Home » Archief » Dicks visioen


[23.01.2008]

Dicks visioen

Traudl de Jonge

rood_jan2008_02 (38k image)
Illustratie: Robi Roboter

Zoals iedereen weet, rekent ruim zeventig (70) procent van alle medewerkers bij radio, televisie en de krant zichzelf tot ‘de Linkse Kerk’. Met al die linkse jongens en meisjes is het niet verwonderlijk dat men volcontinu bevriende ‘deskundigen’ uitnodigt voor een praatje over bepaalde onderwerpen. Voor een deskundige mening over Geert Wilders, bijvoorbeeld, doet men al jarenlang een beroep op Dick Pels.

Dick studeerde in de jaren zeventig van de twintigste eeuw sociologie (uiteraard!) en schreef dikke boeken over onderwerpen als: ‘de proletariër als vreemdeling’, ‘Den Uyl als denker’ en ‘het dubbelkarakter van arbeidsbegrip’. Kortom: Dick spoort niet helemaal. Dick is een ‘mad scientist‘, van het type dat je wel eens tegenkomt als je op zondagmiddag een wandelingetje maakt in het park naast Instituut Herfkensbos. Een mompelend, enigszins morsig mannetje dat, wijzend op een hondendrol, plotsklaps ‘Verarmd uranium!’ of ‘Drietrapsraket!’ of ‘Dialectisch materialisme!’ roept.

Omdat Dick Pels kind aan huis is bij de PvdA en GroenLinks, mag hij voortdurend zijn zegje komen doen in de ‘Oude Media’. Zo ook afgelopen week. Dick kwam – voor de zoveelste keer – opdraven in het radioprogramma Stand.café van de NCRV en, als gewoonlijk, was het onderwerp ‘Geert Wilders’. Dick nu liet zich ontvallen regelmatig last te hebben van ‘fantasieën’. Niks bijzonders voor iemand die in zijn eentje De Groene Amsterdammer volschrijft, zou je denken. Maar goed, onze Dick was niet meer te stuiten en vertelde enthousiast dat hij, in een doorwrocht artikel vol toekomstvisioenen, Geert Wilders in 2011 had laten vermoorden. Want die Geert Wilders, die moet dood. Dienstdoende presentator en de andere gasten van Stand.café waren diep onder de indruk van zoveel visionaire denkkracht.

Dat ze in de ‘Oude Media’ van hun gezond geen verstand hebben, is al decennialang bekend. Gelukkig lijkt het nog slechts een kwestie van tijd, voor psychiatrische patiënten als Dick Pels in een dwangbuis kunnen worden afgevoerd. Want Geert Wilders zou zomaar Minister President kunnen worden in dit land, je weet het niet. En dan is het afgelopen met de subsidiestroom richting de ‘Oude Media’.

Historicus Traudl de Jonge (Heiligerlee, 24 oktober 1973) is als onderzoeker verbonden aan het Stutterheim Del Ferro Instituut te Amsterdam. Aan de Zuid-Afrikaanse universiteit van Witwatersrand promoveerde zij in 1999 op het proefschrift Eyewash and deceit, an introductory study of Maoism and the communist quest for a paradise.

Algemeen, 23.01.2008 @ 14:09

[Home]
 

27 Reacties

op 23 01 2008 at 20:59 schreef Peter:

Wat zegt dat dan over de schrijver, Valentein?

op 23 01 2008 at 20:59 schreef Valentein:

Naar mijn mening is iedereen die Fortuyn een ”polder-mussolini” noemt knetter gek. Deze man heeft de eerbaarheid niet om op een positieve manier met zijn politieke vijanden om te gaan. Hij beschrijft Fortuyn op een oppervlakkige en simpele manier en dit maakt Pels waardeloos als politiek en sociaal commentator.

Dit zelfde zou ik trouwens ook zeggen over de schrijvers die Hitler en Stalin monsters noemen wanneer zij een biografie over hun leven schrijven. Dat Hitler een ”monster” is zegt hellemaal niks over Hitler; alleen over de schrijver.

op 23 01 2008 at 21:10 schreef Valentein:

De schrijfstijl van Dik Pels: Men neme een encyclopedie, scheuren die in flarden en dan plakken wij de snippers op een groot vel papier en dan sturen wij die naar de drukpers toe.

De man zegt niks; er is geen ritme, geen regenmaat in zijn werk. Zijn hoofd heefd niet de mogelijkheid tot concentratie in zijn bezit. Hij gaat van hak naar tak.

op 23 01 2008 at 21:13 schreef Peter:

Nee, ik bedoel wat zou het over een schrijver zeggen als-ie schreef dat Hitler een monster is?

op 23 01 2008 at 21:15 schreef valentein:

Zit vast in wit-zwart denken. Niet in staat om de geschiedenis of een individu objectief te analyseren of te beschrijven. Zal weigeren om in Hitler en Stalin karakter eigenschappen te beschrijven, die volgens die schrijven humaan, vreedzaam of goed zijn. Zoals Hitlers die een vegetariër is en Stalins die heel erg veel van muziek hield.

op 23 01 2008 at 21:21 schreef Valentein:

Van bepaalde werken van Beethoven moest Stalin huilen en wilde hij graag aardig tegen mensen doen. Als iemand Stalin als een monster wil beschrijven dan heeft hij geen andere keus dan dit punt te negeren of om er bij te schrijven dat, Stalin toch wel een hekel had aan de goedaardige muziek van Beethoven. Niet neutraal, niet objectief. Dit is waardeloos tenzij ik een blik in de hersens van een bepaalde ideologische-fundamentalist wil hebben..

op 23 01 2008 at 21:29 schreef Tofuburger:

Hitler was inderdaad in de eerste plaats een gevoelsmens en pas daarna massamoordenaar en Dick Pels is in alles een ongenuanceerde hork. En vermoedelijk een zelfislamiseerder.

We kunnen (en willen) Wilders net zo min verbieden als de koran. Maar we moeten wel optreden tegen (…) de hysterische suggestie dat elke matiging van de toon van het debat het grondrecht van de vrije meningsuiting op losse schroeven zou zetten.

op 23 01 2008 at 21:34 schreef Peter:

Misschien moeten jullie een fanclub voor Hitler de-gevoelsmens-die-toevallig-ook-een-massamoordenaar-was oprichten.

op 23 01 2008 at 22:42 schreef Tofuburger:

Peter, ik bedoelde het sarcastisch, maar kon de sarcasmeknop niet vinden, waar zijn de smilies hier? Hitler was een grote rotschoft.

Maar dat laat onverlet dat die Dick Pels, met al zijn opzichtige verwijzingen naar Homerus, Montesquieu, etc. onder het mom van het streven naar redelijkheid, een hysterische aanval op de vrijheid van meningsuiting doet.

op 24 01 2008 at 07:55 schreef Peter:

Ah, oké. Gelukkig, zeg.

Smilies zijn hier streng verboten

op 24 01 2008 at 08:39 schreef Paco:

op 23 01 2008 schreef Tofuburger:

Peter, ik bedoelde het sarcastisch, maar kon de sarcasmeknop niet vinden, waar zijn de smilies hier? Hitler was een grote rotschoft.

Commentaar van Paco: Tofuburger,ik bedoel het oprecht, gewoon je excuus aan de joden was genoeg. Dat gelul over smilies geloof ik niet. Ome Adolf toch?????.

op 24 01 2008 at 11:19 schreef babs:

en dit alles zonder dat Hosseyn eraan te pas hoefde te komen.

op 24 01 2008 at 12:19 schreef Hosseyn:

Mohammed was ook gevoelig. Hij cosummeerde zijn huwelijk met de zesjarige Aïcha pas toen het wichtje negen was. Ze was liever met haar popjes blijven spelen, maar alla…

op 24 01 2008 at 12:24 schreef Peter:

Kan toch tussendoor gewoon nog?

op 24 01 2008 at 12:25 schreef Hosseyn:

Ja, dan was er zelfs een popje bijgekomen.

op 24 01 2008 at 12:34 schreef Peter:

Voor allebei om mee te spelen.

op 24 01 2008 at 12:38 schreef Tofuburger:

@Paco,
Ik dacht dat hij liefkozend oom "Adi" werd genoemd. Maar akkoord: excuses aan de joden en Hitler was naar onze huidige EN de toenmalige maatstaven een wrede tiran.

Mohammed heeft de prachtige Arabische taal vervolmaakt, is het niet?

op 24 01 2008 at 12:49 schreef De Joden:

’t Is al goed. Dit kon er ook nog wel bij.

op 24 01 2008 at 15:01 schreef Paco:

Tofuburger, mooie reactie van je. Die Mo kan het dak op. Ik vind oom Aldi of oom Lidl beter.

op 24 01 2008 at 16:59 schreef Paardestaart:

’t Is al goed. Dit kon er ook nog wel bij

Smily…:-)

op 24 01 2008 at 17:36 schreef walter ceuppens:

Allereerst: hulde!
De Frontaal Naakt-site is een verademing: thought-provoking,in de Engelse taal.
Betreft Hitler & Stalin: diaboliseren belemmert het denken.Iedereen die überhaupt kan lezen weet dat zij genocidaire ideeën hadden EN DIE OOK IN DE PRAKTIJK VERTAALDEN.Neemt niet weg dat het dictatoriale duo complexer was dan de doorsnee sociopaat: je wordt niet zomaar dictator.Enig hersenwerk is noodzakelijk: niemand kan straffeloos beweren dat Hitler en Stalin dom waren. Lees daarom allen de onvolprezen Sebastian Haffner: zeldzaam lucide, in 1934 reeds.

op 24 01 2008 at 17:48 schreef the watcher:

Want Geert Wilders zou zomaar Minister President kunnen worden in dit land, je weet het niet.

nooit zullen de nederlandse diensten die ons in het geheim in de gaten houden dat laten gebeuren,nooit.

op 24 01 2008 at 19:22 schreef Conan:

de goedaardige muziek van Beethoven

Je doelt op Good ol’ Ludwig Von…?

op 24 01 2008 at 23:46 schreef Ivo:

…Ludwig van…?

op 25 01 2008 at 04:08 schreef Valentein:

@ Conan

Eet mijn schijt.

op 25 01 2008 at 09:42 schreef Paco:

Bedoel je Heetboven, Conan?.

Ooit eens ergens gelezen, dat ging zei de persoon over het gejengel uit luidsprekers op de moskee:

Ze zullen nou nooit eens de 5e van Beethoven laten horen.

Vond ik een ijzersterke opmerking.

op 29 01 2008 at 22:51 schreef Conan:

Schaamte.

"Being the adventures of a young man whose principal interests are rape, ultra-violence and Beethoven": een indrukwekkende aanklacht tegen het concept van de maakbare mens, "a Clockwork Orange", en dat al begin jaren 60 en nog geen 10 jaar later verfilmd door Stanley Kubrick.
Een en ander naar aanleiding van de hersenscheten van de kennelijk wat anaal gefixeerde Valentein. Misschien wel omdat zeker niet uit te sluiten valt dat Stalin Burgess zou hebben geïnspireerd de muziek van nu juist Beethoven, Alex in oprechte vervoering te doen brengen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS