Home » Archief » Lachen met Jezus


[17.04.2008]

Lachen met Jezus

Bert Brussen

asami20 (31k image)
Asami Kanno

Oordeel en straf: De zondige aarde straffen met gruwelijke oordelen vanwege haar grote zonden (zie bijvoorbeeld Jesaja 13:11, Openbaring 6-19) Zuivering: Goddeloosheid uitbannen (zie bijvoorbeeld Jesaja 13:11) Genade: Zichzelf bekendmaken aan de wereld, waardoor velen tot geloof zullen komen (Joel 2:10-13 en 32) Voorlopige samenvatting: De grote verdrukking of ‘dag des Heren’ is de tijd waarin God Zijn toorn en gramschap over de zondige mens op aarde zal uitstorten. Deze tijd zal zo erg zijn als nog nooit geweest is en nog nooit zal komen. God zal Zijn woede en toorn over de aarde laten gaan, om de goddelozen te straffen, de aarde te zuiveren* en ongelovigen tot inkeer te laten komen.

Vindt u dit ook zo’n mooie en liefdevolle voorspelling? Ik wel. Als ik dit lees begrijp ik meteen waarom God liefde is en Jezus vrede. God is zoveel liefde dat hij Zijn ’toorn over de aarde zal uitstorten’, en dat zal zo erg zijn, dat je je er geen voorstelling van kunt maken. Daarna komt Jezus ‘Hij verschijnt aan de hemel’, en daaraan kun je genade ontlenen. Als je geluk hebt, want hij zal zichzelf natuurlijk niet ZO bekend maken dat iedereen snapt dat dit de man van genade is. Nee, God, die slinkse snaak, zorgt ervoor dat het allemaal zo onduidelijk en onbewezen mogelijk blijft. En wie dan nog niet gelooft, wat in dat geval heel redelijk is, die heeft vette pech: eeuwig zal hij branden. En Jezus kan ook daar niets aan doen. Sterker nog, Jezus houdt wel van strakke regels en is niet voornemens om mensen verder te overtuigen dan een eenmalig optreden 2000 jaar geleden in een of ander achterlijk land.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: welke idioot komt met dit soort ‘bijbelstudies’ op de proppen en in welke gekke sekte wordt zoiets voorgelezen? Welnu, de zeloot die dit soort haat en nijd predikt zal ik u zo bekend maken, en het zal u verbazen.

Eerst vertel ik u even aan wie deze verschrikkelijke haatzaaiteksten worden voorgelezen. Aan jongeren. Aan kinderen. Jeugd uit Zutphen, en wel tijdens een interkerkelijke samenkomst voor jeugdigen en jong-volwassenen. Op de site kunt u andere van de fraaie en liefdevolle bijbelstudies nalezen.

Maar wie spreekt dit soort dingen uit? Welk monster haalt het in zijn hoofd dit soort verwerpelijke nachtmerrie-achtige scenario’s, waar een gematigde imam nog bleek van weg zal trekken, in de hoofden van wanhopige jeugdigen te hameren? Dat moet toch een ouwe seniele man van in de zeventig zijn? Dat moet toch een dichtgetikte SGP’er uit Putten of Barneveld zijn die hoopt via de liefde des Heeren ook eens met zijn hand in de broekjes en bij de liefde van kleine jongetjes te kunnen komen?

Nope.

Deze tekst is geschreven en uitgesproken door Tjarko Evenboer. Tjarko Evenboer is een jongeman van in de twintig en een van de twee makers van de bekende Internetcartoon Evert Kwok. (De illustratie van de twee makers zelf die omhoog richting de zon kijken op de site is nogal veelzeggend in dit geval.)

Jazeker, die uiterst brave en beschaafde cartoons vol woordspelingen en flauwe grapjes, worden gemaakt door een jongeman die elke dag zijn onbewezen Jezus-figuur aanbidt en hoopt op een spoedig einde der tijden, opdat de haat en gramschap van zijn God van liefde de wereld helemaal kapot zal maken. Want dat is ook liefde.

182geintrigeerd (29k image)

Zo ga je bepaalde cartoons toch eens anders bekijken, zal ik maar zeggen. Evert Kwok is ineens Evert Kwok niet meer. Evert Kwok is een agressieve fundamentalist die, onder de goude oude dekmantel van ‘de vreedzaamheid van het Nieuw Testament’ de haat, de fascistische natuur en de weerzinwekkende jaloezie van de Bijbelse God komt verkondigen. Maar uiteraard kunt u gered worden door, net als Tjarko ‘Evert Kwok’ Evenboer doet, het leven te wijden aan Jezus (de homohater, slavendrijver, bezitter van het zwaard Gods en de bedenker van het eeuwige hellevuur) en door de wetenschap te ontkennen.

Want het zal u niets verbazen dat Tjarko Evenboer de wetenschap, en met name de evolutietheorie, verschrikkelijk haat. Zoals zijn God van liefde de mensheid verschrikkelijk haat. Als het aan Tjarko lag, werden alle neo-Darwinisten opgesloten wegens fraude.

Daarom heeft Tjarko Evenboer een complete website gebouwd om de evolutietheorie puntsgewijs te ontkrachten. Dat hij daarvoor vooral veel valse citaten van quasi-wetenschappers en het psychotische gebrabbel van Peter Scheele aanhaalt, zal u eveneens weinig verbazen.

Tjarko’s website Verzwegenwetenschap.nl belooft een ‘grondige zoektocht naar de feiten van de evolutietheorie’ te zijn. Dat klinkt mooi: een beetje onderbouwde kritiek kan de wetenschap altijd gebruiken. Bovendien schrijft Tjarko keer op keer dat het hem helemaal niet te doen is om wetenschap uit te bannen maar dat hij gewoon een kritisch mens is. Iemand die overal voor open staat en naar waarheid wil zoeken.

240neger (39k image)

Nu wordt het erg lastig zulks te accepteren als hij preken over hel en verdoemenis over de hoofden van jeugdige dwalenden stort, en al helemaal als je weet dat hij bij een sekte hoort die expliciet gelooft dat ‘God één is en schepper van hemel en aarde’. Ik kon mij tijdens het lezen van zijn oeverloze en ellenlange, saaie, anti-evolutionaire teksten niet van de indruk onttrekken dat het deze jongeman helemaal niet om het bedrijven van ‘kritische wetenschap’ is te doen, maar om het verdraaien van feiten, het liegen en bedriegen en opzettelijk beschadigen van de evolutietheorie. En dat blijkt ook wel op de laatste pagina van zijn site: wie échte wetenschap wil leren bedrijven kan volgens Tjarko Kwok het beste terecht bij de creationisten en (uiteraard) de Intelligent Design-theorie.

Het is natuurlijk helemaal niet erg als jonge mensen tijdens hun moeilijke leeftijd een verlossing denken te vinden in Jezus. Jezus is net zo bestaand en bereikbaar als een popidool, maar kan evenveel krachtrijke troost bieden als een flesje water met het etiket ‘homeopatisch medicijn’. Het is voor pubers, zwakzinnigen en wanhopigen doorgaans niet zo heel moeilijk zich allerlei onnozele zaken in te beelden. Het is echter wel erg dat dit soort mensen, die kennelijk in enig aanzien staan gezien de vele jeugddiensten die zij leiden, gebruik maken van puur bedrog en misleiding om de minder intelligente Zutphense jongeren of argeloze internetgebruikers het volstrekt onbewezen en niet onderbouwde sprookje van de creatie te laten geloven. Dat is ronduit beschamend en verachtelijk. Kwalijk zelfs.

Als het werkelijk zo is dat deze zeloot gelooft in een Jezus die vooral liefde en vrede brengt, laat hem zich dan ook aan de opdrachten van naastenliefde die hij van deze Jezus gekregen heeft houden. Het verkondigen van een gruwelijk einde, eeuwige straf en een verschrikkelijk hatende God is niet alleen ziekelijk en pure haatzaaierij maar bovenal onvredig, liefdeloos en kwetsend. Het doet de meerderheid van de christenen, de evangelisch christenen die zich liever alleen in die positieve boodschap van Jezus verdiepen zeker geen goed, om nog maar te zwijgen van de christelijke kerk die nu maar weer moet gaan uitleggen dat God “heus geen agressieve klootzak is die de mensen haat”. Gematigde evangelisten zullen Evert Kwok dan ook zeer dankbaar zijn voor zijn fascistoïde menshatende missiewerk.

Hoe dan ook, de stripjes van Evert Kwok zullen voortaan in een heel ander daglicht komen te staan. Ach, geeft u mij maar gewoon Nozzman…

Jezusspliff (43k image)

Je kunt dus wel lachen met Jezus

*Let vooral op het opmerkelijke werkwoord ‘zuiveren’ dat hier wordt aangehaald. Zuiveren, dat is wat de overwegend katholieke Serviers deden met de moslims. Zuiveren, dat is degene die niet in jouw zaak geloven voorgoed uit de weg ruimen. Pure genocide dus.

Bert Brussen is schrijver, journalist en columnist en de uitvinder van de Eerste Wet van Lucas. Kort gezegd houdt die wet in dat tachtig procent van de reaguurders op websites mongool is.

Algemeen, 17.04.2008 @ 11:22

[Home]
 

55 Reacties

op 17 04 2008 at 12:23 schreef Lagonda:

"Ever noticed how people who don’t believe in evolution look really unevolved?"

op 17 04 2008 at 12:27 schreef Peter:

Ja, dat was zo’n beetje wat ik dacht toen ik die Zutphense site bekeek. Het christendom in al zijn afzichtelijke lelijkheid, zogezegd.

op 17 04 2008 at 14:43 schreef Piet:

Ik bekeek eens een te koop staand huis dat ook vol hing met christenhumor. Jezusgrappen en sneren tegen de evolutie, van deze site gescoord en geprint blijkbaar. Christelijke rip-off van Loesje. Het rook er ook een beetje zuur…

http://www.visjeposters.nl/posters_oud_7.htm

op 17 04 2008 at 15:16 schreef Lagonda:

Gelukkig heeft Jezus ook verstand van tandheelkunde, Peter.

op 17 04 2008 at 15:21 schreef Lagonda:

En Jezus weet ook alles over anale bevrediging:

http://www.divine-interventions.com/baby.php

op 17 04 2008 at 15:24 schreef Peter:

Hahaha! De baby Jesus buttplug! Dat kan toch allemaal maar, zonder fatwa over je heen te krijgen.

op 17 04 2008 at 16:36 schreef Bert Brussen:

Kun je bestaande wetten ook aanpassen? Ik stelde ooit dat 80% van de reaguurders op blogs mongool is maar de laatste maanden neig ik toch meer naar 90%.

Wees gerust, dat zijn slechts gemiddelden. Op FrontaalNaakt reageert uitsluitend die goede 10%.

op 17 04 2008 at 17:00 schreef Lagonda:

"Op FrontaalNaakt reageert uitsluitend die goede 10%."

Nah, er komen hier ook wel magaulen, maar die blijven nooit zo lang. Vinden het hier niet leuk of zo.

op 17 04 2008 at 18:04 schreef EH:

Mongolen, een is er altijd al teveel, maar fontaal naakt scoort niet slecht moet ik zeggen nee. En dat nagenoeg zonder moderatie.

op 17 04 2008 at 21:02 schreef Paco:

Probeer zulke ongein eens met die andere zgn.volksherder Mo, 10%. Zeg dan ook waar je woont.

op 17 04 2008 at 21:34 schreef fadin:

Peter, Opnieuw prachtige foto. Behaard en toch lekker. Hoe krijg je het voor elkaar.
Als geen-stijllezer weet ik dat ik nu moet reageren met fap, fap,fap..

op 17 04 2008 at 21:47 schreef visarendje:

"De baby Jesus buttplug!"

Van de drie lijkt mij de rechtse de lekkerste.

op 17 04 2008 at 22:33 schreef fadin:

Ik dacht even dat het de nieuwe advertentietekst van Harry de Winter voor de Volkskrant was.

op 17 04 2008 at 22:42 schreef fadin:

Die met die neger vind ik wel een goeie.

op 17 04 2008 at 22:46 schreef Bert Brussen:

"Probeer zulke ongein eens met die andere zgn.volksherder Mo, 10%. Zeg dan ook waar je woont."

Nou nee, waarom? Omdat het kan moet dat ook? Vreemd. En er bij zeggen "waar je woont" lijkt mij nooit handig op internet, eerder dom. Je adres op internet publiceren is nog dommer dan die 90% mongolen.

Anyway, dat je met het afzeiken van Mohammed in meer problemen komt dan met het afzeiken van Jezus is evident. Dat is echter geen reden om dan "ook maar Mohammed af te zeiken". Op die manier kun je bezig blijven: zeik je vrouwen af, moet je ook mannen afzeiken, zeik je honden af moet je ook katten afzeiken, zeik je Apple af, moet je ook Windows afzeiken. Zo krijgen wij columnisten nooit eens rust zeg! En dan moet je kennelijk net zo lang zeiken tot je iemand treft die bereid is zichzelf in je woning op te blazen? Alsof het een strijd is onder columnisten om "niet laf" te zijn en gewond te raken. Hoe dom kan een redenering zijn?

Bovendien zegt het niets: mijn verhaal staat, of de moslim er in het geval van Mohammed er wel of niet blij mee zou zijn staat daar los van. Dit gaat over Jezus, thats it. met Mohammed of welke andere idioot dan ook heb ik verder niets te maken.

De comment "Probeer zulke ongein eens met die andere zgn.volksherder Mo, 10%. Zeg dan ook waar je woont" is dan ook de meest zinloze comment die een mens kan geven, en behelst niets meer dan frustratie over de intolerantie van de islam.

Begrijpelijke frustratie, daar niet van, maar niet projecteerbaar op de achterlijkheid van het christendom of mijn keuze van columns. Beter zou een comment als "ik ben een conservatieve gefrustreerde kruidenier en ben boos op de islam, stem Wilders en reageer al mijn gevoelens af op internet". Kijk, dan hebben we een goede comment.

Het zeggen van waar men woont gebeurt uberhaupt nooit, dus dat kan men nauwelijks een argument noemen. Eigenlijk is het als comment al waardeloos. Alsof je zegt: "Ja sorry, maar columns zijn voortaan alleen nog maar leuk als de lezer daarna ook het huis van de columnist met eieren kan bekogelen".

En dan nog: de columns over Jezus worden niet anders door columns over Mohammed te schrijven en de frustratie van de gefrustreerde kruidenier wordt er niet minder door.

Alhoewel het natuurlijk een gevoel van bevrediging kan geven: "Wie mijn Jezus afzeikt moet ook maar Mohammed afzeiken, want dat zal de afzeiker leren, ook al ben ik eigenlijk boos dat mijn religie niet net zo gewelddadig is als die van Mohammed."

Goed, gaan we nu weer verder met het kraken van het volstrekt achterlijke geloof in de Here Jezus. Zonder adres graag.

op 17 04 2008 at 22:51 schreef fadin:

"Science has proof without certainty.
Creationists have certainty without proof".
Ashley Montagu (Sorry..Tjerk)

op 17 04 2008 at 23:01 schreef fadin:

Tachjtig procent van de reaguurders op websites mongool,lijkt mij aan de lage kant.
Hoe ligt dat percetage bij schrijvers van weblogs?

op 17 04 2008 at 23:25 schreef fadin:

"Een vrouw is nooit zo groot als op haar knieen".
http://www.visjeposters.nl

op 17 04 2008 at 23:44 schreef Bert Brussen:

Schrijvers van weblogs? Die zijn per definitie mongool. Webloggen is een soort Jostiband.

op 17 04 2008 at 23:47 schreef Miranda Vink:

Die Tjarko houdt wel van contrasten: zwaar op de hand liggende grefo met anti-wetenschappelijke onzinverhalen over de evolutie, en aan de andere kant iemand met een goed gevoel voor humor die als multi-instrumentalist op gitaar, drums en toetsen verrassend aardige muziek maakt http://www.sellaband.com/soterian/, ook op Myspace music.

op 18 04 2008 at 02:46 schreef Vlot:

Bert Brussen komt aankakken met preken van vijf jaar geleden, toen Tjarko Evenboer twintig jaar oud was. Of nee, kwam hij maar met die preken. In plaats daarvan komt hij met één citaat. (Is het een citaat? Kun je bij de door jou geciteerde tekst een url geven, Bert? Ik kon het niet terugvinden.)

Ik heb naar een preek van Tjarko Evenboer geluisterd, en ik vond er niets angstaanjagends aan:
http://jeugddienst.zutphen.nu/Jeugddienst%2004%20Preek%20Tjarko%20Evenboer%20-%20Het%20kruis,%20de%20volledige%20verlossing.mp3
Gewoon een jongen van twintig die voor dominee speelt. Een intelligente en welbespraakte jongen, kennelijk geïndoctrineerd door ouders en school. Wel een aardig praatje eigenlijk, considering. Als ik religieus was opgevoed, had ik op mijn twintigste ook zo’n praatje kunnen houden. Ik ben niet religieus opgevoed, maar daarin schuilt geen enkele verdienste, niets om trots op te zijn. Omgekeerd is er dan ook geen reden om de twintigjarige Tjarko vijf jaar later af te zeiken omdat hij religieus is opgevoed en nog niet in staat is verder te kijken dan zijn neus lang is.

Miranda merkt op dat Tjarko "verrassend aardige muziek maakt". Ik zag, al surfend, dat hij "verrassend aardig" fotografeert:
http://www.panoramio.com/user/17156
Hij tekent cartoons en heeft daarmee succes, ook al vindt niet iedereen ze goed. Ondertussen is van de gristelijke Tjarko na 2003 niets meer op het internet te vinden. Die jongen is zich kennelijk aan het losmaken van zijn fundamentalistische opvoeding. Beetje flauw om hem vijf jaar later zijn verleden na te dragen met één contextloos citaat.

op 18 04 2008 at 06:36 schreef roelf:

Wat een enorm onnozel verhaal van Bert Brussen.

op 18 04 2008 at 07:42 schreef Paco:

@Bert Brussen, kortsamengevat

Jesus afzeiken is lachen

Mo afzeiken is gevaarlijk dus doe je niet.

Doe je dat laatse wel heb je kans dat 30 vriendelijke mensen komen vragen of er soms wat aan de hand is.

op 18 04 2008 at 08:46 schreef Peter:

Nee, Bert raakt precies de kern, waarvoor: chapeau. Drie jaar virtuele boze middelbare mannenfrustratie treffend samengevat. Je kon natuurlijk wachten op dat gezeik van Paco. Ik zou nog iets willen toevoegen: over Jezus vallen leukere grappen te maken dan over Mohammed, omdat-ie in de loop der eeuwen een soort knuffelbeer is gemaakt, een sappie. Om Mohammed kan je echt helemaal niet lachen.

En uiteindelijk draait het om een goede grap, en niks anders.

op 18 04 2008 at 09:26 schreef Hosseyn:

Net als de satiricus in de 30’s (Kraus?) die over Hitler zei: ‘Mir fällt zu Hitler nichts ein.’

op 18 04 2008 at 09:35 schreef Peter:

Ik kan me over Hitler inderdaad geen goede grap herinneren. Om The Great Dictator heb ik niet kunnen lachen, die film is bloedserieus.

Jezus is een figuur met veel facetten, waarvan iedereen ook nog eens zijn eigen versie heeft. Mohammed is een ééndimensionale, extreem naargeestige figuur. Extreem saai ook. Er valt niks te lachen.

op 18 04 2008 at 09:41 schreef Hosseyn:

Ik herinner me een sketch waarin Sjef van Oekel als Hitler in een alpenwei staat te zingen, een vriendelijke oudere baas, tussen de kindertjes… hij zingt: "Sah ein Knab’ ein Röslein steh’n…" Dat was erg grappig in al z’n absurditeit. Maar dat was in de jaren dertig helemaal niet grappig en welicht zelfs onbegrijpelijk geweest. In de 70’s leidde dat nog tot kamervragen. Is er geen vriendelijke vpro medewerker die dit filmpje even naar YouTube kan lekken?

op 18 04 2008 at 09:42 schreef Miranda Vink:

Alle religies zijn inherent belachelijk en daarom voer voor satire en grappen. Gezien hoe de islamisering van Nederland zich voltrekt (boerkini’s, handen weigeren, gescheiden preken voor mannen en vrouwen, de voortdurende zelf-segregatie van moslims in de Nederlandse maatschappij) lijkt me kritiek op die verschijnselen relevanter dan gemakkelijke grappen maken over Jezus en de paus.

Maar nee hoor. Mohammed is niet zo leuk als Jezus. Onzin, dat heeft Gregorius Nekschot wel bewezen. De profeet is in principe zelfs een beter doel omdat je de gelovigen met grappen over Zijne Pedoheid echt op de barricades krijgt. De reden dat die grappen zo zelden en dan nog anoniem gemaakt worden is enkel omdat een handjevol gelovigen >over< de barricades stormt en je mogelijk zelfs wil vermoorden. Da’s de hele ellende met de islam. Het is de enige religie die zijn critici wil kaltstellen. Succesvolle taktiek want Peter en Bert houden het bij makkelijke grappen over een religie die zichzelf het liefste zou willen opheffen.

op 18 04 2008 at 09:55 schreef Kaatje:

Mohammed is een ééndimensionale, extreem naargeestige figuur. Extreem saai ook. Er valt niks te lachen.

Komt door zijn opvoeding. Dat was vroegûh ook al niks. Al die trauma’s…

op 18 04 2008 at 09:57 schreef Hosseyn:

Nee, dan Aïsha, die had geen ouders nodig om aan haar trauma’s te komen. Dat staat als een paal boven water.

op 18 04 2008 at 10:00 schreef Peter:

Grappen over boerkini’s zijn geen grappen over religie, zoals een grap over de Staphorster cultuur geen grap is over het christelijke geloof, maar over Staphorsters.

Ik kan me van Gregorius één grap over Mohammed herinneren waar ik om kon grinniken, dat is die waarin Mohammed met Aisha in bed ligt, die met een villeine greins vraagt of hij nog Viagra nodig heeft. Die grap is leuk omdat het een reactie is op een ‘grap’ van een tekenaar van de Arabisch-Europses Liga, met Hitler en Anne Frank in bed.

Eigenlijk gaat die grap dus niet eens over de profeet, maar over de Liga. Het is een provocatie.

Miranda Vink maakt deel uit van die massa verbitterde moslimhaters die per se grappen willen zien over Mohammed, omdat ze Mohammed belachelijk gemaakt willen zien worden, willen aanklagen, omdat ze moslims willen tergen. Dat lijkt me niet het juiste uitgangspunt voor humor.

Humor is relativering. Zelfrelativering, vooral. En als er iets is wat Miranda Vink niet kan, dan is dat relativeren.

Voor Miranda is een grap over Jezus ‘makkelijk’, puur en alleen omdat-ie over Jezus gaat. Miranda begrijpt niks van humor. Voor ons is een grap over Jezus makkelijker dan een grap over Mohammed omdat (behalve dat Jezus meer dimensies heeft) we met hem zijn opgegroeid. Jezus maakt onlosmakelijk deel uit van onze cultuur en dus is een grap over Jezus een grap over onszelf.

Van moslims valt me steeds weer op dat ze niet om zichzelf kunnen lachen. Ze nemen zichzelf uitermate serieus. Moslimhaters hebben precies hetzelfde.

Ik zie nauwelijks verschil tussen Miranda Vink en Mohammed Jabri. Eerlijk waar niet.

En religies die zichzelf willen opheffen, daar kun je er nooit genoeg van hebben.

op 18 04 2008 at 10:03 schreef Hosseyn:

Ook pastoors maken grappen over jezus en de bijbel. Dominees weet ik niet, dat is een heel anders slag.

op 18 04 2008 at 10:09 schreef Paco:

Dat is waar Peter, moslims hebben geen humor.

op 18 04 2008 at 10:13 schreef Peter:

De pot verwijt de ketel. Valt er met jou wel iets te lachen, Paco?

op 18 04 2008 at 17:01 schreef Soldaat van Jezus:

@Bertje Brussen a.k.a. de flabberkoning
Met jou is het echt lagguh als ik je het aan kruis nagel ! Heb je niet gehoord wat woendag Zijne Heiligheid in Washington over je zei ? Het was op Radio 1 even na het nieuws van Enen. Nee ? Het gaat om een hoofddeksel met de doorsnee van een forse schotelantenne. Hoe heet dat ding : zeg het als penitentie en ik geef je een aflaat voor precies een maand. Voordat. Uiteraard IVL.

op 18 04 2008 at 20:26 schreef vander F:

Onzin, Bert loopt weldegelijk Grristenen het bloed onder de nagels vandaan te halen, zuigen, zeuren en pesten.
En van mij mag ie,
je kunt religies niet genoeg belachelijk maken.

Komt Peter met zo’n zalvend ‘Humor is relativering. Zelfrelativering, vooral.’
Tsss.
Welnee, Bert is lekker aan het sarren.

op 18 04 2008 at 20:49 schreef Paco:

Gezellig heeee.

op 18 04 2008 at 21:20 schreef Piet:

Je vervalst de boel, fadin:

Er staat niet "Een vrouw is nooit zo groot als op haar knieen" maar "Een mens is nooit zo groot als op zijn knieen".

op 18 04 2008 at 21:22 schreef Peter:

Onzin, Bert loopt weldegelijk Grristenen het bloed onder de nagels vandaan te halen, zuigen, zeuren en pesten.

Wie zegt van niet dan? Is het relevant?

Dat humor relativering is, is niet ‘zalvend’, het is gewoon waar.

op 18 04 2008 at 21:36 schreef Piet:

Prima reactie op Miranda, Peter. Misschien is dit dan een leuke tegen je kiespijn?

http://boeken.marktplaats.nl/humor/158191913-fons-jansen-de-lachende-kerk.html

Ik zie trouwens de humor in Bert’s stuk helemaal niet. Is bloedserieus.

op 18 04 2008 at 22:46 schreef vander F:

"Miranda Vink maakt deel uit van die massa verbitterde Christenhaters die per se grappen willen zien over Jezus, omdat ze Jezus belachelijk gemaakt willen zien worden, willen aanklagen, omdat ze Christenen willen tergen. Dat lijkt me niet het juiste uitgangspunt voor humor."

En nu?

op 18 04 2008 at 22:48 schreef vander F:

Ik zie het verschil niet zo.

op 18 04 2008 at 23:45 schreef Peter:

Nee, ik ook niet. Wat is je punt, F?

op 18 04 2008 at 23:46 schreef fadin:

Piet,
"Een vrouw is net zo groot als op haar knieen".
Hij leek mij wel passen bij de sexuele voorkeuren die ik op Frontaal Naakt bespeur.
Geen humor, Piet? Neem je http://www.visjeposters.nl wekelijk serieus?

op 18 04 2008 at 23:49 schreef fadin:

Sorry, "Een vrouw is NOOIT zo groot als op haar knieen".
Ik zie het helemaal voor me…

op 19 04 2008 at 10:37 schreef Peter:

Als je een punt hebt, moet je dat maken. Met deze suggestieve onzin kan ik niks. Wat heb je te zeiken, F.? Voor de draad ermee.

op 19 04 2008 at 12:12 schreef vander F:

Waarschijnlijk een gevalletje selectief lezen Peter.

op 19 04 2008 at 12:51 schreef Gina:

Als F verwijst naar de foto’s van voornamelijk naakte oosterse vrouwen, daar heeft Peter Breedveld ergens lang geleden al tekst en uitleg over gegeven. Ik vroeg het me gister ook weer af, waarom ook alweer deze foto’s, maar had geen zin om helemaal in de archieven te gaan zoeken. En je kunt er wellicht aanstoot aan nemen (of niet), maar jee, ‘we’ nemen onszelf al veel te vaak (te) serieus. En naakt betekent of verwijst naar mijn idee ook niet altijd (naar) sex. Of zie ik dat verkeerd?

Verder, wat religie en/of geloof betreft is het wat mensen ervan maken, van een gedachtegoed dat in eerste instantie niet eens zo slecht hoeft te zijn. Wie nu de opstandige monniken in Myanmar en Tibet ziet, kan ook twijfelen aan wat het boeddhisme doorgaans predikt. Balans, vrede, innerlijke harmonie, spiritualiteit en je onttrekken aan veel dagelijkse zaken of menselijke eigenschappen. Nu blijken de monniken ook maar ‘gewoon’ mens die zich (terecht) onderdrukt voelen en een strijd voor hun gelijk en vrijheid aan durven gaan.

Een mens heeft als mens zijn grenzen, ondanks hoogstaande religieuze of spirituele doctrines. Klaarblijkelijk.

Er zijn genoeg Tjarko’s in Nederland. En hoe ervaar je wetenschap? Als droog feitenmateriaal dat gestaafd door grondig onderzoek bewijs levert voor zus en zo? Of is er ook ruimte voor verwondering? Want dat ervaar ik als ik kijk naar programma’s van David Attenborough, zijn laatste serie Life In Cold Blood, over reptielen. Levensvormen die toch erg bijzonder zijn, met allerhande vermogens waarvan je je afvraagt, hoe bestaat het? Met afweermechanismen en overlevingstechnieken die ze niet uit boeken hebben, maar die in hun DNA zit en telkens aan de volgende generatie wordt doorgegeven. Schildpadjongen die uit hun ei kruipen vlak voordat de winter begint, vervolgens 6 maanden in diepgevroren toestand wachten tot ze in de lente weer ontdooien en dan hun levensweg vervolgen. Alleen het wezen ‘mens’ kan zich om dat soort zaken verwonderen. Een aap of tijger of roofvogel doet dat niet.

Hitler loopt in een Indiana Jones film langs Indiana Jones die in Berlijn is ten tijde van WO II. Indiana Jones staat met een boekje langs de straat (het boekje bevat een kaart naar een schat, of de Ark des Verbonds, ik weet het niet meer precies) waar op dat moment een parade langskomt. Hitler loopt langs, ziet het boekje in de hand van Indiana Jones, pakt het en zet er zijn handtekening in. Dat vond ik toch wel een grappige scene.

Bij het Volkskrantblog zijn er mensen die manisch blogressief zijn. Masturbloggen is ook een werkwoord dat niet zou misstaan in de blogcultuur. Het haalt spanning weg en voorkomt aanrandingen.

op 19 04 2008 at 12:57 schreef Peter:

Is dit de wereldvisie van Gina in een notedop?

Naakt is inderdaad geen synoniem voor seks, maar naakt kan wel seksueel zijn en daar is ook niks mis mee.

De Hitlergrap in Indiana Jones and the Last Crusade was geen grap over Hitler. Er werd gespeeld met de het symbool dat Hitler is, de verpersoonlijking van het Kwaad. Maar verder was het ook een spannende scène, die zorgvuldig is opgebouwd, en dan (opzettelijk) snel leegloopt als een ballon.

De combinatie luchthartigheid/Hitler is een taboe. waarmee je dus kunt spelen. Maar het is dan eerder spelen met onze taboes dan met Hitler zelf. De grap, ook hier weer, gaat over onszelf.

op 19 04 2008 at 13:34 schreef Piet:

fadin, ok, maar zet er volgende keer een smiley bij om verwarring te voorkomen.

op 19 04 2008 at 13:56 schreef fadin:

Piet,
Je kijkt vast nooit naar cabaret, want dat zal je te veel verwarren.
Degenen die ons echt verwarren zijn onze politieke en religieuze leiders.

op 19 04 2008 at 14:09 schreef vander F:

Kalm maar kalm maar Peter,
ik bedoelde selectief lezen mijnerzijds hoor.

Ik meende dat jij suggestieve onzin opschreef,
maar na nalezen van je epistel bleek dat geenszins,
het is mij zelfs volkomen helder wat je bedoelt.

op 19 04 2008 at 14:14 schreef Peter:

Weet je wat het met jou is, Fadin? Iedereen die jouw woord niet onmiddellijk dankbaar tot zich neemt, wordt door jou op hooghartige wijze op z’n nummer gezet.

Zo’n arrogante zekerweter werkt op de meeste mensen als een rode lap op een dolle stier. Als ik dat blijf toestaan, breken hier binnen de kortste keren ook flame wars uit, zoals op alle fora waar mensen als jij actief zijn.

Open your mind, vraag eens wat meer in plaats van dat je stelt, probeer je eens te verplaatsen in iemand anders’standpunten.

You’ll come far. En anders: IP-ban.

op 19 04 2008 at 14:21 schreef Peter:

Ah, dan is het goed, F. Peace.

op 19 04 2008 at 15:08 schreef fadin:

Kalm maar kalm maar Peter.
Er zijn ergere voorbeelden te vinden.
Of heb je nog kiespijn?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS