Home » Archief » Rosanne Hertzberger: eigen gekwetstheid eerst


[22.08.2017]

Rosanne Hertzberger: eigen gekwetstheid eerst

Hassnae Bouazza

Volgens VVD’er Rosanne Hertzberger is politiek links kapot, omdat het zich druk maakt om de verkeerde zaken. In haar laatste column schrijft ze dat links gegijzeld wordt door ‘puristen die zich bezighouden met taalzuiveringen en het bestormen van standbeelden’.

Grappig vind ik dat. Een paar maanden geleden maakte Hertzberger zich nog druk om het taalgebruik op Dumpert en nam ze aanstoot aan de beeldvorming van vrouwen op die verwerpelijke site. Toen GeenStijl haar collega Loes Reijmer op de korrel nam, was Hertzberger een van de initiatiefnemers van de open brief tegen de website.

Dus kennelijk zijn de ene keer taal en standbeelden wel belangrijk om aan te pakken en de andere keer niet. Het neerhalen van een website verschilt uiteindelijk niet zo heel veel van het neerhalen van een standbeeld. En daarmee illustreert Hertzberger onbedoeld haar punt dat politiek links kapot is.

Lelijke schizofrenie

Het is kapot, omdat het vergeven is van de rechts-reactionaire wolven in linkse schaapskleren. Het is kapot, omdat links niet meer staat voor idealen zoals gelijkheid en solidariteit, maar verscheurd wordt door een lelijke schizofrenie die we het best terug zien in de door haar geprezen Asscher: solidariteit met de mond belijden en in de praktijk alles eraan doen verschillen te vergroten. Rechtse retoriek bestrijden, maar er in werkelijkheid hard aan meewerken.

Dáár is links kapot aan gegaan. Er is geen links meer. Er zijn ego’s die hun kans ruiken, opportunisten die de politiek ingaan, meelopers die hun carrière veilig stellen, maar overtuigde politici die leiden in plaats van volgen, die een prijs betalen voor hun keuzes, die de marge niet schuwen? Nee, die zijn er niet. Nu ja, ze zijn er wel, maar ze zitten niet in de politiek. In ieder geval niet aan de linkerzijde.

Gebrek aan lef

Links is kapot gegaan aan een gebrek aan lef. Terwijl het rechts-extremisme steeds harder groeit en onbeschaamder wordt, gedraagt links zich als de pispaal die in het gevlei wil komen bij de pestkop. Wat overblijft zijn kleine, versplinterde groepjes die stand houden temidden van een wegkijkende massa. Een massa die het wel best vindt, zolang hun belangen maar veilig zijn, en hun naam geen probleem op het sollicitatieformulier.

Politiek links is kapot omdat mensen als Rosanne Hertzberger, en heel veel anderen met haar, alleen in beweging komen als zíj geraakt worden. De ander, die moet zich maar zien te redden en niet zoveel noten op zijn zang hebben.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 22.08.2017 @ 07:13

[Home]
 

9 Reacties

op 22 08 2017 at 12:12 schreef MNb:

En dus voel ik me al jaren politiek ontheemd.

op 22 08 2017 at 12:52 schreef Murat:

Helemaal eens met Hassnae!

Doet me aan dat andere rake stuk over Hertzberger op deze site ;)

op 22 08 2017 at 18:00 schreef Hans Naaktloper:

Een belangrijk moment waarop midden-links nederland kapot ging kan ik me nog goed herinneren, dat was toen Willem Aantjes werd onthoofd door rechts-christelijk nederland, omdat hij christelijke (lees linkse) politiek wilde gaan voeren. Heel links nederland keek ernaar en verkneukelde zich. Alleen Marcus Bakker heeft de symbolen-voor-symboolminennden-karaktermoord scherp veroordeeld. Een tweede moment was dat waarop Wim (exorbitante zelfverrijking) Kok afstand nam van de ideologische veren, en de hele slappe salonkliek dat zonder morren aanvaardde.
Ik ben het deels met je eens dat fascistisch nederland groeit, vooral de media-aandacht groeit, fascisten zijn er altijd geweest en zullen er, als onderdeel van een onvolgroeide menselijke conditie, altijd zijn.
Wij zijn voorbereid om ze opnieuw in hun hok te tremmen, alle mensen hier die fascisme haten horen voorbereid te zijn.
Communisten en anarchisten weten al decennia dat zgn. links nederland niet bereid is te vechten en dat zij zich daarmee automatisch uitlevert aan rechts, want rechts kan vechten, en dat doen ze zeker met vuil spel. Zie hier vandaag het resultaat van een overgave aan de vermarkting.

Leer vechten,
Amandla!

op 22 08 2017 at 18:15 schreef Anoniem:

Ik vond het verhaal van Herzberger helemaal niet slecht – zeker voor iemand die VVD-aanhanger is. O, er is vast wel wat op aan te merken, maar Hassnae gaat niet op haar argumenten in, alleen op haar persoon en haar identiteit. Dus net als toen zij het opnam tegen GeenStijl c.s., wordt zij weer aangevallen vanuit “linkse” (identiteits)hoek. Het is ook nooit goed.

op 22 08 2017 at 23:33 schreef Martijn:

Even kijken, argumenten in alinea 2: Hypotheken, flexwerkers, ouderenzorg, niet echt links beleid op gevoerd, is het wel? Dat links zich verliest in taalspelletjes is karikaturale voorstelling van zaken, een fantasietje van rechts, net als “policor”. Dat is veel te marginaal om “het probleem” te zijn.

Geen goed stuk dus, zeker voor een vvd’er.

op 23 08 2017 at 08:05 schreef Dennis:

Dan begrijp je haar stuk niet Martijn. Het is precies het punt dat ze maakt.
Je hoort links nauwelijks over dit soort zaken. Wel over genderneutrale toiletten en andere Amerikaanse gekkigheid. Hertzberger heeft gelijk.

Het ‘ progressieve’ deel van Nederland heeft geen ideeën meer. Daarom is het de bitch van rechts.’

op 23 08 2017 at 08:39 schreef Peter:

Je bent een stropop aan het neuken, Dennis. Dat Links zich alleen met genderneutrale toiletten en identiteitspolitiek zou bezighouden, is een frame van allerlei types om de xenofobie van niet alleen Baudet en Wilders, maar ook die van alle andere partijen te legitimeren. Het is de logische vervolgstap op het mantra dat PVV-stemmmers moslims willen vergassen uit frustratie over de verschraling in de zorg en de stijging van de huurprijzen die Rechts met de hulp van de door Hertzberger aangeprezen Lodewijk Asscher heeft veroorzaakt.

op 23 08 2017 at 10:53 schreef Martijn:

Zij beklaagt zich feitelijk over “de puinhopen van rechts”, haar eigen partij dus (meer privatisering, hypotheekrente-aftrek, etc) én verwijt links dat ze dat allemaal maar laat gebeuren. Nee, dan snap ik idd niks van haar column. :/

op 23 08 2017 at 11:47 schreef Pyt van der Galiën:

Waarom zou iemand op links zich in godsnaam iets aantrekken van wat een VVD’er vindt? Mij interesseert het al amper wat GL vindt,laat staan de VVD.

Verder is het natuurlijk onzin dat links zich niet bezig zou houden met flexibilisering en ouderenzorg, de SP heeft het al decennia over niks anders. Die partij is werkelijk voor geen meter geïnteresseerd in ‘identiteitspolitiek’.
Kortom: Hertzberger lult uit d’r nek.Nothing to see here. Uitlachen en doorlopen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS