Home » Archief » Thierry Baudet en de leraar


[02.12.2017]

Thierry Baudet en de leraar

Hassnae Bouazza


Illustratie: Gil Elvgren

Eerder deze week besloot zelfverklaard intellectueel en aspirant despoot Thierry Baudet zijn online hordes op een leraar af te sturen die het had gewaagd het gedachtegoed van Baudet in een paar regels samen te vatten voor een schrijfopdracht. Toegegeven, als je als zogenaamd slimme patser wollige breedsprakerigheid gewend bent, is het even slikken om je ideeën hapklaar en in al hun lelijke naaktheidterug te lezen, maar dat is natuurlijk geen excuus om als de eerste de beste Twitter-idioot los te gaan, met je excuushulpje in je kielzog.

Misschien is het mijn ouderwetse inborst, maar Kamerleden hebben politieke macht en daarbij komt ook verantwoordelijkheid. Dat betekent dus onder andere dat je je niet als een ordinaire troll mag gedragen om mensen op te zetten tegen critici en onwelgevallige meningen.

Stoet experts

Je zou denken dat dat een open deur is, maar vandaag vraagt De Volkskrant zich af of leraren wel hun politieke voorkeur mogen openbaren in de klas. Daarbij duikt ze ook oude tweets van de leraar op, die geen blad voor de mond neemt.

Dit doet me allemaal iets te veel denken aan verkrachte vrouwen wier verleden wordt opgerakeld om erop te wijzen dat er aan hun gedrag ook wel wat schortte. Misselijkmakend is het, die stoet van zogenaamde experts met hun mitsen en maren.

Racistische flauwekul

Op de lagere school had ik de twee laatste jaren les van een racist, met echt heel hoge waarden en principes. Zo gaf hij meermaals aan dat hij nooit vertelde op welke partij hij stemde, om leerlingen en ouders van leerlingen niet te beïnvloeden. Ik vond dat toen al nogal aanstellerig.

Waar hij echter geen moeite mee had, was met racistische flauwekul over Arabieren en moslims, zoals ‘moslims sterven graag voor hun geloof’ (waar ik het benauwd van kreeg en in protest fluisterde dat het onzin was – ik was nog maar een kind, hè). In de klas zat ook de dochter van een Italiaanse man. En dus moesten we eens een keer een verhaal aanhoren over de leraars spannende avonturen met de Italiaanse douane en wat een ‘rotvolk’ die Italianen toch waren.

Deze zelfde man deed er alles aan me niet naar de Havo te laten gaan. Mavo was goed genoeg. Ik heb VWO en de universiteit gedaan, motherfucker.

Liefde voor Baudet

Dus wat mij betreft mogen al die zogenaamde experts en journalisten hun vermeende objectiviteit in hun hol stoppen. Die bestaat niet en de eigen voorkeur komt er op de een of andere manier toch wel uit. De vraag is wat je ermee doet: zet je mensen tegen elkaar op, of probeer je leerlingen kritisch te leren nadenken, door onwaarheden heen te prikken?

Een echte krant, eentje met personeel dat nadenkt en niet verblind wordt door de liefde voor een ijdeltuit die terugverlangt naar de tijd van de VOC en het moeilijke-woorden-woordenboek raadpleegt voor hij een praatje houdt, zou de vraag hebben gesteld of Kamerleden burgers wel mogen opjagen. Of Kamerleden zich wel met de lesstof mogen bemoeien. Of Kamerleden die niet tegen kritiek (of hun eigen ideeën) kunnen, wel in de Kamer horen en niet moeten solliciteren naar een functie bij Personeelszaken

Gedragscode voor Kamerleden

Sowieso, iedereen die iets hoort wat hij hem niet zint, springt maar op de stoel van de human resource-manager. Als je zo graag mensen ontslaat, moet je je laten omscholen, en columns (hoi, Elma!) en politiek (Thierry, jij ook, Lodewijk) aan de deskundigen overlaten.

Het enige gesprek dat we nu zouden moeten hebben, is over het gedrag van Baudet. Naast al die onzinnige wetten en amendementen die aangenomen worden, mag er gerust nagedacht worden over een gedragscode voor Kamerleden.

Wie liever de Twitter-troll speelt en zijn macht misbruikt om mensen op te hitsen tegen individuen, zou geroyeerd moeten worden. Dat het daar niet over gaat, noch over de abjecte ideeën van Baudet, is een grof schandaal en teken aan de wand.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 02.12.2017 @ 12:05

[Home]
 

6 Reacties

op 02 12 2017 at 12:37 schreef Chakir:

Hey Hassnae! Haha, herkenbaar van die racist op de lagere school. Ik had er één die het (oa) had over de heroïsche joden (expliciet “joden” en dus niet Israëliërs) en de intrinsiek dommige chaotische Arabieren bij geschiedenis. Datzelfde geldt voor het schooladvies, helaas voor de motherfucker was er de Cito.

op 02 12 2017 at 13:10 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik kreeg ook Mavo advies. Maar toen had ik 0 fouten bij de Cito en toen heb ik maar gymnasium gedaan onder luid protest van de onderwijzer. Die voor zover ik weet geen racist was maar wel zo dom als ik weet niet wat. Ik heb later ook nog een vriendin leren rekenen en schrijven zodat ze het toelatingsexamen voor de Pabo kon doen. Die leidt nu kinderen op. Dit terzijde. Ik zag trouwens ook dat VERZETSKRANT Trouw een jubileum heeft. Je mag stukken insturen. Ik heb het even overwogen. Ik weet niet of we in de tijd van “grab m by the pussy” nog al te veel eisen aan onze politici kunnen stellen. Ik heb soms wel eens het idee dat ik oud word omdat ik regelmatig denk dat vroeger alles beter was. Snik.

op 02 12 2017 at 14:08 schreef Poligraf Poligrafovich Sharikov:

Als leraar zou ik wel een boekje open kunnen doen over het racisme in het onderwijs. Nog altijd zijn er meer dan genoeg scholen die in het kader van de werkdruk de allochtonen niet behandelen in de rapportvergaderingen en linea recta naar vmbo-b sturen.

op 02 12 2017 at 14:16 schreef Koos Swart:

Het is voor Baudet gewoon een excuus om mensen te intimideren. Dat hij daar niet boven staat verbaast mij niet. Ik snap sowieso niet waarom hij in de media komt.
Risico bestaat een beetje bij de Nederlandstalige media om internationaal actieve mensen te negeren omdat ze in het Engels werken. Baudet schrijft boeken in het Nederlands, wat in mijn perspectief zinloos is. Niemand begrijpt Nederlands.
Bovendien heeft hij daardoor geen functionerend internationaal netwerk. Dan probeert hij in paniek de krachten die hij niet aankan buiten te sluiten omdat hij in bijvoorbeeld de EU niks presteert. Ik heb daar totaal geen last van.

op 04 12 2017 at 14:22 schreef Moi:

Ik vind dat leraren duidelijk moeten maken of iets hun persoonlijke mening is of dat het om feiten gaat. In dit geval presenteerde de leraar in kwestie een mening als feit, terwijl leerlingen hun eigen mening moeten kunnen bepalen.
Dat gezegd hebbende is het natuurlijk idioot dat Baudet cs de jacht op zo’n man openen … En eigenlijk ook een soort machtsmisbruik.

op 05 12 2017 at 09:34 schreef André Richard:

@0: “of probeer je leerlingen kritisch te leren nadenken, door onwaarheden heen te prikken?”

Dan was je toch links?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS