Home » Archief » Terroristen in Leiden


[15.05.2008]

Terroristen in Leiden

Pamela Hemelrijk

nude13bew (341k image)

Dat de ontsporing van mokkeltjes als Tanja Nijmeijer mede in de hand is gewerkt door de progressieve geitenbreiers van het Nederlandse onderwijs, die generaties leerlingen hebben volgepompt met Marxistiese rimram, bevrijdingstheologie en intense haat jegens het kapitalisme, dat is een ding dat zeker is. Maar de Leidse universiteit maakt het nog veel bonter: die heeft in het verleden actief meegewerkt aan het ronselen van aspirantleden voor de doodseskaders van het FARC. Voor het geval u het nog niet wist.

In 2000 werden de Leidse studenten in het gebouw van de faculteit Taal en Cultuur van Latijns America (TCLA) getrakteerd op een studiedag over Colombia, georganiseerd door de studievereniging Interlatina. Gastsprekers waren twee vertegenwoordigers van het FARC, genaamd Sebastian Linares en Carolina Garcia. Sebastian stak een gloedvolle speech af, waarin hij bezwoer dat het FARC een vredelievende charitatieve instelling is die zich met hart en ziel inzet voor het lot van de uitgebuite Colombiaanse boeren. Na afloop kreeg hij van de van de studievereniging, onder luid applaus, een Edammer kaas mee als souvenir (Klik hier voor een ooggetuigeverslag).

Een aantal dingen vraag ik mij af. Ten eerste: hoe komt de studievereniging Interlatina aan zulke uitmuntende diplomatieke betrekkingen met de doodseskaders van het FARC? Zelfs Sarkozy slaagt er niet in rechtstreeks contact op te nemen met die halsafsnijders, en moet over de vrijlating van Ingrid Betancourt onderhandelen via hun sponsor Hugo Chavez (die, zoals u misschien weet, miljoenen aan Venezolaans belastinggeld naar de Colombiaanse junglecommando’s heeft overgemaakt). Maar bij de studievereniging Interlatina lopen ze blijkbaar met het telefoonnummer van het FARC-hoofdkwartier op zak. Hoe zit dat?

Ten tweede: zijn Sebastian en Carolina op uitnodiging van de studievereniging Interlatina naar Nederland overgevlogen? Hoeveel heeft de studievereniging Interlatina hen betaald voor hun optreden? Heeft de universiteit ook de reis- en verblijfskosten van die twee moordenaars op zich genomen?

Overigens verbaast het me dat het FARC argeloos op zo’n uitnodiging ingaat en twee internationaal gezochte terroristen op het vliegtuig naar Nederland zet. Dat lijkt me voor een junglecommando een uitermate riskante exercitie. Voor hetzelfde geld praat er bij Interlatina iemand zijn mond voorbij, zodat Sebastian en Carolina door Interpol in hun kladden gegrepen worden zodra ze voet op Nederlandse bodem hebben gezet. Maar daar was het FARC blijkbaar helemaal niet bang voor. (“Maak je geen zorgen kameraad; dat zit wel snor. Op de studievereniging Interlatina kun je blind vertrouwen. Die zijn honderd procent solidair met onze strijd.”)

Zouden Sebastian en Carolina op hun Europese tournee trouwens nog meer Nederlandse universiteiten hebben bezocht? Het zou me niks verbazen. Als je toch zo’n riskante trip maakt, dan moet je van de gelegenheid gebruik maken om zoveel mogelijk zieltjes te winnen, lijkt mij. Ik verwed er mijn kop onder dat het niet bij die ene lezing is gebleven. Er dwalen dan ook inmiddels diverse Nederlandse filantropen met een machinegeweer door de Colombiaanse jungle, zo is onlangs gebleken. Tanja is niet de enige.

En tenslotte: organiseert de Leidse universiteit wel vaker dit soort wervingsacties? En wat vindt de rector magnificus van dit alles? Of wist die er niks van? Dan moet ie misschien eens een hartig woordje gaan spreken met het bestuur van de studievereniging Interlatina. Dadelijk nodigen ze Abimael Guzman nog uit, om een lezing te houden over het zegenrijke werk van het Sendero Luminoso. Of de public relations-afdeling van Al Qaida. Ze zijn er gek genoeg voor.

Voordat columniste Pamela Hemelrijk doorbrak op Frontaal Naakt, schreef zij onder andere voor Metro, het Algemeen Dagblad en De Gezonde Roker.

Algemeen, 15.05.2008 @ 08:52

[Home]
 

6 Reacties

op 15 05 2008 at 13:21 schreef Een boze burger.:

Tja, Als het maar links is. Mag alles. Zonder dat de aivd zich zorgen maakt.
Dit landje is een bananenrepubliek geworden. Onderandere met het dragen van T.shirts met
opdruk van een grote linkse moordenaar ..Che..
Echt iets om trots op te zijn. Nederland de afgelopen 20 jaar.
Links brengt u en uw familie grote schade toe.

op 15 05 2008 at 16:22 schreef grijns:

een zinvolle bijdrage van boze burger.

op 15 05 2008 at 17:16 schreef stoethaspel:

’t Zal wel aan mij liggen maar ik heb stellig de indruk dat er geen goede partijen bestaan in het gewapende conflict, of liever, de gewapende conflicten in Colombia.

De schoonheid van Plan Colombia: para-miltairen, privé-milities, het reguliere leger, het FARC, de Amerikanen en wie maar een knots te pakken kan krijgen, ze blijken allemaal op hetzelfde uit: Macht en daarmee geld.

Waarom alleen de FARC eruit plukken, uit het lijstje assholes dat daar rond loopt? Onderhoud de Nederlandse overheid soms niet goede relaties met andere slechterikken uit dit verhaal? Is het in libertarische kring soms niet ongewenst kritiek op het o-zo-vrije Amerika te hebben?

Ik snap je punt wel Pamela. Maar volgens mij is de situatie daar ter plaatse dusdanig complex dat jouw stukje weinig recht doet aan de strijd die daar gaande is.

Overigens geeft ElPais je wel gelijk, wat betref de hoeveelheid sympathisanten in NL voor het FARC.
http://www.elpais.com.co/paisonline/notas/Enero272008/nac03.html
zie populariteits-kaartje

op 15 05 2008 at 21:03 schreef miko:

Voor opgesteld dat de FARC een zeer geweldadige beweging is is je verontwaardiging er mijn inziens alleen omdat ze het vaandel ‘links’voeren.
Momenteel vallen er meer doden door para militair geweld dan door de strijd met de Farc.Iedereen weet dat de ‘ontmanteling’een farce is en dat de structuur van de UAC er nog steeds is.Als je Chaves dan beschuldigt van het steunen van de FARC (waar geen sluitend bewijs van is dan alleen een paar formulieren van de regering Uribe) Wie o wie steunt dan de paramilitairen?? Voor de rest vind ik wel dat Uribe goed werk verricht heeft zodat ik met het reizen door Colombia wat minder vaak langs checkpoints van de gelaarsde mannen en vrouwen hoef.

op 15 05 2008 at 21:36 schreef toerancestrikesagain:

boze burger heeft gelijk; verplichte sticker op PVDA folders om simpele zielen tegen zichzelf te beschermen kan geen kwaad!

AIVD zei geen woord over extreem-links en heel weinig over geweldadig dieren-activisme; des te meer over moslim-extremisme en extreem rechts. Net of Volkert nooit geschoten heeft, en er geen bedrijven sluiten na bedreiging.

Vraagje: wanneer was extreem rechts een serieuze bedreiging voor de Nederlandse rechtsorde?
1945?
Paar bommen in de metro in de jaren 80?
Hans Janmaat? HAHA
mis ik iets?

Of is het feit dat mensen kaal, bleek en van slechte smaak, zijn al genoeg om onze inlichtingendienst in te schakelen?

Die hadden ook het telefoonverkeer met Pesjawar in de gaten kunnen houden of chinese hackers buiten de deur kunnen houden om eens iets te noemen.

Nou wil ik het lot van mensen die in elkaar gemept worden omdat ze een verkeerd kleurtje hebben(volgens de skinhead iig) niet bagatelliseren, maar dat lijkt mij toch meer een zaak van de politie of evt. ME

Ik ken ook niet echt veel gevallen van rechts-extremisten (of moslimextremisten trouwens) die hoge posities in ons onderwijs; onze politiek (het kan zijn dat je Mark Rutte al heel erg rechts vindt),onze rechterlijke macht of in de ambtenarij bekleden. laat staan dat ze ter plekke hun "utopia" aan de man proberen te brengen.

En Ik heb ook nog nooit gehoord van rechtse paramilitairen uit colombia die hier strijders ronselen op de universiteit.

Je zou denken dat hoger opgeleiden een beetje kritisch denkvermogen krijgen bijgebracht; maar de trieste waarheid blijkt te zijn dat zij vooral beter geindoctrineerd en "gevormd" te zijn in ons mooie onderwijssysteem, en zich daardoor makkelijker laat misbruiken door moordenaars en drugsbarronen dan een gemiddelde bouwvakker.

enfin, waarom de AIVD met zulke verschillende maten meet is mij altijd een raadsel geweest.
Een van de weinige Socialistische vindingen die ik nuttig acht bleek uitkomst te bieden: volg het kapitaal; wie betaald bepaald immers. En wat blijkt: Zowel extreem links als de dierenactivisten krijgen bakken subsidie van de staat, en dit gaat welliswaar niet rechtstreeks naar de RaRa en het dierenbevrijdingsfront: maar elke keer dat men die tegel een beetje optild blijkt dat dezelfde mensen die snachts extremistje spelen overdag zeker niet geweerd worden in de nette subsidie-clubjes, sterker nog in een aantal gevallen bleken ze juist aanzien te genieten vanwege hun "betrokkenheid".

op 18 05 2008 at 12:21 schreef piet b:

hier is een verslag te lezen van een andere ‘inspirerende’ lezing.
er zou ook al eerder een ontmoeting tussen farc en GroenLinks zijn geweest.
http://www.ncpn.nl/archief/2000/21/farc.htm

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS