Home » Archief » Kuifje in Engeland


[14.02.2009]

Kuifje in Engeland

Barracuda

hu13 (89k image)
Illustratie: Hu Ming

Natuurlijk had Kuifje gewoon door moeten lopen, daar in Engeland. Dan was ons in elk geval dat idiote mediacircus op Heathrow bespaard gebleven. Aan de andere kant lijkt al die ophef over de vrijheid van meningsuiting minstens even overdreven. De Britten hebben Wilders de toegang geweigerd uit angst voor onrust onder de moslimgemeenschap, en niet omdat hij een in hun ogen abjecte mening verkondigt.

Maar de discussie of dat eerste wel verstandig is, lees je eigenlijk nergens. Integendeel, dagblad De Pers publiceerde eergisteren maar meteen een lijst van foute Britten die wij hier graag even goed de toegang zouden willen weigeren, Pim van den Dool spreekt over een nieuw dieptepunt in de Britse appeasement-politiek ten overstaan van de islam en moslims, en Het Vrije Volk windt zich natuurlijk weer op over onversneden islamisten die de Britse politiek in de greep zouden hebben, want voor eencelligen is iedere moslim immers gelijk aan Achmed the Dead Terrorist.

Het Vrije Volk heeft Geert trouwens inmiddels op zo’n hoog voetstuk geplaatst, dat het blog tegenwoordig automatisch iedere kamervraag van Zijne Excellentie afdrukt. Stel je voor dat pakweg Trouw zoiets zou doen met de generale missiven van GroenLinks of de PvdA.

Maar we begrijpen het wel: Geert beschermt ons als Hansje Brinker tegen de dreigende dijkbreuken. Tegen gevaarlijke moslimterroristen, malafide banken die duizenden werknemers op straat zetten, maar Anouk vier ton meegeven en niet te vergeten de Grote Volksverlakker en zijn 1,5 miljoen multiculti analfabeten.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn (haar?) weblog.

Barracuda, 14.02.2009 @ 12:35

[Home]
 

16 Reacties

op 14 02 2009 at 13:03 schreef Tarak:

"De Britten hebben Wilders de toegang geweigerd uit angst voor onrust onder de moslimgemeenschap, en niet omdat hij een in hun ogen abjecte mening verkondigt."

Stelt u dit gerust? Ik vind het verschrikkelijk.
Degene die het hardst schreeuwt, degene die dreigt met geweld, moet je z’n zin geven? Noemt u dat een rechtsstaat?

Zo’n iemand hoor je een klap op z’n kop te geven en tegen te zeggen "Dimmen jij!", maar niet gelijk te geven.

Het zal op sommigen vast theatraal overkomen, maar nogmaals het al vaak genoemde gedicht van Van Randwijk:

“Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.”

op 14 02 2009 at 13:35 schreef Ozymandias:

Eens met Tarak. De Britse bestuurders laten veel te veel de oren hangen naar extremistische moslims. En dat heeft een averechts effect, want extremisme woelt veel tieriger in het Verenigd Koninkrijk dan het hier doet.

Mijn indruk is dat Engeland sowieso nog een stuk politiek correcter en multicultaristischer is dan dat Nederland dat is.

Gelukkig hebben de Britten dat zelf ook wel door en weten ze keer op keer op geraffineerde wijze de spot te drijven hun eigen politieke correctheid. Kijk maar naar Little Britain, of Falwty Towers ("Don’t mention the war").

Of het briljante Extras:

En ze hebben in het VK de scherpste en elegantste critici op de politieke correctheid, zoals Theodore Dalrymple en Pat Condell. Wij zitten opgescheept met proleten als Geert Wilders

op 14 02 2009 at 13:38 schreef Huuskesgait:

Helemaal mee eens, Tarak. Bedankt!
Goodgoan: Huuskesgait

op 14 02 2009 at 13:54 schreef Tofuburger:

Het openbare-ordeverhaal was evident een smoesje, een wettelijke kapstok. Al zijn demonstraties door moslims nogal eens een openbare-ordeprobleem.

Het Verenigd Koninkrijk verklaarde Wilders ongewenst vanwege een mening (De Koran bevat haatpassages en is in verband te brengen met de grote moslimaanslagen in new York, Madrid, waarmee de Koran als haatzaaiend boek te beschouwen is, want er wordt haat mee geoogst etc.). Een niet al te schokkende anti-godsdienstige mening, tenzij je anti-godsdienstige meningen op zichzelf als bijzonder schokkend ervaart.

Het openbare-ordeprobleem wordt uiteraard gevormd door rellende en aanslagen plegende moslims, in naam van de godsdienst, vanwege geloof. De term "dhimmitude" is hier toch wel op zijn plek.

Het wederzijdse gekissebis tussen HVV- en FN-schrijvers zou trouwens wel weer wat kleurrijker mogen, wmb.

op 14 02 2009 at 15:15 schreef Conan:

woelt veel tieriger?

Je bedoelt ’tiert veel weliger’?

op 14 02 2009 at 17:05 schreef Ozymandias:

Ik wou dat er een edit functie was voor de comments…

op 15 02 2009 at 12:14 schreef Tarak:

Leestip:

"ISLAMOFOBIE EN WAAR ZE VANDAAN KOMT

Dat een groot deel van de Vlaamse kiezers bang is voor moslims, heeft volgens WIM VAN ROOY ook zijn oorzaken bij de islam zelf. Een gefundeerd debat over islamofobie kan daar onmogelijk aan voorbijgaan."

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=TF25LNTM&ref=front

op 15 02 2009 at 16:37 schreef Laila:

Naar wat ik gelezen heb(volgens mij in Het NRC Handels Dagblad van Woensdag jl. is Wilders wel degelijk de toegang geweigerd tot De U.K. vanwege zijn extremistische ideeen. Maar Wilders is natuurlijk geen extremist, hij bestrijdt ze slechts.
Ach de media heeft er weer aandacht aan besteed en daar is het hem altijd om te doen.
Zijn populariteit hangt immers samen van een aaneenschakeling van 15 minutes of fame.

Kom op nu…. tegenwoordig kan je op vele manieren zorgen dat iemand elders in de wereld jouw huzarenstukje van een film kan bewonderen.
Daar hoef je geen vliegtuig voor te nemen.

op 15 02 2009 at 19:19 schreef kaaskop:

Mr.wilders, go home.
Is wel wat anders dan, “auslander raus”.
Onze kampioen van het vrije woord is verontwaardigd omdat hij een koekje van eigen deeg kreeg.
Hij was al op voorhand gewaarschuwd om niet te komen.
Hij was, en niet gewenst en hem was al eerder te verstaan gegeven dat hem de toegang geweigerd zou worden.
Waarom dan die verontwaardiging?
Hij is ook al op deze site eerder ontmaskerd met zijn leugenachtige vertaling van bepaalde koranverzen.
De Britten hebben blonde chuckie verteld dat de Nederlandse rechterlijke macht ook nog een toetsing wil van chuckie zijn eerder gedane uitspraken, dus onbegrijpelijk al die commotie.
Spannend, heb al een paar zakken chips gehaald voor op de bank als chuckie zich moet verantwoorden voor de rechter.
Britten bang voor moslims, oh, daarom zitten ze met hun leger niet in moslimlanden.

op 15 02 2009 at 19:37 schreef Peter:

‘Blonde Chucky’, Hahahaha! Verdomd als Wilders inderdaad niet sprekend op Chucky lijkt.

op 15 02 2009 at 20:31 schreef Tarak:

Ze zijn gewoon gek in Groot-Brittanië, geen enkele aansluiting meer tussen juridische werkelijkheid en de samenleving:

Man in cel na fluiten tune Addams Family

In een bizarre strafzaak heeft een rechter Leopold Wrobel een celstraf opgelegd. De Brit floot vier jaar lang de tune van de Adams Family tijdens zijn werk. De vrolijke Frans floot het wijsje telkens als hij zijn bejaarde buren onder ogen kwam.

De oudjes konden het vrolijke wijsje niet waarderen en stapten naar de rechter. En met succes, want hun buurman gaat voor een poosje achter tralies. "De marteling bleef maar duren, hij slaagde er bijna in om onze levens te verpesten", laat een opgeluchte buurvrouw Kathleen Sharpe weten.

Wrobel is stomverbaasd over de uitspraak, en is zich van geen kwaad bewust. Naar eigen zeggen floot hij al die tijd naar zijn hond.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/106498/-Man-in-cel-na-fluiten-tune-Addams-Family.html

Als ik het zo lees, heeft Groot-Brittanië het uitgangspunt dat wetten voortkomen uit gangbare normen in de samenleving volledig los gelaten.

op 16 02 2009 at 01:11 schreef carmo da rosa:

Kende je deze nog niet, Tjerk?

op 16 02 2009 at 03:01 schreef Tofuburger:

"met zijn leugenachtige vertaling van bepaalde koranverzen."

Chuckie is geen Arabist, claimt dat ook niet. Zijn punt is dat uit de door de Koran geinspireerde islam-aanhangers er allerlei geweld, intimidatie etc. voortkomt dat niet gewenst is. Natuurlijk is het wat overdreven om een partij van 20+ zetels over dat onderwerp te hebben. Maar er is nog geen goed inzicht in welke wensen en eisen de moslimzuil allemaal op tafel gaat leggen. Ja, men wil naaktstranden verbieden, zoveel is duidelijk.

op 16 02 2009 at 12:05 schreef Tjerk:

Kende je deze nog niet, Peter?

op 16 02 2009 at 12:09 schreef babs:

Leuk dat Wilders de toegang is geweigerd op grond van regelgeving die hij zelf ingevoerd wil zien, maar verder maakt de Britse regering zich volledig belachelijk.

Zou Madonna de toegang ontzegd worden als gristenen af en toe een bom leggen? Indien nee, dan worden gristenen en moslims niet gelijk behandeld. Indien ja, dan is dat een uitnodiging aan gristenen eens wat meer geweld te gaan gebruiken in het onderstrepen van hun meningen.

op 17 02 2009 at 19:31 schreef Tjerk:

"Kende je deze nog niet, Tjerk?"

Zeker. Ik had de vorige keer toen je er mee kwam al uitgelegd waarom wat hij zegt van geen kanten klopt.

Uit het simpele feit dat de overheid helemaal geen zin had Wilders te vervolgen, omdat ze er geen zaak in zag, en de rechter die overheid er dan ook toe heeft moeten dwingen dit toch te doen, blijkt wel dat er van ‘islamisering’ van de justitiële macht in Nederland bij verre na geen sprake is.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS