Home » Archief » Dirty Harry


[12.05.2009]

Dirty Harry

Frans Smeets

Lai03 (60k image)
Illustratie: Justine Lai

Mijn moeder heeft me altijd gewaarschuwd om Harries nooit te vertrouwen. En moeders hebben altijd gelijk. Het eerste autootje dat ik kocht was van een Harry. Het viel al uit elkaar voordat ik er mijn eerste meisje erin had gelokt. Laatst een grasmaaimachine van een Harry gekocht, komt er nog dezelfde dag meer rook uit de machine, dan dat er grassprieten gemaaid werden. Over Harry Beun maar niet te spreken…

Laat ik nu net in het artikel over kaaskopreligies een link geplaatst te hebben naar een van de duizenden zielenknijpers en laat die nu uitgerekend Harry heten. Toen ik een kritische noot achterliet in zijn gastenboek werd die direct verwijderd. Harry houdt niet van tegengeluiden.

Harry is magnetiseur, klassiek homeopaat en iriscopist (ooglezer) van beroep. Harry richt zich vooral op het uitmelken van zieken, labielen en eenzamen door ze plantjes te laten eten en zich vrijwillig te laten vernederen en betasten.

De webpagina waarop de slijmerige radio-interviews met Harry te vinden zijn, zeggen heel veel over de methodiek van het leger aan oplichters, tovenaars, kwakzalvers en Yomanda’s voor hoger opgeleiden die Nederland rijk is.

Onze Harry heeft, volgens eigen zegge, zijn gave geërfd van zijn moeder en het was hem bovendien ook nog voorspeld door een echte waarzegger. Toen hij voor het eerst in de broekjes van de meisjes zat te friemelen ontdekte hij dat ze van hun menstruatiepijnen afkwamen! Sjongejonge…

Harry fulmineert tegen de farmaceutische industrie en met name tegen de inentingen bij kinderen en tegen voedsel uit de magnetron. Harry vindt ‘dat we anno 2009, in een tijdperk met welhaast onbeperkte technologische mogelijkheden, nog maar zo weinig zijn opgeschoten in het genezen van zieke mensen. Ondanks dat er jaarlijks vele miljarden euro’s tegenaan worden gegooid, wil het met de gezondheid van heel veel mensen maar niet opschieten’. Dat de levensverwachting de laatste honderdvijftig jaar bijna verdubbeld is en de kindersterfte van tweehonderd naar vijf per duizend pasgeborenen is gegaan, ontgaat de man schijnbaar.

Harry zou het fijn vinden als zijn therapieën door de wetenschap omarmd zouden worden en door alle zorgverzekeraars werden betaald. Het zou namelijk een miljardenbesparing zijn. Om de kwakzalvers van de kwakzalvers te onderscheiden is er zelfs een vereniging en een HBO-college om te kijken wie de èchte gave heeft. Bovenal wil Harry dat de wetenschap zijn gave onderzoekt.

We gaan dan maar eens een kleine poging doen om via een wetenschappelijke benadering van Harry’s webpagina te verklaren waarom zijn betastingtherapie geen enkele grond van wetenschappelijkheid heeft en slechts onder de term kwakzalverij, oplichting en/of geloof valt…

Een aanbieder van therapie of medicijn onderzoekt zelf of iets werkt en brengt niet iets op de markt met als argument, dat anderen maar moeten aantonen dat het niet werkt. Wees in ieder geval blij dat de farmaceutische industrie niet de methodiek van omgekeerde bewijslast van Harry hanteert. Bovendien denk ik niet dat, als de wetenschap zou aantonen dat magnetisme niet werkt, de heren kwakzalvers zich hier ook maar iets van zouden aantrekken.

Trouwens, er zijn er wel degelijk onderzoeken geweest. Een onderzoekje naar iriscopie, een onderzoekje naar magnetiseren. Hoe vreemd dat Harry deze onderzoeken niet aanhaalt op zijn website. De kern van de conclusie van de onderzoeken naar alternatieve geneeswijzen is, dat deze alleen helpen als het slachtoffer weet dat hij behandeld wordt. Suggestie dus.

De ‘bewijzen’ van de gave van Harry staan vooral vooral zijn gastenboek, dat vol staat met één grote lofzang over de geneeskrachtige handen van Harry. Zelfs een verkiezingsuitslag in Noord-Korea is niet zo overtuigend als de reacties van zijn patiënten in zijn gastenboek. De patiënten zijn zo idolaat van Harry, dat het vaak lachwekkend wordt. Wie echter eens goed kijkt naar het klantenbestand van Harry, ziet dat het bijna alleen vrouwen en kinderen zijn die Harry in zijn ‘chronisch overbelaste’ praktijk betast. En dat van die vrouwtjes, dat kan ik goed begrijpen. Maar die kinderen, dat ligt toch gevoeliger.

Een reguliere arts zou nooit de gegevens van patiënten aan de openbaarheid prijsgeven en hen faciliteren hun medische verhaal op het Internet te plempen. Stel je deze methodiek voor bij je eigen huisarts. Een echte arts schuwt dit idee. Bovendien houdt een wetenschappelijke methodiek ook in, dat tegenstrijdige geluiden een kans krijgen en dat er een grond wordt aangegeven voor patiëntenselectie (vrouwen met kinderen). Het gastenboek van Harry is een schaamteloze verkoopmethodiek en zegt niets over de werking van zijn Dirty Harry-handjes. Harry kiest zijn slachtoffers selectief om de werking van zijn therapie te verkopen.

En dan het voedsel uit magnetron. Hiervoor is geen enkel bewijs. Het enige ‘gevaar’ is, dat bij een verhitting van boven de zestig graden bepaalde voedingstoffen minder werkzaam zijn. Maar dat geldt ook bij verhitting op de klassieke manier. Het heeft niets te maken met ‘straling’. Dus je lult uit je nek, Harry. Trouwens, wel commercieel slim om er baby’s bij te betrekken. Moeders met kinderen is tenslotte je doelgroep.

Vervolgens de strijd tegen inentingen. Vraag aan iemand die ouder is dan tachtig, hoe de tijd van vóór de inentingen was. Kinderen stierven bij bosjes of moesten de rest van hun levensjaren hinkend en verminkt door het leven. Er worden op het moment meer kinderen niet ingeënt tengevolge van het geblèr van kwakzalvers, dan door de religieuze starheid van de bible-belt. Hoe gevaarlijk deze Harries zijn, wordt aangetoond door hoe de discussie over inenting bij baarmoederhalskanker met allerlei sprookjes is vertroebeld. Het is je gelijk en inkomen halen met het leven van kinderen als breekijzer.

Volgens Harry zijn het de inentingen die de oorzaak zijn van kinderziektes als ADHD, allergieën en autisme. Eigenlijk zijn bijna alle kinderziektes de oorzaak van de producten van de farmaceutische industrie. In de keuze van ziektebeelden weten dit soort medische psychopaten altijd precies de snaar van de tijd te raken. Het zijn parasieten die meedeinen op het succes van de medische wetenschap. Vroeger was je als kind niet chronisch ziek, want dan ging je dood. Het gekwakkel naar het einde is een succes van de medische wetenschap en geen gevolg.

De tovenaars hebben er zelfs een naam voor bedacht: Post Vaccinaal Syndroom. Een bedenksel van de grootste oplichter Tinus Smits.

Het is kindermisbruik van de ergste soort. Ik heb nog meer respect voor een pedofiel of verkrachter die instinctief handelt, dan voor cynici die kinderen uit hebzucht bewust gebruiken en in levensgevaar brengen. Opvallend dat dit soort tovenaars nooit gratis werken of een paar maanden in Afrika stage lopen als MZG-ers (Magnetiseurs Zonder Grenzen). Ik verdenk ze er wel altijd van dat je ze ook in natura kunt betalen, afhankelijk van je sekse.

Het nare is, dat verzekeringsmaatschappijen in hun roep om meer klanten dit soort kwakzalvers en hun verenigingen steeds meer als een onderdeel van hun productassortiment zien. Zo loop je het risico bij een ziekenhuisopname na een operatie een genezend medium aan je bed te krijgen of na buikkrampjes van je baby door je huisarts doorverwezen te worden naar Dirty Harry! Buiten dat het een totale verspilling van ziektegelden is, vind ik het van de medische sector ethisch verwerpelijk om je bij ziekte te confronteren met dit soort boeven.

Het blijft toch vreemd dat ik nog nooit een geval van een kwakzalver heb gehoord die bij ziekte zichzelf magnetiseert en iriscopiseert en sterft omdat hij zichzelf medicatie heeft onthouden. Ze zijn zelf het empirisch bewijs van de onzin van hun eigen beweringen. Bij ieder pijntje hollen ze zelf zwaar hypochondrisch naar de apotheek. Misschien moet de medische sector eens een keer besluiten om deze lieden die anderen een juiste behandeling proberen te onthouden, zelf uit te sluiten van farmaceutische producten. Het zal ze leren.

Frans Smeets heeft de vreemde opvatting dat hedendaagse kunst behalve oeverloos gezwets en geld ook nog schoonheid in zich mag herbergen.

Frans Smeets, 12.05.2009 @ 14:21

[Home]
 

41 Reacties

op 12 05 2009 at 15:01 schreef Henk:

Prachtig verhaal!

Dat mensen naar een cursus "Masturberen na je midlifecrisis" gaan, prima. Dat moeten ze zelf weten. De een gaat naar een "therapeut" en de ander koopt een Harley Davidson.

Maar wat ik volstrekt verwerpelijk vind dat dit soort tovenaars zich opwerpen als genezer, wel binnen de juridische grenzen uiteraard, en dat alle, maar dan ook echt alle, ziektekostenverzekeraars dit vergoeden in hun aanvullende verzekering. Waarom kroeglopen en moskee/kerkbezoek dan niet? Vreemd genoeg vallen pijnstillers die je kan kopen zoals Ibuprofen nu juist buiten de verzekering. En van die middelen is nu juist bewezen dat ze wel werken.

Ik heb daar eens een discussie over gehad met een bobo bij een ziektekostenverzekeraar waarom ze dit soort hocus pocus vergoeden. Het antwoord was dat de markt er om vroeg en dat het maar een paar euro per verzekerde per maand kost. Ontwikkel dan maar een voodoovrije verzekering maar daar was geen markt voor.

Maar het alle ergste vind ik dat de meeste mensen denken "baat het niet, dan schaadt het niet". En dat is ontoonbaar onjuist. Ik zou wel eens weten hoeveel dooien dit soort arabisten op hun geweten hebben, vergeleken met medische fouten in de religieuze geneeskunst. Ik denk dat dat schrikbarend zou zijn.

Soms hebben dit soort gasten wel gelijk. Joke Damman, a.k.a. Jomanda, wilde niet verschijnen voor de rechtbank van Amsterdam omdat ze had gezien dat er iets ergs ging gebeuren. Dat had ze inderdaad goed voorzien. Het was heel wel mogelijk geweest dat Damman in hechtenis zou worden gezet. In dit geval zou ik ook in de VS gebleven zijn.

op 12 05 2009 at 15:45 schreef Daan:

Harry Mulisch dan?

op 12 05 2009 at 16:24 schreef Summer Glau:

Dat gastenboek is best grappig:

"Ik heb de laatste 2 jaar veel angsten.
Maar u zei dat het allemaal weer goed komt.
En het was grappig want u zei:Ome Harry zal je wel helpen hoor(hihi)!"

op 12 05 2009 at 18:55 schreef EH:

Hee Summer, ik zat net Firefly te kijken: hoe kan het dat ik die show nog nooit eerder gezien heb? Dat ouderweste indiana jones gevoel, van voordat ie verkracht werd. Echt lekker vind ik je trouwens niet, maar dat zal wel aan mij liggen.

Ohja, kwakzalvers. Het is een van de vele uitwassen van de waanzin van de onbehaarde aapjes. Ik wou dat ik me er nog boos om kon maken, maar daar ben ik blijkbaar al te oud en cynisch voor. Ik vind het vooral vermaak. Hoho, daar probeert er weer een zijn kanker weg te laten goochelen: pak de chips en het bier, dit wordt lachen!

De tovernaars die daadwerkleijk in hun eigen gezwets geloven, die zouden eigenlijk tegen de muur moeten. De wereldverbeteraars die bewust de portomonee en gezondheid van zweefteefjes uitzuigen daarentegen, die zouden een lintje moeten krijgen.

op 12 05 2009 at 18:57 schreef EH:

Ik verdenk ze er wel altijd van dat je ze ook in natura kunt betalen, afhankelijk van je sekse.

Afgezien van het sexistische element, lijkt me dit een uiterst progessief initiatief.

Subsidie, iemand?

op 12 05 2009 at 21:18 schreef Frank:

Doet me denken aan een bepaalde column van Sylvia Witteman. Haar zoontje van vier was ziek en had zulke hoge koorts, dat ze ’s nachts met hem naar het ziekenhuis ging. De dienstdoende kinderarts stelde als diagnose dat het een bepaald virus was maar drukte Sylvia Witteman, die hij kennelijk herkende, op het hart daar vooral niets in de krant over te zetten: anders zat het hele spreekuur vol met ouders met kerngezonde kinderen, van wie die ouders dan ten onrechte denken dat die kinderen ook die virusaandoening onder de leden hebben.

Aan dat mechanisme dacht ik ook toen ik die hysterische actie tegen de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker voorbij zag komen. Voornamelijk projectie van ouders.

op 12 05 2009 at 22:58 schreef vander F:

?
Sommige Christelijke gemeenschappen en andere rare geloofjes krijgen toch subsidie?

Moslimomroep, Ohm, een pot nat.

Ik zie het verschil niet zo.

op 12 05 2009 at 23:15 schreef assyma:

Als reguliere artsen iets meer tijd en aandacht voor hun patienten zouden hebben en ze je niet voortdurend met zo´n geamuseerd lachje aankijken als je tijdens een vijf minuten durend consult probeert en je verhaal te vertellen en die arts te overtuigen dat hij je klachten serieus neemt en nog moet luisteren wat hij allemaal te vertellen heeft, nadat hij eerst drie kostbare minuten in je dossier in de computer heeft zitten bladeren…

kortom als gewone artsen een paar treetjes naar beneden afdalen en een patient behandelt als een mens die toevallig op zijn spreekuur is gekomen met een uiterst persoonlijk verhaal…dan

zouden dit soort harries veel minder invloed kunnen uitoefenen op teleurgestelde patienten…

vergelijk het met de zwevende kiezer van nu…je eigen reguliere partij laat het afweten en dus verleg je je grenzen en klamp je je vast aan de eerste de beste die zijn charisma in de strijd gooit en je de zeven hemelen belooft

op 12 05 2009 at 23:58 schreef vander F:

@assyma,
als de staat en de verzekeraars de huisarts gewoon z’n werk lieten doen, net als vroegâh, in het dorp waar ik opgroeide, mocht hij gewoon nog doen wat hem opportuun leek.

Een huisarts moet tegenwoordig ‘productie maken’ (puke!) volgens de laatste gladde managements tactieken.
Die managers moeten toch ergens hun kostbare bestaan mee verantwoorden?
Hoe groter het aantal euro nullen waarmee je goochelt, hoe serieuzer men je neemt,
ongeacht je kwaliteiten.

De huisarts wil niets liever,
gewoon weer arts mogen zijn.

op 13 05 2009 at 11:29 schreef p.wielaard:

Er is een bovengrens aan intelligentie maar helaas geen ondergrens, hoorde ik laatst. De vraag is hoever moet je gaan om leentokkies, godsdienstwaanzinnigen,complotdenkers, zwevers, aluhoedjes en andere mongolen tegen zichzelf te beschermen. Er zullen altijd haaien en charlatans zijn die de "minder weerbaren" van alles wijs kunnen maken.

op 13 05 2009 at 14:09 schreef EH:

assyma heeft wel een punt.

Mijn ervaring:

ik: dokter, ik kan niet meer lopen
dokter: dat zal wel weer over gaan
ik: ja dat hoop ik ook
dokter: nou, fijne dag nog verder dan
ik: uhm, doei?

Drie dagen later kon ik weer lopen, maar om nou te zeggen dat ik echt blij was met deze ‘behandeling’…

Wat hij eigenlijk wou zeggen was: ik kan ook niet in je knie kijken: kan van alles zijn. De ervaring leert dat de meeste gewrichtsklachten na een maand of drie vanzelf verdwijnen. Maar eigenlijk heb ik geen idee nee.

Als dit geen derde-wereld soosialistiese republiek zou zijn, zou ik je doorsturen voor een MRI, want er is een reele kans dat je eigenlijk per direct geopereerd zou moeten worden. Maar aangezien onze overheid in al zijn wijsheid besloten heeft maar een paar van die dingen neer te zetten, is dat gewoon geen optie. In het buitenland zou je zon scannetje voor een paar honderd euro kunnen laten maken: dat zou elk verstandig mens er natuurlijk voor over hebben, maar je moet het vooral zelf weten.

op 13 05 2009 at 16:03 schreef Benech:

Nadat mijn pa bij zijn huisarts annex homeopaat werd gediagnostiseerd met "melkzuurallergie". Heeft hij dit ongeveer 6 jaar volgehouden huppelend van het ene kwaaltje en middeltje na het andere. Nadat hij op een zekere avond hondsbenauwd naar bed is gegaan, heeft mijn moeder uit angst een gepensioneerde longarts opgebeld. Die heeft hem een paardemiddel voorgeschreven waarna hij de volgende dag bij de KNO-arts zat. Die constateerde een zeer grote hoeveelheid neuspoliepen die alleen nog operatief konden worden verwijderd terwijl dat normaal gesproken alleen met medicijnen kan worden verholpen. Aldus een operatie maar vertrouwen in homeopathisch-huisarts was geslonken tot onder nul. En dan zwijg ik nog maar van het verlies van zijn reukzin dat belangrijker is dan je ogenschijnlijk denkt.
Moraal van het verhaal: ook homeopaten zijn kwakzalvers. (En helemaal nadat ik de achterliggende gedachte van homeopatie te weten ben gekomen)

op 13 05 2009 at 17:56 schreef babs:

Homeopatische huisarts? Bestaat dat? Dus iemand die er wel degelijk voor heeft doorgeleerd en dan toch zooi voorschrijft waarvan nog nooit enige werking is aangetoond? Dat vind ik nog een stapje erger dan de door Smeets beschreven Harry.

Harry doet (los van de kinderen) goed werk, het is een morele plicht domme mensen van hun laatste cent te ontdoen, zodat ze er niet nog dommere dingen mee kunnen doen.

(de artsendooddoener ‘is het vanzelf gekomen? Dan gaat het ook vanzelf weer over’, vind ik prima. Een MRI scan van een beetje pijnlijke knie betaal je lekker zelf maar, daar hoeft de rest van de maatschappij inderdaad niet aan mee te betalen.)

op 13 05 2009 at 22:36 schreef Benech:

Babs: zoek maar op huisarts en homeopathie en je vindt vanzelf de vele beoefenaars van deze (tover)kunsten.
Moet zeggen dat nadat ik erover had doorgelezen, ik ongeveer net zo´n unheimlich gefühl erbij kreeg als bij die headhunter op de Zuidas annex predikant (zie:
http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/religie/article2059726.ece/Headhunter_floreert_als_dominee_Zuidas.html)

Kan iemand me trouwens even uitleggen hoe ik een geneste link kan maken? Zou wat ellende voor de volgende keer schelen.

op 14 05 2009 at 01:36 schreef assyma:

Benech
volgens mij moet je naar google gaan en daar de link kopieren, dat scheelt een hoop eigen schrijfwerk, als dat tenminste is wat je bedoelt

dus je googlet precies dit stukje dat je wil lezen en als het verschijnt, dan klik je niet op die link in google, maar kopieer hem (eh, ben zelf een digibiet, maar zo is het mij een week of wat geleden gelukt)

op 14 05 2009 at 11:14 schreef EH:

(de artsendooddoener ‘is het vanzelf gekomen? Dan gaat het ook vanzelf weer over’, vind ik prima. Een MRI scan van een beetje pijnlijke knie betaal je lekker zelf maar, daar hoeft de rest van de maatschappij inderdaad niet aan mee te betalen.)

Nee, inderdaad, je zult mij dan ook niet voor genationaliseerde gezondheidszorg horen pleitten. Of verzekeringen voor bedragen onder de 10000 euro, for that matter. Dat betaal ik lekker zelf wel, omdat de transactiekosten en perverse motieven voor lagere bedragen ordes van grootte kostbaarder zijn.

Het vervelende is: onze gezondheidszorg IS voor 99% genationaliseerd. Ik BEN al gedwongen voor een MRI te betalen, die ik vervolgens niet krijg. In plaats van dat zon huisarts duidelijk vertelt wat hij wel en niet aan je ziet, en zegt: ‘volgens de richtlijnen van de overheid kan ik je geen doorverwijzing geven is deze situatie. Waarschijnlijk is het niks, maar er is wel een 1% kans dat je kraakbeen onherstelbaar naar de klote aan het gaan is.’

Als ik toen geweten had wat er allemaal aan de hand kon zijn, en voor hoe weinig geld ik daar zekerheid over had kunnen hebben, had ik er niet lang over na hoeven denken.

op 14 05 2009 at 11:34 schreef Henk:

EH, zo’n patient als jou daar kan geen arts iets mee. Een arts dient te bevragen en jij dient informatie te geven. Dat heb je niet gedaan.

De MRI-scan was bij jou volstrekt overbodig omdat je na 3 dagen weer kon lopen. De huisarts heeft volstrekt juist gehandeld.

op 14 05 2009 at 11:40 schreef Henk:

Benech, naast dat die huisarts zich bezig houdt met toverkollerij heeft hij als regulier arts een medische fout gemaakt en een grove ook.

Van melkzuurallergie (Lactose intolerantie) heb je geen last van je luchtwegen maar van je darmen.

Een neuspoliep is het gevolg van een ontsteking.

Wat een kwakzalver zeg. Die man moet verboden worden om nog maar iets in de geneeskunde te doen.

op 14 05 2009 at 13:01 schreef babs:

EH,
Je betaalt nauwelijks mee aan onnodige MRI-scans, juist omdat ze zelden onnodig worden uitgevoerd. En als je, vanwege een pijntje aan een knie, persé zelf een MRI scan wil en je bent bereid er zelf voor te betalen, dan zal dat toch wel kunnen. In een privékliniek, dat wel. Normale artsen hebben namelijk ook nog iets als beroepseer, die vangen liever 100€ voor het onderzoeken van iemand met een echt probleem, dan 200€ voor het onderzoeken van iemand die sinds een dag of 2 last heeft van zijn knie.

op 14 05 2009 at 13:47 schreef EH:

EH, zo’n patient als jou daar kan geen arts iets mee. Een arts dient te bevragen en jij dient informatie te geven. Dat heb je niet gedaan.

Pardon? Weet jij iets wat ik niet weet, of loop je hier nu gewoon uit je nek te lullen?

De MRI-scan was bij jou volstrekt overbodig omdat je na 3 dagen weer kon lopen. De huisarts heeft volstrekt juist gehandeld.

Dus mijn huisarts was helderziend? Over kwakzalvers gesproken… Dan moet ie toch echt een nieuwe glazen bol bestellen, want volgens mij is ie kapot.

Als ik toen die onnodige scan had laten maken, was ik misschien wel tot de conclusie gekomen dat salto’s maken toch niks voor mij was.

Misschien was mijn meniscus toen nog wel operatief te herstellen. Je weet wel, toen dat misschien nog mogelijk was, toen ie waarschijnlijk nog niet volledig doorgescheurd was.

Je betaalt nauwelijks mee aan onnodige MRI-scans, juist omdat ze zelden onnodig worden uitgevoerd.

Onnodig volgens wie?

En als je, vanwege een pijntje aan een knie, persé zelf een MRI scan wil en je bent bereid er zelf voor te betalen, dan zal dat toch wel kunnen. In een privékliniek, dat wel.

Correctie: Helse pijn aan mijn knie.

Dat zal inderdaad wel kunnen, dat kan zelfs prima in veel europese landen. Maar no thanks to mijn huisarts.

Normale artsen hebben namelijk ook nog iets als beroepseer, die vangen liever 100€ voor het onderzoeken van iemand met een echt probleem, dan 200€ voor het onderzoeken van iemand die sinds een dag of 2 last heeft van zijn knie.

Beroepseer mijn reet. Ik heb liever iemand die gewoon eerlijk zijn geld verdient door mij informatie te verstrekken waar ik expliciet om vraag, dan een vertakking van een of andere smerige corporatistische moloch die ongevraagd en impliciet allerlei uiterst subjectieve knopen voor mij loopt door te hakken, zonder dit zelfs ook maar te erkennen.

Het zal me een worst wezen dat er maar een 0.1% kans is dat het iets ernstigs is, en waarom het ‘objectief onnodig’ is om daar 100 euro tegenaan te gooien. Dat bepaal ik lekker zelf wel, hufter. Doe jij nou maar gewoon waar ik je voor betaald heb.

Ik wil best aannemen dat ‘het wel weer goed zal komen’, maar dan wil ik weten waar die diagnose op gebaseerd is. Die diagnose was gebaseerd op socialische calculaties, niet op een superieur inzicht. Socialische calculaties, je weet wel, datgene wat nog nooit ook maar een supermarkt van genoeg brood heeft kunnen voorzien.

op 14 05 2009 at 14:08 schreef EH:

Het barst in mijn familie en kennisenkring trouwens van de artsen.

Huisartsen worden opgeleid als schild om de klagende bejaarde weg te houden. Een arts kan geen onderscheid maken tussen een zeikerd en iemand met een daadwerkelijke klacht. Dus moet hij iedereen als zeikers behandelen.

Als ik naar de huisarts ga, dan is er iets aan de hand. Dat is dus de verkeerde instelling. Het advies wat ik krijg van mensen die er verstand van hebben, is om meteen naar de huisarts te gaan als er iets is. Als je dan om de week terugkomt, dan geef je hem het gevoel dat er echt iets aan de hand is, en dan kom je in aanmerking voor doorverwijzingen, dwz waarde voor je verzekeringspremie.

op 14 05 2009 at 14:23 schreef Henk:

EH, ik ga in op wat je schrijft. En je schrijft dit:

ik: dokter, ik kan niet meer lopen
dokter: dat zal wel weer over gaan
ik: ja dat hoop ik ook
dokter: nou, fijne dag nog verder dan
ik: uhm, doei?

Wie loopt er nu uit zijn nek te lullen? Ik in ieder geval niet.

Verder word je verhaal in een keer heel anders, over desinformatie gesproken.

Een huisarts is helemaal geen schild om klagende bejaarden weg te houden, hij is de spil in ons systeem. En dat maakt de gezondheidszorg een stuk goedkoper dan in andere landen waar ze gelijk naar de duurbetaalde eerste hulp lopen van een ziekenhuis.

En ik kan me in dit geval goed voorstellen dat jouw huisarts je als een zeikerd behandeld. Zo gedraag je je namelijk ook.

Maar jij bent natuurlijk eentje die eist dat de hulpverleners met gillende sirenes jou op komen halen als je een stekel in je duim hebt. Tokkie-gedrag.

op 14 05 2009 at 14:36 schreef EH:

Wie loopt er nu uit zijn nek te lullen? Ik in ieder geval niet.

Nee, je bent een mongool. Daarover oordeel je niet, bij hen neem je gewoon de moeite om het overduidelijke tot in den treurnis te herhalen.

Beste henkie. Dat was een samenvatting van het gesprek met mijn huisarts. Een vereenvoudiging. De essentie van het verhaal, dat er niet doorgevraagd werd, dat er nul-komma-nul diagnose uitkwam, heb ik echter volledig intact gelaten.

Ook als de diagnose luidt ‘ik weet het niet’, wil ik dat graag horen.

Verder word je verhaal in een keer heel anders, over desinformatie gesproken.

Mijn verhaal wordt niet heel anders, het wordt gedetailleerder. Inderdaad heel anders dan jij het had ingevuld, maar dat moet je toch echt bij jezelf zoeken jongen.

En ik kan me in dit geval goed voorstellen dat jouw huisarts je als een zeikerd behandeld. Zo gedraag je je namelijk ook.

Maar jij bent natuurlijk eentje die eist dat de hulpverleners met gillende sirenes jou op komen halen als je een stekel in je duim hebt. Tokkie-gedrag.

Auw. Rush me to the burn-unit, henkie.

op 14 05 2009 at 14:41 schreef Henk:

Ik zie dat je er niet zo goed tegen kan dat je verhaal volledig onderuit wordt gehaald.
Ga naar je huisarts, of naar een die artsen waar het volgens jouw zeggen van barst in je familie en kennissenkring en vraag een doorverwijzing naar een goede therapeut. Vraag uiteraard naar de beste. Die is je gegund.

op 14 05 2009 at 15:00 schreef EH:

Ik zie dat je er niet zo goed tegen kan dat je verhaal volledig onderuit wordt gehaald.

Wacht even: kun je teruggaan naar het gedeelte waar mijn verhaal volledig word onderuitgehaald? Dat heb ik, en de lezers met mij, even gemist.

Niks mis met schelden hoor, maar dit keer graag verwoven met een relevant antwoord, want je geloofwaardigheid hangt aan een zijden draadje.

Ga naar je huisarts, of naar een die artsen waar het volgens jouw zeggen van barst in je familie en kennissenkring en vraag een doorverwijzing naar een goede therapeut. Vraag uiteraard naar de beste. Die is je gegund.

Ik wist niet dat er terapeuten bestaan die een volledig gescheurde meniscus kunnen herstellen. Then again, ik wist ook niet dat huisartsen glazen bollen hadden; je leert elke dag wat nieuws.

Maar ik hoop niet alleen ouder, maar ook wijzer geworden te zijn ja. Volgende keer als ik wat heb, pak ik het anders aan.

op 14 05 2009 at 16:23 schreef babs:

Nou EH, je hebt me overtuigd hoor, artsen in Nederland deugen voor geen meter. Dat weigert iemand die net een paar dagen pijn aan zijn knie heeft een ontzettend dure MRI scan. Die persoon moet een paar dagen wachten om te kijken of het vanzelf over gaat, nou nou nou, wat een ellende.

Misschien de volgende keer toch maar naar Harry.

op 14 05 2009 at 16:40 schreef Henk:

Kort samenvattend: je kan niet lopen, je gaat naar de dokter (hoe?), die doet niets en 3 dagen later kan je weer lopen. En nog even later is er een sprake van een gescheurde meniscus. Dat is een wonder van Bijbelse proporties, ben je al bij Andries Knevel geweest?

Een een therapeut is gewoon een behandelaar. Zou jij moeten weten met al die medici in je Umfelt.

op 15 05 2009 at 11:48 schreef EH:

Nou EH, je hebt me overtuigd hoor, artsen in Nederland deugen voor geen meter.

Hoe kom je daar nou weer bij. Zoals ik al zei, ik ken er een hoop. Ontzettend lieve mensen.

Buiten het staatsapparaat denken gaat ze niet zo goed af, maar dat ik anderen voor me heb laten denken, dat neem ik alleen mezelf kwalijk.

Dat weigert iemand die net een paar dagen pijn aan zijn knie heeft een ontzettend dure MRI scan. Die persoon moet een paar dagen wachten om te kijken of het vanzelf over gaat, nou nou nou, wat een ellende.

De afgelopen weken heb ik redelijk kunnen lopen. Net lag ik weer op de grond. Dat gaat nooit meer over. Ik ben 24, dus daar kan ik nog even van genieten. Het staat je vrij daar grappen over te maken; doe het vooral als je tegenover me staat, beleven we er allebei lol aan.

Misschien de volgende keer toch maar naar Harry.

Ik dacht dat ik mijn mening over Harry redelijk duidelijk geetaleerd had. Ik heb er geen behoefte aan dat iemand doet alsof ie me kan helpen; als anderen dat wel lekker vinden, lijkt me een win-win-win situatie. Harry geld, zweefteven aandacht, en ik vermaak. Ikzelf kan er prima mee leven als iets niet te behandelen is. Kut, jammer dan.

Waar ik minder van gecharmeerd ben is als iemand doet alsof ie me niet kan helpen, terwijl dat gewoon prima mogelijk is. Dat er beslissingen voor mij worden genomen op socialistisch-planmatige gronden, die verpakt worden als medische gronden. Dat is gewoon ouderwets bedrog.

Wat ik van een arts verwacht is dat hij me vertelt wat hij ziet, en dat hij de mogelijkheden aan me uitlegt. Niet minder, maar vooral ook niet meer. Dat type huisarts zul je in Nederland niet gauw vinden, want die worden in Nederland niet opgeleid.

Wanneer iemand wel en niet doorgestuurd wordt, is een compromis tussen tegenstrijdige belangen: verzekeraars, overheid en patienten. De overheid heeft het eerste en laatste woord. Huisartsen hebben dat maar uit te voeren. DAAR worden ze voor opgeleid. Wat de technische en financiele mogelijkheden precies zijn, en wat ik daar van vind, dat interesseert ze niet, want dat is inderdaad allemaal irrelevant voor de beslissing die ze moeten nemen.

Verder nog vragen?

op 15 05 2009 at 11:50 schreef EH:

Wat de fuck probeer je nou te zeggen henk? Ik kan er geen touw aan vast knopen, wees nou eens duidelijk.

op 15 05 2009 at 12:31 schreef Henk:

Dan zal ik het nog een keer uit-leg-gen.

Ja kan niet lopen en je gaat naar de huisarts.
Die doet niets voor je.
Drie dagen later kan je weer lopen.
En toen bleek in gescheurde meniscus te zijn.

In 3 dagen zonder behandeling opgelost! De Heer zij geloofd en geprezen.

En verder geloof ik van je verhaal geen hol. Het is typisch een staaltje HVV-geklaag.

op 15 05 2009 at 14:39 schreef EH:

In 3 dagen zonder behandeling opgelost! De Heer zij geloofd en geprezen.

De symptomen waren verdwenen ja. Wat er toen aan de hand was weet ik niet, en daar zullen we ook nooit meer achterkomen. Dat knieen ‘zomaar opeens pijn gaan doen, om niks’, daar zou je me best van kunnen overtuigen, maar daar zijn argumenten voor nodig. In principe ga ik ervan uit dat gevolgen een oorzaak hebben, en als je hem niet gevonden hebt, dat je dan niet goed genoeg gekeken hebt.

Dat was een jaartje ofzo voordat mijn meniscus daadwerkelijk naar de kloten ging. Genoeg tijd voor wat diagnostiek, genoeg ruimte voor gedragsaanpassingen die deze situatie makkelijk hadden kunnen voorkomen.

Neem bijvoorbeeld het feit dat zowel mijn moeder en haar vader een verneukte linkerknie hebben. Ik dacht, misschien heeft dat er iets mee te maken, misschien is dat een reden om voorzichtig aan te doen. Mijn huisarts vond dat maar onzin. Blijkt achteraf dat de meeste dokters die specifiek van knieen hun werk maken, daar heel anders over denken.

Mijn huisarts heeft al minstens 30 jaar geen studieboek aangeraakt. Een dag na een tentamen ben ik al het leeuwendeel van de stof vergeten, en geloof me, medisch studenten zijn net mensen.

‘Het zijn niet je kruisbanden’, dat kon ie me wel verzekeren. Ja, en het is ook geen bloedneus, mongool. Zo ver was ik zelf ook nog wel gekomen.

‘ik heb geen idee. zou van alles kunnen zijn. statistisch gezien is het waarschijnlijk niks ernstig. protocol schrijft voor dat ik je naar huis stuur’.

Dat is wat hij had moeten zeggen, dan had ik op zijn minst geweten wat ik niet wist. Dan had ik gevraagd:

‘waarschijnlijk? kunt u daar een getal aan hangen’

‘nee, die kennis heb ik niet’

‘dat vind ik niet erg geruststellend. ik begrijp dat ik niet in aanmerking kom voor een vergoeding van de verzekering, en het heeft verder geen zin om daarover in discussie te gaan. Maar dat is voor mij niet het einde van de discussie. Wat zijn de mogelijkheden in de prive-sector?’

Etc. Is dat nou echt zo onredelijk?

En verder geloof ik van je verhaal geen hol. Het is typisch een staaltje HVV-geklaag.

De HVV component mis ik een beetje. Sure, ik heb zo mijn kritiek op socialisten, maar daar houd de overeenkomst ook wel op. HVVers hebben trouwens niks tegen op socialisten. Ze zijn dol op socialisme, alleen dan wel samen met andere ariers.

Dat je me niet gelooft, tja, wat kan ik ervan zeggen. Dat gebrek aan geloofwaardigheid is wederzijds.

op 15 05 2009 at 18:35 schreef Henk:

Het verhaal wordt steeds weer anders, EH. En dat maakt je verhaal niet geloofwaardiger.
Maar om te constateren of je je kruisbanden hebt gescheurd of andere perikelen aan je meniscus hebt, daar heb je ook geen MRI voor nodig.

Je betaalt ook niet mee aan een MRI waar je recht op hebt en die je niet krijgt. Je verzekert je tegen de financiele gevolgen die voortvloeien uit de kosten van medisch handelen. En dat is heel wat anders. Als een inbreker een ruit bij mij vernield, dan vergoed mijn verzekeraar de kosten van 1 nieuwe ruit. Niet van alle ruiten in mijn huis.

En daar komt nog bij dat onnodig medisch handelen verboden is.

op 16 05 2009 at 15:46 schreef EH:

Het verhaal wordt steeds weer anders, EH. En dat maakt je verhaal niet geloofwaardiger.

Benoem het maar henk, waar ik mezelf tegenspreek.

Maar om te constateren of je je kruisbanden hebt gescheurd of andere perikelen aan je meniscus hebt, daar heb je ook geen MRI voor nodig.

Henk lijkt in de veronderstelling te verkeren dat een meniscus een onderdeel van een kruisband is. Pak de enceclopedie er nog eens bij, zou ik zeggen. Als je weet wat een kruisband is, en wat voor functie ie heeft, dan is het moeilijk te ontgaan als die naar de kloten is. Daar heb je geen MRI voor nodig nee.

Naast een kijkoperatie, is een MRI-scan de enige manier om een meniscus in beeld te krijgen.

Je betaalt ook niet mee aan een MRI waar je recht op hebt en die je niet krijgt. Je verzekert je tegen de financiele gevolgen die voortvloeien uit de kosten van medisch handelen. En dat is heel wat anders. Als een inbreker een ruit bij mij vernield, dan vergoed mijn verzekeraar de kosten van 1 nieuwe ruit. Niet van alle ruiten in mijn huis.

Wat loop je nou weer te lullen?

En daar komt nog bij dat onnodig medisch handelen verboden is.

Zal me een worst wezen, wat jan-peter ervan denkt. Zijn mening heb ik niet gevraagd.

op 17 05 2009 at 01:59 schreef hallo:

Levensverwachting is omhoog gegaan door betere schoon water en dempen van open riolen.
Levensverwachting voor een 50jarige verschilt nu niet zoveel met 100 jaar geleden.

op 17 05 2009 at 12:29 schreef kapotte rits:

Als ik door suggestie genezen wordt, dan ben ik zeer tevreden. De reguliere medische maffia heeft een monopoly. Ze hebben bij mij vaak uitgebreid de gelegenheid gehad te genezen, maar ik kom altijd bij natuurgeneeskundigen uit. En reken maar dat hun diagnose juist is en hun middelen helpen. Maar doe vooral wat u niet laten kunt. Interesseeert mij nog minder dan het stof onder mijn schoenen!

op 17 05 2009 at 12:37 schreef Smeets:

@kapotte rits,

Veel succes met de suggestie bij een gezwelletje.

@hallo,

Schoon drinkwater en riolering hebben inderdaad een grote bijdrage geleverd aan de verhoging van de levensverwachting. Echter niet alleen. Ook een betere voedselvoorziening en zeker ook de medische component hebben bijgedragen.

"Levensverwachting voor een 50jarige verschilt nu niet zoveel met 100 jaar geleden" Ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt.
Voor mannen is dit heden 74 jaar en voor vrouwen bijnan 80
In 1900 was dit 49 jaar

De exacte cijfers: http://www.nidi.knaw.nl/en/output/other/nidi-seminar080305-vanpoppel.pdf/nidi-seminar080305-vanpoppel.pdf

op 17 05 2009 at 13:41 schreef EH:

En reken maar dat hun diagnose juist is en hun middelen helpen.

De diagnose is inderdaad volledig juist: Aandachtsgebrek.

Kraanwater aangekleed met een stevige dosis aandacht, is inderdaad een paardenmiddel in deze situatie.

op 18 05 2009 at 09:50 schreef paul:

En de kunstenaar heeft zijn aandacht

op 21 05 2009 at 15:52 schreef Conan:

Smmets,

"Levensverwachting voor een 50jarige verschilt nu niet zoveel met 100 jaar geleden" Ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt.
Voor mannen is dit heden 74 jaar en voor vrouwen bijnan 80
In 1900 was dit 49 jaar

Heerlijk dat onbegrip…

De levensverwachting van een vijftigjarige is wat anders dan de algemene levensverwachting mijn beste Smeets.

op 21 05 2009 at 16:03 schreef Smeets:

@ conan,

Heb je gelijk dat dit niet hetzelfde is. .
In de bijgevoegde link staan echter ook grafieken over levensverwachting per leeftijdsgroep. .En er is altijd een stijgende lijn.
Dus wat "hallo" zegt, klopt helemaal niet..

op 22 05 2009 at 14:08 schreef Conan:

@Smeets,

Dat kan zo zijn, maar deze uitsmijter "In 1900 was dit 49 jaar" wijst toch op genoemd onbegrip.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS