Home » Archief » Boko Haram


[10.05.2014]

Boko Haram

Peter Breedveld

ei8

De seniele islamofoob Carel Brendel, intieme vriend van Elma Drayer, zag Femke Halsema op televisie, die een filmpje liet zien van de Pakistaanse actrice Veena Malik. Dat filmpje kwam van MEMRI, een instituut dat zich specialiseert in islamofobie, en Halsema had het, schrijft Brendel, aangereikt gekregen door Hassnae Bouazza.

Toch meent Brendel dat Halsema – hij zet het zelfs in de kop van zijn veel te lange zeurstuk – met het tonen van het filmpje een oud advies van Hassnae heeft genegeerd. Hij linkt voor dat ‘advies’ naar een oud stukje op Frontaal Naakt, waarin Hassnae MEMRI typeert als ‘informatiebron voor islamhaters’.

Islamitische kut

Halsema negeert dus een advies van Hassnae door een filmpje te tonen dat ze door Hassnae aangereikt heeft gekregen. Niet alleen Brendel ziet niet dat-ie delirisch uit zijn islamofobe nek zit te orakelen, zijn lezers menen ook dat-ie Hassnae weer eens goed te grazen heeft genomen, getuige dit juweeltje dat één van zijn fans in de reactieruimte van Frontaal Naakt gekakt probeerde te krijgen:

 

Brendelfans

 

Seks en de Zonde

Halsema werkt nu al drie jaar samen met Hassnae aan een documentairereeks over islamitische vrouwen waarvan morgen het eerste deel wordt uitgezonden, Seks en de Zonde. Sinds het moment dat de samenwerking bekend werd, proberen Brendel en het legertje islamofoben van hetzelfde laag-bij-de-grondse allooi een wig tussen de twee te drijven. De serie is ook al uitgebreid besproken, allang voordat er zelfs maar een beeld geschoten was en dat kan ook gewoon in Islamofobië, waar feiten alleen maar lastig zijn.

Want waar zijn de islamofoben bang voor? Nou, dat er op televisie een serie over de islam wordt vertoond waarin de islam niet wordt afgeserveerd als een fascistische politieke ideologie die het Vrije Westen bedreigt en vrouwen onderdrukt. Op Twitter zag ik naar aanleiding van de media-aandacht voor Seks en de Zonde al Bokito’s schreeuwen dat Halsema aandacht aan Boko Haram had moeten besteden.

Fascistische politieke ideologie

O, Boko Haram, waar was je al die tijd? Je hebt voor elkaar gekregen wat niemand, geen activist, geen politicus, geen organisatie ooit eerder is gelukt: betrokkenheid bij het lot van een groep Afrikaanse vrouwen. Als ze in de Middellandse Zee verdrinken, worden ze voor hun moeite ook nog uitgescholden voor ‘dobbernegers‘ en aan de Europese grenzen wordt er zelfs op ze geschoten, maar zodra een islamitische terreurorganisatie aan ze komt, worden er hete tranen van heilige verontwaardiging geplengd.

Als de sweat-shops in Azië nu maar door Boko Haram werden gerund, dan was het snel afgelopen met de mensonterende werkomstandigheden daar.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 10.05.2014 @ 19:31

[Home]
 

11 Reacties

op 11 05 2014 at 00:21 schreef Sasha Berkman:

http://www.krapuul.nl/overig/blog/154917/boko-haram-en-de-cia/

op 11 05 2014 at 20:22 schreef teigertje:

De eerste aflevering zonet was interessant en mooi, je kon zien dat het met zorgvuldigheid is gemaakt.

op 12 05 2014 at 01:54 schreef MNb:

Volledig off-topic: PB, ik denk dat jij deze foto’s wel leuk vindt.

http://www.featureshoot.com/2013/07/bold-portraits-of-people-wearing-pantyhose-and-nothing-else-nsfw/

op 12 05 2014 at 08:03 schreef yurp:

Bravo, bravo. Wat een prachtige conclusie, geen speld tussen te krijgen :)

op 12 05 2014 at 13:19 schreef dewanand:

namaste Peter ea Fnaakters,

fundamenteel gezien zijn wij en alle allahtonen gewoon Hominidae, oftewel mensapen, en hier draait ons hele leven om:

Food, fight, fuck.

Dus islam is supermenselijk en een natuurlijk produkt van jou en mij als hominidae. Islam is islam, en Wieroe en ik hebben deze abstracte visie samen ontwikkeld, zie ons boekje Koran forbid or rewrite?.

Vrouw en geloof is hot item, zie onder teksten van koran geleerden.

dewa en Wieroe

zie citaat:

1. Stelling: “Islam onderdrukt vrouwen en ontneemt de vrouw haar rechten”.

Islam is gekomen toen pasgeboren dochters levend werden begraven en vrouwen niets meer dan handelswaar waren. Islam gaf de vrouw het recht op een leven, het recht om te stemmen voor een nieuwe leider en het recht om te handelen. Dit was lang voor de middeleeuwen waar vrouwen levend werden verbrand omdat ze werden gezien als heksen. In die periode werd er zelfs gediscussieerd of vrouwen wel of geen ziel bezaten.

De vrouw heeft een hoge status en is een grote eer voor de man,

http://www.svalfurqan.nl/hetistijdvoorislam/index.php?option=com_content&view=article&id=111:en-nu-jij-leer-de-argumenten-zelf&catid=43:sta-op-voor-islam&Itemid=219

op 12 05 2014 at 13:23 schreef Thomas E:

@teigertje

Vond ik ook, maar wel een beetje een Halsema show. Femke als toetssteen. Liberation according to Femke. Het ligt er niet duimendik bovenop, daar is ze te intelligent voor, maar het beterweterssausje was duidelijk te proeven.

op 12 05 2014 at 15:21 schreef Olav:

Thomas:

Femke als toetssteen. Liberation according to Femke.

Dat klinkt negatief als je het zo stelt. De positievere uitleg is dat zij het persoonlijk maakt om haar biases eerlijk op tafel te leggen, en om het publiek de kans te geven zich met haar te identificeren. De vragen die zij heeft zijn onze vragen, of zoiets.

op 12 05 2014 at 17:58 schreef teigertje:

Het thema is mij te interessant om mij daaraan te storen. Ze straalt zelfverzekerdheid uit en dat kan ik wel hebben. Vooral de gesprekken met haar moeder waren heel mooi in beeld gebracht.

op 12 05 2014 at 19:06 schreef Rob Z:

@Thomas E

Halsema trekt een vergelijk tussen haar levensloop en die van Moslimvrouwen, denk ik. Het irriteerde mij aanvankelijk ook, het ging wel erg veel over haarzelf.
We wachten de volgende afleveringen af, in de hoop op meer levensloop van Islam-vrouwen. Dát voorproefje belooft meer!

op 12 05 2014 at 21:29 schreef teigertje:

@Rob
Smaakt idd naar meer.

op 12 05 2014 at 21:34 schreef Thomas E:

Ik ben het zonder meer jullie eens dat het integer gemaakt is; dit bedoelde ik ook met mijn eerste woorden. Maar toch wringt er iets, vind ik, in Femkes opstelling. Enerzijds ergert zij zich vreselijk aan Wilders’ botte veroordeling van de hoofddoek, maar anderzijds was de hoofdpersoon in deze aflevering een moslima die zich van de hoofddoek en andere gebruiken bevrijd heeft. Daarbij geeft Femke zelf ook aan dat ze niet snapt hoe je je door man of godsdienst in zo’n keurslijf kunt laten dwingen. Juist door het tonen van haar ‘hoofdrol’ in de veroordeling van Wilders enerzijds, en het op ‘bevrijding’ zinspelende interview anderzijds, wilde zij graag heel begripvol overkomen – maar kon zij de schijn niet wegnemen dat ze stiekem weet wat goed voor moslima’s is. En dát is dan toch weer een tikje Hollands.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS