Home » Archief » De eeuwigdurende bezetting van Afghanistan


[23.08.2017]

De eeuwigdurende bezetting van Afghanistan

Petra Kramer

Na 9/11 kondigde George W Bush een ultimatum aan het adres van de Taliban af: lever alle leiders van Al Qaida die zich in Afghanistan bevinden uit aan de Verenigde Staten, laat onterecht gevangen buitenlandse burgers vrij, sluit onmiddellijk alle trainingskampen voor terroristen en lever alle terroristen uit, geef de Verenigde Staten volledige toegang om te kunnen verifiëren dat de vermeende trainingskampen allemaal gesloten zijn.

De Taliban schoven het ononderhandelbare ultimatum een dag later terzijde met de terechte opmerking dat het helemaal niet vaststond dat Bin Laden 9/11 had georkestreerd en dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces en het bovendien helemaal niet zeker was of Bin Laden zich in Afghanistan bevond. Op 5 oktober 2001 opperden ze om hem te laten berechten in Pakistan, onder toeziend oog van de internationale gemeenschap, en volgens het shariarecht. Met andere woorden: als Bin Laden schuldig werd bevonden, dan ging z’n kop eraf.

Uitzichtloze oorlogen

George W. Bush vond dat too little, too late en met de belangen van de wapenindustrie indachtig begon hij de war on terror oftewel de Forever War zoals de voormalig sergeant-majoor van de Amerikaanse commando’s Michael Adams het noemt. Hij is niet zomaar een veteraan, hij is iemand die talloze geheime missies heeft uitgevoerd. En daar heeft hij niet alleen een rothekel aan wapens aan overgehouden maar vooral een grafhekel aan uitzichtloze oorlogen. Iedere oorlog waarvan het einde niet in zicht is, is een oorlog zonder duidelijke strategie.

De oorlog in Afghanistan heeft van meet af aan niks anders gediend dan de belangen van het militair-industrieel complex. Het is volstrekt illegaal om een land binnen te vallen omdat je vermoedt dat een meesterbrein achter een terroristische aanslag zich daar schuilhoudt. Het zou bijvoorbeeld volstrekt ondenkbaar zijn dat Frankrijk België binnenvalt omdat de daders van Bataclan uit Molenbeek kwamen. Maar op één of andere manier vinden de media en het commentariaat het oké als het moslimlanden betreft. Ik zag bijvoorbeeld Arend Jan Boekestijn vandaag twitteren dat je Afghanistan echt een eeuw moet bezetten als je het land wilt “helpen“.

Illegale invasie

Daarmee schijt de historicus van VVD-huize op de geschiedenis, maar dat is de VVD niet vreemd en het is ook niet voor het eerst dat hij een loopje neemt met de waarheid. Hij was namelijk één van de grootste pleitbezorgers van de invasie van Irak omdat “Saddam Hussein massavernietigwapens had“. Toen dat niet zo bleek te zijn, stelde hij misleid te zijn door de inlichtingendiensten. Daarmee spuugt hij de AIVD in het gezicht omdat de AIVD er juist op hamerde dat de Verenigde Staten onzin zaten te verkopen.

Een tweede illegale invasie en een miljoen Irakese doden verder, vragen dat soort commentatoren zich nog steeds angstvallig af waarom ze ons in godsnaam haten. En daarop volgt al snel het geruststellende antwoord ‘omdat wij graag in alle vrede genieten van een goed glas op een terrasje’. Zij bedreigen onze manier van leven, wij niet die van hen of van de hele planeet. Klimaatverandering is niet echt of geen serieus probleem en ons zorgen maken over het mestoverschot of zoönosen als gevolg van de bio-industrie hoeft al helemaal niet.

Onvoorwaardelijke overgave

We moeten vooral doorgaan op het pad dat we sinds mensenheugenis ingeslagen zijn. Neokolialisme FTW! Daarom hebben we geweigerd om de onvoorwaardelijke overgave van de Taliban in 2001 te accepteren. En omdat de pers vuistdiep in het door de overheid geschapen narratief zit, weigerde journalist Bette Dam in eerste instantie te geloven dat de Taliban inderdaad niks liever dan vrede wilde. Pas achteraf gaf ze dat toe en, dat moet gezegd, deed ze dan ook met een dijk van een artikel in Vrij Nederland.

Je zou hopen dat het journaille daar iets van zou leren, maar dat is niet het geval in onze wereld die vooral winstgevend moet zijn. Niet voor mij of u natuurlijk, maar voor de happy few. Dus juichen de media dat vierduizend troepen naar Afghanistan sturen een ‘nieuwe strategie’ is terwijl Obama’s ‘nieuwe strategie’ van honderdduizend troepen sturen helemaal niks heeft opgelost.

Mensen gedood

Daar komt nog bij dat de Taliban helemaal niet Al Qaida is en dat ook helemaal niet vaststaat wie er “lid” zijn van de Taliban of van Al Qaida. Het is net zo’n los-vastverband als Anonymous of Antifa. Het gaat niet om wat je bent, of hoe je jezelf identificeert maar om wat je doet. En geloof mij nou maar, als Amerikaanse drones de begrafenis of trouwerij van je naaste familie hebben gebombardeerd, wat ze vrij vaak doen, dan ben je geneigd om de wet te overtreden, om wapens op te pakken.

De Verenigde Staten van het Militair-industrieel Complex vinden dat prachtig. Kapitalisme werkt! Ook al waren er geen terroristen in Afghanistan dan komt het aanbod vanzelf als je maar genoeg geld, macht of privileges biedt. De Taliban mocht dan weliswaar gestopt zijn met vechten, de media geloofden het niet en de chantabele ratten deden de rest.

Deuren werden ingetrapt, mensen werden gedood en de media zongen het hosanna van de vooruitgang.

Vrede aangeboden

De Telegraaf bericht alweer over het verlengen van de “vredesmissie” in Afghanistan. (het internetadres van dit bericht bevat zelfs de woorden ‘Hennis VS goed bezig’). Wat ze verzwijgt, is dat de Taliban in een open brief aan Trump wederom vrede aangeboden heeft.

Het is dat de formatie met GroenLinks gesneuveld is op “het kleine dingetje” genaamd migratie dat de hoofdmoot van het volgende regeerakkoord lijkt te gaan worden, maar als dat niet zo was dan had GroenLinks vast ook ingestemd met het stutten van de aandelenkoers van de fabrikanten van oorlogstuig.

Ondertussen bericht Reuters: “President Trump is keenly interested in Afghanistan’s economic potential“. Daarmee doelen ze op de enorme rijkdom aan grondstoffen die Afghanistan heeft. Wat Trump betreft zijn die allemaal van Trump. Koste wat kost.

 

 

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 23.08.2017 @ 07:00

[Home]
 

6 Reacties

op 23 08 2017 at 17:33 schreef MNb:

“de Taliban … vrede aangeboden heeft”
Dat aanbod heb ik maar eens gelezen. Het is interessant te zien wat er niet in staat en welke vragen Petra niet stelt. Zoals: wie van de strijdende Afghaanse partijen profiteert het meest als Trump het zou aannemen? Wat zou het resultaat zijn in Afghanistan? (Spoiler: de Taliban hebben het al eens voor het zeggen gehad – niet echt een bloeiperiode).
Door dit allemaal te negeren maakt Petra zich net zo schuldig aan propaganda als de fans van Trump …. Daaruit volgt overigens niet (dit is voor de liefhebbers van valse tegenstellingen) dat vierduizend extra man een goed idee is. Zoals elke generaal kan vertellen: een oorlog zonder vastgesteld doel is bij voorbaat al bijna een verloren oorlog.

op 23 08 2017 at 21:45 schreef Chakir:

4dzd extra man goed idee? Ik zou het niet weten, maar na 15 jaar dood en verderf gezaaid door het superieure Westen in Afghanistan kan ik alleen maar zuchten van wanhoop als je bedenkt hoe dit is ontstaan, en daar heeft Petra gewoon een punt. Die Boekenstijn of die lul van Clingendael waren niet de enigen destijds die voor een “daad” pleitten na 9/11. Nee, iedere zogenaamde expert wilde dat we wat deden tegen die barbaren. Behalve Maarten van Rossem, die voorzag een hoop ellende en andere vervolgacties vd VS. Ik weet t nog als de dag van gisteren met teksten als: “Haha, maar wij zijn de USSR niet, met hun achterlijke wapenarsenaal”. Of de “gelikte” 3D filmpjes van bommen die elke grot deden instorten. Nee, Petra heeft gewoon gelijk. We zijn als domme blinde paarden voor het karretje gespannen van opportunistische motherfuckers met zéker OOK andere belangen. Dat vredesaanbod vd Taliban mag dan geen reet waard zijn, ik heb het niet gelezen, maar (komt ie, de “valse tegenstelling”) om daarom dan maar MENSEN te gaan plat bombarderen met (cluster-)bommen, nu al zo’n 15 jaar? NEE, NEE en nog eens NEE! En MvR had gewoon gelijk.

op 23 08 2017 at 21:59 schreef Petra:

Het was niet mijn intentie om propaganda voor de Taliban te bedrijven, MNb.

Hoewel ik de Taliban fascinerend vind ben ik er zeker geen fan van. Als je na 16 jaar oorlog met de machtigste staat ter wereld nog steeds stand houdt, dan ben je of enorm gevreesd of populair genoeg zodat de lokale bevolking jou verkiest boven de Amerikanen en hun bewezen corrupte puppet-regime.

Uit een documentaire van Al Jazeera blijkt dat laatste. Het regime doet aan nepotisme, de bezetter wordt al helemaal niet vertrouwd. En de Taliban zorgt ervoor dat de armen te eten hebben.

http://www.aljazeera.com/programmes/faultlines/2014/04/taliban-country-20144108610575181.html

Dat overheersing door de Taliban slecht is voor vrouwen geef ik grif toe. Ik vind het echter niet aan ons om daarom te interveniëren. Onze bommen zijn niet seksistisch, ze doden iedereen. En Irak heeft bewezen dat Amerikaanse soldaten neuken wie ze willen.

op 23 08 2017 at 22:33 schreef Sasha Berkman:

Dit gaat vergezeld van Blackwater, tegenwoordig klaarblijkelijk Academi geheten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Academi

op 24 08 2017 at 14:08 schreef Edwin Vink:

“Dat aanbod heb ik maar eens gelezen. Het is interessant te zien wat er niet in staat en welke vragen Petra niet stelt. Zoals: wie van de strijdende Afghaanse partijen profiteert het meest als Trump het zou aannemen? Wat zou het resultaat zijn in Afghanistan? (Spoiler: de Taliban hebben het al eens voor het zeggen gehad – niet echt een bloeiperiode).” dit is niet relevant. Dit aanbod is niet aan Trump gedaan maar aan de leider van Afghanistan, Karzai en door de Amerikanen onder het vloerkleed geschoven.De vraag wie daar het meest van zouden profiteren is ook niet relevant. De Amerikanen hadden daar niets te “profiteren”en als ze dat wel wilden dan blijkt daaruit eens te meer de perversiteit van hun motieven. Dat de Amerikanen uit waren op een oneindige oorlog is algemene kennis. Dat Iraq en Afghanistan de eersten zouden zijn die aangevallen zouden worden stond al bij de verkiezing van Bush vast. Dat is dik een half jaar voordat er ook maar een vliegtuig de twin Towers ingevlogen waren. De plannen lagen er al sinds 1997 naar ik meen.

op 24 08 2017 at 22:19 schreef Sasha Berkman:

MnB heeft een hekel aan organisaties die strijden voor zelfbeschikking. Hij vind dat allemaal maar nationalisme enzo en dat haat hij nu eenmaal. Hij is pro Israel, Pro Amerika by proxy, anti PKK etc.

For real, je krijgt nooit iets positiefs van die gozer.

Hij is een soort intellectueel…

https://www.youtube.com/watch?v=1aMT1ld9RMc

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS