Home » Archief » Gregorius Nekschot gearresteerd (met updates)


[15.05.2008]

Gregorius Nekschot gearresteerd (met updates)

Peter Breedveld

nude15jpgbew (418k image)

Cartoonist Gregorius Nekschot is afgelopen dinsdag aangehouden naar aanleiding van een aanklacht wegens discriminatie en het aanzetten tot haat. Geen grap. Hij heeft anderhalve dag in de cel gezeten. Zijn spullen zijn in beslag genomen. Ik heb contact gehad met zijn advocaat, maar wie de aanklacht heeft ingediend, hoe het met Gregorius gaat, hoe groot de kans is dat de zaak tegen hem wordt doorgezet, weet ik niet.

Ik schat dat dit pure intimidatie is, en een voorschotje op de wet tegen het kwetsen van gelovigen, die minister van justitie Hirsch Ballin voor ogen staat.

Kijk vanavond naar Hans Teeuwen in Pauw & Witteman, wellicht weten we dan meer.

Update: Uitgeverij Xtra was vrijdagmorgen op de NOS-radio om commentaar te geven op de staatsintimidatie van Gregorius Nekschot. Klik hier om te luisteren.

Update: De Portugees sprekende wereld neemt inmiddels ook kennis van het feit dat moslims in Nederlanmd geen cartoonisten hoeven om te bedreigen omdat de overheid ze al voor ze uit de weg ruimt:
CARTUNISTA PRESO EM AMESTERDÃO

Peter Breedveld is nu snel alle kinderporno van zijn harde schijf aan het wissen.

Algemeen, 15.05.2008 @ 16:14

[Home]
 

169 Reacties

op 15 05 2008 at 21:12 schreef B. Versluis:

Radicaal links regeert en doet een beroep op The Old Boys Network. Wij gaan Engeland achterna waar inmiddels alles wordt getolereerd wat moslims doen. "Het Verzet Groeit " Hou deze worden in de gaten

op 15 05 2008 at 21:27 schreef Lion Cachet:

LS…

Ik geloofde er aanvankelijk geen fuck van…
Gregorius de meest walgelijke (goede) cartoonist van Nederland in de bak. Het is toch geen Opinio-stunt ?
Het zal Youp wel zijn of Harry die geklaagd hebben…

op 15 05 2008 at 21:29 schreef James:

@ Hafid

Wat gebeurde er nadat Mohammed zich achter Abu Bakr had verstopt? Gebeurde er met Umm Djamiel hetzelfde als met Asma Bint Marwan? Of had Mohammed destijds nog geen gewillige handlangers?

op 15 05 2008 at 21:35 schreef vander F:

Wel verdomme, is m’n eerste reactie,
maar eerst wil ik meer weten, wat is er gebeurd en wat gaat er nog gebeuren.

Me werkelijk opwinden kan altijd nog.

op 15 05 2008 at 21:35 schreef Muxje:

Koerbagh, bedankt voor die video. Zeer, zeer relevant. In plaats van kinderen te hersenspoelen met die flauwekul van Al Gore zouden ze deze speech op schoelen moeten draaien… en in de 2e kamer.

op 15 05 2008 at 21:42 schreef bottehond:

op 15 05 2008 schreef Hafid:

Ben jij for real of een grappenmaker? Kom je nou victorie kraaien? How bloody typical, in dat geval. En een bloody shame ook nog.

op 15 05 2008 at 21:43 schreef bottehond:

Scusi, Hafid, ik las net je puike andere post.

op 15 05 2008 at 21:49 schreef Hafid:

Abu Bakr ontkende Mohammeds vloek of beschimping, zoals zij het noemde, en zij ging er vandoor. (De hadith vermeldt dat Mohammed enige verzen van de koran opzei en zo onzichtbaar werd, maar aangezien soera 111 een van de eerste soera’s was, lijkt het sterk dat hij andere soera’s tot zijn beschikking had.)

Nee Umm Djamiel was een machtige vrouw, evensls haar man Abu Lahab, die altijd wel bereid was tot een compromis. De aanhang van Mo tijdens deze aanhang was klein; hij genoot echter de bescherming van een andere oom Abu Talib, die zich echter nooit tot de islam bekeerde -‘ik houd mij bij het geloof van mijn voorvaderen,’zei hij, hetzelfde geloof dat M zo bespotte in zijn boek – maar de doorslaggevende reden voor hem om zich niet tot de islam te bekeren was de volgende: ‘Ik zal noot een geloof aanhangen waarin ik een positie moet innemen waarbij mijn achterwerk hoger zit dan mijn hoofd.’

Vergelijk de coulante houding van de heiden Abu Talib met die van de wraaklustige Mohammed toen hij eenmaal de macht had en veel van zijn voormalige tegenstanders liet vermoorden – soms gaf hij ze niet eens de kans om zich te bekeren om het lijf te behouden.

Abu Lahab en als ik het wel heb zijn vrouw gaven zich op het einde over; Mohammed en zijn volgelingen waren simpelweg in de meerderheid.

op 15 05 2008 at 22:02 schreef Conan:

Het meest misselijke is natuurlijk dat op deze manier de anonimiteit van Gregorius in gevaar komt.
Het vizier van het moordenaarsgilde kan gericht worden.

op 15 05 2008 at 22:09 schreef Wampie:

Een grof schandaal en werkelijk beangstigend dat een satirist die noodgedwongen onder pseudoniem werkt en omwille van zijn veiligheid een dubbelleven leidt, niet door de overheid wordt beschermd, maar op last van het OM met groot vertoon uit zijn huis wordt gehaald en als een crimineel verhoord, waarbij de politie blijk geeft van een stuitende onbenulligheid op het vlak van cartoonanalyse.

Ik vind dat er in deze draad wat al te luchtig wordt gereageerd. Maatschappelijk is het een enorm teken aan de wand, en op het persoonlijke vlak voelt het als een verkrachting. Kan Mohammed niet even worden thuisgelaten?

op 15 05 2008 at 22:11 schreef Ernst:

Ongelooflijk, opgepakt vanwege het uiten van een mening, voor een goede grap, voor het iets anders verkondigen dan de toegelaten moraal.

De brief van HB over beperking van de spreekvrijheid is niet voor niets per ongeluk uitgelekt, de arrestatie van nekschot (of heb ik iets in de pers gemist?) niet voor niets stilgehouden.

op 15 05 2008 at 22:16 schreef Lugtigheid:

werkelijk??? vonden ze zijn tekeningen niet grappig??? waarom keken ze dan???
naar aanleiding van een aanklacht wegens discriminatie en het aanzetten tot haat
alleen maar voor wat lijnen op papier????
zo maak je jezelf toch gehaat, want als je van een ander niet kunt velen dat hij wat lijnen op papier zet, dan kun je beter in een woestein gaan leven.

op 15 05 2008 at 22:20 schreef Wampie:

De arrestatie van Gregorius Nekschot is door sommigen uit zijn omgeving inderdaad stil gehouden om zijn anonimiteit niet in gevaar te brengen.

op 15 05 2008 at 22:24 schreef Hafid:

Wampie,

Hoe dan onze – in elk geval – mijn ontzetting te uiten?

op 15 05 2008 at 22:29 schreef Wampie:

Hafid, dat had ik er in mijn verontwaardiging niet in gelezen. Sorry.

op 15 05 2008 at 22:33 schreef Wampie:

Zou jij vanavond ook niet bij Pauw & Witteman zitten?

op 15 05 2008 at 22:34 schreef Wampie:

Waarom voegt Hans Teeuwen zich voor zijn satirische webplannen eigenlijk niet bij Frontaal Naakt?

op 15 05 2008 at 22:39 schreef Huuskesgait:

Heb ik daarvoor zowat 28 jaar bij de Nationale Reserve gediend plus 1½ jaar dienstplicht vervuld?
Ook voor de vrijheid van Meningsuiting?
Dit Kabinet van Bedplassers is gewoon walgelijk!
Goodgoan: Huuskesgait

op 15 05 2008 at 22:39 schreef Conan:

De Officier die onder deze actie zijn handtekening gezet heeft zou zich dood moeten schamen, net als Hirsch Ballin en Balkenende.

En eens sprookjes moeten lezen:

"Of all tyrannies, a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It would be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron’s cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end for they do so with the approval of their own conscience."

C. S. Lewis

op 15 05 2008 at 22:40 schreef Bert Brussen:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4003965/_Cartoonist_aangehouden_wegens_discriminatie__.html

op 15 05 2008 at 22:41 schreef KnapZak:

Volkomen terecht dat ze die haat zaaiende randdebiel hebben aangehouden. Fijn dat ze jullie toch een beetje in de gaten houden; betaal ik mijn zuurverdiende belastingcenten tenminste niet helemaal totaal voor niks.

op 15 05 2008 at 22:47 schreef Peter:

De officier van justitie is Paul Velleman, die zeg maar van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt en jaagt op alles wat riekt naar discriminatie en haatzaaierij.

op 15 05 2008 at 22:48 schreef Hafid:

Wampie,

Nee, ik kwam Hans op straat tegen en die vertelde het mij (hij had een afspraak met Pierre Bokma, ook nav Nekschot, begreep ik). Ik vertelde dat ik al enige tijd broedde op een artikel nav Ballin. En dat nu de tijd was gekomen.

Ik was oprecht geschrokken en nog steeds. En dan komt de spotlust op jegens islam en de oprichter ervan. Het is ook een gevoel van onmacht. Maar dat er iets moet gebeuren, meen ik uit de diepste krochten van mijn ziel.

op 15 05 2008 at 22:53 schreef Wampie:

De NOS (radio) zal morgenochtend tussen 6.00 en 9.00 uur ook aandacht aan de arrestatie van Gregorius Nekschot besteden, hoor ik net.

op 15 05 2008 at 22:55 schreef Pieter:

Spotten met religie en fundamentalisme zou verplichte kost en lectuur moeten zijn. Ga me inlezen, met de nieuwe bundel van Nekschot. Het ideale verjaardagscadeau voor de zomer van 2008.

op 15 05 2008 at 22:56 schreef KnapZak:

Ja en nu trekken de haat zaaiende flut tekenaars aan het kortste eind.

Volkomen terecht als je het mij vraagt. Opsluiten die gek. Sleutel weggooien. Water en brood. Ballen afhakken. Vrijheid van meningsuiting, JOECHEI !!!!!!!!!!

De helft van die haatzaaiende neo-nazi’s hier op deze site mogen wat mij betreft ook naar de goelag.

Zijn er nog vragen? Steek ze in je reet.

op 15 05 2008 at 22:57 schreef KnapZak:

Lang leve de vrijheid van meningsuiting!

op 15 05 2008 at 22:59 schreef DBC01:

Het is over met de vrije meningsuiting. Gebeurd. Passé. Verleden tijd. Van gisteren. De laatste nog actieve cartoonist tégen ongelijkheid, tégen onderdrukking van atheisten, ‘Gregorius Nekschot’, is afgelopen dinsdag GEARRESTEERD door de politie van Amsterdam. Ja je leest het goed. Een cartoonist is in Nederland opgepakt en afgevoerd omwille van de plaatjes die hij tekende.

De finale van de capitulatie van de Nederlandse grondwet is begonnen.
Ze hebben de overheid dus tóch zover kunnen krijgen om een onwettige arrestatie te doen, want onze vrijheid van meningsuiting gaat verder dan die in Algerije. Ze hebben dus net zolang lopen jammeren en mekkeren totdat ons softe openbaar ministerie toegaf en beloofde ‘een onderzoek in te stellen naar deze criminele tekenaar.’ Wát een gotspe.
En terwijl een tekenaar een nachtje in de cel verblijft omwille van zijn tekeningen, gooit Mohamed nog een ruitje stuk bij dat homostel verderop in de Diamantbuurt, gaan Bilal en Achmed nog even Slotervaart op z’n kop zetten en drinkt Mustafa nog een kopje thee in de Westermoskee. Proost! Op de aanhouding van dat Hollandse varken! Dat zal ‘em leren. Wie ons beledigt zal hangen.

Morgen gaat de vlag halfstok. Wát een land.

Ik bied hierbij Gregorius intelligent webspace aan, mocht z’n website offline gehaald worden. Alle kosten zijn voor mij.

op 15 05 2008 at 22:59 schreef Wampie:

KnapZak, zoals je vast weet, kent Nederland de hoogste afluisterdichtheid. Er bestaat dus kans dat er bij jou – ondanks jouw status van niet de slimste – ook wordt geluistervinkt. Afhankelijk van wie er aan de touwtjes trekt, loopt de één, dan wel de ander gevaar om slachtoffer te worden van vrijheidsberoving.

op 15 05 2008 at 22:59 schreef barry:

Wij Libaniseren. Leuk en jolig tot een bepaalde grens maar ondertussen worden de voorbeelden gesteld en voor je het weet blijkt Hizbollah de macht te hebben.

op 15 05 2008 at 23:01 schreef P. J. van de Wint:

http://www.muntzvandewint.com/site/zwart_strafvervolging.html

Minder erg maar wel tekenend voor de tand des tijds…

op 15 05 2008 at 23:01 schreef KnapZak:

Hij mag wat mij betreft van AL zijn mislukte broddelwerk 1 grote papier mache bal maken en in zijn hol douwen. Heeft er tenminste nog iemand plezier van.

op 15 05 2008 at 23:01 schreef KnapZak:

Vrije meningsuiting. Love it. :P

op 15 05 2008 at 23:03 schreef KnapZak:

Allemaal mij naschreeuwen: vrijheid van meningsuiting is het mooiste wat er is vrijheid van meningsuiting is het mooiste wat er is vrijheid van meningsuiting is het mooiste wat er is vrijheid van meningsuiting is het mooiste wat er is vrijheid van meningsuiting is het mooiste wat er is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

op 15 05 2008 at 23:04 schreef Tarak:

Het enige wat ik hoop is dat dit klote kabinet eindelijk haar hand heeft overspeeld. Komt er wellicht nog iets goeds uit deze voor de vrijheid van meningsuiting bedroevende zaak.

op 15 05 2008 at 23:04 schreef KnapZak:

En dan de volgende, Nekschot-stijl:

Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt Breedveld is zijn holmaat kwijt

op 15 05 2008 at 23:05 schreef KnapZak:

Zie je? Best misselijk.

op 15 05 2008 at 23:07 schreef KnapZak:

Nog een:

HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol HAFID neukt Breedveld in zijn hol

op 15 05 2008 at 23:08 schreef Tarak:

@Knapzak, ik zie dat uw blog "nietzoslim" heet. Verbazingwekkende naam. Ik vraag me af wat Freud er over gezegd zou hebben?

op 15 05 2008 at 23:11 schreef Peter:

Abdul Jabbar van de Ven moest maar weer een fatwa gaan aanvragen om ziojn baard af te mogen scheren.

Laffe hufter.

op 15 05 2008 at 23:12 schreef Asmodeus:

Ik zal niet de enige zijn die een link van deze draad bij geenstijl gedumpt heeft, maar ze zijn er nog wakker. 221 reacties, met dit weer…

op 15 05 2008 at 23:14 schreef Paardestaart:

Sjonge – de boven-ons-gestelden mean business.. Wel opmerkelijk dat ze niet nog even op hun tanden bijten; als de EU straks in full swing is moeten wegens haatzaaierij, racisme of discriminatie aangeklaagden hun onschuld bewijzen..nu ligt de bewijslast nog zoals het hoort in een rechtstaat bij het OM

Wonderlijk vergrijp – schùld aan zo iets vaags is net zo moeilijk te bewijzen als onschuld.
Hoe bewijs je zoiets?
Dat kan dus nooit standhouden, maar wat zùllen er een boel levens versjteerd worden, en wat wòrden de advocaten rijk

op 15 05 2008 at 23:16 schreef Tarak:

Het is niet Abdul Jabbar van der Ven, het is ook het misselijkmakende, gesubsidieerde MDI wat er achter zit.

Prachtig citaat op geenstijl las ik een prachtig citaat van C.S. Lewis, nu vooral bekend als schrijver van de kinderboekenserie The Narnia Chronicles, maar hij heeft meer – licht Christelijk georiënteerde – boeken geschreven:

Of all tyrannies, a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It would be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron’s cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end for they do so with the approval of their own conscience.

C.S. Lewis

op 15 05 2008 at 23:18 schreef James:

De Gestapo-afdeling Amsterdam heeft een verklaring op haar website geplaatst:
http://www.om.nl/parket/arrondissementsparket_amsterdam/_nieuws/33409/

Er staat jammer genoeg niet bij welke Officier van Justitie de aanhouding van Gregorius Nekschot heeft bevolen. Zijn of haar naam zal dus later in the hall of shame moeten worden bijgeschreven.

op 15 05 2008 at 23:22 schreef Bert Brussen:

@Knapzak: prima die mening van je, maar weet jij wat "spammen" is?

op 15 05 2008 at 23:23 schreef Peter:

Wedden dat Knapzak een dynamisch IP-nummer heeft?

op 15 05 2008 at 23:24 schreef Asmodeus:

"Trollen" is misschien een beter gekozen woord…

op 15 05 2008 at 23:24 schreef Tarak:

@Peter

Tegen wie zijn er makkelijk klachten wegens "kwetsbaarheid" in te dienen: Balkenende, Anja Meulenbelt, Clairy Polak, Mahrach, Cohen, Marcouch, vul aan! vul aan!

Van Doorn moet nu met kist de cel in, dat gaat zelfs mij iets te ver.

op 15 05 2008 at 23:27 schreef Tarak:

@Uitgeverij XTRA: Ik zie op nos.nl geen "racistische cartoonist aangehouden" meer.
Heeft u overigens een screenshot gemaakt? Dat zou namelijk een goede beledigingsklacht zijn geweest! Smaad zelfs!

op 15 05 2008 at 23:27 schreef Uitgeverij XTRA:

Op de website van de NOS staat over de kwestie Gregorius Nekschot: "Racistische cartoonist aangehouden".

Hij is formeel geen verdachte, de aanklacht wordt onderzocht.

Tijdens een telefoontje zojuist aan de NOS heeft deze toegezegd de aantijging te zullen verwijderen.

Morgenochtend om even na 7.00 uur is XTRA bij de NOS op de radio, evenals zijn advocaat.

op 15 05 2008 at 23:27 schreef Peter:

Dit opent mogelijkheden. Ook wij kunnen onze tegenstanders treiteren met aanklachten. Maroc.nl, Abdul Jabbar, Balkenende (weet je nog, die uitzending van een of ander programma voor maanzieken, waarin hij stelt dat alleen gelovigen fatsoenlijk zijn of iets dergelijks?), Jacques van Doorn (met bed en al, hoppa, de cel in), we gaan ze allemaal aanklagen wegens haatzaaierij.

op 15 05 2008 at 23:29 schreef Peter:

James: Paul Velleman

op 15 05 2008 at 23:32 schreef Asmodeus:

Het dilemma bij Knapzakken is lastig. Het besteden van aandacht aan deze kwaal verergerd de symptomen. Door deze reactie maak ik het alleen maar erger, sorry.
Castratie is lastig, sterkte Peter.

op 15 05 2008 at 23:33 schreef Jona Lendering:

Dit opent mogelijkheden. Ook wij kunnen onze tegenstanders treiteren met aanklachten. Maroc.nl, Abdul Jabbar, Balkenende […], Jacques van Doorn (met bed en al, hoppa, de cel in), we gaan ze allemaal aanklagen wegens haatzaaierij.

Dream on, beste Peter. Ik heb een tijd geleden een klacht ingediend over een website die de dialoog tussen Islam en Europa wilde bevorderen en zich openlijk tegen elke vorm van racisme en intolerantie keerde, en DAAROM de Protocollen van de Wijzen van Zion publiceerde – want het joodse monster diende vanzelfsprekend te worden ontmaskerd. Die klacht is niet behandeld.

op 15 05 2008 at 23:35 schreef Lagonda:

Ik durf er mijn hoofd om te verwedden dat, in het kader van de vrijheid van informatievergaring natuurlijk, binnen een week de echte naam van Gregorius op straat ligt.

op 15 05 2008 at 23:36 schreef Loor:

Gregorius Nekschot een racist noemen is uiterst dom. Hij neemt een geloof en bepaalde politici op de hak. Racisme wordt teveel mensen te vaak in de schoenen geschoven. Hans Teeuwen heeft het bij Pauw en Witteman goed verwoord. Dergelijke arrestaties komen doorgaans slechts voor in (islamitische) dictaturen. Jammer, maar het is gewoon een beetje klaar in dit land. Nu maar hopen dat ze na deze achterlijke actie Nekschot van de juiste beveiliging voorzien.

op 15 05 2008 at 23:36 schreef Uitgeverij XTRA:

Geen screenshot, Tarak, helaas. Maar morgenochtend in de uitzending zullen we de NOS nog even hoe dat nou zat.

op 15 05 2008 at 23:39 schreef Tarak:

@Uitgeverij XTRA
Ik zou die screenshots goed opslaan en er ook eentje van google maken. Ik vermoed dat het nog goed van pas zal komen bij een eventueel aankomende rechtszaak.

op 15 05 2008 at 23:40 schreef Uitgeverij XTRA:

Googlen op "racistische cartoonist"+ "Gregorius Nekschot", en je komt uit bij het betreffende cartoonist. Ik zit achter en laptop waar ik de functie screenshot niet zie.

op 15 05 2008 at 23:40 schreef XTRA:

excusé: …bij het betreffende bericht.

op 15 05 2008 at 23:41 schreef Peter:

Jona, even zien of ik het goed heb begrepen: maanzieke droplul die de medemens op televisie kanker toewenst, wordt door Justitie wel serieus genomen, belangrijke historicus met gezond verstand en fatsoen in z’n donder wordt door Justitie afgeserveerd.

What a wonderful world.

op 15 05 2008 at 23:44 schreef dls:

elk nadeel hep een voordeel ~ op de keper beschouwd is dit feit goed voor de boekverkoop ~ GN bereikt cultstatus

op 15 05 2008 at 23:45 schreef Bert Brussen:

Screenshot "racistische cartoonist": http://www.bbrussen.nl/2008/05/15/aan-gregorius-gate-werd-inderdaad-drie-jaar-gewerkt/#comment-98938

op 15 05 2008 at 23:46 schreef Bert Brussen:

http://www.bbrussen.nl/2008/05/15/aan-gregorius-gate-werd-inderdaad-drie-jaar-gewerkt/#comment-98938

op 15 05 2008 at 23:49 schreef Lagonda:

Nu maar hopen dat ze na deze achterlijke actie Nekschot van de juiste beveiliging voorzien.

Het begint er steeds meer op te lijken dat dwarsliggers systematisch worden geruimd in Nederland, dus ik zou er niet te veel op rekenen.

op 15 05 2008 at 23:50 schreef James:

Ik heb op de website van de NOS ook gelezen dat Gregorius Nekschot een "Racistische cartoonist" werd genoemd. Van een nieuwsredactie die onder leiding staat van Hans Laroes kan men ook weinig anders verwachten. Onwelgevallige reacties op zijn blogposts doet hij ook zomaar verwijderen. Een typische exponent van oud-links.

op 15 05 2008 at 23:51 schreef Aad Leering:

Nu dacht ik dat ook christenen en blanke mensen de lul waren bij Nekschot. Dit bewijst maar weer eens dat moslims en zwarte mensen toch anders zijn. De tere zieltjes zijn niet in staat om nare dingen te verwerken. Verbazingwekkend waar het moslims betreft, want de keelsnij filmpjes met religieus tintje zijn bij hen heel populair, en helemaal halal.

op 15 05 2008 at 23:51 schreef TRS:

"Jacques van Doorn (met bed en al, hoppa, de cel in"

Maar wel in een kist dan, want hij is vandaag overleden.

op 15 05 2008 at 23:52 schreef Tarak:

De betreffende officier van justitie Paul Velleman heeft – zoals eigenlijk al te verwachten viel – al eerder in troebel juridisch vaarwater begeven. Toenmalig doelwit was Gretta Duisenberg:
http://npk.2see.nl/soemoed/20/154

Het was niet moeilijk googelen, en dat is altijd een slecht teken.

op 15 05 2008 at 23:53 schreef Peter:

Nee, maar werkelijk, beseffen jullie goed waar we het hier over hebben?

Een zelotige droplul, Abdul Jabbar van de Ven (moge Allah hem spoedig mijn pad doen kruisen) beroemd geworden door op televisie Geert Wilders kanker toe te wensen dient een aanklacht in, die door officier van Justitie Paul Velleman serieus wordt behandeld.

Is dit ironie of gewoon van de pot gerukt?

op 15 05 2008 at 23:54 schreef Lagonda:

Overigens ben ik reuze benieuwd hoe men t.z.t. denkt van Hans Teeuwen af te gaan komen — want die klimt hoger en hoger op de lijst van personen die een gevaar schijnen te vormen voor het establishment. Wie Hans Teeuwen een voet dwarszet, jaagt namelijk gelijk een complete generatie tegen zich in ’t harnas, en dan zijn de rapen gaar. De spreekwóórdelijke rapen, natuurlijk.

op 15 05 2008 at 23:55 schreef herman van der helm:

lagonda zegt: "Ik durf er mijn hoofd om te verwedden dat, in het kader van de vrijheid van informatievergaring natuurlijk, binnen een week de echte naam van Gregorius op straat ligt."

Maar één remedie: Allemaal zeggen en rondbazuinen op weblogs ed.: "Ik ben Gregorius"

op 15 05 2008 at 23:56 schreef Lagonda:

@Aad: Het zou me niks verbazen dat deze hele aanklacht + arrestatie het werk is van intens blanke schijtebroeken, en dat aan het hele verhaal geen moslim te pas is gekomen. Het zal niet de eerste keer zijn dat de braafste blanke jongetjes uit het multicultiklasje zélf maar alvast onwelvoeglijke lezingen, tentoonstellingen en toneelstukken gaan censureren.

op 15 05 2008 at 23:57 schreef Tarak:

Het betreft "6 miljoen" incident van mw Duisenberg, ging inderdaad nergens over, heb het interview ooit zelf gehoord. Ze noemde inderdaad het zoveelvoudige van het aantal handtekeningen wat ze in had gezameld, om daar een verband met de holocaust mee te zoeken.

Paul Velleman vervolgde:
"Dit is dan ook gebeurd. Maar toen kwam het vreemdste: de behandelend officier van justitie, Paul Velleman, heeft in dezelfde brief waarin hij meedeelt dat mevrouw Duisenberg niet heeft aangezet tot discriminatie of haat en dus niet vervolgd kan worden, tegelijkertijd een ontstellende reeks beschuldigingen tegen haar geuit.
Beschuldigingen, zo zwaar en zo volstrekt onbewezen dat we hier wellicht te maken hebben met het grofste feit uit de onverkwikkelijke serie. Velleman schrijft dat de opmerking over wel zes miljoen handtekeningen betekent dat zij zich ‘opzettelijk (sic) krenkend en kwetsend heeft uitgelaten’, dat zij ‘in haar kritiek op de staat Israel er kennelijk niet voor terugschrikt om joden in Nederland te treffen’ en ook nog dat zij ‘bijdraagt aan het vergiftigen van de atmosfeer’ en ‘aan het verval van normen en waarden’.

Velleman weet voor deze buitensporige tirade geen andere argumenten aan te voeren dan dat mevrouw Duisenberg haar antwoord gaf ‘na enig nadenken’ (alsof dat vreemd is na de speculatieve vraag hoeveel handtekeningen men verwacht) en dat zij ‘een lachje achteraf’ liet horen (alsof dat bewijst dat men aan oorlogsslachtoffers denkt, en alsof dat niet veeleer bevestigt dat er een optimistische slag in de lucht gedaan werd!)

Met deze gotspe van iemand die verondersteld wordt het recht te dienen heeft de zaak een geheel nieuwe dimensie gekregen. Dat er mensen zijn die niet terugdeinzen voor de gemeenste laster bij het bestrijden van hun politieke tegenstanders is erg genoeg, maar bekend. Maar dat er in Nederland een officier van justitie blijkt te zijn die zich tot dit niveau verlaagt, en die zich te buiten gaat aan een dergelijke poging tot karaktermoord op iemand die niets anders heeft gedaan dan zich met nobele motieven inzetten voor de bestrijding van onrecht maakt de zaak pas echt schokkend. Waar moet het heen met onze rechtsstaat als vertegenwoordigers van de justitie het voortouw nemen in laster en vuilspuiterij?"

Bron: http://npk.2see.nl/soemoed/20/154

De Nederlandse rechtstaat is niet gediend bij Officieren van Justitie als Paul Velleman. Hij begint maar een actiegroep.

op 15 05 2008 at 23:59 schreef Tarak:

Correctie: "om daar een verband met de holocaust mee te zoeken is veel te ver gezocht."

En met "vervolgde" bedoel ik, Velleman bracht het voor de rechter.

op 15 05 2008 at 23:59 schreef Asmodeus:

Ich bin ein Gregorius.

op 15 05 2008 at 23:59 schreef Lagonda:

J.A.A. van Doorn in de Gloria? Daar ga ik NU een fles champagne op opentrekken.

op 16 05 2008 at 02:18 schreef Marcel Vreemans:

Zie de eerste reacties op:

http://www.hetvrijevolk.com/

Ik heb opgeroepen tot het houden van een protestdag (morgen) om alleen maar steunbetuigingen op weblogs te plaatsen en alle andere stukjes een dag op te schorten. Doet FrontaalNaakt mee?

op 16 05 2008 at 03:01 schreef Mark:

GODVERDOMME! Op de barricades! Hier word ik zo kwaad om. Voor wat het waard is in ieder geval mijn steun voor Gregorius!

op 16 05 2008 at 04:56 schreef Ernst:

Ik zie de strafwaardigheid niet, althans niet van Nekschot. Wel overigens van de betrokken OvJ en zijn opdrachtgevers, een aangifte tegen hem’hen doen wegens ambtsmisdrijf lijkt me tot resultaten te kunnen leiden, als er tenminste nog ergens een onafhankelijke rechter te vinden is.

Mij lijkt een begaanbare weg om in kort geding een verbod voor de Nederlandse Staat te vorderen (aanhangig maken in Den Haag) om ‘de geenszins als te veroorlozen kans op de koop toe te nemen’ dat Nekschot als gevolg van het Staatshandelen het leven zal laten. Kortom, een verbod voor de Staat te vorderen om medeplichtig/medepleger te zijn aan de moord op Nekschot. Tevens kan daarbij gevorderd worden dat de Staat er alles aan dient te doen om de voorkomen dat de identiteit van Nekschot verder bekend wordt dan die nu al is.

Nekschot zou ook eens kunnen kijken naar de Van Randwijk-lezing van dit jaar. Zijn verdediging is daarmee al bijna klaar.

op 16 05 2008 at 07:17 schreef Piet:

Die Fitna website werd anders maar wat vlot op zwart gezet. Voorlopig moet hij natuurlijk eerst nog maar veroordeeld worden. Gezien de beerput van ‘discriminerende’ uitlatingen van allerlei zijden moet ik nog zien dat een rechter daar op ingaat. Na een precedent volgt een tsunami van aangiften.

Ik las trouwens in de Telegraaf niet dat hij 3 dagen vast had gezeten.

op 16 05 2008 at 07:23 schreef Brullio:

NU gaan ze te ver!

imam fawaz: oproepen tot MOORD, gevolg, THEO dood, OM DOET NIETS!

grappenmakers worden bedreigt door de islam: OVERHEID PAKT GRAPPENMAKERS OP!

De tijd voor een staatsgreep was al rijp toen Pims hoofd de stoep raakte.
WAAR is het GELIJKHEIDSbeginsel gebleven?

lees http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=6072

ONGELOVIGEN EISEN GELIJKE RECHTEN!
OOK GELOVIGEN MOETEN ZICH MAAR EENS AAN DE WET GAAN HOUDEN, ANDERS MOET DE REGERING MAAR EENS OPDONDEREN!

op 16 05 2008 at 07:24 schreef J.J. v.d. Gulik:

De mensen hier op dit forum hebben zelf het klimaat bevorderd waarin het met de vrijheid van meningsuiting (zeer) slecht gesteld was en ze hebben zo bijgedragen aan de arrestatie van Gregorius N. Met zijn arrestatie krijgen ze zo een koekje van eigen deeg.

op 16 05 2008 at 07:46 schreef Brullio:

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=6072

op 16 05 2008 at 07:55 schreef Paco:

Dat komt mede door de moordenaar van Theo van Gogh en boze muzelmanen.

op 16 05 2008 at 08:24 schreef Bas:

Wat mij altijd fascineert zijn die mensen die de orde handhaven .
Zoals midden in de nacht ,zeldzaam ,een lege snelweg waar een jeugdige automobilist
met 155 km z,n auto uit probeert.[ 90 max]
Gelijk stop ,politie ,en rijbewijs kwijt ,gefilmd en op de TV.
De gezichten van dat team politie ! en de manier waar je op aangesproken word ,of je op de kleuterschool zit !
De wet overtredende chauffeur is wanhopig ,bied 1000 Euro aan als boete betaling ,maar nee, dat kan niet .
Wat dit allemaal kost ,en oplevert, terwijl je ze op het strand niet ziet als het schorem van de samenleving je dag aan het verpesten is .
Of een tekenaar arresteren ,dan vraag ik me af ,vraagt dan niemand van die leeghoofden ,waarom ?
Het antwoord zou moeten wezen ,hij tekent plaatjes wat sommigen ouders van voor genoemde schorem boos maakt.
Dan zeg je toch als handhaver ,hebben we niets beter om te doen !

op 16 05 2008 at 08:28 schreef Conan:

"Above all else the devil can not stand to be mocked."

(Nog een pareltje van C.S. Lewis.)

op 16 05 2008 at 09:22 schreef daniel:

Dat je daarvoor in de cel terecht kan komen.

Ik heb ooit eens een boek van mijn vader gekregen van een fotograaf die kleurenfoto’s maakte en films vertoonde tijdens WWII. Niet zo’n oud boek, de foto’s werden nog niet zo lang geleden gevonden. Er staat ook tekst bij waarin verteld wordt over de situatie. Na Pearl Harbo zijn bijvoorbeeld films uit Nederlands Indië opeens verboden. De schrijver verteld dat andere films nog wel vertoond mogen worden maar, zo staat erbij, alleen met toestemming van de bezetter, want vrij was men niet. Het viel me op toen ik dat las, dat de schrijver het idee dat je niet zomaar alle films kon laten zien als onderdrukking ervaarde.

Het is niet mijn bedoeling om een vergelijking te trekken tussen WWII en nu. In tegendeel, wat mij intereseerd is een vergelijking tussen nu en de periode dat dit boek geschreven werd. Als ik me niet vergis vroege jaren 90, of late jaren 80.

Nog niet zo lang geleden hield men in dit land blijkbaar nog van vrijheid.

Wat is er veranderd?

op 16 05 2008 at 09:56 schreef Niek:

Het is duidelijk dat vrijheid van meningsuiting de facto niet bestaat. Verder commentaar heb ik even niet bij de hand.

op 16 05 2008 at 10:17 schreef Max J. Molovich:

Aangeklaagd door die gek van een Abu Dinges van der Ven nog wel. Nicht zum glauben.

op 16 05 2008 at 10:31 schreef André Richard:

Ontopic: persoonlijk vind ik het werk van Gregorius tamelijk walgelijk en ik vind het ook echt haatzaaien zoals een fatsoenlijk mens dat niet zou horen te doen. Onder iedere omstandigheid zou ik een veroordeling van harte steunen, met een taakstraf: schoonmaken in de moskee, islamitische bejaarden wassen, huiswerkhulp aan achterstallige allochtoonse leerlingen, zoiets.
Maar niet onder de huidige omstandigheden! Zoals door anderen ook al is opgemerkt: voor je het weet is zijn identiteit bekend. Ik zou bijna gaan geloven dat ze het erom doen: eerst arresteren, dan vrijspraak, maar ondertussen kan Gregorius op zoek naar een andere identiteit. OF het zo is, weet ik niet maar het lijkt verdomd veel op machtsmisbruik.

Offtopic: ik zie hierboven een verontrustend aantal ongelovigen met instemming de toch wel héél erg christelijke C.S. Lewis citeren…

op 16 05 2008 at 10:50 schreef Frits Smid:

Wéér een stukje vrijheid minder

Ben geen fan of geestverwant van nekschot maar ik hoop dat hij nog lang en vooral ONGEHINDERD kan tekenen.

Er is nog nooit iemand door een tekening doodgegaan…

op 16 05 2008 at 11:00 schreef dewanand:

lijkt wel op een dhimmie staat hier in nederland.

wij worden nu onderdrukt door negers en moslims.

lang leve gregorius nekschot. Hij is onze held.

dewanand

op 16 05 2008 at 11:32 schreef Paco:

Komt mede door de moordenaar van Theo van Gogh en de muzelmanen.

op 16 05 2008 at 11:36 schreef Bijtertje:

Ben benieuwd of Gregorius een openbare rechtzitting klrijgt of dat het achte gesloten deuren gaat. Ik bedoel, zijn prenten zijn nu op weg naar Teheran en kabul en Slotervaart. Hij is ten dode opgeschreven als zijn identiteit bekend wordt.

op 16 05 2008 at 11:46 schreef koen de beer:

Medelanders,

Je schaamt je toch de ogen uit je hoofd voor dit land en zijn bestuurders.

Met 10 man politie een cartoonist van zijn bed lichten wegens vermeende beledigende tekeningen c.q. teksten.

Let wel : het gaat hier om openlijke voor een ieder toegankelijk gepubliceerde cartoons.

Als men daar in dit land op deze, welhaast hilarisch overspannen manier op gaat reageren is het einde zoek.

Het is dus zover!!!

Nederland pakt op Gestapo-achtige wijze Mensen op na klikken van de buren over vermeende laster………

Om ze even later met een oerhollands "sorrrrrie", (want daar zijn ze goed in onze bestuurders), weer buiten voor het politiebureau op straat te zetten.

Waarom niet even een uitnodiging, een belletje, een gesprek, een dialoog.

Nee, we gaan journalisten met een eigen cynische blik op de wereld of mensen met een net iets scherpzininiger mening dan de familie doorsnee, oppakken en verhoren.

Ondertussen krijg ik het beeld niet van mijn netvlies van deze Cartoonist die na onder dwang een volledige bekentenis te hebben afgelegd

op het nippertje een Nekschot heeft weet te voorkomen.

Het wordt stil op straat.

Nederland gaat vroeg naar bed.

Maar u weet nu, net als ik,

Daar zijn wij ook niet veilig meer….

Koen de Beer.

op 16 05 2008 at 11:54 schreef Conan:

Dit zou wel eens harder terug kunnen slaan dan beroepscrimineel Velleman en zijn superieuren hadden durven dromen. Bij hun terugkeer naar de thoughtcrime van WOII en de romans van George Orwell zijn de zeloten van de multikul waarschijnlijk de kracht van oprecht martelaarschap vergeten. Binnen de artikelen die over deze kwestie op internet zijn verschenen en de reacties daarop heb ik nagenoeg geen enkele ondersteuning voor deze rabiate, intens misdadige en laffe actie gevonden.
Daar zou toch een niet te missen signaal vanuit moeten gaan lijkt me.

Terzijde heb ik mij af zitten vragen hoe ver het met Nederland is gekomen, nu Nederlandse opsporingsambtenaren hun orders in deze onverkwikkelijke zaak zonder morren lijken te hebben uitgevoerd.

@Frits Smid,
Of Lewis Gristelijk is of niet doet niet terzake voor de raakheid van zijn gedachten op de bepaalde punten. Daarbij was de Gristenhunderij in zijn tijd een stuk algemener dan nu.

op 16 05 2008 at 12:01 schreef James:

@ Peter

De arrestatie van Gregorius is misschien nog maar het begin wat betreft deze zaak. Als men de laatste alinea van de verklaring op de website van het OM leest, onstaat de indruk dat er ook onderzoek wordt gedaan naar mensen die de cartoons van Gregorius publiceren. Binnenkort staat de Gestapo misschien ook aan jouw deur.

op 16 05 2008 at 12:02 schreef Bert Brussen:

Kut, wij websitebeheerders zijn de lul:

"Het onderzoek van het LECD richt zich verder op de identiteit van betrokkenen. Daaronder vallen onder meer de maker van de cartoons en degene die deze op een website plaatsen of op andere wijze openbaar maken."

http://www.om.nl/parket/arrondissementsparket_amsterdam/_nieuws/33409/

Ik zeg je Breedveld: onderduiken nu het nog kan!

*Slaat biscuit en flessen water in*

op 16 05 2008 at 12:04 schreef Peter:

"Het onderzoek van het LECD richt zich verder op de identiteit van betrokkenen. Daaronder vallen onder meer de maker van de cartoons en degene die deze op een website plaatsen of op andere wijze openbaar maken."

Hahaha! Daar krijg ik de slappe lach van. Ik verheug me dit keer op mijn day in court.

op 16 05 2008 at 12:05 schreef James:

@ Lagonda

Nadat J.A.A. van Doorn alle joods-klinkende namen op de lijst van het Steuncommittee Ex-Moslims had opgesomd, was zijn taak volbracht. Hij zal er postuum waarschijnlijk een lintje van Bea voor krijgen.

op 16 05 2008 at 12:06 schreef Tarak:

Citaat Paul Velleman:
”Het is razend belangrijk voor de maatschappelijke verhoudingen in ons land dat mensen het OM vertrouwen als het om de aanpak van discriminatie gaat."

http://www.gelijkebehandeling.nl/GB/actueel/Nieuwsbrief/001-100/021-030/030/

op 16 05 2008 at 12:10 schreef Hafid:

Nou, Peter, klinkt wel ernstig. Je weet je in elk geval gesteund.

op 16 05 2008 at 12:11 schreef Peter:

Dat moest er nog bij komen, Hafid, dat je me in dit Uur van de Waarheid gewoon zou laten vallen.

op 16 05 2008 at 12:13 schreef Lagonda:

Ach, het zou op zich wel leuk zijn als deze kwestie inderdaad voor de rechter zou komen, en dat ’t OM van de rechterlijke macht eens een stevige draai om de oren krijgt. Dat zou dan ’t zoveelste incident zijn waarbij het OM door de rechter wordt afgedroogd en in de hoek wordt gezet — misschien dat dan eindelijk de bezem door die club gaat.

op 16 05 2008 at 12:15 schreef Peter:

Het NOS-journaal toont prenten van Gregorius. Moet het OM nu de NOS vervolgen? Wordt…

Nee, is nieuwsgaring. Ik wil graag worden aangehouden. Ik wil het gezicht van de rechter zien als hij zich realiseert met wie ik me allemaal, behalve Nekschot, inlaat. Wie mijn opdrachtgevers zijn, onder andere,

op 16 05 2008 at 12:15 schreef Asmodeus:

Het NOS-journaal toont prenten van Gregorius. Moet het OM nu de NOS vervolgen? Wordt…

op 16 05 2008 at 12:17 schreef Peter:

Godver, Lagonda, ben jij echt de eerste die het zinkende schip verlaat?

op 16 05 2008 at 12:18 schreef Lagonda:

Ik hoef toch niet mee, hè?

op 16 05 2008 at 12:19 schreef Ad:

Creepy indeed. Gatverdamme.
En beter dan dit wordt het niet.
Heb me afgelopen jaren bij vele nieuwsfeiten afgevraagd of de bodem bijna bereikt was, maar dat optimisme is ‘r sinds vandaag toch een beetje af.
Wat nu?

op 16 05 2008 at 12:19 schreef James:

@ Lagonda

De bezem door het OM? Wellicht als pasen en pinksteren op één dag vallen, want de juristerij is toch vooral een ons-kent-ons-clubje met weinig zelfkritiek. Juristen komen elkaar altijd weer tegen en men wil het vooral gezellig houden.

op 16 05 2008 at 12:19 schreef Frits smid:

@ Conan: Ik zei niks over CS Lewis, dat was André Richard

op 16 05 2008 at 12:20 schreef Lagonda:

@James: Ja, dat klopt op zich wel, maar de laatste paar jaar is het OM door de rechter toch herhaalde malen publiekelijk op haar nummer gezet.

op 16 05 2008 at 12:22 schreef Een boze burger.:

Alle links christelijke politici een nekschot.

op 16 05 2008 at 12:22 schreef Vlot:

JHWH: Zeg Jacques, waarom heb jij eigenlijk zo vreselijk de pest aan Mijn volk?

JAAvD: Begint U nu ook al?

op 16 05 2008 at 12:23 schreef Hafid:

Lagonda,

Gezien de huidige situatie in NL, vooral na de moord op Theo van Gogh, lijkt mij de kans groter dat de rechter het ‘kwetsende, haatzaaiende’ karakter van de prenten ‘inziet’ – moslims voelen zich ’tot diep in hun ziel gekwetst’- hoe oppervlakkig zo’n ziel! Anders is het natuurlijk als je homo’s lager dan varkens noemt, want dan doe je dat binnen het kader van je religie evenals jongeren oproepen ongelovigen met al je hart te haten omdat Allah ze ook haat.

op 16 05 2008 at 12:24 schreef Hafid:

Peter,

Ik ga wel mee.

op 16 05 2008 at 12:24 schreef Lagonda:

Zit ik op een zinkend schip dan? Mooi is dat — it ain’t over ’till the fat lady sings. Ik zou me alleen twee keer bedenken voor ik bij de rechter mijn anonimiteit ga prijsgeven — wellicht dat ik die in de toekomst nog hard nodig ga hebben.

Vraag me overigens af hoe ze aan de identiteit van Gregorius zijn gekomen — daar moeten ze werk van gemaakt hebben. Creepy.

op 16 05 2008 at 12:28 schreef Peter:

Boze burger, werkelijk, zulke oprispingen helpen niemand. Denk toch eens na.

Hafid, dat wordt een gezellig familie-uitje, dan!

op 16 05 2008 at 12:29 schreef Lagonda:

@Hafid: Nah, ’t zal een dubbeltje op zijn kant zijn, en ’t zal ook van de rechter afhangen. Ik weet ’t eerlijk gezegd niet, en misschien gebeurt het ook wel helemaal niet — ik schreef alleen dat het leuk zou zijn als ’t wél gebeurde.

op 16 05 2008 at 12:32 schreef James:

@ Lagonda

De domeinnaam van Gregorius Nekschot is bij SIDN geregistreerd. Weliswaar zijn diens persoonlijke gegevens niet via de WHOIS-database te bekijken, maar SIDN zal die gegevens waarschijnlijk wel aan het Openbaar Ministerie geven (als daarnaar wordt gevraagd).

Zelf heb ik mijn website overigens in de VS ondergebracht (zowel de domeinnaam als de hosting). Dat lijkt mij juridisch gezien toch wel wat verstandiger.

op 16 05 2008 at 12:35 schreef Paco:

Vast van gl (Handen af van onze homos) of sp, die Krijg de Vellema. Dat soort dictadores zijn vaak hoge ambtenaren want het bedrijfsleven wil zulke mislukkers niet.

op 16 05 2008 at 12:35 schreef Lagonda:

Hmmm… ik schat in dat Gregorius niet op eigen titel die domeinnaam heeft geclaimd, maar dat iemand anders dat voor ‘m heeft geregeld.

op 16 05 2008 at 12:35 schreef Aad Leering:

Volgens Teeuwen was het de roomblanke moslim Jabbar van de Ven die in 2005 de aanklacht al heeft ingediend. Ik hoop dat Jabbar kanker krijgt, oid.

op 16 05 2008 at 12:39 schreef Jona Lendering:

Alle links christelijke politici een nekschot.

Ik vrees dat we in dit geval te maken hebben met rechtse christenen (CDA, CU). Linkse christenen zijn zeldzaam geworden (de Acht-mei-beweging is opgeheven, de EVP deed mee aan de fusie tot GL); maar wat ik ervan weet, is dat hun God geen lange tenen had. De CU-ers die ik ken hebben die ook niet; het is vooral een CDA-probleem.

op 16 05 2008 at 12:43 schreef Sabian:

De walgelijke realiteit is deze, Paul Velleman q.s. worden gestopt of Nederland as we know it is een schim uit het verleden. Dit is niet de schuld van moslims, dit is enkel en alleen het gevolg van linkse nederlanders. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun linkse dwanggedachten en wanen van zich af schudden. De harde kern landverraders moet gestopt worden, hoe dan ook.

op 16 05 2008 at 12:48 schreef herman van der helm:

anonimiteit geeft geen enkele garantie.
Volgens mij is het beste om je ding te zeggen zonder dat je je verhult.
Uiteraard voeling houden met je omgeving om niet in de problemen te komen.
zie ook:http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?t=4904&start=15&sid=b39dad5c0bb1f6e314de05201f3072e5

op 16 05 2008 at 12:49 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Ik spreek mijn steun uit voor de tekenaar.
Ben altijd erg voor vrijheid van meningsuiting.
Vind het oppakken schandalig!

op 16 05 2008 at 12:51 schreef ReneR:

Heel triest, maar niet onbegrijpelijk aangezien het de religieuzen en gelovigen zijn die voor ons de wetten bepalen.

Laat Wilders of wie dan ook nu snel eens met een film over de Bijbel komen, waarin het ware karakter wordt getoont van de christelijke en islamitische religie. Het zijn boeken en religies, die verbleken bij de ideologie van Hitler in zijn beruchte boek.

Waarom…omdat in deze boeken het gerechtvaardigd wordt om de heidense medemens of ongelovige te vervolgen; zijn land te ontnemen of te doden met goedkeuring van een zogenaamde Godheid. In Mein Kampf waren de Joden de Untermenschen. Maar wie doordenkt die weet dat wij; die niet willen geloven of anti religieus zijn, voor christenen en moslims de untermenschen zijn. En dat vind ik het hypocriete gevoel bij dit soort arrestaties; wat erop wijst dat we weer een soort van inquisitie hier gaan krijgen.
Het is te hopen dat de rechtspraak dit ook in zal zien. En Peter Breedtveld; ik wens je de komende tijd alvast dus maar sterkte.

Het is tijd voor de revolutie

op 16 05 2008 at 13:00 schreef Frits Smid:

@ Sabian vlak de christenen óók niet uit hoor, het aantal relletjes over en om beledigde bidlippen, al dan niet over cartoons neemt hand over hand toe. Het is geen toeval dat dit volgt op de pogingen van Hirsch Ballin om godslastering weer strafbaar te maken

op 16 05 2008 at 13:27 schreef Ansje:

Ik vind dit zo’n ontzettend stuitende en zorgwekkende ontwikkeling dat ik gewoon niet weet wat te zeggen.

sluit me dus maar woordeloos aan bij mijn voorgangers…

heel, heeel erg…

op 16 05 2008 at 13:54 schreef Judas:

Bij bovenstaande reacties ontbreekt toch wel zeer opzichtelijk de naam van Mevr. Verongelijkt Venijn, la Hassnae.
Overigens weer niet zo raar als je het volgende leest:
Je zult ’t paradijs niet betreden, tenzij je gelooft,
Je zult niet geloven, tenzij je elkaar liefhebt.
Hier citeert la Hassnae haar geliefde profeet Mohammed, die zij ongetwijfeld zeer liefheeft.
http://sites.nps.nl/jerome/index.cfm/site/kunststof/pageid/C45CB071-10A4-EDF3-4C576E33CBAC5801/objectid/AA316DFF-1635-041D-06217281D7193959/index.cfm?c=KunstStofArchief2007&year=2007
Vandaar dat zij wel blij zal zijn met de aanhouding van Nekschot en vroom prevelen: "Het was de wil van Allah".

op 16 05 2008 at 14:14 schreef Peter:

Daar heb je Judas weer, die ene babyboomer in Nederland die het niet getroffen heeft en die nog bij zijn eerste vrouw is en ons steeds lastigvalt met zijn frustratie daarover.

Hassnae, Gregorius, ik en een aantal anderen hebben vorige zomer een genoeglijke middag met elkaar doorgebracht op een Amsterdams terras, Judas. Hassnae en Gregorius konden het uitstekend met elkaar vinden, en Gregorius kon zijn ogen niet van haar borsten afhouden.

op 16 05 2008 at 14:48 schreef je nachtpony:

Klote racisten WOII heeft jullie nog niet genoeg geleerd maar eens zal de les zo goed zijn dat jullie het nooit meer vergeten:-). "Kwamen de Duitsers maar terug"!!!

op 16 05 2008 at 15:15 schreef Loesje:

Op 7 Juni a.s. mag je in Utrecht ook al niet meer lekker meerijden in een naaktfietstocht als het aan de CU ligt. Zij hebben namelijk protest aangetekend. Ik ga maar een neut pakken, iets beters kan ik op het ogenblik echt niet bedenken.
*Zucht*

op 16 05 2008 at 15:46 schreef hassnae:

Bij bovenstaande reacties ontbreekt toch wel zeer opzichtelijk de naam van Mevr. Verongelijkt Venijn, la Hassnae.

Ach Judas, arme toch. Mijn gevoelens omtrent deze situatie heb ik aan Gregorius zelf overgebracht en aan zijn uitgever. Jammer voor je.

op 16 05 2008 at 15:49 schreef Yasmijn:

In Trouw staat dat justitie en politie er 3 jaar over gedaan hebben om de ware identiteit van Gregorius te ontdekken.

Sjee.

op 16 05 2008 at 16:01 schreef Lagonda:

Wat een nuttige tijdsbesteding voor onze dienders.

op 16 05 2008 at 17:21 schreef herman van der helm:

Yasmijn zegt: "In Trouw staat dat justitie en politie er 3 jaar over gedaan hebben om de ware identiteit van Gregorius te ontdekken."

Als dit waar is, snap ik niet dat ze Peter Breedveld nooit op het matje hebben geroepen. Hij roept al vele jaren dat hij Gregorius persoonlijk kent.
Nee ik denk dat het een reactie op Fitna is. De regering is straal voor joker gezet doordat na een enorme hetze kweken, er niet of nauwelijks een reactie is gekomen vanuit verwachtte hoek.
Als je je spierballen dan toch wilt laten zien, neem dan iemand die je aankunt.

op 16 05 2008 at 17:30 schreef Peter:

Ik ken hem persoonlijk, maar ik weet niet hoe hij heet, waar hij woont, of wat zijn telefoonnummer is. Wist ik het wel, dan had ik dat de politie nooit gegeven. Ik verlink mijn vrienden niet, zeker niet voor de politie, want ik haat de politie. Ja, als ze mijn kinderen bedreigen, maar zo ver zal het toch nog niet zijn?

op 16 05 2008 at 17:30 schreef Lagonda:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/05/minister_van_justitie_liegt.html#more

Leuke onthulling van GeenStijl.

op 16 05 2008 at 17:32 schreef herman van der helm:

beste peter, ik weet ook wel dat je ze niets zou vertellen. Maar desondanks weet ik zeker dat als het waar is dat ze drie jaar op zoek zijn geweest, het je tenminste gevraagd zou zijn.
Ze zijn anders geen knip voor hun neus waard als opsporingsambtenaar.

Eigenlijk bedoel ik: er wordt gelogen.
En dat is nou eigenlijk vrij normaal voor een overheid geworden.

op 16 05 2008 at 17:37 schreef barry:

Volgens mij vloeit het een en ander voort uit de internationale afspraken die Nederland heeft gemaakt met onder andere de Organisatie van Islamitische Landen.
Zie hier wat Albayrak een maand geleden tegen de internationale mensenrechten commissie van de VN onder leiding van Libië, inbracht toen Nederland de oren werd gewassen over de behandeling van moslims
Uit De Pers van 16 april:
Moslimlanden in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vinden dat Nederland Geert Wilders moet vervolgen om zijn film Fitna. De Pakistaanse afgevaardigde Masood Khan deed deze aanbeveling dinsdag in Genève op een bijeenkomst van de 47 landen tellende raad, waar ook Nederland met een delegatie is vertegenwoordigd. Pakistan, Saudi-Arabië, Indonesië en andere leden van de raad zeiden dat Nederland wetten moet aannemen die godsdienstlaster strafbaar stellen.

Indonesische moslima’s protesteren tegen de film Fitna die Geert Wilders heeft uitgebracht
Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak, die deel uitmaakt van de Nederlandse delegatie, zei dat het openbaar ministerie onderzoekt of met de film wetten worden overtreden.

Daarnaast kicken zij ook op de opwinding die het teweeg brengt. Net zoals bij het weg treiteren van Ayaan.

op 16 05 2008 at 18:19 schreef Yasmijn:

Hij geeft nu een telefonisch interview bij Editie.nl.
Met vervormde stem.

op 16 05 2008 at 18:26 schreef herman van der helm:

terecht dat hij zegt bang te zijn.
Anonimiteit beschermt maar gedeeltelijk, zeker als je EHB en consorte als bewaker hiervoor hebt.

op 16 05 2008 at 20:21 schreef Lugtigheid:

leuk plaatje, aan zulke plaatjes kan je toch geen aanstoot nemen.

op 16 05 2008 at 20:29 schreef Rutger Vanderwal:

"Islam?" Weet ik niks over." "Een moskee, wat is dat?" "Evolutietheorie? Begrijp ik niet." "De Koran? Ooit gezien op de voorpagina van een krant, maar ik lees geen kranten." Ziezo, probleem opgelost en je kunt weer vrij ademen.

op 16 05 2008 at 20:41 schreef Aad Leering:

@ Barry, godsdienstlaster strafbaar stellen ? Zullen die ….. zelf niet doorhebben dat er maar één gelijk kan hebben met zijn absolute waarheid. Elke godsdienst die de absolute waarheid claimt zegt eigenlijk dat alle andere godsdiensten puur berusten op verzonnen wanen. Als atheïst zeg ik dat het hoogstonwaarschijnlijk is dat er een god zou bestaan, en dat is minder beledigend dat wat religies over elkaar beweren (nb zonder enig spoor van bewijs)

Wanneer je voor alle godsdiensten tegelijk opkomt kom je eigenlijk op voor het recht op het hebben van wanen waar anderen niet om mogen lachen.

En laten we wel wezen, Balkenende en Hirsi Balins kunnen zich wel voordoen als christenen met een zogenaamde moraal, maar dat ze in staat zijn de boel bij elkaar te liegen zal iedereen nu wel duidelijk zijn. Drie jaar er over doen om erachter te komen wie Gregorius is, tssssss.

op 16 05 2008 at 21:03 schreef barry:

Op de site van de volkskrant van vandaag, Hirch Ballin: Hirsch Ballin plaatste vrijdag na de ministerraad de arrestatie van de cartoonist in het kader van internationale verdragen, die justitie volgens hem verplichten onderzoek te doen naar dit soort vormen van discriminatie.
Uiteindelijk zijn internationale verdragen zwaarwegender dan de nationale wetgeving. En over de inhoud van dit soort verdragen en de zogenaamde sensitization campaigns waartoe de EU zich verplicht om het imago van de islam en de moslim op te vijzelen, bestaat geen democratische controle.

op 16 05 2008 at 21:04 schreef barry:

bron: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article537525.ece/OM_8_cartoons_Nekschot_strafbaar

op 16 05 2008 at 21:28 schreef Sabian:

echt bizar, ik voel me zo ontzettend verraden, uitgerekend Balkenende Hirsch B. …de allerlaatsten waar ik het van verwacht had. Het komt nooit meer goed met me, het cda kan vanaf nu collectief de bloedkanker krijgen, smerige verraders.

Ik ben misselijk van het besef ooit op die partij gestemd te hebben in de waan dat ze menselijker waren dan de andere partijen. Geen grotere haat die die van de teleurgestelden cda-meelezers!

op 16 05 2008 at 21:57 schreef Tarak:

Wat is die Hirsch Ballin toch een smerige laffe hond om een beetje te gaan schermen met z’n internationale verdragen. Dat soort achterlijke kutverdragen zijn een doel op zich geworden in plaats van dat deze verdragen een Nederlands rechtvaardigheidsbelang dienen.

Het doel is het smerige linkse internationalisme geworden in plaats van het landsbelang. Kijk maar die vervloekte, klote EU, waarbij zelfs de democratie gemakshalve maar werd afgeschaft voor het internationalistische doel.

op 16 05 2008 at 22:53 schreef maris:

1.Als het anoniem kon zou Gregorius aangifte moeten doen tegen de ambtenaren (politie of openbaar ministerie) die hem tijdens de opsluiting bedreigd hebben. Heel erg eng dat ze vrolijk hebben gezegd dat hij nu zijn anonimiteit wel zou verliezen.
2. Wij allen zouden aangifte tegen Balkenende kunnen doen wegens het in gevaar brengen van nederland. Nekschot was onopvallend en anoniem bezig en nu heeft men willens en wetens heel veel internationale aandacht gevestigd op deze nederlandse cartoons. Na alle onnodige ophef over Fitna is dit het alsnog opzoeken van problemen voor nederland daar waar er geen haan naar zou hebben gekraaid onverantwoordelijk.
3. Gelovigen a la donner, hirsballin, balkenende denken echt dat zij beter zijn. Moreel superieur. Sterker nog, ze zijn ervan overtuigd dat ongelovigen geen goed en kwaad kennen, een soort psychopaten zijn.
Gelovig zijn is een soort van verstands-verbijstering. Helaas zijn gelovigen wel met velen en hebben een hoop macht.

op 16 05 2008 at 22:54 schreef maris:

1.Als het anoniem kon zou Gregorius aangifte moeten doen tegen de ambtenaren (politie of openbaar ministerie) die hem tijdens de opsluiting bedreigd hebben. Heel erg eng dat ze vrolijk hebben gezegd dat hij nu zijn anonimiteit wel zou verliezen.
2. Wij allen zouden aangifte tegen Balkenende kunnen doen wegens het in gevaar brengen van nederland. Nekschot was onopvallend en anoniem bezig en nu heeft men willens en wetens heel veel internationale aandacht gevestigd op deze nederlandse cartoons. Na alle onnodige ophef over Fitna is dit het alsnog opzoeken van problemen voor nederland daar waar er geen haan naar zou hebben gekraaid onverantwoordelijk.
3. Gelovigen a la donner, hirsch ballin, balkenende denken echt dat zij beter zijn. Moreel superieur. Sterker nog, ze zijn ervan overtuigd dat ongelovigen geen goed en kwaad kennen, een soort psychopaten zijn.
Gelovig zijn is een soort van verstands-verbijstering. Helaas zijn gelovigen wel met velen en hebben een hoop macht.

op 16 05 2008 at 23:03 schreef Rob Smit:

Constatering: De democratie alsmede de vrijheid van meningsuiting in Nederland is dood!

Dilemma: Hoe gaan we de bestuursvorm in Nederland vanaf heden noemen? Suggesties graag! Zoals bijvoorbeeld.
Totalitair Nederland, bestuurt door nazistische democraten? Stasi democraten? Ik heb gehoord dat Balkenende en Bos de zeer competente heer Robert Mugabe al hebben gevraagd om advies inzake uitschakeling van personen en organisaties.

op 17 05 2008 at 10:07 schreef Qee:

http://www.om.nl/vragen/openbaar_ministerie/ik_heb_een_klacht/

op 17 05 2008 at 10:15 schreef J.J. v.d. Gulik:

Ik heb een paper geschreven over nationale en internationale wetgeving. Op basis van de inhoud daarvan zou binnen de Nederlandse verhoudingen nu de beste verdediging van Nekschot gevoerd kunnen worden.

op 17 05 2008 at 13:52 schreef pietjepuk:

Hoi Allemaal,

Normaal gesproken reageer ik nooit op berichten, denk ik er het mijne van.

Voor deze keer moest ik maar eens een uitzondering
maken.

Al vele jaren zie ik met lede ogen aan hoe dit land islamiseert, hoe de gevestigde orde steeds meer naar de pijpen danst van de imams, en invloeden uit islamitische landen.

In mijn meest pessimistische gedachtenloop had ik voor mezelf ingeschat dat het nog wel jaartje of 40 zou duren voor dat ZIJ hier echt aan de macht waren, voordat wij hier zullen moeten zuchten onder de sharia.

Blijkbaar was ik al die tijd helemaal geen pessimist, maar juist een optimist.

In het licht van de laatste gebeurtenissen (cartoons;buitensporige reacties kabinet op nog onvertoonde film, en nu weer deze arrestatie), blijkt het allemaal nog veel harder te gaan als ik gedacht/gevreesd had, jammer genoeg voor mijzelf en voor heel nederland.
De Ayathollas uit de polder regeren al , nu de echte nog!, lang leve de vrijheid hahaha

op 17 05 2008 at 16:07 schreef Theo Ichtus:

Zouden Velleman en Hirsh Ballin met het volgende rekening hebben gehouden?

http://www.iht.com/articles/ap/2008/05/16/europe/EU-GEN-Netherlands-Cartoonist-Arrested.php

Oeps…

Vraagje: Heeft ie zich nog een beetje verzet die Nekschot, toen het arrestatie team kwam? Hele kwetsende tekeningen gemaakt van de desbetreffende ambtenaren die ook maar gewoon hun werk doen?

Goed dat dat onder Hirsch Ballin aangepakt wordt, al die vieze tekeningen met gore kontneukerij.

En nu geen grapjes gaan maken over de vermeende seksuele voorkeuren van onze minister van justitie hè?

Jullie zijn gewaarschuwd!

@ Hafid

Een rechter die inziet dat een religie ook niks meer en niks minder is dan een mening – of liever nog een sociaal democratische partij die zich van het pluche weet los te rukken wanneer haar kernwaarden verkwanseld worden – of een samenleving die tot diep in haar vezels begrijpt dat ze, waar ze een beetje vrijheid op geeft in de hoop op wat veiligheid uiteindelijk geen van beide zal krijgen. dat is waar ik op hoop, in een optimistische bui. Een wetgeving welke die gedachte als hoogste goed vastlegt, dat lijkt me ook een goed idee.

Schop de baarden het land uit! En als dat juridisch wat moeilijk ligt dan maar zo vaak tot in het diepst van hun ziel kwetsen en beledigen dat ze d’r eindelijk eens een stevige eeltlaag op ontwikkelen, op dat overgevoelige zieltje van ze …

Wat in dit verband natuurlijk helemaal de krankzinnigheid ten top is (wanneer het inderdaad waar zou wezen) is dat de klacht van waaruit Velleman uiteindelijk drie jaar na dato z’n drolletje draaide afkomstig zou zijn van J.L.H. van de Ven – een roomblanke Nederlandse jongeman die wat van slag is geraakt als gevolg van een ongelukkige jeugd met een opdringerige tante Julia met borsten of zo…

Maar bij het over straat gaan worden jij en je zuster d’r echter door sommigen op aan gezien!

"Vroegah" wees een beetje officier van justitie krankzinnige warhoofden gewoon de deur, na ze een week lang in de wachtkamer te laten bivakkeren op een streng dieet van slappe koude koffie…

En een minister als Hirsch Ballin kreeg hooguit de leiding over het departement van dwaze loopjes.

op 17 05 2008 at 17:03 schreef Pieter:

Extra bestelling bij Uitgeverij Xtra:

Microsoft JET Database Engine error ‘80004005’
Not enough space on disk.
/order_add.asp, line 40

Dat gaat de goede kant op!

op 17 05 2008 at 17:51 schreef N. Molrat:

Een klein lichpuntje in deze nachtmerrie (wakker worden in een dictatuur) is dat ook PvdA en SP deze idiote actie veroordeeld hebben.

op 17 05 2008 at 22:36 schreef Ernst:

Ik heb een vraag, en het antwoord erop lijkt me belangrijk.
Welke tekeningen zijn ‘strafbaar’, en wanneer zijn die tekeningen gepubliceerd, voor of na de aangaifte waarop gereageerd is?

Heeft iemand een antwoord, want gezien de huidige stand van zaken is dat wel relevant. Ik denk namelijk dat de zogenaamd strafbare plaatjes niet allemaal van vóór de aangifte zijn, maar weet het niet.

op 17 05 2008 at 23:25 schreef Ernst:

Wat ik bedoel is,

Ik wil niet alleen iets doen, ik kan het ook nog:
enilorac603@hotmail.com

op 20 05 2008 at 05:35 schreef John:

En Ernst zou Ernst niet zijn wanneer hij dit niet zou menen…;)

Ik ben benieuwd of Ernst de kunst van het schone gevecht beheerst op een niveau dat zichtbaar is voor degenen die het willen cq kunnen zien…

op 20 05 2008 at 13:50 schreef judas:

Zeg Breedveld, waar jij in allah’s naam het waanidee vandaan haalt dat ik gefrustreerd zou zijn, omdat ik nog steeds bij mijn eerste vrouw ben zou me een raadsel zijn, als ik niet op de hoogte zou zijn van twee dingen. Ten eerste het feit dat je totaal niet kunt lezen en er maar op los interpreteert en dan zo, dat de uitleg jou het beste uitkomt. Je discussie met Paardestaart is een duidelijk voorbeeld. Je leest niet wat ze schrijft, je geeft een verkeerde uitleg,en daarna moet zij zich gaan verdedigen tegen jouw foute interpretatie en daarna ga je haar verwijten dat zij haar metaforen niet juist kiest. Laat je nakijken man en ga een lees- en schrijfcursus volgen.
Het tweede feit is natuurlijk dat jouw huwelijk grandioos mislukt is en bij figuren als jij komt er dan vanzelf jaloezie en zelfs haat t.o.v. mensen dij hun huwelijk wel in stand weten te houden.
Dar Teeuwen een award verdient voor zijn strijd voor het vrije woord is vanzelfsprekend, maar of die award dan de naam Frontaal Naakt moet dragen is te betwijfelen, gezien het aantal mensen die in de loop van de jaren een ban hebben gekregen of op een andere manier door jou zijn weggejaagd, weg getreiterd dan wel weg gescholden.
Dat Mevrouw Verongelijkt Venijn de award wil uitreiken verbaast me niets. Publiciteitsgeilheid als compensatie voor het ontbreken aan seksuele geilheid.
Ik heb nog wel een ideetje voor haar toespraak. Misschien kan ze daar haar eerder gebruikte citaat van haar geliefde, Mohammed, in verwerken, je weet wel, dat citaat over het paradijs, geloven en elkaar liefhebben. Hoewel ze is zelf wel in staat om enkele andere citaten van Mo te vinden,b.v. over ongelovigen die zullen branden in de hel, nadat ze de nek is doorgesneden door gelovigen hier op aarde. Of over de arrogantie en blindheid van ongelovigen.Enfin, allah zal haar hierin wel leiden.

op 20 05 2008 at 13:56 schreef Peter:

Zeg, dat ga ik niet allemaal lezen, hoor. Veels te lang en het is toch vast weer zo’n verongelijkte jeremiade.

op 20 05 2008 at 22:46 schreef Mevrouw Verongelijkt Venijn:

Ha Judas! Wat een briljant idee, ga ik zeker gebruiken!

Alle suggesties van zure ouwe, gerimpelde lullen die hem niet meer omhoog krijgen en dan met hun tong op hun knieën gaan kwijlen over de seksuele geilheid van een vrouw die twee keer zo jong is, zijn van harte welkom!

Trouwens, ken jij nog een andere vorm van geilheid behalve de seksuele? Licht me bij!

op 22 05 2008 at 11:00 schreef judas:

Foei, foei, Venijntje, wat een ordinair taalgebruik: en dat voor zo’n net, welopgevoed moslimmeisje. Nou ja , welbeschouwd ook weer niet zo vreemd, gezien je omgang met Breedveld.
Ik ben blij dat je gebruik gaat maken van mijn suggesties voor je toespraak en ja ik heb nog meer ideetjes voor je. Zo zou je Tariq Ramadan kunnen voorstellen een naar hem vernoemde Award in te stellen voor de moslim die het best taquiyah bedrijft. Je kunt jezelf dan meteen als kandidaat presenteren. Ook kun je een of ander overkoepelende moslimorganisatie een Award laten instellen voor de Nederlander die zich het best voor de moslimzaak heeft ingezet. Breedveld zou een uitstekende kandidaat zijn al realiseer ik me dat hij veel concurrentie zal hebben van Balkenende, Pechtold, Cohen en zo zou ik nog wel honderd namen kunnen noemen. Ik geef me zelf niet de eer voor deze ideeën, volgens mij zijn ze me door Allah zelf ingegeven.
Dan het werkwoord geilen.
Wel, dit woord , geilen, kan ook overdrachtelijk gebruikt worden in het Nederlands. ( Breedveld kan je misschien wel uitleggen wat dit moeilijke woord betekent.)
“Geilen” betekent dan hartstochtelijk iets willen hebben, b.v. macht, publiciteit, geld.
Kijk, je hebt in Breedveld een mentor die behoorlijk one-track minded is en die alles aan seks relateert. Je antwoord duidt er op dat je door hem al behoorlijk beïnvloed bent, zoals ik hierboven al opmerkte.
Als je verder nog vragen hebt over bep. woorden in het Nederland of nog ideeën wilt hebben, hou ik me altijd aanbevolen

op 22 05 2008 at 13:33 schreef judas:

Mijn excuses dat ik in bovenstaand stukje het woord taquijah heb gebruikt.
Gelieve hier te lezen arabisering, een weliswaar futiel verschil, maar toch…..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS