Home » Archief » Annabel van de dobbernegers


[01.07.2014]

Annabel van de dobbernegers

Peter Breedveld

naakt1

Vandaag heb ik Annabel Nanninga van GeenStijl ontmoet. Op het Keti Koti Festival in het Amsterdamse Oosterpark. Ik werd op een podium samen met Sunny Bergman en Francisco van Jole geïnterviewd door Quinsy Gario en Nanninga zat in het publiek. Ik vertelde over de intimidatiepraktijken van GeenStijl waarop Nanninga door Bergman werd uitgenodigd op het podium te komen om mee te praten, maar dat wilde ze niet. “GeenStijl-redacteuren gaan nooit in discussie”, merkte Van Jole terecht op.

Na het interview kwam Nanninga met uitgestoken hand naar me toe. Ze zei dat ze het prettig vond kennis te maken. Ik antwoordde dat het genoegen geenszins wederzijds was. Ze zei dat ze met me wilde praten. Nou nee, en ik liep verder. Ze riep me na dat ik niet durfde.

Minder stoer

Ik liep terug. “Luister, ik heb jou en je collega’s tientallen keren uitgenodigd voor een openbaar debat, dat heb je steeds geweigerd. Nu heb ik er geen behoefte meer aan. Jullie hebben een grens overschreden.” – “Ik heb nooit over jou geschreven“, piepte ze. De gore onbeschaamdheid. “Ik lees wat je over me op Twitter schrijft”, zei ik. “Twitter“, zei ze hmpfend. Ik zei “Ja, Twitter.”

Ik vond haar een stuk minder stoer dan ze op Twitter is, trouwens. Twitterend in de trein naar huis zag ik haar alweer hoog van de toren blazen, dat ik haar vanaf het podium zou hebben uitgescholden en achteraf bang was een woord met haar te wisselen. Misschien dacht ze dat ik haar voor ‘dobberneger’ uitschold, maar ik stelde haar netjes aan het publiek voor, als “Annabel Nanninga, de vrouw van de ‘dobbernegers'”. Nou ja, dat is waar, geeft ze toe, maar daarmee zette ik de zaal tegen haar op.

Laffe nitwit

Haha! Je brood verdienen door je geestelijk gestoorde lezers dagelijks vanachter je computertje op te zetten tegen iedereen die iets anders vindt dan jij, en dan klagen dat je eens publiekelijk wordt geconfronteerd met je eigen trouvailles. Best eng hè, Nanninga? Daarom zat jij daar, en niet je laffe nitwit van een baas.

Toch kan je enig lef niet ontzegd worden, daar te gaan zitten tussen de mensen die door jou en je collega’s dagelijks worden uitgescholden, verdachtgemaakt en vernederd, alleen omdat ze een donkerder huidskleur hebben. Aan de andere kant: je weet dat je niets te vrezen hebt omdat wij beschaafd en vreedzaam zijn. De Hunnen, dat zijn jullie.

Scheldende trol

Soufia Zahri zegt dat het ‘jammer is dat ik wegloop voor een gesprek‘. Ik heb Zahri nog nooit iets zien doen tegen de enorme baggerlawine die ik over me heen heb gekregen, en nóg krijg, van Nanninga en de haren, dus ik laat me door haar niet vertellen met wie ik in gesprek moet gaan en met wie niet. De laatste keer dat ik in gesprek ging met een scheldende trol op Twitter, Thijs Klijnpaste heet die, stond ik binnen twintig minuten op de Telegraaf-site omdat ik hem in elkaar zou hebben geslagen met een krant. Een krant! En het enige bewijs, dat ervoor nodig was om wéér een leger schuimbekkende imbecielen op mijn nek te krijgen, was een foto van een gescheurde krant. Niet eens het kapotte brilletje van Klijnpaste, of zijn bloedlip.

Dus dat was eens en nooit weer. Ik ga met dat tuig alleen nog maar in debat op een podium met publiek, op voldoende afstand van mijn gesprekspartners, en met veel publiek er omheen. En in een debat met GeenStijl-redacteuren ben ik sowieso niet geïnteresseerd want die zijn te dom voor mij. Ik wil in debat met Elma Drayer, over antisemitisme en met Max Pam, over de dood van de ironie.

Wraak nemen

Waar zou ik met Nanninga over in gesprek moeten? Over haar hond? Gaan we recepten voor tajines uitwisselen? Dat ik het allemaal niet zo serieus moet nemen, die beschuldigingen en laster die me vorig jaar bijna tot zelfmoord dreven? Dat het satire is om op allochtonen te kankeren? Denkt ze dat ze mij net zo makkelijk om haar vinger windt als Asha ten Broeke?

Ik heb die mensen niks te zeggen. Ik heb op dat podium voorspeld dat Nanninga wraak gaat nemen. Ze doet maar lekker. Je m’en fous. Je zult Ans Aarsema alias Jan Bennink moeten zien te overtreffen, die gisteren zat te grappen en te grollen over mijn overleden vriend Alf.

Jullie haten me, intens. Dat betekent dat ik je dus pijn doe. Dat geeft een goed gevoel.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 01.07.2014 @ 20:33

[Home]
 

37 Reacties

op 01 07 2014 at 21:49 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Is ze echt kwaadaardig of zit er ook nog iets liefs in. Zoals Hitler die van honden houdt of zo.

op 01 07 2014 at 21:59 schreef Peter:

Ze heeft iets heel kwetsbaars, ja.

op 01 07 2014 at 22:04 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ja dan heb ik het toch goed gezien. Gelukkig maar.

op 01 07 2014 at 22:24 schreef Thomas E:

Je vind haar stiekem wel lekker hè Peter? Geef nou maar toe. Het heeft ook wel iets geils om een volslanke bitch met kwetsbare ogen te weigeren je emotionele cirkel binnen te treden. Hmmm. To be continued.

op 01 07 2014 at 22:52 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik vind er ook best lekker. Lichamelijk dan he want geestelijk kan ik hier helemaal niks mee. Dit is overigens geen sollicitatie naar een confrontatie of zo begrijp me niet verkeerd.

op 01 07 2014 at 22:57 schreef HarryJohann:

@ Thomas E:
Ben jij dat Annabel?

op 01 07 2014 at 23:24 schreef Natasha Gerson:

Je hebt gelijk. ZIJ had op het podium kunnen komen, daar werd ze toe uitgenodigd, dat wilde ze niet. De uitgestoken hand achteraf is, zo weten velen inmiddels, van de types in hun clan, en daar gaan ze ook prat op, van nul en gene waarde ter garantie van een eerlijke weergave achteraf. Als je daar geen trek in hebt, ben je niet laf, dan maak je logische afwegingen ter zelfbehoud, ter sanity, en ter nuttiger aanwending van je energie en communicatiekeuzes ter plaatse. Iets anders zou simpelweg naief zijn.

op 01 07 2014 at 23:44 schreef An Oniem:

Intussen, bij de Roze Khmer:

–“Dit is Annabel Nanninga, bedenker van de term dobbernegers.” “Racist!” werd er geschreeuwd, er werd gesist, camera’s in mijn snufferd, alles. Nouja, fair enough, men moet staan voor wat men schrijft, vinden wij bij GeenStijl, en ik had me geheel vrijwillig op hun Goedmensenfeestje begeven. Edoch, ik was geen deelnemer, was niet gevraagd ook, en vanaf de veiligheid van het podium zulke dingen roepen kon weleens vervelende gevolgen hebben.–

“Zulke dingen roepen”, dat doe je natuurlijk alleen vanaf de veiligheid van Pand Noord.

op 02 07 2014 at 00:20 schreef dewanand:

Namaste Peter,

Alvast mijn dank dat je naar het Keti Koti festival ging in het Oosterpark v Amsterdam. Heb je er geen foto’s van? Zet die eens hier op FN.

Het probleem van de negroide mensen en Afro rassen, incl. gekleurde Hindoerassen in Blank Ned. is erg gecompliceerd en ik wil dit tot op de bodem uitrafelen, samen met Wieroe, omdat ik zelf ook hiertoe behoor, als goudbruine, Afro koelieboy uit Kwatta jungle in Switi Sranang.

Ja, ik wil mijn blote voet weer voelen op de sterke takken van de surinaamse manjabomen, de djamoen bomen, en Coa bomen. Vele surinegers die ik ken hebben heimwee nu en voelen zich net als mij ontheemd hier na 25+ verblijfsjaren in Nazi Holland. Ja wij huilen toch uit in elkaars armen en wensen elkaar sterkte en een zachte dood in de hi tech gaskamers die al warm gestookt zijn voor ons als Niet Ariers, met Unterkoelie en Afro genen.

Ref:
toevallig vond ik dit en deze auteur noemde jij vaak maar hij is erg eenzijdig en niet zo exact. Zie dit:

Obama is de duivel
Geplaatst door Joost Niemoller op 1 september, 2013 – 12:44

‘Obama is geen held. Hij is de duivel. Hij maakt deze wereld kapot.’

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/09/obama-is-de-duivel

op 02 07 2014 at 06:48 schreef pascaal:

Had je maar zelfmoord gepleegd destijds, was de wereld een stuk beter af met een tokkie zoals jij. Wat ben jij een racist door alle lezers van geenstijl gestoorden te noemen en ze allemaal over 1 kam te scheren, racist.

op 02 07 2014 at 06:52 schreef Peter:

Ja maar ik heb geen zelfmoord gepleegd, Pascaal. Ik ben er nog, en daar lig jij wakker van. Jij bent er ook, en dat interesseert mij niks. Of je er wel bent of niet, het boeit voor geen meter.

op 02 07 2014 at 07:45 schreef Nrosa:

Pascaal, met jouw reactie bevestig je exact het niveau van geen stijl, ironie noemen we dat….

op 02 07 2014 at 08:37 schreef Arie Bombarie:

„die beschuldigingen en laster die me vorig jaar bijna tot zelfmoord dreven?”

Het spijt me, maar ik vind dit een weerzinwekkende opmerking waar het zelfmedelijden van afdruipt. Hoe typeerde Annabel Nanninga jou ook al weer in haar verslag over haar bezoek aan het Keti Koti festival? Och ja, die „verwarde VUmedewerker”

Voor de goede orde, ik vind dat Elma Drayer jou vorig jaar in die ene column van haar inderdaad onterecht heeft beschuldigd van antisemitisme. Maar om daar nou zo’n heisa over te maken. Ben jij dan zo netjes tegenover mensen met wie jij van mening verschilt Peter Breedveld? Jij bent op Twitter namelijk ook behoorlijk goed in schelden.

En wat voor krankzinnige aantijgingen heb jij het afgelopen jaar in maar liefst zes ellenlange posts hier op Frontaal Naakt wel niet gespuid tegen Elma Drayer?

op 02 07 2014 at 08:57 schreef Peter:

Kun je een van die ‘krankzinnige aantijgingen’ weerleggen, Arie? En een waarschuwing: kappen nu met het continue noemen van mijn werkgever. Het is pure intimidatie. Mijn baas heeft hier niks mee te maken. FN is van MIJ en van mij alleen. Toch mijn werkgever noemen? Dan permaban.

op 02 07 2014 at 09:00 schreef Daphne:

Peter, ik ben eigenlijk wel benieuwd waar het gesprek met Sunny en Francisco over ging, en wat jullie zoal vonden en vertelden.

op 02 07 2014 at 09:16 schreef Bart:

Ik citeer: ‘Edoch, ik was geen deelnemer, was niet gevraagd ook, en vanaf de veiligheid van het podium zulke dingen roepen kon weleens vervelende gevolgen hebben.’

Aldus mevrouw Nanninga. Zie hier de ultieme lafheid van reaguurdersgeest. Een discussie? Ben je mal. Toch vooral vanuit je eigen ultra politiek correcte weblog de wereld duiden naargelang je bevooroordeeldheid. En dan stoer gaan melden dat je na afloop wel het lef had om jouw criticaster op te zoeken. Goed, I rest my case. Als mevrouw Nanninga zich met dit schrijfsel op GS niet onsterfelijk belachelijk gemaakt heeft, dan wordt Costa Rica wereldkampioen voetbal.

op 02 07 2014 at 09:26 schreef Peter:

Daphne, wat we hebben besproken, is voor mijn lezers niets nieuws. Het ging over onze acties tegen racisme (het zwartepietendebat op Joop en Sunny’s bezwaar tegen de vergunning voor de sinterklaasintocht). Bij mij vroeg Quinsy vooral naar de gevolgen. Ik heb heel kort samengevat wat ik hier al vaak tot in detail heb beschreven. Het wordt uitgezonden, ik laat je weten wanneer het waar te beluisteren is.

op 02 07 2014 at 09:47 schreef Bertus:

Bart, mag hieruit worden opgemaakt dat je mevrouw Nanninga in het vervolg bloedserieus neemt, mocht Costa Rica wereldkampioen voetbal worden?

op 02 07 2014 at 09:55 schreef Bart:

@ Bertus.

Die mag je zeker noteren. :)

op 02 07 2014 at 10:02 schreef dewanand:

Even (Kokos)noot mbt deze link in vorige posting:

‘Obama is de duivel
Geplaatst door Joost Niemoller op 1 september, 2013 – 12:44’

Ja, het grappigste is dus dat Wieroe en ik dachten van laten wij googlen op ‘blanke duivels’ en zie wij kregen in de eerste hits al deze tekst van Joost Niemoller, toch gek. Hij zou zeker wel kwaad worden als hij dit zou ontdekken nu en google zeker moeten verzoeken om niet meer voor te komen in zulke zoekstrings (‘blanke duivels’). Stel je voor dat Jezus morgen terug komt en googlelt hiernaar, ja dan ruimt hij deze joost op denk ik. Luid bidden tot Jezus helpt dan niet meer, want je moet je voor zijn vertrek uit de hemel al hem in je hart nemen via een spirituele harttransplantatie om eeuwig te leven.

HOT: wij googelden op ‘Hindoe duivels’ en vonden deze tekst:

Mag je als christen een hindoetempel bezoeken?
Gemaakt op: 20-9-2005 door A.S. van der Lugt.

‘4 De plaats (=hindoe tempel, mandir) is occult belast
Het laatste bezwaar gaat nog een stap verder. De hele plaats, het gebouw zelf is duivels belast omdat het aan afgoden is gewijd en de bezoeker zal de gevolgen daarvan dragen.’

LInk:
http://www.evangelie-hindoes.nl/artikelen.php?cat=1&aid=13

op 02 07 2014 at 11:18 schreef bram:

Peturtje zit stiekum te geilen op Annabel omdat ze zoveel knapper is dan die dikke Marokkaanse zeug Haasne. Helaas is petertje kansloos , hahahaha

op 02 07 2014 at 12:28 schreef Ruben:

Ik snap wel dat je niet per see op een podium in discussie wilt als de ratio 1000 tegen 1 is..
Helemaal als er eerst heel kinderachtig word gewezen ‘kijk daar is annabel die de term dobberneger heeft verzonnen’. Lekker opstoken! Iets wat geenstijl zo veel doet volgens held op sokken Peter.

op 02 07 2014 at 12:45 schreef Thomas E:

Lekker klaargekomen, Bram?

op 02 07 2014 at 12:56 schreef Ralph van der Geest:

Knap dat je dat valse loeder heel hebt gelaten….

op 02 07 2014 at 13:19 schreef Yezkilim:

@Peter, je draait de boel om. Jij schrijft voortdurend over Nanninga, maar dit was de eerste keer dat ze iets over jou schreef op GS, en dat was ook nog eens noodgedwongen, zoals ze zelf al schreef. Verder hield ze het keurig netjes, i.t.t. wat jij pleegt te doen in jouw schrijfsels over haar.

op 02 07 2014 at 13:57 schreef Arie Bombarie:

„En een waarschuwing: kappen nu met het continue noemen van mijn werkgever. Het is pure intimidatie. Mijn baas heeft hier niks mee te maken. FN is van MIJ en van mij alleen. Toch mijn werkgever noemen? Dan permaban.”

Huh? Ik geef slechts een citaat uit een post op GeenStijl waar jij naar nota bene zelf naar linkt. Wat heeft dat met intimidatie te maken?

Ik ken je helemaal niet Peter Breedveld. Waarom zou ik de behoefte voelen om je te intimideren? Je kunt het geloven of niet, maar er zijn ook mensen die niet de behoefte voelen zich te mengen in al die ruzies op Twitter.

Af en toe bezoek ik Frontaal Naakt. Meestal ben ik het niet eens met je mening, soms wel. Maar je kunt in ieder geval wel schrijven. Waar ik wel heel moe van word is dat voortdurende Calimero gemekker van je, in de trant van: „Zij zijn groot en ik ben klein”.

If you can’t stay the heat, stay out of the kitchen.

op 02 07 2014 at 18:34 schreef Peter:

Zo, Yezkilim, is dit de eerste keer dat Nanninga over me schrijft? En ze doet het noodgedwongen? Toe maar.

Moeten we nou gaan huilen of zo? Die arme, noodgedwongen Nanninga voor dat lieve, goeiige GeenStijl!

*Geluid van een doortrekkende plee.*

op 02 07 2014 at 18:39 schreef Peter:

En Arie Bombarie, waar jij moe van wordt, zal me worst wezen.

Ik stelde je een vraag. Jouw mening interesseert me geen zak, als je mijn werkgever nog een keer noemt krijg je gewoon een permaban en daar mag je van vinden wat je wilt. Ik heb er geen boodschap aan.

Maar ik stelde één simpele vraag: kun je een paar van die ‘krankzinnige aantijgingen’ weerleggen? Kun je er één weerleggen?

op 02 07 2014 at 19:11 schreef Jan:

Hé, kijk nou! Daar komt de Jeroen S. in Peter uit de mouw.

op 02 07 2014 at 19:15 schreef Peter:

Wie is Jeroen S.? Ik ben wel weer klaar hoor, met het nietszeggende gebrul van de Jannen en Aries en Henken en Pieten en Hansen. Nu weer inhoudelijk.

op 02 07 2014 at 20:22 schreef dewanand:

Namaste Peter B.,

Wij hebben een erg serieuze vraag v jou en die luidt:

Vraag 1:

Waarom heb jij je niet al jaren geleden tot de Islam bekeerd om gelukkig en beschermd te zijn in Dar Al Islam (Huis van Islam, het kalifaat is hier een derivaat van)?

Logischerwijs gelden er in elk Huis normen, waarden, verboden en geboden, en zo zien alle gewone moslims het ook die in Dar Al Islam verblijven.

Verzoekje van Wieroe:
Publiceer aub een leuke bloemlezing op FN van dit boek:

Muhammed ‘Ali al-Hashimi, ‘De ideale moslimman’ (vertaald door Maryam Oktem uit Engels, oorspr. titel ‘The ideal Moslim’), Uitgeverij Noer, Delft, 2003.

Islam is noch goed, noch slecht, Islam is Islam gewoon op aarde, precies zoals al het andere ook bestaat in dit deel van de Kosmos en wil voortbestaan, omdat de wezens het leuk vinden en ervan genieten. Mensen houden van Islam dus daarom bestaat Islam nu op aarde dus m.a.w. mauwt Wieroe:

Ook islam is het afval produkt van mensapen, net als alle digitale ontlasting van ons allemaal hier op Fnaakt nu. Schrijf hier eens een tekst met een pen in je reet dan zal je voelen hoe moeilijk het is om bytes te poepen met je reet.

dewa en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 03 07 2014 at 01:14 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Jeroen S. dat ben ik. En ik ben ook wel benieuwd wie al die jannen zijn. En ik had vandaag een Peter Breedeveld op de site die kwam zeggen dat Churchill gelijk had. Toch maar in de spam gemopt want hij zat achter een proxy in de USA. Maar goed, voor de werkgeverbellers, succes als je mijn werkgever kan vinden en dat is vast niet eens zo moeilijk maar vooral succes als je human resources wil kunnen vinden, lukt mij niet eens. En ik woon in Dongen.

op 03 07 2014 at 08:45 schreef Maarten:

Ja de onzekerheid van die Nanninga druipt van haar tweets af. Vroeger zeker vaak gepest en heeft de rollen ergens weten om te draaien.
En gek dat Zahri dat dan zo weer moet zeggen. Het is alsof ze toch een voet tussen de deur wil houden… Maar waarom in godsnaam. Het is het klassieke beeld van de omstanders van een pester die erbij willen horen. Geen eigen wil.

Petje af Peter. Als iemand zich een beetje in jouw verhaal verdiept, en goed leest, dan begrijpt hij of zij jou maar al te goed.

op 05 07 2014 at 13:43 schreef lars:

“never argue with stupid people,” zou mark twain ooit gezegd hebben. “they drag you down to their level and then beat you with experience.”

op 12 07 2014 at 18:27 schreef Buurm.:

Goh, toch eens gegoogled naar de dame in kwestie en er achter gekomen dat ze hier vlak in de buurt woont. Nogal nondescript type overgewicht vrouw met nare, kwade en achterdochtige oogopslag. Kan op straat maar beter gemeden worden, lijkt me. D’r -naar ik begrijp- zure vrouwtjes gestook al helemaal niet lezen natuurlijk.

Thanks voor de waarschuwing!

op 11 05 2015 at 22:44 schreef Annabel Nanninga – toptweets vanaf 2011 | Internetarchief-plus:

[…] “Ik heb nooit over je geschreven”, zei Nanninga tegen mij. En zich er dan op beroemen ‘te staan voor wat ze schrijft’.http://www.frontaalnaakt.nl/archives/annabel-van-de-dobbernegers.html … […]

op 12 05 2015 at 01:46 schreef Annabel Naninga – 5 jaren in 365 toptweets | Internetarchief-plus:

[…] Maak kennis met… Annabel Nanninga van GeenStijl http://www.frontaalnaakt.nl/archives/annabel-van-de-dobbernegers.html … […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS