Home » Archief » Ontlading


[15.05.2008]

Ontlading

Loor

nude6bew (472k image)

Jaarlijks verblijf ik een flink aantal weken in een goddelijk gelegen en vrijstaand huis van vrienden, die regelmatig richting hun tweede huis op Mallorca vertrekken. Een groter plezier kunnen ze mij hiermee niet doen, want hoe vaker ik in de afwezigheid van buren en hun bijbehorende geluiden mag leven, hoe liever het me is. Inmiddels heb ik er weer mijn intrek genomen en ik geniet met volle teugen.

Dat er vlakbij dit überwalhalla een lagere school staat, werd mij vanochtend weer pijnlijk duidelijk. De meivakantie is voorbij en het speelkwartier (dat altijd opvallend langer duurt dan slechts een kwartier) heeft alweer de nodige grensoverschrijdende decibellen opgeleverd.

Het geschreeuw en gekrijs van de spelende kinderen is ronduit oorverdovend, en als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat een aantal van hen ter plekke ritueel wordt geslacht of toch op zijn minst tegen hun zin wordt meegesleurd door een Fritzl-achtig wezen. Blij, onschuldig en luchtig klinkt het in elk geval allemaal niet.

Wat zou de meivakantie deze kinderen hebben gebracht? Orde en tucht, en dan nu de daaropvolgende broodnodige ontlading? Of toch uiterst exotische reisjes richting Mexico, Brazilië, Belize of het veel burgerlijker Tenerife? Tenslotte logen de journaalbeelden er twee weken geleden niet om. Honderdduizenden Nederlanders vertrokken met hun kinderschare per vliegtuig richting verre en dure oorden, alwaar de kindjes naar hartenlust konden zwemmen en spelen op zonovergoten stranden. Na waarschijnlijk hetzelfde vliegtuig wakker te hebben gehouden met hun niet meer in te tomen enthousiasme. Moet kunnen, ik weet het.

Evengoed moet er na de vakantie weer op bovenmenselijk luide toon gekrijst worden, zodra de koters de klaslokalen hebben verlaten en even een luchtje mogen scheppen. Dat de hele woonomgeving mee kan genieten, doet niet ter zake. Kinderen moeten ontladen, zoveel en zo vaak mogelijk. Zelfs als ze niet doodordinair aan ADHD lijden. Op het strand (waar ik de laatste dagen soms tevergeefs een dutje probeerde te doen), op het schoolplein en daarna op straat, tijdens het buitenspelen. Je zou er bijkans naar regen en wintertijd van gaan verlangen.

En als je dan tijdens het speelkwartier langs zo’n gonzend schoolplein loopt, dan zie je de ‘juffies’ ijzig kalm (lees: volledig afgestompt) tussen de hysterisch heen en weer rennende en om zich heen meppende jongens en meisjes zitten. Het hele audiospektakel gaat volledig langs ze heen. Hoewel ik laatst een wanhopige en piepjong ogende onderwijzeres ontdekte, die als een uil in doodsnood orde in de chaos probeerde te scheppen. Het viel meteen op. Zij gaat het vast niet lang volhouden in het onderwijs. Overigens met alle begrip van ondergetekende.

Het went wel weer, dat speelkwartier. Maar hetzelfde schoolplein is nu ook bestemd voor de naschoolse opvang. Need I say more? Mijn op gezette tijden levensreddende iPod houd ik voor de zekerheid maar in de aanslag. Ook hier, op het verder stilste en mooiste plekje van Nederland.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 15.05.2008 @ 16:14

[Home]
 

11 Reacties

op 15 05 2008 at 18:06 schreef Ad:

Een welgemeend sterkte.

Ik ging hedenochtend een eindje fietsen. Omdat ik geen zin had in een confrontatie met mijn boemboemende buurjongen. Bovendien doet ‘ie zelden open en heb ik de hoop een beetje opgegeven. (dit is pakweg mijn vijfde boemboemende buurjongen in een paar jaar tijd. geheel toevallig allemaal negers wier joie de vivre zich uit middels snoeiharde muziek, maar ik dwaal af).

Fietsen dus. Ter hoogte van Diergaarde Blijdorp ontweek ik handig een losgeslagen kinderklas en dook het spoortunneltje in. Waar kinderklas nummer twee net de prachtige badkamerachtige koestiek had ontdekt. De kinders zette het en masse op een krijssen en gillen. In de open lucht al geen pretje, maar als je omsloten bent door betegelde wanden is de aanslag op de trommelvliezen met niets te vergelijken.
Nu ben ik doof. En als dat is uitgewerkt ga ik weer aan de Ohropax Soft.

op 15 05 2008 at 18:49 schreef islamhater:

Tsjonge wat is erger.
Je tot allah en schapenslachtende buurman die geen enkel woordje hollands wil spreken omdat hij islam is.?? En je onderwijl voor hoer uitmaakt en tegelijkertijd leugens verteld omdat dat mag van zijn god.? En dat terwijl die je geen hand schudt omdat dit onrein is.? En je het liefst stenigt of ophangt of gewoon je keel door wil snijden.? Omdat je geen moslim bent maar een afvallige.? En elke dag weer op zijn knieen tot die haatgod bid om maar weer van die leugens af te komen.?

Of gewoon wat kids die heerlijk van hun vrijheid genieten.?

Get a live en wordt is wakker.

op 15 05 2008 at 19:04 schreef Paardestaart:

’t Is allebei erg.
En van je vrijheid genieten betekent niet dat die van anderen daarom met voeten getreden hoeft te worden.
Dat het oorverdovende lawaai en de reuring van neerlandse kinderen helemaal niet zo gewoon is als wij wel denken merkte ik toen in Kroatië midden in onze paradijselijk rustige vakantie de schoolkinderen ook aan hun vakantie begonnen..
Het strandje langs de baai van het schiereiland waar al die tijd volwassenen zich zacht kwebbelend laafden aan het water en de vogels en de onwaarschijnlijk groene zee stroomde opeens vol met uitgelaten kinderen.
Maar guess what?
Geen centje pijn – ze spéelden gewoon; zonder te krijsen, rotstreken uit te halen, door hun ouders vermaand hoefden te worden en zonder om de haverklap een broederstrijd uit te vechten, zonder te krijsen om allerlei ellende en zonder dat je de indruk kreeg dat ze volkomen krankzinnig waren geworden
Dus wij doen iets helemaal verkeerd, en dat is erg jammer.

op 15 05 2008 at 19:37 schreef Loor:

Volgens de schrijver Thomas Rosenboom ligt het ongeleide projectielen gedrag toch echt aan de Nederlandse volksaard. Ik denk dat hij gelijk heeft. Na een jaartje in Brussel te hebben gewoond, eveneens niet ver van een lagere school, weet ik dat het ook anders kan.

Een aanrader is zijn pamflet Denkend aan Holland. Een boekje dat standaard in de Blije Doos zou moeten zitten om alle aanstaande ouders er nog eens fijntjes op te wijzen dat het helemaal niet nodig is je kind een überstatus toe te bedelen. En daar zijn we inderdaad verdomd goed in, hier in Nederland. Ons voortdurend interruperende en om aandacht schreeuwende prinsjes en prinsesjes zijn het tenenkrommende gevolg.

http://www.8weekly.nl/index.php?art=2589

op 15 05 2008 at 19:41 schreef Loor:

interruperende = interrumperende

op 15 05 2008 at 19:55 schreef Piet:

Het is inderdaad allebei verschrikkelijk. Ik ben zelf ook erg allergisch voor dit soort ellende. Die klotebrommertjes bijvoorbeeld. Ik was een tijdje terug in Blijdorp waar een stel meiden (van een of andere allochtoonse afkomst) overal als idioten tegen elkaar liepen te gillen. Verder was het doodstil, extra irritant.

Geld verdienen is de enige manier om er aan te ontsnappen. Geld voor een vrijstaand huis ‘buiten’, geld voor een auto zodat je niet in een volgegilde treincoupe hoeft vol met jeugd met muziekspelende gsm’s.

Ephimenco heeft er ook last van:
http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article984892.ece/ephimenco_Multiculturele_warmte?backlink=true

PS: J.A.A. van Doorn is dood.

op 16 05 2008 at 03:00 schreef Sabian:

Lieve Loor,

wat een gezeik.

op 16 05 2008 at 10:00 schreef daniel:

Je tot allah en schapenslachtende buurman die geen enkel woordje hollands wil spreken omdat hij islam is.??

Doe je dat ook als je de bus mist, tegen een lanterenpaal aanloopt, van de trap afvalt, of naakt onder een brug wakker wordt met je handen vastgebonden op je rug en een pijnlijk gevoel in je kont? Ben je dan opgelucht en denk je dan, nou gelukkig heb ik nu tenminste geen last van mijn schapenslachtende buurman?

En je onderwijl voor hoer uitmaakt

Dat gebeurd mij zeer zelden, dat neemt echter niet weg dat ik aan alle hoerige cq sletterige dames wil meedelen dat ik van ze hou. Een naakte schouder, een ontbloote buik, het is allemaal fantastisch. Ik durf ze alleen niets toe te roepen, "hoer" is natuurlijk een optie -lekker kort- hoewel ik twijfel aan het effect daarvan. Maarja, met ‘goh, wat zie jij er mooi uit, zou je misschien eh, wow, ehm, tjonge, heb ik je al gezegd dat je er fantastische uitziet?’ ook niet erg ver komt.

En dat terwijl die je geen hand schudt omdat dit onrein is.?

Vaak is dat gevoel wederzijds.

En je het liefst stenigt of ophangt of gewoon je keel door wil snijden.?

Vind ik op zich niet zo’n heel erg groot probleem, als het maar onder verdoving gebeurd. Bovendien kan het best wel eens goed voor de Nederlandse samenleving zijn als we zo nu en dan eens mensen zouden stenigen, ophangen of onthoofden. Natuurlijk moeten dat wel mensen zijn die zoiets graag willen, maar als je ze uitlegd (middels een postbus 51 campagne misschien) dat iedereen hier baat bij heeft dan zijn er vast wel een hele hoop vrijwilligers te vinden.

Stenigen vind ik zelf wat primitief, hangen is op zich wel leuk maar erg ongezellig, dus als het even kan ga ik voor keeldoorsnijden. Let wel even op want ik bloed als een gek.

Omdat je geen moslim bent maar een afvallige.?

Afvallige ben je alleen als je moslim geweest bent, dacht ik. Alhoewel, ik ben de laatste maanden maar liefst 12 kilo afgevallen (dank aan Sonja). Dat maakt mij in zekere zin natuurlijk ook een afvallige.

op 17 05 2008 at 13:56 schreef N. Molrat:

Loor, gaat de volgende over hondenpoep?

op 17 05 2008 at 18:15 schreef Marie-José:

Lieve Loor,

Ik begrijp je helemaal. Afgelopen zaterdag had Ephimenco een soortgelijke klacht .
En zoals altijd zijn ook de reacties te voorspellen, overgevoelig, aanstellerij, niet tolerant, gezeur, ga op de hei wonen.

En dat zijn nog de vriendelijkste adviezen.

Ik verdedig mensen die het voorrecht hebben om over gevoelige zintuigen te beschikken. Dat is een zeer goede eigenschap, en geen afwijking, wat de botterikken ons willen doen geloven.

Ik zal niet uitweiden over de kwellingen van mooi weer en voorjaarsvakantie, het was geen pretje. Mijn medemenselijkheid loopt een behoorlijke deuk op, iedere keer als ik lieden moet verdragen die alleen de stand "maximaal volume" in hun repertoire hebben.

Nog even volhouden meissie, ik voorzie onweer en windstoten tegen het einde van de week, dan kunnen wij weer genieten.
liefs,

Marie-José

op 17 05 2008 at 20:26 schreef Loor:

Molrat, helaas, iemand anders heeft het gras al voor mijn voeten weggemaaid:

http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=35116

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS