Home » Archief » Wilders is niet het probleem


[18.03.2008]

Wilders is niet het probleem

Willem de Zwijger

00000000avril1 (56k image)
Paul Avril

Zucht. ‘Verbiedt het Oude Testament, sluit de joodse scholen, geen nieuwe synagogen meer, geen immigratie meer van joden’. Uit mijn hoofd de parafrase door Witteman (Pauw & Witteman, gisteravond) naar aanleiding van Harry de Winters advertentie in de Volkskrant. Is Wilders toch het probleem? Zelfs Hans Jansen wist even niet wat hij er van moest zeggen.

Dat de islam vindt dat joden, of ongelovigen, daar wil ik af zijn, apen zijn, of varkens, zoals Jansen in zijn nieuwe boek laat zien, moet gezegd kunnen worden. Het moet zelfs gezegd worden en de schriftgeleerden van de wederpartij horen op te antwoorden. Als iemand anders vindt dat het katholicisme niet deugt, of het Oude Testament, of de opvattingen van bepaalde televisie-evangelisten, idem.

Maar gaat Wilders over de schreef? Waarschijnlijk wel, en – nogmaals, ik hou vol – Afshin Ellian legde als eerste overtuigend uit waarom:

‘Doordat Wilders op theologische gronden de godsdienstvrijheid wil ontdoen van haar neutraliteit, heft hij tegelijkertijd de godsdienstvrijheid op. Wilders toont zich dus als een gelovige Europeaan die precies weet wat het ware geloof is. Waartoe leidt deze politieke theologie? Een terugkeer naar de Middeleeuwen waar machthebbers het onware geloof uitsloten van de samenleving. Een moderne Europese rechtsorde leeft bij de aanvaarding van een polytheïstische samenleving waarin allerlei goden, godsdiensten en claims op waarheid met elkaar vreedzaam dienen te concurreren.’

De term polytheïsme lijkt me hier niet op zijn plaats, maar verder klopt het. We moeten, zolang artikel 23 (waarin de vrijheid van onderwijs is vastgelegd – red.) ten onrechte in de grondwet staat, islamitische scholen niet verbieden als er een uurtje koran per week wordt gedoceerd, maar wel opheffen als de leerlingen er op staatskosten een anti-westerse cultuur krijgen aangeleerd (meisjes achterin de klas, jongetjes die de eer van de meisjes moeten verdedigen – zoals Hirsi Ali liet zien). Moskeeën zijn gegeven de vrijheid van godsdienst, althans van meningsuiting, prima, en nieuwe moskeeën ook, maar niet als daar anti-westerse propaganda wordt bedreven, en zeker niet als die vanuit het buitenland wordt gefinancierd. Het verbieden van welk boek dan ook is ongewenst, ook van de Koran.

Het pleiten voor selectief toelaten van migranten, op basis van welk criterium dan ook, is overigens wel valide. Een migrant maakt nog geen deel uit van onze rechtsorde, en de bedoeling is dat hij of zij aan onze samenleving iets toevoegt. Elk immigratieland heeft toelatingscriteria, zoals leeftijd, welstand of opleiding, en wie pleit voor religieuze of culturele compatibiliteit als grond voor selectie mag dat doen.

Wilders is niet het probleem, maar ik heb wel een probleem met Wilders. De Winter heeft ook een probleem met Wilders, en dat mag. Het zou Geert Wilders sieren als hij deze kritiek zou beantwoorden.

Maar, nogmaals: hij is niet het probleem. Er is in Nederland geen radicale imam, geen Anja Meulenbelt of geen Bas van Stokkom die van staatswege beschermd door het leven moet gaan. Dat is uitsluitend voorbehouden aan Wilders, Hirsi Ali – als ze in Nederland is, Verdonk, Ehsan Jami, bij tijd en wijle Aboutaleb, of Sooreh Hera. Het lijk in de Linneausstraat was niet dat van een gelovige martelaar, maar van een Westerse vrijdenker.

Het probleem is de bedreiging van de vrijheid door het dreigen met geweld, en het probleem betreft nog meer diegenen die ons willen laten wegkijken van dit probleem.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 18.03.2008 @ 10:12

[Home]
 

31 Reacties

op 18 03 2008 at 10:25 schreef BigPete:

Ach, De Winter. Een linkse roeptoeter met meer geld dan verstand. Elke aandacht voor deze dwaas is te veel eer.

op 18 03 2008 at 10:30 schreef hans barends:

u hebt volkomen gelijk. maar nu die wilders ook al te ver is doorgeschoten is er helemaal geen partij waar je nog op kunt stemmen. wat stemt u?

op 18 03 2008 at 11:53 schreef Ludo:

Ik verlang terug naar de tijden van de nederlandse nuchterheid, die in dit debat gewoon helemaal zoek is.

op 18 03 2008 at 11:58 schreef Piet:

Wilders is een soort terrorist. Terroristen proberen door hun terreur de tegenstander te verleiden alle redelijkheid te laten varen. Dat moet dan vervolgens weer leiden tot meer medestanders voor de zaak van de terrorist.

Met z’n publicitaire steken zoals binnenkort die film verleidt Wilders zijn tegenstanders tot drieste reacties (oproepen tot censuur, aanmerken van Wilders als ‘Het Gevaar’). Dat lukt ‘m voorlopig aardig. Het resultaat is dat zelfs mensen die het niet helemaal met Wilders eens zijn zich bij hem aansluiten uit afkeer van het ‘ware gezicht’ van de tegenstanders.

Terrorisme zonder bloedvergieten is gelukkig geheel legaal…

op 18 03 2008 at 12:15 schreef Sabian:

Willem de Zwijger, what a beautifull mind.

op 18 03 2008 at 16:20 schreef Peter:

Heb je dat Iran-itempje op Nova al gezien? Om je te bescheuren: een gehoofddoekte vrouw die op straat, temidden van een menigte, gewoon zegt dat Wilders honderd procent gelijk heeft en een geestelijke die in verlegenheid gebracht wordt door een driftig standje met niet al te snuggere blik, dat vindt dat Wilders moet worden gestenigd. Vraagt de interviewer: ‘Wat vindt hij er dan van?’ Zegt die geestelijke: ‘Dat doet er niet toe!’

Kijk hier.

op 18 03 2008 at 17:38 schreef Eric:

Met de huidige staat van de Islam zijn Islamitische scholen en moskeeen wel een probleem. Hoe dit binnen de huidige grenzen van de wet op te lossen weet ik ook niet.

op 18 03 2008 at 19:52 schreef philippine:

Wilders is een klokkenluider.

op 18 03 2008 at 20:20 schreef Jozef:

"…islamitische scholen niet verbieden als er een uurtje koran per week wordt gedoceerd, maar wel opheffen als de leerlingen er op staatskosten een anti-westerse cultuur krijgen aangeleerd…"

Mwa, dat is weer zo’n "vrijheid-mits" redenering waarvan alleen de uitersten logisch te verdedigen zijn. Waar ik mij over verbaas is dat religieuze scholen – welke dan ook – subsidie krijgen. Als men zelf in de buidel wil tasten, mogen ze van mij "leren" wat ze willen.

Een groot onderliggend probleem is dat het sociale hangnet het natuurlijke systeem frustreert waarbij primaire levensbehoeften de motivatie om een vak te leren groter maken dan om zich een achterlijke ideologie eigen te maken. IMHO.

op 19 03 2008 at 09:35 schreef dewanand:

Wilders Geert is onze nieuwe Fuhrer in een modern jasje. Jammer dat Wilders geen knokploegen heeft, leuke bruinhemden die erop los meppen voor de eer van het Arische ras. Dat waren pas mannen. Waar zijn de mannen gebleven die onze blanke meiden moeten verdedigen? Nu naait de hele wereld de Hollandse meiden uit en die komen gillend en kreunend klaar van de zwarte palen.

Verdedig je vrouwen, je land en je goud schreeuwde Mohammed en hij heeft gelijk. Een beetje islam is nuttig, maar teveel, ho maar.

Ik stem Wilders. En ik vind het jammer dat zijn superfilm niet op televisie komt. Wie zijn de islamieten om hier te komen bepalen wat wij wel en niet op tv mogen vertonen. Waarom zeurden moslims niet toen Deep Throat op tv kwam? Keken zij zeker stiekem mee met een koran in hun broek.

moslims zijn slijmerds en viezerikken. Wij hebben Wilders nodig, als moderne correctiefactor. Doorrammen Wilders, naai die doekjes plat kerel.

Go Wilders Go, je bent onze held.

Dewanand

op 19 03 2008 at 12:02 schreef TRS:

"Wilders is een klokkenluider."

Ha, prachtig gevonden.

op 19 03 2008 at 17:07 schreef Frank de Beer:

Geweldig wat daar weer allemaal geschreven wordt.

Wilders ligt nog steeds gierend van het lachen in zijn bunkertje. Nooit had iemand GRATIS zoveel publiciteit.

Maar stel nu dat Wilders, bij wijze van experiment, Nederland, in zijn hempje zet, alleen al door de dreiging van zijn Film. Is er wel een Film, en waar gaat hij dan over??

Ik zie nu in ieder geval de angst door de samenleving gaan voor Ayatollah Wilders, de angst voor een totalitaire Leider. Het soort waarvan er op dit moment juist in de Moslim wereld een overvloed is! En is dit nu precies wat Wilders ons wil laten zien?

Kijk beste brave burgers, als ik al zo makkelijk een samenleving onder druk kan zetten, kijk dan nog eens goed naar de Moslim fanatiekelingen, en wat die kunnen veroorzaken. En daarvan hebben we al genoeg voorbeelden van gezien, de afgelopen jaren.

Toch ben ik van mening dat dit "probleem" zichzelf oplost, als de Nederlandse regering hard ingrijpt bij alle criminele activiteiten, en niet probeert met het halfzachte, politiek correcte gedraaikont een gezamelijke oplossing te vinden.

Problemen de kop indrukken, en de mensen die geen last veroorzaken gewoon hun leven laten leiden zoals wij Nederlanders dat zelf ook graag willen, zonder inmenging.

Wel nog een laaste opmerking: Ik denk dat Moslims publiekelijk wel wat harder mogen oordelen tegen terroristische activiteiten van geloofsgenoten.

op 20 03 2008 at 08:15 schreef Wichard:

Hoe oneens ik het ook ben met Wilders’ opvattingen, door de moslim-hetze bekruipt mij een vreemd soortig solidariteitsgevoel met deze man.

Wie zijn die Moslims daar in het Verre Oosten wel, dat ze willen bepalen wat ik op televisie zie.

Ik wil die film zien. NU!

op 20 03 2008 at 10:16 schreef Peter:

Ik heb hetzelfde gevoel als ik lieden als Harry de Winter weer eens hoor toeteren. Het wordt dan voor mij erg moeilijk om nog kritiek te hebben op Wilders, met wie – dat zal inmiddels geen geheim meer zijn – ik grote moeite heb.

op 20 03 2008 at 11:27 schreef mart:

Het zou pas interessant worden als arabist Jansen bij Wilders in de club zou komen, hem een beetje gaat begeleiden en als ze dan een klein beetje socialistische koers gaan varen.

Nu kan je Wilders nog zonder problemen steunen.
Prima klokkeluider.

op 20 03 2008 at 11:47 schreef Laila:

Deze film had geen Fitna moeten heten maar Worst Case Scenario.

De inhoud van de film doet er niet toe, heeft er nooit werkelijk toegedaan, wat hij voor ogen heeft gehad heeft Wilders met verve bewerkstelligd. Het effect van het speculeren over de inhoud van de film heeft zijn desastreuze effect al gesorteerd.
Mensen gewaar te maken van de grote dreiging; de Islam.
Mocht er onverhoopt nog iemand denken dat zijn Turkse of Marokkaanse buren vredelievend zijn hoopt Wilders na het tonen van de film- of eerder de horror visioenen die zich inmiddels hebben gevormd in menigeens fantasie- zij zich in het vervolg iets bedenkelijker en kritischer zullen opstellen.

Voor hen die Wilders zielig vinden dat hij zich dagelijks moet omringen met beveiliging….voor mij is het allemaal part of the act. Wilders dankt zijn glorieuze en roemruchte bestaan enkel en alleen bij de gratie van diezelfde Islam die hij het liefst met het zwaard zou willen bestrijden.

op 20 03 2008 at 13:40 schreef dewanand:

afgelopen week vertelde mijn vrouw iets over Mohammed aan haar turkse vriendin die naast ons woont. Die turkse vrouw werd woest kwaad en uitte dat Mohammed god is en dat mijn vrouw leugens vertelt over de grote profeet. Zo zie je hoe achterlijk moslims zijn.

Feit is dat mohammed een pedofiel was en vele duizenden mensen liet uitmoorden. Gewoon een bendeleider met megalomane trekken. Hele islam is dus allemaal nep en gelogen. Juist hierom moeten wij wilders steunen, hij wil de waarheid vertellen aan al die achterlijke onderontwikkelde moslims en dat mag niet.

islam is een ziekmakend geloof. Nog erger dan alles wat er bestaat. ik kreeg net een studie binnen over geweld in de koran en het is ongelooflijk. Is dit islam? Ik was vroeger moslim, maar heb dit geloof verlaten en ben nu hindoe. Als er een geloof is dat superieur is dan is het het Vedische geloof. Hindoeisme is nogal pluriform en multicultureel maar heel tolerant en verdraagzaam. Immers, als alles goddelijk is dan mogen alle vrouwen gewoon naakt rondlopen want dat is dan ook goddelijk. De vagina is goddelijk en de lul ook. Gelukkig zijn niet alle hindoemeiden oversekste sletjes die naakt rondlopen en rondneuken.

HIndus will rule the world.

Bekeer je snel tot het echte superieure geloof, wordt Hindoe of Vedistaan en leer om een beter mens te worden.

noot
je kan je binnenkort ook bekeren tot het dewanisme en dewanist worden. Ik ga eraan werken komende jaren om het dewanisme tot het geloof van de toekomst te maken. Dus even nog geduld. Altecrea zal je zegenen met zuivere en hogere kennis uit de Vedische en Dewanistische geschriften.

Nog even geduld. Mijn site bouw ik spoedig om tot een Engelse hindoe fundamentalistic site, om vele miljoenen mensen te bekeren tot het dewanisme. De verlossing is nabij.

Groeten uit Krishnaloka

Dewanand
Hindoe fundamentalist, verkondiger van het Dewanisme op planeet aarde en nieuwe profeet van alle Arabische volkeren.

op 20 03 2008 at 21:50 schreef de la Foret:

Als ik me tot het Dewanisme zou bekeren, krijg ik er dan een gratis koran bij. (Om te verbranden natuurlijk).

op 24 03 2008 at 13:58 schreef Laila:

Bij het zeer liberale en vredelievende Dewanisme
krijg je geheel gratis een kastesysteem…..net zo veel waard dus als een programma downloaden met een verborgen virus.

Hindus will rule the world like Hitler en Stalin wanted?
Wat ben je van plan te gaan doen met de Rg-Veda?
Of mogen die boeken straks ook verscheurd gaan worden?

op 24 03 2008 at 14:07 schreef eenvoudige allochtoon:

Hoe komt het dat een Arabier zelfs op hoge leeftijd geen blauw pilletje nodig heeft?

op 24 03 2008 at 15:05 schreef Wampie:

Dat lijkt me een vraag voor Hosseyn.

op 25 03 2008 at 10:31 schreef een eenvoudige allochtoon:

meneer de vedistaan en ex-moslim,je beweert na lange studies dat de koran onverdraagzaamheid propagandeert.ik betwijfel of je ooit zelf de vedas hebt bestudeerd,immers je klinkt nog onverdraagzamer dan Khomeyni in zijn hoogtijdagen.
kluk kluk je hebt het een beetje hoog in de bol en je klinkt niet erg slim.
ik ben benieuwd naar je website met een wereldgodsdienst "fitts all".
wat ik je wel zie doen in de toekomst is; misschien samen met je idolaat geert een boek schrijven,b.v.Mijn Kamp deel twee.

op 25 03 2008 at 11:15 schreef een eenvoudige allochtoon:

arabist men.Jansen wie is dat?
is dat soms die meneer die door onverdraagzame joodse kolonisten werd gesponsord,waardoor hij zijn opleiding op clingendael kon voltooien.

op 25 03 2008 at 12:34 schreef een eenvoudige allochtoon:

blijkbaar is het op het moment zeer hot om je gal te spuwen over alles wat met de islam te maken heeft.komt op mij over als de pikorde onder kippen
kleine voetnoot voor meneer de vedist,dus "pik" van het werkwoord "pikken",anders raak je nog meer in de war.ik als persoon verbaas mij over de minachting voor een groot deel van de wereld- bevolking alleen om het feit dat het moslims zijn.
al deze personen komen op mijover als kuddedieren die elkaar maar naapen,met natuurlijk een sterke "
leider" voorop,met of zonder een bruinhemd.
de meest intelligente uitspraak,als ze al niet hun mening (racistische vooroordeel)ventileren is,
"hij(bruinhemdige leider)zegt goede dingen".
deze herkauwende schaapjes herhalen wat hun leider
altijd zegt,moslims zijn terroisten.maar is dat ook zo? ik weet blijkbaar iets wat ze uit hun hoofd "gevuld met zaagsel" bewust verdringen.
de rote armee fraction,meinhoffgroep,de IRA,en de
ETA.dat zijn mijn inziens geen moslims,maar westerse terroristen.de v.s vermoord in een aantal
jaren bijna twee miljoen burgers in irak en afghanisan met de bijbel in de hand en de gevleugelde uitspraak"god bless us. in ons neder- land geld,godsdienst en staat zijn gescheiden.
maar ik heb nog euromunten waar op de rand staat
geschreven "god zij met ons".
als vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel staat,waarom mag ik dan de holocaust niet ontkennen,majesteitsschennis plegen,een ambtenaar in functie beledigen? voor al deze delicten kan ik celstraf krijgen.ik kan in nederland zelfs voor smaad worden veroordeeld.voor alle duide- lijkheid ik heb geen behoefte om mij aan al deze delicten schuldig te maken,ter verduidelijking voor alle ongeletterde Ariërs.
is dit soms een selectieve staaltje vrijheid van
meningsuiting?

op 25 03 2008 at 13:26 schreef Peter:

Nee, simpele allochtoon, dat is géén vrijheid van meningsuiting.

So what?

En wie zijn eigenlijk ‘ze’, wie is hun leider? Je houdt het nogal vaag en algemeen. En is het wel oké als er in Irak burgers worden afgeslacht met de koran in de hand?

op 25 03 2008 at 15:02 schreef een eenvoudige allochtoon:

dat is een reactie op je briefschrijvers,die zeggen dat wilders hun nieuwe fuhrer is,en die dromen van bruinhemden,die de eer van ‘jullie vrouwen met geweld moeten verdedigen".en alle moslims moeten platbombaderen.en dat je vind dat ik vaag blijf in mijn argumentatie, zegt wat over of je voorkeur of gebrek aan intelligenti,
geitenpeter

op 25 03 2008 at 15:12 schreef Peter:

Je bedoelt mijn reageerders, simpelmans, de mensen die hier een reactie plaatsen. Er zit wel eens een gek tussen, maar dat hier voortdurend zou worden betoogd dat alle moslims moeten worden platgebombardeerd, is nonsens. Hysterische stemmingmakerij.

En je moet met iets beters komen dan een flauw scheldnaampje en iets lulligs over mijn intelligentie om bij mij de pis lauw te krijgen, jongeman.

op 25 03 2008 at 15:39 schreef Laila:

Sorry Peter….geen hysterische stemmingmakerij.

Alle topics ongeacht het oorspronkelijke onderwerp monden veelal uit in een betoog tegen de Islam.

Er is wel degelijk geroepen dat alle moslims plat moeten maar daarbij werd het niet nodig geacht om enige nuance aan te brengen.

Als ik Demanwhowanteddead’s betoog lees bekruipt mij het ongemakkelijke gevoel op een site beland te zijn van een afdeling waar zwaar psychisch gestoorde patienten hun mening kunnen ventileren.
Misschien moet iemand eens tegen hem zeggen dat hij vooral zijn medicijnen moet blijven slikken.

op 25 03 2008 at 15:45 schreef Peter:

Zoals ik al eerder zei, Laila, er schrijft hier wel eens een gek iets op, maar dat hier voortdurend of zelfs regelmatig of zelfs nu en dan zou worden betoogd dat alle moslims moeten worden platgebombardeerd is nonsens. Hysterische stemmingmakerij.

En er is niks mis met betogen tegen de islam.

op 25 03 2008 at 15:46 schreef Peter:

En als Dewanands oprispingen de bijwerking zijn van zijn medicijngebruik, dan inderdaad: blijf slikken, Waldo!

op 25 03 2008 at 23:44 schreef een eenvoudige allochtoon:

ik meende dat jij als eerste begon met simpele allochtoon.blijkbaar heb je geen behoefte om een nazi als dewanand te corrigeren.daarom een lullig naampje,wat ook bij je onsportieve en hysterische
aard past.weet je zeker dat er geen allochtonen in de jury zaten,dat moet haast wel als iemand als jij verliest.
en zoals een oud gezegde luid niet de huid verkopen voor de beer is geschoten. p.s. je pis is altijd lauw.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS