Home » Archief » Mirjam Vissers


[27.10.2007]

Mirjam Vissers

respect (21k image)

Mirjam Vissers tekent (onder andere) een strip en cartoons voor het damesblad OpZij, maar heeft een hekel aan ‘vrouwelijk genavelstaar’ en ‘droevigstemmend chicklitgeneuzel’. Meer op haar website.

Algemeen, 27.10.2007 @ 16:52

[Home]
 

5 Reacties

op 27 10 2007 at 18:51 schreef Tjerk:

(klapt met vingers ritmisch op handpalm) Zeer scherp, deze tekening.

Ik lees her en der publicaties van christenen (opstellen in kranten, lezingen, reaguurselen) waaruit blijkt dat zij met begerige ogen zien naar het ‘respect’ voor hun geloof dat moslims verworven hebben vanwege de dreiging van geweld waarmee het – mogelijke – schofferen van de islam omgeven is.

Een Brits lid van het hogerhuis,Shirley Williams , gaf onlangs in een discussieprogramma te kennen dat ze het ridderen van Salman Rushdie niet verstandig vond.
"Dit is een man die moslims diep beledigd heeft, op een zeer krachtige manier."

Even later in de discussie zegt ze: "Je moet onderkennen dat voor veel moslims De Satansverzen werden gezien als godslastering. Welnu, we zijn in dit land opgehouden te geloven in godslastering, maar er zijn heel veel gematigde moslims (..) die wat gezegd werd in De Satansverzen diep beledigend vonden omdat ze zeer geloven in God als Allah."

Waaruit die belediging dan bestond liet barones Williams opzichtig achterwege. Ik betwijfel dan ook of ze zich daarvan überhaupt op de hoogte gesteld had. Sterker nog, ik vraag me sterk af in hoeverre het gros van de ‘gematigde moslims’ die hun geloof besmeurd zagen door De Satansverzen, wisten wat er nu precies zo godslasterlijk aan het boek was. Ik heb eerder het idee dat iedereen elkaar napapegaait dat het boek de draak steekt met Mohammed, net zoals iedereen elkaar napapegaait dat de film Submission beelden bevatte van Koranteksten die op vrouwenborsten en -billen geschilderd waren.

De barones houdt overdreven rekening met de gevoelens van gematigde moslims (‘gematigd’ betekent als adjectief bij moslims slechts dat ze geen gebouwen opblazen), maar ze maakt zich niet druk over de meest rabiate fundamentalisten onder de christenen wanneer die boos worden over Monty Python’s ‘The Life of Brian’ of demonsteren bij de vertoning ‘Jerry Springer: the Musical’. De reden daarvoor is dat die christenen, ook de meest intolerante, geen theaters platbranden.

Nou ja: nóg niet. Want uit Williams reactie blijkt wel dat geweld ‘respect’ voor je geloof genereert. Als sommige christenen wel dingen zouden platbranden, dan zouden politici als Williams zich wel druk gaan maken over het mogelijke godslasterlijke gehalte van kunstuitingen als the ‘Dung Madonna’ of Serrano’s ‘Piss Christ’.

Maar op z’n minst proberen christenen mee te liften op het respect dat moslims opeisen.

op 28 10 2007 at 18:15 schreef babs:

Tjerk, lees dat boek. Het is van begin tot eind prachtig, dus het is geen verloren tijd. Maar beledigend kan het voor gelovigen wel degelijk zijn, ook voor bijbelvaste Christenen trouwens.

Met Mo wordt van begin tot eind gespot. Alle wendingen in de openbaringen komen hem wel erg goed uit. De administrateur van al die openbaringen gaat ook uit balorigheid opzettelijk dingen verkeerd weergeven. In plaats van christenen moeten de joden dood en dergelijke. Daarmee morrelt Rushdie aan de onfeilbaarheid van het boek. Wordt door veel moslims als beledigend ervaren.

op 30 10 2007 at 13:07 schreef daniel:

Tja Tjerk, dat is het gevolg van al dat gerespecteer voor intolerante en mensonterende denkbeelden. Want natuurlijk willen Christenen precies dezelfde respectvolle manier behandelt worden als Moslims, geef ze eens ongelijk. Wie wil er nou beledigd worden?

Jezus durven we te beledigen omdat Christenen (nog) niet met geweld dreigen. Maar hoe lang zal het duren voordat ze dit geintje ook door hebben?

Dat is de oogst. Door de Moslims een hand boven het hoofd te houden en tegelijkertijd keihard te trappen naar mensen die zich over het algemeen wel rationeel gedragen, geef je het signaal af dat geweld zich loont. Bovendien straf je geweldloos gedrag af, want als wie niet met geweld dreigt krijgt alle soorten shit over zich heen. Het is dankzij onze lafheid dat politiek geweld weer terug keert in deze maatschappij.

Uiteindelijk gaat het debat niet over Moslims maar over ons. Wat voor samenleving willen we? Willen we dat mensen respect afdwingen door middel van intimidatie en geweld, dan moeten we vooral zo door gaan. Dan hoeven we in de toekomst niet meer met elkaar in overleg, maar heeft gewoon de de partij of groepering met de meeste geweren gelijk.

op 05 11 2007 at 23:07 schreef Jona:

Hebben we deze niet eens eerder op FN gezien?

op 06 11 2007 at 09:28 schreef Peter Breedveld:

Klopt, Jona. Deze is uit de begintijd van FN, maar actueler dan ooit. Af en toe pak ik een cartoon uit het archief om de vele nieuwe lezers van Frontaal Naakt mee te verwennen en mijn oude, trouwe lezers te trakteren op een feest van herkenning.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS