Home » Archief » Clowns


[14.03.2010]

Clowns

Peter Breedveld

weg11
Illustratie: Gerda Wegener

Onlangs merkte iemand ergens op dat je Wilders zijn aanhang niet kunt kwalijk nemen, maar daar ben ik het dus grondig mee oneens. Wie zich zó luidruchtig verheerlijkt weet door zúlk ongeletterd, onbeschaafd en agressief schorem als Wilders, zou eens goed bij zichzelf te rade moeten gaan.

Wilders doet dat niet. Integendeel, die laat zich door dit schorem inspireren. Zijn laatste uithaal naar Job Cohen, dat die een ‘theedrinkende multicultiknuffelaar’ is, komt rechtstreeks van sites als Het Vrije Volk, een virtuele Wilderstempel, waar de Venlose volksmenner wel vaker leentjebuur speelt. Zijn theorieën over moslims als soldaten van Allah, dat gematigde moslims niet bestaan en dat ze ons bedotten door middel van taqiyya, las ik al op Het Vrije Volk toen Wilders nog een rechtse VVD’er was. Het scheldwoord ‘dhimmie’ voor mensen die naar Wilders’ zin al te vriendelijk zijn voor moslims, heeft hij geleerd op Het Vrije Volk. Het mantra, dat de islam geen religie is maar een fascistische ideologie, komt daar vandaan. Op Het Vrije Volk werd al gepleit voor een koranverbod voordat Wilders er het nieuws mee haalde.

Niet alleen kunnen we Wilders zijn aanhang kwalijk nemen, we kunnen gerust stellen dat Wilders zijn aanhang ís. Er is geen onderscheid te maken tussen Wilders, die Nederlanders tegen elkaar opzet met kulverhalen over de heilige plicht van moslims om ons naar het leven te staan, en zijn virtuele knokploegen, die andersdenkenden belagen met dreigementen, agressief gescheld en vuige laster.

Het is mijn lezers genoegzaam bekend dat deze lieden mij obsessief haten omdat ik ooit veelbelovend ben begonnen als fel criticus van het Nederlandse multicultibeleid (tegenwoordig: ‘diversiteitsbeleid’) maar uiteindelijk ook niet gediend bleek te zijn van het militante, monomane gedram van de moslimvreters. Vanaf het moment dat ik me publiekelijk uitsprak tegen een hoofddoekverbod is er een continue haatcampagne tegen me gaande en sinds ik een relatie heb met een moslim, is de verbetenheid daarvan alleen maar toegenomen.

Voor een groot deel richtte die agressie zich altijd op Hassnae, die ervan werd beschuldigd mij zand in de ogen te strooien om me blind te maken voor de islamitische dreiging. De geflipte ex-kraker Keesje Maduraatje is er zelfs van overtuigd dat Hassnae in opdracht van de Syrische geheime dienst handelt. Die zag in Frontaal Naakt zo’n groot gevaar voor de voortgaande islamisering van Nederland, dat ik terstond onschadelijk diende te worden gemaakt.

Maar het kan verkeren! Tegenwoordig is het niet langer Hassnae die een slechte invloed op mij heeft, maar ben ik het die Hassnae van het rechte pad houdt. Hassnae is ‘heel erg islam-kritisch’, schrijft ene Isis op de site van schrijver/Wildersverheerlijker Joost Niemöller, terwijl ik me juist tot de islam voel aangetrokken. Een zekere Willem heeft de verklaring voor mijn islamisme: de islam heeft dezelfde ‘materialistische kijk op het menselijke lichaam’ als ik.

Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan, dat gebash door Hassnae van mijn religie, en dat doet het ook niet. Niemöllers stamgasten verkneukelen zich om Hassnae’s geflikflooi, op Twitter, met journalist Arthur van Amerongen. Van Amerongen heeft ook zo zijn gedachten over ‘de opmars van de muzelmens in Europa’ en het is juist daarom dat Hassnae hem zo aantrekkelijk vindt, weet ‘Michel’.

Nou, dat slaat aan bij de moslimvreters. Geenstijl-redacteur Van Pruisen bleek op Twitter ook al overmatig bezorgd over mijn verderfelijke invloed op leuke, verstandige Hassnae. Het nieuwtje dat mijn relatie met haar op springen staat, is gretig overgenomen door Het Vrije Volk, dat zich afvraagt hoe lang Hassnae het nog uithoudt met ‘de ludieke gek Peter Breedveld’. Er worden volgens Het Vrije Volk zelfs weddenschappen afgesloten en ‘de meeste mensen’ zeggen dat we de zomer niet halen.

Man, man, de toeren die de Wildersaanhang uithaalt om maar niet inhoudelijk te hoeven worden. In dat verband wilde ik ook nog even wijzen op een recente aanval van de baas van Het Vrije Volk, Duns (‘Dunce’) Ouray alias Ivo Renkema, op journalist Joris Luyendijk die in NRC Handelsblad iets over global warming heeft geschreven. Niet één inhoudelijk argument brengt Renkema er tegenin. Hij volstaat met zeggen dat Luyendijk een clown is en een absolute leek ‘die nog nóóit klimaatmodellen heeft doorgerekend op een supercomputer’. En NRC is een ‘circus, waar de clowns de macht hebben overgenomen’.

‘Multicultiknuffelaar’, ‘clown’, ‘ludieke gek’: dat heet ‘debat’ in Wildersland. Maar het is dit stukje van ondergetekende dat aan de overkant weer zal worden getypeerd als ‘gescheld en getier’ van een ‘A-narcist’ met een ‘meervoudig persoonlijkheidssyndroom’ die Qaradawi een geweldig toffe peer vindt.

Ik dacht, ik zeg het even.

Peter Breedveld zou niet weten welke andere kijk op het menselijk lichaam hij zou kunnen hebben dan een materialistische.

Peter Breedveld, 14.03.2010 @ 22:59

[Home]
 

94 Reacties

op 15 03 2010 at 00:52 schreef hj:

Wat een lieve plaatjes!

op 15 03 2010 at 01:02 schreef Tjerk:

De wikipediapagina van die kunstenares is trouwens zeer de moeite waard: ontaarde dominees dochter, liederlijk leven in het Parijs van de eerste helft 20e eeuw, manlief was eigenlijk een transseksueel die stierf toen zijn vijfde operatie mislukte.

Het kan niet op.

op 15 03 2010 at 01:28 schreef Huub:

\Ik noemde laatst op twitter HVV ook al het Wetenschappelijk Bureau van de PVV. Hilarische site altijd. Jammer dat je niet de altijd prachtige stukken van E.J. Bron niet aanhaalt “(vertaald uit het duits)”.

Maar het blijkft een ziekelijke andacht voor Breedveld en Hassnae van de HVV-ers. äl zou de relatie uitgaan, wat nou eenmaal weleens gebeurt in het leven, wat the fuck hebben zij daarmee te maken. Ik ga toch ook niet inzetten op wanneer Duns Ouray een vriendin krijgt?

op 15 03 2010 at 01:49 schreef vetklep:

ik schrok toch even van de kop.

op 15 03 2010 at 02:36 schreef leo schmit:

Ik ga ervan uit dat Peter en Hassnae de zomer ruim halen en nodig hen nogmaals uit om in het hoge Noorden bij ons een frisse neus te komen halen. ‘T is wel multikul daar, maar daar zullen jullie niet van schrikken. We hebben ook een ‘Dunia’ winkel in de Kommune ‘hoofdstad’, met alles van Magreb tot Ankara, misschien wil Hassnae ons eens leren hoe cous cous nou wel lekker kan zijn.

op 15 03 2010 at 03:49 schreef Peter Dijkema:

Genoten van je relaas. Helaas heb je helemaal gelijk. Serieuze journalisten moeten er mee op houden om te doen of Wilders een serieuze politicus is van een echte partij – zonder leden, alleen met ontevreden stemvee.

Weer wat geleerd: de muzelmens. Dat klinkt veel edeler dan ‘die christenhond’ of ‘wat een jodenstreek’. Gelukkig lees ik dat hier nooit. Maar dat denk ik zelf wel eens – als ik over leidende christenpolitici annex enge spindoktoren lees. Of als ik me afvraag wat zij wel vinden van de tactische trap terug van Wouter Bos.

Overigens moeten we het gevaar van die witte Indo uit Venlo niet overdrijven. Hij jut ons vrije volk op – ja, dat is link. Maar gelukkig is hij erg bang voor het fortuin van de fortunisten. Hij houdt de teugels strak in handen. Zijn lange mars door de instituties – nu al Almere en Den Haag bijna! – zal te lang duren. Hij heeft zijn handen vol om mensen op te leiden – moet uit zijn goede fatsoen (haha) zelfs op een achterbankje van die Haagse raad gaan zitten “nou voochuit ik pchobcheech het een jaachtje”. Hij maar (op)leiden, zijn volk maar lijden. Hoelang houden ze het samen uit. Dat kan geen decennia duren, denk ik.

Dan is er allang een andere populist van 18 die via internet furore maakt en volgens Maurice de Hond (nog steeds niet met pensioen) – zeker weten – de volgende PM van ons decadent delta paradijs zal zijn.

Overigens ben ik ook in Limburg opgegroeid – nog zuidelijker zelfs – wonen in Sittard en naar Heerlen voor de HBS en HTS. Was ook leuk, maar toch blij dat ik nou een minimumyup in het Westerpark ben – en dat al dertig jaar.

Tegen die tijd zal een partij met miljoenen virtuele leden onder pseudoniem op het vaderlandse smoelenboek van die tijd, per klik de verkiezingen winnen. “Het concurrerende kopvoddenboek en de nog linksere burka-babes zijn opnieuw tot de oppositiebanken veroordeeld.” triomfeert ‘Geen Stijl’.
Zouden ze dan nog bestaan? Of hebben ze dan allang het ANP overgenomen?

Overigens vind ik het grappig dat jij juist constateert dat het Vrije Volk hem opjuint (ja laten we hem tot burgemeester van Juinen benoemen – met een wekelijks TV-programma – veel goedkoper te beveiligen ook – maar dit geheel terzijde) en hij zo met geleende dolwoorden zijn stomkoppen doorjuint tot hun hurricane Holland verzwelgd.
Wij zijn gebelgd en verhuizen naar de zuiderbuur.

De eerste stap is snel gezet: virtueel lid worden van de Antwerpse Go Club.
Van de Amstelveense Go Club ‘Twee Ogen’ was ik ooit oprichter. Nu ere-lid.
Bij de Amsterdamse Go Club – ook al AGC – was ik alleen maar bier-lid.
Dat scheelt opzegkosten.

Stel je voor dat de witte tornado Vrij Volk de treurig kleurige moerasdelta schoonblaast. Waar zouden de overlevenden neerdwarrelen?
We heten u welkom bij onze zachte zuiderbuur of overgrote oosterbuur.
Of waait u liever naar die enge Engelsen of frivole Fransozen?
Nee, dan liever de luxe van Luxemburg. Hebben dezelfde vlag. Ook van Oranje?

Nog een tip, qua waaikoers: Denemarken – het heeft de koeien van Friesland en de heuvels van Limburg.
Politiek net zo verrechtst en opportuun (de dikke glimlach van Rasmussen is opvolger van het verbeten bekkie van Hoop Keffer – hadden ze Job Cohen niet kunnen vragen om de boel bij elkaar te houden) als ons heerlijk Holland.

op 15 03 2010 at 08:56 schreef redwine:

peter breedveld lees ik graag als tegenwicht voor wat ik zelf steeds meer ga denken. maar wat vind hij b.v. van een site als nieuw religieus peil?

op 15 03 2010 at 09:31 schreef BraveHendrik:

Als de stoottroepen de leider gaan overvleugelen en deze laatste het jargon – waar het bloed van de interpunctie druipt – overneemt, dan markeert dat het begin van het einde. De legioenen zullen nieuwe keizers kiezen.

op 15 03 2010 at 09:39 schreef Peter Dijkema:

Bravo Hendrik. Laten we jou als nieuwe koning kiezen.
Daar kunnen ze nog een puntje aan zuigen!

op 15 03 2010 at 09:57 schreef BraveHendrik:

Nuances en ragfijne redeneringen bieden geen soelaas. Je moet vechten op het terrein van de tegenstander, ook als het een slag in de modder wordt.

op 15 03 2010 at 10:20 schreef rena:

Ik was nog steeds in de veronderstelling dat Hassnae en Peter binnenkort zouden gaan trouwen?

op 15 03 2010 at 11:01 schreef G!:

Je moet vechten op het terrein van de tegenstander, ook als het een slag in de modder wordt.
Mij is altijd geleerd dat vechten heel onbeschaafd is.

Maar even zonder dollen, wat zijn dit voor rare wanliners? Als er dan echt gevochten moet worden, dan is een modderworstelen met onbegrijpelijke en partijdige spelregeltjes bedacht door een gestoorde man uit Venlo een hele slechte keuze.

Ach… Mocht het ooit tot een regering met de PVV komen, dan hoop ik van ganser harte dat Peter & Hassnae samen het einde daarvan mogen meemaken.

op 15 03 2010 at 11:18 schreef Peter Dijkema:

Een witte jurk in een moddergevecht in de moerasdelta? Zo ja, dan zullen ze wel vluchten naar Japan voor een onberispelijke receptie.
Overigens kan ik zo een romantisch contract ontraden. Vooral als je toch al lang met elkaar bent. Mijn Poolse vrouw en ik stonken er ooit in. Nou balen we van de kleine lettertjes. Alsof we bij de DSB getrouwd waren.
Wij dachten: in het Westerpark. Veilig, dicht bij thuis. Vertrouwd – in de stad van Job Cohen, die Máxima en de eerste homo-huwelijken had ingezegend. Daar hadden we samen over geschreven in de Poolse media: Newsweek, Playboy.

Nog veiliger: op mijn verzoek trouwden we zonder gemeenschap van goederen (ik heb niks, zij een halve hactare van d’r oma). Toch, als ik bijstandstrekker zou zijn (‘minimum-yup’) en gescheiden van mijn vrouw, dan zou zij nog financieeel voor mij moeten opdraaien.

Rare wet – die ‘onderhoudsplicht’. Alsof de staat me alsnog zou dwingen om alimentatie te vragen bij mijn scheiding, omdat de bijstand mij niet zou accepteren. Mijn ex zou mij moeten onderhouden. Rare regels.

Wat had ik een mazzel dat mijn vrouw werkeloos en blut was toen ik terug in de steun viel, omdat mijn woningbouwvereniging (ik ben pas 35 jaar hun klant) mij eruit wou gooien. Foutje van een hoofddoekje – kan gebeuren.

op 15 03 2010 at 11:19 schreef Daan:

Maar ga je de zomer halen? Dan kunnen we namelijk wedden en centen verdienen :)

op 15 03 2010 at 11:40 schreef BraveHendrik:

De stukken van ‘de ludieke gek’ bewijzen volgens mij dat men verre van kansloos is als het op verbaal gooi- en smijtwerk aankomt. En ‘gestoorde man uit Venlo’? Dat beschaaft niemand.

op 15 03 2010 at 12:42 schreef sabaroth:

Van peter weet ik het nog niet zo net maar aan ludieke gekken geen gebrek hier.

op 15 03 2010 at 13:13 schreef G!:

De stukken van “de ludieke gek” bewijzen volgens mij dat men verre van kansloos is als het op verbaal gooi- en smijtwerk aankomt.
En dat is precies waar je niet in mee moet gaan. Wilders is een gestoorde gek die de politiek transformeert tot het plegen van karaktermoord door een langzame verdrinkingsmoord in een naar lijken ruikend mengsel van modder en waterstofperoxyde. Je kunt een hoop zeggen van een seriemoordenaar, maar nooit dat hij kansloos was.

En “gestoorde man uit Venlo”? Dat beschaaft niemand.
Hij is paranoide, ongemanierd en leeft buiten de maatschappij. Het beschaaft ook niemand om daar de ogen voor te sluiten.

op 15 03 2010 at 13:36 schreef Bert Brussen:

dat Hassnae in opdracht van de Syrische geheime dienst handelt

Gelukkig kennen ze de échte waarheid niet. MUHAHAHAHAHA!

P.S.
De kruier loopt vandaag 37-9. Herhaling: de kruier loopt vandaag 37-9. Einde communiqué.

op 15 03 2010 at 15:11 schreef Peter:

peter breedveld lees ik graag als tegenwicht voor wat ik zelf steeds meer ga denken. maar wat vind hij b.v. van een site als nieuw religieus peil?

Vind ik saai en eenzijdig. NRP brengt een selectie van berichten over moslims. Altijd dezelfde soort berichten over moslims die anderen naar het leven staan en elkaar onderdrukken. Geen duiding, geen ideeën alleen de impliciete boodschap dat moslims slecht zijn.

op 15 03 2010 at 15:54 schreef Henk:

Ik snap niet dat je zoveel energie steekt in die eenzamen van HVV

P.S.
Jean heeft een lange snor.

op 15 03 2010 at 16:02 schreef Max J. Molovich:

Is het niet juist zo dat jij Peter, als born again vrouwenonderdrukker, Hassnae op Arthur von Amerongen hebt afgestuurd met de opdracht hem om haar met hennaverf bekladde vinger te winden, opdat hij onschadelijk gemaakt kan worden als islam- en Breedveld-criticaster?

Ik dacht, ik opper het even.

op 15 03 2010 at 16:10 schreef Bert Brussen:

Lange snor.
Begrepen!

Out.

op 15 03 2010 at 16:13 schreef Peter:

Is het niet juist zo dat jij Peter, als born again vrouwenonderdrukker, Hassnae op Arthur von Amerongen hebt afgestuurd met de opdracht hem om haar met hennaverf bekladde vinger te winden, opdat hij onschadelijk gemaakt kan worden als islam- en Breedveld-criticaster?

Klopt, maar het werd me te gezellig tussen die twee en hieronder zie je hoe ik haar heb gered uit de klauwen van die gladde Van Amerongen en zijn moeder, die zich altijd overal mee bemoeit.

[img]http://www.frontaalnaakt.nl/wp-content/uploads/2010/03/notorious.jpg[/img]

op 15 03 2010 at 16:42 schreef piquant:

Alleen voor de pica’s moet je hier komen . En dan nog de buitengewoon vermakelijke maar niet minder treurige constatering, dat de geblondeerde gefrustreerde uit Venlo niet alleen zelf niet helemaal spoort, maar het overgrote merendeel van zijn aanhang ook. De psychiatrie kan zo het aantal gevaarlijke gekken berekenen en behandelplannen maken.

op 15 03 2010 at 16:46 schreef Max J. Molovich:

Hey, je kunt niet meer reageren bij Joost Niemöller: http://www.joostniemoller.com/2010/03/reageren-kan-niet-meer/

Verstandig.

op 15 03 2010 at 16:58 schreef Peter:

Joost ziet in dat zijn reputatie er niet beter op wordt met zijn publiek. Hij had ook al een stuk waarin hij betoogt dat het geen pas heeft moslims voor nazi’s uit te maken, wat ik een beetje hypocriet vind, aangezien hij lieden als Martien Pennings een podium geeft.

Blijkbaar breekt zijn activisme hem op.

op 15 03 2010 at 17:00 schreef Steady Freddy:

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook aan een ander niet (Matteüs 7:12)

op 15 03 2010 at 17:02 schreef Peter:

Jij was toch meer van de koran, Freddy?

op 15 03 2010 at 17:12 schreef Steady Freddy:

Zou het daar ook in staan?

op 15 03 2010 at 17:17 schreef Steady Freddy:

Er staat zat in over; participatie in het goede, verbod op het verkeerde. Anders even zoeken op http://bijbelenkoran.nl/

op 15 03 2010 at 17:19 schreef Omerta:

Maar goed, Peter Breedveld is dus iemand die het voor de Islamitische medemens opneemt vanwege zijn relatie met een van hen.
Indruk*kuch*wekkende motivering om een dergelijk epistel vol zuur tegen jegens de Wilders-aanhang te publiceren.
Peter, ik kom maar direkt ter zake: heb jij vanwege die relatie ook je voorhuid laten verwijderen? Of loop je als onreine kaaskop zijnde maar voor spek en bonen in een jurk?

op 15 03 2010 at 17:30 schreef Steady Freddy:

@Omerta, volgens mij is Hassnae geen moslim in de zin van het woord praktiserend en bedoelt Peter dat hioj wordt neergezet als iemand die een relatie heeft met een moslim(a). Een praktiserende moslim houdt zich aan de vijf zuilen: De geloofsbelijdenis, het zou kunnen dat Hassnae die ooit gedaan heeft, De rituele gebeden ( 5x p/d) lijkt mij sterk dat ze er tijd voor heeft en heb er nooit iets over gelezen op haar twitter ( zo van: ik ben ff aan het bidde), Het geven van aalmoezen, vast wel bij de AH aan een daklozenkrantjesverkoper, Het vasten tijdens de maand Ramadan, wellicht maar dan meer om te lijnen, De pelgrimstocht naar Mekka, ik denk dat ze er zonder hoofddoek niet in komt en al helemaal niet zonder de begeleiding van een Mahram.

op 15 03 2010 at 17:36 schreef Henk:

Echt weer zo’n reactie van een orthodox gelovige zoals Steady Freddy.
Hele kerkscheuringen zijn door dat soort houdingen voorgekomen.

Dit soort uitingen heb jij nodig om het ware geloof overeind te houden: echte moslims deugen niet.

P.S.
De kinderen van Verdonk gaan vroeg naar bed. Ik herhaal: De kinderen van Verdonk gaan vroeg naar bed.

op 15 03 2010 at 17:40 schreef Omerta:

@ Freddy

Als van Pruisen iets stelt komt het doorgaans niet uit de dikke duim.
Verder acht ik het van belang dat Peter even een cursusje anger management gaat volgen inzake zijn uitspraken over een deel van de Nederlandse bevolking die in juni niets anders gaat doen dan zijn of haar stem uitbrengen.
Dat mag namelijk in een democratie.

op 15 03 2010 at 17:42 schreef Max J. Molovich:

De heer Breedveld nam het al op voor de Islamitische medemens lang voordat hij Hassnae ooit had ontmoet. Tenminste, wanneer hij vond dat de Islamitische medemens onheus werd bejegend. Het was onverdraagzaamheid waartegen Peter Breedveld zich al die tijd verzette. Of die nu uit Islamitische, Christelijke, hondenbezitterige, vegetarische of voor mijn part hedonistische hoek kwam.

Maar tot zover mijn verdediging van de heer Breedveld, die dat ongetwijfeld zelf wel kan. Voorts was ik nog aanwezig op de besnijdenis van Breedveld. Een mooi festijn. Echter, wat mij enige zorgen baarde: dankzij de kippigheid van de besnijder, verdween de voorhuid van de heer Breedveld nadat deze was verwijderd. Wij, de toeschouwers, zagen Breedveld met de ogen stijf dicht de pijn opvangen. Een korte schreeuw begeleidde de al even korte rukbeweging die wij de besnijder zagen maken. Vervolgens zagen wij de besnijder in paniek om zich heen kijken. Dit aangezicht, in combinatie met iets ondefinieerbaars dat eerst in de huzarensalade was terechtgekomen en van daaruit tussen mijn tanden, doet mij nog steeds het ergste vrezen.

op 15 03 2010 at 17:54 schreef Omerta:

@ molovich

Fris verhaal.
Doorgaans ben ik niet vies van wat liederlijkheid, maar dit doet mij zelfs sidderen.

Dit terzijde: ook ik kom op voor de Islamitische medemens. Ik laat regelmatig een Marokkaanse junk mijn voorruit wassen. Ja, VOORRUIT, he?

Verder bestel ik in het weekend vaak een schotel bij De Shoarmapooier hier om de hoek.
Goed te doen, maar ik laat het geld in een mandje uit het raam zakken waarna hij de schotel retourneert.
Ik moet ze niet binnen hebben. Ik ben namelijk bang van allochtonen.

op 15 03 2010 at 18:55 schreef leo schmit:

Peter, 16:13

Perfekt, daar kan Martin een puntje aan zuigen, ik bedoel aan dat ding de je daar enigings verhuld in de rechterhand in het colbert houd. Zie eens hoe veilig Hassnae zich voelt bij jouw onder de gemene blik van daze Martin. Maar wie is die andere dame?

op 15 03 2010 at 18:56 schreef leo schmit:

Jeemie, die Bir Bintang alhier veroorzaakt wel wat tikfouten.

op 15 03 2010 at 19:24 schreef Bert Brussen:

Nu zal, in navolging van Brullio, ook Bottehond wel zelfmoord plegen omdat ie nergens meer kan reageren. Weet die Joost dan niet wat hij allemaal aanricht??!!!111???!111111???

op 15 03 2010 at 20:31 schreef Peter:

Molovich begint een beetje Filantropische trekjes te krijgen..

op 15 03 2010 at 21:24 schreef Loesje:

Eigenlijk mis ik van Dipten hier.

op 16 03 2010 at 01:14 schreef hj:

Omerta: Als van Pruisen iets stelt komt het doorgaans niet uit de dikke duim.

Dat komt niet overeen met mijn ervaring.

op 16 03 2010 at 01:15 schreef hj:

Verder acht ik het van belang dat Peter even een cursusje anger management gaat volgen inzake zijn uitspraken over een deel van de Nederlandse bevolking die in juni niets anders gaat doen dan zijn of haar stem uitbrengen.
Dat mag namelijk in een democratie.

Een mening hebben over dat soort mensen mag ook in een democratie.

op 16 03 2010 at 09:06 schreef redwine:

NRP
Peter: “geen ideeën, geen duiding.”
Is het niet juist heel prettig dat er alleen feiten sec gegeven worden?
Peter: “impliciete boodschap dat moslims slecht zijn.”
Er worden feiten gegeven over dwaasheden die uit naam van het geloof plaatsvinden. Daarin zijn in deze tijd moslims oververtegenwoordigd. Wat betreft die moslims; Is dit niet een éxpliciete boodschap, niet dat moslims slecht zijn, maar dat er een nogal agressieve tendens is de islam aan de wereld op te dringen?

op 16 03 2010 at 09:29 schreef Peter:

@Redwine, je logenstraft zelf de bewering dat op NRP feiten ‘sec’ worden weergegeven. Feiten die ‘sec’ worden weergegeven zijn wat anders dan de boodschap dat er ‘dwaasheden worden begaan uit naam van het geloof’.

Ik ben niet geïnteresseerd in een dergelijke eenzijdige kijk op de islam. Sowieso vind ik mensen, die het constant alleen maar over de islam en moslims hebben, stomvervelend. Er is zoveel meer in het leven, weet je.

op 16 03 2010 at 09:43 schreef sabaroth:

Het is met de islamverovering van de hele westerse wereld net zoals met de russen die zouden binnenvallen als we geen kernwapen op iedere hoek van de straat paraat zouden hebben en de milieuvervuiling die ons binnen 20 jaar zou uitroeien (het is 2 voor 12 middernacht mensen!).
Op een gegeven moment kan je niet geloven dat je het ooit hebt geloofd.

op 16 03 2010 at 09:55 schreef Peter:

Precies. Bovendien is niet de islam, maar het christendom de snelst groeiende godsdienst ter wereld.

op 16 03 2010 at 12:38 schreef Steady Freddy:

Ik wist niet dat religies konden groeien. Maar goed om er toch maar even aan mee te doen, in Iran worden meer en meer mensen Soufi, gevluchte Iraniërs bekeren zich steeds vaker tot Christen. In Syrië en Libanon maar ook in Marokko bekeren meer en meer soennieten zich tot het Sjiisme dit zou iets met de populariteit van Hezbollah te maken hebben. Ook bekeren wereldwijd veel mensen zich tot het Boeddhisme. Wie houdt er eigenlijk bij welke religie het snelste groeit, en hoe? Al dat geneuzel het lijkt wel een wedstrijdje…

op 16 03 2010 at 12:41 schreef Steady Freddy:

@Henk: welke reactie is van een orthodox gelovige? Je snapt het niet helemaal, ik haal deze info gewoon uit Islam voor Dummies vriend. Moet je ook eens lezen, leerzaam!

op 16 03 2010 at 12:54 schreef Peter:

Steady Freddy, jij komt altijd rare, irrelevante opmerkingen plaatsen bij discussies die je overduidelijk niet begrijpt. Gelieve je jongenskleedkamermentaliteit elders uit te venten.

Het gaat hier om de vraag hoe realistisch het is om voor werelddominantie door de islam te vrezen als het christendom de snelst groeiende godsdienst is. Bijna alles wordt gemeten in deze wereld en ik kaart gebracht. Ook het aantal aanhangers van religies en levensbeschouwingen. Zie bijvoorbeeld deze site:

http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html

En als ik het goed begrijp, is Hassnae volgens jou dus geen moslim omdat ze niet voldoet aan de definitie in Islam for Dummies.

op 16 03 2010 at 14:39 schreef Steady Freddy:

Het schijnt in meer lectuur te staan Peter wanneer je wel of geen moslim bent, wou je dan werkelijk beweren dat moslim is? Dan ben ik echt oprecht benieuwd hoe jullie dat definiëren.

op 16 03 2010 at 14:42 schreef Steady Freddy:

En waarom probeer je altijd zo boos te doen en lukt het je nooit omdat echt geloofwaardig daarin over te komen? Een blik op die link van je zegt mij genoeg over de status van de cijfers aldaar. Lijkt me een erg relevante bron van info voor de discussie.

op 16 03 2010 at 14:44 schreef Peter:

Ik hou me niet zo bezig met de definitie van wat een moslim is, Fred. Hassnae noemt zichzelf moslim en dat is goed genoeg voor mij. Ik zou het nogal aanmatigend van mezelf vinden tegen haar te zeggen: “Ja maar wacht eens even, hier in ‘Islam voor Dummies’ staat dat moslims zus-en-zo moeten, dus jij bent helemaal geen moslim.”

op 16 03 2010 at 14:46 schreef Peter:

En waarom probeer je altijd zo boos te doen en lukt het je nooit omdat echt geloofwaardig daarin over te komen?

Ik probeer helemaal niet boos te doen. Ik zeg gewoon dat je rare en irrelevante opmerkingen maakt. Je zou moeten ophouden met die onbeholpen afleidingsmanoeuvres van je, die slechts afleiden van waar het om gaat.

op 16 03 2010 at 15:03 schreef Steady Freddy:

Hallo dat is hier bijna dagelijkse kost, ik reageerde op een opmerking, anyway toch wel eeen interessant mannetje die Preston Hunter. Ik ga me even meer verdiepen in die dude en zijn levens werk adherents. Maar ik weet zeker dat er altijd een kansje is dat ergens een addertje onder het Texaanse gras zit, of een ratelslang for that mater… En waar zou ik de mensen van af moeten leiden eigenlijk? Jullie online en huwelijk adoratie voor elkaar is toch over duidelijk, daar leggen we ons allang bij neer.

op 16 03 2010 at 15:41 schreef Steady Freddy:

Ik snap nu ook de link tussen Peter en de Adherents website: But because religion is a force in current events, it naturally informs comics, said Preston Hunter, the webmaster of Adherents.com, a 10-year-old statistical website Hunter said had a database of the religions of 2,000 comic book characters. (Adherents says that Superman, for example, though hailing from the planet Ka-El, was raised in a Methodist household.) When Christian televangelist scandals made the news, many comic book villains appeared as Protestant preachers.

op 16 03 2010 at 15:53 schreef Peter:

Hoe werkt dat toch in de hoofden van de familie Broer? De ‘link’ tussen mij en de Adherents website is Google. Ik zocht gewoon naar een website met statistieken en zo kwam ik op Adherents.

op 16 03 2010 at 16:24 schreef hassnae:

Niet alleen is het aanmatigend van eunuch Steady Freddy, het is ook nog eens dom. Alsof hij weet of ik aan de zakaat doe en waarom ik vast. Uit het feit dat ik niet twitter dat ik bid, leidt hij af dat ik dat dan niet doe. Slimmer dan dit krijg je het bij SF niet.

op 16 03 2010 at 17:00 schreef Peter:

Ik vind dat wel grappig, die types die de wereld leren kennen via die boeken voor Dummies en voor wie niks bestaat als het niet op Twitter heeft gestaan.

op 16 03 2010 at 17:32 schreef Max J. Molovich:

Bestaat er al een Dhimmitude for Dummies. Of Dhimmi for Dummies, nog mooier. Vol met praktische tips hoe je jezelf zo snel en adequaat mogelijk aan de Islam kunt onderwerpen.

En mag ik nog even vragen wat er zo Filantropisch aan mijn reaguursels was?

op 16 03 2010 at 19:32 schreef Bert Brussen:

Dom rechts voor Dummies, lijkt mij dan wel weer grappig.

op 16 03 2010 at 19:50 schreef Benech:

Hassnae: ik snap zelfs niet waarom je je hiervoor zou moeten verantwoorden. Het woord moslim zegt enkel iets over de verzameling opvattingen van een groep mensen. De opvattingen van de specifieke persoon (of dat nu Osama bin Laden of Hassnae Bouazza is) zal je moeten afwegen aan de hand van de uitspraken van een persoon. Of is het tegenwoordig zo de term “moslim” zo beladen is dat het equivalent is geworden met “Osama bin Laden”?

op 16 03 2010 at 20:32 schreef hassnae:

O, maar ik leg geen verantwoording af, Benech. Ik wilde er alleen even op wijzen dat SF onzin aan het uitkramen was.

op 16 03 2010 at 20:36 schreef Peter:

En mag ik nog even vragen wat er zo Filantropisch aan mijn reaguursels was?

Dat smerige verhaal van die voorhuid, op die ondeugende-oude-mannen-manier verteld. Ik dacht verdomd dat je Filantroop aan ’t parodiëren was.

op 16 03 2010 at 21:10 schreef hassnae:

Leo, ik wist helemaal niet dat we uitgenodigd waren. Dank je! Ik hoop ook op een uitnodiging van Percy Zuiverloon…

op 17 03 2010 at 04:21 schreef Asmodeus:

Dat smerige verhaal van die voorhuid, op die ondeugende-oude-mannen-manier verteld. Ik dacht verdomd dat je Filantroop aan ‘t parodiëren was.

Max een Filantroop (of filibaal, ‘vriendeneter’), zou hij soms stiekem van mensen houden? Mijn maat Jules beschreef eens een smerige droom, zou hij ook..? Of is Freud echt overleden?

http://asmodeus.web-log.nl/asmodeus/2009/09/droom.html#more

op 17 03 2010 at 15:39 schreef Max J. Molovich:

Asmodeus, Filantroop was ooit stamgast hier die er, in de woorden van Peter, ondeugende-oude-mannen-maniertjes op nahield. Vandaar. Dat ik een mensenvriend ben, staat buiten kijf.

op 17 03 2010 at 17:21 schreef Tjerk:

Lees net op GeenStijl dat wat we allemaal al wel wisten, nu ook wetenschappelijk is vastgesteld: het geloof van tweede generatie Turken en Marokkanen is aan het verwateren. Behalve onder de hoogopgeleiden, want die gaan er paradoxaal genoeg juist meer aan doen. Ook identificeert men zich meer met Nederland dan de ouders deden (wat raar toch…).

Onderzoekje universiteit Utrecht: http://www.uu.nl/NL/Actueel/Pages/TweedegeneratieTurkenenMarokkanenminderreligieus.aspx

“Religieus gedrag onder de tweede generatie Turken en Marokkanen in Nederland is duidelijk minder sterk dan onder de eerste generatie. Wel beschrijft het overgrote deel van de tweede generatie zich nog altijd als moslim. Tot die conclusies komen Mieke Maliepaard, Marcel Lubbers (beiden Universiteit Utrecht) en Mérove Gijsberts (Sociaal Cultureel Planbureau). Hun bevindingen verschijnen deze maand in het gerenommeerde Britse tijdschrift ‘Ethnic and Racial Studies’.”

Wordt het toch nog gezellig!

op 17 03 2010 at 17:35 schreef Benech:

Eens zien of ze daarvan bij HVV in de cognitieve dissonantie springen…

op 17 03 2010 at 22:24 schreef Asmodeus:

Dat ik een mensenvriend ben, staat buiten kijf.

Ongetwijfeld, Max.

Mijn dromen vertellende vriend is echter de misantropie zelve, evenals de lulhannes die zich paradoxaal Filantroop noemt. De literaire evenknie van Rien Poortvliet, met een portret van GJB Hilterman op zijn nachtkastje…

op 17 03 2010 at 22:45 schreef Tjerk:

‘Filantroop’ is de evenknie van Rien Poortvliet omdat ‘ie dingen beschrijft die er niet werkelijk zijn, of wat?

op 17 03 2010 at 23:24 schreef Asmodeus:

Dacht eerder aan Rien’s nostalgische landschapjes en bourgondische jachttaferelen, niet zozeer het geloven in en zien van kabouters.

op 18 03 2010 at 00:21 schreef Tjerk:

Zag net Hirsi Ali in Pauw & Witteman. In Nederland groeien generaties jihadisten op, zei ze. Zie jij ze, zie ik ze. Cijfers gaf ze natuurlijk niet.

op 18 03 2010 at 01:05 schreef Asmodeus:

Hirsi Ali noemt geen cijfers bij een fenomeen dat de AIVD ook noemt. De veiligheidsdiensten kunnen er nauwelijks grip op krijgen, maar Tjerk wil cijfers zien. De moord op Van Gogh was zeker een incidentje…

op 18 03 2010 at 02:15 schreef Tjerk:

Vanaf nine-eleven tot nu is er precies één persoon in Nederland door jihadi’s om het leven gebracht. Als je dat geen incident mag noemen, wat dan wel?

Die AIVD heeft net laten weten dat jihadisten doorgaans stoppen met hun jihadistische activiteiten, wanneer er huisje, boompje, beestje in het spel is.

http://tinyurl.com/yadwgle

De nationaal coördinator terreurbestrijding heeft eind januari een brochure doen uitgaan die uitgebreid ingaat op met name de ideologische kanten van het verschijnsel jihadisme. Die brochure noemt het ‘uitzonderlijk’ dat moslims de kant opgaan van de gewapende strijd en duidt de dreiging die op dit moment uitgaat van jihadistische netwerken als ‘laag’.

De AIVD meldt verder dat jihadistische netwerken afnemen, dat de groei van het salafisme stagneert, dat moslimgemeenschappen zich steeds meer actief beginnen te verweren tegen jihadisten; en dat jihadisten op het internet ruimschoots weerwoord krijgen van andere moslimjongeren.

https://www.aivd.nl/actueel/aivd-publicaties

Hirsi Ali beschikt blijkbaar over hele andere cijfers dan de AIVD en NCTB, wanneer ze het voor doet komen dat er een generatie jihadisten in de kweek ligt. Of heeft ze wellicht helemaal geen cijfers, maar zuigt ze die komende generatie jihadisten gewoon uit haar duim?

op 18 03 2010 at 05:10 schreef Asmodeus:

Die AIVD heeft net laten weten dat jihadisten doorgaans stoppen met hun jihadistische activiteiten, wanneer er huisje, boompje, beestje in het spel is.

‘Jihadi zoekt vrouw’. Wat gebeurt er met degenen die keer op keer afgewezen worden? In Palestina blazen ze zichzelf op, in Afghanistan gaan ze bij de Talibaan. Hier komen ze in een quiz met Carlo Boszhard… Of krijgen levenslang.

op 18 03 2010 at 05:36 schreef Asmodeus:

Je vergeet die vileine afsluiter, Tjerk.

“Ik ben er trots op weer in Nederland te zijn!”

Rita, eat your heart out!
Verdonks cijfer is rond, als we de peilingen mogen geloven…

op 18 03 2010 at 06:15 schreef leo schmit:

Hassnae,

Over de weg is de afstand ongeveer 2000 km. Met SAS en KLM zijn er tesamen ongeveer 7 vluchten per dag naar Vaernes (Trondheim). SAS is goedkoper en meer flexibel, maar heeft wel tussenstop Oslo of Kopenhagen.

Vanaf Vaernes is het ongeveer 30/40 minuten met de boemeltrein. Maar ik haal jullie wel op met de XM als het zover is, of in juni of in augustus. In juni heb je lekker lange dagen maar minder goed-weer- garantie, augustus heeft ook nog best wel lange dagen en beter weer.

Meer zeg ik niet, anders staat straks de helft van het FN publiek voor de deur, ik bedoel op het erf.

op 18 03 2010 at 16:26 schreef Alf Berendse:

Die AIVD heeft net laten weten dat jihadisten doorgaans stoppen met hun jihadistische activiteiten, wanneer er huisje, boompje, beestje in het spel is.
Asmodeus, dit is een heel gewoon verschijnsel bij jeugdig extreem gedrag. Het wordt ‘maturing out’ genoemd en doet zich ook voor bij jeugdige criminelen en druggebruikers.

Het verschijnsel toont aan dat niet ideologie maar psychologie doorslaggevend is.

Er blijven enkelingen over die ook als volwassene buitensporig gedrag blijven vertonen. Niet zozeer omdat zij huisje, boompje en beestje niet weten te verkijgen (hoewel dat kan), maar vooral omdat zij meer gehecht zijn aan hun extreme gedrag (dat biedt identiteit, en ruimte om frustraties en heftige emoties te uiten). Die enkelingen kun je als jongeren al onderscheiden van de ‘rest van de groep’, zoals je bij jeugdigen ook goed kunt inschatten wie doorgaat met criminaliteit en druggebruik.

Ook als de ideologie wegvalt, kun je zien dat de extremen het gedrag willen behouden: menigeen gaat dan de zware criminaliteit in. Ex-IRA leden en in Nederland begin jaren tachtig Zuid-Molukkers. De ideologie is slechts de mantel waaronder de psychologie zich verbergt.

op 18 03 2010 at 23:42 schreef Steady Freddy:

@Peter en Hassnae,

Heerlijk en bedankt voor jullie reactie. De hoofden van de familie Broer, schrijft Peter? Je zult wel doelen op mijn hood en die van Keesjemaduraatje maar je benoemd hiermee gelijk ook de hoofden van mijn twee andere broers en mijn ouders en alle anderen in mijn familie met dezelfde achternaam, allemaal een pot nat net als de familie Breedvelderigheid allemaal dezelfde meningen. Als je zo goed met Google Peter dan heb je ook wel wat meer kunnen vinden over de man achter Adherents en zijn Christenen voor Israel achtige link en voorkeuren voor het Jodendom? Anders raad ik je aan eens een andere zoekmachine te gebruiken dan google.

Dan Miss ( I like myself and everybody who knows me likes me too) Hassnae B. Waar Petertje nog zie dat hij niet echt boos op me was kan HB dat niet over haar kant laten gaan. Ik ben een eunuch, geweldig, Wat erg ik ben dus wederom, gecastreerd om politieke redenen, welke redenen dat zijn laten we even in het midden. Nee Hassnae, het was Peter die onzin uitkraamde dat ik zou denken dat Islam for Dummies bepaald dat je 5x moet bidden of dat dit boek, wat ik gebruikte om voor iemand anders in deze discussie aan te geven hoe makkelijke het is info te verzamelen over de islam, leidend zou zijn. Dus ik denk dat je best moslim kan zijn zonder je aan de zuilen te houden. Ik weet zeker dat jij b.v. dat ook niet doet en je toch moslim voelt, toch? Zoals mijn ex-collega Sharida Mohamedjoesoef het ooit zei; Hoezo 5x per dag bidden, ik bid wel 100x per dag!

Dus dat gelul van jullie over twitter, twitter is voor de verslaafden. Erg leuk ook weer hoe jullie elkaar beamen terwijl je naast elkaar zit, erg lief.
Dom rechts voor dummies lijkt me ook leuk, alleen al het weinig verschillen van die voor de Islam.

op 19 03 2010 at 05:39 schreef leo schmit:

Ik gebruik nooit Google, geef de voorkeur aan Excite.

op 19 03 2010 at 08:42 schreef hassnae:

Leo, dank je! Als het zover komt, hebben we wel contact.

Hoe weet SF dat ik niet bid? Hoe weet hij dat zo zeker?

op 19 03 2010 at 09:15 schreef Peter:

Hou oud is Steady Freddie eigenlijk? Ik schat elf.

op 19 03 2010 at 12:46 schreef redwine:

@peter
NRP
de feiten worden sec weergegeven.”dwaasheden” is een milde kwalificatie van mij.
van die hele discussie over de islam, dat het überhaupt steeds maar weer nodig is er over te praten, wordt ik ook doodziek. er zijn inderdaad gelukkig ontelbare zaken waarvan het prettiger is je in te verdiepen. gisteren ayaan hirsi ali op de tv gezien. konden we a.s. juni maar op haar stemmen. in nederland hoor je niemand die ook maar in de verte een zo heldere visie heeft.

op 20 03 2010 at 06:45 schreef Asmodeus:

Asmodeus, dit is een heel gewoon verschijnsel bij jeugdig extreem gedrag. Het wordt ‘maturing out’ genoemd en doet zich ook voor bij jeugdige criminelen en druggebruikers..

Ook criminelen en druggebruikers worden volwassen. Weer wat geleerd vandaag, Alf. Al blijft het bij erg vage praat, op een belerende toon gebracht…

op 20 03 2010 at 10:25 schreef Alf Berendse:

Asmodeus, vaag voor jou, voor mij eenvoudig als altijd. En voor jou dan toch leerzaam. Da’s mooi.

op 20 03 2010 at 12:16 schreef Asmodeus:

Die enkelingen kun je als jongeren al onderscheiden van de ‘rest van de groep’, zoals je bij jeugdigen ook goed kunt inschatten wie doorgaat met criminaliteit en druggebruik.

Wie maakt de inschatting, een ronselaar van criminelen, terroristen of een maatschappelijk werker? Welke preventieve maatregelen (kunnen) worden genomen bij deze speculatie/prognose?

De vergelijking van druggebruik met criminaliteit en terrorisme ontgaat me totaal. Didactisch waardeloos…
Zijn je ervaringen in de praktijk anders, deel het.

op 20 03 2010 at 19:18 schreef Alf Berendse:

De vergelijking van druggebruik met criminaliteit en terrorisme ontgaat me totaal.
Welnee Asmodeus, die ontgaat jou niet totaal, zo dom ben je niet. Je weet wat vergelijken is: het onderscheiden van overeenkomsten en verschillen tussen personen, zaken, verschijnselen, gebeurtenissen enzo. Je kunt alles met alles vergelijken, een Volkswagen met een bloemkool – dan ontdek je dat die twee weinig overeenkomsten hebben; appels en peren – dan ontdek je heel veel overeenkomsten.

Jonge druggebruikers, criminelen en jihadisten hebben deze overeenkomst: het verschijnsel ‘maturing out’ doet zich voor. Andere overeenkomsten zijn ‘subcultuur’ en ‘maatschappelijk onwenselijke gedragingen’. Daarnaast zijn er ook verschillen tussen de drie, maar hier gaat het over ‘maturing out’.

Wie de inschatting maakt? In een groep het beste een infiltrant, dat moet dan een jongere zijn met mensenkennis. Leiders van meelopers onderscheiden (de meeste meelopers kiezen als volwassene een ander pad) is niet genoeg, er kan een ‘eenling’ binnen de groep zijn voor wie de groep niet ver genoeg gaat.

Iets waar ‘ronselaars’ op selecteren is het gemak waarmee zij iemand kunnen losmaken van familie, school en (niet extreme) vriendenkring. Niet alleen bij ronselen voor een terroristische organisatie, ook cults letten hierop.

Maar er zijn ook lone wolves die je in een groep niet tegenkomt, die herken je pas als het te laat is. Dat zijn uitzonderingen: druggebruik, criminaliteit en ‘extremisme’ onder jongeren zijn sociale activiteiten.

Mijn ervaringen zijn met criminelen en druggebruikers van wie ik de levensverhalen ken (er even vanuitgaande dat ze niet allemaal van A t/m Z hebben gelogen), hun biotoop en met wie ik ook samen ben opgetrokken. Ik durf het fenomeen door te trekken naar jongeren met een extreme ideologie die ze in daden willen omzetten (maar van wie de meesten dat dus niet doen), op basis van literatuur, documentaires e.d.

Bijvoorbeeld de brede extreem linkse beweging in Duitsland, einde jaren zestig/begin jaren zeventig. Jongeren van wie de meesten zich ‘settelden’, al dan niet met behoud van een linkse politiek en waarvan slechts enkelen aan een carrière als terrorist begonnen. Het politiek ideaal was bij allen hetzelfde, de keuze voor geweld was persoonlijk, psychologisch. Andreas Baader was een misdadiger voordat hij ‘de politiek inging’.

Wat je preventief doet tegen degenen die niet als jongvolwassene hun intenties en gedragingen veranderen, is een ander onderwerp. Hen een ‘alternatief’ bieden heeft geen zin, wat zij willen (roes, geweld, spanning) vertegenwoordigt voor hen de hoogste waarde. In de gaten houden en ingrijpen, als ‘maatschappelijk ongewenst’ overgaat in zware misdaad en

op 20 03 2010 at 19:19 schreef Alf Berendse:

terreur.

op 21 03 2010 at 01:02 schreef Asmodeus:

Lijkt lastig in de praktijk te brengen. Dank voor de antwoorden, Alf.
De ‘criminelen en druggebruikers’ waar je het over hebt, zijn dat mensen in hulpverleningsprogramma’s?
Breed genomen vallen Joep van den Nieuwenhuyzen en Keith Richards ook onder die begrippen, dat maakt het nogal vaag…

op 21 03 2010 at 06:44 schreef Alf Berendse:

Criminelen en druggebruikers ken(de) ik buiten en binnen de hulpverlening.
Bij Keith Richards geen ‘maturing out’, zijn leefstijl als rocker gaf daartoe ook geen aanleiding. En ‘witteboordencriminaliteit’ valt buiten het begrip, omdat dit onder jongeren weinig voorkomt.

Je kunt het dus ook niet heel breed nemen, ‘maturing out’ treedt vooral op bij groepsactiviteiten van jongeren. Bij druggebruikers en criminelen is de inschatting makkelijker te maken dan bij ‘jihadisten’, omdat van de eerste twee de carrière wordt gevolgd door hulpverlening en justitie. De AIVD heeft de pretentie te kunnen vaststellen dat het verschijnsel ook bij ‘jihadisten’ optreedt. En ik vind dat aannemelijk.

op 21 03 2010 at 07:46 schreef Asmodeus:

Ik ken druggebruikers die niet door hulpverlening of justitie worden gevolgd, een goede baan hebben en zonder strafblad of staatssteun door het leven gaan. Van kinds tot volwassen. Wat hebben zij met criminaliteit en terrorisme te maken?
Je kletst dossiers na, Alf. Drugs de schuld geven, dat raden de hulpverleners junks aan, jij doet hetzelfde, Alf. Je gooit druggebruik en -misbruik op een hoop.

op 21 03 2010 at 12:10 schreef Alf Berendse:

Asmodeus, ik klets niemand na, als ik dommigheden verkondig, zijn het geheel de mijne. Ik had her en der het woord ‘drugverslaafden’ i.p.v. ‘druggebruikers’ moeten gebruiken. Het verschil is nota bene een stokpaardje van mij, dus slordig dat ik het hier over het hoofd zag. Van drugverslaafden en anderszins ‘problematische gebruikers’ wordt de carrière gevolgd door hulpverlening en justitie, niet van alle druggebruikers. Dat ‘volgen’ gaat door middel van het naamloos koppelen van bestanden met gegevens van bekende problematische gebruikers; aantallen worden doorberekend om op het waarschijnlijke totaal aantal te komen.
Overigens worden ook onderzoeken gedaan naar aantallen niet problematische gebruikers en hun gedragingen. Daarbij blijkt ook ‘maturing out’. Zij hebben niets met criminaliteit en terrorisme te maken. Ik denk dat jij ook wel begrijpt dat ik daar niet op doel, maar slechts op het voorkomen van het verschijnsel ‘maturing out’ bij uiteenlopende gedragingen van jongeren.
Ik raad ‘junks’ nooit aan drugs van wat dan ook de schuld te geven, ook hun ‘verslaving’ niet. Drugs hebben gewenste effecten – roes enzo – en enkele hebben ook ongewenste effecten – onthoudingsverschijnselen. Als een gebruiker zich onder invloed of tijdens onthouding misdraagt, ligt dat aan hem, niet aan het gebruikte middel.
Je schiet in je kritiek door, door in te vullen wat je niet weet, door mij een mening toe te schrijven die ik niet heb. Als je wilt weten hoe ik druggebruik- en verslaving zie, kan ik je daarover een schrijven toesturen.

op 21 03 2010 at 14:19 schreef Asmodeus:

Dit is duidelijk genoeg, de nu verdwenen vaagheid bood nogal wat ruimte voor speculatie. Vage verwijten mijnerzijds zijn van repliek gediend en van tafel. Zie deze vooral als uitlokking om helderheid en scherpte te krijgen, niet als een diskwalificatie.
Je kennis zal verder reiken dan de dossiers. Ben benieuwd naar je schrijven, via Peter kun je mijn e-mail-adres krijgen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS