Home » Archief » Zwakkeren


[27.10.2007]

Zwakkeren

Willem de Zwijger

mk009def (236k image)

Marcel van Dam meende in Pauw & Witteman dat de sociaal-democratie er altijd toe gediend heeft op te komen voor de zwakkeren in de samenleving. Hoewel Van Dam zelf de PvdA verlaten heeft, leeft dat sentiment daar nog steeds. De grote voorliefde voor het lot van migranten, als nieuw ontdekte groep zwakkeren duidt daar op. We hebben het zelf zo goed dat we op zoek moeten naar misdeelde minderheden om ons politieke liefdadigheidsgevoel aan te bevredigen.

De echte historische missie van de sociaal-democratie was echter het aan de politieke macht brengen van een meerderheid van vooral loonafhankelijke burgers, geschoold of ongeschoold, leidinggevend of uitvoerend, in dienst van de overheid of van bedrijven. Het ging niet om filantropie maar om zelfbeschikking, met als strategie de tegenmacht van een sterke overheid en een compromis met het (toen nog) nationale ‘kapitaal’. Zweden, waar de sociaal-democratie veertig jaar onafgebroken aan de macht was, is daarvan het beste voorbeeld. Ook latere rechtse regeringen hebben daar moeten ondervinden dat de essentie van de vele collectieve voorzieningen ongemoeid moet worden gelaten. Die voorzieningen dienen immers de grote meerderheid van de bevolking en zorgen daarmee voor draagvlak. (Niet dat er in Zweden niks mis gaat, overigens. Het intense geloof in het goede van de mens leidt bijvoorbeeld tot blinde vlekken als het gaat om migratieproblematiek, die daar in sommige steden de pan uit rijst.)

Overigens heeft grote leider W. Bos er ook op gewezen dat de verzorgingsstaat niet houdbaar is als niet ook de middengroepen daar belang bij hebben. Daar had hij groot gelijk in, alleen handelt zijn kabinet er niet naar. Zijn vroeggestorven voorliefde voor het Scandinavisch model – een flexibele arbeidsmarkt in combinatie met een solide verzekering tegen werkloosheid en andere ongemakken – had de PvdA werkelijk vooruit kunnen helpen. Nu moet de partij het doen met het verdedigen van het antieke, nog door de Duitse bezetter ingestelde ontslagrecht als ultiem strijdpunt. Achterhoedegevechten voor een achterhaalde politiek. Geen item waar de moderne mens een goed gevoel bij krijgt.

De sociaal-democratie als politieke liefdadigheidsbeweging ten behoeve van daklozen, voedselbankklanten en migranten is ten dode opgeschreven. Dáár zit niet het grote electoraat. De PvdA zou, of had, moeten opkomen voor haar (voormalige) aanhang in de Vinex, Almere en Purmerend, voor de twee-onder-éénkappers met hun hypotheeklasten, voor hun cultuur en identiteit, voor hun land, en voor hun politieke zelfbeschikking in een wereld van EU en globalisering. (Voor dat EU-referendum, bijvoorbeeld).

Dat wil zeggen, voor het herstel van politiek als maakbaarheid. Het klinkt misschien erg jaren zeventig, maar zonder dat idee is de samenleving een verzameling losse individuen en een oorlog van allen tegen allen.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 27.10.2007 @ 17:11

[Home]
 

30 Reacties

op 27 10 2007 at 20:35 schreef Tofuburger:

De laatste twee alinea’s zijn op te vatten als het manifest van ‘politiek incorrect, SUV-rijdend links’? Het komt bij mij vooral als conservatief over. Een soort SP met iets minder nivellering.

op 28 10 2007 at 01:39 schreef Paardestaart:

Hmf – de zwakkeren zijn er vooral om hautaine machtshongerigen als Van Dam tot melkkoe te dienen..Om de vruchten van hun arbeid aan over te dragen, die dan vervolgens door mensen die het goed met hen voorhebben tegen zichzelf beschermd te worden. De staat, bemand door hobbyisten die beter weten dan de spilzieke burger met zijn funeste consumeringsdwang waaraan het geld dat hij in het zweet zijn’s aanschijns bij elkaar gesakkerd heeft moet worden uitgegeven..: aan ‘zwakkeren’ in prachtwijken, aan draaideurcriminelen die een helpende hand van de nannystaat nodig hebben om te bekomen van hun achterstelling en discriminatie door oproerig grauw. Aan prachtprojecten en toponderzoek om de oorzaken van misdaad te vinden, of om het effect van straf of geknuffel te evalueren..
Het doet de werkende bangerd niks – hij dankt god op z’n blote knietjes dat hij niet in de VS woont, waar je naar verluid zonder vangnet moet leven en waar de armoe verschruwelijk schijnt te zijn..
Echt hoor – het kost wat, maar dan hèb je ook wat…:-)

The Wall Street Journal comments on the recent study comparing US and EU growth rates and living standards. The column notes that a higher tax burden is one of the key differences that explains EU stagnation, and why the US leaves the EU in the dust

"In 2000, U.S. GDP per capita was a whopping 32% higher than the EU average. Europe’s standing hasn’t improved since then. …Higher GDP per capita helps the average American to spend about $9,700 more than the average European per year.
Americans, therefore, have by far more cars, TVs, computers etc. than Europeans. Most Americans have a standard of living which the majority of Europeans will never come anywhere near the study says.
But what does it mean to be poor in the U.S.? 45.9% Of the "poor" own their homes, 72.8% have a car and almost 77% have air conditioning, still considered a luxury in most of Western Europe. The average living space for poor American households is 1,200 square feet. In Europe, the average space for all households, not just the poor ones, is 1,000 square feet. …So why has Europe’s economic development been so sluggish over the last 30 years? The authors say it is impossible not to notice the one factor that essentially distinguishes large parts of Europe from the U.S., namely "the expansion of the political sphere in general and taxes and the size of the public sector in particular." In 1999, average EU tax revenues amounted to over 40% of GDP; in the U.S. they were below 30% of GDP

Tja…

op 28 10 2007 at 08:12 schreef Houriloper:

Ja, die Amerikaanse rijkdom is navolgenswaardig. Heerlijk al die koelkasten en auto’s (en oorlogen)kopen op geld dat je leent bij het buitenland. Ondertussen hebben de VS een schuld van 9.000.000.000.000 dollar (hoe zeg je dat in gewone mensentaal? Negen triljoen? Biljoen?), en iedere dag komt er anderhalf miljard bij. Nu maar hopen dat het buitenland er in blijft trappen. Ze moeten ook wel, want niemand wil toegeven dat de dollar in werkelijkheid nog maar een paar centen waard is. Een pyramidespel werkt zolang we er allemaal in blijven geloven of doen alsof.

En dan wordt er ook nog heeeeeeeel veeeeeel geld uitgeleend door schimmige off-shore hedgefunds. Hmm, wie zouden dat toch zijn? Vast niet de VS, die trappen niet in de oude val van geld-bijdrukken om schulden af te betalen. Nee, de VS hebben geleerd van de geschiedenis, die doen dat niet.

Maar ze hebben veel meer speelgoedjes, dat wel.
Ik wil Paardestaart d’r huishoudboekje wel eens zien.

op 28 10 2007 at 08:17 schreef Houriloper:

Er is maar een land dat meer schulden heeft per hoofd van de bevolking dab de VS, en dat is geen land, dat is de luis in de Nederlandse pels die Antillen heet. Maar goed, dat is een zwakzinnig broertje dat eens goed onder curatele moet. Maar de dominante wereldmacht een zwakzinnige reus, die de economische touwtjes in handen houdt? Brrr.

En dan zijn ze bij rechts bang voor de executie-pelotons van Jan Marijnissen. Nou, dat is wel een heel reeël gevaar.

op 28 10 2007 at 13:36 schreef Paardestaart:

Ik heb het nu niet over geld uitgeven en schulden maken, maar over het sprookje van de amerikaanse armen, houri – en over de altruistische bedoelingen tav ‘de zwakkeren’ van linkse politici!
En ik heb gelukkig geen huishoudboekje :-)

De VS doet helaas wel bijdrukken, als ik het goed begrijp, want dat is het bezwaar van rechts tegen de particuliere ‘staats’-bank die tegen de bezweringen van de Fouding Fathers in tòch werd gesticht, zodat particulieren rijk worden aan de onkosten die hun land moet maken.
Om het big government waar links heilig in geloofd te bekostigen wordt er namelijk stelselmatig meer uitgegeven dan er binnenkomt; ook al omdat links nu eenmaal meent ook de economie te stimuleren door de overheidsbemoeiienis te vergroten..
Verder heeft Amerika in de koude oorlog heel Europa onder vader’s paraplu laten schuilen, terwijl wij het land om zijn ‘oorlogszuchtige taal’ tegen de communisten keihard tegen de schenen liepen te schoppen, en een koue oorlog tegen het communisme helemaal nergens voor nodig vonden..’t is dat het economische model van het communisme niet werkt, want aan òns heeft het niet gelegen dat het in elkaar gestort is en dat het gestopt is bij de Oder-Neisse grens

Ook nu voeren de VS oorlog weer in hun eentje en foot the bill voor de rest, die zijn handen niet wenst vuil te maken aan de ordinaire bescherming van zijn eigen belangen..Europa meent kennelijk dat het heel best zonder olie kan, en dat de bommen niet op òns zullen vallen als de apenlanden hem eenmaal allemaal hebben:-)

Misschien zouden wij "de zwakzinnige reus" eens een poosje vrij moeten houden??
Want voorlopig heeft Amerika wel heel Europa keer op keer uit de shit gevist – militair èn financieel – maar het omgekeerde moet nog gebeuren..

’t Is dat China het geen goed idee vindt de VS te laten ondergaan, maar als het aan het ondankbare, haatdragende Europa lag gingen we daar I Told You So! lopen spelen, uit wraak over de hoogmoedige verloren zoon, die het gewaagd heeft niet berooid thuis te komen, maar schatrijk en met een zak cadeautjes zijn berooide familieleden krenkend in de armen te komen sluiten…

op 28 10 2007 at 15:57 schreef Houriloper:

Paardestaart ik ben het helemaal eens dat wij onze bijdrage moeten leveren. Maar denk je echt dat een oorlog die tot vandaag 250.000.000.000 (dollar) heeft gekost en nog lang niet over is, om nog maar te zwijgen van de meer dan een miljoen slachtoffers, dat dit enig voordeel oplevert voor wie dan ook? Alle voorwendsels waren vals – er waren geen wmd’s, en nation building is een lachtertje, een gevaarlijk waanidee in een land dat slechts kan denken in stammen en godsdiensten. Het is een zware prijs voor het wippen van een dictator, en het is nog altijd niet over.

Die big society kost maar een fractie van wat defensie kost. En dáármee worden de grote schulden gemaakt, daarmee, en met de totaal onverantwoordelijke tax-cuts die uitsluitend bedoeld waren om stemmen te winnen. Die Bushregering heeft een héél beperkt visie, die reikt niet verder dan haar eigen regeerperiode. Dat er een uitgebrande sintel overblijft, is verder niet van belang.

Het lijkt mij belangrijker te zorgen dat we niet afhankelijk blijven van olie. Die wordt steeds moeilijker te vinden en raakt hoe dan ook op. Laten we daar eens 250.000.000.000 in steken.

op 28 10 2007 at 22:00 schreef EH:

Ik leef nu al ruim een maand in de grote satan. Ik zat er aan te denken om een lekker subjectief-contra-progressief stukje te schrijven voor FN, leuke verbanden leggen zoals dat je hier inderdaad relatief veel daklozen en dikke mensen hebt. En dat dat eigenlijk niet twee groepen maar een en dezelfde zijn. En zo barst het van de linkse mythes die op creatieve wijze te busten zijn.

Of gewoon met rauwe feiten:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

Interesse peter?

op 28 10 2007 at 22:15 schreef Houriloper:

Cijfers van 2005 zijn wel wat verouderd als de schuldopbouw zo snel gaat!

Dat arme mensen ook de dikke mensen zijn, verbaast me niets, je word dik van goedkoop massavoer – pasta, pizza, brood, suiker, donuts. Komt allemaal op hetzelfde neer.

op 28 10 2007 at 22:32 schreef EH:

"Cijfers van 2005 zijn wel wat verouderd als de schuldopbouw zo snel gaat!"

Dat zal best: ik wacht met smart op recentere info. Maar mijn verwachtting is dat ze nog steeds in de middenmoot zitten.

"Dat arme mensen ook de dikke mensen zijn, verbaast me niets, je word dik van goedkoop massavoer – pasta, pizza, brood, suiker, donuts. Komt allemaal op hetzelfde neer."

Je wordt dik van het innemen van meer calorieen dan je verbruikt. Dat is alles wat erover te zeggen valt: een compleet luxeprobleem.

op 28 10 2007 at 23:07 schreef Paardestaart:

Als je maar niet denkt dat mensen dik zijn omdat ze geen fatsoenlijk eten kunnen kopen Hos – twee bruine boterhammen met kaas en een appel vinden ze gewoon niet lekker. Een mars en een coke – geeft direct weer energie..:-)
Over energie gesproken: eerst moet de olie op. Er zit nog een heleboel geld in de grond weet je. Pa daarna komt er een oplossing; je zult het zien.
Ik weet niet of taxcuts alleen maar dienen om stemmen te winnen.
Maar big society is niet alleen nergens voor nodig, hij is contra-produktief, het maakt mensen stom en suf en kinderachtig, en het geeft landen waar de mensen nog bereid zijn zich uit de naad te werken of te studeren voor een handje pinda’s en pie in the sky een voorsprong die je met een potbelly niet meer inhaalt.
Ach – achterhaalde discussie trouwens
Duurt al honderd jaar.

op 28 10 2007 at 23:57 schreef Houriloper:

Er zit genoeg in de grond maar het wordt steeds duurder het eruit te halen.

Dikmakend eten is gewoon een stuk goedkoper. Allemaal gemaakt van meel – varkensvoer dus. Ook rijken eten trouwens graag rotzooi, kwestie van smaak, niet van noodzaak. Als ik gezond eet, besteed ik een stuk meer geld aan eten. En dan bedoel ik geen brood en appels, maar groenten, vis, vlees.

op 29 10 2007 at 01:08 schreef EH:

"EH – Ja dat is net zoiets als guns don’t kill people…. Natuurlijk gaat het om het éten van zaken. Ik was trouwens in het socialistische zweden en het viel me op hoe goedkoop eten daar was. We zijn nog altijd genaaid met die Euro!"

Dat is grappig: ik was deze zomer in Noorwegen, en daar was alles ongeloofelijk duur, tot factors 10 keer toe. Overigens is niet alles hier goedkoop: voor zuivel bijvoorbeeld zit je in nederland een stuk beter. Zo zijn er best grote verschillen tussen verschillende sectoren, waar ik allemaal niet genoeg vanaf weet om er iets van te snappen. Maar als je je aanpast aan wat de locale economie hier te bieden heeft, is het absoluut goedkoper dan nederland.

"Met gezond eten bedoel ik vis en groenten. Allebei duur. Ik ontbijt met eieren en spek, dat is weer goedkoop. Ecologisch is onzin. Ik heb liever bespoten groenten dan een onbespoten donut of pizza."

Ok

op 29 10 2007 at 09:30 schreef babs:

Willem roemt de flexibele Zweedse arbeidsmarkt. Nu zoek ik regelmatig in heel Europa naar mensen, maar Zweden staat bij mij toch echt op de zwarte lijst, samen met Frankrijk.

De exacte regels ken ik in niet een land, maar in Zweden ben je mensen (m/v) af en toe een paar jaar kwijt. Dat is in een internationaal team nauwelijks fatsoenlijk te ondervangen. In Frakrijk zelfde verhaal. Iemand die daar 6 jaar ervaring heeft, waarvan de laatste 3 bij jou, die mag onbetaald een jaar weg en dan zijn oude positie opeisen. En dat doen ze nog ook.

En Houriloper, de Zweedse kroon is ten opzichte van de Euro over de laatste 5 jaar 1,5% gedevalueerd. Gemiddeld dus 0,3% per jaar. Heel knap dat jij dat in de supermarkt merkt.
bron: http://www.exchangerate.com

op 29 10 2007 at 09:47 schreef Houriloper:

Het gaat er natuurlijk om, Babs – en dan spreek ik niet over vijf jaar – dat bij ons de prijzen inmiddels verdubbeld zijn, sinds de gulden.

Die extreem hoge prijzen gelden vooral tabak en alcohol, twee zaken die zo’n kleine plaats in mijn leven innemen, dat dit mij koud laat. De zweden denken daar zelf natuurlijk anders over.

op 29 10 2007 at 11:15 schreef babs:

De prijzen verdubbeld? In sommige horeca misschien, maar dat komt met name omdat de bestaande horeca tegen nieuwe horeca wordt beschermd. In de meeste steden in Nederland is het ondenkbaar een nieuw café of restaurant te openen, terwijl de vraag naar drank- en eetlokalen toeneemt. Hoe makkelijk het in Zweden is een nieuw café/restaurant te openen weet ik niet, dus ik kan geen eerlijke vergelijking maken. Maar moeilijker dan in Nederland is nauwelijks denkbaar. Overigens vond ik eten in Zweden helemaal niet zo goedkoop, maar dat was alweer een jaar of 5 geleden, voordat ik dat land ben gaan boycotten.

Nederlandse supermarkten staan bekend als de goedkoopste van Europa, daar zijn de prijzen sinds de invoering van de Euro in elk geval niet verdubbeld.

Dat klagen over de Euro is zelden op feiten gebaseerd, alleen het verhaal dat Zalm de gulden te goedkoop in de uitverkoop heeft gedaan lijkt een kern van waarheid te hebben, verder is de Euro tot nu toe gewoon een succesverhaal. En zelfs met een Franse bankpresident wordt er nauwelijks gemarchandeerd.

op 29 10 2007 at 11:44 schreef Houriloper:

Tja ik zit er ook niet zo mee hoor, Babs. Ik ben sinds de euro (maar niet dankzij) een stukje meer gaan verdienen – verder eet ik niet in restaurants, behalve bij de Surinaamse toko in de buurt. Daar hebben ze trouwens bij de introductie van de euro van alle ‘f’s ‘eu’s gemaakt, zonder de kaart te veranderen. Die jongens hebben ook altijd veel moeite met het optellen van twee of drie gerechtjes, dat kost vaak wel tien minuten, en er moet dan meestal nog een collega bijkomen. Het is vast geen moedwil geweest, gewoon gemakkelijk…

Maar als de gulden te laag is ingeschat, dan betekent dat toch de facto dat alles duurder is geworden? Ik weet nog wel dat bij allerlei zaken waar ik dit destijds aankaartte, iedereen zich verweerde met het excuus dat ze de gelegenheid aannamen om een prijsverhoging door te voeren die allang had moeten plaatsvinden.

op 29 10 2007 at 11:56 schreef babs:

Het is voor een deel gemakzucht. In Spanje was een biertje omgerekend 60 cent en dat werd 1 Euro. Maar het is nu nog 1 euro, dus al 6 jaar niet omhoog gegaan.

op 29 10 2007 at 12:00 schreef EH:

"Als je maar niet denkt dat mensen dik zijn omdat ze geen fatsoenlijk eten kunnen kopen Hos – twee bruine boterhammen met kaas en een appel vinden ze gewoon niet lekker. Een mars en een coke – geeft direct weer energie..:-)"

Precies.

"Ik weet niet of taxcuts alleen maar dienen om stemmen te winnen."

Dat lijkt me wel de belangrijkste motivator. Net zoals ons iets meer progressief belastingstelsel dient om de stem van jan benedenmodaal te winnen. Wie wat moet betalen is geen wetenschappelijk vast te stellen kwestie, maar electoraal touwgetrek. Stemmen winnen dus.

op 29 10 2007 at 12:03 schreef Houriloper:

De kwaliteit van het spaanse bier is ook aanhoudend kut.

op 29 10 2007 at 12:12 schreef EH:

"Dikmakend eten is gewoon een stuk goedkoper. Allemaal gemaakt van meel – varkensvoer dus. Ook rijken eten trouwens graag rotzooi, kwestie van smaak, niet van noodzaak. Als ik gezond eet, besteed ik een stuk meer geld aan eten. En dan bedoel ik geen brood en appels, maar groenten, vis, vlees."

‘Dikmakend eten’ slaat nergens op.

Koop het meest ‘dikmakend eten’ dat je je kunt voorstellen. Eet er vervolgens niks van, en zie hoe dik je wordt. Dat dikmakend zit hem dus blijkbaar niet in het eten.

Goedkoop en gezond gaan prima samen, als je ‘gezond’ maar niet verwart met zaken als ‘ecologisch’ en dergelijke aanverwantte zaken.

Overigens is eten hier bizar goedkoop in vergelijking met nederland. Voor 4-8 dollar heb ik hier een volledig verzorgde maaltijd, en dan heb ik het niet over mcdonalds, maar authentieke gerechten van over de hele wereld.

op 29 10 2007 at 12:13 schreef Peter Breedveld:

Niet mee eens. Ik ben geen bierdrinker, maar op een hete Spaanse zomerdag smaak San Miguel me opperbest. Lekkerder dan Heineken en je trekt ze zo uit de frisautomaat op straat.

op 29 10 2007 at 12:18 schreef Houriloper:

EH – Ja dat is net zoiets als guns don’t kill people…. Natuurlijk gaat het om het éten van zaken. Ik was trouwens in het socialistische zweden en het viel me op hoe goedkoop eten daar was. We zijn nog altijd genaaid met die Euro!

Met gezond eten bedoel ik vis en groenten. Allebei duur. Ik ontbijt met eieren en spek, dat is weer goedkoop. Ecologisch is onzin. Ik heb liever bespoten groenten dan een onbespoten donut of pizza.

Als de mens was gemaakt om grasprodukten te verteren, had hij wel ogen aan de zijkanten van zijn kop gehad.

op 29 10 2007 at 12:28 schreef babs:

Ik drink cruzcampo en dat is lekker, ondanks dat het een heinikenkloon is. Estrella del Sur is ook prima, bitterder, helaas bijna nergems meer te krijgen doordat die heinikenkapitaalkolinisten de strijd keihard aan het winnen zijn.

Spaans bier smaakt inderdaad met name goed in de hitte (met het bier heel koud natuurlijk). Een Duvel is met 40 graden gewoon niet goed te doen.

op 29 10 2007 at 12:29 schreef Peter Breedveld:

Ik krijg opeens ontzettend veel zin om naar Spanje te gaan.

op 29 10 2007 at 12:47 schreef babs:

Laat weten waar je heen gaat en wanneer. Heb vast en zeker tips, mijn vrouw kent werkelijk elk dorp. Het best kun je natuurlijk gewoon naar Sevilla komen, het beste van het beste.

op 29 10 2007 at 13:58 schreef Horuiloper:

Heb wel eens een vreselijke kater gehad van Alhambrabier! Cruz is wel ok, wat gewoontjes…

op 29 10 2007 at 14:00 schreef Houriloper:

En dan bedoel ik een kater na het drinken van één liter! Waar ik er anders destijds rustig vier of vijf dronk zonder problemen.

op 29 10 2007 at 15:02 schreef babs:

Alhambrabier ken ik niet goed, maar zou goed bier moeten kunnen zijn, want komt uit Grenada en daar hebben ze zuiver bronwater. Een vereiste voor goed bier.

Ik vind het wel een mooie naam voor bier: Alhambra. Zou dat daardoor veel meer verkocht worden op de Arabische markt?

op 29 10 2007 at 18:30 schreef Houriloper:

Dan konden ze het beter Alhamdullillah noemen, babs!

op 03 11 2007 at 23:50 schreef Hansje Castorp:

Ben ik overigens de enige die Herman Finkers herkent hierboven?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS