Home » Archief » Vrouwen


[20.09.2008]

Vrouwen

Temujin

kat11 (82k image)

Vrouwen die een godsdienst aanhangen; ik vind het op zijn minst raar. Immers, alle wereldgodsdiensten zijn opgericht door mannen, en ook nog eens door het soort van mannen dat de dierlijke dominantie van de jager nog steeds boven alles stelt. Alpha-mannen, met baarden (Roald Dahl!).

Naar het schijnt zijn wij echter geen dieren meer. Onze hersenen zijn gaan groeien, althans bij de meesten. Maar, en ook dat is voor sommige mannen nog steeds nieuws: bij het vrouwelijk gedeelte van onze soort heeft eveneens een aanzienlijke vergroting van de schedelinhoud plaatsgevonden. Vandaag de dag lijkt het soms zelfs wel of enkel en alleen de hersenen van vrouwen nog doorgroeien!

Ondertussen hebben wij mannen onze vermeende dominantie al zo’n 170.000 jaar vastgelegd in de sociale, economische, maar vooral ook in onze godsdienstige systemen. In al die systemen is ‘het zaakje’ naar de vrouwen toe volledig dichtgetimmerd. In de meeste wereldgodsdiensten wordt de vrouw zelfs als onrein gezien, en om die reden alleen al als minderwaardig. Wij mannen hebben meestal toch al niet zoveel op met vrouwenzaken. We praten liever over auto’s, voetbal of politiek. Geboorte en bloed, luiers en poep, postnatale depressie of inscheuren? Laat die gifbeker maar lekker aan ons voorbijgaan, zo is ook anno 2008 nog de basishouding van de meeste mannen.

Vreemd dus eigenlijk dat de Dolle Mina’s of de verschillende feministische golven daarna nooit expliciet de kerken cq. de godsdiensten hebben aangepakt. Vrouwen geen hand (mogen) geven, vrouwen uitsluiten van de echte machtsposities (leve Ségolène en Hillary), bij overspel de vrouwen stenigen en de man vrijuit laten gaan, vrouwen afzonderen tijdens hun maandelijkse stonde, vrouwen ‘ontdoen’ van hun genotsknobbeltje of door een verwrongen modebeeld hun schaamlippen laten verkleinen: het zijn allemaal dezelfde uitingen van onderdrukking. Een onderdrukking die door alle huidige systemen, maar vooral door de godsdiensten, nog steeds goedgekeurd en rechtgeluld wordt. Met (bij)geloof, vooroordelen en macho redeneringen uit reeds lang vervlogen tijden.

Dat u dit zich dit maar eens gaat realiseren, dames, de volgende keer dat u bidt. Voor uw god, die volgens zijn mannelijke oprichters de mens geschapen heeft met een in de basis aanwezige zeer onrechtvaardige ongelijkheid. En vertel die god dan maar meteen dat een echte kapitein ook door de Rode Zee vaart!

Temujin (1155-1227) verenigde de Mongoolse stammen en stichtte een imperium dat zich uitstrekte van China tot aan de rivier de Donau. Meer van deze geweldenaar op De Andere K(r)ant.

Algemeen, 20.09.2008 @ 10:19

[Home]
 

8 Reacties

op 20 09 2008 at 10:57 schreef Loor:

Hear, hear!

op 20 09 2008 at 11:20 schreef Marc:

Mee eens, op een puntje na. Dat hysterische gedoe met die schaamlippen lijkt me toch meer bij de dames zelf vandaan te komen.

Ik kan me tenminste niet herinneren ooit gehoord te hebben van een man die, na het aanschouwen van de "vlinder" van zn partner, het bed uitschoof en verdween onder het mompelen van "sorry moet de foto’s nog inplakken". Of die eiste van zn dame om er wat aan te doen. Volgens mij maakt het 99% van de mannen namelijk niets uit hoe het er daar uitziet.

En laten we wel wezen, de meiden op de foto’s in de mannenbladen die dat ideaal schijnen te vertegenwoordigen hebben zelf vaak niet eens zulke schaamlippen.

Anyway, ik vraag me soms wel eens af waar de vrouwenbeweging is gebleven de laatste tijd. Waar zijn de strijdsters gebleven van Opzij, baas in eigen buik, f.o.r.t-weekenden en brandende bh’s.

en Ciska Dresselhuys is ook al niet meer bij de Opzij….

op 20 09 2008 at 13:30 schreef Dick Jansen:

Vrouwen die een godsdienst aanhangen zijn een beetje raar. Klopt. Maar mannen die een godsdienst uitvinden (hoeveel zijn het er inmiddels?) zijn misschien nog raarder. Nog maar te zwijgen over de miljarden die er achteraan lopen.

op 21 09 2008 at 09:26 schreef renzo:

Ik zal wel verketterd worden, maar misschien willen vrouwen wel gedomineerd worden en zich onderwerpen. Godsdienst is een mogelijkheid. het verzacht natuurlijk ook de realiteit…

op 22 09 2008 at 11:07 schreef N. Molrat:

Renzo, ik denk niet dat vrouwen graag gedomineerd willen worden. Ik denk hooguit dat veel vrouwen, net als ongeveer evenveel mannen behoefte hebben aan sturing, veiligheid en duidelijkheid. Misschien dat een kerk hen die veiligheid biedt.

Wat mij opvalt is juist dat vrouwen ook in de kerken steeds meer invloed krijgen. De hervormde kerk vlak bij mijn huis heeft al jaren een vrouwelijke dominee. De meeste activiteiten in en om de kerk heen worden door vrouwen georganiseerd. Mannen komen er amper nog aan te pas. Die worden op zondag in hun nette pak gescholden en mogen zwijgend naast haar zitten.

Heeft iemand misschien het boek Manliness gelezen van Harvey Mansfield?

op 22 09 2008 at 22:20 schreef Liz:

Inderdaad, een klein foutje, een vergelijking die me altijd stoort: schaamlipverkleining is absoluut niet te vergelijken met vrouwenbesnijdenis. Ik heb nog nooit gehoord van gedwongen schaamlipverkleining. Ik denk dat het maar marginaal is, het aantal vrouwen dat dit laat doen. Bovendien zijn die volwassen en is dit een eigen keuze. Als je de statistieken leest van als kleine meisjes van hun clitoris beroofde en vervolgens dichtgenaaide vrouwen in de hoorn van Afrika (80-100%, dan moet je toch wel echt schrikken? Hou op met die gemakzuchtige over een kam scheerderij.

op 24 09 2008 at 17:31 schreef renzo:

Molrat, in elk geval willen vrouwen, meer dan mannen, duidelijkheid en zich onderwerpen.
Zij vallen voor macht bijv.
Dus daar zie ik een verklaring in.

Ook is het kennelijk de aard van de vrouw om je meer spirituele zaken – en ook de onzin eronder – je bezig te houden.

een van de voornaamste kenmerken van de vrouw, is hun irrealisme, zo schreef De Montherlant – hij had daar wel een punt ja.

En dat kan een en ander verklaren
verder zoeken vrouwen en mannen het maar uit : wie wil geloven gaat zijn gang maar.

op 24 09 2008 at 22:47 schreef N. Molrat:

Renzo, ik heb de indruk dat je je beweringen over vrouwen niet alleen maar doet om te stangen maar dat je er zelf in gelooft. Ik heb even op je weblog gesnuffeld en verbaas me over de wereld waarin jij leeft en de vrouwen die daar in voor komen.
Vrouwen vallen voor macht beweer je. Ik denk dat dat in zekere zin wel klopt maar dan niet omdat ze zich zo graag onderwerpen. Vrouwen willen gewoon een leuke lekkere vent voor zichzelf en de optimale vader om kindertjes mee te maken.
Ik zou bijvoorbeeld eerder Sarkozy als partner kiezen dan Balkenende.

Dat vrouwen zich meer met spirituele zaken bezig houden, mwah…ik weet het niet. Ik denk dat dat spirituele gedoe vooral iets is van een relatief kleine groep dames met een HBO-baan en een zingevingsprobleem.

En De Montherland, was dat niet die depressieve pedofiele homo uit een gestoorde familie die ergens in de vorige eeuw leefde? Die man was misschien een geniaal schrijver in zijn tijd maar wat hij over vrouwen zegt slaat nergens op. Ik vermoed dat hij er destijds al naast zat.

Verder zijn we het eens, wie wil geloven gaat haar of zijn gang maar. Als jij wil geloven dat vrouwen lijden aan irrealisme, zich bezig houden me de onzin onder spirituele zaken en zich graag onderwerpen dan heb ik daar vrede mee.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS