Home » Archief » De islamisering van Domrechts


[25.04.2024]

De islamisering van Domrechts

Jurriaan Reinders


Foto: Gerhard Riebicke.

Het was het televisiefragment van het jaar 2007. Hans Teeuwen lag op het ‘spijkerbed’ bij de Meiden van Halal en werd even grondig ondervraagd. Maar de clown beet van zich af, zodanig dat men het dus zelfs bekroonde.

Een van de dingen die hij zei was dat gelovigen “een monopolie op de waarheid claimden”. Hij zei dat ook hem dingen ergerden als hij televisie keek, maar dat hij er een “schild” tegen ontwikkeld had, waardoor deze dingen hem niet raakten.

Applaus klaterde van de banken. Zijn vurige betoog was vooral gericht tegen de islam. De islamisering, zo klonk het in die jaren, was zorgwekkend. Moslims voelden zich verheven en konden niet tegen een stootje, dat zei hij eigenlijk.

In zijn pamflet ‘Tegen de Islamisering’ uit 1997 definieerde Pim Fortuyn ‘fundamentalisme’ als de kern van zijn probleem met de Islam. Fundamentalisme hield volgens hem in: ’een politieke houding op basis van maatschappelijke beschouwing of een religieuze opvatting, waarbij de opvatting absoluut genomen wordt en als bepalend functioneert voor de politieke houding. De uit de opvatting voortvloeiende normen en waarden zijn zonder meer bepalend voor gedragingen in het publieke domein, ook voor hen die deze mening niet zijn toegedaan. Fundamentalisme is absolutistisch en streeft ernaar andere opvattingen over waarden en normen in het publieke domein uit te schakelen en onmogelijk te maken.’

Geradicaliseerd

Zevenentwintig jaar na verschijning van dit pamflet kunnen we gerust spreken dat extreemrechts volgens deze definitie volledig is geradicaliseerd en fundamentalistisch geworden (om niet te zeggen: ‘geïslamiseerd’). Men duldt geen tegenspraak en andere opvattingen over waarden en normen in het publieke domein worden uitgeschakeld en onmogelijk gemaakt.

Als Timmermans zich strijdbaar toont, wordt dit door Wilders als een oproep tot geweld geïnterpreteerd. Niet toevallig is het in het televisiefragment van Hans Teeuwen ook daar waar Teeuwen de grens trekt op de vraag hoe ver je mag gaan met beledigen. Zo ver als je kunt, zegt hij in feite, maar de grens ligt bij geweld.

Beledigen mag dus oneindig. Kaag een heks noemen is beledigen, is prima. Timmermans dik noemen: is beledigen, dikke prima. Wilders zegt daarom ook niet dat hij zich beledigd voelt, maar dat hij vreest voor zijn veiligheid (alsof hij nog meer beveiligers nodig heeft). Want daar ligt zogenaamd de heilige grens van extreemrechts: bij geweld. Je mag met een fakkel de minister opzoeken, zolang je haar niet slaat.

Rob Oudkerk

Dat dit een fabeltje is, is duidelijk zichtbaar in Israël. Wilders is de grootste supporter van het moordzuchtige en gewelddadige Israëlische regime. Blijkbaar is het verbod op geweld toch niet zo heilig, maar meer een stok waarmee links op afstand moet worden gehouden. Want voor links is de grens inderdaad geweld, daar is een rechtsstaat immers voor. Maar als je je uitspreekt tegen het extreemrechtse regime van Israël, loop je het risico ontslagen te worden (voetballer El Ghazi in Duitsland), of gearresteerd (studenten op Yale afgelopen week), of (misschien wel het allerergst) door Rob Oudkerk te worden uitgekotst bij Op1.

Wie kan er nu eigenlijk niet tegen een stootje?

De genocide in Palestina toont ook aan dat het fascisme er niet aankomt, maar feitelijk al is gearriveerd. De media, die hun plicht als kritische bevragers van de macht totaal vergeten lijken te zijn, fungeren louter nog als spreekbuis of als beschouwer aan de zijlijn. Het tegengeluid moet komen van een handjevol columnisten. Eenlingen. De massa heeft niet alleen stront in de ogen, het is stront geworden. Het stront van bruinrechts dat aan de knoppen zit. In binnen- en buitenland.

Asielcrisis

Nu overweegt het nieuw te vormen kabinet volgens fascistisch gebruik de rechtsstaat te omzeilen door een ‘asielcrisis’ uit te roepen om zo een volledige asielstop in te kunnen voeren. Men duldt blijkbaar ook van de rechter geen tegenspraak of andere opvattingen over waarden en normen, men claimt een monopolie op de waarheid, et cetera… (Hans Teeuwen indachtig zou bruinrechts er goed aan doen een schild te ontwikkelen tegen zaken waaraan het zich ergert, maar dit terzijde. Dit stadium is reeds lang gepasseerd.)

Willem Holleeder

‘Wilders is populistisch en omdat Fortuyn is vermoord, mogen we geen kritiek op hem hebben, want er kan weer een gek opstaan.’

‘Israëliërs zijn (overwegend) Joods, zij of hun voorouders hebben de Holocaust meegemaakt, dus zij kunnen niet in staat zijn tot fascisme.’

Dit is wat ze geloven en waar ze een monopolie op de waarheid op claimen, de domrechtse lieden vandaag de dag, die zich zo verheven voelen.

Willem Holleeder werd als kind door zijn vader geslagen. Zou het aan Domrechts gelegen hebben, dan zouden ze hem voor elke misdaad vrijspreken. Want dat is de houding die Domrechts aanneemt. Of het nu gaat om een kritisch geluid van de linkerzijde à la Timmermans ten opzichte van Wilders, of in het groot de houding ten opzichte van de regering van Israël.

Maar ook als de klappen van vader Holleeder aan de basis lagen van de ontwikkeling van zijn zoon tot psychopaat, pleit dat de kleine Willem niet vrij.

Spook

Een mens lijdt dikwijls ’t meest door het lijden dat hij vreest. En soms word je dat wat je vreest.

Er waart een spook door Europa. Maar dat spook is niet communistisch. Niet islamitisch. Het is fundamentalistisch Domrechts. Met de groeten van de heer Fortuyn.

Jurriaan Reinders schrijft een semi-absurdistisch boek dat vermoedelijk nooit zal worden uitgebracht, houdt van eerlijkheid en is trots op zijn hoogontwikkeld schoonheidsgevoel.

Gastschrijver, 25.04.2024 @ 08:05

[Home]
 

1 Reactie

op 25 04 2024 at 08:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS