Home » Archief » Hoer worden


[14.02.2009]

Hoer worden

Gin Mooy

hu10 (60k image)
Illustratie: Hu Ming

Het was een mooie dag om te wassen. Stralende zon, het einde van het regenseizoen, dus grote kans dat het wasgoed niet totaal doorweekt weer binnengehaald moest worden, en een lekker briesje, waardoor de twee grote weekendtassen vol was van de afgelopen paar maanden eindelijk eens door het sop konden.

Dat is in Sierra Leone een grote gebeurtenis, de witte vrouw aan de was, iedereen raakt daardoor geïnspireerd om hetzelfde te gaan doen. Behalve Birgit. Zij bleef met haar hoofd op haar handen bovenaan de trap zitten kniezen vandaag. Een puber, pak ‘m beet vijftien jaar, maar ze lijkt vijfentwintig. Ze groeit als kool, zowel in de lengte als de breedte. Een beetje ongewoon in dit huis, want de familie is straatarm, dus is er vanzelfsprekend ook niet altijd genoeg te eten.

Birgit zat dus op de trap. Geïrriteerd kon ze haar voet net één millimeter verplaatsen om zussen en nichten de ruimte te geven om te passeren, op weg naar school. Jaloers keek Birgit de meisjes na. Haar kop stond op onweer. Een groot verschil met gisteren, toen ik haar vrolijk aan de arm van een oudere heer op straat tegenkwam.

Schrikt u niet, het is niet een typisch geval van oudere bok geilt op jong meisje, tenminste niet alleen, want Birgit heeft er een paar weken geleden voor gekozen niet meer naar school te gaan. In plaats daarvan speelt ze vanaf dit schooljaar de hoer. Hier in huis wonen meer van die meisjes, die pas ’s avonds hun gezicht laten zien, de deur opendoen voor verschillende mannen, en nooit meer aan school denken. Hoewel het toch voor ze zal worden betaald, als ze zouden willen.

School duurt te lang om hun doelen te verwezenlijken, voor deze meiden. Ze willen een mobiele telefoon, een mp3-speler, dure kleren, en ga zo maar door. Maar er zijn hier zoveel meisjes die precies hetzelfde willen, dat de concurrentie op de prostitutiemarkt zo groot is, en dat een paar goede maaltijden per dag eigenlijk het enige is wat ze eraan over kunnen houden. Onderling zullen ze dat natuurlijk niet zo makkelijk toegeven, en zo kon het dat Birgit ontzettend geïnspireerd raakte door de grote verhalen van haar nichten en zussen die niet meer naar school gaan.

Voordat ze de definitieve stap zette, hebben verschillende mensen met haar gepraat. Toen dat niet werkte, is er tegen haar geschreeuwd, ze heeft een goede afranseling met een stok gekregen, ze is uitgescholden en vervolgens voor gek verklaard, niets hielp. Birgit was vastbesloten. In Sierra Leone zetten ouders hun kinderen niet zo makkelijk op straat, dus Birgit kon gewoon blijven zitten waar ze zat, maar ze wordt wel anders behandeld. Natuurlijk krijgt ze nog steeds haar rantsoen aan eten, maar ze wordt ook gewoon aan het koken, wassen en water halen gezet. Ze is nu geen schoolgaand meisje meer. Ze wil volwassen zijn, dus moet ze haar steentje bijdragen, net als de rest, simpel zat.

Birgit heeft toch een week of twee met een glimlach van oor tot oor rondgelopen. Het is waarschijnlijk eventjes precies zo gegaan zoals ze zich had voorgesteld, maar gisteren, met de oudere heer, moet het toch zijn misgegaan. Wat er is gebeurd, weet alleen Birgit, en de oudere heer natuurlijk, maar één ding staat vast; het heeft haar even doen twijfelen.

Haar trots inslikken en toch maar tegen moeders zeggen dat ze liever wel naar school gaat? Haar pas verworven vrijheden nu alweer opgeven? Het extra budget weer moeten missen? De harde knaken winnen het van het vervagende zelfbeeld. Birgit staat zich met tegenzin klaar te maken om vanavond weer op pad te gaan. Haar ogen schieten vuur als ik haar in het voorbijgaan vraag of ze gaat werken vanavond. Maar ze laat zich niet kennen. Flauwtjes glimlacht ze naar me. De betoverende naïviteit die ze ooit in haar ogen had, is verdwenen. Een doorgewinterde hoer is geboren. Het heeft maar één nachtje met een oudere heer gekost om Birgit te leren wat er in de wereld te koop is.

Hoewel ik weet dat het vergeefse moeite is, probeer ik haar toch nog een keer aan het twijfelen te brengen. “Waarom ga je niet naar school Birgit? Het is nog niet te laat, je kan altijd nog van gedachten veranderen”, zeg ik zachtjes tegen haar. Ze kijkt me uitdagend aan, trekt haar decolleté nog een stukje verder open en loopt richting deur. “Ik weet wat ik doe”, zegt ze, terwijl ze kordaat naar buiten stapt. Ik sla mijn ogen ten hemel en bid voor Birgit dat ze vanavond een leuke man tegen het lijf loopt.

Antropologe Gin Mooy (voorheen Hageman) doet promotie-onderzoek naar ex-kindsoldaten in Sierra Leone. Ze zette het hulpproject Mind to Change op en schreef een boek. Meer Gin op The Vault.

Gin Mooy, 14.02.2009 @ 13:11

[Home]
 

7 Reacties

op 14 02 2009 at 13:19 schreef Paco:

Laat ze zich maar uit laten wonen door die Bubas daar.

op 14 02 2009 at 15:04 schreef Benfatto:

Sommige mensen willen gewoon niet geholpen worden, alle goede bedoelingen ten spijt. In Nederland noemen we dat mensenhandel

op 14 02 2009 at 16:35 schreef Bert Brussen:

Ik sla mijn ogen ten hemel en bid voor Birgit dat ze vanavond een leuke man tegen het lijf loopt.

Dat bidden, doe je dat nou vaak sinds je God bent tegengekomen?

op 14 02 2009 at 20:08 schreef J.J. van der Gulik:

Mijn ervaring is dat in Nederland hoeren prettiger in de sociale omgang zijn dan niet-hoeren. Dus hoe meer hoeren hoe beter in Nederland. Daarbij moet ik zeggen dat ik zelf nooit gebruik maak van de diensten van een hoer, alleen al het idee van nummer zoveel zou me alle lust benemen.

Het heeft ermee te maken denk ik dat vrouwen door de door de natuur gegeven kenmerken in beginsel best prettig zijn voor mannen in de omgang. En hoeren zijn vermeende gevallen vrouwen en hebben zo niks te verliezen. Daardoor gedragen ze zich meer onbevangen en meer vrouwelijk volgens de door de natuur gegeven eigenschappen. Nederlandse vrouwen willen op een geforceerde manier een bepaalde standing ophouden wat wringt met hun natuurlijke eigenschappen en wat ze er althans voor mij niet aantrekkelijker op maakt. Voor mij op deze Valentijnsdag dus maar een roos voor de hoeren en een middelvinger voor de Nederlandse vrouwen.

op 14 02 2009 at 22:17 schreef Gin:

Bert: Hahaha. Ik roep wel heel vaak naar god, maar ik weet niet of dat ook onder de categorie bidden valt.

JJVDG: Hm. Bedankt voor de vinger in ieder geval. Ik zou blij zijn geweest voor Birgit als al haar klanten hele prettige mannen zouden zijn. Maar ja. Er zijn ook best onplezierige mannen, kan ik je verklappen.

op 14 02 2009 at 23:36 schreef N. Molrat:

Wat een heerlijke comment weer Gulik, je krijgt er van mij een roos voor en ook een middelvinger.

op 15 02 2009 at 12:11 schreef Hosseyn:

Van Gulik maakt geen gebruik van hoerendiensten, maar heeft kennelijk een kennissenkring die bestaat uit voldoende hoeren om daaruit een algemene beeld van ‘de hoer’ te kunnen distilleren. Wat doe je eigenlijk voor de kost, JJJ? Mensenhandelaar? Pooier? Sjankerdokter?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS