Home » Archief » Gregorius N.


[19.05.2008]

Gregorius N.

Bert Brussen

nude5bew (476k image)

Op het bureau in de huiskamer van cartoonist Gregorius Nekschot liggen een aantal verfomfaaide originelen van zijn pen-en-inkt tekeningen. “Zo krijg je de door de politie in beslag genomen spullen terug”, zegt de onlangs gearresteerde tekenaar terwijl hij zijn e-mail bekijkt op een uitzonderlijk oude en trage pc. “Mijn eigen computer en mobiele telefoon liggen nog bij de politie. Om die terug te krijgen moet ik maandag eerst een afspraak met ze maken. Waarschijnlijk zal ik dan weer lang moeten wachten. Mij verbaast niets meer. Wist je dat ze zelfs onder mijn bed zijn geweest om te kijken wat ik in enkele kartonnen kokers bewaarde?”

Het verhaal zal inmiddels bekend zijn: vorige week werd tekenaar Gregorius Nekschot door tien man politie thuis opgepakt. Hij werd voor dertig uur in de cel gezet, de politie nam zijn spullen in beslag en fotografeerde alles in zijn huis. Uiteindelijk bleken acht van de vele honderden tekeningen die Nekschot in zijn leven gemaakt heeft mogelijk strafbaar: ze zijn “beledigend voor een groep” en “zetten aan tot haat”.

Althans, dat vindt de officier van justitie. Maar wat de politie in de tijd dat Nekschot in de cel zat allemaal in zijn huis heeft uitgespookt weet Nekschot niet. “Misschien hebben ze wel afluisterapparatuur geplaatst. Ik zet tegenwoordig de radio en televisie tegelijk aan, dan kunnen ze me moeilijker afluisteren. Het zou me ook niet verbazen als ze mijn telefoon aftappen. Wel weet ik zo goed als zeker dat mijn telefoon wordt afgetapt. Niet zo vreemd in Nederland, want daar worden de meeste telefoongesprekken ter wereld afgetapt.”

De cartoonist heeft alle redenen om paranoïde te zijn. Toen de politie bij hem binnenviel, had justitie volgens hem al veel eerder de hand gelegd op zijn financiële gegevens. “Een rechercheur liet me op een gegeven moment zien wat ze van me in bezit hadden: al mijn bank- en giro-afschriften. Namen van personen waren daarop aangestreept met een marker. Dat hadden ze waarschijnlijk al lang in bezit want dat kunnen ze nooit zo snel bij elkaar hebben geraapt in mijn huis.”

Nekschot is, na alles wat er is gebeurd, beslist geen gebroken man. Het tekenen van zijn cartoons gaat hij ook zeker niet opgeven, ondanks het feit dat hij op last van het Openbaar Ministerie (O.M.) acht tekeningen van zijn website heeft verwijderd. Maar de toekomst voor hemzelf en voor heel Nederland ziet hij somber in.

“Eén ding is duidelijk: we staan er wat vrijheid van meningsuiting betreft uitermate slecht voor in Nederland. Wat mij is overkomen toont aan dat er krachten zijn in de politiek die de vrijheid van meningsuiting willen inperken. Mensen die er onwelgevallige meningen op nahouden worden daadwerkelijk gemuilkorfd. Dat gaat veel verder dan men twintig jaar geleden voor mogelijk had gehouden. Als deze tendens wordt voortgezet zie ik het uiterst somber in want dat betekent dat er in feite staatscensuur gaat worden toegepast.

“Ik vermoed dat er vanuit de politiek druk is uitgeoefend op het O.M. om in ieder geval iemand aan te pakken. Ze zijn er nu kennelijk op uit om te laten zien dat er aan mensen met een minder welgevallige mening wel degelijk wat wordt gedaan.

“Het staat vast dat wat mij is overkomen ook anderen kan overkomen. Zodra er bij het O.M. een aanklacht ligt, kan iemand zomaar worden opgepakt. Dat betekent dat iedereen die een mening ventileert of satire bedrijft nu een kandidaat is om gearresteerd te worden. Het is dus een hele bedreigende situatie.

“Wat in mijn optiek dringend nodig is, is dat de invloed van partijen als het CDA, ChristenUnie en andere religieus geïnspireerde partijen zoveel mogelijk op democratische wijze wordt teruggedrongen. Dat type partijen zijn namelijk echt in alle opzichten een ramp.”

Wat hem is overkomen, en hem nog steeds overkomt, noemt hij ronduit Kafkaësk. Hij had zich wel eens bedacht dat er ooit iets zou kunnen gebeuren, maar ook hij dacht lange tijd: zomaar in de cel worden gesmeten, dat gebeurt niet in de rechtsstaat Nederland. “Dit is puur Kafka, sla Der Prozess er maar op na. Je kunt nooit weten en ook niet achterhalen of er bij instanties klachten zijn neergelegd. Daardoor kun je zonder enige waarschuwing vooraf worden opgepakt. Op het moment dat het je overkomt ben je echt verbijsterd. Je zit vol vragen, je weet niets en je bent volledig afhankelijk van de situatie zoals die zich gaat ontwikkelen. Er maakt zich kortom een enorme machteloosheid van je meester als je totaal geen greep meer hebt op de ontwikkelingen.”

Aan steunbetuigingen heeft Nekschot gelukkig geen gebrek. Elke dag stroomt zijn e-mailbox vol met uitsluitend positieve mailtjes en op internetfora laat een grote massa weten achter de cartoonist te staan. Dat doet hem goed. “Het is echt overweldigend, ik kan iedereen die mij steunt niet eens persoonlijk bedanken, het zijn er gewoon te veel. Honderden en honderden mailtjes heb ik ontvangen. Ik ben daar erg blij mee, het geeft de burger weer moed. Dit is precies wat een persoon in de verdrukking nodig heeft.”

Bert Brussen is schrijver, journalist en columnist en de uitvinder van de Eerste Wet van Lucas. Kort gezegd houdt die wet in dat tachtig procent van de reaguurders op websites mongool is. Dit artikel werd, in verkorte versie, eerder gepubliceerd in Sp!ts.

Algemeen, 19.05.2008 @ 12:12

[Home]
 

43 Reacties

op 19 05 2008 at 14:42 schreef Pieter:

Steunbetuigingen werken kortstondig. Kafkaiaanse toestanden verdienen een serieus en angdurig antwoord. Een juristen collectief om de vrijheid van het woord te garanderen?

op 19 05 2008 at 14:59 schreef Peter:

Dat gaat ook vast gebeuren, zodra bekend is om welke prenten het gaat.

op 19 05 2008 at 15:01 schreef Lagonda:

Ik zit ook al te peinzen wat hier nu een passend antwoord zou zijn. Een columpje doesn’t cut the cake. Eigenlijk zouden de acht verboden prenten op zoveel mogelijk websites gezet moeten worden.

op 19 05 2008 at 15:37 schreef ene Dennis:

"Weekblad HP/de Tijd publiceert deze week de acht tekeningen van Gregorius Nekschot af waarvoor de cartoonist onlangs werd opgepakt. Dat laat een woordvoerder van de redactie maandag weten. De cartoons verschijnen in de editie die woensdag uitkomt."

http://www.depers.nl/binnenland/203192/PvdA-wil-uitleg-over-cartoonist.html

op 19 05 2008 at 15:46 schreef Ad:

Een columpje doesn’t cut the cake.

Dat is waar. Maar op mij en vele anderen hebben Lagondacolumns doorgaans een zeer troostrijk effect. Da’s ook wat waard.
Nouja, anders doe ik het wel met het nummer "silence" van de laatste PJ Harvey. Die komt op eoa manier ook goed binnen vandaag.

op 19 05 2008 at 16:37 schreef Ernst:

Een kort geding tegen de Staat der Nederlanden met de vordering van een verbod het leven van Nekschot in gevaar te brengen, blijf ik een goede mogelijkheid vinden.

Voorts begrijp ik dat originele pentekingen kapot gemaakt zijn, en kunst en originelen hebben een onschatbare waarde. De Staat zal eea dienen te vergoeden, ook hier kan je een kort geding en een voorlopige vergoeding vorderen.

Aangaande de telefoon: doen wat iedere crimineel doet, gewoon een prepaid laten kopen door een niet crimineel (in dit verband dus door iemand die nog nooit een tekenpen op papier heeft gezet) en die gebruiken. Natuurlijk wel even geheim houden wie die prepaid voor je koopt.

Het gevoel dat je wordt afgeluisterd in je eigen huis is natuurlijk vreselijk, dan je maar de hele tijd met herrie omringen, lijkt me erger. Naar ik begrijp zijn er talloze spyshops die je je huis hierop kunt laten onderzoeken en ervan laten reinigen.

Overigens lijkt het me stug dat Nekschot zou worden afgeluisterd, waarom namelijk? Hij tekent de dingen toch in zijn eentje, en de mensen die zijn tekeningen publiceren zijn bekend.
Maar het enkele feit dat een dergelijke gedachte bij je opkomt, bewijst wel dat de schandelijke intimidatie door de knokploeg van de religieuzen (voorheen de Staat genaamd) werkt.

Ik hoop dat Ballin deze week door de Kamer naar huis gestuurd wordt, en als dat betekent dat de rest van dit onzalige kabinet mee vertrekt, des te beter.

op 19 05 2008 at 16:40 schreef Peter:

Waarom moet je die prepaid door een ander laten kopen?

op 19 05 2008 at 17:24 schreef DvR:

Omdat je bij de aanschaf van een prepaid in de winkel je naam en adres moet opgeven.

Het zou mij niets verbazen als Gregorius wordt afgeluisterd, als je de cijfers ziet moet dat tegenwoordig bijna standaardprocedure in onderzoeken zijn. En wie weet hoopt men wel vast te stellen dat hij af en toe met collega’s bijpraat, zodat men een heel syndicaat van georganiseerde criminele krassers kan oprollen.

op 19 05 2008 at 17:25 schreef DvR:

Oeps we kruisten elkaar. Maar ik moest me wel degelijk identificeren toen ik een prepaid kocht. Raar.

op 19 05 2008 at 17:30 schreef Ernst:

Ik dacht dat je ook bij de aanschaf van een prepaid je gegevens moet opgeven, en dan is dus weer direct te achterhalen welke prepaid je moet afluisteren. Vandaar dus.

op 19 05 2008 at 17:32 schreef Peter:

Nee, dat hoeft niet. Ik ben verslaafd aan de televisieserie The Wire, en daarin krijgt de aspirant-crimineel heel wat nuttige tips voor het voorkomen dat-ie wordt afgeluisterd door de pliesie.

op 19 05 2008 at 17:58 schreef stoethaspel:

Disposables, heten die dingetjes toch in the Wire? Wel een gedoe hoor. Bij iedere nieuwe cartoon dat ding in een prullenbak mieteren en een nieuwe moeten scoren.

Aan de andere kant, als die lesbo-babe Nekschot gaat observeren…

op 19 05 2008 at 18:02 schreef ReneR:

Wat ik graag zou willen weten is; welke cartoons er vanaf moesten gehaalt; kunnen we mischien burgelijke ongehoorzaamheid tonen door deze cartoons nog ergens anders te plaatsen??????? Ik ben wel nieuwsgierig want ik wil ghraag weten waar volgens justitie nou precies de grens ligt; met nog de rechtzaak in het vooruitzicht overigens

op 19 05 2008 at 18:29 schreef Wampie:

De gewraakte cartoons staan morgen/overmorgen als scoop in HP/De Tijd, zoals De Pers schrijft.

op 19 05 2008 at 18:29 schreef Wampie:

De gewraakte cartoons staan morgen/overmorgen als scoop in HP/De Tijd, zoals De Pers schrijft.

op 19 05 2008 at 19:08 schreef Shuri:

Er moet inderdaad een passend antwoord komen. We gaan langzamerhand naar een echte SAMIZDAT-pers in dit land (werelddeel?). De regenten van dit kabinet moeten een halt worden toegeroepen.

op 19 05 2008 at 20:08 schreef Bert Brussen:

Ik heb ze gezien, die acht "verboden" cartoons, en ik kan u nu vast verklappen dat ze exact als alle anderen zijn. Niks speciaals of overduidelijk enorm kwetsend ofzo. Volgens mij hebben ze gewoon willekeurig acht tekeningen uit zijn oeuvre genomen zodat ze in ieder geval wat hadden.

op 19 05 2008 at 20:11 schreef Bert Brussen:

De twee cartoons die in de Sp!ts van vandaag (pagina 5) staan, zijn trouwens twee van de acht verboden cartoons.

op 19 05 2008 at 20:18 schreef Cnor:

Vrijheid van meningsuiting nu ook afgeschaft voor auto’s:

http://www.ad.nl/autowereld/2302269/Geen_TBS_GVD_en_NSB_in_kenteken.html

Vindt Eurlings TBS raar en maatschappelijk onaanvaard?

op 19 05 2008 at 21:03 schreef dewanand:

nog even meer links geblaat en mijn extreem rechtse hindoekat is zijn privacy ook kwijt.

voor de liefhebbers van gregorius, hier mijn solidariteits verklaring in de stijl van gregorius nekschot.

mijn nieuwste wetsovertredende tekst:

Hi Justitie: tekst wfor1254 discrimineert blanken

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1254
Offerdatum 19 mei 2008

Waarschuwing vooraf

Nu volgt een misselijke tekst van Dewanand in de stijl van Gregorius Nekschot

Deze tekst met offercode wfor1254 is een misselijke, racistische, verkrachtende, klote kankertekst van Dewanand en overtreedt alle anti discriminatie artikelen van de grondwet en het wetboek van strafrecht. Consumptie geschiedt echter op eigen risico. Mocht u zich gediscrimineerd voelen, aarzel dan niet om terstond aangifte te doen van discriminatie van het ooit zo eerbare, superieure blanke ras. Veel leesplezier en misselijkheid toegewenst.

http://www.dewanand.com/wfor1254.htm

oops, foutje, politie belde net aan. Ik krijg gratis enkeltje met NS treintjes naar levenslang TBS op staatskosten, ergens in geheime cel op de wadden.

tot mijn volgende reincarnatie op deze planeet over tienduizend jaar.

RIP dewanand

op 19 05 2008 at 21:20 schreef RM:

Wat een prachtige foto’s hier trouwens.
Dat moest ook maar weer eens gezegd worden.
Keep that up Peter!

op 19 05 2008 at 21:49 schreef Lagonda:

Nou, ik kom weer precies op het goede moment binnen, zie ik. Wie heeft die homomuziek aangezet?

op 19 05 2008 at 21:50 schreef Tarak:

Ja, Gregorius. Crucified. Like your savior? Tijd voor een verzetslied:

op 19 05 2008 at 21:55 schreef RM:

Popular culture dominates!

op 19 05 2008 at 21:55 schreef Theo Ichtus:

Tarak – dat staat er toch bij?
(Verzetslied? Nou, als we dáár de oorlog mee moeten winnen…)

op 19 05 2008 at 21:59 schreef Lagonda:

Nah, on second thoughts — de homo-beweging zal vroeger of later ook met Hirsch-Ballin (Wie héét er nou zo? De achterlijke neef van Frodo Baggins?) te maken krijgen. Hebben we vast een geschikt strijdlied voor ze.

op 19 05 2008 at 22:00 schreef Theo Ichtus:

ADAK – Ehud Barak schijnt ooit in Beiroet in vrouwenkleren op een Palestijnse wachtpost afgelopen te zijn die vervolgens het leven verloor omdat ie met en een zijn "klabanus" dacht…

Duszzz – een goeie travestie hóórt op het repertoire.
;-)

op 19 05 2008 at 22:02 schreef Theo Ichtus:

een = aan

op 19 05 2008 at 22:04 schreef Cnor:

Binnen enkele dagen gaat een wetsvoorstel naar de 1e kamer, dat handelt over al uw bel- en mailverkeer.
Meneer Hirsch-Ballin wil snel rond hebben, dat hij overal inzake krijgt en dat altijd alles voor eeuwig bewaart blijft om tegen u te gebruiken.

Het scheelt niet veel of de posterijen worden verplicht om tot in lengte van dagen bij te houden wat voor soort brieven wanneer wordt verzonden naar ieder welk adres.

Uiteraard gaat u via verhoogde tarieven van telecomproviders zelf betalen voor de kostbare infrastructuur die nodig is om de wet uit te voeren.

Niet alleen wordt legitimatie bij internetcafe’s en voor de aanschaf van prepay-telefoonkaarten verplicht gesteld, zelf het wisselen van simkaart wil het CDA strafbaar stellen!

http://www.ispam.nl/archives/1890/verslag-tweede-kamer-debat-over-de-wet-bewaarplicht/

op 19 05 2008 at 22:07 schreef Tarak:

Geniet nog maar even van deze muziek. Weet je wel hoe kwetsend dit nummer kan zijn voor sommigen minder met humor en zelfspot begaafde mensen? Christenen, maar ook moslims als dit toevalligerwijs tactisch zo uit mocht komen.

op 19 05 2008 at 22:15 schreef RM:

Die borstpartij kan inderdaad vrij kwetsend zijn ja.
En heb je al eens goed naar die rij tanden van de dame in kwestie gekeken?
(dat is toch een dame? -mijns inziens wel.
zo niet dan geef ik direct al mijn geloof in een ‘schepper’ en zijn almachtige goedheid op)

op 19 05 2008 at 22:18 schreef RM:

En aan het CDA; al die telecomgegevens bijhouden , je zou zeggen, dat is meer een taak voor God zelf toch?
Die maakt toch de uiteindelijke selectie aan de hemelpoort?

op 19 05 2008 at 22:19 schreef Lagonda:

Het soort mensen dat het CDA bevolkt doet echter graag een voorselectie.

op 19 05 2008 at 22:24 schreef Hosseyn:

Is dat nou Prince?

op 19 05 2008 at 22:26 schreef jaba:

Het uur van de wolf: De koele woede van Bernhard Holtrop

http://player.omroep.nl/?aflID=7039432&md5=56c3b338376b8a7d175f21ca7cbd9fd4

op 19 05 2008 at 22:30 schreef Theo Ichtus:

Dyslecticus die het nieuws probeert te volgen:

"Dus het is Hirshi Ali (die eigenlijk Megan heet) en Hirsch Ballin – die eigenlijk geen familie is van de Hobbits, maar zelf wat klein van stuk? Moeilijk allemaal hoor…"

Goh, en dan was ik onlangs nog zo leuk aan het redetwisten met Hafid over z’n onsterfelijke roem op de Nederlandse Televisie – kunnen we nou toch wel zeggen dat die Nekschot op slag een stuk beroemder is.

Laat ik nou aldoor gedacht hebben dat de profeet voornamelijk met het afbeelden van mensen an sich een probleem had, blijkt het toch toegespits te kunnen worden op plaatjes waar die d’r zelf niet op z’n voordeligst op staat.

Vinnik ook lullig, van die foto’s waar je net wat loensend en niet al te slim op vastgelegd wordt en die járen later nog op het net kunnen opduiken.

(God verhoede dat je je ooit neukend hebt laten vereeuwigen want eh, dat ben je dan dus ook – vereeuwigd…)

Maar als d’r nou uiteindelijk uitkomt dat er niet eens specifiek iets anders is aan de acht gewraakte tekeningen, of dat die Nekschot evenzogoed te verwisselen is met Colignon of Willemen, dan kun je toch ook zeggen dat het O.M. een demonstratie geeft van haar vermogen naar willekeur een parallelle werkelijkheid te betreden ?

Het lijkt warempel de politiek wel.

op 19 05 2008 at 22:34 schreef Tarak:

@RM Wees gerust dat is een echte vrouw. Camilla Henemark om precies te zijn. Hier met wat minder make-up: http://www.karolinska.se/upload/fromoldwww2.ks.se/imgwiz/bilder/1034292-9.jpg

Wat het bewaren van alle mail- en belinformatie. We zijn gek dat we dat door idioten als Hirsch Ballin allemaal maar laten gebeuren. En dat allemaal onder z’n ziekelijke verschuilen achter internationale afspraken Internationale afspraken die door de ziekelijke inteeltcultuur in de politiek een doel op zich zijn geworden. Wanneer mag je eigenlijk als volk in opstand komen tegen de politiek? De overheid is al de natuurlijke vijand van de vrijheid van het individu. De Nederlandse politiek begint ook steeds meer en meer de grootste vijand te worden van de Nederlandse vrije burger.

op 19 05 2008 at 22:47 schreef Tarak:

Is dat Staf Depla in die docu over Willem Holtrop?
Ben benieuwd wat hij morgen gaat stemmen.
Prijzen uitreiken is leuk en één ding, consequent zijn is wat anders en een stuk belangrijker.

op 20 05 2008 at 03:58 schreef Mark:

Weten we al welke 8 het zijn? Dan kunnen we tot actie overgaan.

op 20 05 2008 at 18:29 schreef Ed Sorrento:

Daar gaat ie dan:

Nederland mag zich gelukkig prijzen met zo’n krachtige en integere regeringsleider als premier Balkenende.

(Voor ’t geval dat electronisch dataverkeer al bewaard en geanalyseerd word)

op 21 05 2008 at 02:53 schreef Michiel Mans:

-"RIP dewanand"-

Dat u maar in vrede moge branden Dewanand.

op 21 05 2008 at 17:05 schreef Bosgeus:

Gij zult niet doden.

Kijk, ik ken Nekschot van de website van Theo van Gogh, waar ik vaak kwam, toen die nog leefde. Kort na de moord op Theo van Gogh, werd ook iemand gearresteerd door de blauwe pedo’s, vanwege de graffiti: Gij zult niet doden.

Want dat is opruiend.
Waarom?
Omdat de Paus het lezen van de Bijbel in Nederland verboden heeft.

Het doet mij verdriet, dat Nederland niet begrijpt, dat Christelijk in deze tijd gewoon Rooms Katholiek betekend. CDA, SGP, CU, dat zijn 100% Rooms Katholieke organisaties. Ziet de Bisschoppen op het EO!

Linkse kerk?
Onlangs zocht ik de biografie van Paul Rosenmuller eens op, en ontdekte deze pagina:
http://www.janmarijnissen.nl/2006/10/25/met-rosenmoller-in-assisi/
Rosenmuller en Marijnissen op bedevaart naar Assissi, de geboorteplaats van de Rooms Katholieke militante Inquisitie orde der Franciskanen, die vele duizenden Nederlanders hebben vermoord in de 16de eeuw.

Hirsch Ballin is ook Rooms Katholiek. Niet dat dit iets bewijst, want Donner doet ook aan Zondags Prpaganda voor de Paus. De Bijbel leert namelijk ook, dat men de Sabbath moet onderhouden, niet de Zondag zoals de Baal aanhangers.

Contra Reformatie.
Heilige Inquisitie.
Charismatische Beweging.
H. Congregatie van de voortplating des geloofs.

Wat een moeite, dit leest toch niemand.
Maar moch u dit toch lezen, en willen controleren, de 10 geboden zijn gepubliceerd op Exodus 20, waar u dan kan leren dat de Christelijk Partijen in Nederland Baal aanbidden!
Ter Contra Reformatie overigens.

op 22 05 2008 at 17:38 schreef herman van der helm:

bert brussen zegt: "Het staat vast dat wat mij is overkomen ook anderen kan overkomen.

kijke eens wat hier op lokaal niveau in Delft gebeurt:

http://www.politiekdelft.nl/heidstra_bolten_driem.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS