Home » Archief » Angsthaas


[27.05.2010]

Angsthaas

Hassnae Bouazza

fraz10
Illustratie: Frank Frazetta

Volgens held op sokken en verzamelaar van nepmoslims Izz ad-Din Ruhulessin ontbreekt er een islamitisch geluid tegen Wilders. Nu realiseer ik me dat Ruhulessin nog maar net zindelijk is en een groot deel van het islamdebat heeft gemist in de tijd dat hij nog zoekende was, maar zijn kritiek raakt kant noch wal. Een aantal opiniemakers met islamitische achtergrond heeft zich de afgelopen jaren zeer wel in het debat gemengd, en niet door Wilders belachelijk te maken of hem bloemen te sturen, maar door onderbouwde betogen te publiceren.

Ruhulessin gaat nog een gewaagd stapje verder. Hij beweert dat het belachelijk maken van Wilders een grote angst voor Wilders verhult. Toe maar. Over welke moslims heeft deze zelfbenoemde profeet het eigenlijk? Over hoeveel mensen gaat het? Waarom zijn ze bang en hoe manifesteert die angst zich? Allemaal vragen die Ruhulessin oproept met zijn beweringen die hij staaft met feiten noch bewijzen.

Wel doet Ruhulessin een Wildersje: hij schildert een hysterisch toekomstbeeld af en maakt zich schuldig aan datgene waar hij anderen van beticht. In Ruhulessins geval: geen argumenten of feiten inbrengen en vooral geen intellectueel debat voeren.

Dat is toch knap: andere moslims wegzetten als infantiele angsthaasjes om vervolgens zelf de grootste angsthaas uit te hangen door te beweren dat moslims hun leven niet zeker zijn als Wilders aan de macht komt. En dat is dan student politicologie. Van democratie en de Nederlandse rechtsstaat heeft hij maar weinig begrepen en observeren kan hij evenmin. In zowel Almere als Den Haag heeft de PVV verstek laten gaan, omdat ze overduidelijk geen zin hadden te regeren.

Voor een zelfverklaarde Malcolm X bedient hij zich van opvallend holle retoriek in zijn stukken. Interessanter is het daarom om hem op Facebook te volgen waar hij helemaal losgaat. Volgens hem is het verschil tussen linkse en rechtse politici als volgt: ‘Links: Jullie schattige nog niet-ontwikkelde en licht achterlijke allochtoontjes, kom kroelen met ons en wij zullen jullie helpen net zo superieur te worden als ons autochtonen. Rechts: Aanpassen of oprotten.’

Desalniettemin vraagt hij in het stuk in deze krant mensen om de PVV te boycotten. Maar waarom zouden ze dat doen? Waarom zouden ze een verzoek inwilligen van iemand die hen afschildert als racisten of superieure kolonisten? En hoezo links verwijten allochtonen als achterlijk te zien terwijl hij moslims zelf ook wegzet als laffe luiaards die niet voor zichzelf durven opkomen?

Ruhulessin lijkt in een wereld te leven waarin hij de norm bepaalt en waarin de meerderheid zich aan hem en zijn overspannen Facebook-vriendjes dient aan te passen, en wie dat niet doet, is een verrader, racist of nepmoslim, want moslims worden volgens hem hier in Nederland onderdrukt en ze moeten opstaan voor hun rechten. Als onderdrukking betekent dat moslims het recht hebben om scholen te openen, moskees te bouwen, een sluier te dragen en je geloof in vrijheid te kunnen belijden, dan kies ik voor de onderdrukking.

Ruhulessin en zijn Facebook-vriendjes betichten iedereen die moslims aanspreekt op hun gedrag of verantwoordelijkheid van racisme of zelfhaat, maar ondertussen plaatsen ze zichzelf juist buiten de maatschappij door zich als verschoppelingen te gedragen en beklagen. Ze huilen dat moslims niets mogen zeggen, maar ondertussen worden ze niet gehinderd hun mening te geven of, in Ruhulessins geval, hun stukken te publiceren. Dus hoezo mogen moslims hun mening niet geven?

Je mening geven betekent echter niet dat die mening vol warmte wordt ontvangen. En daar zit hem de angel. Ruhulessin en zijn semi-alfabete vriendjes en vriendinnetjes lijken te vinden dat iedere uitspraak van iedere moslim omarmd en blind verdedigd dient te worden. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Als Wilders gehaat wordt om wat hij zegt, moet Ruhulessin niet janken dat mensen aanstoot nemen tegen je woorden. Zeg wat je wil, leef je uit, maar accepteer dan wel de consequenties.

Ja maar, ja maar, ja maar! Geconfronteerd met zijn eigen intolerantie kruipt het kleine jongetje ineen: ‘ik schrijf nog niet zo langs als jou’ (sic) is zijn verweer als hij geconfonteerd wordt met zijn zwarte lijst die hij probeerde te ontkennen. Tazz. En dat werpt zich dan op als de Grote Leider van die Bange Moslims. Fundamentalist op sokken.

Ook gepubliceerd op de site van de Volkskrant. Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, en de Arabische site van de Wereldomroep. Tot voor kort was ze te bewonderen in Vrouw & Paard. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 27.05.2010 @ 07:40

[Home]
 

12 Reacties

op 27 05 2010 at 11:54 schreef Peter Dijkema:

Kon me maar met moeite concentreren op het betoog.
Geeft niet, de afgebeelde togus is fraai genoeg.

Maar als Hassnae het kalifaat gaat leiden, zal ik daar vast niet onder lijden.

Zelfs zonder te verhuizen van Amsterdam naar het altijd lastige Leiden ;)

op 27 05 2010 at 11:58 schreef Jan van Dijk:

“Fundamentalist op sokken”!
Prschtig Hassnae!

op 27 05 2010 at 12:25 schreef MNb:

Leuk, die Izzy. Als hij door een Wildersidioot levensbedreigend achternagezeten wordt en bij mij aanklopt voor bescherming kan ik twee dingen doen.
1) hem binnenlaten; dan ben ik een geitenwollensokkenautochtoon.
2) hem buitenlaten; dan bewijs ik het niet zo nauw te nemen met mijn Verlichte waarden.
Kortom, in de ogen van Izzy doe ik het nooit goed. Hij kan mijn mars eten.

Inderdaad een artikel van grote klasse, Hass. Zo’n druiloor als Izzy verdient niet beter dan nauwkeurig gefileerd te worden.

op 27 05 2010 at 13:59 schreef bigpete:

Tazz??

Is er een tolk in zaal?

op 27 05 2010 at 16:35 schreef Leo schmit:

Tazz? Misschien Tszuh.., ’t zou wat..

op 27 05 2010 at 16:44 schreef Peter:

Nebbish, mag dat wel?

op 27 05 2010 at 18:46 schreef bigpete:

Tegenwoordig noemen we dat een lutser.

op 27 05 2010 at 21:45 schreef Abdelghafour Ahalli:

Warme groet,

op 27 05 2010 at 23:16 schreef Marco Knol:

Ook een goed stuk van Youssef Azghari op de VK site vandaag. Hassnae’s punt wordt wat dat betreft ook meteen duidelijk gemaakt.

op 28 05 2010 at 15:19 schreef Benech:

Nee Peter, als fatsoensrakker pur sang verbied ik je om dat soort woorden te gebruiken. Het zou immers de judaisering van de Nederlandse samenleving in de hand werken.

op 28 05 2010 at 15:22 schreef Peter:

Maakt ’t uit. Besneden ben ik toch al.

op 28 05 2010 at 16:07 schreef Tjerk:

Ach ja, kosher, halal, it’s all the same!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS