gekwaak en gekwezel over de tóón ("moet je je zo niet willen uitdrukken") en niet over de inhoud. Het heeft toch op die manier een hoog "Wij van WC eend raden WC eend aan"- gehalte.

Een ex-moslim(a) die nog steeds vijf keer per dag op de knieën gaat, vrijdags de moskee bezoekt, de vastentijd en alle andere religieuze voorschriften in acht neemt en het broodje ham slechts stiekem nuttigt zal U en de uwen misschien minder aanleiding tot schuimbekken geven maar de vrijheid die we hier gewend zijn gaat toch echt verder hoor.

Voor de duidelijkheid meneer Polderman, ik wil U alleen van een afstand opblazen wanneer U (of een andere kansenjongere) het bommenvestje al draagt. Zolang U alleen nog maar DENKT (en U ook in die zin uitlaat) dat we "schieten met provocerende terminologie" en "terminologie gebruiken die gelijk staat aan het ombinden van een bommenvest" volstaat een gesloten afdeling, wat mij betreft, met licht, ruimte, rust en regelmaat – vooral in het medicijngebruik. Het verschil tussen een ferm uitgesproken "Ach val toch dood eikel" en de vermeende eikel daadwerkelijk daarbij helpen zou ook U wellicht duidelijk kunnen worden tijdens kringgesprek en associatieve therapie.

Daarbij wel goed toezicht tijdens wandelingetjes buiten de kliniek natuurlijk, dat spreekt!

Lijkt mij zindelijk genoeg – maar de weblog hygiene alhier is het terrein van meneer Breedveld geloof ik…

op 17 10 2007 at 13:38 schreef Tony:

Het feit dat polderman aangeeft dat mensen in Slotervaart niet langer "veilig" zijn als iemand zijn of haar mening geeft, geeft twee dingen aan.

Ten eerste geeft het aan dat met sommige mensen slecht door een deur te komen is als je je braaf aan hun religieuze en culturele waarden conformeert, of er op zijn minst niet je bedenkingen over uit.

Ten tweede geeft het aan dat in handen van types als Polderman de vrijheid van meningsuiting volstrekt DOOD is.
Er is immers altijd wel iemand "gekwetst", maar doorgaans vinden fatsoenlijke mensen niet dat een onwelgevallige mening beantwoord zou moeten worden met dreigementen.

Mag ik hier dan even opmerken dat als iemand die vrijheid van meningsuiting een groot goed vindt dat zwaar bevochten is, ik de door Polderman zo geminachte AHA een betere Nederlander en Westerling vindt dan politiek correcte zeikerdjes als hijzelf die het niet kunnen verkroppen dat iemand die haar nek durft uit te steken erop kan rekenen dat haar keel niet wordt doorgesneden?

Puur met het oog op het belang van individuele vrijheid zouden het de Poldermannen moeten zijn die uitgezet, of het land uitgejaagd worden.

Overigens interessant dat Polderman vindt dat een politicus zich niet "provocerend" uit zou moeten willen drukken, terwijl hij nota bene zelf aangeeft dat een gemiddelde burger niet op beveiliging hoeft te rekenen.
De gevolg daarvan zou dus zijn dat niemand het beestje bij de naam durft te noemen, en we weer met zijn allen vrolijk de kop in het zand kunnen steken, hopende dat het zo’n vaart niet zal nemen met de groeiende eisen tot terugkeer naar de achterlijkheid (vrouwenbesnijdenis, huiselijk geweld, scheiding tussen jongens en meisjes etc.)

Dat Polderman loopt te zeveren over een nogal feitelijke titel als ‘vroegmiddeleeuwse woestijnideologie’ zegt vooral veel over zijn psyche. Dat is de Islam namelijk letterlijk, maar ook figuurlijk.

Maar misschien dat Polderman zelf ook zocht naar methoden om vrouwen ‘rustig’ te maken?
Misschien dat dat de reden is dat hij van AHA had verwacht dat ze niet zo hoog van de toren zou blazen.

op 17 10 2007 at 13:39 schreef Tony:

"Ten eerste geeft het aan dat met sommige mensen slecht door een deur te komen is als je je braaf aan hun religieuze en culturele waarden conformeert, of er op zijn minst niet je bedenkingen over uit."

In bovenstaande moet het natuurlijk "slechtS door een deur" zijn.

op 17 10 2007 at 13:51 schreef Polderman:

Beste Theo, ik hoop dat je door dit soort teksten te produceren een dosis van je dure medicijnen uitspaart.
Maar ben je nog in staat om mijn vraag over die schuingetypte regels te beantwoorden, of ben je alweer in coma?
Je moet afleren om te wachten tot de arts of papa Breedveld je op je wangedrag wijst beste T., probeer voor zover dat mogelijk is jezelf te corrigeren door op signalen uit je omgeving te reageren.
Gelukkig heb je afgeleerd om met stenen te gooien.
Misschien mag je zondag met verlof om je familie in de Schilderswijk te bezoeken.

op 17 10 2007 at 13:56 schreef Conan:

Jullie zijn zo in de Vrouwe dat jullie vergeten zijn met welke provocerende terminologie mevrouw AHA om zich heen schoot.

Als eerder opgemerkt is het juist uw eigen taal die van nuance ontsproten is en als onnodig grievend aangemerkt moet worden.

Wanneer je politiek actief bent moet je je zo niet willen uitdrukken.

Holle retoriek. "Zo uitdrukken"… Lege frasen en geviensde implicaties.

Je maakt je dan wel populair onder krakers, maar je verliest aan geloofwaardigheid bij mensen die in dit land zoeken naar wegen om met elkaar door een deur te kunnen.

Onnozel gezwam van dubieus allooy. Waar haal je in godesnaam de associatie met krakers vandaan. Kijk om je heen en zie dat juist de bedaardere en intelligentere mensen tot de grootste bewonderaars van deze intelligente, uitzonderlijk welbespraakte en dappere dame behoren.

Of kan Wilders op jullie applaus rekenen.

Dubieus blijven impliceren siert u niet en overtuigt nog minder. Wilders is een symptoom van een heel zieke samenleving en mensen als u zijn een belangrijke oorzaak van de terminale toestand waarin Nederland lijkt te verkeren. En op basis van persoonlijke moed verdient Wilders wel degelijk een applaus (net zo goed als u een schoffering verdiend hebt op basis uw lafhartige en vooral ook onzinnige uitlatingen).

Al met al bent u niets meer dan een laaghartig meelopend aandachttrekkertje dat eens heel goed bij zichzelf te rade zou moeten gaan. Wie maakt Slotervaart onbewoon- en onbeheersbaar? Ayaan? Of Wilders? Of adepten van één van beiden? Of zijn het toch de volgelingen van de leer waar zij kritiek op uiten?

op 17 10 2007 at 14:04 schreef Conan:

Nou Poldermannetje met je laatste post terk je inderdaad overtuigend van leer (NOT). Ineens zie ik in dat u eigenlijk helemaal gelijk hebt en een waar verbaal geweldenaar bent.
Overigens geloof ik niet dat jouw posten aangenamer worden van schuingedrukt, onderstreept of vet.

op 17 10 2007 at 14:19 schreef filantroop:

De vertolkers van de vroegmiddeleeuwse woestijnideologie waren niet decennialang met rust gelaten, en evenmin aan hun lot overgelaten.
Hebben we het over de laatste decennia dan herinner ik me vooral hun komst naar hier, inclusief de bijbehorende folklore.
Afkomstig uit een habitat waar het vrije woord tot moord en doodslag leidt, is het idee postgevat dat ook alhier aan deze mores voldaan dient. Welwillend in leven gehouden door de vrinden van de islam, die religiekritiek altijd te waarderen vonden, maar kennelijk tot het besluit gekomen zijn dat één religie ervan verschoond dient te blijven.

Cabaretiers, opiniemakers, schrijvers, kunstenaars, cineasten en politici hebben de twintigste eeuw veelvuldig benut met religiekritiek op alle niveau’s, en geen religie uitgezonderd.
Na veertig jaar aanwezigheid van de islam in ons land worden we nu gemaand deze vrijheid in fluwelen handschoenen te verpakken of anders met Goebbels vergeleken te worden.
Hier en daar heeft men zelfs het probate middel van de chaise longue van de psychiater herontdekt. Zo mag ik hierboven nog over de “hysterica” Ayaan Hirsi Ali lezen. Over op welke gronden de bedenker hiervan haar dit mentale defect toeschrijft, laat hij ons helaas in het ongewisse.
Trok ze ergens stampvoetend het velours van het plafond, of schreeuwde ze met gebalde vuisten als ze ergens het woord voerde?
De kalmte in haar motoriek, haar rustige en zorgvuldige formuleren, en haar ingehouden emoties, staan in schril contrast met de schreeuwende, brandschattende en op Deense zuivel huppelende moslims, als ergens cartoons in een krant verschenen.

Zou het ontkennen van de Nederlandse identiteit wellicht gelegen zijn in het verlangen van sommigen de zo typische Nederlandse hang naar vrijheid van spreken te betuttelen? Het begint er heel sterk naar te zwemen.
Maar vrij van hysterie denk ik dat we er ons niet door moeten laten ringeloren.

op 17 10 2007 at 14:25 schreef filantroop:

“Medicijnen, coma, hysterica, psyche”? We hebben hier met een medicus te doen.

op 17 10 2007 at 14:28 schreef Polderman:

Beste Conan, jij geeft ook al geen antwoord op mijn vraag over de schuingetypte regels.
Hoe doe je dat?

Het lesje close-reading heeft trouwens wel zijn vruchten afgeworpen.
Nu nog het geenstijl-stijltje afleren.
Wat opvalt is de eenvormigheid van reacties.
Spreken hier meerdere tongen uit één mond?
Jij hebt ’t over ‘onnodig grievend’.
Hoe heet het dan als de aanbeden mevrouw AHA Mohammed pervers noemt?
Laat me raden: Een waardevolle bijdrage van een intelligente en dappere vrouw aan een discussie over een vroegmiddeleeuwse woestijnideologie.

Wat een moed om te roepen dat de Koran verboden moet worden.
Daar wordt de sfeer in Nederland ook zoveel beter van.
Vroeger heette zo iemand de dorpsgek.

op 17 10 2007 at 14:54 schreef Conan:

Hoe heet het dan als de aanbeden mevrouw AHA Mohammed pervers noemt?

U vergeet de helft van de stelling van Ayaan. Ik doel op "naar huidige maatstaven". En geef haar eens ongelijk, een negenjarig meisje neuken is immers vrij pervers (naar huidige maatstaven). Net als martelen, plunderen en koppensnellen trouwens.

Overigens is uw geveinsde antwoord al een stuk redelijker dan uw kennelijke eigen mening.

Wat een moed om te roepen dat de Koran verboden moet worden.
Daar wordt de sfeer in Nederland ook zoveel beter van.

U spreidt hier een aardig stukje omdraaien van de realiteit ten toon. Wat zou immers meer hebben bijgedragen aan de negatieve sfeer in Nederland, de Koran of de kritiek op de Koran die hier na enkele decennia van de grond kwam.
Doet u zich bewust zo onnozel voor of kunt u echt niet beter?

Vroeger heette zo iemand de dorpsgek.

Nu noemt zo iemand zich Polderman…

op 17 10 2007 at 15:00 schreef Theo Ichtus:

onderstreept, schuin en vet tegelijkertijd?
Beste Polderman.
Soms is géén antwoord krijgen ook een antwoord.

Oorverdovende stilte enzo.

Of beter nog:

Een minachtend zwijgen…

op 17 10 2007 at 15:14 schreef Polderman:

Naar huidige maastaven.
Dat ze je dan tussen haakjes.
Als we nu iedereen gaan afrekenen op gedrag dat ooit normaal was had je geen taak- maar een gevangenisstraf uitgezeten, of is het toegestaan om een computer op cel te hebben?
Tekstueel vind ik je crimineel slecht dus zul je verbaal ook niet veel voorstellen.
Maar je bent dus voor het beknotten van vrijheden voor de één terwijl je die een ander gunt.
Dat is typisch Wildersdenken.
Maar je hebt nog steeds niet verteld hoe je die schuingedrukte regels produceert Pe…Conan.
Verder verwacht ik niet dat je in staat bent om zelf grapjes te verzinnen dus mag je die van mij wel gebruiken.

op 17 10 2007 at 16:00 schreef Conan:

Aanmatigende dwaas,

Ik weet niet wat je je in je domme hoofdje haalt, maar zowel hier als elders reageer ik vaker. En altijd onder de naam Conan.
Zelden las ik grotere nonsense of meer stupide gedachtenspinsels dan de kolder die jij uittypt.

geenstijl-stijltje, Pe…Conan, meerdere tongen uit één mond

Wat is je volgende illusie over mij, oh leeghoofdige?

En tenslotte, zeg eens wat je bedoelt Polderkwast:

Naar huidige maastaven.
Dat ze je dan tussen haakjes.

Want hier refereer ik aan de nuance van Ayaan (die volgens jou ontbreekt).

Overigens heb ik inmiddels al veel te veel letters aan het gepruttel uit jouw uiterst bescheiden en ongewoon ledige denkraampje besteed. Zie ook meneer Vis. Wellicht heeft de filantroop gelijk en ben je inderdaad een omghooggevallen medicijnman…

op 17 10 2007 at 16:11 schreef Theo Ichtus:

Hé Breedveld – jij kunt toch ongetwijfeld wel IP adressen zien wanneer je een Joris von Loghausen petje opzet?

Hoewel de vooruitzichten op totale genezing natuurlijk ronduit slecht zijn zou je het polderventje dus toch van één waandenkbeeld af kunnen helpen…
(O wacht, hij beschuldigt JOU zelf van trollen op je eigen weblog. Geraffineerd, want moeilijk te weerleggen. Zou het een complotdenker wezen?)

op 17 10 2007 at 16:17 schreef Peter Breedveld:

Eh, Polderman, er komen hier veel gelijkgestemden, dat is logisch. Ik verzet me sinds de oprichting van FN tegen politiekcorrect denken, islamisering, het opleggen van religieus- of anderszins geïnspireerde opvattingen, het wettelijke verbod op godslastering, ik heb Hirsi Ali altijd openlijk en vurig bewonderd. Daarmee maak je natuurlijk bepaalde vrienden.

Dus zo raar is het niet dat verschillende mensen dezelfde mening hebben. Jij zegt toch ook precies hetzelfde als bijna iedereen in het Hilversumse Mediapark en op de PCM-redacties?

Als ik het zeggen mag: Conan schrijft beter dan jij.

En nu ophouden met dat gebekvecht en weer discuzeuren op basis van echte argumenten.

Of anders…

op 17 10 2007 at 16:25 schreef Lagonda:

Leuk, zo’n Polderman. Weer zo iemand die hooghartig zit te mauwen over de "toon van het debat", en tegelijkertijd moreel zodanig is afgestompt dat-ie daadwerkelijk het enorme verschil niet waar kan nemen tussen een provocerende uitspraak van Ayaan, en de fysieke bedreigingen die haar ten deel vallen.

op 17 10 2007 at 16:27 schreef Polderman:

bedankt voor de fun.
ik constateer dat er nog steeds heilige huisjes, c.q. heilige vrouwtjes bestaan in dit van alle geloof in een harmonieuze samenleving beroofde hoopje klei.
kijk vooral niet teveel naar jensen, want dat blijkt besmettelijk.
ik polder lekker verder en weet zeker dat we allemaal gered worden.

op 17 10 2007 at 16:27 schreef babs:

Toch wil ik Polderman bedanken, hij heeft Conan en Theo diverse keren de voorzet gegeven om me aan het lachen te maken.

op 17 10 2007 at 16:30 schreef Peter Breedveld:

Dat was inderdaad een sterk staaltje ‘polderen’, dat Polderman ten beste gaf. Helemaal van het harmoniemodel is-ie, zoveel is duidelijk.

op 17 10 2007 at 16:39 schreef Lagonda:

"kijk vooral niet teveel naar jensen, want dat blijkt besmettelijk."

Haha, pedant mannetje. Meneer spreekt liever niet over de rafelige randjes van onze prachtige multiculturele samenleving, maar beleidt braaf de geloofsbelijdenis van de postmoderne mens: je bent fatsoenlijk als je netjes je mondje dichthoudt, en de ongelijkheid tussen de klassen wegwerkt door de schuld omgekeerd evenredig aan deze ongelijkheid te re-attribueren.

En mensen die daar niet aan meedoen, daar hoef je niet mee in discussie te gaan. Dat zijn domme borrelpratende jensen-kijkers, en that’s it, toch?

Ik zou willen dat mijn leven ook zo overzichtelijk was.

op 17 10 2007 at 16:56 schreef John:

Wat(en op welke termijn)verwacht men eigenlijk van een "beweging" van Hirsi Ali’s?

Wat vewacht men van een samenleving met aparte wijken voor nieuwkomers die in veel gevallen amper geschoold zijn, bovengemiddeld vaak genetische defecten vertonen(als chizofrenie x maal vaker voorkomt, komt lage intelligentie x in het kwadraat vaker voor. 11x zo vaak onder marokkanen zijn de harde cijfers. laat de helft daarvan te maken hebben met een te kleine genenpool) en waar de omvang van de bevolking sterk groeit door grote gezinnen?

In de nabije toekomst zal de gehele onderklasse en middenklasse voor een belangrijk deel afhankelijk moeten worden van deze mensen.

Hirsi Ali ontwijkt de daadwerkelijke problematiek en net als steeds meer hoog opgeleide autochtonen en allochtonen ontvlucht ze de gevolgen.

op 17 10 2007 at 17:25 schreef babs:

John, je bent niet te volgen. Kun je je bijdrage nog een keer doorlezen en opnieuw posten. Ach, doe trouwens maar niet.

Zijn Marokkanen werkelijk nog dommer? Dat weiger ik te geloven.

op 17 10 2007 at 17:33 schreef John:

http://www.aei.org/about/filter.all/default.asp

"AEI’s purposes are to defend the principles and improve the institutions of AMERICAN freedom and democratic capitalism–limited government, private enterprise, individual liberty and responsibility, vigilant and effective defense and foreign policies, political accountability, and open debate."

Nogmaals, in Nederland krijgt Hirsi Ali gewoon beveiliging en steun van een groot deel van de bevolking. En inplaats van dat ze bijdraagt aan de tot stand koming van een fatsoenlijke Nederlandse denktank huppelt ze, onder juridische begeleiding van niemand anders dan Britta Böhler natuurlijk, van het ene troetelbaantje bij de PVDA naar het volgende in de USA.

op 17 10 2007 at 17:46 schreef skimo:

Pas op John, je bent veel te intelligent voor deze van AHA idolate Peter-site.
Hint: Let op de schuingedrukte regels.

op 17 10 2007 at 17:48 schreef John:

Babs, het probleem is op de eerste plaats Nederlands en demografisch.

Ik stop trouwens nog liever 100 euro in een fonds voor een greencard en een job als cabdriver voor een willekeurige afrikaanse vluchteling die hier met zo’n bord loopt te bedelen omdat hij niet mag werken.

op 17 10 2007 at 18:03 schreef skimo:

Btw John, kan je zieker zijn dan iemand die zelf door een sociaal, verdraagzaam en humaan beleid alle kans heeft gehad, het andere gelukzoekers misgunt en zich als summum van opportunisme aansluit bij een ziek clubje dat het tegenovergestelde van sociaal en humaan is?
Ik veracht dat soort profiteurs ipv ze te vereren zoals deze AHA-kerk.

op 17 10 2007 at 18:41 schreef Conan:

@Skimo

Of u degene bent die hier over intellect moet beginnen, is minstgenomen aanmatigend gezien de inhoud van uw posts. U komt vooral over als een nieuwe Polderman…

Btw John, kan je zieker zijn dan iemand die zelf door een sociaal, verdraagzaam en humaan beleid alle kans heeft gehad, het andere gelukzoekers misgunt en zich als summum van opportunisme aansluit bij een ziek clubje dat het tegenovergestelde van sociaal en humaan is?

Welk een staaltje zelfingenomen waanzin. Gelukzoekers en misgunnen; concrete toelichting gaarne. Summum van opportunisme; idem.
Tenslotte het laatste deel van uw hersenbraaksel, welk clubje en waarom ziek? En waarom tegenovergesteld aan sociaal en humaan?

Vooralsnog schreeuwt u wat in de ruimte uit hoofde van een vermeende, maar nergens op gebaseerde, superioriteit en hogere moraal. Ook bij u geldt, dat siert u niet.

Ik veracht dat soort profiteurs ipv ze te vereren zoals deze AHA-kerk.

Dat verachten heb ik vooral met onnozele halzen die menen dat zij met meelopen met socialistische fabelventerij en vermeende hogere moraliteit het recht hebben nadenkende en beargumenterende mensen de mond te snoeren.

op 17 10 2007 at 19:14 schreef John:

"het recht hebben nadenkende en beargumenterende mensen de mond te snoeren"

Welke suggestie wekt Ali door deze onzin mbt tot haar beveiliging te laten escaleren zonder zelf d’r mond open te trekken?
Heeft ze dat kunstje niet al eens eerder geflikt?

Leek het toen ook niet al verdacht veel op een klassiek eentweetje ter totale desinformatie? Want wat is ook hier weer het netto resultaat van?

-Hirsi Ali heeft een greencard en blijft lekker werken voor een Amerikaans instituut voor Amerika.
-Moslims in Nederland worden gesterkt in hun mening dat mensen als Hirsi Ali getraumatiseerde profiteurs zijn.
-De gewone Nederlander snapt er allemaal helemaal niks meer van maar is wel nog een keer goed op het hart gedrukt dat immigranten zielig zijn en wij verraders.(bek houden dus)
-De echte discussie over het demografische drama waarin Nederland is verwikkeld is weer een paar jaar vooruit geschoven.

op 17 10 2007 at 19:23 schreef pinokkio:

daar zijn zowaar weer de schuingedrukte golven tekst van Pe..Conan, die Polderman nog steeds niet heeft uitgelegd hoe die die produceert.
heb als houten kop..popje gelukkig geen ervaring met kneuzige praktijken want ik had geen zieke moeder.
ik had alleen een lieve pappie.
AHA had ook al geen lieve mammie.
wat een tranendal toch.

op 17 10 2007 at 19:32 schreef John:

En dan beweren dat een geclitoridectomeerde vagina een gemis is. Ayaan Hirsi Magan heeft er nu zelfs de greencardloterij mee gewonnen.
We mogen wel wat ontwikkelingsgeld uittrekken om te voorkomen dat de hele afrikaanse jeugd aan de zelfcircumventie gaat!

op 17 10 2007 at 19:38 schreef Theo Ichtus:

skimo schreef
Hint: Let op de schuingedrukte regels.
Dus dat gaat ook boven jouw petje? Dacht ik al…

John schreef
Hirsi Ali ontwijkt de daadwerkelijke problematiek en net als steeds meer hoog opgeleide autochtonen en allochtonen ontvlucht ze de gevolgen.

Goh, laat het ‘in mijn herinnering’ nou zo zijn dat er een aan haar gerichte ‘hate-mail’ met een mes vastgeprikt was op het lichaam van de zojuist vermoorde Theo van Gogh en dat verderop in het verhaal haar buren zich helemaal ongelukkig, ongemakkelijk en bedreigd voelden zodat de haagse rechtbank haar wel uit het huis MOEST zetten.

Wat mij persoonlijk echt doet koken van woede (en een waarschuwing tegen ‘Trots op Nederland’ van brokken-politica Rita Verdonk is dus wat mij betreft zeker op z’n plaats) is dat IK bij de betreffende kamerverkiezing op Ayaan stemde – en dat Rita dus MIJN volksvertegenwoordigster de kamer en het land uitjoeg. (En letten jullie even op John, Polderman en Skimo – ook als iemand NA haar periode in het parlement voornemens is in de VS voor een greencard te gaan kan het nog steeds zo zijn dat diegene wel degelijk weggejaagd wordt!)

Dat instituut waar ze voor is gaan werken, daarvan moeten we op het gezag van de azijnbode NOVA en de NRC geloof ik aannemen dat het niet deugt en dat daarom met terugwerkende kracht Ayaan ook nooit gedeugd heeft.

Toch ging Rita Katz indertijd ook bij zo’n soort vaag Amerikaans instituut werken – waar vast ook wel de een of andere linksige popie joepie mij over uit kan leggen dat ’t niet deugde, vanuit dhimmitude oogpunt gezien, althans…

De bijdrage van de Nederlandse regering aan Ayaans veiligheid en vooral de daarbij in acht genomen discretie geven mij een vieze smaak en jullie drie (Polderman, John en skimo) helpen niet om ‘m weg te spoelen…

op 17 10 2007 at 19:40 schreef skimo:

Zeg John, lukt ’t jou als intelligent respondent je tekst schuin op deze site afgebeeld te kijgen?
Zuiver als tekstperiment.

op 17 10 2007 at 19:43 schreef Theo Ichtus:

Trouwens, als Joris Voorhoeve op het instituut Clingendael bedreigd zou worden (bijvoorbeeld om Srebenica) zou dan het eventuele wetenschappelijke dan wel politieke gehalte van dat instituut mee overwogen moeten worden bij een afweging over de beveiliging van de ex-politicus?

op 17 10 2007 at 19:50 schreef Sheila:

Theo, je moet nou toch echt, duur of niet duur, weer even je medicijnen innemen zodat je uit je coma geraakt en het verschil weer ziet tussen deze site en je bruingebaggerde toilet.

op 17 10 2007 at 20:00 schreef Theo Ichtus:

Voor iemand met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis is het internet natuurlijk wel een fantastische speeltuin…

op 17 10 2007 at 20:14 schreef Shiva:

toch P..Theo?

op 17 10 2007 at 20:19 schreef John:

"Goh, laat het ‘in mijn herinnering’ nou zo zijn dat er een aan haar gerichte ‘hate-mail’ met een mes vastgeprikt was op het lichaam van de zojuist vermoorde Theo van Gogh en dat verderop in het verhaal haar buren zich helemaal ongelukkig, ongemakkelijk en bedreigd voelden zodat de haagse rechtbank haar wel uit het huis MOEST zetten."

Helemaal mee eens, inkoppertje.

"Wat mij persoonlijk echt doet koken van woede (en een waarschuwing tegen ‘Trots op Nederland’ van brokken-politica Rita Verdonk is dus wat mij betreft zeker op z’n plaats) is dat IK bij de betreffende kamerverkiezing op Ayaan stemde – en dat Rita dus MIJN volksvertegenwoordigster de kamer en het land uitjoeg. (En letten jullie even op John, Polderman en Skimo – ook als iemand NA haar periode in het parlement voornemens is in de VS voor een greencard te gaan kan het nog steeds zo zijn dat diegene wel degelijk weggejaagd wordt!)"

Lullig voor je. Heb ik gezegd dat dat welke figuur dan ook binnen de Nederlandse politiek niet even verdwaald is?

"Dat instituut waar ze voor is gaan werken, daarvan moeten we op het gezag van de azijnbode NOVA en de NRC geloof ik aannemen dat het niet deugt en dat daarom met terugwerkende kracht Ayaan ook nooit gedeugd heeft."

Volgens mij deugt het prima, zeker een vooruitgang vergeleken bij dat PVDA onderzoeksclubje. Maar het ligt wel in de VS en het zijn de belangen van dat land waarop deze club zich zeer expliciet richt.

"De bijdrage van de Nederlandse regering aan Ayaans veiligheid en vooral de daarbij in acht genomen discretie geven mij een vieze smaak en jullie drie (Polderman, John en skimo) helpen niet om ‘m weg te spoelen.."

Mij ook. Wat me nog erger irriteert is de manier waarom Hirsi Ali daarmee omgaat. Zij is slim genoeg om te zien dat ze zelf ook als geen ander bijdraagt aan de totale verwarring waarin ze zelfs haar grootste medestanders achterlaat.

op 17 10 2007 at 20:24 schreef John:

Met Britta Bohler notabene het rolletje van arme ubervluchteling aannemen. Ze zegt niks, ze laat het zo gebeuren, dat is nog zieker!

op 17 10 2007 at 20:26 schreef skimo:

zeg john, ik vind je redenaties steekhoudend, maar doe mij een lol: typ citaten schuin, als je kunt.

op 17 10 2007 at 20:54 schreef Theo Ichtus:

@ John
<> met een letter d’r tussen aan het begin en < / > met diezelfde letter aan het eind maakt het je mogelijk om in ‘italics’ te citeren en op verschillende manieren tekst te benadrukken…

Er is overigens verder maar weinig wat mij echt irriteert – zeker niet andere mensen die slimmer zijn dan ik…

op 17 10 2007 at 21:07 schreef John:

Als ik het resultaat zie hoop ik dat ik me wel slimmer voel.

Er is overigens verder maar weinig wat mij echt irriteert

Naïeve doos?

op 17 10 2007 at 21:24 schreef Theo Ichtus:

Een naïeve doos die irriteert?
Geschoren?
Geknipt?
*Dankbaar is soms voor wat op zijn weg zich bevindt*

op 17 10 2007 at 21:30 schreef Conan:

@John

Inkoppertje of niet.

"Goh, laat het ‘in mijn herinnering’ nou zo zijn dat er een aan haar gerichte ‘hate-mail’ met een mes vastgeprikt was op het lichaam van de zojuist vermoorde Theo van Gogh en dat verderop in het verhaal haar buren zich helemaal ongelukkig, ongemakkelijk en bedreigd voelden zodat de haagse rechtbank haar wel uit het huis MOEST zetten."

Hier worden argumenten gegeven die je niet zo makkelijk terzijde schuift met de rest van je betoog. Met andere woorden, dat er ook een rationeel pleidooi tegen de Zwarte Parel gehouden kan worden, betekent beslist niet dat sterker of overtuigender is.

Wat kan je menselijkerwijs van iemand verwachten? Ayaan is geconfronteerd met de moord op een vriend, waarbij zij persoonlijk de hoofdrol speelde. Ze is verraden. Door Verdonk. Door de media en door een hele grote groep machtige en belangrijke mensen in Nederland. Waarvan zij er een aantal haar vrienden achtte. Ze wordt volcontinue bedriegd om haar woorden. En bij de (onderhandelingen over de?) beëindiging van haar bescherming is zij opnieuw verraden.
Hoeveel loyaliteit houdje over. En hoeveel loyaliteit voor mensen die te dom zijn op dit te snappen?

Hoe lang kan je van iemand zelfopoffering blijven vragen? Hoe lang en hoeveel kun je verwachten?
En als de VS persoonlijk betere perspectieven en een groter podium bieden, welke argumenten zijn er dan nog over om hier te blijven?
Dat Nederland niet oneindig kan blijven betalen voor de beveiliging van Ayaan als wij hier niet van haar inspirerende aanwezigheid kunnen genieten, kan ik met je eens zijn. Maar de manier waarop het uitgespeeld is door de Nederlandse regentenkliek en hun paladijnen is wanstaltig.

En mensen als Ayaan zijn hard nodig en zij heeft ruimhartig en dapper haar steentje bijgedragen aan een belangrijk ontwakingsproces. Dat verdient het niet gebagatelliseerd te worden.

Daarbij is het instituut waar Ayaan werkt een van de meest gerenommeerde wetenschappelijke denktanks in de wereld.

op 17 10 2007 at 21:47 schreef skimo:

maar jij leren eskimo eindelijk leren hoe scheve letters te skrijve.

op 17 10 2007 at 22:05 schreef John:

En ik maar hopen dat mn mindere deze vermoeiende lap tekst zou redigeren.
Ik trek er ook nog een open met een mooi muziekje.

op 17 10 2007 at 22:14 schreef Peter:

beste john, we doen maar wat met scheef gedrukte regels.
staat interessant toch?

op 17 10 2007 at 22:52 schreef John:

http://www.youtube.com/watch?v=_JmSDsrRf80

Jij was wan de strips toch? Als ik die clip zie is het alsof ik een van die boekjes open doe die ik vroeger wel eens bij de bieb leende..
Is daar een naam voor?

op 17 10 2007 at 22:53 schreef Lagonda:

Hey, wat leuk — we hebben een trol aan boord. Typisch aso-forumgedrag. En dan wel zijn neus ophalen voor het plebs dat naar Jensen kijkt.

op 17 10 2007 at 23:16 schreef Ellen:

maar hoe zijn die scheef gemaakte letters gemaakt?
toch?

op 17 10 2007 at 23:32 schreef Lagonda:

Nou, gewoon. Zo!

op 17 10 2007 at 23:36 schreef Lagonda:

Je kan ook groter schrijven.Of in een andere kleur

Nou ja. Ík dan.

op 17 10 2007 at 23:41 schreef Aisya:

mooie kleuren! hoe kan ik die op mijn toetsenbord creëren?

op 17 10 2007 at 23:49 schreef John:

op 17 10 2007 schreef Lagonda:

Nou, gewoon. Zo!

op 17 10 2007 at 23:52 schreef Mohammed:

zieke malloot, je zit je eigen site vol te kakken.
en dan maar doen alsof je visitors hebt.
je bent een ziek hatelijk mannetje met een moedercomplex dat denkt dat ie door wat lettertjes achter elkaar te plakken iets voorstelt.
kneus in het kwadraat.

op 18 10 2007 at 01:36 schreef John:

Peter, je mag mn laatste berichten weghalen trouwens. Zit ook een foutje in..;)

op 18 10 2007 at 07:49 schreef Lagonda:

Wat jammer voor hem. Nou weet-ie nóg niet hoe je lettertjes schuin kunt neerzetten.

op 18 10 2007 at 12:00 schreef Peter Breedveld:

Hij is heel boos, en bestookt me met scheldmails. ‘Druipkaars’, ‘kneus’, ‘vergeet je medicijnen niet te nemen’, dat werk. En hij dreigt met een advocaat. Die moet maar achterin de rij aansluiten.

op 18 10 2007 at 12:05 schreef John:

http://www.htmlcodetutorial.com/_MARQUEE.html

De andere "evil" tag (blink)werkt niet helaas.

Voor de duidelijkheid, ik ben geen Mohammed, Aisya of polderman.

op 18 10 2007 at 12:08 schreef visarendje:

Ik mis hier de regulerende hand van de webmaster.

Maar misschien nuttigt hij in aangenaam gezelschap een goed glas Chileense wijn.

op 18 10 2007 at 12:11 schreef Theo Ichtus:

Of groter en in een andere kleur

op 18 10 2007 at 12:15 schreef Peter Breedveld:

Als je hier godvergeme ook niet 24 uur per dag bovenop zit…

Hoe dan ook, IP-nummer 62.51.96.122 is de stad uitgekatapulteerd.

op 18 10 2007 at 12:19 schreef Theo Ichtus:

Oeps – was reactie op de laatste van Lagonda.
Wat ik dan wel weer grappig vindt is dat die polderman (+ alle andere stemmen in z’n hoofd) de indruk maakt dat ie "100 % zeker" d’r van was dat Ik (uw vissige dienaar), Conan en Peter-de-webmaster dezelfde persoon zijn ("medicijnen innemen" enzovoort…)
Hij is er waarschijnlijk net achter dat je ook een andere naam en een nep email adres kunt invullen…

op 18 10 2007 at 12:35 schreef Lagonda:

Hij dreigt met een advocaat? Omdat-ie niet weet hoe je schuine lettertjes maakt?

op 18 10 2007 at 12:44 schreef visarendje:

Dank, Peter.

op 18 10 2007 at 12:46 schreef Peter Breedveld:

Omdat ik z’n IP-nummer openbaar heb gemaakt.

op 18 10 2007 at 12:51 schreef visarendje:

Toch blijf ik benieuwd naar je absentie.

Was mijn veronderstelling juist?

op 18 10 2007 at 12:58 schreef John:

op 18 10 2007 schreef Theo Ichtus:

Of groter en in een andere kleur

Blijft leuk die tags!

op 18 10 2007 at 12:59 schreef Peter Breedveld:

Ja, maar nu kappen graag. Het is hier geen speeltuin.

op 18 10 2007 at 13:14 schreef John:

Ok!

Zou je dan ook even mn berichtje met de dikedrukte Polderman weg wille halen want daar heb ik per ongeluk een van mijn ipadressen in gezet?

op 18 10 2007 at 13:37 schreef John:

Allerlaatste dan..;)

op 18 10 2007 at 14:21 schreef Lagonda:

Zijn IP-adres? Da’s nog niks. Je kan hem ook gewoon bellen op 06-45103912

op 18 10 2007 at 16:19 schreef Conan:

Het blijft dan spannend wie je dan aan de lijn krijgt. Maar goed, dat heb je kennelijk altijd als je met hem in gesprek gaat.
Het is inmiddels overigens een goed psychedelisch lijntje geworden…

op 18 10 2007 at 16:27 schreef filantroop:

Leuk zo’n dolfinarium.

op 18 10 2007 at 21:32 schreef Jimmy:

Briljant!

op 19 10 2007 at 06:11 schreef Peter Molendijk:

Ha, je had eens moeten kijken hoe snel zij waren geweest met bekend maken als het een (Echte) Nederlander was geweest, kijk maar toen bij Fortuyn.

Dat rooie tuig tracht op elke manier te voorkomen dat er negatieve zaken m.b.t. moslims in het nieuws komen het zijn hun stemmers, weet je wel !

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS