Home » Archief » Dubbele loyaliteit


[12.01.2009]

Dubbele loyaliteit

Peter Breedveld

bel11 (76k image)

Rachida Dati, de één na lekkerste minister van justitie ooit (de lekkerste is vooralsnog onze eigenste Winnie Sorgdrager, op haar zestigste nog steeds een appetijtelijke vrouw), is vijf dagen na haar bevalling (via een keizersnede) weer aan het werk gegaan. En alsof dat al niet erg genoeg is, ziet ze er ook nog even strak uit als voordat ze zwanger werd.

Uiteraard heeft Dati hiermee de toorn van de feministische mafia over zich afgeroepen. Dati ondermijnt het recht op moederschapsverlof! Ze wekt de indruk dat moeders, die wel gebruik maken van dat recht, watjes zijn! Ze bewijst vrouwen op deze manier geen dienst!

Hier volgt een kort nieuwsbulletin voor het feministische deel van mijn lezers: Dati is geen minister van justitie geworden voor de Feministische Zaak, ze is het om haar land te dienen. Ik neem aan dat president Sarkozy Dati heeft gekozen omdat ze de beste kandidaat voor die ministerspost was, niet omdat ze een vrouw is.

Vrouwen die erop hameren dat vrouwen gelijk zijn aan mannen, moeten niet jeremiëren dat vrouwen in hoge posities het feminisme niet dienen door zus te doen of zo te zeggen, want ze ondergraven daarmee hun eigen stelling. Een mannelijke minister van justitie hoeft zich geen zorgen te maken over het imago van het mannendom, dan hoeft een vrouwelijke minister geen feministische belangen mee te wegen. Ze mag dat zelfs niet, want dan zou er sprake zijn van dubbele loyaliteit.

Stel dat de Marokkanen in Frankrijk gingen klagen dat Dati zich niet Marokkaans genoeg gedraagt, en dat Dati zich daar iets van zou aantrekken, dán zou je het geloei over dubbele loyaliteit eens moeten horen! Dan wel!

Van je zusters moet je het hebben. Ségolène Royal, die zo jammerlijk de presidentsverkiezingen van Sarkozy verloor, heeft gesuggereerd dat Sarkozy een bullebak is, die Dati dwong meteen weer aan het werk te gaan omdat hij de omstreden hervormingen op haar ministerie wil gaan doorvoeren.

Een betrouwbare bron, Ségolène Royal, die nodig iets over Sarkozy’s bullebakkerij moet zeggen. Royal heeft haar man, de voorzitter van de Franse Socialistische Partij, indertijd gedwongen om haar als presidentskandidate naar voren te schuiven, omdat hij anders zijn kinderen nooit meer zou zien!

Vrouwen zijn vooral leuk als ze met mannen zijn. Vrouwen onder elkaar proberen de anderen alleen maar omlaag te halen. Een vrouw die het ver schopt, is een doorn in het oog van haar zusters. Daarom is feminisme altijd een anti-manbeweging geweest en ging het nooit – en zal het ook nooit gaan – om de bevrijding van de vrouw.

Peter Breedveld is een mannelijk chauvinistisch varken.

Algemeen, 12.01.2009 @ 14:41

[Home]
 

24 Reacties

op 12 01 2009 at 15:13 schreef Hosseyn:

Het glazen plafond is dan ook altijd goed te doorbreken voor één vrouw; daarna zal ze zich omdraaien en zorgen dat er niet nog eentje langskomt.

Die Royal, dát is pas een mooi wijf.

op 12 01 2009 at 16:15 schreef Jimmy:

Arme Sarko, dit zal hem tijdens zijn herverkiezing hard worden aangewreven. Het vermoeden van vrouwonvriendelijkheid bestaat nu immers.

En die arme, hulpeloze Dati ondergaat het allemaal als een mak schaap zonder tegenspraak. Je zou denken dat een vrouw van dit kaliber zich niet zou laten ringeloren — zeker niet van iemand die, getuige haar functie, goed thuis is in het Franse recht — maar tevergeefs. Als een horige boer wordt ze op het erf aan het werk gezet.

op 12 01 2009 at 16:23 schreef Bert Brussen:

Moeders die gebruik maken van zwangerschapsverlof zijn mietjes.

op 12 01 2009 at 17:46 schreef toevallige voorbijganger:

Het is wel vervelend dat feministen zichzelf altijd eerst als vrouw en dan als mens zien.

Royal moet echt haar mond houden, vooral omdat Sarkozy het gewoon goed doet. Onder zijn leiding is Frankrijk een grote speler waar Merkels Duitsland in de marge aan het prutsen is. En die boer die hem geen hand wou schudden was ook een vervelende pauper.

op 12 01 2009 at 20:18 schreef Joris Willems:

Lieve mensen,

allemaal wel mogelijk waar, wat er over Rachida (een te gek goed uitziende vrouw trouwens) gezegd wordt, maar er is veel ook niet duidelijk over haar en haar privé leven.

Wat echter wel bekend is over haar, is, dat ze poeslief en verleidelijk meewerkend kan zijn, om daarmee dan tenslotte keihard haar zichtwijze en haar wil door te zetten, wat dan leidt tot een niet practikabel(e) besluit en politiek, waar iedereen onder zucht (behalve natuurlijk deze dodelijk ambitieuze Dati).

Alle ambtenaren en veel politici wensen sterk haar spoedige afgang vanuit de toekomst naar het nu, zodat deze politieke klucht gauw een einde mag hebben.

op 12 01 2009 at 20:41 schreef toevallige voorbijganger:

Joris Willems beschrijft hier even ongeveer iedere vrouw met een beetje pit.
En hij zocht het woordje "practisch".

op 13 01 2009 at 02:08 schreef Huub:

Joris Willems zegt dus eigenlijk dat het een steengoede politica is die het gaat schoppen tot 1e vrouwelijke presidente van Frankrijk.

op 13 01 2009 at 07:52 schreef Paco:

Winnie ?, Peter, oké smaken verschillen. Leuk stukje van je, vooral het laatste gedeelte over de feminas rojas.(rooie vrouwen)

Mi querida Rachida, ik noem haar gewoon bij de voornaam tenslotte is ze hier al een paar dagen en dan mag je elkaar bij de voornaam noemen, een sterke vrouw en laat zien dat ze blijft.
Me gusta, Rachida.

op 13 01 2009 at 09:50 schreef Peter:

A mi tambien!

op 13 01 2009 at 10:22 schreef Jimmy:

"Royal moet echt haar mond houden, vooral omdat Sarkozy het gewoon goed doet. Onder zijn leiding is Frankrijk een grote speler waar Merkels Duitsland in de marge aan het prutsen is."

Is Merkel’s Duitsland in de marge aan het prutsen? De Duitsers zijn wellicht meer op Duitsland gericht i.p.v. het buitenland, zoals Sarko et al, maar dat duidt eerder op pragmatisme en gezond verstand.

Wat heeft Sarkozy tot nu toe dan eigenlijk bereikt met zijn hyperactieve heen en weer gedraaf? Het maakt op mij een wat pathetische indruk. Merkel is minder ambitieus en gaat doelstellingen aan die ze kan halen en verantwoorden. Van de Duitse politiek van nu kunnen veel andere Europese landen best nog wat leren.

op 13 01 2009 at 11:09 schreef toevallige voorbijganger:


Het gaat trouwens helemaal niet zo goed in Dld. Hier in NL gaat het kennelijk beter. So far voor die Duitslandgerichtheid.
En Sarko heeft Betancourt bevrijd. Van de gemene FARC’s.

op 13 01 2009 at 11:32 schreef Jimmy:

"Het gaat trouwens helemaal niet zo goed in Dld."

Sterke argumenten, erg feitelijk! Nou dan zal ik je maar geloven, hè?

Duitsland maakt i.i.g. nog veel dingen en exporteert veel producten. Hoeveel Europese landen kunnen dat ook zeggen?

En met alle respect, maar de bevrijding van Bétancourt zegt niets, maar dan ook echt niets, over de kwaliteit van Sarko’s leiderschap i.v.m. Merkel.

op 13 01 2009 at 11:49 schreef Peter:

Sarko heeft ook die Roemeense verpleegsters en die Palestijnse arts in Libië vrijgekregen.

Alles bijelkaar heeft-ie meer voor het imago van Frankrijk gedaan dan zijn twee voorgangers bijelkaar. Dat is wel degelijk belangrijk.

In de VS staan ze tenminste geen Franse wijn meer in de Mississippi te flikkeren. Goed voor de economie!

op 13 01 2009 at 12:08 schreef toevallige voorbijganger:

Ach, wat dingetjes hier en daar.
http://www.fd.nl/artikel/10840939/merkel-worstelt-stimuleringspakket
Zoiets bijvoorbeeld.

op 13 01 2009 at 14:36 schreef Co Stuifbergen:

Sarkozy heeft Bulgaarse verpleegsters vrijgeKOCHT, en zeker niet geKREGEN.

Als tegenprestatie mocht Kadhafi een paar dagen in Parijs logeren. Dat ging tamelijk opzichtig, want hij had z’n eigen optrekje meegebracht.
Waarschijnlijk heeft hij ook wat modern wapentuig en zakken geld meegenomen op de terugweg.

Dat kan meer slachtoffer opleveren dan 6 verpleegsters + 1 arts.

op 13 01 2009 at 15:44 schreef Peter:

Die Khadaffi, die doet toch geen vlieg meer kwaad? Een excentrieke ouwe rock ‘n’ roller is-ie geworden. De Hugh Hefner van de islamitische wereld, maar dan cooler. Dat is toch geen toupet op die gelooide kop van ‘m en zijn gewaden zitten ‘m ook een stuk beter dan Hefners kamerjas.

op 13 01 2009 at 16:02 schreef Aun:

Die Merkel is toch een lachertje, mekkeren dat de Teutonen te weinig consumeren, nadat ze zelf de BTW had verhoogd met 3pc naar 19%.

op 13 01 2009 at 16:32 schreef Mark:

Klopt! Vrouwen kunnen niet samenwerken en zijn altijd concurrenten van elkaar. Dat is de belangrijkste reden waarom je er geen oorlog mee zou kunnen winnen. Mannen kunnen verschil in positie en status veel gemakkelijker accepteren. Mannen hebben ook altijd veel meer lol onder elkaar. Niks leukers dan met maten op vakantie gaan.

op 13 01 2009 at 17:18 schreef Peter:

Ik ga helemaal niet graag met mannen op vakantie, maar het is wel zo dat mannen het sneller met elkaar eens zijn over het te bereiken doel. De klus moet worden geklaard. Vrouwen willen eerst erkenning van hun status, de afwikkeling van allerlei rituelen en procedures, de verzekering dat ze serieus worden genomen, al dat gezeik.

Werk is voor vrouwen een statussymbool, niet veel meer, een manier om politiek te bedrijven.

op 14 01 2009 at 12:55 schreef Benfatto:

Sarkozy is een mannetje met grootheidswaan en een groots leugenaar, en daarom een prima politicus

op 15 01 2009 at 05:13 schreef Asmodeus:

‘Uiteraard heeft Dati hiermee de toorn van de feministische mafia over zich afgeroepen. Dati ondermijnt het recht op moederschapsverlof! Ze wekt de indruk dat moeders, die wel gebruik maken van dat recht, watjes zijn! Ze bewijst vrouwen op deze manier geen dienst’

Mijn Opzij-lezende moeke stond een week na de bevalling weer voor de klas, mij te showen. Om door vader even later mee naar huis genomen te worden, waar oma op haar kleinzoon wachtte.

Ze veracht de opvatting dat moeders niet moeten werken, maar voor hun kinderen zorgen. In contrast met het vroeger gebruikelijke ontslag bij zwangerschap, bevochten en ongedaan gemaakt, ging zij zo snel mogelijk verder met lesgeven.

Het moederschapsverlof (neologisme?!)is conservatief en socialistisch geïnspireerd. De ene groep vindt het een plicht dat mama thuis zorgt voor de kinders, de andere vindt het best als het volledig doorbetaald wordt.

op 15 01 2009 at 11:59 schreef babs:

Onder Sarko werkt Frankrijk eindelijk mee in het aanpakken van de ETA. De ene na de andere ETA-topper wordt sindsdien in Frankrijk aangehouden.

Toch heeft Jimmy gelijk dat Sarko niet al te veel bereikt heeft tot dusver. De Franse economie zit nog altijd totaal op slot. Om daarvan één voorbeeld te geven: in Frankrijk gaat de inkomstenbelasting nog steeds met handgeschreven formulieren die in persoon overhandigd moeten worden. Waarom? De ambtenarenbonden houden automatisering tegen, want dat zou banen kunnen kosten. Schaamteloos vind ik dat, opzettelijk belastingbetalers extra laten betalen voor aantoonbaar zinloos werk. Sarko heeft de macht van de vakbonden en van de ambtenaren nog totaal niet gebroken.

op 15 01 2009 at 12:37 schreef Peter:

Nou lijkt dat me ook niet iets dat je in een jaar klaarspeelt. We hebben het wel over een volk dat massaal de straat opgaat voor een garantie om op tweede Pinksterdag niet te hoeven werken.

op 15 01 2009 at 17:04 schreef babs:

Klopt, het is niet makkelijk, maar volgens mij is er nog niet eens een begin gemaakt en dat valt me een beetje tegen.

Sarko is gekozen om de macht van de vakbonden te breken en om Frankrijk veiliger te maken. Dat tweede doet hij goed en dat is ook logisch, want daarin is hij als burgemeester en minister groot geworden, maar het eerste blijft achter. Subsidie aan grote Franse bedrijven en protectionisme, het doet naar mijn mening meer kwaad dan goed.

Merkel kan ik wat minder goed beoordelen, maar wat ik over haar lees is dat ze in het net zo lastige Duitsland met kleine stapjes hervormingen doorvoert. Dat klinkt redelijk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS