Home » Archief » Skivakantie


[15.03.2008]

Skivakantie

Loor

araki20 (23k image)
Nobuyoshi Araki

We kunnen er niet omheen: de Grote Wintersportuittocht is weer begonnen. Hordes blije mensen begeven zich tussen nu en de komende weken richting de Oostenrijkse, Zwitserse, Italiaanse of Franse Alpen voor een weekje zorgeloos skiën of ultrahip snowboarden.

Ter aankondiging van dat ene weekje sneeuwpret rijdt een beetje skiër al maanden rond met een futuristische skikoffer op het dak van zijn auto. Dat er bij sommige fanatiekelingen nog geen sneeuwkettingen om de net aangeschafte winterbanden slingeren, valt me nog mee.

Met wintersportactiviteiten heb ik een stevige haat/liefde verhouding, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan ‘opvoeding’. Want als je niet ver voor je zestiende verjaardag op de lange latten hebt gestaan, ben je zo goed als verloren voor deze tak van sport.

Dankzij mijn ouders, die gedurende mijn jeugd overtuigd wintersportschuw waren, en mij en mijn zusjes tijdens lange zomervakanties liever meesleepten naar oude kerkjes, onbegrijpelijke musea en verlaten spookdorpjes, behoor ik nu tot deze reddeloze groep non-skiërs.

Toch was er op een bepaald moment sprake van een Serieuze Wintersportpoging (ik was inmiddels een jaar of 28), licht geëntameerd door een woest-sportief vriendje dat vond dat ik alles samen met hem moest ‘beleven’. Dus ook de afdaling van rode en zwarte skipistes.

En omdat de Liefde doorgaans een blinde vlek in mijn hoofd veroorzaakt die 99 procent van mijn denkvermogen in de weg zit, stond ik, voor ik het wist, drie avonden per week te klungelen op een donkere en bedreigende borstelbaan. Onder begeleiding van Sigi, mijn uit Oostenrijk afkomstige privéleraar. En Sigi wilde er al na drie lessen met mij vandoor, voorgoed de Oostenrijkse Alpen in. Maar niet om te skiën, want hij zag het meteen: kansloos verhaal, die Loor.

Maar ik had een missie en oefende dapper door, daar op die borstelbaan en met Sigi, die zich opwierp als ski slash levenscoach met kitscherig Duits accent. Stiekem hopend dat ik het woest-sportieve vriendje snel zijn congé zou geven.

En zo kwam het dat ik op een kwade dag, samen met het vriendje, in volle vaart het Franse en megaluxe skioord Meribel binnenreed, alwaar mij een angstige en verhelderende week te wachten stond.

Mocht ik de eerste dag nog een beetje rondwandelen en op mijn gemak het meer dan indrukwekkende skigebied verkennen, een dag later moest ik dan toch echt laten zien wat mijn geworstel op de borstelbaan mij had opgeleverd.

Dat ik, bovenaan de berg gekomen, overvallen werd door een allesvernietigende blackout, kon het vriendje beslist niet waarderen. Alles wat ik in de voorafgaande weken had geleerd van de immer geduldige Sigi (naar wie ik gedurende die week hevig begon te verlangen), was als sneeuw voor de zon verdwenen. Grote paniek was mijn deel.

Na een drie kwartier durende motivatiemonoloog van het vriendje gleed ik voorzichtig en met trillende benen een stukje van de groene piste (lees: rechttoe-rechtaan-oefenheuvel). So far, so good!, dacht ik blij. Maar daar was vriendje alweer, die mij heel bemoedigend een enorme duw gaf, waardoor ik spartelend en met een bloedgang een steile helling afrolde en net niet tegen een boom belandde.

Bezorgde medeskiërs bogen zich over me heen en probeerden me overeind te helpen, terwijl ik (en iedereen) zag dat achter mij het duwvriendje heel rustig en elegant de helling afdaalde. Nadat hij de ‘schade’ had opgenomen en had vastgesteld dat deze wel meeviel, kreeg ik alweer een volgende preek. Vriendje was heel erg teleurgesteld dat ik de komende week, en dat was na deze valpartij wel duidelijk, niet met hem de rode en zwarte pistes zou gaan afdalen. Ik moest me er dan ook op voorbereiden dat ik hem weinig zou zien, omdat hij zich aan wilde sluiten bij een groep hippe snowboarders die zijn week niet zou verstieren. Nou ja, zo zei hij het niet letterlijk, maar daar kwam het wel op neer.

‘Moet je doen!’, gilde ik overdreven luchtig, maar God hoorde mij brommen.

Hoe ik mij de rest van deze eenzame week heb weten te vermaken, is mij nog steeds een raadsel. De groene piste (het jammerlijke oefenheuveltje) heb ik nog dagelijks bezocht. En ik hing moedig aan wat sleepliften en deed links en rechts mee aan een ‘klasje’. En soms zoefde het vriendje voorbij om me te vertellen dat hij ergens ging lunchen waar ik met mijn haperende skigedrag never nooit kon komen.

Het vriendje heb ik uiteindelijk verteld dat ik – op mijn beurt – enorm teleurgesteld was dat hij niet bereid was geweest om met mij (desnoods) de rode en zwarte pistes af te kruipen. Wat een prachtig en liefdevol gebaar zou dat zijn geweest. En misschien had ik dan voorgoed mijn wintersportfobieën kunnen overwinnen.

En daar, in het mooie Meribel, had ik een doorbraak. Ik realiseerde me dat ik nooit in mijn eigen tegendeel zou kunnen veranderen. Nou ja, op het gebied van wintersport dan. Het zat er niet in en het zal er ook nooit in zitten. En ik zou me, zo nam ik me stellig voor, niet meer laten verleiden door woest-fanatieke vriendjes met disproportioneel grote ego’s. Dit was de laatste keer geweest. Echt. Nee, echt.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 15.03.2008 @ 07:57

[Home]
 

44 Reacties

op 15 03 2008 at 09:54 schreef Hosseyn:

Ik had meer dan twintig jaar geleden een Oostenrijkse vriendin die eerder kon skieën dan lopen; we gingen overal samen heen, behalve als het om skieën ging, dan mocht ik niet mee. Heel wijs van haar, zij voorzag het drama al. Verder ben ik van mening dat skieën een sport is voor gekken en zeker niet voor mooie vrouwen. Die zie ik liever in één stuk en onbedekt door gips.

op 15 03 2008 at 11:59 schreef Paco:

Ben er nooit geweest. Maar Hoss, moet je de vrouwen eens zien esquiar in een witte bikini op de lange latten a La Sierra Nevada, en mooi …… Ik moet wel zeggen dat het een promotie filmpje is. Maar toch

op 15 03 2008 at 12:10 schreef Hosseyn:

Ik zie mooie vrouwen liever overal elders, Paco. En dan maakt het me niet uit wat ze dragen.

op 15 03 2008 at 12:36 schreef Hosseyn:

Goed stuk trouwens, Loor, en wat een sukkel, dat vriendje.

op 15 03 2008 at 14:08 schreef Lagonda:

Ik vind het altijd zo aandoenlijk dat Loor, nadat ze beschreven heeft hoe ze voor weer een andere luilebal door de modder is gekropen, haar columns ondertekent met de mededeling dat ze "niet geheel ongevaarlijk is". Ik kan dat maar moeilijk rijmen, of ze moet natuurlijk bedoelen dat ze niet geheel ongevaarlijk is voor zichzélf.

op 15 03 2008 at 14:24 schreef N. Molrat:

Is dat onderschrift niet van Peter?

op 15 03 2008 at 14:56 schreef Peter:

Klopt, is van mij. Ik heb Loor een paar keer van dichtbij gezien en geloof me maar – ze is niet geheel ongevaarlijk.

En ga maar na – wie trekt er nou uiteindelijk aan het langste eind? Loor toch zeker. Zij heeft binnenkort een boek uit, terwijl die mannen nog steeds driftig kringetjes lopen – hun eigen lul achterna.

op 15 03 2008 at 15:20 schreef filantroop:

@Loor

Heerlijke column over de jaarlijkse benenbrekerij, die sommigen ook wel wintersport noemen.
Ook wel weer wat opgestoken van je column. Tot nu toe altijd voetstoots aangenomen dat die kisten op autodaken de nieuwe rage was van meerijzende, stoffelijke resten van schoonmoeders.
Ik heb zelfs eens aangifte gedaan wegens het overtreden van de Wet op de Lijkbezorging.
De buren hadden een grafkist op hun Range Rover, en het stonk enorm in de omgeving.
Bleek later hun drie jaar geleden in de tuin begraven retriever te zijn die per abuis mee gebraden was bij een barbecue.

Uit bovenstaande mag blijken dat ook ik geen liefhebber van de wintersport ben. Het lijkt me ook zo contraproductief om een hele dag omhoog en omlaag te gaan.
Dat ’s avonds samenkomen om in de melange van elkaars zweetlucht in de lorum te raken heeft evenmin mijn passie.
Wintersport? Daar heb je niks aan. Liever veld en bos in om de natuur te schouwen.

op 15 03 2008 at 16:30 schreef Cnor:

Subliem geschreven, prachtige tekst, ongeevenaard, warm, menselijk, ontzettend individualistisch, zeker niet ongevaarlijk, intelligent, belezen, ontzettend mooi mens, hulde, geweldig weer, kus kus, genieten, mmmmmm, hmmm, aaarg.

op 15 03 2008 at 20:56 schreef Sikbock:

hehe :-)

op 15 03 2008 at 23:06 schreef Aad Leering:

"Zij heeft binnenkort een boek uit, terwijl die mannen nog steeds …..", Loor, bij voorbaat gefeliciteerd !

op 15 03 2008 at 23:59 schreef Loor:

Hos, dank. Een compliment van jou neem ik zeer ter harte.

Peter, dam right. En we gaan het t.z.t. schandalig vieren.

Filantroop, ik wil niet in herhaling vallen, maar ik kan echt niet meer zonder je hilarische tussenwerpsels. Keep bringing them on!

Cnor, ik heb je gemist. Zowaar.

Aad, dank je wel!

op 16 03 2008 at 11:06 schreef Hosseyn:

Loor: kun je een tipje van de sluier oplichten wat het boek betreft? Waar komt het uit, wanneer, etc?

op 16 03 2008 at 12:01 schreef Loor:

"Ik kan dat maar moeilijk rijmen, of ze moet natuurlijk bedoelen dat ze niet geheel ongevaarlijk is voor zichzélf."

Lagonda, dat laatste is zeker waar.

op 16 03 2008 at 12:16 schreef Theo Ichtus:

Mijn grote held Bob Dylan schreef indertijd al dat sommige mensen je met een vulpen beroven en die pen schijnt in z’n algemeenheid meer spreekwoordelijke macht te hebben dan het zwaard – dus een man met een zeker aanzien die helaas geneigd is in het gezelschap van fysiek aantrekkelijke vrouwen wat primitief ‘bronstig baltsgedrag’ te vertonen loopt toch het risico wanneer zijn hoofd door Loor’s spectaculaire uiterlijk op hol gebracht wordt, het bloed als vanouds door de aderen stroomt en de hormonen opspelen dat dan z’n mannelijke waardigheid en machtige zwaard publiekelijk op het internet te kijk worden gezet door het lieve prinsesje-met-de-fluwelen-oogopslag.

Het kan toch haast niet anders dan dat diverse heren der schepping zichzelf achteraf herkend hebben in een van Loor d’r stukkies. Als je dan thuisgekomen bent in de misplaatste overtuiging dat ‘het best wel goed ging bij zo’n eerste kennismaking’ of ‘dat het jammer is dat zo’n lekker ding lesbisch moet wezen’ dan is het denk ik echt niet leuk om te lezen wat ze werkelijk vond van pakweg jouw spontane tongzoen of diepgevoelde muziekbeleving.

Bang utot heet de geestelijke aandoening die het zelfs onder de naam ‘penis panic’ tot een wikipagina heeft gebracht…

http://en.wikipedia.org/wiki/Penis_panic

In die zin is elke mooie vrouw misschien wel gevaarlijk – ze raken niet allemaal bij de eerste oogopslag verliefd op je, ook al verdien je de kost als skileraar of popmuzikant…

Tenslotte natuurlijk nog even de opmerking naar de hoofdredacteur dat ‘uit’ niet hetzelfde is als ‘af’ – ik heb tal van boeken ‘uit’ – gewoon elke dag een half uurtje voor het slapen gaan stug doorlezen en zelfs Herman Pleij’s "Dromen van Cocagne" of Gordon Chaplins "Logboek Muskietenkust" zijn ‘uit’ te krijgen. En ook al is d’r wel eens beweerd dat een goed verhaal als het ware zichzelf schrijft, toch vrees ik dat dat niet waar is – of het geldt evenzeer voor een slecht verhaal, dus daar schiet je nog niks mee op wanneer je naar een leeg papier of een nog blanco ‘naamloos1.odt’ zit te kijken.

Degene die het boek ‘uit’ heeft is dus toch altijd op achterstand ten opzichte van degene die het boek destijds ‘af’ heeft gekregen.

op 16 03 2008 at 12:34 schreef Peter:

Nee, Theo, Loor heeft straks wel degelijk een boek ‘uit’. Het is dan uit, buiten, waar het allerlei schade zal aanrichten en reputaties vergruizelen en mensen zal vermaken en sommige ergeren.

op 16 03 2008 at 12:40 schreef Theo Ichtus:

Maar dat dan pas als het af is toch?
;-P

op 16 03 2008 at 12:47 schreef Tjerk:

Vermakelijk als die stukjes zijn, vormen steeds een variatie op hetzelfde thema.

1. Loor is op zoek naar ‘liefde’ (wat dat dan ook moge betekenen)

2. Loor heeft een relatie/ date met een op het eerste gezicht begeerlijk heerschap (aantrekkelijk, sportief, succesvol, bemiddeld, galant, vult u maar in)

3. Het betreffende exemplaar blijkt op een bepalend punt een egocentrische kwal (de niet-zo-latente-antisemiet vormde hierop een variatie).

4. Loor beseft dit en breekt de relatie af.

5. Loor verzucht dat ze er weer in is gelopen, en vraagt zich (impliciet of expliciet) vertwijfeld af wanneer ze nu eens de ware tegen het lijf zal lopen.

Tijd, plaats en decor alterneren maar dit is in de grond de plot.

Aangezien Loor met de pose als het begeerlijke meisje-dat-haar-neusje-steeds-stoot op zoek naar ware liefde aanzienlijk succes heeft (haar onfortuinlijke avonturen worden zelfs gebundeld), dringt de vraag zich op:

Is dit niet gewoon een hele confortabele rol die Loor zelf in stand houdt?

Het antwoord daarop is natuurlijk "ja" (logisch, het is een retorische vraag), aangezien het onvoorstelbaar is dat ze met al haar ervaring met dit type man het specifieke karakter niet van twintig meter afstand en desnoods in een overvolle zaal kan ruiken.

Sterker nog, het zou mij niet verbazen, gezien het gegeven dat het niet slechts deze mannen zijn die in haar beschrijvingen op haar afkomen, maar het ook nog lukt om een afspraakje met haar te arrangeren/ een vaste verkering te worden, dat ze bewust en onbewust signalen naar precies dit type man uitzendt.

De vraag is dan natuurlijk "waarom, in godsnaam?" Want we weten allemaal hoe dat liedje gaat lopen. Het eindigt in mineur en een pruillip van de protagoniste.

Volgende boek: de gebundelde anekdotes over de sessies bij de therapeut, waarin Loor tracht te ontdekken welk obstakel ze eigenlijk in die mannen ziet, dat overwonnen moet worden?

op 16 03 2008 at 15:01 schreef filantroop:

Dan toch ten gerieve van de liefhebbers van de wintersport een vers uit de bundel Verzamelde gedichten, van Lambertus Twijfeltak, Uitgegeven bij Hijg & Zitmaar, 1956.

Hij daalde af met korte benen,
maar raakt uit het oog verdwenen.
Tot mindernacht ging men op zoek,
men vond slechts zijn onderbroek.
Wat later nog een leeggelopen stoma,
en uiteindelijk hemzelf in coma.
In de sneeuw die zijn leven verstoorde
schreef hij zijn laatste woorden:
“O was ik maar niet met korte benen,
zo snel uit het oog verdwenen”.

op 16 03 2008 at 17:01 schreef DvR:

Op de latten ’s Neerlands hoop
was onze eigen Skilantroop
en zeker niet gespeend van kans
roetsjte hij van de hoge schans
Tot hij in zijn afdaling nieste
en wegzweefde tot naast de piste
Sindsdien hangt onze krasse knar
blauwbekkend in een hoge spar
Van daaruit klinkt nog verongelijkt
"En tóch heb ik een top bereikt!"

op 16 03 2008 at 18:10 schreef Theo Ichtus:

Ook Heel Erg – Lambertus Twijfeltak wordt nu dan eindelijk geciteerd op ons favoriete weblog – maar die slordige filantroop heeft inderhaast de laatste twee regels vergeten:

"Want uit het oog is uit het hart
en onder de sneeuw bleek de rots keihard!"

(Toch blij dat ik dat even heb kunnen rechtzetten…)

op 16 03 2008 at 19:22 schreef Adriaen Jansz:

Holy fuck, hoe krijg je het voor elkaar, Loor aka Daniel T. Boom, Daniel Teeboom, Peter Breedveld.

Laat je een keer volblaffen.

op 16 03 2008 at 23:43 schreef Loor:

Hos, ik kan nog geen concrete antwoorden geven op je vragen, maar verheug je vast op Loor in woord én beeld!

Adriaan (Arjan), jij weet me ook echt overal te vinden. Ik ga er bijna wat van denken.

op 17 03 2008 at 07:51 schreef Hosseyn:

Ha, ook in beeld – dan gaan we eindelijk zien wat al die ezels aan zich voorbij hebben laten gaan.
Die sportjongens deugen ook voor geen meter – kijk nog eens naar een van de grootste cinematografische meesterwerken van de twintigste eeuw:The revenge of the nerds. Carradine legt het uit aan het meisje waarmee hij net heeft gevreeën: Sportsukkels (jocks) wijden zich aan wedstrijdjes vérplassen, bierdrinken en sporten, terwijl de slimme jongens (nerds) alleen denken aan seks. Dat is dan ook de enige sport die er werkelijk toe doet.

op 17 03 2008 at 08:48 schreef daniel:

Loor aka Daniel T. Boom, Daniel Teeboom, Peter Breedveld.

hey, een compliment!

op 17 03 2008 at 08:58 schreef filantroop:

Teeboom van de heerlijke gemberbolussen en maanzaadgalle.

op 17 03 2008 at 10:12 schreef Theo Ichtus:

Sportsukkels (jocks) wijden zich aan wedstrijdjes vérplassen, bierdrinken en sporten, terwijl de slimme jongens (nerds) alleen denken aan seks. Dat is dan ook de enige sport die er werkelijk toe doet.

Ja, en na de wedstrijdjes verplassen, bierdrinken en sporten gaan de sportjongens aan sex DOEN terwijl de nerds d’r nog steeds uitsluitend aan denken…

Waarom zo zult U misschien vragen?

Dat demonstreert Loor nou toch steeds: het prinsesje en haar zusters vallen nou eenmaal op foute types – de nerd mag opdraven om de werking van een pop3 of smtp server uit te leggen, de stoute emailtjes sturen ze vervolgens aan voetballers, skiers, jagers en (vrouwen)verzamelaars….

Vrouwen hebben een homofiele kapper voor een goed gesprek en laten zich daarna te grazen nemen ("volblaffen") door de testosterontypes van deze wereld die heel gemeen al hun gevoeligheden veronachtzamen maar het juist vanwege al dat sporten wel langer volhouden in bed.

;-P

Trouwens, al die leuke meisjes die mij ’s nachts op de televisie oproepen om eens een spannend sms-je te sturen blijken opeens ook fictieve karakters te zijn waar werkelijk fysiek contact niet mogelijk mee is.

op 17 03 2008 at 10:19 schreef Hosseyn:

Theo: nerds is natuurlijk maar een metafoor. Het gaat erom dat de ene soort de vrouw niet ziet staan en de ander wel. Of dat wel of geen seks oplevert ligt dan aan een miljoen andere factoren.

op 17 03 2008 at 14:07 schreef Piet:

Hosseyn. Ik heb ooit een bijzonder mooi meisje in een rolstoel ontmoet. Skiongeluk. Dus ik ben alweer geneigd je gelijk te geven, skien is niks voor mooie vrouwen.

op 17 03 2008 at 14:13 schreef Hosseyn:

En eigenlijk voor niemand!

op 17 03 2008 at 15:07 schreef Een Vlaming:

Héhé, de skipistes vrij van "Ollanders"?

op 17 03 2008 at 17:22 schreef DvR:

Kijk maar uit vriend Vlaming – het is allerminst uitgesloten dat je over een decennium-of-wat zelf weer ‘Ollander bent.

Leve de Groot-Nederlandse gedachte!

op 17 03 2008 at 19:48 schreef Peter:

Heeft er iemand verstand van Greymatter?

op 17 03 2008 at 19:55 schreef Hosseyn:

Ha, een strikvraag. Peter wil weten wie er hier geen seks krijgt.

op 17 03 2008 at 20:09 schreef Peter:

Ik krijg de nieuwe editie er niet op, vanwege een probleem met Greymatter. Dus zodoende.

op 17 03 2008 at 20:56 schreef Hosseyn:

Sorry, is van na mijn tijd…

op 17 03 2008 at 20:57 schreef Theo Ichtus:

Heeft er iemand verstand van Greymatter?

Ja Peter, d’r zijn mensen die verstand hebben van Greymatter.

http://www.mijnhomepage.nl/weblog/les2.php
http://greymatterforum.proboards82.com/

(Anderen, zoals ik hebben een google zoekbalkje op het scherm…)

Dries van Agt krijgt ook nog steeds te weinig sex… (typ met één oog gericht op beeldbuis/staats-tv)

Lieftallige Loor – zou d’r een verband wezen?

(OK – Frank Zappa’s ‘Joodse Prinses’ is al snel buiten je bereik qua kritiekloze aanhankelijkheid als je je als een echte antisemiet kennen laat, maar zou Eugenie ook niks voor spontaan geneuk voelen? En wat was d’r eerder, Dries z’n bevlogen medemenselijkheid om 49 stoelen in de bioscoop te plaatsen en de cellen in Breda te ontruimen of begon het allemaal met Eugenie d’r migraine?)
;-)

FF gegoegeld ter controle – ik wist "Eugenie" nog uit m’n hoofd!

op 17 03 2008 at 21:00 schreef filantroop:

“Leve de Groot-Nederlandse gedachte!”

Het ergste wat mij ooit overkwam was uitglijden over een ijswikkel, waardoor ik in een val raakte en daarmee van het Binnenhof een ruïne maakte. Toen men mij overeind hielp trok ik de Hofvijver lek, sloopte Willem de Zwijger op Het Plein en vernielde het glazen dak van de Passage.
Nee, niemand krijgt mij ooit nog mee naar Madurodam.

op 17 03 2008 at 21:17 schreef Hosseyn:

Het probleem in Nederland is de achturige werkdag. Hoe kan het dan ook anders dan dat dit volk structureel te weinig seks krijgt? In mediterrane landen hebben ze tenminste nog het herdersuurtje dat meestal de hele middag duurt.

op 17 03 2008 at 21:44 schreef Lagonda:

Zei daar iemand Zappa?

op 17 03 2008 at 21:47 schreef Lagonda:

Haha, ik zit halverwege, en ik lig nou alweer in een deuk.

Godver, wat had ik die man graag eens live aan het werk gezien — een gemis dat tot het eind van mijn leven aan me zal blijven knagen.

op 17 03 2008 at 22:25 schreef Theo Ichtus:

Thanks @ Lagonda…

In het kader van gemiste kansen en ’trips down memory lane’: Ik ben ooit terwijl ik uit de wc in Paradiso kwam gefotografeerd met die wc deuren op de achtergrond (waarop zoals sommigen nog wel weten een schilderij stond van "Zappa zittend op de plee met z’n broek om z’n enkels"). Ik was geheel rood geschminkt. Frank Zappa stond iets verderop te kijken en werd vlak daarna ook gefotografeerd met die WC deuren achter hem. Toen Frank even later weg was zei ik tegen de fotograaf dat ik best wel met Frank op de foto had gewild.
"Waarom heb je dat niet gevraagd dan?" zei hij "Frank was best wel relaxed en dat had ie zo gedaan – hij vond jou d’r ook wel cool uitzien, zo helemaal rood geschminkt…"
http://www.poster.net/zappa-frank/zappa-frank-toilet-5000882.jpg"

op 17 03 2008 at 23:54 schreef Sikbock:

titel voorstellen voor het boek van Loor:

a) Liefdes van een versmade vrouw (Omnibus)
c) Eén ambacht maar zesentwintig ongelukken
d) Ik kan er niets aan doen, maar jij wel
e) Goede vis behoeft niet duur te zijn
b) Verliefd, verloofd, niet ongevaarlijk

* doet poging ook grappig te zijn *

op 19 03 2008 at 11:38 schreef Loor:

Sikbock, ik vind d) wel aardig…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS