Home » Archief » Geweld


[24.03.2009]

Geweld

Peter Breedveld

merkley13 (177k image)
Illustratie: Merkley???

Ik heb de schurft aan dierenactivisten, zelfs de geweldloze, met hun onverbiddelijke absolutisme. Maar het plan om alle dierenactivisten een contract te laten ondertekenen waarin ze geweld afzweren, is onzalig. Het zou uiteraard niet in het hoofd minister Ter Horst opkomen om moslims zo’n contract te laten ondertekenen vanwege de terroristische aanslagen van moslimextremisten. Dan zouden de rapen pas goed gaar zijn. Het verbaast me dat de hel niet is losgebarsten vanwege dit voorstel. Wat maakt dierenactivisten zo anders dan moslims?

Feitelijk is er al een contract waarin geweld wordt afgezworen, en wel met alle burgers. Elke ingezetene van een democratische rechtsstaat heeft een bindende afspraak met de overheid over geweld. De overheid heeft daarop een monopolie. Wie die afspraak schendt, wordt daarvoor gestraft. En God zag dat het goed was. We zijn hard op weg naar een samenleving waarin iedere burger al bij voorbaat schuldig is, tenzij hij zelf het tegendeel bewijst.

Stel dat het plan van Ter Horst wordt uitgevoerd, en iedere dierenactivist zo’n contract krijgt voorgelegd. Hoe kan iemand zo naïef zijn te denken dat daarmee de terreur door dierenactivisten een halt wordt toegeroepen? Zou iemand, die bereid is het lijk van andermans moeder op te graven of zijn kinderen te traumatiseren, echt terugschrikken voor contractbreuk? Zou die echt denken: “Nee, hoor eens, een huis met een gezin erin in brand steken, is tot daar aan toe, het is tenslotte voor de goede zaak. Iemands ouwe opoe opgraven, no problemo, hombre. Maar contractbreuk? Hola, dat is heavy shit, man!”

Mij lijkt het dat als je bereid bent geweld te gebruiken, je de fase van het taboe op contractbreuk ook wel voorbij bent. Ik zou het contract tenminste zonder aarzelen ondertekenen. En daarna een paar koppen van rompen schieten, een bejaarde rolstoelrakker de vijver in duwen, en een peuterspeelzaal opblazen.

“Mijnheer Breedveld, wat hadden we nou met elkaar afgesproken? U zou geen geweld gebruiken!”

*BLàM!* -“Had u nog wat?”

Me tenslotte een weg uit mijn eigen huis schieten, dat door een zwaarbewapende politiemacht is omsingeld. Glorieus ga ik ten onder, als een eenzame desperado. ’s Avonds een persconferentie op televisie: “We begrijpen hier helemaal niks van, hij had een contract ondertekend!”

Eén van mijn favoriete films is Hombre, die ik als vijftienjarige op televisie zag (daarna nooit meer – weinig kans dat je die dezer dagen voorbij ziet komen, want de film is nogal traag, naar moderne maatstaven). De stoïcijnse Paul Newman heeft zich in die film op een berg verschanst, waar hij wordt belaagd door een stel bandieten. Eén van hen komt met een witte vlag naar boven, om te onderhandelen. Newman geeft geen duimbreed toe, en op zeker moment realiseert de boef zich dat hij totaal niet onder de indruk is van die witte vlag. “Zeg, je gaat toch niet…? Dit is een witte vlag, man! Dat moet je respecteren!” De boef begint in paniek de berg af te rennen, en Newman schiet ‘m zo in z’n reet. Wat heb ik gelachen. Misschien wel de beste filmscène ooit.

In dit stukje staat drie keer het woord ‘hombre‘, dat ik anders nooit gebruik, vier keer ‘moslim’ (of een afgeleide), dat ik heel vaak gebruik, en vijf keer ‘dierenactivisten’, dat hier de komende tijd heel vaak gaat worden gebruikt.

Peter Breedveld is aan het sparen voor een echte bontjas.

Peter Breedveld, 24.03.2009 @ 13:06

[Home]
 

73 Reacties

op 24 03 2009 at 14:27 schreef Bert Brussen:

"“We begrijpen hier helemaal niks van, hij had een contract ondertekend!”

vat inderdaad wel zo’n beetje de kinderlijke gedachtengang van Ter Horst samen.

Overigens: "We zijn hard op weg naar een samenleving waarin iedere burger al bij voorbaat schuldig is, tenzij hij zelf het tegendeel bewijst."

Daar zijn we al lang.

op 24 03 2009 at 15:08 schreef Ozymandias:

Verwacht niet te veel van het contract! Dit project staat immers nog in de kinderschoenen. Mochten de dierenactivisten ondanks het contract toch van het rechte pad afwijken, dan is er altijd ruimte voor verbetering.

Ik denk aan het uitbereiden van het contract met extra subpragrafen, clausules, alternatieve begripsomschrijvingen. Ik weet het, het is behoorlijk wat papierwerk, maar voor een veiliger Nederland moet je wel wat overhebben!

op 24 03 2009 at 15:15 schreef herman van der helm:

Zou ter Horst ook een contract willen ondertekenen dat zij en companen al het geweld tegen dieren afzweert? Ik denk dat de dierenactivisten dan wel zullen volgen.

op 24 03 2009 at 15:25 schreef vander F:

Weer een mooi inkijkje in het intens naïeve en wereldvreemde brein van Ter Horst.

Dit is bijna kwaadwillend,
zeker als zo’n schertsfiguur minister mag blijven.

op 24 03 2009 at 16:32 schreef dick jansen:

Er is een eenvoudiger oplossing. Een infiltrant een paar van die gasten laten omleggen. Of heb ik teveel films met Charles Bronson gezien?

op 24 03 2009 at 17:29 schreef smeets:

Het is gewoon een voortzetting van de anti-terrorismewetgeving waarbij het denken over aanslagen al strafbaar is. Het heeft wat weg van een gedachtenpolitie.
Ik denk echter dat de minister deze wetgeving vooral wil gebruiken om de organisaties te dwingen hun eigen leden te controleren. Scheelt ze een hoop werk als ze organisaties kunnen uitsluiten in hun onderzoekjes.

Verder kan ik als voorstander van dierenrechten peter gelijk geven dat dierenactivisten absolutistische trekjes vertonen en de realiteit een beetje vervormen. Toch ben ik voor wat tegenwicht aan de christelijke bioindustrie en daarom blij dat ze er zijn. Voor een gezonde balans..
En nu ga ik een kippie slachten..

@ dick,

Ja, je hebt teveel films gezien. Zo ken ik iemand die alle Jansens wil afslachten omdat hij in zijn jeugd teveel gepest is door iemand met zo,n naam. Toch ook een legitieme reden.

op 24 03 2009 at 17:42 schreef leo:

Peter, sparen voor een bontjas is niet nodig, tenminste niet voor eentje voor je vriendin. Ga naar de kringloopwinkel. Tennminste, bij mij in de omgeving (Soest) vind je daar voor 30 tot max 50 euris een mooi exemplaar, kort of driekwart. Een Charles Bronson fur coat zal je wat meer kosten of die zal lastiger te vinden zijn, zelfs nieuw.

Rendierhuiden op de vloer zijn heel fijn voor de voeten, het effect is een soort warme stralings massage. In Lapland ook vaak in verband met vruchtbaarheid gebracht. Koop er een paar en ga er naakt op je buik op liggen.

Wat het Ter Horst contract betreft, dit is niet zomaar waanzin. Dit valt in het straatje van de nieuwe ideologie van het ‘communitarisme’, een beweging van Etzioni, met in Nederland aanhang bij Balk, Hirschdeballen en kennelijk nu ook Ter Horst; de burgerplicht voor de (lokale) gemeenschap staat hierin voorop en wordt contractueel en door sociale controle geregeld.
Daar hoort ook bij je eigen vader aangeven die in een niet goedgekeurde onverzekerde auto rondrijdt, die zwarte rook uitblaast of het portret van Bea als vloermat gebruikt.

op 24 03 2009 at 17:56 schreef dick jansen:

@smeets,

Graag naam en adres, kan ik wat gaan rechtzetten ;-)

op 24 03 2009 at 19:40 schreef Mohammed:

Wat maakt dierenactivisten zo anders dan moslims?
Wat maakt dierenactivisten zo anders dan Pedofielen?
Wat maakt dierenactivisten zo anders dan witte Nederlandse vrouwen?
Wat maakt dierenactivisten zo anders dan Amsterdamers?
Wat maakt dierenactivisten zo anders dan homo’s?

Sorry, homo’s horen niet in deze rij.Homo’s zijn lachtoffers.

op 24 03 2009 at 20:04 schreef Pieter:

Ik ben voor als de Amsterdamse taxi mafia zich ook contractueel bindt aan het loffelijke streven feestgangers voor een normaal tarief naar huis te brengen.

op 24 03 2009 at 20:45 schreef Smeets:

@ de heer Dick Jansen,
Ik heb de ervaring dat mensen (lees Dick Jansen) die zichzelf graag een heldenrol toeeigenen door de toepassing van geweld in het algemeen onder de categorie "blaffenden honden bijten niet" vallen. De mensen waarbij ik vanwege fysieke dreiging op mijn hoede ben die dreigen nooit…
Met andere woorden: succes met Charles Bronson.

op 24 03 2009 at 21:07 schreef Frank:

Een sterk staaltje van nietszeggende symboolpolitiek, gevoerd door een tandeloze overheid die niet bekwaam is om haar kerntaken behoorlijk uit te voeren, tenzij het om ongeorganiseerde kleine kroegbazen gaat.

Het contractenrecht is bedoeld noch geschikt om sturing aan maatschappelijke ontwikkelingen te geven, en nog veel minder ter vervanging van of aanvulling op publiekrechtelijke bevoegdheden.

op 24 03 2009 at 22:08 schreef Bert Brussen:

"Het portret van Bea als vloermat"

Geinig idee!

op 24 03 2009 at 22:24 schreef dick jansen:

@ de weledele heer Smeets,
Mijn grootste heldenrol bestond eruit dat ik tijdens de Praagse lente in mijn Centuriontank op de Noorddduitse laagvlakte de Russen op afstand heb gehouden. En ik hoefde niet eens te blaffen ;-)

op 24 03 2009 at 22:32 schreef Peter:

sparen voor een bontjas is niet nodig, tenminste niet voor eentje voor je vriendin. Ga naar de kringloopwinkel.

Dank. Ik hoop net zo’n jas te scoren als P. Diddy. Rendierproducten mag je toch niet invoeren in de EU? Dan moet ik dus met de auto naar Lapland.

op 24 03 2009 at 22:34 schreef Hosseyn:

Rendierprodukten niet invoeren? Ik heb vorig jaar nog een velletje in het vliegtuig meegenomen uit Oslo. Geen probleem hoor! (het kan ook een eland zijn geweest…)

op 24 03 2009 at 22:37 schreef Peter:

O, jij hebt een huis in Noorwegen, da’s waar ook. Kun je een paar rendiervellen voor me meenemen, de volgende keer?

op 24 03 2009 at 23:41 schreef Hosseyn:

In Zweden, Peter. Ik zal ’s kijken. Wolven zitten er ook. Dat is pas écht fout; een mantel van wolfshuid, met de kop erop als capuchon. En dan naar een demonstratie van de PvdD, lachen!

op 25 03 2009 at 01:28 schreef Huub:

Inderdaad een belachelijk voorstel. Een verplichte heropvoedingscursus met elementaire politieke filosofie lijkt me meer op z’n plaats. Neerschieten als ze Rousseau na twee dagen niet kennen.

op 25 03 2009 at 02:00 schreef Asmodeus:

"Know what I’m gonna do? I’m gonna get myself a 1967 Cadillac El Dorado
Convertible, hot pink, with whaleskin hubcaps and all-leather cow
interior and big brown baby seal eyes for headlights… yeah! And I’m
gonna drive around in that baby at 115 miles per hour, getting 1 mile
per gallon, suckin’ down quarter pound cheeseburgers from McDonald’s
in the old-fashioned non-biodegradable styrofoam containers and when
I’m done suckin’ down those greaseball burgers I’m gonna wipe my mouth
on the American Flag and then I’m gonna toss the styrofoam containers
right out the side, and there ain’t a goddamn thing anybody can
do about it."

Wat een klootzak, die Dennis Leary. Dit fragment uit zijn ode aan de ‘asshole’ kwam spontaan bovendrijven in mijn geheugen, na de reactie van Geert.

Charles Bronson, Dick Jansen? Deathwish en de opvolgers zijn samen te vatten in drie woorden: sadisme, geweld en wraak. Geen humor, geen relativering, niet lekker. Of je moet een liefhebber zijn, om het genoegen te mogen smaken…

op 25 03 2009 at 07:32 schreef Peter:

Jongens, ik weet opeens zat om voor mijn verjaardag te vragen. Bedankt! Die jas met wolvekoppencapuchon wil ik, denk ik, het liefst.

Toevallig zong ik laatst voor mijn geliefde nog ‘The Asshole’ van Denis Leary:

I park my car in handicapped places
While handicapped people
Make handicapped faces

I’m an asshole!
I’m an asshole!

op 25 03 2009 at 12:03 schreef Geert:

Wat te denken van sloffen van zeehondenleer, met de koppen als voorkant! (As seen in Duckman, briljante serie).

op 25 03 2009 at 12:08 schreef smeets:

@ de weledelgestrenge Dick Janssen

De helft van Nederland boven de 40 heeft in zo,n tank in Duitsland liggen slapen. Verplicht nummertje in diensttijd…

op 25 03 2009 at 12:31 schreef dick jansen:

@ de hoogedelgestrenge heer Smeets (ik heb de Titulatuurgids van mijn laatste werkgever in de boekenkast, nog 147 pagina’s te gaan ;-) ),
De hulzenbak was de favoriete plaats voor een tuk.

@ Asmodeus,
Ik lust er wel pap van.

op 25 03 2009 at 13:25 schreef Tjerk:

Leary’s ‘Asshole’ biedt toepasselijk materiaal om dierenbeschermers mee te pesten, (en het is nog een bijtende parodie op de mentaliteit van de gemiddelde Amerikaanse chauvinist ook):

You know what I’m gonna do?

I’m gonna get myself a 1967 Cadillac, El Dorado convertible
Hot pink,
with whaleskin hub cabs
and all leather cow interior,
and big brown baby seal eyes for headlights,
YEAH!

And I’m gonna drive around in that baby at 155 miles per hour,
getting one mile per gallon,
Sucking down quarter pounder cheese burgers from McDonald’s
in the old fashioned non-biodegradable styrofoam containers

And when I’m done sucking down those grease ball burgers,
I’m gonna wipe my mouth with the American flag,
and then I’m gonna toss those styrofoam containers right out the side,
and there ain’t a goddamned thing anybody can do about it.

You know why? Because we’ve got the bombs, that’s why!
Two words: nuclear *fucking* missiles, okay?!

op 25 03 2009 at 14:23 schreef babs:

Kan ik je nog plezieren met kaartjes voor het stierenvechten? Kun je daar lekker in je nieuwe bontjas gaan zitten.

op 25 03 2009 at 14:33 schreef Hosseyn:

Ik kom nooit dierenbeschermers tegen; wél vegetariërs. Dat is pas erg.

op 25 03 2009 at 14:38 schreef rena:

Met zo’n mooie jas kun je weer in fijn een dagje in Antwerpen met Hassnae gaan winkelen.
Ze moet nodig nieuwe lenteschoenen…

op 25 03 2009 at 14:45 schreef Peter:

Stierenvechten, kewl!

Rena, in Antwerpen zie ik nooit antibontprotestanten. Die staan altijd voor Herrod’s, in Londen. Dáár wil ik heen met mijn nieuwe bontjas.

op 25 03 2009 at 14:54 schreef Hosseyn:

Peter: dat is wel erg modieus en weinig contrair – als je nu écht fun wilt hebben, en oneigentijds provoceren, dan ga je naar Moskou met een spuitbus verf om eens wat minkjassen van nieuwe rijken en mafiasletjes te besmeuren.

op 25 03 2009 at 14:58 schreef Peter:

Het gaat me er helemaal niet om dwars te zijn, ik ben echt tegen die antibontterreur. Ik ben voor het recht van mafiasletjes om bont te dragen.

op 25 03 2009 at 15:02 schreef Hosseyn:

Bont is prima (hoe zouden anders naakte Venussen in Furs kunnen lopen), mafiasletjes vind ik dan weer minder. (vanwege de mafia, niet de sletjes)

Het grappige is dat in de zeer linkse jaren zeventig al die zeer linkse figuren in bontjasjes liepen. Het kan verkeren.

op 25 03 2009 at 15:07 schreef Peter:

Ik weet niet of ze wel links zijn, die antibontfanatici. Brigitte Bardot en Loor zijn hartstikke rechts.

Het gaat me erom dat ik websites zie waarop beroemde mensen aan de schandpaal worden genageld omdat ze bont dragen. Fuck that. Ik laat me geen moraal opleggen.

op 25 03 2009 at 15:09 schreef Hosseyn:

Tja, het begint met bontactivisme en vegetarisme – straks gaan ze zoöfilie ook nog verbieden.

op 25 03 2009 at 15:15 schreef Tjerk:

Zoiets?

op 25 03 2009 at 15:17 schreef Benech:

Ja maar Hosseyn, volgens mij waren in de jaren ’70 die zielige filmpjes van doodgeknuppelde zeehondjes e.d. nog geen bon ton. Daarvoor moet je een decennium later zijn. Of was jij ook fan van Seabert?

op 25 03 2009 at 15:28 schreef Peter:

Precies, Tjerk, zo’n jas. Of misschien toch liever zwart.

op 25 03 2009 at 15:34 schreef Hosseyn:

Wie is Seabert?

op 25 03 2009 at 15:52 schreef Tjerk:

@Peter; Dan kom je toch een beetje in de jaren ’70 terecht. Vergeet je de plateauzolen niet?

op 25 03 2009 at 16:23 schreef leo:

Peter,

Kom eens langs in de na-zomer. Mooie rendierhuiden kun je beter in Zweden kopen.

Ga eventueel via Oslo, dar kan je nog wat mooi Frontaal Naakt van Vigeland bekijken. In graniet.

op 25 03 2009 at 21:09 schreef rena:

is zo’n contract trouwens (wereldwijd geldig te maken) niet iets voor van die anti-abortustypes?

op 26 03 2009 at 10:27 schreef Laila:

Het valt voor mij moeilijk te rijmen dat Brigitte Bardot Le Penniste is maar daarnaast zo’n grote liefde aan de dag legt voor dieren.Er zijn dierenvrienden die warm zijn naar mensen én dieren maar het soort dat alleen maar dieren liefheeft wantrouw ik.

op 26 03 2009 at 11:17 schreef Peter:

Psies, van die mensen die met droge ogen verklaren dat dieren je tenminste niet belazeren. Ha! Dieren vreten je op zodra ze de kans zien, dan aarzelen ze geen nanoseconde.

op 26 03 2009 at 11:45 schreef babs:

Maar dieren kunnen daar niks aan doe-oen, dat is hun natuu-uur. Mensen kiezen ervoor stom te zijn, mensen moeten dus dood en dieren moet je laten leven.

op 26 03 2009 at 12:42 schreef kaaskop:

Zo stom kan het verkeren.
Kan er nog steeds niet aan wennen.
Overal zie je dat hygiëne belangrijk is in Nederland.
Je wordt dagelijks overspoeld door was, afwas of zeepreclame.
Behalve als het om honden of andere huisdieren gaat dan mogen ze zelfs van je bord eten, er word vaak hilarisch om gelachen alsof iemand een goede mop verteld heeft.
Natuurlijk word daarna gewoon van het zelfde bord gegeten.
Een koningin en een jorristsma, ereburgers van Nederland, die hun hondjes in het openbaar hun gezicht laten likken, hun tanden en hun tandvlees laten ‘schoonlikken’ door een klein ruw hondentongetje.
Het zijn dezelfde kleine keffertjes die als je ze uitlaat, overal hun neus tussen douwen en soms zelfs proeven van wat daar zomaar door een ander hondje is achtergelaten.
Ze zijn zo lenig, dat ze niet alleen het uiterste stukje van hun staart kunnen bijten, maar het tongetje schiet regelmatig ook nog eens onder hun staart.
Je weet wel die tandenborstel.

Ik ben alleen bang als ik over een grasveldje moet lopen, het lijkt wel een mijnenveld.
Vergis je niet, ik hou ook van dieren, maar er zijn grenzen, sommige vind ik wel weer lekker.
Jammer dat’van Kooten en de Bie’ hier nooit iets mee gedaan hebben, maar er is nog you tube.
Babs, ik vermoed dat je nog niet een verklaring ondertekend hebt.

op 26 03 2009 at 14:32 schreef Ozymandias:

Nou nou Peter, Je lijkt Troy McLure wel uit die scene uit The Simpsons waar Lisa een schoolvoorlichtingsfilm voor vegetariers te zien krijgt:

"Troy: Just ask the scientician.

Scientician: Ah,…

Troy: He will tell you that in nature one creature eats another to survive. If a cow would got the chance it would eat you and everyone you care about."

En dan volgt een close-up van een koe die in de camera kijkt, met dreigende muziek op de achtergrond.

op 26 03 2009 at 15:35 schreef Peter:

Wat dacht je, Oz. Iedere keer als ik een aflevering van The Simpsons zie, heb ik dat ‘blij-dat-een-ander-het-een-keer-zegt’-gevoel. Bijvoorbeeld Homers gesprekken met God. Ik zou het Hem zelf niet beter kunnen zeggen.

op 26 03 2009 at 15:46 schreef Hosseyn:

Hebben we nog geen voordehandliggende Godwin gehad in deze discussie?

op 26 03 2009 at 16:05 schreef Ozymandias:

Je weet toch wel dat die scene satirisch was bedoeld? Dat het een parodie was op de drogredernaties die men gebruikt om morele druk op vegetariers te leggen zodat ze hun onconformistische eetgewoonten opgeven? Om vooral gewoon normaal te doen en gewoon vlees te eten net als alle anderen?

Toen ik die aflevering voor het eerst zag, ervaarde ik het als een hart dat onder mijn (kunstleren) riem gestoken werd.

op 26 03 2009 at 16:08 schreef Laila:

Kaaskop

Het scenario dat jij beschrijft zou minder eg zijn dan het scenario dat Hugo Borst in de Wereld Draait Door aan mij heeft opgedrongen.
Honden die een bolus verorberen! Met een serieus gezicht wist hij te vertellen wat dé remedie hier tegen was: eierkoeken….nee niet van de supermarkt maar ze moesten echt van de banketbakker komen omdat daar een amoniaklaag op zit.
Soms denk ik echt dat ik in de twilight zone zit.

op 26 03 2009 at 16:08 schreef Laila:

eg = erg

op 26 03 2009 at 16:14 schreef Ozymandias:

Hosseyn, Stalin was ook een verbond met Hitler aangegaan, in de hoop dat Hitler Rusland niet binnen zou vallen.

EN WE WETEN ALLEMAAL HOE DAT IS AFGELOPEN!!!!111

op 26 03 2009 at 16:19 schreef Ozymandias:

En bij het Verdrag van München werd ook een soort ‘contract’ met Hitler afgesloten dat hij af zou zien van verdere oorlogshandelingen.

EN WE WETEN ALLEMAAL HOEVEEL DIT CONTRACT UITGEHAALD HEEFT!!!111!!

op 26 03 2009 at 16:20 schreef keuleniscool:

Pas op voor dieren activisten…
Milieu is het meest MIS-bruikte woord .
Greenpeace en milieudefensie zijn terreurorganisaties .
Milieu en dieren-fanaten zoals Volkert de Graaf ,
de moordenaar van Pim Fortuyn) , zijn zeer gevaarlijk.
Daar kan niet vaak genoeg voor gewaarschuwd worden.
Om hun gelijk te halen schuwen ze niks ,
zelfs moord en terreur vindt dit tuig ,,normaal,,
Overdrijven , liegen en bedriegen is hun visite-kaartje !
En nu krijgen ze ook nog zakken vol geld als subsidie !
Schande !

op 26 03 2009 at 16:20 schreef Peter:

Je weet toch wel dat die scene satirisch was bedoeld?

Satirisch? Ik vind dat gewoon grappig. Alles en iedereen wordt op de hak genomen in The Simpsons. Er is voor iedereen ook wel iemand om zich mee te vereenzelvigen. Dat Lisa jouw alterego is, verbaast me helemaal niks. Bart en Homer zijn die van mij.

Satirisch, ironisch, zal allemaal wel, maar als je nadenkt over wat Troy zegt, is er geen speld tussen te krijgen: die koe zou geen moment aarzelen en jou en al je geliefden met huid en haar opvreten en weer opboeren, opvreten en weer opboeren, opvreten en weer opboeren.

Dus wees maar blij dat het maar een koe is, en niet is toegerust voor het betere slachtwerk.

Intussen eet ik zonder enig gewetensbezwaar koe en vooral eend. Smerige homoseksuele necrofielen zijn dat, eenden.

op 26 03 2009 at 16:24 schreef Ozymandias:

En als je denkt dat dierenactivisten allemaal lieverdjes zijn, BEDENK DAN WEL DAT HITLER OOK EEN VEGETARIER WAS!!

EN hIJ WAS L-I-N-K-S!!!!1!!1!!

op 26 03 2009 at 16:25 schreef Laila:

Milieu en duurzaam ondernemen worden voortdurend misbruikt om de consument te verwarren en af te leiden.Ere aan de mensen en bedrijven die wel integer zijn.

Overdrijven,liegen en bedriegen is helaas niet alleen aan gesubsidieerde dieren en milieu activisten voorbehouden.

op 26 03 2009 at 16:27 schreef Hosseyn:

Ozy: BEDENK DAN WEL DAT HITLER OOK EEN VEGETARIER WAS!!

Die bedoelde ik!

op 26 03 2009 at 16:38 schreef Hosseyn:

Overigens hebben honden, postduiven en paarden massaal gecollaboreerd in de oorlog. Dus!

op 26 03 2009 at 16:48 schreef babs:

Ik vind dat je best vlees mag eten, MAAR ZOALS MOSLIMS KOEIEN SLAGTEN, DAT ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN !!11!!! lIEVER EEN HONDENNEUKER DAN EEN GEITENNEUKER 111!!!!

op 26 03 2009 at 16:52 schreef Laila:

JAAAAAA dames en heren, Babs is de gelukkige winnaar van een heuse vingerplant.

Bij de baard van de profeet, je hebt de moslims er bij gehaald!
Het begint zo langzamerhand de vorm aan te nemen van een dwangneurose : )

Liever een geitenneuker dan een kinderneuker.

op 26 03 2009 at 17:07 schreef Ozymandias:

Het is niet aan de orde, want mensetende koeien bestaan helemaal niet. Koeien eten hooguit wat insecten bij het grazen, en dat doen ze inderdaad zondere gewetenswroeging. Dieren hebben immers geen geweten.

Maar, Bentham zei al: "It doesn’t matter if they can reason; it doesn’t matter if they can speak; what does matter is if they can suffer."

Belangrijker dan dat: je kunt je afvragen waarom Troy zich in zulke vreemde hoeken en bochten wringt om vegetariers moreel aan het wankelen te brengen. Waarom is dit zo belangrijk? Waar komt toch die onbedwingbare behoefte van sommigen vandaan om vegetariers de les te lezen?

Ik krijg ook regelmatig allerlei verwijten om de oren. Zijn vegetariers door alleen al door hun bestaan bedreigend of ongemakkelijk voor vleeseters?

op 26 03 2009 at 17:10 schreef Laila:

Als je hoort wat een bedrijf als Monsanto uitvreet zou je niet alleen vegetarier worden maar jezelf een algeheel voedselverbod opleggen.
Voorlopig hecht ik er nog te veel aan om af en toe een stukje vlees te verschalken.

op 26 03 2009 at 17:10 schreef Summer Glau:

Maar het is de natuur!! Het is natuurlijk dat we vlees eten!!!1!!!

Bovendien staat de mens ook gewoon boven de dieren, dus we hebben alle recht om ze af te slachten!!!1!!

op 26 03 2009 at 18:23 schreef Peter:

Oz, why so serious?

Ik ben een tijdje vegetariër geweest. Nooit door iemand lastig gevallen. Weet je waarom niet? Omdat ik een a-typische vegetariër was: ik heb nooit iemand geprobeerd te bekeren. En ik ben aangenaam gezelschap. Wat ik zei: a-typische vegetariër.

op 26 03 2009 at 18:56 schreef Tjerk:

Ozymandias: "Zijn vegetariers door alleen al door hun bestaan bedreigend of ongemakkelijk voor vleeseters?"

Ab-so-luut. Net als ex-rokers enkel door hun bestaan als ex-roker de hele wereld meedelen:

‘Rook je nog? Weet je dan niet dat je longkanker van kan krijgen? Of dat je ervan uit je bek gaat stinken? Of dat je zaadcellen er onder lijden?’,

en zo voor anderen het plezier het plezier van het roken vergallen, zo gaat er van het loutere bestaan van vegetariërs een moreel oordeel uit over die afschuwelijke lieden die nog vlees eten.

Vandaar dus de behoefte vegetariërs in te peperen dat honden kleine kindjes aan stukken scheuren als het zo uitkomt; dat katten sadistische spelletjes met muizen spelen; dat chimpansees zelfs andere apensoorten uit de bomen plukken, uit elkaar trekken en rauw verorberen; dat menige, tussen de varkens onwel geraakte boer zichzelf bij bewust zijn aantrof in aangevreten toestand; en dat als een koe zou zijn geëvolueerd tot een roofdier als de tijger of de krokodil, zij geen seconde zou aarzelen om jou of mij te grazen te nemen en ons aan haar kalfjes te voeren.

Helaas-pindakaas voor de koe, het is allemaal niet zo gelopen. Maar middels de domesticatie geven we d’r toch ook veel voor terug: ze hoeft nooit te zoeken naar voedsel en nooit te vrezen opgejaagd en verscheurd te worden door roofdieren. Wat kilo’s biefstuk en een paar schoenen is wel het minste wat het daarvoor terug kan doen.


Dennis Leary legt nog eens uit waarom niet-rokers en vegetariërs Untermenschen zijn

op 26 03 2009 at 19:44 schreef Peter:

Ha! Die Dennis Leary. En als je dan die films ziet, waar hij in speelt. Wat een bagger. Geldt voor Chris Rock ook, trouwens. Briljante komiek, maar die films…

op 26 03 2009 at 20:59 schreef Fidel T.:

[Gemeulenbelt]

op 26 03 2009 at 21:14 schreef Tjerk:

Leary’s tirade dat je nergens meer een gewone bak koffie kan krijgen is ook ronduit hilarisch.

op 26 03 2009 at 21:18 schreef Tjerk:

@Fidel; ik had Hicks er tussen gezet, maar zocht nog een stuk over vegetariërs, stuitte op de sketch van Leary en oordeelde dat ‘ie grappiger was.

op 26 03 2009 at 21:28 schreef Fidel T.:

[Gemeulenbelt]

op 26 03 2009 at 21:54 schreef Peter:

Fidel T., is het je nou nog niet duidelijk dat ik je hier niet wil? Wegwezen, zuiger, en blijf weg.

op 27 03 2009 at 12:16 schreef Tjerk:

Tja, ik vrees toch dat aangezien mensen blijkbaar geen leven hebben als ze hier niet meer kunnen/mogen krabbelen, het vroeger of later als een fundamenteel mensenrecht aangemerkt zal worden.

Dat wordt straks bans uitvechten tot en met het Europese Hof, zeg ik je.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS