Home » Archief » Bij de dood van een Nederlands icoon


[14.06.2013]

Bij de dood van een Nederlands icoon

Peter Breedveld

psp

Saskia Holleman is dood. Ik voel me, als hoofdredacteur van dit libertijnsige webmagazine, aan mijn stand verplicht er een paar woorden aan te wijden. Want Holleman is de naakte vrouw met koe op de beroemde PSP-verkiezingsposter uit 1971. De poster waarvan Frontaal Naakt, zeg ik in alle onbescheidenheid, als het vervolg gezien mag worden.

Holleman is één van de weinige echte iconen van de na-oorlogse Nederlandse geschiedenis, right up there met het vrouwtje, van cartoonist Opland, dat een kernwapen wegtrapt en iets anders weet ik eigenlijk zo snel niet te verzinnen. Rob van Kan suggereert Phil Bloom, maar ik twijfel. Holleman, althans haar naakte figuur in dat Hollandse weiland met die Hollandse koe, staat voor een vrijzinnig Nederland dat zich bevrijd had van de ketens van het strenge confessionalisme en dat – wellicht naïef – geloofde in het sociale individu. Vrijheid, blijheid, zoiets.

Sexuele Hervorming

De politiek incorrecte linkschmensch Willem de Zwijger analyseerde de poster zevenenhalf jaar geleden op Frontaal Naakt en mijn vriend TFWCorrosivo moppert op Twitter dat het in Willems analyse alleen maar om het naakt gaat en niet om die koe en om dat groen, en dat dit is waarom GroenLinks, voortgekomen uit onder andere de PSP, is wat die partij nu is.

Maar de poster ís ook eerst en vooral een naakt, en geen natuurlandschap. De man, Hendrik-Jan Koldeweij, die de foto maakte, met de toen 25-jarige Holleman in de hoofdrol, deed dat in opdracht van het blad van de Nederlandse Vereniging voor Sexuele Hervorming, Sekstant. Lees hier over de hele geschiedenis van de poster.

Joseph Goebbels

Het is tegen wil en dank dat Holleman een symbool van verlichte vrijzinnigheid werd, want ze was er helemaal niet blij mee om zo te kijk te hangen in het hele land. Ze heeft de PSP, waar ze niks mee had, gedwongen haar 1250 gulden te betalen, anders zou het een rechtszaak worden.

Doet niks af aan het feit dat ze dat symbool geworden is, en in 2005, vlak na de moord op Theo van Gogh door een moslimextremist, de inzet van een twist tussen wat ik toen zelf zag als de Ayanen en de Makkianen – aanhangers van Ayaan Hirsi Ali, die waarschuwde voor een opleving van het confessionalisme, maar nu in de vorm van de islam, en die van journalist Geert Mak, die dat allemaal hysterisch vond en Joseph Goebbels uit de kast haalde om de Ayanen te diskwalificeren.

Godslasteraars vervolgen

Ik was een onversneden Ayaan en kon me goed vinden in Hirsi Ali’s bewieroking van de PSP-poster als icoon van een vrijheid die we ons niet moesten laten afpakken. Ik vind daar overigens nog steeds niks hysterisch aan, want in die tijd wilde de minister van justitie weer godslasteraars gaan vervolgen en Lousewies van der Laan was de enige die daartegen in verzet kwam. Verder werd er, uit angst voor de moslims, kunst van de muur gehaald, er werd een oratie van een wetenschapper gecensureerd, er werd een cartoonist opgepakt, zelfs één van de tien geboden werd als een vorm van opruiing gezien, en zo gebeurde er nog veel meer afschuwelijks. Het was voorgoed afgelopen met het Nederland dat ooit was.

Femke Halsema bekritiseerde Hirsi Ali omdat die volgens haar niet geïnteresseerd was in het gedachtegoed dat achter de poster schuilgaat. Voor Hirsi Ali was de poster, schreef Halsema, ‘één van de vele wapenen tegen religieuze, islamitische benauwdheid. De poster is voor haar een contrapunt, niet een toekomstvisioen.’

Monomane moslimvreters

Daar maakte ik me toen boos om, maar achteraf gezien had Halsema wel gelijk. Hirsi Ali is tegenwoordig ook eerder een kruisridderes tegen de islam dan een vrijheidsstrijder, net als de meeste van de ‘islamcritici’ van 2005 zijn verworden tot monomane moslimvreters. Ging het acht jaar geleden om de verdediging van ónze vrijheid van meningsuiting, vandaag de dag gaat het om het afpakken van hún vrijheid van meningsuiting.

De vrijheid is in mijn herinnering nog nooit zo in het gedrang geweest als vandaag de dag, door toedoen van juist die lieden die beweren de vrijheid te verdedigen. Het is ongelofelijk hoe ik vroeger serieus bang was dat ik vanwege de moslims geen satire meer zou kunnen bedrijven, niet meer naar het naaktstrand zou kunnen gaan en de slaapkamergordijnen angstvallig gesloten moest houden uit vrees iets illegaals met mijn vrouw te doen.

Nooit bestaan, toch onsterfelijk

Ik kan nu inderdaad geen satire meer bedrijven, en mijn libertijnse levenswijze wordt inderdaad bedreigd, maar niet vanwege de moslims. Het zijn de mensen die zeggen dat mijn vrijheid in gevaar is vanwege de moslims, die mij mijn vrijheid afpakken. De moslimjagers, de islamofoben, de vroegere ‘islamcritici’ die zich druk maakten om het vervolgen van een cartoonist, de censuur van de wetenschap, het demoniseren van satirici, die nu op cartoonisten jagen, wetenschappers bedreigen en satirici proberen kapot te maken.

Zij bedreigen het Nederland dat op die PSP-poster verbeeld wordt. Een Nederland dat misschien nooit echt bestaan heeft, maar dat wel zou kunnen bestaan, zoals die vrijzinnige vrouw op de poster eigenlijk ook nooit bestaan heeft maar die toch onsterfelijk is gemaakt. Onsterfelijk, zonder ooit te hebben bestaan. Door Saskia Holleman, die nu dood is.

Vriendelijke koe

Laat ons Holleman eren als symbool van ons toekomstvisioen: een vrijzinnig Nederland waar je geen harnas aan hoeft voordat je de politieke arena betreedt. Waar we elkaar Frontaal Naakt tegemoet treden, met een vriendelijke koe op de achtergrond, terwijl het groene, groene gras onze dijbenen kriebelt. Een Nederland van vóór de moord op Theo van Gogh. Een Nederland dat vóór de moord op Van Gogh misschien nog mogelijk was geweest.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 14.06.2013 @ 10:25

[Home]
 

23 Reacties

op 14 06 2013 at 10:44 schreef MNb:

Je hebt bondgenoten op onverwachte plaatsen.

http://www.theatlantic.com/national/archive/2013/06/what-its-like-to-join-portlands-world-naked-bike-ride/276861/

op 14 06 2013 at 11:03 schreef Jenneke:

Damn, dit is een goed stuk! Uit het (ook mijn) hart en prachtig geschreven.

op 14 06 2013 at 11:17 schreef Smeets:

Het is 2013:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152039977185506&set=a.196532110505.255777.175740570505&type=1

op 14 06 2013 at 11:31 schreef rui mota:

bravo!

op 14 06 2013 at 12:16 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Ode aan Saskia Holleman, de goden en godinnen zullen haar eeuwig zegenen in Krishnaloka waar zij bloot als Gopi zal mediteren op Vedische sanskriet mantras, na haar boetedoening op de aarde en haar blote offers, om de mensapen te verlichten, met de darshan uit haar heilige grote, hemelse, witte vagina.

Ja, Wieroe is het er vaak met mij eens dat ALtecrea alles heeft geschapen, dus logischerwijs heeft Altecrea ook de reine, zuiverende, grote, en hemels genot schenkende vagina (yoni) geschapen of het na meditatie van blijoenen jaren zo ontworpen, als een vleselijk, rekbaar, cilindrisch en penetreerbaar gat van vlees en bloed. Hierom kan de vagina logischerwijs niet slecht zijn of zondig (christelijke en islamitische moraal), en de Hindoeistische/ Vedische visie en filosofie beschouwd het totaal anders. Alle Hindoe vrouwen zijn het er met mij eens als ik ze hierover spreek persoonlijk, in het hindoeisme was de yoni of vagina nooit verdorven, duivels, zondig, of vervloekt.

Ons onderzoek moeten wij verder uitwerken tot mooie Engelstalige teksten en Wieroe wil hier harder aan werken in zijn luie, warme mandje, wel bloot he als nudistisch kattenbeest.

op 14 06 2013 at 12:24 schreef Benedictus:

Ik zie Ayaan Hirsi Ali nog steeds als een vrijheidsstrijder en geloof nog steeds in haar goede bedoelingen. Dat ze er zelf ook financieel beter van is geworden is het gevolg, niet de intentie. Ze heeft er ook veel voor ingeleverd.

Haar eerste optredens staan mij nog goed voor ogen, uitgejouwd door mannen die meende dat zij als “afvallige” haar mond moest houden. Zij was haar tijd ver vooruit en dat valt meestal verkeerd.

Dat je je nu bedreigd voel door PVV-ers staat hier buiten. Kleinzielige mensen die dit doen. Probeer er niets van aan te trekken hoe vervelend het ook is. Je valt nu eenmaal op met je blog en wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt vangt de klappen op. In die zin lijk je wel wat op Ayaan!

op 14 06 2013 at 12:47 schreef Rob:

Tsja, het blijft lastig voor je argument dat Holleman een icoon is tegen wil en dank.

Ik geloof dat je vrijheid moet veroveren en verdedigen. Dat doen we veel te weinig. Iedereen “praat voor zijn bollenwinkel” zoals dat in Vlaanderen heet: iedereen verdedigt alleen de vrijheid van gelijkgestemden.

op 14 06 2013 at 13:13 schreef cRR Kampen:

“waarschuwde voor een opleving van het confessionalisme, maar nu in de vorm van de islam”
Dan lezen we de voorbeelden van die vermeende opleving (afgezien van die ene idioot die overigens maar 1/8 presteerde van onze Tates):
“de minister van justitie weer godslasteraars gaan vervolgen” – de MinJus, dus NIET de moslims;
“… uit angst voor de moslims, kunst van de muur gehaald” – door Goudse hysterische blanken, dus NIET door de moslims;
“een oratie van een wetenschapper gecensureerd” – door hysterische kaaskoppies, dus NIET door de moslims;
“er werd een cartoonist opgepakt” – door het OM, dus NIET door moslims;
“en zo gebeurde er nog veel meer afschuwelijks” – door moslims? Hell, no!

En juist hierom ben ik altijd onversneden ‘Makkiaan’ geweest. Ayanen waren de eerste en misschien wel ergste slachtoffers van het Goebelliaansche Vorfahren waar Mak zo terecht voor waarschuwde! Ayanen? Dat is PVV. Sorry mate, en ’n mate ben je in hoogste mate, maar dit moest ik wel ff kwijt. Als oud PSP-stemmer.

op 14 06 2013 at 15:11 schreef Herbert:

Prachtig verhaal maar met een ding ben ik het niet met je eens. Niet Saskia is het icoon, maar de gehele poster. Tot voor een paar jaar geleden wist bijna niemand, behalve haar inner circle, dat zij het was die daar op staat.

Maar het gaf wel de tijdsgeest weer. In die tijd had je herhaaldelijk Kamervragen van de confessionele partijen en de VVD die de Minister opdroegen de zendtijd te verbieden van de VARA en de VPRO omdat er weer eens naakt werd vertoond of in een programma gevloekt werd.
Dat leverde nog eens een hilarische prent op van, ik meen Peter van Straaten, “Vrouw kom snel kijken, ze kwetsen weer!”

op 14 06 2013 at 16:51 schreef Benedictus:

Ayanen? Dat is PVV???

op 14 06 2013 at 21:57 schreef Marthijn Uittenbogaard:

‘Alle dictaturen zijn kuis’, schreef E. Brongersma ooit. P. Fortuyn zei altijd de homo-lakmoesproef te doen om uit te vogelen hoe het met de mensenrechten in een land was gesteld.

Gesluierde vrouwen, verbod op naaktstranden, korte rokjes taboe of te laag hangende broeken; van de heersende seksuele zeden kan je veel afleiden wat betreft vrijheden en mensenrechten.

De hier boven genoemde NVSH bestaat overigens nog steeds. Marginaal geworden maar wel in het bezit van een indrukwekkende website. Bezoek hun site: http://www.nvsh.nl

Fouten maken met mensen zoals PVV’ers die tegen moslims zijn vanwege verlies van vrijheden… je prikt ze snel door met de juiste lakmoesproef.

Het sterkste aan deze site betreft niet de teksten – alhoewel die wel oké zijn – maar het getoonde naakt.

op 14 06 2013 at 22:39 schreef okto:

@MNb: Niet alleen in Portland, ook in Amsterdam op 22 juni. http://www.wnbr.nl/

op 15 06 2013 at 09:42 schreef Leo Schmit:

In Pakistan heeft de Rutger Stichting (NVSH) in 2012 een programma verzorgd op het gebied van ‘reproductive health´. Met steun van de EU. Met dank aan Holleman die ook bij ons thuis achter het raam hing. Het was inderdaad het vrijzinnige en ontwapenende in de PSP boodschap dat ons aansprak en niet het groene sausje dat er later overheen ging om uiteindelijk met GL in Uruzgan en Kunduz te belanden en boven Benghazi rond te gaan vliegen.

op 15 06 2013 at 11:08 schreef cRR Kampen:

“Ayanen? Dat is PVV?” (Benedictus). Ja, en dat slaat niet alleen op de Amerikaanse lobbygroep waar Ayaan mee geassocieerd is. Overigens beledig ik Ayaan en Peter’s ‘Ayanen’ hiermee dus heb ik iets uit te leggen.

Wat je moet zien is het verschil tussen deze beroemde analyse uit januari 2000:
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Multicultureel/scheffer.html
en wat er gebeurde na 9/11 en met de opkomst van Fortuyn, Verdonk, Wilders (één lijn). Toen ontstond de Hollandse, en westerse obsessie met islam en moslims, die je in de reële probleembespreking van Scheffer helemaal niet vindt. Ayaan Hirsi Ali met al haar verlichte bedoelingen werd meteen finaal onderdeel van deze stroom en ik werd dus terstond ‘Makkiaan’. Want per dan werd één bevolkingsgroep geviseerd en dat vind ik levensgevaarlijk. Zouden we allemaal moeten vinden – en we hadden het allemaal toen al gewoon kunnen zien, net als ik.

Ik denk, sorry weet, dat Ayaan en de Ayanen de PVV verafschuwen. Maar zij hebben een hoofdrol gespeeld in het groot maken van de racistische beweging in Nederland. Eendere processen hebben zich overigens elders in de VS en Europa afgespeeld, gewoon met andere popjes.

op 15 06 2013 at 11:45 schreef Esther:

Lekker stuk.
Wat je schreef.

op 15 06 2013 at 14:48 schreef MNb:

@Kampen: “Ayaan … de PVV verafschuwen”
Dat is wat sterk uitgedrukt, maar dit is overduidelijk:

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/5/Ayaan-Hirsi-Ali-Geert-Wilders-biedt-geen-oplossingen-ELSEVIER338529W/

Nietttemin zie ik AHA als wegbereidster, zoals Fortuyn en Verdonk dat ook waren. Sociale ontwikkelingen zijn vaak onvoorspelbaar, maar de opkomst van islamofobie was dat beslist niet. Ze deden er allemaal een schepje bovenop vergeleken met hun voorgangers (m/v).

op 16 06 2013 at 12:58 schreef Benedictus:

cRR Kampen

Die rechte lijn die je aangeeft deel ik niet. De motivatie van Ayaan en Wilders liggen veel te ver van elkaar verwijderd. Ook wat de bedoelingen betreft.

Elf september en de reacties daarop, van alle kanten, heeft wel in gang gezet wat je beschrijft. Politici zijn hiermee aan de haal gegaan, maar Ayaan niet. Ayaan had al eerder haar standpunten verkondigd en was voor 11 september als tolk actief voor moslimvrouwen en in de PvdA (wetenschappelijk bureau). Zij heeft, voor zover ik weet, nooit DE moslim aangevallen. Ayaan is m.i. geen gevolg van 11 september.

Ik ben wel blij dat je de moeite hebt genomen om de link Ayaan-PVV uit te leggen al ben ik het er niet mee eens.

op 16 06 2013 at 16:08 schreef cRR Kampen:

Benedictus, MNB at 14:48 geeft aan wat ik ook probeer duidelijk te maken.

“De motivatie van Ayaan en Wilders liggen veel te ver van elkaar verwijderd. Ook wat de bedoelingen betreft.” – Dat is uitstekend mogelijk, maar waar het om draait is dat hun boodschap in de oren van de goegemeente identiek was. Ayaan mag dan gekaapt zijn, ze werd juist hierdoor één van de belangrijkste krachten achter de jongste vorm van het antisemitisme.
Daar stel ik haar enkele reis verantwoordelijk voor. Want zulke dingen behoor je gewoon te weten. Net zoals Pim Fortuyn behoorde te weten dat hij vooral extreem- en racistisch rechts mobiliseerde en salonfähig maakte, ook al was hij zelf kort voor zijn dood blijkbaar geschrokken van het door hem losgemaakte grondsop.

op 16 06 2013 at 18:47 schreef Benedictus:

cRR Kampen

“Dan lezen we de voorbeelden van die vermeende opleving (afgezien van die ene idioot die overigens maar 1/8 presteerde van onze Tates):
“de minister van justitie weer godslasteraars gaan vervolgen” – de MinJus, dus NIET de moslims;
“… uit angst voor de moslims, kunst van de muur gehaald” – door Goudse hysterische blanken, dus NIET door de moslims;
“een oratie van een wetenschapper gecensureerd” – door hysterische kaaskoppies, dus NIET door de moslims;
“er werd een cartoonist opgepakt” – door het OM, dus NIET door moslims;”

Het bovenstaande deel ik. Het anticiperen door kaaskoppen op wat moslims mogelijk KAN storen heb ik ook altijd walgelijk gevonden. Alsof moslims per definitie zielig zijn of geweld gaan gebruiken. “Gij zult niet doden” op last van de burgemeester verwijderd, was helemaal het dieptepunt. De rol van angsthazen en slijmjurken moet ook niet onderschat worden. De moslim werd er in ieder geval niet beter van.

De rol van Ayaan blijf ik een moeilijke vinden, al begrijp ik je verhaal. Alleen in hoeverre mag iemand dan nog kritiek op zijn of haar geloof hebben en dit naar buiten brengen?

op 16 06 2013 at 21:43 schreef cRR Kampen:

O de dieptepunten waren legio…

De hele fout was om een wereldreligie sys te ma tisch te associëren met geweld. Het geweld an sich werd daardoor niet slechts niet werkelijk veroordeeld, maar verwacht en – als ik zo bot mag zijn – verhoopt (en het bleef weergaloos uit). Tegelijk werd het westerse geweld tegen moslims, dat een kolossaal veelvoud was van eigenlijk al het islamitische geweld over de afgelopen twintig jaar bij elkaar, weggebagatelliseerd.

En dat was ‘natuurlijk’ allemaal christelijk geweld, zoals we dat al eeuwen zo goed kennen. De religie met het executiewerktuig als symbool. Vraag het ze maar, in Afghanistan, Palestina, Yemen, Irak, Pakistan en al die andere drone strike targets.

Ik wil Ayaan Hirsi Ali memoreren omdat ze één van de heel weinigen is die de aandacht probeert te vestigen op de vrouwengenocide. Op het feit, bijvoorbeeld, dat de verhouding m/v in India 100:93 is, en dat de voornaamste doodsoorzaak van de vrouw in vruchtbare leeftijd in o.a. dat land de man is. Dat is haar thema en anders moet het dat maar zijn. Al het andere heb ik nu wel gezegd.

op 17 06 2013 at 08:33 schreef Benedictus:

“En dat was ‘natuurlijk’ allemaal christelijk geweld,”

Het bovenstaande deel ik niet. De kerken hebben zich de laatste tientallen
jaren in de meeste gevallen duidelijk uitgesproken tegen geweld/oorlogen.

Niet generaliseren dus, juist dat zouden wij van alle kanten niet moeten doen. Zowel het christendom als de islam worden door mensen misbruikt om geweld en oorlogen te legaliseren. Dus is het ook geen christelijk geweld, zoals ook DE islam niet verantwoordelijk is voor 11 september. Fanatici heb je overal, bij alle godsdiensten EN seculiere mensen(WO2).

op 17 06 2013 at 11:06 schreef André Richard:

Enig rekenwerk leert mij dat zij ongeveer 67 jaar oud is geworden. Dat is behoorlijk jong en tragisch…

op 17 06 2013 at 15:30 schreef cRR Kampen:

Benedictus, er bestaat helemaal geen geloofsgeweld. Er bestaat primair geweld, en dan zijn er voertuigen voor die kar te spannen. Geweld is zo spannend (ik druk me lief uit) dat zingevingsstructuren daar een psychologisch-logische plaats in hebben.

Als geweld door moslims door het westen volautomatisch wordt geassocieerd met het islamitische geloof, dan associeer ik westers geweld, dat er een veelvoud van is, simpelweg met de religie met het executiewerktuig als symbool. ‘Gott mit uns’. Bij mij wordt namelijk niet met twee maten gemeten.
Merk op dat ik ‘natuurlijk’ tussen aanhalingstekens zette.

Dit gezegd hebbende constateer ik dat wij het hierover gewoon eens zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS