Home » Archief » Seks in Israel


[20.09.2008]

Seks in Israel

Peter Breedveld

shirley (242k image)

Seks is voor Shirley vooral om te lachen. Ze vindt het grappig om scheten te laten tijdens het vrijen, te gorgelen met het zaad van de jongen die net in haar mond is klaargekomen, het schaamhaar van een ander vriendje uit te trekken en ze schroomt zelfs niet een hond in te zetten als seksattribuut. Voor de meeste mannen werkt het als een koude douche en daar begrijpt Shirley niks van. “De hele dag hebben we lol en maken we grappen”, zegt ze tegen een jongen op de morning after, “waarom moeten we ons dan in bed opeens gaan gedragen als twee pornosterren? Voelt dat niet onecht voor jou?”

Shirley heeft een punt. Seks is, misschien onder invloed van Hollywoodfilms en TV-series, teveel een soort Japanse theeceremonie geworden. Een bloedserieuze aangelegenheid met strikte regels. Aan de andere kant is de opvoering van La Grande Bouffe, die Shirley van elke sekssessie maakt, niet naar ieders smaak. Seks is niet net zo gewoon als eten en poepen, zoals opvoeders in mijn jeugd graag declameerden. Seks is de ultieme intimiteit tussen twee geliefden, de tijdelijke vergoddelijking van een diepe, wederzijdse genegenheid. Maar dat neemt uiteraard niet weg dat er best gelachen mag worden tussen de lakens.

Shirley onderbreekt echter elke vrijpartij met haar boertige grappen. Haar teleurgestelde vriendje heeft óók een punt als hij zegt dat ze die grappen uit verlegenheid maakt, “alsof je bang bent voor intimiteit.” Helaas gaat Shirley daar niet op in. Ze leidt de aandacht plomp af met een nieuwe poets. “Ik hou niet van al die valse show”, pareert ze hem en dan gaan ze maar weer neuken.

Shirley is de hoofdpersoon van een Israelisch stripboek, Shirley – a sex comedy (de eindredacteur van een blad of krant zou hebben geklaagd dat ik deze informatie al in de eerste alinea had moeten verwerken. Fuck that, het mooie van een eigen website is dat ik mijn stukken kan verkloten zoals ik zelf wil). Geschreven door een jonge vrouw, Noa Abarbanel (22 at the time, maar het stripboek stamt alweer uit 2005). Het wat rudimentaire tekenwerk is van een man, Amitai Sandy (toen 28).

Het bijzonderste aan deze strip is dat-ie uit Israel komt. Uit Israel komen nauwelijks strips. De arty-farty strips van het collectief Actus Tragicus zijn een uitzondering en ook Abarbanel en Sandy maken deel uit van een collectief: de Dimona Comix Group (de website lijkt niet meer te bestaan). Meer nog dan in Nederland zijn strips in Israel blijkbaar vooral besteed aan volwassenen met een alternatieve levensstijl, en het betrekkelijk grote aandeel van vrouwen in de Israelische stripscene is opvallend. Onlangs interviewde ik Rutu Modan, van wie de afgelopen zomer het prachtige Vermist verscheen. Binnenkort te lezen in Stripschrift, dat interview; ik zal een fragment op deze site publiceren – ze heeft een interessant verhaal.

Shirley is een wat onhandige vertelling. De strip doet qua opzet een beetje denken aan de educatieve strips die ik op school wel eens te lezen kreeg – dat je niet mag discrimineren en zuinig moet zijn met Moeder Aarde en zo. Aan de hand van een paar situaties wil Abarbanel ons wijzen op de gekunstelde manier waarop wij met seks omgaan en dat het allemaal wel wat losser mag. Helaas leren we Shirley niet goed kennen, terwijl de observatie van haar vriendje, dat ze bang is voor intimiteit, best naar meer smaakt.

Ze leidt een leven waarvan ik me afvraag of het representatief is voor jongeren in Israel, haar tijd verdelend tussen studie, een kantoorbaantje en als drill-sergeant in het leger. Ze deinst niet terug voor seksuele intimidatie van een ondergeschikte, wiens weekendverlof ze intrekt omdat hij haar melige fratsen tijdens het vrijen niet kan waarderen.

Verdomd intrigerend allemaal. Zou Abarbanel uit haar eigen ervaringen putten? Is Shirley een typische Israelische? Gaat het er in het Israelische leger echt zo promiscue aan toe? Heeft dat geen nadelige gevolgen voor de discipline?

Ik weet niet precies wat Abarbanel tegenwoordig doet voor de kost. Een zoektocht op Internet leverde een gek Youtube-filmpje en Amitai Sandy’s hoekje op Flickr op. Heel erg actief lijkt ze op stripgebied niet meer te zijn. Best jammer, want het gebrek aan diepgang in Shirley is mogelijk te wijten aan de jonge leeftijd van de auteur. Wie weet wat hetzelfde materiaal in handen van een wat rijpere, meer ervaren vrouw zou opleveren.

Volgend weekend (27 en 28 september) signeert Gregorius Nekschot tijdens de jaarlijkse Stripdagen in Houten.

Peter Breedveld, strips, 20.09.2008 @ 11:45

[Home]
 

4 Reacties

op 20 09 2008 at 13:01 schreef Frank:

Grappig: de clubarts van Feyenoord uit de late jaren ’60 heette ook Abarbanel. Volgens Willem van Hanegem kon hij nog geen levende van een lijk onderscheiden, maar was hij zeer royaal met pilletjes en poeders waardoor je fysieke vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdween, en waarop je uren kon blijven hollen.

op 20 09 2008 at 16:06 schreef Ellen:

@Frank, Max Abarbanel is in 2003 gestorven. Zijn kinderen zijn van mijn leeftijd (begin vijftigers).

op 20 09 2008 at 17:58 schreef DBC01:

‘…en als drill-sergeant in het leger.’
Altijd weleens afgetuigd willen worden door een GI Jane :D:D

op 21 09 2008 at 10:41 schreef Paco:

Wat een smerig wijf, die Shirley. Normaal gedraag je ten alle tijden dus dan ook.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS