Home » Archief » Antillianen en Nederlanders


[19.09.2013]

Antillianen en Nederlanders

Peter Breedveld

cas13
Illustratie: Jacques Touchet

Gisteren begon Egbert A. Martina (ik heb het hier eerder over hem gehad) de dag met een fraai voorbeeld van het ingebakken racisme in de Nederlandse media. Twee koppen boven twee nieuwsberichten op de NOS-site. Het eerste over het internationale succes van Antilliaans-Nederlandse honkballers, met de kop ‘Nederlanders maken indruk’. Het tweede bericht gaat over Antilliaans-Nederlandse mensenhandelaars: ‘Antillianen veroordeeld’.

Baby doodgeschopt

Ik wees ook al eens op dit fenomeen in verband met de mysterieuze zaak rond die mishandelde hoogzwangere vrouw in Amsterdam, die haar ongeboren kind zou zijn verloren: Het Parool schreef toen over vijf Marokkanen die een Amsterdamse hadden geschopt (nooit meer iets over gehoord), terwijl zowel het vermeende slachtoffer als de vermeende daders Marokkaanse Nederlanders waren. Maar zo werkt dat dus: ben je als Marokkaanse Nederlander slachtoffer, dan ben je Nederlands (of Amsterdams); ben je dader, dan is opeens je Marokkaanse achtergrond relevant.

Zelfde met Martina’s Antilliaanse Nederlanders. Presteren die iets moois, dan wordt hun Antilliaanse achtergrond weggepoetst. Doen ze iets lelijks, dan doet hun Nederlanderschap er opeens niet meer toe.

Niks met racisme te maken

Martina heeft er zoveel stampij over gemaakt dat de NOS zich gedwongen voelde erop in te gaan. Haar verklaring is zo mogelijk nog verbijsterender dan de selectieve manier waarop Antillianen in haar nieuwsberichten worden weggezet:

Voorop staat dat Antillianen Nederlanders zijn. Zij hebben een Nederlands paspoort. Dat we soms het ene begrip gebruiken en soms het andere heeft niets met racisme te maken of met vooroordelen.

Dat Antillianen ‘Antillianen’ zijn als ze de wet overtreden en ‘Nederlanders’ als ze iets goed doen, heeft niets met racisme of vooroordelen te maken. Een Jood betichten van ‘Jodenstreken’ is niet antisemitisch en Zwarte Piet heeft kroeshaar en dikke rode lippen door het roet in de schoorsteen.

Taboe op zigeunerprobleem

Daar trapt echt niemand meer in, NOS, alleen misschien BigPete (sorry BigPete, ik hou van je, echt, ik waardeer je heel erg). En een groeiende groep Nederlanders pikt dit niet meer. Ze staan te rammelen aan je poorten, je komt niet meer weg met deze arrogantie, dit gebrek aan zelfinzicht en die hardnekkige weigering om aan introspectie te doen.

Ook gisteren werd in het eens progressieve Vrij Nederland (ooit één van de uitvalsbases tegen Wouter Buikhuisen) een nieuw taboe gesignaleerd: het taboe op het benoemen van het zigeunerprobleem. Het staat er echt: ‘zakkenrollers, bedelaars en winkeldieven zijn voor het grootste deel Roma. (…) Dus ja, het klopt. De zigeuner is terug.’

Zieligheidsindustrie

Zigeuners! Ze komen hier met massa’s tegelijk, stelen onze spullen en verkopen die aan Afghaanse handelaars op de Zwarte Markt in Beverwijk. En waaróm hebben ze Nederland uitgekozen om op te parasiteren? Heel simpel: Nederlanders zijn naïef vanwege de twee doornen in de zij van de Boze Blanke Man: de multiculturele samenleving en de ‘zieligheidsindustrie’:

Volgens criminologe Dina Siegel zien de daders Nederlanders als ‘goedgelovige’ mensen die ‘naïef’ in het leven staan. ‘Sommigen verbazen zich erover dat men hier niet veel alerter is, dat we ramen open hebben staan, onze tassen in een winkelwagentje zetten of de auto op een onveilige plek parkeren. Ze denken dat het komt doordat Nederland een multicultureel land is en Nederlanders gewend zijn aan vreemdelingen. We zijn in hun ogen niet argwanend genoeg.’ Ook sprak de onderzoekster met een Bulgaarse collega die stelde dat Nederlanders slachtoffers omarmen. ‘Volgens hem houden wij van zielige mensen om te laten zien hoe goed we zelf zijn. Dat is een heel lucratief uitgangspunt voor bedelaars.’

We zijn gewoon niet hardvochtig genoeg. Gelukkig krijgen steeds meer mensen in de gaten wat de oorzaak is van de welig tierende misdaad in ons tot voor kort zo onschuldige landje. Zwarten, moslims, Oost-Europeanen, zigeuners.

Benoemen

Zelfs Chinezen, toch een beetje de troetelallochtonen van Domrechts, zijn niet langer veilig. In dit rechtbankverslag op de site van TV West wordt uitgebreid stilgestaan bij de Chinese herkomst van een drietal kidnappende Nederlanders.

Wat er zo oneerlijk aan is, is dat de etnische achtergrond van de daders er blijkbaar nooit toe doet als het om blanken gaat. Laten we dat dan voortaan ook maar benoemen. ‘De frauderende bankiers, de interimmers, de woningcorporatie CEOs, de VVD’ers: common denominator = Witte mannen. Benoemen mensen. Benoemen’, zoals mijn vriendin Ebsje zegt. En zo is het.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 19.09.2013 @ 07:18

[Home]
 

19 Reacties

op 19 09 2013 at 07:57 schreef Walter:

Niet alert zijn door de multiculturele samenleving. Jaja. Dan is het platteland, waar men de achterdeur openlaat en de auto niet op slot doet zeker enorm multicultureel, in schril contrast tot de volslagen arische steden waar men zijn fiets met twee sloten vastzet.

Ik ben overtuigd.

op 19 09 2013 at 09:12 schreef Bertje:

“Wat er zo oneerlijk aan is, is dat de etnische achtergrond van de daders er blijkbaar nooit toe doet als het om blanken gaat.”

Inderdaad heel oneerlijk.
Blank (en gezond)is de norm, en de norm wordt niet benoemd is op zich niets nieuws. Al sinds jaar en dag word de handicap van bv iemand in een rolstoel benoemd vooral als deze word overvallen e.d.
De norm is het uitgangspunt.
Ik hoop dat mensen zich daar een beetje van bewust worden en zoals Peter zegt zich wat meer bezig houden met introspectie.

(Jammer dat Zwarte Piet er weer met de haren wordt bij gesleept)

:-)

op 19 09 2013 at 09:27 schreef MNb:

“een fraai voorbeeld”
Dat is inderdaad een eersteklas misser.

“Voorop staat …”
Ongelooflijk. Al eind jaren 70 bleek uit systematische studies hoe bevooroordeeld media zijn: goed = Nederlands, slecht = Moluks, Surinaams, Turks, Marokkaans, Antillians of wat dan ook. Een tijdlang hebben iig sommige media zich de resultaten aangetrokken en er beleid op gezet. Is dat nu ook al verleden tijd? Dat is dan de zoveelste bevestiging dat racisme salonfaehig is geworden.

“Daar trapt echt niemand meer in”
Helaas kan ik dit optimisme niet delen.
En niet zozeer Zwarte Piet zelf, Bertje, maar de wijze waarop lieden als jij de discussie over Zwarte Piet voeren heeft hier alles mee te maken.

op 19 09 2013 at 09:33 schreef MarcodB:

Einstein schijnt ooit iets van de volgende strekking gezegd te hebben (niet gechecked, dus geen “):
Als de relativiteitstheorie juist blijkt te zijn, dan noemen de Duitsers me een Duister, noemen de Zwitsers me een Zwitser en noemen de Joden me een Jood.
Blijkt het echter niet te kloppen, dan noemen de Zwitsers me een Duitser, noemen de Joden me een Zwitser en de Duitsers noemen me dan een Jood.

op 19 09 2013 at 10:11 schreef babs:

Toch typisch dat een blanke Europese man de relativiteitstheorie heeft bedacht.

(en als het niet blijkt te kloppen, dan is het een gelukzoekende linkse subsidiespons die hardwerkende belastingbetalers uitzuigt om zijn elitaire leugens zonder enig praktisch nut te kunnen publiceren.)

op 19 09 2013 at 11:58 schreef MarcodB:

That’s it, Babs!

op 19 09 2013 at 12:37 schreef Thomas E:

Ik vind het al een hele vooruitgang dat ze tegenwoordig op opsporingsberichten van de politie expliciet zeggen dat het gaat om ‘een blanke man van circa 1,80 m lang en gekleed in etc etc.’En dan heb ik het over misdaad, dus niet mensen die zoek zijn. Ja, ik erger me ook aan die selectieve en manipulatieve etikettering van mensen.

op 19 09 2013 at 14:22 schreef Rob:

Het is heel moeilijk om de “etnische achtergrond” van Azdin Chadli te achterhalen. Chadli kwam in 2009 om in Uruzgan bij een raketaanval op de Nederlandse basis. Geen krant noemt hem anders dan ‘Nederlander’ of ‘Udenaar’.
Het is heel moeilijk om iets over Samir Azzouz (Hofstadgroep) te vinden waar zijn etnische achtergrond *niet* bij staat.

op 19 09 2013 at 17:27 schreef Maurice:

Precies wat Bertje al zei: wanneer het er niet bij staat gaat iedereen er automatisch al vanuit dat het een blanke is. Wat anders? Dit stuk is blijkbaar een pleidooi om dit nog extra te onderstrepen omdat..? Maar benoemen hoort ook bij vrijheid van meningsuiting, dus veel succes ermee.
Verder zijn de uitkomsten van de Utrechtse criminologen schokkend qua beschreven grootschaligheid, doch in het verlengde van wat iedereen al wist. Al jaren worden grootschalige diefstallen gepleegd op evenementen van zakkenrollen http://nieuwsuur.nl/onderwerp/540894-lowlands-wil-dieven-op-de-foto.html tot het massaal roven in bezoekerstenten met een duidelijke, steeds verdergaande organisatie: http://www.demorgen.be/dm/nl/2590/Festivals/article/detail/1660849/2013/06/30/Politie-vermoedt-dat-dieven-hun-doelwitten-verdoven-op-Graspop.dhtml Ze worden er gelukkig ook wel eens opgepakt:http://m.hotnews.ro/stire/6020369
Om nog maar te zwijgen van de plofkraken en skimming: http://www.at5.nl/artikelen/61289/skimmen-1 Ook de NS automaten zijn doelwit: http://www.treinreiziger.nl/actueel/roemeense_skimmers_ns-automaat_aangehouden
Dat wordt dus nog leuk in de loop van 2014.

op 20 09 2013 at 00:23 schreef Sasha Berkman:

Maurice, ik heb er niets over te zeggen helaas. Mark en Samson daarintegen.

op 20 09 2013 at 01:36 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

90 procent antillianen is niet arisch en niet blank maar Afro mix in alle gradaties en men haat ze hier hartgrondig. Neger zijn of vies bruin koelieaapje als mij zijn is feitelijk bijna suicidaal in arisch Holland, ja ik hoor het nu vaker van niet blanken: die zeggen de Arische Fuhrer zal ons een laatste avondmaal schenken als hij barmhartig wil zijn, maar wel rauwe oesters of zuiver oudeuropese levende bloedwormen.

Eieren kiezen voor ons geld is beste nu als je niet arier bent en ik wil dit maar gaan ontwikkelen, uitrollen, via een sterk zelfdeportatie netwerk van niet ariers, of moslims als niet blanken willen meedoen weet ik niet maar voor ons de niet blanken komt de hete adem van de lange, grootgeschapen blanke duivels toch dichter bij onze zwarte halsslagaders en wij zijn bang. Veel blanken hebben al hoektanden gekweekt of een kunstgebit in gezet met vlijmscherpe tandjes waarmee ze willen kauwen op ons zwart vlees.

ja, zie deze tekst over negers:

WEBpublication BOOK WART0273 / EPAGE 17 of 23
Analyse Emancipatie Hindoestanen, man en vrouw, incl. de Holebi

16. Het drama van negers in Nederland

http://www.dewanand.com/emancipatie17.htm

op 20 09 2013 at 17:35 schreef Astrid:

@dewanand

Tjonge toch, ik wist niet dat het zo erg was. Sterkte en veel geluk waar je ook heen gaat.

op 20 09 2013 at 20:01 schreef Curaçaousche Antilliaan:

Dewanand schreef op 20-09-2013 om 1:30; ’90 procent Antillianen is niet arisch en niet blank, maar Afromix in alle gradaties en MEN HAAT HEN HIER HARTGRONDIG.’
Inderdaad Dewanand, goed opgemerkt. Die Antillianen-haat is overigens zorgvuldig opgebouwd cq. gecultiveerd door onder meer de Nederlandse media enof in samenwerking met NLdse politici van elke politieke kleur.

Bewijzen voor mijn stelling dat ‘Antillianen-haat’ door de jaren heen bewust georganiseerd en gecultiveerd is geworden zijn talloos.
Het is dan ook niet voor niets dat Nederland door de ECRI, Europese Commissie tegen Rascisme en Intolerantie, in de opeenvolgende jaren 2007, 2008 en 2009 op de vingers getikt is wegens rascisme jegens én “ethnic profiling” van de zogenoemde Antilliaanse bevolkingsgroep in NL.

Die figuurlijke tikken van de ECRI op de vingers van de Nederlandse Staat zijn overigens nooit gepubliceerd in de populaire Media, maar het rapport is nog steeds op te googelen voor diegenen die het zouden willen doornemen.

Ik heb me heel vaak afgevraagd of die NL politici, veelal VVD en PVV adepten, het nederlands journaillegespuis en aanhangers echt niet weten wat een Antilliaan is. Of hoe een Antillia

op 20 09 2013 at 20:34 schreef Rob:

Derde Rapport over Nederland, ECRI 2008 (PDF) http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Netherlands/NLD-CbC-III-2008-3-NLD.pdf
“Kwetsbare groepen”, zie p25 e.v.

op 20 09 2013 at 21:33 schreef Curaçaousche Antilliaan:

Vervolg pt.1.
..Of hoe een Antilliaan er wel uit ziet. Ja dus, in NL weet men precies hoe een Antilliaan er uit ziet, n.l. zwart met kroeshaar. Ja, dat is dan het “Antilliaans uiterlijk”, verzonnen door niemand anders dan de slimme Nederlandse criminologen, Nederlandse antropologen, door het Nederlandse journaillegespuis en door NL politici.

Naar mijn weten kan “de Antilliaan” zowel zwart, bruin, lichtbruin, mesties, indiaans, lip lap en blank zijn. Dus hoe men in NL op de term “Antilliaans uiterlijk” is gekomen weet ondergetekende bij toutatis niet. Al sla je me dood.

Antilliaanse eilanden zijn o.m. Cuba, Haïti, Hispañola, de Franse eilanden waaronder Martinique e.a., definitie van Antilliaan is iemand geboren op de Antillen of van ouders, grootouders etc.afkomstig van 1 der genoemde eilanden behorend tot de Grote Antillen of de Kleine Antillen.

Dat wil zeggen dat o.a. ik, niet bepaald een neger uiterlijk hebbende, de dans mag ontspringen. Ook al ben ik een echte Antilliaan wiens voorouders al zeker 200 jaar in Curacao wonen.

Hier een link die verwijst naar “Antilliaans uiterlijk”. Een onvervalst staaltje van “etnische profileren”. Heb de zaak gevolgd maar heb er nooi

op 20 09 2013 at 21:52 schreef Curaçaousche Antilliaan:

Vervolg pt. 3

Heb de zaak van die zwarten met een ‘Antilliaans uiterlijk’ gevolgd, maar heb er nooit meer iets over vernomen. Waarschijnlijk waren het dus geen Antillianen, daar sta je dan voor schut met het zogenaamde “Antilliaans uiterlijk..”.

Dat wil dus zeggen dat elke neger of zwarte in Nederland een “Antilliaans uiterlijk” heeft. Ook zwarte Surinamers, Afrikanen en de hele zwarte gemeenschap in Nederland vallen dus onder de noemer “Antilliaans uiterlijk”.. Tja, dat kan alleen in Nederland.

Antillianen zoals o.a. ik, onze vorige premier Schotte en andere niet bepaald zwarte Antillianen kunnen dus rustig een misdaad plegen, omdat wij niet met een “Antilliaans uiterlijk” gezegend zijn.

Hier een link die verwijst naar dat “Antilliaans uiterlijk”, een waarlijk onvervalst staaltje Etnisch profileren in de Nederlandse media….

http://www.at5.nl/artikelen/43045/politie-zoekt-homo-mishandelaars

op 22 09 2013 at 11:45 schreef Sofia van der Linde:

Ik blijf voor het benoemen van het blankemannenprobleem. Ik ga daar dus ook vrolijk mee door.

op 23 09 2013 at 00:22 schreef Jona Lendering:

Ik kan het niet laten erop te wijzen dat het blankemannenprobleem al eens is benoemd… ;)

http://www.speld.nl/2011/04/11/blanke-gemeenschap-veroordeelt-schietpartij/

op 24 09 2013 at 00:02 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Voor de geïnteresseerden.

http://www.ocan.nl/OCaN-Nieuws/ocan-advies-aan-de-tweede-kamer-betreffende-wetsvoorstel-vestigingseisen-antillianen-groot-bezwaar-tegen-raswetgeving.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS