Home » Archief » Apen en sletten


[08.10.2017]

Apen en sletten

Hassnae Bouazza


Scène uit Häxan (Benjamin Christensen, 1922)

Dat Trump een misogyne aap is, wisten we al. Dat hij het vrouwenlichaam als zijn bezit ziet, ook. Dat hij daar niet alleen in staat, weten we sinds de nieuwe Amerikaanse regering, of wat daarvoor moet doorgaan, alles op alles stelt om het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen af te schaffen.

Niet alleen door het recht op abortus terug te draaien, maar nu dus ook door werkgevers de kans te geven de anti-conceptiepil uit het verzekeringspakket te halen. Dus als je als bedrijf om ‘religieuze redenen’ de vrouw als broedmachine ziet, kun je ervoor kiezen de pil niet langer te laten vergoeden. Conservatieven zien dit als een overwinning voor de religieuze vrijheid.

Typisch, die religieuze vrijheid wordt alleen van stal gehaald als het extremistische christenen betreft. Als je een kleurtje hebt en toevallig in een andere God gelooft, heb je minder priviliges.

Breekbare mannenego’s

Een andere rechtvaardiging van de maatregel is dat sommigen vinden dat de pil leidt tot ‘riskant seksueel gedrag’. Welkom in de eenentwintigste eeuw, waar breekbare mannen-ego’tjes, die zich decennialang voordeden als geëmancipeerd, nu hun ware, verrotte aard laten zien.

Een vrouw die de pil slikt, wordt hier dus eigenlijk weggezet als zedenloze slet. Want als je de bescherming van de pil geniet en dus kunt voorkomen dat je zwanger wordt, kun je alle seks hebben die je maar wilt, met zoveel mannen als je maar wilt. Geen grotere gruwel in de ogen van conservatieve mannen dan vrije vrouwen.

Want dat is wat vrouwen doen, hè. Bandeloze, onethische wezens zijn het, die zodra ze de kans krijgen, hun benen spreiden en zich bij de poes laten grijpen door oranje apen met kleine handjes.

Baas over de vagina

Allereerst: als dat is wat vrouwen willen doen, dan doen ze dat. Het maakt hen immoreel noch bandeloos. Ten tweede, wat opvalt aan seksistische mannen, uit welk land ze ook komen en met welke religieuze of culturele achtergrond ook, ze kunnen zich niet verenigen met het idee dat vrouwen niet langer hun ondergeschikten zijn. Dat zij zelf de baas zijn over hun vagina en wat daar in gaat.

Of ze nu oranje haar hebben en Trump heten, met een legervest de Kamer toespreken of feminisme luidruchtig gelijkstellen aan kanker. Er bonkt een nieuw soort ‘man’ aan de poorten die alle verworvenheden van vrouwen terug wil draaien, die vrouwen niet serieus neemt behalve dan als gewillig gat, en die die ideeën politiek wil uitvoeren.

Daar kun je om lachen, het negeren, of als de sodemieter wakker worden en dit brutale monster bestrijden. De nieuwe westerse man van de eenentwintigste eeuw blijkt achterlijker dan de oriëntalistische cliché-Arabier met streep-snor en kromzwaard.

Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 08.10.2017 @ 09:09

[Home]
 

24 Reacties

op 08 10 2017 at 09:39 schreef Koos Swart:

Zeker bang voor concurrentie.
Ik niet, goed voor mijn ego.

op 08 10 2017 at 10:26 schreef ikzelf:

En het eerste haantje heeft alweer gekraaid.

op 08 10 2017 at 21:20 schreef Niels Kolman:

Het ego van de man is zeer zeker breekbaar. Daarom zijn mannen kwetsbare en romantische wezens. Deze tekst van mevrouw Bouazza gaat door merg en been zonder kant of wal te raken. Hysterie noemen we dat traditioneel. Ik vermoed dat de feminiene auteur een broer heeft die veel genuanceerder en gevoeliger over mannenharten in de pen kan klimmen. Trump is helemaal geen misogyne aap. Echter, vrouwen zijn wel degelijk bandeloze onethische wezens; daarom wil ik uiteindelijk met één trouwen.

op 09 10 2017 at 07:41 schreef Peter:

Opstandig vrouwtje? ‘Hysterie’ noemen we dat traditioneel. Zo is dat, Niels, ouwe holbewoner. Wat heb je precies gelezen van Hafid, trouwens, welk gevoelige boek over mannenharten bedoel je precies?

op 09 10 2017 at 18:47 schreef Marijn Wierckx:

De schrijfster heeft het over de o zo slechte nieuwe westerse man. Zo jammer weer, dat gegeneraliseer. Ik ben toch bang dat dat meer over de schrijfster zegt dan over de man. In elk geval willen de meesterse westerse mannen niet in èèn adem met Trump of Baudet genoemd worden.

op 09 10 2017 at 20:20 schreef Sasha Berkman:

Je bent een smerige mysogiene smeerlap Niels. Je herhaalt hier even alle crab van Milo Yiannopoulos, die schoft waarvan net weer nieuwe beelden naar buiten zijn gekomen van sieg-heilende aanhagers. De zelfde soort van praatjes ook van een grote fan van dat sujet: Baudet.
Jullie zijn het ziekste van het ziekste qua mensensoort.

op 09 10 2017 at 22:21 schreef Martijn:

Gut gut, wat zijn we weer lichtgeraakt.

op 09 10 2017 at 22:31 schreef ikzelf:

Generaliseren doet men omdat alles en iedereen benoemen onmogelijk is en het aanduiden van een trend alleen maar onduidelijker maakt.
Zo jammer dat reageerders zich zo vaak verliezen in het onbeduidende detail in plaats van in te gaan op de strekking van het artikel. Hassnae heeft het bovendien over een specifiek soort ‘nieuwe man’ en beschrijft die -mijns inziens- duidelijk genoeg. Zij heeft het dus niet over ‘elke westerse man’, wat jij er weer van maakt.

Of wi je zelfs het bestaan van zo’n ‘nieuwe westerse man’ helemaal ontkennen, Marijn?

op 09 10 2017 at 23:05 schreef Martijn:

Maar Milo had z’n bril niet op! ;)

op 10 10 2017 at 05:11 schreef Marijn Wierckx:

Ikzelf: generaliseren doet men bij gebrek aan nuance. Tevens zijn het juist sexisten en rascisten die generaliseren. Er bestaat geen nieuwe westerse man, de mens (!) is wat hij altijd geweest is.

op 10 10 2017 at 05:40 schreef Marijn:

En o ja, wat me bij dergelijke auteurs altijd verschrikkelijk ergert is dat er nooit gesproken wordt over de vrouwen die dit soort zg nieuwe mannen steunen. Zie fox news, en alle vrouwen die op dit soort mannen stemmen. Bovendien was Clinton al niet zo’n hufter dat hij Lewinski volledig liet barsten en haar reputatie voor altijd verpeste?

op 10 10 2017 at 08:59 schreef ikzelf:

“Tevens zijn het juist sexisten en rascisten die generaliseren.”

Schoolboekvoorbeeld van generalisatie.

Wanneer leer ik zelf nu eens trollen niet te voeren?

op 10 10 2017 at 09:48 schreef Marijn:

Aha, meneer Wilders, als iemand het met u oneens is gaan we iemand een trol noemen. Succes.

op 10 10 2017 at 11:09 schreef Martijn:

Ja, maar niet álle generalisaties …

op 10 10 2017 at 12:14 schreef Ying-Fu Li:

Alle generalisaties zijn gelijkwaardig, alleen sommige generalisaties zijn gelijkwaardiger dan andere…

op 10 10 2017 at 16:22 schreef ikzelf:

En nog steeds zeurt het inmiddels tot een kleuterklasje aangegroeid hoopje over randzaken en details, maar weigert in te gaan op de inhoud van het artikel.

Wat zoeken jullie hier eigenlijk? Stennis? Kijk, dat definieert nu een trol. Wat “mijnheer” Wilders ’trollen’ noemt kan (hoef en wil) ik niet weten, want ik mag hem van enge Geert niet meer volgen.

op 10 10 2017 at 17:20 schreef Marijn Wierckx:

Moet ik echt antwoorden op iemand die nog te bang is om onder eigen naam te lopen blèren?

op 10 10 2017 at 19:31 schreef ikzelf:

Als in de tekst wordt uitgelegd over welk type man het gaat, dan gaat het dus niet over iedere man. Met andere woorden, er is niet eens sprake van een generalisatie. Als jij dan vervolgens over generalisaties gaat zeuren en blijft zeuren, onderwijl zelf dijken van generalisaties rond plempend, dan kan dat maar twee dingen betekenen: ofwel je ontbeert de verstandelijke vermogens om een tekst te begrijpen, ofwel je loopt te trollen. Ik gaf je het voordeel van de twijfel en hield het laatste, maar je mag me tegenspreken, uiteraard.

En vanaf nu voer je jezelf maar.

op 10 10 2017 at 20:24 schreef dewanand:

============== [wfor1346:53:1]

N1. REF citaat Hassnae Bouazza:
N1.1. ‘Een vrouw die de pil slikt, wordt hier dus eigenlijk weggezet als zedenloze slet.’

N1.2. ‘Want als je de bescherming van de pil geniet en dus kunt voorkomen dat je zwanger wordt, kun je alle seks hebben die je maar wilt, met zoveel mannen als je maar wilt.’

N1.3. ‘De nieuwe westerse man van de eenentwintigste eeuw blijkt achterlijker dan de oriëntalistische cliché-Arabier met streep-snor en kromzwaard.’

N2. hahaha ik moest spontaan hard lachen toen ik de eerste twee zinnen las, die hier geciteerd zijn. Maar ok, hoe noem je nou al die mannen waar zo een bandeloze, zondige pilslikkende vrouw nou mee plat gaat?? Zijn deze mannen dan heiligen, zonder hun condoom om??

N3. De vrouw als eeuwige zondebok en schuldige van elk zeden delict, omdat zij als slachtoffer zelf aanleiding gaf tot het misdrijf en daarvoor dus gesrafd zal worden door mannen, goden, allah, krishna, jezus, de paus enz enz.

N4. 1 vrouw met pil gaat vreemd met 10 mannen, ok zijn dan deze 10 mannen niet even overspelig en hoerig bezig met hun bijtende gifslangetjes??? Deze vraag legde een hete hindoemeid mij voor en haar hobby was hindoe porno

op 10 10 2017 at 22:25 schreef ikzelf:

Precies, dewanand, de hypocrisie van het haantje kent geen grenzen. Maar aangezien zijn spiegel al lang niet meer werkt, weet ik niet of we hem dat wel kwalijk kunnen nemen.

op 11 10 2017 at 00:55 schreef Kazonga:

@op 10 10 2017 at 17:20 schreef Marijn Wierckx:

“Moet ik echt antwoorden op iemand die nog te bang is om onder eigen naam te lopen blèren?”

Ja, dat zou jij vast fijn vinden, dat je dan ook zo iemand kon vinden en lastig vallen. Diens vrouw, kinderen en familie, nietwaar?

op 11 10 2017 at 08:17 schreef Marijn Wierckx:

Idioot. Ik sta gewoon voor wat ik ben en wat ik vind en dat mag iedereen weten. Jij niet blijkbaar.

op 11 10 2017 at 08:25 schreef Peter:

Ja klaar nu met dit stomvervelende geouwehoer.

op 11 10 2017 at 13:33 schreef dewanand:

============== [wfor1346:53:3]

N5. Ja, feitelijk is dit thema wat Hassnae Bouazza nu beschrijft het echte geabstraheerde raakvlak, overeenkomst en zgn GGD, Grootste Gemene Deler tussen alle religien, culturen, naties en tribale gemeenschappen van de afgelopen 40.000 jaar, maar je kan ook lekker terug rekenen tot en met Homo Erectus, dus tot 2,3 miljoen jaar geleden ahw.

N6. Echte ingenieurs wetenschap is de zaak verder abstraheren en het wiskudig model ontwikkelen, en bijschaven. Ja ok een wiskundig model van een man is simpel, een staaf die twee standen kent: slap en stijf. Nou en een meid kan je modelleren als een Holle cilinder met elastische wanden, dat dus ahw oneindig uitgerekt kan worden in de diepte en breedte, terwijl de staaf van de mannetjes apen eindig is, en hier begint dan de echte Continue Wereldoorlog tussen de twee Genders bij alle heteroseksuelen in feite.

N7. Ja nog gistermiddag ontmoette ik op straat bij mijn flat een wonderbaarlijke, Marokkaanse beauty met lang, krullend Afro haar en ja het was raak, de nu zit ik middenin de Wereldoorlog tussen de twee geslachten, eindige staaf en oneindig rekbare holle cilinder, en ok die holle cilinders winnen nu.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS