Home » Archief » De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal


[23.04.2024]

De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

Peter Breedveld


Foto: Gerhard Riebicke.

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die echt gelooft dat Frans Timmermans opriep tot geweld tegen Wilders toen hij zei “niets te zullen nalaten” om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt, maar dat is het punt niet. Of het is het punt juist wél. Het gaat erom te geloven wat je niet gelooft, om wat George Orwell “doublethink” noemde, “dubbeldenken”. Het gaat om totale macht over onze taal en dus om totale macht over onze gedachten.

Het draait dus niet om of Timmermans Wilders wel of niet heeft bedreigd, maar om het idee dat Timmermans dat heeft gedaan, dat nu in ieders hoofd zit. Neem dit bericht van de Volkskrant, die kopt dat Timmermans ontkent te hebben opgeroepen tot geweld. NU.nl kopte aanvankelijk ook dat Wilders Timmerman beschuldigt en dat Timmermans ontkent. Nu staat er dat Timmermans de beschuldiging verwerpt. Hij blijft hoe dan ook de beklaagde die zich verdedigt. Mediadeskundigen weten dat je de strijd eigenlijk al verloren hebt als je iets moet ontkennen. Elke nazitroll weet dat, daarom word je constant door nazitrollen beschuldigd. Van antisemitisme, landverraad, pedofilie.

Gewillige lakeien

Zoals gewoonlijk zijn de media Wilders’ meer dan gewillige lakeien in het vervormen van onze werkelijkheid. Teletekst schrijft dat Wilders Timmermans’ uitspraak interpreteert als een oproep tot geweld, terwijl de redactie ongetwijfeld beter weet en had moeten schrijven dat Wilders doet alsof hij die uitspraak zo interpreteert. Zelfde met het ANP-bericht dat Caroline van der Plas Timmermans’ uitspraak niet vindt kunnen. Totaal onverantwoordelijk, lekker bijdragen aan de hetze, zo kennen wij onze journalisten. Niet even stilstaan bij de stuitende hypocrisie van Van der Plas, die wel constant de bedreigingen van de terreurboerenorganisatie Farmers Defence Force bagatelliseert. Dat moeten de mensen op Twitter weer doen.

Wilders en de media, samen bouwen ze aan zijn Nieuwe Wereld, zijn Oceanië, waarin de waarheid een leugen is, slavernij vrijheid en onwetendheid een superkracht. Ik heb 1984 één keer gelezen, toen ik 16 was, ik ken het nog steeds praktisch uit mijn hoofd. (Ik weet zelfs nog dat ik er de term “pig iron” in tegenkwam en aan mijn docent Engels vroeg wat dat betekende, ze wist het niet.)

Loze belofte

Wilders en zijn advocaat weten wel dat zijn aangifte kansloos is. Het is absurd iemand te vervolgen voor iets dat hij niet gezegd heeft. “Niets nalaten” om een bepaald doel te bereiken is een doodnormale uitspraak die nooit geweld impliceert en meestal een loze belofte is, net zoals “ik ga mijn best doen”. Als iemand tegen me zegt dat-ie z’n best gaat doen, begin ik alvast aan plan B, want dan weet ik dat-ie helemaal niks gaat doen, behalve me een rekening sturen.

De belofte dat Timmermans niets zal nalaten om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt, heeft-ie het afgelopen halfjaar al gelogenstraft. Hij voert niet eens oppositie. In NRC las ik dat hij op zijn Kamerzetel eenzaam zit te verpieteren, omdat hij het niet leuk vindt hoe tegenwoordig politiek wordt bedreven.

Banale uitspraak

Timmermans gaat dus niks doen, behalve nog beter op zijn woorden letten, omdat de meest banale uitspraak een vonk in het kruitvat van de redeloze meute kan zijn. Iedereen gaat beter op zijn woorden letten. Je kunt voortaan niet meer zeggen dat niets zult nalaten, want dat betekent dat je bereid bent een nucleaire Holocaust te veroorzaken. “Ik ga er alles aan doen” zou ik dus ook maar vergeten, alleen Wilders en trawanten mogen dat. Net als “op de man spelen”. Wilders noemt Sigrid Kaag een heks, Jesse Klaver een smerige ophitser, Eric van der Burg een eng mannetje en ga zo maar door, maar van een ander pikt hij het niet meer dat er op de man wordt gespeeld.

Pure intimidatie is het, zoals het een fascist als Wilders betaamt. Iedereen is voortaan bang om iets te zeggen dat verkeerd kan worden geïnterpreteerd, alles drie, vier keer laten checken door juristen want straks lopen de polderapen weer met fakkels om je huis omdat je Wilders op zijn verjaardag “nog vele jaren” hebt gewenst. Zo krijgt hij absolute macht over uw taal en uw gedachten. Onze woorden zijn niet meer van ons, maar van hem, van De Leider.

Nieuwspraak

De PVV is ontworpen om totale macht over het volk te krijgen door middel van “newspeak“, “nieuwspraak”. Alleen de naam al: “Partij voor de Vrijheid”, terwijl de enige vrijheid die de PVV voorstaat, namelijk die om moslims en vluchtelingen te haten, geen vrijheid is maar een plicht, het verzaken waarvan je op beschuldigingen van landverraad en omvolking komen te staan. De PVV wil alles verbieden, zelfs de vrijheid om te denken.

Verder is Hitler links, zijn mensenrechten onrecht, is kennis onderdrukking en onwetendheid een deugd, zijn mensen hyena’s of kopvodden, progressief is regressief, deugen is niet-deugen, propaganda is journalistiek en journalistiek propaganda en alles wat een linksmens zegt is een oproep tot geweld, want Pim.

Wilders isoleert het volk van de werkelijkheid door alles te vervalsen, zo krijgt hij er totale macht over. Van Hannah Arendt heb ik dat. Lees 1984, Hannah Arendt en V for Vendetta en er is geen truukje van Wilders meer dat je niet doorziet.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 23.04.2024 @ 07:30

[Home]
 

1 Reactie

op 23 04 2024 at 07:30 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontasalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS